Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 14:10   #2851
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
heh, ja też jeszcze przed chwilą byłam w piżamie Niby się plątam od 8, nawet mężowi śniadanko zrobiłam, a do szafy nie po drodze było. Dopiero kurier mnie na równe nogi postawił jak zadzwonił na domofon-dobrze, że 3 piętro więc zanim się wspiął to zdążyłam coś wrzucić na szybko na siebie

Mogę Ci przytoczyć opinie znajomych, że 45 jest strasznie mała i w momencie się zapełnia, więc musieli ją uruchamiać czasem po 2 razy dziennie. Kupowali w momencie jak rodzinka była 3 -osobowa, a po pół roku się dowiedzieli, że synek w drodze i ją sprzedali i kupili większąAle to wszystko zależy, ile pichcisz w domu, bo oni akurat sporo

pytanie co prawda nie było do mnie, ale ja chodzę do SR przy Narutowiczu i możesz podejść na ginekologię w każdej chwili, nawet porodówkę zwiedzić-mieliśmy tam iść całą grupą z szefową położnych po jej wykładzie, ale że akurat wszystkie sale porodowe były zajęte więc kazała nam sobie podejść w dogodnym dla nas terminie, byle nie całą bandą Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś ze szkoły
A co do tego co zabrać(notowałam z wykładu):
-karta ciąży+wyniki badań(OWU, Hbs, Gbs, morfologia, mocz i co tam jeszcze masz+USG)
-grupa krwi, koniecznie z pieczątką(na słowo nie uwierzą )
-dowód osobisty(jak jesteś "świeżą" mężatką i np nie zdążyłaś wyrobić z nowym nazwiskiem to odpis aktu ślubu, oczywiście jeśli chcesz, żeby maluch miał nazwisko męża, bo potem trzeba po urzędach biegać- w sumie i tak trzeba, bo papierologii mnóstwo )
-informacje o branych w ciąży lekach czy chorobach jakie przechodziłaś-to dla pediatry, żeby pod tym kątem maluszka zbadali od razu po porodzie)
-przybory osobiste(nic osobno nie mówiła o podkładach/podpaskach ale może jej umknęło)
-koszulka +stanik do karmienia
-dla osoby towarzyszącej obuwie zamienne i wygodny strój
-woda niegazowana(więcej)
-dla maluszka:śpiochy czy kaftaniki odpinane na dole, rożek jakiś cieplutki, nie sztywny, żeby otulał i ogrzewał maluszka-może być nawet zwykły kocyk polarowy i jego się w rożek ułoży; a i lekką czapeczkę smerfetkę do wnętrz odradzała wiązane bo maluch za bardzo kręci łepkiem jak leży a czapeczka się kręci z nim;
-pampersy, parę pieluch tetrowych(nawet zamiast ręczniczka można użyć),parę flanelowych też można;
-mokre chusteczki
-maść(nie krem) Bepanthen na pupkę i brodawki, resztę kosmetyków dla dziecka niekoniecznie;
-i ładowarkę do telefonu żeby mieć kontakt ze światem

Chyba tyle z notatek mych

za wszystkie tygodnie u nas jeszcze taaak daleko, dziś kończymy 25 dopiero:/ albo już...
za tydzień

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
w Tarnowie jest

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

iloneczka żeby szybko się poprawiło i gratuluję kolejnego tygodnia

Rybaaaaaaaaaaaa ostatnia linia prosta
O jakie piękne słoneczko wyszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:13   #2852
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Aagateczka87
Madzik 89
ania_cz79
gabrysiaczek19
Asist

slimaczek19
koala19
Margot156
Espere

TE OSOBY nie wypowiadają sie w ogóle. Mają po 1-2 wiadomości nadane w poprzedniej częsci,
W tej jedynie ania_cz79 napisała więcej postów.

Dziewczyny prosimy o kontakt!!
(jak nie to na zaginione mamusie trzeba dać )
Stary 2013-09-13, 14:14   #2853
nemosek
Zakorzenienie

Miki Jak zwykle piękne pajace

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 14:15   #2854
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
żyrafa

pewnie najmniejsza paczka pampersów, przynajmniej tak jest u mnie

dostałam sukienkę wyglądam w niej fajnie (ale jestem skromna ) tylko z boku wyglądam jak szafa trzydrzwiowa :P zdecydowanie wolę dopasowane rzeczy
pochwal się !
Stary 2013-09-13, 14:15   #2855
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzięki

Pajac z żyrafką jest z Fisher Price Nie mogłam go nie wziąć, choć jest dopiero na około 5 miesięcy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:21   #2856
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zaszłam dzisiaj do dwóch komisów dziecięcych. Byłam ciekawa czy mają łóżeczka i owszem mieli, ale w kiepskim stanie, więc na pewno kupimy nowe. Mieliśmy jutro jechać, ale mąż musi iść do pracy

Kupiłam tam dwa pajacyki, za oba zapłaciłam 11 zł

Udało mi się wygrać na wizażu prostownicę Braun
żyyyrafka

ja już po napadzie na rossa, kupiłam chusteczki do prania, żeby mi nic nie zafarbowało bobasiego, no i pampersy w tej promocji

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:26   #2857
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Już 3 razy dopadła mnie migrena w tym tygodniu Na szczęście Paracetamol trochę łagodzi ból.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:28   #2858
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
pochwal się !
jutro się pochwalę

boziu jak mi pachnie tymi buraczkami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:30   #2859
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A to już jest nowy sezon"Mam talent"
Jest, jest! Już drugi odcinek zaraz będzie w tv. Ja jak nie siedziałam w ciąży to byłam na bieżąco ze wszystkimi "moimi" serialami i programami. A teraz siedzę w domu i patrzę na tvnplayer a tam po 3 odcinki już wszystkiego a ja jeszcze nic nie oglądałam
A w tym 1 odcinku "mam talent" się popłakałam jak babka na piasku malowała

Miki,
gratulacje wygranej prostownicy! No i jak zwykle u Ciebie - super łowy.

Uciekam na spacer z piesem a później trzeba obiad zrobić.
Stary 2013-09-13, 14:33   #2860
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
też to widziałam i się wzruszyłam, a Tż na mnie dziwnie patrzył, to mu mówię, nie martw się to ciąża

Daniel
Stary 2013-09-13, 14:36   #2861
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jest, jest! Już drugi odcinek zaraz będzie w tv. Ja jak nie siedziałam w ciąży to byłam na bieżąco ze wszystkimi "moimi" serialami i programami. A teraz siedzę w domu i patrzę na tvnplayer a tam po 3 odcinki już wszystkiego a ja jeszcze nic nie oglądałam

Miki,

w jakiejś zagranicznej wersji była babka co tak super z piasku malowała. i chyba wygrała Muszę obejrzeć tą polską edycje ;P
Stary 2013-09-13, 14:39   #2862
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Miki,

Musze oglądnąć

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
żyrafa

pewnie najmniejsza paczka pampersów, przynajmniej tak jest u mnie

dostałam sukienkę wyglądam w niej fajnie (ale jestem skromna ) tylko z boku wyglądam jak szafa trzydrzwiowa :P zdecydowanie wolę dopasowane rzeczy
Ciekawe

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 14:42   #2863
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
wg.. WITAM SIĘ W 36TYG CZYLI W 9 MIESIĄCU
kolejna w 9 miesiącu
Ryba jeśli CIę to pocieszy to zdawałam prawo jazdy 3 razy, 2 razy pogoda była super i nie zdałam, za trzecim lało jak z cebra i wtedy się udało

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, swiat jest piekny!!Przespalam 7 godzin w tym 5 godzin ciagiem
w końcu Ci się udało super

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

Witam w szczęśliwy piątek
Już jesteśmy po wizycie, przytyłam tylko 2 kg! uffff. strasznie się cieszę, bo to w sumie 14, miesiąc do końca, więc trzymam się w "normach" powiedzmy Nie wiem niestety ile Leo przybrał, bo ginek nie robił pomiarów, tylko same tętno sprawdzał .. Morfologia mi trochę spadła, mam się "zdrowiej odżywiać". I położna powiedziała mi, że "mam chodzić do 15 października, a potem to już mogę rodzić" Zobaczymy, co na to Leo 11 października o 11 mam kolejną wizytę (proszę o wpisanie) - może wtedy będę wiedziała jak duże dziecie przyjdzie mi rodzić

I jeszcze pytanko - brałyście coś na raty w Ikei??
gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Anoula mam do Ciebie pytanie, Ty z tego co się orientuje planujesz rodzić w narutowiczu prawda?? Orientowałaś się co tam trzeba mieć dla maluszka? Bo ja tam kiedyś próbowałam zadzwonić ale niestety z marnym skutkiem, a nie wiem czy można tam iść tak o byle kiedy żeby zapytać. Bo w poniedziałek będę w okolicach i nie wiem czy warto podjechać czy nie
widzę, że już odpowiedz padła zanim zdążyłam odpisać. Generalnie miałam napisać, że wszystko poza butelkami dla malucha trzeba mieć, co do ilości niestety nie pamiętam ile ciocia miała.
Chociaż mój mąż coś ostatnio mówi, że może jednak lepiej zdecydować się na Rydygiera bo tam mój lekarz jest ordynatorem. Ale nie wiem jak tam wygląda sprawa z porodami rodzinnymi. Będziemy na następnej wizycie rozmawiać o tym z naszym lekarzem prowadzącym.

Cytat:
Ja juz po wizycie. Nie jest dobrze ale tragicznie tez nie. Więc:
Bakterie w moczu- antybiotyk+ jakiś suplement
Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie.
Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.
Do tego mam dalej za wysokie ciśnienie, ale powiedzmy że tragedii nie ma.
Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam.

Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.

Do tego robił mi ten wymaz z pochwy i tyłeczka, tak mi się wydaje.

Zaraz będę nadrabiac ale najpierw idę robic placki ziemniaczane.
oszczędzaj się najważniejsze że Dzidzia ślicznie rośnie
Cytat:
Rybka to wpisz mi wagę 33t4d 2100 g

Anuola wizyta 27.09 godz. 9
Cytat:
pytanie co prawda nie było do mnie, ale ja chodzę do SR przy Narutowiczu i możesz podejść na ginekologię w każdej chwili, nawet porodówkę zwiedzić-mieliśmy tam iść całą grupą z szefową położnych po jej wykładzie, ale że akurat wszystkie sale porodowe były zajęte więc kazała nam sobie podejść w dogodnym dla nas terminie, byle nie całą bandą Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś ze szkoły
A co do tego co zabrać(notowałam z wykładu):
-karta ciąży+wyniki badań(OWU, Hbs, Gbs, morfologia, mocz i co tam jeszcze masz+USG)
-grupa krwi, koniecznie z pieczątką(na słowo nie uwierzą )
-dowód osobisty(jak jesteś "świeżą" mężatką i np nie zdążyłaś wyrobić z nowym nazwiskiem to odpis aktu ślubu, oczywiście jeśli chcesz, żeby maluch miał nazwisko męża, bo potem trzeba po urzędach biegać- w sumie i tak trzeba, bo papierologii mnóstwo )
-informacje o branych w ciąży lekach czy chorobach jakie przechodziłaś-to dla pediatry, żeby pod tym kątem maluszka zbadali od razu po porodzie)
-przybory osobiste(nic osobno nie mówiła o podkładach/podpaskach ale może jej umknęło)
-koszulka +stanik do karmienia
-dla osoby towarzyszącej obuwie zamienne i wygodny strój
-woda niegazowana(więcej)
-dla maluszka:śpiochy czy kaftaniki odpinane na dole, rożek jakiś cieplutki, nie sztywny, żeby otulał i ogrzewał maluszka-może być nawet zwykły kocyk polarowy i jego się w rożek ułoży; a i lekką czapeczkę smerfetkę do wnętrz odradzała wiązane bo maluch za bardzo kręci łepkiem jak leży a czapeczka się kręci z nim;
-pampersy, parę pieluch tetrowych(nawet zamiast ręczniczka można użyć),parę flanelowych też można;
-mokre chusteczki
-maść(nie krem) Bepanthen na pupkę i brodawki, resztę kosmetyków dla dziecka niekoniecznie;
-i ładowarkę do telefonu żeby mieć kontakt ze światem

Chyba tyle z notatek mych

za wszystkie tygodnie u nas jeszcze taaak daleko, dziś kończymy 25 dopiero:/ albo już...
fajnie że napisałaś, bo mój mąż chciał zobaczyć porodówkę, mieliśmy dzwonić czy można kiedyś przyjść zobaczyć.

Dzień dobry! Tak Was nadrabiałam na raty bo co chwilę ktoś mnie odrywa od komputera. Dzisiaj moje śniadanie pewnie razem z lekami które wzięłam wróciło na świat już drugi dzień że źle się czuje, ale wczoraj przynajmniej nie zwymiotowała się zastanawiam co robić, bo na mojej książeczce od ginekologa jest napisane, że przy wymiotach w 3cim trymestrze to się trzeba zgłosić na IP zobaczę, co się będzie dzisiaj ze mną działo, a jakby coś dzisiaj i tak jedziemy do Krakowa to wieczorem będziemy działać...

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
w jakiejś zagranicznej wersji była babka co tak super z piasku malowała. i chyba wygrała Muszę obejrzeć tą polską edycje ;P
w Ukraińskiej i do polskiej chyba przyszła ta sama dziewczyna
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:53   #2864
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
też to widziałam i się wzruszyłam, a Tż na mnie dziwnie patrzył, to mu mówię, nie martw się to ciąża
Cytat:
ja też z łezką zakończyłam oglądanie.. a tamta kobitka była w ukraińskiej edycji, nawet sobie sprawdzałam, czy to nie ta sama, ale jednak nie. Dla zainteresowanych podsyłam linka https://www.youtube.com/watch?v=TNlpdV7ySr4 , tu chyba są jej wszystkie występy, warto ale ostrzegam, że będziecie płakać jeszcze bardziej

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:55   #2865
nasturcja7667
Zadomowienie

Jestem!
Nadrobiłam po łebkach wybaczcie
Zdałam na 5! Ale baba tak mnie uwkurzała... Normalnie wykłócałam się, bo mi wpierała, ze w książce co innego jest napisane, niż ja uważam. A ja książkę miałam ze sobą, to jej hyc- otworzyłam! Ha!
Wredna była. Zjadła mi sporo nerwów.

Zjadłam obiadek , mężusiowi obiecałam placki ziemniaczane, to mu uczynię [dzięki Ci, Cywilizacjo za robota kuchennego, bo jakbym miała trzeć te zimniory, to prędko by placków nie ujrzał] Ale najpierw zrobię sobie kąpiel relaksującą, kupiłam nawet olejek zapachowy, taki do kominka aroma.

Edit: looknijcie sobie do drogerii natura. U mnie jest specjalna półka, gdzie są "końcówki serii". I np. olejek kupiłam za 99groszy. A wcześniejsza cena to 9, 99 Data wazności dobra, nic nie zniszczone opakowanie. Tak samo za cień do powiek dałam 1,99 z 11,99. Więc serio, się opłaca.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-09-13 o 14:58
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:58   #2866
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
kolejna w 9 miesiącu
Ryba jeśli CIę to pocieszy to zdawałam prawo jazdy 3 razy, 2 razy pogoda była super i nie zdałam, za trzecim lało jak z cebra i wtedy się udało

w końcu Ci się udało super

gratuluję wizyty

widzę, że już odpowiedz padła zanim zdążyłam odpisać. Generalnie miałam napisać, że wszystko poza butelkami dla malucha trzeba mieć, co do ilości niestety nie pamiętam ile ciocia miała.
Chociaż mój mąż coś ostatnio mówi, że może jednak lepiej zdecydować się na Rydygiera bo tam mój lekarz jest ordynatorem. Ale nie wiem jak tam wygląda sprawa z porodami rodzinnymi. Będziemy na następnej wizycie rozmawiać o tym z naszym lekarzem prowadzącym.

oszczędzaj się najważniejsze że Dzidzia ślicznie rośnie

fajnie że napisałaś, bo mój mąż chciał zobaczyć porodówkę, mieliśmy dzwonić czy można kiedyś przyjść zobaczyć.

Dzień dobry! Tak Was nadrabiałam na raty bo co chwilę ktoś mnie odrywa od komputera. Dzisiaj moje śniadanie pewnie razem z lekami które wzięłam wróciło na świat już drugi dzień że źle się czuje, ale wczoraj przynajmniej nie zwymiotowała się zastanawiam co robić, bo na mojej książeczce od ginekologa jest napisane, że przy wymiotach w 3cim trymestrze to się trzeba zgłosić na IP zobaczę, co się będzie dzisiaj ze mną działo, a jakby coś dzisiaj i tak jedziemy do Krakowa to wieczorem będziemy działać...

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

w Ukraińskiej i do polskiej chyba przyszła ta sama dziewczyna
:xry: oczywiscie jak wychodzę to ise rozpadało jeszcze bardziej i burza idzie bo już ostro grzmi. Poza tym własnie zadzwonił mąż że nie zdał. :/ JESTEM ZŁA. niech no on tylko przyjedzie
Jade do dentysty :/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Jestem!
Zdałam na 5! Ale baba tak mnie uwkurzała... Normalnie wykłócałam się, bo mi wpierała, ze w książce co innego jest napisane, niż ja uważam. A ja książkę miałam ze sobą, to jej hyc- otworzyłam! Ha!

Zjadłam obiadek , mężusiowi obiecałam placki ziemniaczane, to mu uczynię [dzięki Ci, Cywilizacjo za robota kuchennego, bo jakbym miała trzeć te zimniory, to prędko by placków nie ujrzał] Ale najpierw zrobię sobie kąpiel relaksującą, kupiłam nawet olejek zapachowy, taki do kominka aroma.
skad ja to wiedziałam
Stary 2013-09-13, 15:02   #2867
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem!

Edit: looknijcie sobie do drogerii natura. U mnie jest specjalna półka, gdzie są "końcówki serii". I np. olejek kupiłam za 99groszy. A wcześniejsza cena to 9, 99 Data wazności dobra, nic nie zniszczone opakowanie. Tak samo za cień do powiek dałam 1,99 z 11,99. Więc serio, się opłaca.
wiedziałam, że bez 5 nie wrócisz

Daniel
Stary 2013-09-13, 15:03   #2868
koala19
Raczkowanie

hej dziewczyny ja wyszlam przedwczoraj ze szpitala,
strasznie mi sie brzuch stawial wiec pojechalismy na ip.
polozyli mnie dostalam podobno najsilniejsza kroplowke rozkurczową i zastrzyki na rozwój pluc na szczescie juz wszystko ok i jestesmy w domu
Stary 2013-09-13, 15:10   #2869
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
:xry: oczywiscie jak wychodzę to ise rozpadało jeszcze bardziej i burza idzie bo już ostro grzmi. Poza tym własnie zadzwonił mąż że nie zdał. :/ JESTEM ZŁA. niech no on tylko przyjedzie
mam nadzieję, że następnym razem mu się uda
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:11   #2870
De28
Wtajemniczenie

Wypowiem sie tylko co do zmywarki-my mamy 90 cm i zmywanie co dwa dni. Ale trzeba myslec perspektywicznie-rodzina sie powieksza, bedzie wiecej zmywania,czy nawet jak sie ma gosci to sie przydaje wieksza.Kiedys wystarczylaby nam 45cm teraz nie wyobrazam sobie mniejszej.Przy malym dziecku jest sporo i gotowania i garnkow, naczyn, szybko sie to zapelnia.Ale ja gotuje i w poludnie i wieczorem dla meza, wiec jest tego sporo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:12   #2871
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem!
wiedziałam że tak będzie
może stara panna albo mąż jej nie zaspokoił i dlatego taka wredna

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
co za egzaminator a na czym oblał?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 15:16   #2872
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze śpioszkami i kaftanikami to po 3 max, oni wypuszczają w 2-3 dobie jak się nic nie dzieje, a jak to stwierdziła zawsze tata może dowieźć.
Ile pampersów nie mówiła, a i podejrzewam, że nie musi być Bepanthen , to tylko polecane
Heh, wyobraziłam sobie taką panią :
-"dzień dobry, ja na porodówkę"
-"a Bepanthen jest?????"
Pytam o ten Bepanthen bo ja kupiłam maltan dla mnie, panji w aptece poleciła mówiła że jest dobry

Cytat:
Jestem!

Inaczej być nie mogło

Cytat:

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

skad ja to wiedziałam
Spokojnie, nie za tym razem to za następnym. Teraz żeby zdać za pierwszym razem naprawdę trzeba mieć szczęście bo wiadomo jacy są egzaminatorzy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:22   #2873
ania_cz79
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, poczułam się wywołana do odpowiedzi, wiem że rzadko piszę ale na bieżąco staram się was nadrabiać.

Ostatni mam kilka problemów, poza zgagą i mega problemem z hemoroidem dostałam jeszcze okropnych ran na rękach, schodzi mi skóra piecze i swędzi. Prawdopodobnie to atopowe zapalenie skóry, które jest dziedziczne, moja mama miała z tym problem i ja jako dziecko również, ale potem wszystko przeszło i nigdy nie miałam z tym problemu. Wyczytałam że w ciąży może nastąpić ostry nawrót i chyba taki właśnie mnie dopadł

I jak już pisałam mam stresy bo czekam na zwolnienie mieszkania które ma być wolne od 1 października i mam przeczucie że nie zdążę.

Poza tym od wczoraj witamy się w 30 tyg.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:23   #2874
Lilith890502
Zakorzenienie

tak sobie myślę w co ja się spakuję do szpitala, skoro jeszcze rzeczy dla malucha będę musiała zabrać, no przecież nie do walizki z kółkami bo mnie wyśmieją, ale nie wiem w co się zmieszczę,, chyba wezmę tą reklamówę z Lidla

Daniel
Stary 2013-09-13, 15:26   #2875
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, poczułam się wywołana do odpowiedzi, wiem że rzadko piszę ale na bieżąco staram się was nadrabiać.

Ostatni mam kilka problemów, poza zgagą i mega problemem z hemoroidem dostałam jeszcze okropnych ran na rękach, schodzi mi skóra piecze i swędzi. Prawdopodobnie to atopowe zapalenie skóry, które jest dziedziczne, moja mama miała z tym problem i ja jako dziecko również, ale potem wszystko przeszło i nigdy nie miałam z tym problemu. Wyczytałam że w ciąży może nastąpić ostry nawrót i chyba taki właśnie mnie dopadł

I jak już pisałam mam stresy bo czekam na zwolnienie mieszkania które ma być wolne od 1 października i mam przeczucie że nie zdążę.

Poza tym od wczoraj witamy się w 30 tyg.
za tygodnie

a smarujesz się czymś na to zapalenie skóry?
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
tak sobie myślę w co ja się spakuję do szpitala, skoro jeszcze rzeczy dla malucha będę musiała zabrać, no przecież nie do walizki z kółkami bo mnie wyśmieją, ale nie wiem w co się zmieszczę,, chyba wezmę tą reklamówę z Lidla
no ja właśnie o takiej myślałam na kółkach

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 15:28   #2876
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wybrałabym drugą opcję. Więcej szafek A zmywarka... No zależy jak dużo masz naczyń. Powiem Ci, że ja mam zmywarkę 45 cm (i to chyba dość małą bo mama moja też ma 45 cm ale jakaś pojemnościowa większa) i w zupełności mi starcza na to, żeby robić zmywanie max.1 dziennie, czasami nawet co 2 dni. Ale generalnie nie lubię zostawiać naczyń na drugi dzień więc mi to odpowiada. Więc tak na 2 osoby dorosłe normalnie z robieniem obiadu wystarczy 45cm.

Oj, u mojego to by chyba nic nie wynikło. Przy kupnie mieszkania wszystkie te rzeczy to ja załatwiałam. On jakoś nie ogarnia tematu

O! właśnie mam takie same zdanie. Jeśli mam wybór to wolę wybrać coś, co ma naturalne składniki a nie same konserwanty. Tym bardziej, że często się okazuje, że te z naturalnymi składnikami produkty są tańsze, bo mnie rozreklamowane. Np. na wodę z kranu to i tak nie mam wpływu bo nie mogę sobie zmienić dostawcy ale w przypadku kosmetyków czy chemii mam ten wybór.

Beatka, ja również biorę Fenoterol i potwierdzam to, co mówi rybka kołatanie serca, trzęsące się dłonie to na początku norma. Nawet przy osłonie. Później organizm się przyzwyczaja. A ile tabletek dziennie masz brać?
Rybka, a ile Ty bierzesz tabletek dziennie?

Mya, ja kupuję jedną taką z wypełnieniem, poszewkami i ochraniaczem i na zmianę kupuję tylko poszewki na poduszkę+kołdrę. I jeszcze jakiś cały komplet jeden mam dostać od znajomej, ale nawet nie wiem jaką i co ona tam ma.

Poszłam do tej Biedronki i dorwałam ostatnią paczkę pampersów z Pszczółką Mają dwójek Wzięłam sobie ciasto i będę oglądać zaległe "Mam talent"
właśnie taka jedną chce kupić, z łóżeczkiem i resztą, a jedną "luzem"
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dzidzia Ty to masz podejście do ludzi !!! Od razu mi się buzia uśmiechnęła

Zaraz wpada koleżanka na kawę, to pogadamy, poplotkuję i może mi się poprawi. Cały czas ostro leje...

tak, ma umowe o pracę i w umowie nie ma wpisanej odpowiedzialności...

ja miałam 2 i spokojnie starczyły. W razie czego szybko dokupisz.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja wyszlam przedwczoraj ze szpitala,
strasznie mi sie brzuch stawial wiec pojechalismy na ip.
polozyli mnie dostalam podobno najsilniejsza kroplowke rozkurczową i zastrzyki na rozwój pluc na szczescie juz wszystko ok i jestesmy w domu
To teraz trzymam kciuki, żeby wszystko było w proządku

dziewczyny, co to za skórcz taki jakby w pośladku, do góry? mam już dosyć tej ciąży.. Od tej wizyty ostatniej dostałam Lutkę i jestem mokra, a wcześniej nie byłam... I teraz ciagle mi się wydaje, że to nei śluz leci tylko krew ciagle , dosłownie ciągle o tym myślę...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:34   #2877
ania_cz79
Raczkowanie

Narazie używam tylko kremu nawilżającego ale niewiele pomaga, mój ginekolog powiedział że muszę to przetrzymać bo leczenie raczej tylko maściami sterydowymi, a teraz nie można, ale wybieram się do Lekarza skórnego i zobaczę co on powie
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:35   #2878
Mya1989
Zakorzenienie

Wy się z tych walizek nie smiejcie, jak leżałam w szpitalu to dziewczyny miały

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:37   #2879
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, co to za skórcz taki jakby w pośladku, do góry? mam już dosyć tej ciąży.. Od tej wizyty ostatniej dostałam Lutkę i jestem mokra, a wcześniej nie byłam... I teraz ciagle mi się wydaje, że to nei śluz leci tylko krew ciagle , dosłownie ciągle o tym myślę...
ja czasami mam coś takiego, ale nie skurcz tylko mi taki ból wchodzi jak leżę na boku i potem zeby wstać z łóka schodzi mi się przy tym tochę bo boli mnie całe udo

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 15:43   #2880
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie o takiej myślałam na kółkach
Cytat:
Wy się z tych walizek nie smiejcie, jak leżałam w szpitalu to dziewczyny miały
to może się jednak w taką spakuję
Cytat:
ja po lutce miałam takie wycieki, że to ręcę opadały najgorzej jak w pracy jeszcze siedziałam i miałam wrażenie że mi ciągle coś cieknie i co chwila latałam do wc i sprawdzałam co to....

Daniel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości