|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Rozumiem, ale pisałaś, że koszt tej szkoły policealnej to 130 zł/miesiąc. Zajęcia za studentem np. 4 roku kosztują 20zł/60 min. Czyli za taką cenę mogłabyś mieć 6 godzin w miesiącu. Moim zdaniem taka nauka daje dużo lepsze efekty. Poziom zajęć jest dostosowany do Twoich umiejętności, jeśli chcesz ćwiczyć mówienie to 60 minut jest tylko dla Ciebie, a nie rozłożone na kilka osób w grupie.
Może w ogóle daj sobie spokój z policealną. Znajdziesz pracę (przecież Twoje CV nie pozostaje bez odpowiedzi, miałaś tyle rozmów), a jak już będzie Cię na to stać to pójdziesz na podyplomówke. Moim zdaniem nic Ci nie da taka policealna np. technik informatyk. Zdobędziesz podstawową wiedzę która nie będzie cenna dla pracodawcy. Lepiej pieniądze przeznaczyć na zrobienie certyfikatu np. z excela itd.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-13 o 12:57 |
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
zgadzam się z koleżanką w 300%
|
||
|
|
|
|
#4533 |
|
Raczkowanie
|
To, że mam dużo zaproszeń na rozmowy kwalifikacyjne, nie oznacza, że mam już nic nie robić, nie rozwijać się, nie kształcić. Muszę się gdzieś zapisać, uczyć się, bo inaczej zacznę stać w miejscu, zamiast iść do przodu.
Dlatego proszę Was o radę, jaki wybrać kierunek? Może dla Was to strata czasu, ale wolę robić coś niż nic. |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Konto usunięte
|
Niechaj praca spadnie mi z nieba, błagam!!!
Mam dość tego, że jeszcze mieszkam z rodzicami, z braćmi brudasami, którzy po sobie nie sprzątają...Tylko mi się obrywa, tylko JA muszę robić obiady, sprzątać, bo królewicze dupy nie ruszą....buuuuu ![]() Dziś mam jakiś dzień żalenia się, ale ja ledwo wytrzymuję z tymi brudasami, chamami.. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Kuuuuuuuuuuu.....!!! Wchodzę w ogłoszenia, patrzę - pracownik działu księgowości:staż! Jezu, serce mi bije, włączam, już chcę wysyłać CV a tutaj: "- umiarkowany lub znaczny stopień niepełnosprawności" tarara, ja nie mogę:/ |
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Więc jeśli nie wiesz, co tak naprawdę chcesz zrobić, to nie rób byle czego. Oczywiście moim zdaniem.
|
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozwijaj się zgodnie z zainteresowaniami i idź drogą, w której chcesz pracować, bo łapanie kilku srok za ogon jest gorsze niż nicnierobienie. Postaw albo na język albo na kadry. Gdzie ja i tak uważam, że szkoła policealna z filologii to głupota i kurs jest milion razy lepszy. Ja Ci doradziłam - żaden. |
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam też, że szkoła policealna po studiach to wątpliwy rozwój.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-13 o 13:35 |
|
|
|
|
|
#4538 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4539 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie dziewczyny co jest dołujące? Że nie wiem, co chcę robić w życiu...tak,tak.
Nie chcę się zaczepić w pracy, którą będę nienawidzić, i robić ją do końca życia.. Nic,idę robić obiad, bo jak ja nie zrobię to nikt nie zrobi
|
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak nie chcesz robić mgr to nie rób. Niech Ciebie nie zmuszają, nie daj się.Cytat:
Ehh zgłosiłam się dzisiaj do programu rozwojowego w firmie niedaleko. Szukają inżynierów absolwentów (ale preferują jeszcze mgr). Umowa o pracę. Średnio dział pode mnie bo nie mam specjalizacji w tym zakresie, ale może akurat. Liczę na to, że mało osób się zgłosi, bo lokalizacja firmy kiepska
|
|
|
#4541 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak znajdziesz dziedzinę w której będziesz chciała się rozwijać to będziesz miała większą motywację, będzie łatwiej i przyjemniej
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje 300 zl na miesiąc i myśli, że łaskę tym robi i nic nie musi I jeszcze pretensje jak mogą od niego coś wymagac jak on placi ( slowa jego dziewczyny).Musialam sie gdzies wyzalic Ja wyslalam niedawno cv na pomoc do marketu przy etykietach. Pisało, że pilne. Mam nadzieje, że się odezwą. Potrzebuje pieniędzy ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ale trzeba sie z kims spotkać zeby to ocenić. Ja ciebie rozumiem, bo tez raczej bym sie wstydziła spotykac z kims za pomocą portali internetowych. Ale jak inaczej nie da sie wyjsc do ludzi moze warto? Nie trzeba od razu umawiac sie na randke. Z tych znajomych co znam, któzy poznali swoją półówkę przez internet bardzo długo sie poznawali przez internet zanim doszlo do spotkania. Także nic nie stoi na przeszkodzie w poznawaniu ludzi przez net.
|
|
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Jak mnie ogarnie desperacja to pewnie to zrobie, na razie jakos sobie radze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4546 |
|
Raczkowanie
|
Witam was w ten piękny pochmurny dzień.
![]() Praca w porządku chronologicznym, ponieważ jestem nauczycielem z wykształcenia i z tego co się doczytałam, właśnie tak powinno być. Nie achronologicznym - ostatnia praca jest na dole. W porządku achronologicznym mam wykształcenie. A oto link do tego szablonu: http://www.biuro-pracy.com/foty/CV_01.zip . Oczywiście sama go nie znalazłam, bo pierwsze CV pisałam na szybko, bo potrzebowałam od zaraz, więc poprosiłam koleżankę, aby mi podesłała swoje, a ona miała za pomocą szablonu. Skapnęłam się po kilku miesiącach. ![]() Nie robiłabym mgr, jeżeli byłaby to dla mnie męczarnia. Moi rodzice nie zmuszali mnie do studiowania, ale wyczuwalne było, że w sumie nie mam innego wyboru. Zapytałam się o stan cywilny, ponieważ wszystkie moje koleżanki były o niego pytane. Nawet jednej z nich powiedzieli, że chcieli zatrudnić ją na umowę o pracę, ale z racji stanu cywilnego (wygadała się, że wychodzi za mąż dwa dni po tej rozmowie) zatrudnią ją na umowę zlecenie. Miała bardzo podobne CV do mojego i miała wpisane stan cywilny, do niej dzwonili. Do mnie nie zadzwonił nikt. Dlatego dało mi to do myślenia. "Niestety często takie pytanie pada Mnie raz na rozmowie pan spytał i stwierdził, bo Pani jest młoda ładna, także rozumie pani tu jakis chlopak sie zakreci...." - szkoda, że nie można na takiej rozmowie odpowiedzieć "Nie rozumiem. Naturalna kolej rzeczy.". Można powiedzieć, ze mam rok w plecy, ponieważ staż w szkole robi się od 1 września i trwa cały rok szkolny. Jestem kompletnie zablokowana. Mogę powiedzieć, że "powtórzył" mi się jeden przedmiot na studiach magisterskich. Studia magisterskie są uzupełnieniem studiów licencjackich. O ile studia licencjackie nauczą zawodu, o tyle studia magisterskie powinny "rozszerzyć horyzonty". Tak nam mówili na uczelni. ![]() " nie można tak stawiać wymagań na dzień dobry. trzeba dać ludziom szansę na poznanie, bo można przegapić znajomość z wartościową osobą..." - Zgadzam się w 100 %. Mojego Męża poznałam przez Internet. "A wiecie dziewczyny co jest dołujące? Że nie wiem, co chcę robić w życiu...tak,tak." - zaczynam to pomału też odczuwać, chociaż na studiach niby wiedziałam, co chcę robić.
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42785602]Dagusia, ale nie sądzisz, że jak pójdziesz sobie np. na takiego technika i nie masz w tym doświadczenia, to że oferty z nieba będą spadać? No raczej nie... bo to sama teoria.
Rozwijaj się zgodnie z zainteresowaniami i idź drogą, w której chcesz pracować, bo łapanie kilku srok za ogon jest gorsze niż nicnierobienie. Postaw albo na język albo na kadry. Gdzie ja i tak uważam, że szkoła policealna z filologii to głupota i kurs jest milion razy lepszy. Ja Ci doradziłam - żaden.[/QUOTE] nom. ja oprocz mgr mam technika, bo chodzilam do technikum. to nic nie daje. mam tech handlowiec, ale w sprzedazy itak mnie nie chca, bo cale moje doswiadczenie to praca biurowa i dziennikarstwo. robienie technika na sile jest troche bez sensu. ja tak samo. |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widać, dobrały się dwa brudaski Będą mieć świetne życie
|
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Niecały rok temu udzielałam się w tym wątku. Teraz po 10 miesiącach pracy zrezygnowałam, głównie z powodu kończącego się statusu studenta, który był wymagany. Tak więc szukam czegoś nowego.
Przyznam, że szukanie pracy to jedno z moich najmniej ulubionych zajęć we wszechświecie. No ale trzeba. Chociaż wolałabym już chyba biegać. W każdy razie, przyjmiecie jeszcze jedną bezrobotną?
|
|
|
#4551 | |
|
Konto usunięte
|
cholera...zadzwonili do mnie z jednego z większych teatrów i zaprosili na rozmowę w poniedziałek...
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż lepiej by było, gdyby osoby "odchodziły" (czyt. dostawały pracę) ale tak jest u nas - ciągłe bezrobocie
Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-13 o 14:55 |
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42787137]cholera...zadzwonili do mnie z jednego z większych teatrów i zaprosili na rozmowę w poniedziałek...
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- próbować nie zaszkodzi... [/QUOTE]ato źle? |
|
|
|
|
#4555 |
|
Konto usunięte
|
właśnie nie wiem.
dobrze, ale znów muszę coś wykombinować aby wyjść z pracy
|
|
|
|
|
#4556 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42787547]właśnie nie wiem.
dobrze, ale znów muszę coś wykombinować aby wyjść z pracy [/QUOTE]teraz jest pora przeziębień - u mnie jeden leń siedzi w katarem :P hehe zawsze możesz się "przeziębić" przez weekend :P:P |
|
|
|
|
#4557 |
|
Konto usunięte
|
![]() ps.liczba wyświetleń tego ogłoszenia skąd zadzwonili to Wizyty: 1000920
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42787704]
![]() ps.liczba wyświetleń tego ogłoszenia skąd zadzwonili to Wizyty: 1000920 [/QUOTE]łoho . Tuż to wyróżnienie, że Ciebie zauważyli. Dobrą zawartość CV masz
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42787195]hej,pamiętam Cię![/QUOTE] Też Cię pamiętam I trzymam kciuki za rozmowę
|
|
|
|
#4560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- właśnie nie wiem, jak tu się wyrwać:/ |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Jak nie chcesz robić mgr to nie rób. Niech Ciebie nie zmuszają, nie daj się.