|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Ale mi zimno w tej robocie brrrr nienawidzę takiej pogody, leje cały dzień
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Az musialam wejsc przez przegladarke, zeby zobaczyc zdjecia Bokeh, kochana, wygladasz rewwelacyjnie!!!!! To taki mahoniowy kolor Ci wyszedl, piekny
Mi sie jakos bardziej podobasz w takich ciemnych A jak sobie teraz pierdutnelam ta grzywe to te moje ciemniejsze wlosy zaczely mi sie duzo bardziej podobac
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujję Wam !! ![]() Lady pokaż się ![]() ![]()
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Amelka kima, a ja zamiast się ogarnac to siedze i jem winogrona z biedry;p
Szaja, stooo lat!! * Bokeh, pięknie Ci;* Obiados zrobiony dla tzta i Amelci
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
jeny, zarosne brudem! nie moge nic przy Hani zrobic......naczynia leza w kuchni syf
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co chcesz zrobic dojedzonka;>:P mam pytanie; widzialam w biedrze paluszki surmii co z tego mozna zrobic?;p
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie ma siły to się puszcza u do tyłu leci? Mówisz, że idzie tam gdzie nie wolno, czyli gdzie? Trzeba znaleźć jakiś patent, do każdego etapu dziecka trzeba się przyzwyczaić, na początku jest szok. Tak jak był wtedy gdy dziecko nagle zaczęło się obracać i nie można już na kanapie zostawić, a potem gdy zaczęło pełzać. Polepszy się
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
No to podrzuccie pomysl na fajny prosty(nismazony) obiadek..plissss..ja już dość mam wciąż tego samego...:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:22 |
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
któraś jeszcze potrzebuje słoneczka? my chyba zaraz na spacer pójdziemy, bo się boje że padać zacznie, trzeba skorzystać ![]() Cytat:
![]() Ale się uśmiałam ![]() Młody leży za mną na łóżku, odwracam się a on dorwał gazetę i w dwóch łapkach trzyma, jakby czytał. Zawołałam go a on z taką poważną miną się zza niej wychylił, jakbym mu naprawdę czytanie przerwała |
||
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka dalej śpi
![]() Prawie 1.5 godziny. To się zdarza średnio raz na 2 tygodnie ![]() Szkoda, że nigdy o tym nie wiem z wyprzedzeniem, sama bym pospała
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Diewczyny, dałam nurofen, spadło do 37,4
![]() no ale poza gorączką nie jest mu kompletnie nic, kozy w nosie suche, ucho nie boli potoki śliny, kurde a zębów nie widać,dalam mu do gryzienia surową marchewkę i siedział i ciumkał nie wiem co mam robić, czy jechać wieczorem do pediatry prywatnie czy poczekać do jutra? a co do naszej służyby zdrowia- to oddzwonili do mnie, widocznie pielęgniarka coś ma na sumieniu ale ja nie odebrałam w nosie ich mam ![]() Neti- przepraszam,że teraz Ci nie podpowiem co do potraw ale jakoś głowy nie mam u mnie dziś pierogi z garmażerki bo jak takiego maluszka mam z rąk puścić? on tylko u mamusi dziś, wziełam sobie w pracy wolne![]() Szajka jeszcze więcej szczęścia i miłości ,najlepszego z całego serca i dla wszystkich dzieciaczków za skończone miesiące Aga8484 co do Twojego pytania odnośnie gotowania- u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają gotować a faceci to już wogole, mój tata i brat- masakra ale widzę,że moja siostra też złapała bakcyla ja mam po prostu wdzięczną widownie, gdyby moj TZ tak jak jego ojciec uznawał za potrawę tylko żeberko z cebul i nic więceją to pewnie bym pogrzebała swój talent ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Neti zlituję się nad Tobą biedaczyno bo widzę,że pomysła brak a Leo akurat kima więc może na szybko polędwiczka wieprzowa w sosie balsamiczno śmietanowym z makaronem? albo ryżem robi się to w 10 min,wszystko kupisz w biedrze potrzeba: polędwiczka pieprz ziarnisty łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego kubeczek śmietanki 30% łyżka oliwi z oliwek masło sół makaron i coś zielonego jako sałatkę polędwiczkę pokroić w kotleciki, rozbić delikatnie pięścią i posypać obficie pieprzem ( ja zwykle rozbijam w moździerzu) zamarynować w occie, oliwie, sosie sojowym rozgrzać masełko, wrzucić polędwiczki i obsmażyć na brązowo z każdej strony, wlać śmietankę do polędwiczek chwilkę poddusić na małym ogniu żeby śmietanka się nie zważyła i gotowe- doprawić do smaku bo one lubią sól w wersji bardziej wypasione można dodać szalotkę pokrojoną w piórka a mięso przyprawić jeszcze czosnkiem ale to najszybsza wersja a do sosu można dodać odrobinę koniaku to moje danie ratunkowe bo wszyscy lubią a robi się naprwdę w ekspresowym tempie zamiast makaronu może być ryż |
|
|
|
#1333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też nie raz tak myslę "mogłam się położyć" Jak Hania siedzi to często jedną nóżkę ma podkurczoną koło pupki a drugą wyprostowaną. Może tak?
|
|
#1334 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szybko jej idzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale my babole, z takim lejacym katarem to nie wiem czy gruszką by sie udałoCytat:
Jak nie chcesz smazonego to moze kurczak na porach? tyle ze z majonezem to kalorii nie mało Albo zapiekanka makaronowa, szybko, tanio i na 2 dni bedzie.Cytat:
![]() Podłaczam sie pod zyczenia Cytat:
Wiec na stojaco nie moge zrobic nic
|
||||||||
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania pochyla się do przodu jak siedzi i popiera się rączkami jeszcze? Weź jej rozłóż w kuchni kocyk czy cokolwiek, kołdrę.. daj coś co nie jest zabawką, a jest dla niej nowe i może się zainteresuje? |
|
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
aśka my załtwialiśmy wszystko w urzędzie na Piłsudskiego, jak chcesz mogę Ci podesłać co było potrzebne
decyzja szybka i pieniądze mieliśmy po 2 tygodniachszaja podłączam się pod życzenia wszystkiego co najlepsze bokeh wyglądasz rewelacyjne Deli ja uwielbiam sałatke z surmi plus makaron ryżowy do tego duużo kopru i sos czosknowy taki mega ostry
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-13 o 13:48 |
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, jade;p musze tztowi łopate kupic
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś jaja, obudziła się na pierś, ssie i podsypia znowu.. : eek:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty ona tego kocyka zejdzie w mig.... Ale aktualnie zasnęła także ide sobie zrobić spagetti z sosem kupiłam taki ostatnio w sklepie i nie ma tam żadnych konserwantów ani innych dziadostw tylko pomidory, oliwa, kapary i przyprawy, ciekawe jak w smaku
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziewczyny
![]() Marta, no właśnie nas jest 3 i żadne z nas też nie raczkowało ![]() Ogólnie, to mam tydzień paszteta. Moim głównym posiłkiem są czekolada, cukierki, ciastka, a to popijam colą czy sprtiem Czasem się zdarzy, że normalny obiad zjem. Źle mi z tym, a nic nie robię ![]() Z lepszych informacji, to od środy Pola ma 4 ząbki - komplet kasowników A... I u nas w środę też były pulpety na obiad , z ziemniakami. Wczoraj leczo, a dzisiaj zupa dyniowa z grzankami, ryba z ziemniakami i kopytka (na słodko) |
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszyscy to spokojnie dacie sobie rade ![]() Cytat:
bokeh, jestes przesliiiiiczna!!! Super kolorek!
|
||
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, cudnie Ci w takim kolorze
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za sosik? Jakiej firmy?
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Pola śpi w pajacyku, a jeśli akurat nie ma, to bodziak (długi lub krótki) i pół-śpiochy.
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Lecę robić grzanki |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsi kochana...dzięki-może przy niedzieli zrobię jednak coś smażonego..czasem można ![]() Na zapiekankę makaronowa też się skuszę..bo już od dawna miałam to zrobić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.podravka.pl/wloski-sos-po...-oregano-500g/
dziewczyny bo się zawstydzam, dziękuję
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze, zejdzie, a może ubierz ją troszkę cieplej, dresik, kapciuszki na stopy i ..po prostu ją puść, niech sobie pełza, a nóż widelec się zainteresuje tym co ty robisz? Chyba, że staje ci przy nogach i boisz się przy niej gotować. Szukam sposobu bo wiem, że za chwilę moja będzie robiła to samo. Miałam spytać jaki sos, ale już widzę, dzięki. PYTANIA KULINRNE: 1) Jak robicie pulpety/ przepis dla laika? Najlepiej takie, które może można podać dziecku? mam w zamrażalce mielone mięso z indyka, może zrobię jakieś? 2) JAK przyrządzić RYBĘ inaczej niż w panierce i na oleju, żeby nie była "bez smaku" - ? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puplety, kiedyś szaja dawała fajny przepis. ![]() Ja robię tak, że w bulionie gotuję takie kulki z mięsa, potem jak ten bulion odparuje(bo nie wlewam dużo) trochę, to wlewam takie pomidorki z puszki trochę koncentratu przyprawiam i do ziemniaczków A rybę to w foli w piekarniku np?? albo jakąs zapiekaną w jakimś sosie z serem?
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane!
nareszcie weekend! wczoraj was podczytywalam, mialam sie odezwac, nawet sie zalogowalam ale .... coz, zycie ![]() jestem na 40 stronie takze prawie jestem na biezaco ![]() z tego co pamietam silver- zdrowka podwojnie kija, super ze jestescie w domku! wszystkiego najlepszego z okazji rocznic rocznicowych dla mam i maluszkow. hmmm, co jeszcze aska - ja tez spie z mlodym, mamy wielkie lozko, wysypiamy sie, jak mlody sie kreci to dostaje cycolka w paszcze i jest swiety spokoj. przy drugim tez na bank bede brala do siebie do lozka, o ile bedzie kp. jak bedzie butla to wtedy bede myslec ewentualnie. nie wyobrazam sobie zebym musiala wstawac "co chwila" bo mlody marudzi w nocy. nie wyobrazam sobie tego poprostu ewik, twoje dziecie tez taki wielbład???? myslalam ze tylko moj nie pije nic na watku. ja wychodze z zalozenia ze skoro by mu sie chcialo to by pil. widocznie wystarcza mu to co pije w pokarmach ![]() reszty nie pamietam, ajm sory lece dalej nadrabiac... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

szybko jej idzie
Dzień pod psem....

cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie