|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Też zamierzam w któryś dzień okna pomyć ale ja jeszcze urodzić nie chce Cytat:
Ciągle miałam wrażenie jakbym okres miała i jakby wypływała ze mnie krew litrami ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
! Oby jeszcze jak najdłużej została w dwupaku
|
|||||
|
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
mówisz?
to może jednak zamówię tylko jak przed mężem to przemyce ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby mała została w brzuchu...Cytat:
Cytat:
mocne żeby jeszcze nie wyłaziłale się dzieje dziś |
|||
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki leże w szpitalu na razie za bardzo nic nie wiem, pobrali mi krew do badania i mam czekać na wyniki. Robili mi ktg, muszą przemyśleć moją niewydolną szyjkę co z nią robić. W poniedziałek ma być decyzja
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam co do Luteinty, też miałam powódź wtedy... wkładka za wkładką
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Weszłam na chwilę i widzę, że dzieje się tu.... oj dzieje.... Zdrówka dla wszystkich w szpitalu.
Ja byłam dzisiaj na badaniu moczu i już mam wyniki, ale chyba nie są powalające. Obym nie dostała antybiotyku... Kupiłam dzisiaj kosz do wózka, bo ten który miałam podarł się od ciężkich zakupów. Zobaczymy co i kiedy przyślą
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
O rany, co za dzień!!!!
![]() ![]()
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2918 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aalee ekstra!!Cytat:
|
||||
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Newtrend trzymaj się i Ty! A właściwie: trzymajcie się Wy!! Pisz co i jak- wierzę, że będzie dobrze!
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze jest żeby z małym było wszystko ok no i z dzidziąteż!! W ogóle dziewczyny, nie ródźcie jeszcze Zadzwoniłam do siostry podziekować za kombinezon i posciel i mówie ze trafiła z wzorem takim jka mam rożek i że super kombnezon i mi powiedziała ze zastanawiała sie czy wymienic na sweterek bo nie wiedziałą czy kombinezon mam ale jej sie podobał i zostało. Aaa i mi powiedziała ze jak ona byla rodzić (tam gdzie ja prawdopodobnie) to dokarmiali dzieci mlekiem(jak ktos mało w cycku miał)- koszt jednego wtedy to 5 zł, wiec maam sie dowiedzieć ile kosztuje zeby szoku nie było, bo jej mąż to padł jak miał kupić dwadziescia ileś mlek i babka w aptece dała mu rachunek na ponad 100 zł (te mleka są w jednorazowych butelkach, które sie do podgrzewacza wrzuca. ) no i kilka rzeczy mi podpowiedziała chyba nie bedzie źle ;p
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeej ten piątek serio jakiś pechowy... tyle się tutaj dzisiaj dzieje
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-13 o 17:07 |
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
Cooo tu sie dzieje?
![]() Dziewczyny w szpitalu! - zaciskamy nóżki, umacniamy szyjki i myślimy pozytywnie!! Jesteśmy z Wami! ![]() Hmm a ja nie wiem co myslec o wyniku z badania moczu. Miałam powtórzyć ze względu na białko, no i na szczęście białka nie ma (uff!), ale... mam leukocyty 10-12, liczne bakterie i liczne nabłonki płaskie. Dzwoniłam do doktorka to powiedział, że sie nie mam przejmować bo najważniejsze, że białka nie ma.... hmm...
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, takie mleko? http://www.do z.pl/apteka/p58598-Bebiko_1_mleko_od_urodzen ia_90_ml ofkors, tzreba usunąć spacje w "doz"
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiem. Wspóczuje Ci
Cytat:
Najwaniejsza jest Majeczka . To wszystko dal jej dobra. Trzymam kciuki nonstop . Pisz nam co u Was Cytat:
Cytat:
Kurde co tu sie dzieje A ja glupia sie nad soba uzalam , bo mnie cos w
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde mały sie tak wypiął że mi brzuhc zaraz pęknie, boli jak cholercia. Znów taki stożek ale 3x większy. Mój maż mi napisał : teorie zdałem bez problemu, zadzwonie za godzinę. Hm... ciekawe jaką on drogą wraca bo pieszo bym w te dwie godziny które już wraca wróciła..
|
|
#2931 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a baba wstrętna niech ją myszy zjedzą Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięte! Cytat:
![]() Wieczorek miło się zapowiada - idź Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzięki dziewczyny
Dla Mai wszystko! Będę pisać na bieżąco, choć położna była i mówiła, że w weekend to nic mi nie będą robić oprócz ktg 2 razy dziennie ![]() Faktycznie jakiś pechowy ten piątek i jak tu nie wierzyć w przesądy ![]() Cytat:
![]() oby się udało wstrzymać akcję!! Dzidziu trzymaj się Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Jadę do Teściów na weekend! I nie życzę sobie żadnych porodów pod moją nieobecność [no, oprócz Trele!]. Nogi razem, zacisnąć zwieracze i trzymać!!
Trzymajcie się!!
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam z teściową placki i sałatkę, teraz mam chwilę żeby troszkę odsapnąć
![]() Mąż właśnie wrócił do domu więc mam czas żeby się nim nacieszyć Ogólnie wzięłam się za czytanie zaległej książki i jakoś słabo mi to idzie A Jaśko nie chce ze mną współpracować i tak kopie że zwijam się z bólu
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Jejciu, ale się tu dzieje, ten piątek faktycznie pechowy.
Po USG termin i z główki i z udowej 14.11 i powiedział, że "zetniemy w pierwszej połowie listopada". Łożysko w porządku, wody dobre, ale nie zważył małego więc nie wiem ile dokładnie mu się przybrało. Ale ogólnie póki co jest dobrze, ale mam leżeć, leżeć, leżeć i się nie denerwować. za szpitalne dziewczyny
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie dziewczyny jak to jest?Pytałam się ginki jak to jest jak cesarka z powodu ułożenia pośladkowego to będę miała cesarkę wcześniej umowioną?Powiedziała że nie , że zaczną się skurcze i mam jechać do szpitala...a słyszałam ze niektóre dziewczyny mają umówioną cesarkę wcześniej. Zanim dojadę do szpitala 70 km ..różnie to może być.Troche mnie to przeraża. |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie typowo formalne względem załatwienia macierzyńskiego tj. wiem, że trzeba złożyć wniosek u pracodawcy o udzielenie urlopu macierzyńskiego + rodzicielskiego, a w ZUSie coś jeszcze się załatwia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

Mam nadzieje ze zaraz doczytam ze wszytsko w porzadku ..
Ciągle miałam wrażenie jakbym okres miała i jakby wypływała ze mnie krew litrami
wybaczcie 

Ale będę mieć sesję, za friko
oby maluszek pozostał w brzuszku, ale myślę, że Dzidzia urodzi pierwsza w naszym wątku
od początku się tego spodziewała