Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 13:03   #1321
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to mój chorusek kończy dzisiaj 8 miesięcy, chlip, chlip, kiedy to z leciało. jeju kocham go z dnia na dzień coraz mocniej

i Buziaki dla Dorci i Zuzi bo też dzisiaj solenizantkami są
Najlepszego więc dla dzieciaczków. Zdrówka przede wszystkim

Ale mi zimno w tej robocie brrrr nienawidzę takiej pogody, leje cały dzień

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:06   #1322
LadyWhisper
Zakorzenienie

Az musialam wejsc przez przegladarke, zeby zobaczyc zdjecia Bokeh, kochana, wygladasz rewwelacyjnie!!!!! To taki mahoniowy kolor Ci wyszedl, piekny
Mi sie jakos bardziej podobasz w takich ciemnych

A jak sobie teraz pierdutnelam ta grzywe to te moje ciemniejsze wlosy zaczely mi sie duzo bardziej podobac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:07   #1323
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Az musialam wejsc przez przegladarke, zeby zobaczyc zdjecia Bokeh, kochana, wygladasz rewwelacyjnie!!!!! To taki mahoniowy kolor Ci wyszedl, piekny
Mi sie jakos bardziej podobasz w takich ciemnych

A jak sobie teraz pierdutnelam ta grzywe to te moje ciemniejsze wlosy zaczely mi sie duzo bardziej podobac
no ja też się chyba lepiej czuję w ciemnych

dziękujję Wam !!

Lady pokaż się
Stary 2013-09-13, 13:08   #1324
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Amelka kima, a ja zamiast się ogarnac to siedze i jem winogrona z biedry;p

Szaja, stooo lat!!*
Bokeh, pięknie Ci;*

Obiados zrobiony dla tzta i Amelci

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:12   #1325
bokeh
Zakorzenienie

jeny, zarosne brudem! nie moge nic przy Hani zrobic......naczynia leza w kuchni syf a niecierpie gotowac jak nie mam czysto....
Stary 2013-09-13, 13:15   #1326
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jeny, zarosne brudem! nie moge nic przy Hani zrobic......naczynia leza w kuchni syf a niecierpie gotowac jak nie mam czysto....

a co chcesz zrobic dojedzonka;>:P

mam pytanie; widzialam w biedrze paluszki surmii co z tego mozna zrobic?;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-13, 13:18   #1327
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

sałatkę

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-13, 13:19   #1328
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Hania staje przy wszystkim?
A jak nie ma siły to się puszcza u do tyłu leci?

Mówisz, że idzie tam gdzie nie wolno, czyli gdzie?
Trzeba znaleźć jakiś patent, do każdego etapu dziecka trzeba się przyzwyczaić, na początku jest szok.
Tak jak był wtedy gdy dziecko nagle zaczęło się obracać i nie można już na kanapie zostawić, a potem gdy zaczęło pełzać.

Polepszy się
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:21   #1329
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

Sałatkę..moja siostra kiedyś robila...pyszna...byl tam też ananas...więcej nie pamiętam-popatrz na necie-a do siostry nie mogę się dobić to bym Ci podala.
No to podrzuccie pomysl na fajny prosty(nismazony) obiadek..plissss..ja już dość mam wciąż tego samego...:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:22
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:22   #1330
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, Piotrus ma drzemki w dzien, srednio co 2godz zasypia na 40min, o 8 rano drzemka minimum godzinna (zazwyczaj jest 1,5godz, ale zdarzaja sie i 3 :P) , wiec w sumie w dzien duzo spi, moze dlatego nocki tak zle??? Ale znowu jak po tych 2, 3 godz sie go nie polozy spac to histeria, i kolo sie zamyka
Musze Ci odpisac jeszcze apropos wczorajszych postow ale nie moge sie do kompa dostac

Teraz siedzimy w parku, bylismy na zakupach, chcialam zaniesc do domu bo nakupilam rzeczy na obiad i co? Babel mi psikusa i zasnaljak nie moze zasnac to do wozka go i na chodnik przy ulicy, 3 sekundy i spi

A kiedys siedzimy tez w parku, Pietraszko spiocha i idzie taka dziewczynka moze 3letnia z mama, stanela obok wozka i jak nie ryknie - mamusiuuuuuuuu dzidzi spiiiiii!!!!!!!! oczywiscie bylo juz po spaniu i po czytaniu ksiazki :P

Yellow, chyba wyslalas sloneczko do nas co???
A pewnie któraś jeszcze potrzebuje słoneczka? my chyba zaraz na spacer pójdziemy, bo się boje że padać zacznie, trzeba skorzystać

Cytat:
O, i dlatego ja ostatnio nie gotuję

Ale się uśmiałam
Młody leży za mną na łóżku, odwracam się a on dorwał gazetę i w dwóch łapkach trzyma, jakby czytał. Zawołałam go a on z taką poważną miną się zza niej wychylił, jakbym mu naprawdę czytanie przerwała
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:25   #1331
Debrah
Zakorzenienie

Amelka dalej śpi
Prawie 1.5 godziny. To się zdarza średnio raz na 2 tygodnie

Szkoda, że nigdy o tym nie wiem z wyprzedzeniem, sama bym pospała
Stary 2013-09-13, 13:33   #1332
marsi11
Zakorzenienie

Diewczyny, dałam nurofen, spadło do 37,4
no ale poza gorączką nie jest mu kompletnie nic, kozy w nosie suche, ucho nie boli
potoki śliny, kurde a zębów nie widać,dalam mu do gryzienia surową marchewkę i siedział i ciumkał
nie wiem co mam robić, czy jechać wieczorem do pediatry prywatnie czy poczekać do jutra?

a co do naszej służyby zdrowia- to oddzwonili do mnie, widocznie pielęgniarka coś ma na sumieniu ale ja nie odebrałam w nosie ich mam

Neti- przepraszam,że teraz Ci nie podpowiem co do potraw ale jakoś głowy nie mam u mnie dziś pierogi z garmażerki bo jak takiego maluszka mam z rąk puścić? on tylko u mamusi dziś, wziełam sobie w pracy wolne

Szajka jeszcze więcej szczęścia i miłości ,najlepszego z całego serca
i dla wszystkich dzieciaczków za skończone miesiące

Aga8484 co do Twojego pytania odnośnie gotowania- u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają gotować a faceci to już wogole, mój tata i brat- masakra
ale widzę,że moja siostra też złapała bakcyla
ja mam po prostu wdzięczną widownie, gdyby moj TZ tak jak jego ojciec uznawał za potrawę tylko żeberko z cebul i nic więceją to pewnie bym pogrzebała swój talent

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Neti zlituję się nad Tobą biedaczyno bo widzę,że pomysła brak a Leo akurat kima więc może na szybko polędwiczka wieprzowa w sosie balsamiczno śmietanowym z makaronem? albo ryżem

robi się to w 10 min,wszystko kupisz w biedrze
potrzeba:
polędwiczka
pieprz ziarnisty
łyżka octu balsamicznego
2 łyżki sosu sojowego
kubeczek śmietanki 30%
łyżka oliwi z oliwek
masło
sół
makaron
i coś zielonego jako sałatkę
polędwiczkę pokroić w kotleciki, rozbić delikatnie pięścią i posypać obficie pieprzem ( ja zwykle rozbijam w moździerzu)
zamarynować w occie, oliwie, sosie sojowym
rozgrzać masełko, wrzucić polędwiczki i obsmażyć na brązowo z każdej strony, wlać śmietankę do polędwiczek chwilkę poddusić na małym ogniu żeby śmietanka się nie zważyła i gotowe- doprawić do smaku bo one lubią sól

w wersji bardziej wypasione można dodać szalotkę pokrojoną w piórka a mięso przyprawić jeszcze czosnkiem ale to najszybsza wersja
a do sosu można dodać odrobinę koniaku

to moje danie ratunkowe bo wszyscy lubią a robi się naprwdę w ekspresowym tempie

zamiast makaronu może być ryż
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:35   #1333
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

hah cokolwiek

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tak Hania staje przy wszystkim?
A jak nie ma siły to się puszcza u do tyłu leci?

Mówisz, że idzie tam gdzie nie wolno, czyli gdzie?
Trzeba znaleźć jakiś patent, do każdego etapu dziecka trzeba się przyzwyczaić, na początku jest szok.
Tak jak był wtedy gdy dziecko nagle zaczęło się obracać i nie można już na kanapie zostawić, a potem gdy zaczęło pełzać.

Polepszy się
po pierwsze staje, po drugie muszę być w pokoju bo jak wychodze to od razu za mną idzie... a ja w kuchni mam kafelki zimne i nie chce żeby tam siedziała i pełzałą po zimnym, a po trzecie jak dam ją do krzesełka to nie chce w nim siedziec, jak ją karmi to jeszcze usiedzi z 5 minut ale nie dłuzej...

Cytat:
Amelka dalej śpi
Prawie 1.5 godziny. To się zdarza średnio raz na 2 tygodnie

Szkoda, że nigdy o tym nie wiem z wyprzedzeniem, sama bym pospała

też nie raz tak myslę "mogłam się położyć"

Jak Hania siedzi to często jedną nóżkę ma podkurczoną koło pupki a drugą wyprostowaną. Może tak?
Stary 2013-09-13, 13:41   #1334
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Laski ja piernicze! Położyłam mała w jej pokoju na podłodze,włączyłam laptop i odkręciłam głowę. Oglądam się za chwilę a Blanka siedzi! Normalnie zwyczajnie siedzi!! I bawi się zabawka!

szybko jej idzie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z kawą bez mleka (skończyło się, fuuuj) i jogurtu musli z biedry Dzień pod psem....
no ja się nie dziwię, kawa bez mleka??

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Gojka, ja Ci mówię. Idziesz do pracodawcy i mówisz, ze chcesz by z Twojej pensji odprowadzał składki na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe. Po 3ech miesiąch przysługuje Ci L4 a jakbyś urodziła to roczny macierzyński także. Wysokość zasiłku macierzyńskiego to 100%Twojej średniej pensji z okresu, w którym byłaś ubezp. (maksymalnie biorą pod uwagę ostatni rok)

tylko w dniu porodu musi miec opłacone te składki, a rzakdo który pracodawca nie zakonczy umowy jak sie dowie o ciąży, a przeciez na zleceniu chroniona nie jest
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

Leo ma goraczke 38,4 dzwonie do osrodka a pielegniarka powiedziala,ze nas nie przyjmie bo pani dr powiedziala,ze jak pierwszy dzien goraczki to czekac do jutra :gun; szmaty,to na jaka cholere placimi z tz kosmiczne zusy?????

☠☠☠..lam sluchawka,jedzimy po poludniu prywatnie

tak sie martwie jest taki biedny,rozpalony
mi lekarka kiedyś mówiła, zeby nie przychodzic jak dziecko ma tylko 1 dzien gorączkę, ale zaczekać do 3 dnia, bo wtedy ona jest w stanie podac diagnoze

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas masakra. Przespałam dziś w nocy łącznie ze dwie godziny. Iguś nie mógł biedny oddychać tak ma nosek zawalony. Usypiał tylko jak go nosiłam w pionie z głową na moim ramieniu. Nie dawał sobie odciągać fluczków, rzucał się na boki, darł się, płakał, ja trzymałam rączki a mąż odciągał ale i tak mało się udawało i dalej furczał .
Nasza aspiratorem tez nie daje, ale zwykłą gruzka owszem, nawet lubi Ale my babole, z takim lejacym katarem to nie wiem czy gruszką by sie udało

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nie lubię szukać na necie...zawsze tyle mi się schodzi a w rezultacie i tak się boję eksperymentowac...wolę coś sprawdzonego...nie musi być od Marsi

No fakt ja głupia nie pomyślałam:banghead:
ja zawsze szukam przepisów pod to, co mam w lodówce i zawsze sie okazuje, ze ktos gdzies to robił, wiec i ja robie Jak nie chcesz smazonego to moze kurczak na porach? tyle ze z majonezem to kalorii nie mało Albo zapiekanka makaronowa, szybko, tanio i na 2 dni bedzie.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dzwonili że okulary gotowe więc później jadę na miasto odebrać. Cieszę sie bo w końcu będę widziała jak człowiek (pogorszył mi się wzrok).
Szajka-sto lat nasza szajopedio w szczęściu i miłości
mi sie marza nowe okulary, ale to mi kasiory zje
Podłaczam sie pod zyczenia

Cytat:
tez tak mam. Ola chodzi za mna wszedzie zeby tylko sie powspinac, jak chodze po kuchni to pełza za mna, popłakuje i probuje chwytac spodnie, zeby tylko sie podniesc Wiec na stojaco nie moge zrobic nic
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:44   #1335
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
hah cokolwiek

po pierwsze staje, po drugie muszę być w pokoju bo jak wychodze to od razu za mną idzie... a ja w kuchni mam kafelki zimne i nie chce żeby tam siedziała i pełzałą po zimnym, a po trzecie jak dam ją do krzesełka to nie chce w nim siedziec, jak ją karmi to jeszcze usiedzi z 5 minut ale nie dłuzej...

też nie raz tak myslę "mogłam się położyć"

Jak Hania siedzi to często jedną nóżkę ma podkurczoną koło pupki a drugą wyprostowaną. Może tak?
Moja jak siada to robi tak samo najczęściej - jakby miała problem co zrobić z drugą nóżką, problem z przełożeniem jej i wyprostowaniem. Widać, że próbuje, czasem wyjdzie, czasem nie.

Hania pochyla się do przodu jak siedzi i popiera się rączkami jeszcze?

Weź jej rozłóż w kuchni kocyk czy cokolwiek, kołdrę.. daj coś co nie jest zabawką, a jest dla niej nowe i może się zainteresuje?
Stary 2013-09-13, 13:47   #1336
misiaeel
Wtajemniczenie

aśka my załtwialiśmy wszystko w urzędzie na Piłsudskiego, jak chcesz mogę Ci podesłać co było potrzebne decyzja szybka i pieniądze mieliśmy po 2 tygodniach

szaja podłączam się pod życzenia wszystkiego co najlepsze

bokeh wyglądasz rewelacyjne

Deli ja uwielbiam sałatke z surmi plus makaron ryżowy do tego duużo kopru i sos czosknowy taki mega ostry

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:48
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:56   #1337
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
aśka my załtwialiśmy wszystko w urzędzie na Piłsudskiego, jak chcesz mogę Ci podesłać co było potrzebne decyzja szybka i pieniądze mieliśmy po 2 tygodniach

szaja podłączam się pod życzenia wszystkiego co najlepsze

bokeh wyglądasz rewelacyjne

Deli ja uwielbiam sałatke z surmi plus makaron ryżowy do tego duużo kopru i sos czosknowy taki mega ostry
mhmmmmmm apetycznie brzmi, szkoda ze nie wzielam;/ pozniej bylam w nastepnej biedrze i nie bylo tego wrrr...
dobra, jade;p musze tztowi łopate kupic

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-13, 14:01   #1338
Debrah
Zakorzenienie

Jakieś jaja, obudziła się na pierś, ssie i podsypia znowu.. : eek:

Stary 2013-09-13, 14:05   #1339
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jak siada to robi tak samo najczęściej - jakby miała problem co zrobić z drugą nóżką, problem z przełożeniem jej i wyprostowaniem. Widać, że próbuje, czasem wyjdzie, czasem nie.

Hania pochyla się do przodu jak siedzi i popiera się rączkami jeszcze?

Weź jej rozłóż w kuchni kocyk czy cokolwiek, kołdrę.. daj coś co nie jest zabawką, a jest dla niej nowe i może się zainteresuje?
już coraz mniej sie podpiera często siedzi prosto i bawi się czymś przed sobą, ale tak od paru dni dopiero.

Coś Ty ona tego kocyka zejdzie w mig....

Ale aktualnie zasnęła także ide sobie zrobić spagetti z sosem kupiłam taki ostatnio w sklepie i nie ma tam żadnych konserwantów ani innych dziadostw tylko pomidory, oliwa, kapary i przyprawy, ciekawe jak w smaku
Stary 2013-09-13, 14:09   #1340
hje
Zakorzenienie

Dziękuję, dziewczyny

Marta, no właśnie nas jest 3 i żadne z nas też nie raczkowało I ja dobrze wiem, że raczkowanie jest etapem często pomijanym przez dzieci, no ale jednak człowiek sobie wmawia wiele rzeczy...

Ogólnie, to mam tydzień paszteta. Moim głównym posiłkiem są czekolada, cukierki, ciastka, a to popijam colą czy sprtiem Czasem się zdarzy, że normalny obiad zjem. Źle mi z tym, a nic nie robię

Z lepszych informacji, to od środy Pola ma 4 ząbki - komplet kasowników

A... I u nas w środę też były pulpety na obiad , z ziemniakami. Wczoraj leczo, a dzisiaj zupa dyniowa z grzankami, ryba z ziemniakami i kopytka (na słodko)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:11   #1341
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
A co do karmienia w nocy, to moze nie przekrecaj mlodej tylko sama nad nia zawisnij albo cos .. wiem ze to glupio brzmi, ale ja jak sie upre to umiem z 1 boku oboma cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Jak wszyscy to spokojnie dacie sobie rade

Cytat:
Dziewczyny - ja znowu z pytaniem, ja mam masę dylematów co chwila : W CZYM ŚPIĄ i będą zimą spały Wasze smyki? Ja się nie pytam o okrycie, kołdrę czy śpiworek (moja pod kołderką już) ale o piżamę. Bo wyrasta mi Młoda z bodów z długim więc będę coś musiała dokupić, ale nie wiem czy pajace to gut pomysł, bo czy ja dam radę takiego wiercipiętę pozapinać w milion napek? (ostatnio dostałam jeden pajac na suwak, super sprawa!)
Ja bede klasc w dlugim bodziaku+cienkie dresiki (takie typowo pizamowe). Teraz tez tak robie zwykle.

bokeh, jestes przesliiiiiczna!!! Super kolorek!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:11   #1342
hje
Zakorzenienie

Bokeh, cudnie Ci w takim kolorze
Stary 2013-09-13, 14:12   #1343
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale aktualnie zasnęła także ide sobie zrobić spagetti z sosem kupiłam taki ostatnio w sklepie i nie ma tam żadnych konserwantów ani innych dziadostw tylko pomidory, oliwa, kapary i przyprawy, ciekawe jak w smaku
A co to za sosik? Jakiej firmy?

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-13, 14:13   #1344
hje
Zakorzenienie

Debrah, Pola śpi w pajacyku, a jeśli akurat nie ma, to bodziak (długi lub krótki) i pół-śpiochy.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Lecę robić grzanki
Stary 2013-09-13, 14:13   #1345
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
mhmmmmmm apetycznie brzmi, szkoda ze nie wzielam;/ pozniej bylam w nastepnej biedrze i nie bylo tego wrrr...
dobra, jade;p musze tztowi łopate kupic
najpierw jak przeczytałam to że na tz ta łopata...a potem pomyślałam że do śniegu taka...

Marsi kochana...dzięki-może przy niedzieli zrobię jednak coś smażonego..czasem można
Na zapiekankę makaronowa też się skuszę..bo już od dawna miałam to zrobić.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:17   #1346
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co to za sosik? Jakiej firmy?
http://www.podravka.pl/wloski-sos-po...-oregano-500g/

dziewczyny bo się zawstydzam, dziękuję
Stary 2013-09-13, 14:30   #1347
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.podravka.pl/wloski-sos-po...-oregano-500g/

dziewczyny bo się zawstydzam, dziękuję
daj znać czy smaczny

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-13, 14:30   #1348
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
już coraz mniej sie podpiera często siedzi prosto i bawi się czymś przed sobą, ale tak od paru dni dopiero.

Coś Ty ona tego kocyka zejdzie w mig....

Dzieć gada w łożeczku.
No dobrze, zejdzie, a może ubierz ją troszkę cieplej, dresik, kapciuszki na stopy i ..po prostu ją puść, niech sobie pełza, a nóż widelec się zainteresuje tym co ty robisz? Chyba, że staje ci przy nogach i boisz się przy niej gotować.
Szukam sposobu bo wiem, że za chwilę moja będzie robiła to samo.

Miałam spytać jaki sos, ale już widzę, dzięki.

PYTANIA KULINRNE:
1) Jak robicie pulpety/ przepis dla laika? Najlepiej takie, które może można podać dziecku? mam w zamrażalce mielone mięso z indyka, może zrobię jakieś?

2) JAK przyrządzić RYBĘ inaczej niż w panierce i na oleju, żeby nie była "bez smaku" - ? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło i nie umiem..a chciałabym jednak zacząć jeść ryby , no i podawać dziecku.
Stary 2013-09-13, 14:39   #1349
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieć gada w łożeczku.
No dobrze, zejdzie, a może ubierz ją troszkę cieplej, dresik, kapciuszki na stopy i ..po prostu ją puść, niech sobie pełza, a nóż widelec się zainteresuje tym co ty robisz? Chyba, że staje ci przy nogach i boisz się przy niej gotować.
Szukam sposobu bo wiem, że za chwilę moja będzie robiła to samo.

Miałam spytać jaki sos, ale już widzę, dzięki.

PYTANIA KULINRNE:
1) Jak robicie pulpety/ przepis dla laika? Najlepiej takie, które może można podać dziecku? mam w zamrażalce mielone mięso z indyka, może zrobię jakieś?

2) JAK przyrządzić RYBĘ inaczej niż w panierce i na oleju, żeby nie była "bez smaku" - ? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło i nie umiem..a chciałabym jednak zacząć jeść ryby , no i podawać dziecku.
Wiesz tylko ja się zwyczajnie boje, że dam ją do kuchni mamy taką nie że dużą ale jest w niej jeden taki zakamarek i boje się że tam wejdzie zacznie brać różne rzeczy w łapki, a ja będę stała panierowała kotleta/myła gary/ itp i co chwile będę musiała ją odsuwać podnosić itp

Puplety, kiedyś szaja dawała fajny przepis.
Ja robię tak, że w bulionie gotuję takie kulki z mięsa, potem jak ten bulion odparuje(bo nie wlewam dużo) trochę, to wlewam takie pomidorki z puszki trochę koncentratu przyprawiam i do ziemniaczków

A rybę to w foli w piekarniku np?? albo jakąs zapiekaną w jakimś sosie z serem?
Stary 2013-09-13, 14:40   #1350
pstryczek84
Zakorzenienie

czesc kochane!
nareszcie weekend!
wczoraj was podczytywalam, mialam sie odezwac, nawet sie zalogowalam ale .... coz, zycie
jestem na 40 stronie takze prawie jestem na biezaco
z tego co pamietam
silver- zdrowka podwojnie
kija, super ze jestescie w domku!
wszystkiego najlepszego z okazji rocznic rocznicowych dla mam i maluszkow.
hmmm, co jeszcze
aska - ja tez spie z mlodym, mamy wielkie lozko, wysypiamy sie, jak mlody sie kreci to dostaje cycolka w paszcze i jest swiety spokoj. przy drugim tez na bank bede brala do siebie do lozka, o ile bedzie kp. jak bedzie butla to wtedy bede myslec ewentualnie. nie wyobrazam sobie zebym musiala wstawac "co chwila" bo mlody marudzi w nocy. nie wyobrazam sobie tego poprostu
ewik, twoje dziecie tez taki wielbład???? myslalam ze tylko moj nie pije nic na watku. ja wychodze z zalozenia ze skoro by mu sie chcialo to by pil. widocznie wystarcza mu to co pije w pokarmach

reszty nie pamietam, ajm sory

lece dalej nadrabiac...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości