Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 14:01   #1471
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - jak liczycie realną liczbę gości? Mam w umowie z salą takową podać już teraz (moim zdaniem trochę bez sensu, bo to za wcześnie). Na liście mamy 110 osób, będziemy naszych gości sukcesywnie powiadamiać przed oficjalnym zaproszeniem. Ile osób liczyć? 70? 80?
Ja bym liczyła max 80 Trzeba być przygotowanym na to, że około 10 par odmówi, no i nie wiem, czy zapraszasz dzieci - ale niektóre też trzeba odliczać (trzeba znać ludzi )

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:10   #1472
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Nie wiem, co zrobić z dziećmi... Tych nie wliczałam w pulę. Nie mam nic przeciwko dzieciom na weselu, kiedy rodzice ich dopilnują. U nas jest trójka takich urwisów z ADHD, które są w stanie roznieść wszystko... Nie mam pojęcia, czy zapraszać, czy nie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:17   #1473
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
widze, że moje pytanie wywołało zamieszanie

CHCE ODSPRZEDAĆ TERMIN - PONIEWAŻ ZMIENILIŚMY SALE NA INNA.
dlatego, chce oddać komus termin w tamtej sali gdzie mieliśmy mieć wesele na początku. za zaliczke, którą wpłaciliśmy.
Dziewczyny, które są długo na wątku znają historie
Termin zostaje bez zmian - ślubuje 6 września
No ja myślę
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:24   #1474
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ogólnie jeśli nie jesteś jeszcze zdecydowana, to daj sobie czas na zastanowienie ja tak zrobiłam - na koniec sierpnia byłam w Madonnie w Gdyni i pierwsza suknia którą przymierzyłam była przepiękna! ale jakoś nie było tego wzruszenia, łez itp ale teraz tak myślę, że przecież nie każdy jest taki wrażliwy, to wcale nie znaczy, że z suknią było coś nie tak i teraz po miesiącu jestem prawie pewna, że ją chcę. niedługo jadę tam drugi raz ze świadkową i jeśli ona jakoś kategorycznie mi nie zabroni, to ją kupię
a jeśli chodzi o czas, to masz go jeszcze dużo suknię najpóźniej 7-6 miesięcy przed ślubem trzeba zamówić.
i też proponuję suknię z salonu, bałabym się od krawcowej wziąć
Weź bo mi to zmroziło krew w żyłach! Ale 6-7 miesiecy to chyba przesada? U mnie wszyscy mowią ze 4-5.

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Na drugi dzień mamy poprawiny dla najbliższych. Tutaj planujemy garden party w ogrodzie domu rodziców TŻta. Będą rodzice, świadkowie, najbliższa rodzina, w tym ta przyjezdna, która nie pojedzie do domu po weselu.
I jak to organizujecie? Bo my też chcemy zrobić poprawiny u nas w ogrodzie. Wszystko dobrze jak pogoda dopisze. Ale martwię się co w razie deszczu? Organizujecie coś "nad głowę"? Wiadomo że można przenieść się do domu w razie czego, tylko nie wiem ile osób by było i czy się pomieścimy.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
mam kupione buty na niewielkim obcasie, maksimum co moge sobie pozwolić, że będe równa wzrostem TŻtowi, ale nie wiem jeszcze czy je założe... może tylko na ceremonie a potem przebiore na płaskie
Piękne buty!
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Sorry, że brzydkie foty, ale robiłam tel
Cudne!

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
no tak sie poznalismy pozniej on byl z moja kolezanka no a teraz ze mna jakos tak sie nasza przyjazn rozwinela macie racje co bede sie przejmowac moze do wesrla im minie dziekuje
Martucha nie martw się tymi ludźmi. Na pewno wszystko się z czasem ułoży Najważniejsze żebyście byli razem, wtedy stawicie czoła całemu światu

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Dziewczyny było dużo o butach. Powiedzcie co myślicie o balerinach na wesele? Na początek na pewno będę miała buty na obcasie, ale później w trakcie bym chciała zmienić właśnie na balerinki. Boję się że w obcasach nie wytrzymam połowy dnia a później calej nocy a zamierzam dużo tańczyć

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:30   #1475
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Dziewczyny było dużo o butach. Powiedzcie co myślicie o balerinach na wesele? Na początek na pewno będę miała buty na obcasie, ale później w trakcie bym chciała zmienić właśnie na balerinki. Boję się że w obcasach nie wytrzymam połowy dnia a później calej nocy a zamierzam dużo tańczyć
tez o tym myslalam ale niestety to chyba nie wchodzi w gre ze wzgledu na sukienkę. Bedziesz miala dopasowana pod obcas, a jak zalozysz plaskie buty to bedzie po prostu za długa. I będzie sie podwijac, bedziesz deptac i mozesz jakos zachaczyc i sie przewrócic.
Stary 2013-09-13, 14:32   #1476
enzunio
BAN stały

Cytat:
Gdzie takie można dostać ?

Odcinki z wykrywaczem kłamstw są straszne, oglądałam taki o gejowskich parach. Idealnie obrazuje poziom tego programu.

Pokaż tylko na forum, co stworzyłaś

martucha0205 Niektóre rodziny świrują przed weselami. Szkoda nerwów, niestety... Najwazniejsze, że teraz Ty będziesz dla swojego TŻ-ta najbliższą rodziną.

Zgadzam się

misia880 Bo to pytanie o salę trochę dramatycznie zabrzmiało

Mam do Was pytanie - jak liczycie realną liczbę gości? Mam w umowie z salą takową podać już teraz (moim zdaniem trochę bez sensu, bo to za wcześnie). Na liście mamy 110 osób, będziemy naszych gości sukcesywnie powiadamiać przed oficjalnym zaproszeniem. Ile osób liczyć? 70? 80?
Na początku liczyliśmy ok.100 i tyle wpisaliśmy w umowę, ale nic się nie stanie jak będzie nawet 50, ALE (!!!) ostatnio okazało się, że optymlna ilośc osób na mojej sali to 70-80 i gdybym miała te 100 to by bardzo pasowało, a dzięki za☠☠☠istym osobom, które się mieszają (nie chcę pisać na forum) mam tych osób na liście ponad 140 :/
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:32   #1477
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Anesthesia Welon mgiełka u Ciebie by dobrze wyglądał. Poza tym, nie wiem, kto wymyślił, że coś wypada na ślub cywilny, a czegoś nie. Nie wypada to tylko pójść w bikini na własny ślub
Pomyślę więc nad mgiełką Absolutnie nie mam podejścia "na cywilny nie wypada", gdybym takie miała, nie robiłabym się na "księżniczkę" Jednak dość "bogata" suknia, biżuteria, stroik we włosach i jeszcze welon to wydaje mi się ciut za dużo... ale zobaczę

Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko, tym bardziej, jeśli nie ma dużej różnicy wzrostu między narzeczonymi Jednak ja sama źle się czuję całkowicie nie płaskim. A z przebieraniem jest problem, bo suknia jest długością dopasowywana do butów i potem może Ci się po ziemi ciągnąć. Ja bym jak coś od początku na baleriny stawiała Sama szukam butów ok. 6cm.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:41   #1478
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Podczytuję Was cichutko i teraz dopiero znalazłam chwilę aby wskoczyć i pogratulować!

Verunka GRATULACJE!Mamy wśród nas moderatora, ależ fajnie!!! Gratuluje mocno, mocno, mocno!!!

PS. Jak żeś Ty to zrobiła?! Ależ super!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:50   #1479
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
tez o tym myslalam ale niestety to chyba nie wchodzi w gre ze wzgledu na sukienkę. Bedziesz miala dopasowana pod obcas, a jak zalozysz plaskie buty to bedzie po prostu za długa. I będzie sie podwijac, bedziesz deptac i mozesz jakos zachaczyc i sie przewrócic.
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko, tym bardziej, jeśli nie ma dużej różnicy wzrostu między narzeczonymi Jednak ja sama źle się czuję całkowicie nie płaskim. A z przebieraniem jest problem, bo suknia jest długością dopasowywana do butów i potem może Ci się po ziemi ciągnąć. Ja bym jak coś od początku na baleriny stawiała Sama szukam butów ok. 6cm.
No właśnie tylko tego się bałam, ale łudziłam się że jak będę miała nieduży obcas to może nie będzie takiego wielkiego problemu... Na balerinki od samego początku raczej się nie zdecyduję... Pozostaje chyba szukać wygodnych butów

jestem mamą
Stary 2013-09-13, 14:56   #1480
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Podczytuję Was cichutko i teraz dopiero znalazłam chwilę aby wskoczyć i pogratulować!

Verunka GRATULACJE!Mamy wśród nas moderatora, ależ fajnie!!! Gratuluje mocno, mocno, mocno!!!

PS. Jak żeś Ty to zrobiła?! Ależ super!
tez wlasnie zauwazylam ze Verunka jest moderatorem ale zdawalo mi sie ze jestem na tyle malo spostrzegawcza ze pewnie zawsze byla a ja dopiero teraz przyuwazylam jednak nie jest jeszcze ze mna tak zle
cashmere nie martw sie, ja tez mam ten problem ja bede szukac w salonach slubnych chociaz tam widze ciagle odkryte buty a ja chce pełne. Jak nie tu to zamowie przez neta.

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-13 o 14:57
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:56   #1481
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

ja mam film 2 godzinny i wiem, że ze wszystkim idzie sie dogadac nie możesz po prostu mu tego zaproponowac? mój kamerzysta podsunął nam pomysł, że życzenia nagra w formie 4 kwadratów, dzięki czemu potrwaja 5 minut na filmie a nie 25
No właśnie pisałam do niego i odpisał,ze nie ma problemu może skrócić film, kościół i życzenia wyrzucić.
\
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Verunka gratuluję awansu

dziewczyny jakie będziecie mieć buty ślubne? kolorowe? klasyczne? a rajstopy? pończochy? białe? czy brązowe/cieliste

ja będę mieć kolorowe buty i cieliste rajstopy lub pończochy

swoja drogą zastanawiam się czy mieć buty i bukiet pod kolor dekoracji
Ja buty mam kolorowe- fioletowe i bukiet też fioletowy czyli taki jak kolor przewodni wesela.
Planuje samonośki cieliste lub rajstopy w sprayu.

Co do balerinek na zmianę powiem tak.
Ja wezmę na wszelki wypadek, bo choć wiem że suknia jest dostosowana długością do butów to jednak może się zdarzyć,ze nie dam rady w swoich obcasach tańczyć do rana. I pytanie co wtedy brać inne obcasy na podobnym obcasie? U mnie odpada bo jak mnie będą nogi bolały to już w każdym obcasie.
Biorę więc balerinki bo w razie absolutnej awarii wolę tańczyć z nich niż na bosaka.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:09   #1482
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Weź bo mi to zmroziło krew w żyłach! Ale 6-7 miesiecy to chyba przesada? U mnie wszyscy mowią ze 4-5.

Czas zależy od sukienki. Na niektóre sprowadzane czeka się dłużej niż 5 miesięcy, więc jeśli chcesz mieć pełen wybór, to lepiej wybrać się wcześniej

Ja nie mam nic przeciwko balerinkom, ale lepiej na cały ślub i wesele, żeby nie było problemu z długością sukienki Ważne, żeby było Ci wygodnie

Cytat:
Już teraz musicie ostateczną liczbę podać? U nas to jest na dwa tygodnie, a nawet tydzień przed weselem. Nie miałabym pojęcia co w takiej sytuacji zrobić

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:19   #1483
rabbitka
Rozeznanie

dziękuje za pozytywne komentarze odnośnie moich butów

Anesthesia zdaje sobie sprawę,że jak przebiore będzie różnica w długości, nie wygląda to tak źle, a jak się dół zniszczy no to trudno. W ogóle to kuszą mnie trampki na wesele, bo na codzień w takim obówiu śmigam, zresztą jak się TŻ oświadczał, to oprócz pierścionka dostałam trampki z wyszytym pytaniem mogłabym sobie zamówić takiew kolorze przewodnim co myślicie?

Handzia trzymaj się, będzie dobrze najważniejsze, że TŻ po Twojej stronie!

a z tymi tozmowami w toku to niezłe jaja, w ogóle Cornflower_girl wkleiłaś tego tumblr-a i spędziłam 20 minut na śmianiu się z tych ludzi problemów (mieszkam w UK i nie mam Tvn-u).

Verunka gratulacje moda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (28,1 KB, 39 załadowań)

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:44   #1484
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
mi jak na razie mówili w salonie, że 6 miesięcy. no ale to na pewno zależy od salonu

dziewczyny, oglądałam dziś te kolczyki na żywo. piękne są! do tego leciutkie i takie smukłe, pięknie się błyszczą jak już kupię suknię i nie zmienię zdania, to chyba je wezmę http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9588
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:19   #1485
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
cashmere nie martw sie, ja tez mam ten problem ja bede szukac w salonach slubnych chociaz tam widze ciagle odkryte buty a ja chce pełne. Jak nie tu to zamowie przez neta.
No właśnie ja też bym chciała zakryte. Ja jednak na pewno będę zakładała pończochy/rajstopy a do odkrytych jakoś ich nie lubię.
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Co do balerinek na zmianę powiem tak.
Ja wezmę na wszelki wypadek, bo choć wiem że suknia jest dostosowana długością do butów to jednak może się zdarzyć,ze nie dam rady w swoich obcasach tańczyć do rana. I pytanie co wtedy brać inne obcasy na podobnym obcasie? U mnie odpada bo jak mnie będą nogi bolały to już w każdym obcasie.
Biorę więc balerinki bo w razie absolutnej awarii wolę tańczyć z nich niż na bosaka.
No właśnie ja też podobnie myślę! Nie wyobrażam sobie siedzieć na własnym weselu bo mnie bolą stopy. A mam tak jak Ty, inne obcasy już mnie nie ratują.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Anesthesia zdaje sobie sprawę,że jak przebiore będzie różnica w długości, nie wygląda to tak źle, a jak się dół zniszczy no to trudno. W ogóle to kuszą mnie trampki na wesele, bo na codzień w takim obówiu śmigam, zresztą jak się TŻ oświadczał, to oprócz pierścionka dostałam trampki z wyszytym pytaniem mogłabym sobie zamówić takiew kolorze przewodnim co myślicie?
Trampki na ślub dla PMki to jednak baardzo odważne posunięcie. Ja bym się nie zdecydowała. Co innego poźniej np. na plener - moja koleżanka miała na takiej sesji i wyszło super

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
mi jak na razie mówili w salonie, że 6 miesięcy. no ale to na pewno zależy od salonu

dziewczyny, oglądałam dziś te kolczyki na żywo. piękne są! do tego leciutkie i takie smukłe, pięknie się błyszczą jak już kupię suknię i nie zmienię zdania, to chyba je wezmę http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9588
Bardzo ładne A co z biżu byś do nich jeszcze zakładała?

jestem mamą
Stary 2013-09-13, 16:25   #1486
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

jeśli się zdecydujesz na tą suknię z piórami to będą do niej super pasować !

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:30   #1487
czekooczekolada
Zakorzenienie

Byłam dziś u miejscowego jubilera, pomyślałam że rzucę okiem na obrączki. Pani pokazywała mi 3 tablice , i żadne z tych obrączek mi się zbytnio nie spodobały Mam nadzieję, że coś znajdziemy, nobo żeby z wyborem obrączek jeszcze mieć problem?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-13, 17:09   #1488
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładne A co z biżu byś do nich jeszcze zakładała?
już nic chociaż tż dzisiaj jak ze mną oglądał, to twierdził, że chociaż drobny naszyjnik by się przydał
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
jeśli się zdecydujesz na tą suknię z piórami to będą do niej super pasować !
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:16   #1489
enzunio
BAN stały

My część zapraszamy z dziećmi a część bez, wszystko zależy od okoliczności
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:18   #1490
martucha0205
Rozeznanie

my wszystkich zapraszamy z dziecmi ale juz sie zorientowalismy ze i tak wiekszosci dzieci nie bedzie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:39   #1491
cashmere
Zakorzenienie

A jak ktoś ma dziecko w wieku około roczku to też je wypisujecie na zaproszeniu? Wśród naszych znajomych właśnie kilkoro dziecki tyle będzie miało w dniu naszego ślubu i się zastanawiam jak to rozwiązać?
Z kolei jeśli będziemy zapraszać takich znajomych, których dziecko widzieliśmy powiedzmy 2-3 razy w życiu to zamierzam zapraszać ich bez dzieci.

jestem mamą
Stary 2013-09-13, 17:52   #1492
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
I jak to organizujecie? Bo my też chcemy zrobić poprawiny u nas w ogrodzie. Wszystko dobrze jak pogoda dopisze. Ale martwię się co w razie deszczu? Organizujecie coś "nad głowę"? Wiadomo że można przenieść się do domu w razie czego, tylko nie wiem ile osób by było i czy się pomieścimy.
To jest dom, który rodzice TŻta otrzymali "w spadku". Nikt tam nie mieszka na co dzień. Teraz tam remontują i odświeżają do ślubu, aby mogli tam spać goście. Ogród jest bardzo ładny, dbają o niego i szczerze to liczę na pogodę Będziemy mieć rozłożony "namiot" zadaszenie takie chyba że uda im się wybudować do tej pory zadaszoną altanę. Mam nadzieję, że mimo wszystko pogoda dopisze. W tym roku 8 sierpnia było chyba ze 40 stopni liczę, że nie będzie padać i temperatura będzie od 25 stopni wzwyż W planie ozdobienie ogrodu, przewiązanie tiulem choinek itd. itp. Jak wszystko się uda to będzie pięknie W razie niepogody nie pomieścimy się w środku... nie mam tutaj żadnej alternatywy, ewentualnie pomniejszymy liczbę gości na poprawiny...
Stary 2013-09-13, 17:53   #1493
Dotka90
Zakorzenienie

My zapraszamy z dziećmi, ale dlatego, że u nas będzie w sumie czworo dzieci, w tym dwoje, to siostrzenica i siostrzeniec TŻta, więc sobie nie wyobrażam, żeby ich miało nie być

Ale nie chciałabym wesela, na którym jest np. 20 dzieci..
Stary 2013-09-13, 17:57   #1494
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak ktoś ma dziecko w wieku około roczku to też je wypisujecie na zaproszeniu? Wśród naszych znajomych właśnie kilkoro dziecki tyle będzie miało w dniu naszego ślubu i się zastanawiam jak to rozwiązać?
Z kolei jeśli będziemy zapraszać takich znajomych, których dziecko widzieliśmy powiedzmy 2-3 razy w życiu to zamierzam zapraszać ich bez dzieci.
Ja akurat mam tylko jedno takie malutkie dziecko w rodzinie, no w sumie dwójkę ciut po roczku i będę je wpisywała na zaproszeniu z imienia czyli np zapraszam Jana Kowalskiego z Martą Kowalska oraz synkiem Marcinem

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:58   #1495
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny jutro ide mierzyć sukienki , weszłam dziś z głupa do salonu i sa 2 modele Justin Alexander 8651 , 8596 z bliska są piękne - to moje pierwsze przymiarki więc starsznie jestem ciekawa jak beda leżeć . Sa to modele salonowe wiec i ceny mają fajne
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:03   #1496
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja akurat mam tylko jedno takie malutkie dziecko w rodzinie, no w sumie dwójkę ciut po roczku i będę je wpisywała na zaproszeniu z imienia czyli np zapraszam Jana Kowalskiego z Martą Kowalska oraz synkiem Marcinem
My będziemy wpisywać: serdecznie zapraszamy Sz.P. Martę, Jana i Marcinka Kowalskich
Stary 2013-09-13, 18:22   #1497
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

My zapraszamy bez dzieci, więc nie pomogę w tej kwestii.

Co do balerinek to ja jestem na NIE, bo to potem sie suknia zamiata po parkiecie. Ja zamierzam kupić sobie takie buty, żebym wytrzymala w nich całą noc czyli max 6cm.

Verunka, gratuluję moda!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:22   #1498
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U tż na liście jest 15 dzieci ... Z mojej strony zero :P
I robimy to tak - na zaproszeniu piszemy samych rodziców. Jak ktoś zapyta o dziecko to będziemy rżnęli głupa, że zapomnieliśmy wpisać Tak teraz robi kuzynka tż bo też mieli multum dzieci na liście.

Ja ostatnio jeszcze bardziej jestem na 'nie' dla dzieci na weselu.
Koleżanka była na weselu. Czekałam na opinie na temat tortu bo akurat miał być z cukierni, z której my chcemy wziąć. Ale oni nawet do tortu nie wytrwali, byli z 7letnim dzieckiem, po 22:00 się zawinęli. Nawet się nie pobawili a zapłacić trzeba było za całą trojkę i jaki w tym sens Uprzedzam pytania - dziecko mieli z kim zostawić.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:26   #1499
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny już pisały, że jak sukienka jest dopasowana na Twój wzrost i obcasy, to w przypadku przebrania butów na balerinki, materiał się będzie wlókł po ziemi, będziesz po nim deptać.

Ja powiem z własnego doświadczenia - nienawidziłam obcasów, bo po nich bolała mnie stopa, wywracałam sie w nich. Odkąd przymierzyłam naprawdę wygodne i idealnie wyważone buty - jest świetnie. Nieraz na maratonach tanecznych jestem w stanie tańczyć 6h bez przykrych dolegliwości. Dobre buty(niekoniecznie taneczne) są świetną inwestycją. A w razie przemęczenia stopy, radzę kupić buty na zmianę o trochę niższym obcasie (np. z 7 cm wskakujesz w 5 cm). Nie jest to drastyczna różnica, ale bardzo pomaga stopom

enzunio Pozostaje mi trzymać kciuki, żeby z listą gości było tak, jak sobie wymarzyliście

little_zosh
Wiążącą liczbę gości - ok. miesiąca przed, ale do 72h mamy możliwość zmiany tej liczby o +/-10%. Ale teraz menadżerka sobie zażyczyła taką realną liczbę.

rabbitka Tak dla trampek - jak dla mnie świetny pomysł na plener i jeśli masz odwagę, to na wesele
A jeśli chcesz oglądać Rozmowy w T(ł)oku, zawsze są odcinki na playerze.

say-hello przepiękne te kolczyki

21klaudyna Mierzyłam obie - kolekcja JA jest naprawdę piękna

Uwaga, uwaga - to już oficjalne - mam sukienkę

Dziś zakupiłam suknię Justin Alexander 8651 - była kiedyś wśród moich inspiracji, ale nie przypuszczałam, że to będzie ta "jedyna".
Teraz będę szukać pomysłu na stylizację, raczej nie będzie to retro, ale coś lekkiego, zwiewnego i kobiecego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.jpg (88,7 KB, 244 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg product_1120.jpg (63,0 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ext_product_2_1120.jpg (57,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Justin-Alexander-8651-kr.-12.000--682x1024.jpg (73,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1494539800_JA_8651_youandyourwedding_may2013.jpg (61,8 KB, 65 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:30   #1500
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, uwaga - to już oficjalne - mam sukienkę

Dziś zakupiłam suknię Justin Alexander 8651 - była kiedyś wśród moich inspiracji, ale nie przypuszczałam, że to będzie ta "jedyna".
Teraz będę szukać pomysłu na stylizację, raczej nie będzie to retro, ale coś lekkiego, zwiewnego i kobiecego
gratuluje suknia piękna!
ach ten Justin!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości