Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 21:21   #811
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Antoinette - spoznione sto lat!

Axella - moja blizna juz zagojona. bladorozowa i uwazam ten temat za zamkniety. teraz czekam na kolejna :P

łaaaał jaki wysyp zaproszen facebookowych to niesamowite, ale poznaje Was po fotkach dzieci to Julcia, a to Michas, tutaj Wiktorek hehe.

Pytalyscie o bol plecow - bola, ale od zginania sie do malej i noszenia/podnoszenia. nie wiaze tego z cc.

Ada - zdrowka dla Wiktorka i oby Gabrysia nie dopadlo. wymioty dla dzieci to straszne przezycie

dam rade, jutro odbieram pożyczonego laptopika, zalatwie jakies internet (ktoras cos poleca?) i będzie choc wizaz...
oby to było jedyne rozstanie, bo jak pomysle o jodowaniu i tej 3 tyg. kwarantannie to brrrr
Nello na fb mam a Ty gdzie? ?

Zazdroszcze zagohonej blizny..
Ja musze chyba isc i pokrzyczec by ktos w koncu potraktowal mnie serio

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:22   #812
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:24   #813
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
Piękna!

Marchewka mam nadzieję, że mu przejdzie Może za dużo wrażeń i nie przetwarza? To ten okres własnie gdzies.

Justii szybko nurkujecie ja słyszałam, że po pół roku dopiero...

A co do stóp moja łapie, choć częściej kostki ale nie zjada bo nie ma siły dociągnąć ich Albo jej uda przeszkadzają I też pełza, ja się śmieję, że ona bimbruje Tylko nie odkryła, że rękoma musi sobie pomagac i zasuwa głową po podłodze jak larwa jakaś. Ale przekręcać się dalej nie przekręca

Ale dziwne cos znalazłam, trochę starszne....

http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.de/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:26   #814
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Piękna!

Marchewka mam nadzieję, że mu przejdzie Może za dużo wrażeń i nie przetwarza? To ten okres własnie gdzies.

A co do stóp moja łapie, choć częściej kostki ale nie zjada bo nie ma siły dociągnąć ich Albo jej uda przeszkadzają I też pełza, ja się śmieję, że ona bimbruje Tylko nie odkryła, że rękoma musi sobie pomagac i zasuwa głową po podłodze jak larwa jakaś. Ale przekręcać się dalej nie przekręca

Ale dziwne cos znalazłam, trochę starszne....

http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.de/
Zu tez zaiwania na buzi bo rekami nie pracuje.. Robak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-13, 21:26   #815
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale była krwawa jatka w tramwaju jak wracałam. w drugim wagonie jacyś goście zaczęli wyzywać innych pasażerów, wyciągnęli gaz łzawiący, zaczęli straszyć nożem, aż zaczęli bić jakiegoś chłopaka. na szczęście jakiś facet stanął w jego obronie i zaczęli się bić. masakra
No masakra, nigdy nie byłam świadkiem takiej sceny i mam nadzieję, że nie będę.
I faktycznie od dziś wsiadam do pierwszego wagonu.

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Ja co jakiś czas, np. raz w tygodniu kładę Julkę (3,5 mies.) spać na nockę z wyciągniętymi rączkami i jeśli budzi się częściej niż zwykle, to uznaję, że jeszcze za wcześnie na wyzwalanie rączek
A to naprawdę fajny pomysł- w ogóle nie pomyślałam. Hmm...może jeśli dziś będzie podobna nocka do wczorajszej to jednak wrócę do tradycyjnego woombie. W sumie ogólnie źle nie było tylko mam wyraźny dowód, że problemy brzuszkowe jeszcze nie minęły. Bo po prostu się kilka razy dość męczył w nocy ( choć nie płakał jakoś , tylko pokrzykiwał). Jak widać tradycyjne woombie niweluje te problemy w większym stopniu.

A myślisz, że to będzie tak, że któregoś pięknego dnia dziecko po prostu przestanie tego potrzebować? Że nie trzeba odzwyczajać?

A wasze dzieci śpią w woombie same w łóżeczkach? Bo ja się trochę boję go odkładać samego jak będzie miał te rączki schowane, tym bardziej, że widzę, że nawet w tradycyjnym woombie jak go męczy ten brzuszek to on sam usiłuję sobie to złagodzić i próbuje wkładać rączki do buzi przez materiał.
Wasze dzieci też się czasami same próbują uspokoić przez rączki w buzi?

Axella
, zarzuć tą tabelą rozwoju

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:29   #816
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Mag-zrobie jtr foto bo to w ksiazce.
Tylko Ty nie panikuj jak bedzie cos nie tak :p hehe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-13, 21:34   #817
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hłe, hłe, ja znalazłam... przez Nello
spryciara, a po Tobie caaaly wysyp zaproszen czekam na kolejne, bo zupełnie nie kojarze Was z nazwiska, ledwo imiona wylapuje. za to o dzieciach wiem wszystko

Banka&Puchatowa - alez z Was sierotki tak blisko siebie mieszkacie i obie narzekalysie, ze nie ma z kim spacerować hehe.

Szprotka - wspolczuje cycowych przebojow. a nie przewiało Cie?

Salviae - Nelka tez spi w spiworku i woli dużo za duzy jakos wygodniej jej w nim fikac nozkami i on się nie placze tak jak mniejszy...

Lonely - a ja myslalam, ze mnie namierzylas tropem Justi hehe. za szpiegostwo!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Oj kochana czaiłam się na tą piżamę, ale u mnie w Lidlu tylko M, L i XL zostały
u mnie tez, ale wzielam M i nie jest zla spodnie maja w pasie tasiemke, bluzeczka na ramiączkach przynajmniej nie jest bardzo obcisla (cyce i brzuch ) a narzutka ma być luzna, wiec jest ok hehe.
kupiłam tez fajny ortalionowy płaszczyk w pepitke. 55zl, a na spacery z wozkiem będzie ok
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:35   #818
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ja

dobry pomysł, nawet zdjęcia mam, ale ich chyba nie wrzuce:p

o to ja tak samo, dopiero co zrzuciłam do wagi z przed ciąży ale jeszcze 5 kg musze zrzucic..

własnie ... musze się dzisiaj wziaśc za skalpel bo wczoraj nie bylo... ehh zaraz ruszę dupkę... A i mi się śniło dzisiaj ze bylam w ciąży z bliźniakami...
Strasznie wolno ta waga schodzi ; ( ale ja zawsze mialam tendencje do tycia

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:37   #819
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Biedny Floruś.. dla czujnej i bystrej mamy

no właśnie też ostatnio o tym myślałam. My nie chodzimy... Nasz od początku preferuje prawą stronę..

zaraz spróbuję Cię poszpiegować
choć nie jestem w tym dobra

jak śpią dobrze to raczej nie. Czasem jak zasypia to ma takie lekko otwarte, albo jak mu się coś śni to wywraca oczka i majaczy

cholercia.. to u nas też są te wyginania...
mały robi takie mostki.. i skubaniec już coraz wyżej się podnosi na tych piętach

nie lubię takich akcji

u nas identycznie... nie wiem czy mały nie wymaga jakiejś konsultacji.. a pediatra podczas szczepienia tak szybko odkwitkowuje pacjentów że nie ma szans żeby się skupić i zadać jakieś pytanie... no i to tylko pediatra.. może trzeba się przejść do specjalisty

Nasz identycznie.. Jedyny zabieg jaki na niego działa to jak mu daję cyca z drugiej strony wtedy leżenie na lewym policzku mu nie przeszkadza
to wyginanie w łuk jest specyficzne i zeniepokoilo by cie , a takie odpychanie sie na piecie to jest normalne
Cytat:

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
piekna , slodko
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój wcina Bebilon pepti.

P.S dostała któraś z Was grzechotkę tę co kiedyś linka nam podawała Diabli
Bo ja mam info ze wyslalii tyle
ja nie
Cytat:
My już po kolejnych zajęciach na basenie, było super dzieciaki pływały na karimatach na brzuszku i na pleckach i było przygotowanie do nurkowania - oblewanie główki wodą za tydzień nurkujemy

Bartosz na karimacie się zrelaksował na maxa, piącha do buzi i przysypiał
o jaa nurkowanie??? to ja foty chce zobaczyc koniecznie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:37   #820
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A druga kwestia- może któraś ma pomysł- odnośnie "katarku" Darusia.Szczerze mówiąc zaczynam podejrzewać, że on katarku już nie ma. Dlaczego? Bo przez większość dnia wcale nie pociąga noskiem, tylko trochę nad ranem i w kilku momentach. I zaczynam się zastanawiać czy to nie jest tak, że to nie katar, a ten kanalik łzowy zapchany powoduje takie siorbanie od czasu do czasu.
Macie jakieś pomysły? Czy katar mógłby wyglądać tak, że siorbanie jest co najwyżej 2-3 razy dziennie i samo przechodzi?
a może ulewajace mleczko gdzies mu tam zalega i dlatego "charczy"? u nas tak było i tez myslalam, ze to zatkany nosek...
Stary 2013-09-13, 21:37   #821
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
piękny prezent
pozazdrościć ja nie pamiętam kiedy jakiś prezent dostałam poza świętami, a to i tak musiałam sama sobie wybrać

mąż przed chwilą: "jak tak patrzę na Przemkaw tym czarnym wdzianku przypominają mi się Przygody Wesołego Diabła ... szalony, zwariowany, radosny, czasem wqr.iający"
Kasia ja też wybrałam sobie te zaczepki Kiedyś mu powiedziałam, że bardzo mi się podoba taka bransoletka i dziś powiedział, że chce mi ją kupić i czy sama chce sobie wybrać czy on ma to zrobić. No i pojechaliśmy razem. On mi oczywiście podpowiadał i płacił

Twój TŻ ma świętą rację. Chyba wszystkie nasze dzieci takie są Moja J. na pewno
Stary 2013-09-13, 21:38   #822
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A i musze sie poskarżycz ze ten dzien byl straszny... O ile nie wierzę w piątki 13 to ten byl szczególnie nie fajny...

A wieczorem znowu pokłociłam się z mężem za rano.. On stwierdził,żę on myślał ze ja mu specjalnie tej herbaty nie chciałam zrobić..ta k wstałam specjalnie po to zeby zrobić herbatę wypić ją tuż przed tym jak wejdzie do kuchni i powiedzieć ze dla niego nie ma.. paranoja jakas..
jak on na to wpadł no nic, dzień dobiega końca, niech noc będzie lepsza
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:38   #823
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, blagam o kciuki od teraz, z Florkiem jest gorzej i jedziemy juz dzisiaj do kliniki! na razie spi mi na rekach, wiec kiepsko z pakowaniem, ale jak tylko maz wroci, to zaczynam dzialac i migusiem sie zbieramy. teraz i tak nic nie moge zrobic, wiec was podczytam...
kochana, kciuki w rekach, stopach i za uszami! musi być dobrze i będzie, zobaczysz myślami caly czas jesteśmy z Wami. jak będziesz miała chwile pisz co tam u Was. będziemy się hospitalizować wspólnie. szkoda, ze nie w jednym szpitalu...i wielkie buuuziaki dla Florka od diabelskiej ciotki. mój maly dzielny mezczyzna
Stary 2013-09-13, 21:38   #824
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A i musze sie poskarżycz ze ten dzien byl straszny... O ile nie wierzę w piątki 13 to ten byl szczególnie nie fajny...

Rano pokłociłam się z mężem... O pierdołę.. Wstałam specjalnie, żeby mu zrobić kanapeczki do pracy, żeby głodny nie byl i kawkę.. Zrobiłam kanapeczki i poszłam do sypialni i pytam się śpiocha, czy chce kawę.. On, że nie... No to stwierdziłam, że pewnie znowu wstanie na styk i nie będzie miał na nic czasu tylko się ubrać i wybiec. (on zawsze spi na maxa i wychodzi tylko tyle oby założyc coś na tylek i wyjść)... Zrobiłam sobie herbatkę i w najlepsze sobie pije.. wypiłam.. Do kuchni wchodzi TZ- a dla mnie herbata?? Ja ze przeciez nie chcial?? No to ze on ze nie chciał kawy i ze mogłąm się domyslic ze chce herbaty, ze to logiczne przeciez, potem zaczał gadać, ze ja go nie znam, ze nie wiem jakie ma przyzwyczajenia ze by sobie wypil i w ogole... pozarliśmy się .wrrr

Potem poszłam z małym do lekarza.. Lekarka kosmika po pierwsze stwierdziła ze zle ubieram małego, że za małe ciuchy, ze stopy podwija.. ze skarpetki to powinnam zakładać na drugą stronę bo w srodku jest za dużo nitek.. Ze źle odbijam dziecko.. ze za cieżki jak na swój wiek... oj szkoda gadać..

Potem poszłam do piekarni- dziecko w chuscie. Same stare babcie.. Jedna się pozachwycała.. Inna stwierdziła, żebym poszła przed nimi do kasy bo to dziecko się udusi jak tak będzie czekać?? Poszłam dałam kasę kupiłam chleb i wyszłam...

A na koniec niunio dostał ataku płączu...

A wieczorem znowu pokłociłam się z mężem za rano.. On stwierdził,żę on myślał ze ja mu specjalnie tej herbaty nie chciałam zrobić..ta k wstałam specjalnie po to zeby zrobić herbatę wypić ją tuż przed tym jak wejdzie do kuchni i powiedzieć ze dla niego nie ma.. paranoja jakas..
biedna ach Ci faceci obyscie sie pogodzili buziak na zgode i bedzie dobrze
Cytat:
Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...
biedny , a jak on sobie radzi taki popodlaczany ? trzymajcie jestesmy z Wami
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
widzę że krakowskie spotkanie się odbędzie szkoda że jednak nie jedziemy do kraka

axella u mnie tak często jest że Karola jest ledwo żywa, śpi prawie na rękach. Odkładam ją i za min oczy jak 5 zł i heja

u nas chyba koniec tego 5cio tygodniowego skoku Karola znów zasypia na łóżku ze smokiem a nie na rękach. A tak w ogóle to kupiliśmy nowego smoka 6+ więc to może też dlatego

banka za bioderka

Mysia ale że jak do Londynu?

angie piękny Barti

axella 2 godz spania w dzień? ciągiem?

a tak w ogóle to w 6 m-cu dzieci się przestawiają na dwie dłuższe drzemki a nie kilka krótkich? bo nie pamiętam kiedy to było

axella Zu jest boska! trzymasz ją w foteliku na siedząco?
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:39   #825
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni

banka trzymam mocno kciuki żeby było u was dobrze

nuna fajnie Ci Julka śpi i brawa za bioderka

salviae extra zabawki!

diabli możesz mieć darmowy internet nie z play'a. Płacisz chyba tylko 7 zł za przesyłkę.

antoine wszystkiego najlepszego

ada zdrówka dla Wiktorka

kurde jak wy się odszukujecie na fb? kto mnie znajdzie?
Stary 2013-09-13, 21:40   #826
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a może ulewajace mleczko gdzies mu tam zalega i dlatego "charczy"? u nas tak było i tez myslalam, ze to zatkany nosek...
Tez tak mialam, dostalam od lekarza debridat i kazal odbic po kazdym posilku. Flatego tez wlaczylam jabluszko

Stary 2013-09-13, 21:49   #827
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

zaproś Karolinę
Już lecę
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
S
Hmmm, czy ja o czymś nie wiem, Karolina to Perfekcyjna Pani Domu, czy jak, że polecasz Nunie na porządki?
Taaa perfekcyjna po prostu lubię porządek

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

podobnie byłam w szoku
ale sama, dzisiaj też dwie upolowałam

Ja też kilka najczęściej wyłapywałam, że któraś dodała jakąś nową znajomą i sprawdzałam czy to któraś z Łizażu

a dla Motyla brawa bo nawet na filmwebie mnie znalazła

Cytat:

---
Super prezent ! Brawo dla męża i sto lat dla Ciebie
Cytat:

ja

nie mogę Cię znaleźć
Cytat:

u mnie tez, ale wzielam M i nie jest zla spodnie maja w pasie tasiemke, bluzeczka na ramiączkach przynajmniej nie jest bardzo obcisla (cyce i brzuch ) a narzutka ma być luzna, wiec jest ok hehe.
kupiłam tez fajny ortalionowy płaszczyk w pepitke. 55zl, a na spacery z wozkiem będzie ok
ja M nie wezmę, bo nie lubię jak coś mi wisi...mam kompleks chudzielca z podstawówki, chociaż już chudzielcem nie jestem

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:52
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:50   #828
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni

Cytat:

ejj wysłałam Ci koło południa zaproszenie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:51   #829
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
I udało mi się jeszcze Katate
Próbowałam jeszcze Marchewkę ale nie umiem znaleźć
Za dużo masz Kasiek w znajomych Marchewy też nie mam.
Cytat:
Ja cię znalazłam, czekaj na resztę szpiegów co moich znajomych przeglądną

Mysia testowałaś z Tracy ten posiłek 22-23 i zero karmienia w nocy? Boję się tej nocy, że i tak się obudzi i zrobi awanturę ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:52   #830
sharpnowaja
Zakorzenienie

color za nockę

MAgiusia u nas katar był jeden dzień a teraz (4 dzień) jest tylko z rana. I już nie wiem czy to choroba czy co bo ja też teraz mam z rana katar. Jak Karola się napije/zje to przechodzi i już nie wiem co robić bo w poniedziałek szczepienie.

Magiusia aspirator do odkurzacza lepszy na duży katarek.

cloche trzymam za was kciuki!

Ashy my bie chodzimy na żadne rehabilitacje

nuna możesz zmienić lekarza. Dwa razy w roku bezpłatnie, później płacisz za zmianę.
Stary 2013-09-13, 21:54   #831
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyby Help!! Nie wiem co sie dzieje..Wojtus ma ataki przerazliwego placzu..juz 3 dzien i 3 dzien mniej wiecej o tej samej porze 14-16.Czasami pomaga jakas pozycja zeby ukoic ten bol np. na samolocik, ewen przodem do swiata, dziasiaj zadna nie pomagala,, Możliwe ze byly tez takie ataki o tej porze tydzien temu dwa...

Dnia pierwszego byly smrodne baki i jakby ten placz byl z tego...Bardziej to bylo take marudzenie i plakanie..Po kupie bylo juz dobrze. pojawil sie mega usmiexh i w ogole.

Dzien drugi pojawil sie katar i kaszel. i tez baki..Jak robil baki to z takim piskiem.

Dzien trzeci nie ma bakow, nie ma kupy, katar zelzal, kaszel zelzzal placz sie nasilil?? Ale jakby zaczynal sie placz po kaszlaniu..

I teraz nie wiem co to moze być?
Mialam podejrzenia ze coś mu zrobilam chodząc w chuscie i go coś boli, ale go macałam w roznych miejscach jak się uspokoil i nie zaczynam syreny wiec chyba nie

Bylam u lekarza dzisiaj z tym ze katar i kaszel ze niby przeziębiony ale lekarka mowila ze to nie przeziębienie ze to mu mleko moze chrobotać ze ja go źle odbijam.. Kurcze tylko zawsze go tak odbijam i dopiero po 3 mieisącach by się to tak objawialo.. Ona mowila jeszcze duże innych rzeczy ale nie teraz o tym.. Wiec mam podejrzenia ze możę podawalam mu witaminę B i kwas foliowy i on jest w tabletkach i moze jakies drobinki się nie rozpusily i mu zalegają?? podawalam mu z mlekiem przez strzykawke...I jak mu podawałam to az siętak "wzdrygał"

Może bol gardła??

Możę zęby?

Kolka? Ale dopiero teraz??

Łapie się też często za uszy możę jakies zapalenie?? Ale znowu jak naciskam na ten pypek w uchu to nie ma reakcji.. To chyba nie??

A poza tym to je normalnie.. O ile nie płacze.. Jak go uspokoje to podkladam cyca i zasysa i je jakby nigdy nic...:confused :
biedny Wojtuś..
nasz miał tak dzisiaj w nocy.. nosiłam go długo na rękach w pozycji pionowej i troszkę poulewał.. dałam mu też espumisan..
a beka Ci ładnie jak go bierzesz do odbicia?
W. czasem sekundę po pionizacji beknie jak stary.. a czasami to nawet po 10 minutach..
Co do kolek-słyszałam, że u niektórych chłopców mogą się zacząć po 3 miesiącach.. ale miejmy nadzieję, że to nie to..

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My mooooże za 2 tyg będziemy odwozić babcię do L-cy to może udałoby się zgadać na kawkę Jak co to będę Cię atakować
super jak coś to daj znać- zapraszam

Cytat:
My już po kolejnych zajęciach na basenie, było super dzieciaki pływały na karimatach na brzuszku i na pleckach i było przygotowanie do nurkowania - oblewanie główki wodą za tydzień nurkujemy

Bartosz na karimacie się zrelaksował na maxa, piącha do buzi i przysypiał
ale super

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

P.S dostała któraś z Was grzechotkę tę co kiedyś linka nam podawała Diabli
Bo ja mam info ze wyslalii tyle
ale maila też dostałam..

Cytat:

---
pięknie to sobie Twój Tż wymyślił dla Niego

Cytat:

OCZYWIŚCIE ŻE DACIE RADĘ !!!
FLOREK TO ZUCH NAD ZUCHY-DZIELNY I SILNY CHŁOPCZYK

Cytat:
Lonely - a ja myslalam, ze mnie namierzylas tropem Justi hehe. za szpiegostwo!
wpisałam Twoje imię u kogoś w znajomych, chyba u Xal

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
to wyginanie w łuk jest specyficzne i zeniepokoilo by cie , a takie odpychanie sie na piecie to jest normalne

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:56   #832
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To jak byś chciała mnie odwiedzić to będziesz siedzieć tylko w dużym pokoju, na resztę mieszkania masz szlaban
Jakoś nie mogę się ogarnąć z dzieckiem i porządkiem, jak śpi to ja się lenie, bo w końcu mogę, a jak nie śpi to nic nie zrobię przecież, eh.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:56   #833
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że krakowskie spotkanie się odbędzie szkoda że jednak nie jedziemy do kraka

Mysia ale że jak do Londynu?
szkoda
no ja się wybieram w styczniu tak jak byłam w tym roku na zakupy na 1,5 dnia i jeden nocleg

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A myślisz, że to będzie tak, że któregoś pięknego dnia dziecko po prostu przestanie tego potrzebować? Że nie trzeba odzwyczajać?

A wasze dzieci śpią w woombie same w łóżeczkach? Bo ja się trochę boję go odkładać samego jak będzie miał te rączki schowane, tym bardziej, że widzę, że nawet w tradycyjnym woombie jak go męczy ten brzuszek to on sam usiłuję sobie to złagodzić i próbuje wkładać rączki do buzi przez materiał.
Wasze dzieci też się czasami same próbują uspokoić przez rączki w buzi?
ja się nie boję, że trzeba będzie odzwyczaić bo w dzień śpi bez i zaśnie bez tylko lepeij śpi w woombie więc to moje przyzwyczajenie nie jego

mój śpi sam w łóżeczku i się nie boje o niego i też zaczął ssać łapki, jest nawet w stanie je wyciągnąć górą więc jak ciamka jak dzisiaj to mu rozpinam troszkę i wtedy piąstki ma przy buzi ale dalej jest otulony
Stary 2013-09-13, 21:57   #834
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Już lecę

Ja też kilka najczęściej wyłapywałam, że któraś dodała jakąś nową znajomą i sprawdzałam czy to któraś z Łizażu

a dla Motyla brawa bo nawet na filmwebie mnie znalazła

Super prezent ! Brawo dla męża i sto lat dla Ciebie

nie mogę Cię znaleźć

ja M nie wezmę, bo nie lubię jak coś mi wisi...mam kompleks chudzielca z podstawówki, chociaż już chudzielcem nie jestem
eee filmweb sam wyszukuje ja tam nic nie grzebę w nim tylko zaznaczam co mam obejrzeć

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:59   #835
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia testowałaś z Tracy ten posiłek 22-23 i zero karmienia w nocy? Boję się tej nocy, że i tak się obudzi i zrobi awanturę ...
bo ja uznaje, że skoro młody wypluwa w nocy smok jak próbuje mu dać i się drze jeszcze bardziej a potem aktywnie ssie 8-10 minut to jest to głód i widocznie dalej potrzebuje nocnych karmień jakby się budził na 2-4 minuty ciamkania to bym z tym walczyła, ale tak jak jest to jets głód

ja go kładę 19,20 potem dopycham na śpiocha 22-23 i budzi się między 2.30 a 4.30 i potem 7 rano
Stary 2013-09-13, 22:01   #836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dacie radę, oczywiście, nie ma innej opcji

Cytat:
ufam, że wie co robi, zajęcia prowadzą już kilka lat
OOAK dla mnie są straszne...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:03   #837
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
eee filmweb sam wyszukuje ja tam nic nie grzebę w nim tylko zaznaczam co mam obejrzeć
a już myślałam, że jesteś szpiegiem wyższego levelu

Cytat:
To jak byś chciała mnie odwiedzić to będziesz siedzieć tylko w dużym pokoju, na resztę mieszkania masz szlaban
Jakoś nie mogę się ogarnąć z dzieckiem i porządkiem, jak śpi to ja się lenie, bo w końcu mogę, a jak nie śpi to nic nie zrobię przecież, eh.
Naprawdę? ja przy Antku często coś ogarniam, zdążę trochę naczyń, zmyć, albo odkurzyć całe mieszkanie, albo chociaż kurze zetrzeć, a on w tym czasie gada do karuzeli
Stary 2013-09-13, 22:03   #838
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Za dużo masz Kasiek w znajomych Marchewy też nie mam.
Katate jeszcze nie potwierdziła

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:08   #839
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella może ugotuj jej sama zupkę? tej ze słoika też bym nie zjadła

Jenny no każdy dostaje z hippa takie bony z promocjami na 20% na poszczególne produkty.

marchewka ale miałaś dzień ja to na koniec pewnie bym siadła i ryczała.

nie wiem jak mnie znalazłyście ale

antoine piękny prezent

Mysia ile Cię kosztuje taki wyjazd do Londynu?
Stary 2013-09-13, 22:08   #840
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a już myślałam, że jesteś szpiegiem wyższego levelu

Naprawdę? ja przy Antku często coś ogarniam, zdążę trochę naczyń, zmyć, albo odkurzyć całe mieszkanie, albo chociaż kurze zetrzeć, a on w tym czasie gada do karuzeli
To zazdroszczę. Niki patrzy na karuzele max 7min

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości