|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
No dokładnie,co chwile patrzę czy to nie TO... |
|
|
|
|
#2882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Babka ledwo co bulgotala po angielsku , wiec jej ladnie odpowiedzialam ; Przepraszam - nie rozumiem co Pani do mnie mowi darla sie jeszcze ze trzy przystanki . Sily miala duzo ![]() A tak to w autobusie to moze dwa razy mi ktos ustapil , i to nie dawno. Raz jedna babka pytala : CZy ktos tu procz tej Pani jest w ciazy ? I nagle pól autobusu wstalo A sklepie ? raz ! I to w Polskim . Tutaj predzej mnie zdeptaja niz pomoga. Mi lekarz powiedzial ze w 36 tc mam byc zapieta na statni guzik ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze zaraz doczytam ze wszytsko w porzadku .. Cytat:
Cytat:
Stosuj sie do zalecen i wszystko bedzie dobrze . Ja juz pisalam - moja szyjka w 17tc miala 2 cm i jak widac nie tak latwo jest szybciej urodzic Trzymaj sie , lez i wszystko bedzie dobrze. U mnie nocka , jak kazda nocka Wczoraj sie juz poplakalam , bo tu nie chdzi to ze ja nie dosypiam ale o to ze w zaden sposob nie moge znalesc sobie miejsca w tym lozku . Dwa dni spalam na polsiedzaco i bylo w miare . Wczoraj juz nie. Do tego chyba dopad mnie ból doopny , bo czuje jakby mi ktos szpikulec pod posladek wbijal . Mam plan dzis umyc te okna . W
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/disney-kubus-pucha...526011669.html
co myslicie o tej poscieli?? Podoba mi sie wzor numer 24, reszta jakas pstrokata.. |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale cenaaa
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Choc my tu wiedzialysmy ze bedzie piateczka ![]() No i za utarcie babie nosa . Ale musiala byc wsciekla ![]() Cytat:
Nie pwiem Ci c to jest ale chyba mam wlasnie to samo ..
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna, wyszukałam sobie 5-elementowy komplet to cena niższa już
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czułam kolanko pod ręką
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przyszła szybko bo ja teoretycznie wzięłam przesyłkę kurierem a się okazało że to pocztexem przyszło :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
a jak już jesteśmy przy pościelach, to od kiedy zamierzacie używać kołdry?
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
22 września mam małą uroczystość - siostra robi chrzciny i oczywiście mam problem w co się ubrać. Chciałabym pójść w sukience, mam jedną w którą się mieszczę
W legginsach i swetrze raczej nie wypada. Co sądzicie? Ona ma w pasie gumkę. Brzuch w niej konkretny i trochę stoi przez to Do kościoła wezmę płaszcz, później będę w samej sukience, impreza w mieszkaniu.
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić!! Szwagier TŻ do mnie wczoraj napisał, czy mam ochotę na sesje brzuszkową
On nie jest profesjonalnym fotografem, ale jakieś tam kursy foto porobił i ładne zdjęcia czyni. Chyba mu się marzy działalność "na boku" jako foto, bo te zdjęcia to on sobie chciał do portfolio wrzucić Ale będę mieć sesję, za friko Jutro
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
No droga;/ ale kusi mnie, kusi
![]() ![]()
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam sobie same poszewki, tylko po co mi 3 komplet
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekamy na efekty ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- się przyda
||
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miki, śliczna sukienka! Jak najbardziej może być na chrzciny Dziewczyny - info od Angie_gg: jest w szpitalu z powodu skurczy. Na razie nic więcej nie napisała. Mamy pozdrowienia i prośbę o trzymanie kciuków!
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Molzliwe , bo ja tez ostatnio siedzee .. ale teraz jak mam sie ruszac jak doopa boli ? ;>
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niech skórcze sobie idą jeny, oglądam Sablewskiej sposób na mode i wyję jak bóbr
|
||
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamusie
Cały dzień dzisiaj spędziłam pod znakiem chirurg. Rano byłam się zarejestrować, naczekałam się na samą rejestrację, kazali wrócić o 14, poszwędałam się po mieście wróciłam po 14, i czekałam kolejne 1,5 godz. bo lekarz zamiast przyjść i przyjmować od 11 do sobie przyszedł o 13. Czekałam czekałam i dowiedziałam się że w sumie to nie warto jest ruszać tego torbiela na policzku teraz Jestem zmarznięta nic mi się nie chce, wieczorem jestem z koleżankami umówiona na soczek ale nawet nie chce mi się iść..
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hej dziewczyny
Jednak piątek 13 to nie jest szczęśliwy dzień dla mnie Zostaję w szpitalu, bo przepływy się nie poprawiły...są takie same jak tydzień temu. Najgorsze jest to, że prawdopodobnie zostanę tu do rozwiązania Nie mierzyli dziś małej, więc nie wiem ile waży i jak podrosła. Niby mam mieć usg codziennie albo co 2 dzień i dwa razy w tygodniu dopplera. Podali mi już zastrzyk na płucka małej i bolało jak diabli...a po 12h powtórka. Jak się przepływy pogorszą to czeka mnie cesarka...oby jak najdłużej wytrzymać Małż musiał załatwić znajomego, który go wieczorem do mnie przywiezie, bo ja wzięłam auto. Także leżę sobie i czekam... ponadrabiam trochę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2903 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby było już lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem czemu i na czym, bo nie ma go jeszcze w domu.. Może sie stresował bo dzisiaj tak leje że masakra, do tego doszła burza, a jeszcze rozłozyło go przeziębienie, wczoraj miał gorączkę.. albo czego nie umiał ![]() Cytat:
![]() ale mozesz iść jak dla mnie wyglądasz super! ![]() Wróciłam- nawet nie zmokłam, a u niej nikogo nie było ;d nic mi nie zrobiła, tylko zajrzała i powiedziała że mam na takie zmiany kupić Dezaftan med i do tego stosować płukankę z szałwii, co do tego spuchniętego migdałka to powiedziała ze to nie od zębów, a przynajmniej po tej stronie nie mam żadnego zepsutego zęba, ale nie może powiedzieć ze na 100% bo moze cos w środku, ale nie może zrobić zdjęcia, a nie bedzie każdego z osobna zęba rozwiercać.. W poniedzialek jak sie nie zmniejszy to mam podejść a jak powiększy to jutro nawet. (fakt że dzisiaj wygląda to dużo lepiej niż wczoraj... bo sie zrobiło malutkie i nawet nei boli ) aa no i powiedziała ze po porodzie czekaja na mnie 2 zeby ;( i ze rozchodzą mi ię zęby :/ No nic, kupiłąm ten dezaftan i zobaczymy.. a z tym migdałkiem to w pon pójdę ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- DZIDZIA MI NAPISAŁA SMS'a : "Leje się ze mnie, mam lekkie skurcze. Jedziemy do szpitala. Mam nadzieje ze uda się jeszcze wstrzymać akcje " aby mały został jeszcze w brzuszku !
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
nasturcja gratulacje!!!!!!
koala, Aangie_gg zdrówka dziewczyny dla Was i maluszków!!!!
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, Paulina, Angie trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!!
Swoją drogą, serio ten piątek 13 pechowy
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny trzymajcie się tam!!! i dawajcie znać co i jak!!
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co te dzieciaczki tak się pchają ![]() Cytat:
oby maluszek pozostał w brzuszku, ale myślę, że Dzidzia urodzi pierwsza w naszym wątku od początku się tego spodziewała |
||
|
|
|
#2908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że pochwalisz się efektami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby Dzidzia się pojawiła na wątku jeszcze w dwupaku
|
|||||
|
|
|
#2909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby wyniki się poprawiły Cytat:
Trzymam żeby wszystko było dobrze i żebyś jak najdłużej w dwupaku wytrzymała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia, paulinaIzabela, Angie
Ale dziś ruch w temacie szpitala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Mam nadzieje ze zaraz doczytam ze wszytsko w porzadku ..
no ale cóż.
wybaczcie
za utarcie babie nosa . Ale musiala byc wsciekla