Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 22:09   #841
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a macie TKMAXX u sebie? tam sa fjane zestawy , płyn do apieli i balsam do tego taka kulista szczotka do masazu ....
Nie i ubelewam nad tym :-\ :p
Stary 2013-09-13, 22:10   #842
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella może ugotuj jej sama zupkę? tej ze słoika też bym nie zjadła

Jenny no każdy dostaje z hippa takie bony z promocjami na 20% na poszczególne produkty.

marchewka ale miałaś dzień ja to na koniec pewnie bym siadła i ryczała.

nie wiem jak mnie znalazłyście ale

antoine piękny prezent

Mysia ile Cię kosztuje taki wyjazd do Londynu?
Ze sloika to tylko sama marchew/jablko itd

Troche poczekam bo nie jest zainteresowana :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:14   #843
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny no każdy dostaje z hippa takie bony z promocjami na 20% na poszczególne produkty.
Dzięki za info

Cytat:
nie wiem jak mnie znalazłyście ale
Ja Cię wypatrzyłam u Nuny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:14   #844
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
o jaa nurkowanie??? to ja foty chce zobaczyc koniecznie
będą
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Naprawdę? ja przy Antku często coś ogarniam, zdążę trochę naczyń, zmyć, albo odkurzyć całe mieszkanie, albo chociaż kurze zetrzeć, a on w tym czasie gada do karuzeli
ja częściej ogarniam jak Bartek nie śpi bo jak śpi to myślę sobie, że mam tylko chwilę i się lenię
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
To zazdroszczę. Niki patrzy na karuzele max 7min

Bart czasem i godzinę

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:17   #845
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, blagam o kciuki od teraz, z Florkiem jest gorzej i jedziemy juz dzisiaj do kliniki! na razie spi mi na rekach, wiec kiepsko z pakowaniem, ale jak tylko maz wroci, to zaczynam dzialac i migusiem sie zbieramy. teraz i tak nic nie moge zrobic, wiec was podczytam...
Kciuki zapewnione!
Stary 2013-09-13, 22:17   #846
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Wiktorek od 20-60 min w zależności od humoru

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-09-13, 22:18   #847
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja częściej ogarniam jak Bartek nie śpi bo jak śpi to myślę sobie, że mam tylko chwilę i się lenię
Dokładnie jak sprzątnę podczas jego zabawy to podczas jego snu będę mogła się lenić, albo coś zjeść, albo ... dokończyć sprzątanie
Stary 2013-09-13, 22:21   #848
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia ile Cię kosztuje taki wyjazd do Londynu?
zależy ile wydam

przelot 100-150 zł
nocleg 25 funtów, przejazdy z lotniska i na lotnisko 15

reszta to żarcie i zakupy
Stary 2013-09-13, 22:21   #849
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Czasami nawet po prostu leży sobie w łóżeczku i coś tam gada, albo bawi się oballem, a jak marudzi to zaczynam dostarczać mu nowych atrakcji - włączam muzykę i światełka w karuzeli Wytrzyma tak maksymalnie 30-45 min , ale zawsze zdążę coś ogarnąć

spadam spać, dobrej nocy
Stary 2013-09-13, 22:21   #850
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Mag-zrobie jtr foto bo to w ksiazce.
Tylko Ty nie panikuj jak bedzie cos nie tak :p hehe

Eee..tam ja już i tak nie wiem na co mam patrzeć w tym rozwoju. Już patrzyłam na różne strony i generalnie Daruś pewne rzeczy robi inne nie. Na siłę też go nie jestem w stanie stymulować. Usiłowałam np. by podnosił wyżej łepek go czymś ineteresować, ale on jak ma ochotę podniesie wyżej, jak nie to ssie rączki, więc stwierdziłam, że to o kant dupy rozbić bo kiedyś rodzice pewno mniej kombinowali a jakoś wszystkiego się nauczyliśmy.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a może ulewajace mleczko gdzies mu tam zalega i dlatego "charczy"? u nas tak było i tez myslalam, ze to zatkany nosek...
No w sumie on niewiele ulewa, ale ja już też mocno podejrzewam, że to nie katar, a wiadomo, że po wlaniu wody morskiej zawsze coś wyciągnę aspiratorkiem, więc chyba jutro ostatni raz robię aspiratorkiem 2x dziennie, a później może 1x przez kolejne 2 dni a później może raz w tygodniu jak niektóre z Was.

Obejrzałam sobie fb, ale się cudnych zdjęć naoglądałam

Ej a wiecie, że dziś piątek 13-stego? Ja się dowiedziałam dopiero wieczorem jak dostałam jakiegoś sms'a reklamowego w tym temacie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-09-13 o 22:23
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:22   #851
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wiktorek od 20-60 min w zależności od humoru

Cytat:
będą

Bart czasem i godzinę

dobranoc

Aaaaaaaaa, jak to robicie? Dzisiaj rano polozylam N na macie i zdazylam ubrac sie, zrobic jajecznice i zjesc ja do polowy to bylam dumna xe tyle wytrzymal, czyli ok 10min
A na przewijaku moze lezec i 30 min jak ktos do niego gada
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:30   #852
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchow

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ze sloika to tylko sama marchew/jablko itd

Troche poczekam bo nie jest zainteresowana :p

Ja teraz poki zakatarzony mlody jest nie daje mu stalego pokarmu nic im nie bedzie jak zaczna i od 5

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To jak byś chciała mnie odwiedzić to będziesz siedzieć tylko w dużym pokoju, na resztę mieszkania masz szlaban
Jakoś nie mogę się ogarnąć z dzieckiem i porządkiem, jak śpi to ja się lenie, bo w końcu mogę, a jak nie śpi to nic nie zrobię przecież, eh.

heehee Xal zaprpsilas perfekcyjna? Ja bym sie bala hiihi

pozadnie ogarnij ten duzy pokoj chociaz flavpozoru heee
Mam nadzieje zevPuchatkowa perfekcyjna nie jest bo wtedy kawy u niej hehehe

Cytat:
Za dużo masz Kasiek w znajomych Marchewy też nie mam.
Ja cię znalazłam, czekaj na resztę szpiegów co moich znajomych przeglądną

Mysia testowałaś z Tracy ten posiłek 22-23 i zero karmienia w nocy? Boję się tej nocy, że i tak się obudzi i zrobi awanturę ...

a ja mam:p

Cytat:
banka trzymam mocno kciuki żeby było u was dobrze

nuna fajnie Ci Julka śpi i brawa za bioderka

salviae extra zabawki!

diabli możesz mieć darmowy internet nie z play'a. Płacisz chyba tylko 7 zł za przesyłkę.

antoine wszystkiego najlepszego

ada zdrówka dla Wiktorka

kurde jak wy się odszukujecie na fb? kto mnie znajdzie?
Dzieki

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:32   #853
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my uzywamy codziennie labo co kilka dni bo przy gruszce młody się wścieka a to mu pasuje

kciuki są

mój też uwielbai kopać ale to tym bardziej dlatego go zawijamy w woombie się budzi raz na jedzenie

ja nie chodzę i uważam, że za często wysyłają maluchy na rehabilitacje i nie doszukuje się jakiś problemów

Happy, Pearl, Lublana, Hump i dzieciaczki super meeting. Kiedy powtórka?:P ja zapraszam do mnie tylko do mnie jest 1km od przystanku:/

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cloche czyli rozumiem,ze w tym wypadku to "naturalna" kolej rzeczy, wskazujaca, ze juz czas na kolejna operacje, tylko nie spodziewaliscie sie tego tak szybko? Mam nadzieje, ze przyspieszenie operacji wszystko wyrowna i Florcio bedzie mial pelne pole do popisu jesli chodzi.o dalszy rozwoj.

dziewczyny jak tak z innej.beczki - ktore dzieci na rehabilitacje/konsultacje z fizjo nie chodza? Bo wydaje mi sie, ze zdecydowana wiekszosc tak...Wydaje mi sie to troszke niepokojace...e U nas na poczatku Sofia preferowala lewa strone ale juz dawno jej przeszlo. Innych anormalnosci nie zaobserwowalam ale moze zle obserwuje...

na pewno byś zauważyła, nie zamartwiaj mi się tam, ej!

Cytat:
Skopiowałam z rana "I też mamy wysypkę, ale to już dłuższy czas, taka jakby sucha skóra na nóżkach i rączkach. Ja takie coś miewałam jako alergię, młodej smaruję tylko kremem tłustym (linomag bobo). Pewnie znowu coś zjadłam (czekolada )
Takie pytanko, bo troszkę mnie to niepokoi, na wysokości kostki (stawu skokowego) jak jest zgięcie to moja ma takie dwie czerwone krechy, suche, nie wiem czy podraznione, czy to przesuszone, nie mam pojęcia co to. Smaruję 2-3 razy dziennie tłustym, ale to nadal jest tylko troszeczkę mniej zaczerwienione. Co to może być? Macie jakieś pomysły/rady."

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Hmmm, czy ja o czymś nie wiem, Karolina to Perfekcyjna Pani Domu, czy jak, że polecasz Nunie na porządki?
Miałam takie coś w ciąży. Nie wiem co to, ale myślę, żebym się nie martwiła. A co do suchej skóry to też obstawiałabym alergię.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
happy blue dzieki ja poluje i na nosidło i na chuste w pierwszej kolejnosci chusta a nosidło w kocu kupilas przez allegro?
tak, przez allegro.
Cytat:
nie, chyba nie. Ale tak sie zastanawialam jak to jest, ze tyle dzieci potrzebuje i moze czegos nie wylapuje. Ale z tego co opisujecie, na co fizjo zwracali uwage u nas jesr raczej ok. wiec juz nie wymyslam

już doczytałam. NIE WYMYŚLAJ

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyby Help!! Nie wiem co sie dzieje..Wojtus ma ataki przerazliwego placzu..juz 3 dzien i 3 dzien mniej wiecej o tej samej porze 14-16.Czasami pomaga jakas pozycja zeby ukoic ten bol np. na samolocik, ewen przodem do swiata, dziasiaj zadna nie pomagala,, Możliwe ze byly tez takie ataki o tej porze tydzien temu dwa...

Dnia pierwszego byly smrodne baki i jakby ten placz byl z tego...Bardziej to bylo take marudzenie i plakanie..Po kupie bylo juz dobrze. pojawil sie mega usmiexh i w ogole.

Dzien drugi pojawil sie katar i kaszel. i tez baki..Jak robil baki to z takim piskiem.

Dzien trzeci nie ma bakow, nie ma kupy, katar zelzal, kaszel zelzzal placz sie nasilil?? Ale jakby zaczynal sie placz po kaszlaniu..

I teraz nie wiem co to moze być?
Mialam podejrzenia ze coś mu zrobilam chodząc w chuscie i go coś boli, ale go macałam w roznych miejscach jak się uspokoil i nie zaczynam syreny wiec chyba nie

Bylam u lekarza dzisiaj z tym ze katar i kaszel ze niby przeziębiony ale lekarka mowila ze to nie przeziębienie ze to mu mleko moze chrobotać ze ja go źle odbijam.. Kurcze tylko zawsze go tak odbijam i dopiero po 3 mieisącach by się to tak objawialo.. Ona mowila jeszcze duże innych rzeczy ale nie teraz o tym.. Wiec mam podejrzenia ze możę podawalam mu witaminę B i kwas foliowy i on jest w tabletkach i moze jakies drobinki się nie rozpusily i mu zalegają?? podawalam mu z mlekiem przez strzykawke...I jak mu podawałam to az siętak "wzdrygał"

Może bol gardła??

Możę zęby?

Kolka? Ale dopiero teraz??

Łapie się też często za uszy możę jakies zapalenie?? Ale znowu jak naciskam na ten pypek w uchu to nie ma reakcji.. To chyba nie??

A poza tym to je normalnie.. O ile nie płacze.. Jak go uspokoje to podkladam cyca i zasysa i je jakby nigdy nic...:confused :

pamiętam, że u Lublany się pojawiła kolka koło 4 miesiąca
ale obstawiam kupkę, a raczej jej brak, brak ulgi.....
Cytat:
Marchewko a robi się przed płaczem czerwony? Dawno robił kupkę? Może to mu siedzi w brzuszku. Ja bym spróbowała masaże brzuszka, coś ciepłego przyłożyć, a jak kupy nie miałaś 3 dni to czopek, ale jak pierwszy raz to pół dziecięcego.
Według Tracy Hogg dzieci się łapią za uszy jak są zmęczone, albo nadmiar wrażeń. A może odkrył właśnie swoje uszka i mu się to podoba? Moja łapie co jej w rękę wpadnie, nie łączyłabym tego z płaczem.
A masz coś na kolki? Te leki też pomagają na kupki, bo zmieniają ich konsystencję, może spróbuj kilka dni podawać?

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Jak były bąki cały czas to znaczy coś jest w jelitkach, a jak ich nagle nie ma i kupy też nie było to ja bym poszła w tą opcję z kupą. Lekarka po Paulinki zatwardzeniu mówiła, że jak są bąki i nagle znikają a nadal nie ma kupy to czopek, bo znaczy zatwardzenie i nie puszcza gazów i te gazy mogą boleć puki nie wyjdą.

też mi się tak wydaje, trochę to przeszliśmy

Cytat:
A i musze sie poskarżycz ze ten dzien byl straszny... O ile nie wierzę w piątki 13 to ten byl szczególnie nie fajny...

Rano pokłociłam się z mężem... O pierdołę.. Wstałam specjalnie, żeby mu zrobić kanapeczki do pracy, żeby głodny nie byl i kawkę.. Zrobiłam kanapeczki i poszłam do sypialni i pytam się śpiocha, czy chce kawę.. On, że nie... No to stwierdziłam, że pewnie znowu wstanie na styk i nie będzie miał na nic czasu tylko się ubrać i wybiec. (on zawsze spi na maxa i wychodzi tylko tyle oby założyc coś na tylek i wyjść)... Zrobiłam sobie herbatkę i w najlepsze sobie pije.. wypiłam.. Do kuchni wchodzi TZ- a dla mnie herbata?? Ja ze przeciez nie chcial?? No to ze on ze nie chciał kawy i ze mogłąm się domyslic ze chce herbaty, ze to logiczne przeciez, potem zaczał gadać, ze ja go nie znam, ze nie wiem jakie ma przyzwyczajenia ze by sobie wypil i w ogole... pozarliśmy się .wrrr

Potem poszłam z małym do lekarza.. Lekarka kosmika po pierwsze stwierdziła ze zle ubieram małego, że za małe ciuchy, ze stopy podwija.. ze skarpetki to powinnam zakładać na drugą stronę bo w srodku jest za dużo nitek.. Ze źle odbijam dziecko.. ze za cieżki jak na swój wiek... oj szkoda gadać..

Potem poszłam do piekarni- dziecko w chuscie. Same stare babcie.. Jedna się pozachwycała.. Inna stwierdziła, żebym poszła przed nimi do kasy bo to dziecko się udusi jak tak będzie czekać?? Poszłam dałam kasę kupiłam chleb i wyszłam...

A na koniec niunio dostał ataku płączu...

A wieczorem znowu pokłociłam się z mężem za rano.. On stwierdził,żę on myślał ze ja mu specjalnie tej herbaty nie chciałam zrobić..ta k wstałam specjalnie po to zeby zrobić herbatę wypić ją tuż przed tym jak wejdzie do kuchni i powiedzieć ze dla niego nie ma.. paranoja jakas..
ale mialas dzien! maz powinien dostac w czape..powiem Ci, ze my tez tak czasem sie klocimy nieadekwatnie do motywu, ale to oznacza, ze byl jakis inny powod, napiecie po prostu wiszace w powietrzu. po buziaku i do przodu

Cytat:
Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...

cloche, milion zaklec i mocna wiara w to, ze bedzie dobrze, dobrze, dobrze
wyspij sie i zbieraj sile do walki! my tu wszyscy Wam kibicujemy
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:37   #854
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po kolejnych zajęciach na basenie, było super dzieciaki pływały na karimatach na brzuszku i na pleckach i było przygotowanie do nurkowania - oblewanie główki wodą za tydzień nurkujemy

Bartosz na karimacie się zrelaksował na maxa, piącha do buzi i przysypiał
Zazdraszczam kurcze, a jak to jest w zimie z takim kursem, tez bedziecie chodzic?

Mnie chyba ciezko znalezc na fb
Stary 2013-09-13, 22:37   #855
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Eee..tam ja już i tak nie wiem na co mam patrzeć w tym rozwoju. Już patrzyłam na różne strony i generalnie Daruś pewne rzeczy robi inne nie. Na siłę też go nie jestem w stanie stymulować. Usiłowałam np. by podnosił wyżej łepek go czymś ineteresować, ale on jak ma ochotę podniesie wyżej, jak nie to ssie rączki, więc stwierdziłam, że to o kant dupy rozbić bo kiedyś rodzice pewno mniej kombinowali a jakoś wszystkiego się nauczyliśmy.

No w sumie on niewiele ulewa, ale ja już też mocno podejrzewam, że to nie katar, a wiadomo, że po wlaniu wody morskiej zawsze coś wyciągnę aspiratorkiem, więc chyba jutro ostatni raz robię aspiratorkiem 2x dziennie, a później może 1x przez kolejne 2 dni a później może raz w tygodniu jak niektóre z Was.

Obejrzałam sobie fb, ale się cudnych zdjęć naoglądałam

Ej a wiecie, że dziś piątek 13-stego? Ja się dowiedziałam dopiero wieczorem jak dostałam jakiegoś sms'a reklamowego w tym temacie
No wlasnie.. Kazde dziecko jest inne, kazde ma swoj tryb i trzeba podejsc na luzie jtr wrzuce tabelki rozwojowe

Teraz ide spaciu, branoc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:39   #856
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
Fajny prezent pochwal meza
Stary 2013-09-13, 22:46   #857
happy blue
Zadomowienie

padaaaaam z nóg! do jutra!
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:51   #858
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

mąż przed chwilą: "jak tak patrzę na Przemkaw tym czarnym wdzianku przypominają mi się Przygody Wesołego Diabła ... szalony, zwariowany, radosny, czasem wqr.iający"

Marchewka- chyba Twoj maz mial zly dzien, bo szczerze powiedziawszy nie ogarniam czemu sie tak zbulwersowal z ta herbata swojego bym chyba wysmiala :p ja bym nastepnym razem pewnie uszczypliwie ale z duza doza humoru spytala czy ma ochote na kawe czy herbate, a jesli herbate to jaka - my uwielbiamy sie przedrzezniac ja stwierdzilam, ze musze mojego zaczac bardziej doceniac, bo zachowuje sie czasem jak czarownica, zla kobieta a herbate\ kawe dostaje zawsze rano, ale to dlatego, ze Tz wstaje o 6 a ja jestem niezywa, bo z Nelusia spimy do 9
Stary 2013-09-13, 22:52   #859
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo pediatrów. Można zmienić prowadzacego?? Bo mój mi nie przypasił. Wszystko OLEWA. I zraił mnie, bo próbował włożyć paluchy bez rękawiczek do buzi a ani ich nie umył!!;/

W naszym szpitalu miesiąc po porodzie wprowadzili gaz rozweselający. A jak ja błagałam, żeby mi coś dali, to nic nie mieli... ta yhym...

Ja się tym gazem tak ujarałam, że mi się gęba sama śmiała, połozna kazał 20 sek przed skurczem wdychac.. ale weź wyczuj kiedy dokładnie wypadnie 20 sek.. wiec wdychałąm non stop heheh... w tle leciał bob marley i spiewał don;t worry about the thing... ale napierniczała jak wczesniej... takze tego chyba nie ma czego żałować..

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny przypomnijcie mi jakiej firmy polecacie chusty? bylam dzisiaj na warsztatach i kolezanka pożyczyła mi a panie pokazaly jak ja motac i stweirdzam ze to latwiejsze niz myslalm tylko troche za mocno mi ja naciagnely bo ciezko mi bylo oddychac

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

mam upatrzona na aukcji formy nati bedzie ok ?
nati i lenny lamb na pewno.. ja mam leny lamb

Cytat:
Kinia ja sie z Toba chetnie spotkam jak bede w Lbn pewnie jakos na wiosne
A Searsow sama chce poczytac ale jeszcze nie dorwalam tych ksiazek. Podziel sie wrazeniami.

Przypomnialo mi sie, zr Sofia niala konsultacje z fizjo jak byla w szpitalu. ale miala tylko 6 tyg wiec jej preferencje stron pani uznala za fizjologiczne. I rzeczywiscie przy zwracaniu uwagi, zeby wszystko przy niej robic dwustronnie i na wprost, wszystko samo sie unormowalo
o to ja też mogę się na Lublin kierować, ewentualnie się wprosić do Świdnika:p

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Przemo to skarb Moja potrafi uruchamiać syrene nawet na rękach. Mówię jej że bycie na rekach i noszenie to powinien być zaszczyt dla niej a ona tak tego nie szanuje ehhh

Cytat:

Marchewka serio Cię kręci ta Chodakowska? wszędzie dookoła słyszę Chodakowska Chodakowska więc przygotowywałam się kilka dni co by dać radę i co? lipa! strasznie się rozczarowałam. Beznadziejnie się z nią ćwiczy i bardzo nudnie! wolę już 4 x 10 min Mel B- ona bardzo zachęca do ćwiczeń, bardzo fajnie się z nią ćwiczy że chce się więcej.
kręci nie kręci, akurat to zalapałam i muszę przyznac ze jest mega skuteczna.. Chodziłam juz na rozne gimnastyki i zajęcia i po żadnych nie bylo tak ze 4 tury cwiczen a mi znikęło połowe cellulitu..

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
sliczne

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Piękna!

Marchewka mam nadzieję, że mu przejdzie Może za dużo wrażeń i nie przetwarza? To ten okres własnie gdzies.

Justii szybko nurkujecie ja słyszałam, że po pół roku dopiero...

A co do stóp moja łapie, choć częściej kostki ale nie zjada bo nie ma siły dociągnąć ich Albo jej uda przeszkadzają I też pełza, ja się śmieję, że ona bimbruje Tylko nie odkryła, że rękoma musi sobie pomagac i zasuwa głową po podłodze jak larwa jakaś. Ale przekręcać się dalej nie przekręca

Ale dziwne cos znalazłam, trochę starszne....

http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.de/
dla mnie to ooak jest straszne.. to są figurki?? bo tak na szybko przeleciałam?

Cytat:

nie mogę Cię znaleźć
bo ja ie mam żadnej z was w znajomych...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
biedny Wojtuś..
nasz miał tak dzisiaj w nocy.. nosiłam go długo na rękach w pozycji pionowej i troszkę poulewał.. dałam mu też espumisan..
a beka Ci ładnie jak go bierzesz do odbicia?
W. czasem sekundę po pionizacji beknie jak stary.. a czasami to nawet po 10 minutach..
Co do kolek-słyszałam, że u niektórych chłopców mogą się zacząć po 3 miesiącach.. ale miejmy nadzieję, że to nie to..
E ŻE DACIE RADĘ !!!
FLOREK TO ZUCH NAD ZUCHY-DZIELNY I SILNY CHŁOPCZYK

wpisałam Twoje imię u kogoś w znajomych, chyba u Xal

nawet nie mow ze tak moze byc masakra... odbija wlasnie jakos slabo ostatnio.. tak cicho sobie beka..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:00   #860
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz zablokowanej opcji wyszukania Ciebie, bo ja próbowałam Cię znaleźć i

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-09-13, 23:08   #861
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Zazdraszczam kurcze, a jak to jest w zimie z takim kursem, tez bedziecie chodzic?

A ja nie istnieje, nie mam fb

Cytat:

kręci nie kręci, akurat to zalapałam i muszę przyznac ze jest mega skuteczna.. Chodziłam juz na rozne gimnastyki i zajęcia i po żadnych nie bylo tak ze 4 tury cwiczen a mi znikęło połowe cellulitu..

sliczne

dla mnie to ooak jest straszne.. to są figurki?? bo tak na szybko przeleciałam?

nawet nie mow ze tak moze byc masakra... odbija wlasnie jakos slabo ostatnio.. tak cicho sobie beka..
Jakie 4 tury.? Jesli mialabym polecic cos naprawde skutecznego i trwającego raptem kilkanascie minut - to bodyrock, po miesiacu cwiczen 12 min dziennie, zaczal mi sie zmieniac ksztalt tylka.

Leze w lozku i wlasnie sie Niki obudzil. Widze ze to ewidentnie glod bo smok mu nie pomogl, nie dotknal tez lozeczka, ani nie wykonal zadnego ruchu

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Odnosnie odbijania to lekarz mowil ze ja sie nie chce odbic to ttzeba dziecko tak jakby polozyc na plecach w powietrzu i przekrecic na prawy bok i z powrotem polozyc sobie na ramieniu

Stary 2013-09-13, 23:19   #862
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Piękna!

Marchewka mam nadzieję, że mu przejdzie Może za dużo wrażeń i nie przetwarza? To ten okres własnie gdzies.

Justii szybko nurkujecie ja słyszałam, że po pół roku dopiero...

A co do stóp moja łapie, choć częściej kostki ale nie zjada bo nie ma siły dociągnąć ich Albo jej uda przeszkadzają I też pełza, ja się śmieję, że ona bimbruje Tylko nie odkryła, że rękoma musi sobie pomagac i zasuwa głową po podłodze jak larwa jakaś. Ale przekręcać się dalej nie przekręca

Ale dziwne cos znalazłam, trochę starszne....

http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.de/
Troche? Dla mnie raczej bardzo... W ogole nie podoba mi sie co ta laska robi, dla mnie to przerazajace

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Tez tak mialam, dostalam od lekarza debridat i kazal odbic po kazdym posilku. Flatego tez wlaczylam jabluszko

Zaczynalas od jabluszka? Dr do ktorej czasem chodzimy prywatnie polecala zeby zaczac od jabluszka wlasnie, ale tutaj wiekszosc dziewczyn raczej marcheweczke na poczatek serwuje. My karmimy sie od poczatky samym cycem, mala ma ponad 4 miesiac i korci mnie zeby powoli zaczac rozszerzac diete

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
A ja nie istnieje, nie mam fb

Jakie 4 tury.? Jesli mialabym polecic cos naprawde skutecznego i trwającego raptem kilkanascie minut - to bodyrock, po miesiacu cwiczen 12 min dziennie, zaczal mi sie zmieniac ksztalt tylka.

Leze w lozku i wlasnie sie Niki obudzil. Widze ze to ewidentnie glod bo smok mu nie pomogl, nie dotknal tez lozeczka, ani nie wykonal zadnego ruchu

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Odnosnie odbijania to lekarz mowil ze ja sie nie chce odbic to ttzeba dziecko tak jakby polozyc na plecach w powietrzu i przekrecic na prawy bok i z powrotem polozyc sobie na ramieniu

Ej no sorry kochana, nie masz fb- nie istniejesz
A tak na serio to ja je wczesnie mialam, pozniej usunelam calkowicie na kilka miesiecy i znow zalozylam, bo jednak dla mnie to zrodlo kontaktow z wieloma znajomymi... Poza tym lubie wiedziec co u niektorych i wole go miec niz nie miec
Stary 2013-09-13, 23:21   #863
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć

Tak na szybko co udało nam się załatwić

Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się śmiać bo 2tygodnie mogę określić jako "super zapłon"
No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam i dodatkowo też zrobią badanie moczu
Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...
No więc czekamy cierpliwie (taaa... ) na list i zobaczymy co z tego wyniknie.

A ja padam na twarz bo Młody przechodzi skok rozwojowy- chyba. Mam nadzieję, ze ta nadaktywność nie ma nic wspólnego z tym słabym przybieraniem na wadze i Młody nam na nic nie choruje... Jak dzisiaj wstał o 6 rano tak padł dopiero kwadrans temu- a w dzień tylko kilka, niespokojnych drzemek po 15-30minut

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:26   #864
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój wcina Bebilon pepti.

P.S dostała któraś z Was grzechotkę tę co kiedyś linka nam podawała Diabli
Bo ja mam info ze wyslalii tyle
Nie mam jej:-/

Cytat:

ja

dobry pomysł, nawet zdjęcia mam, ale ich chyba nie wrzuce:p

o to ja tak samo, dopiero co zrzuciłam do wagi z przed ciąży ale jeszcze 5 kg musze zrzucic..

własnie ... musze się dzisiaj wziaśc za skalpel bo wczoraj nie bylo... ehh zaraz ruszę dupkę... A i mi się śniło dzisiaj ze bylam w ciąży z bliźniakami...
proroczy sen?:-P

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Antoinette - spoznione sto lat!

Axella - moja blizna juz zagojona. bladorozowa i uwazam ten temat za zamkniety. teraz czekam na kolejna :P

łaaaał jaki wysyp zaproszen facebookowych to niesamowite, ale poznaje Was po fotkach dzieci to Julcia, a to Michas, tutaj Wiktorek hehe.

Pytalyscie o bol plecow - bola, ale od zginania sie do malej i noszenia/podnoszenia. nie wiaze tego z cc.

Ada - zdrowka dla Wiktorka i oby Gabrysia nie dopadlo. wymioty dla dzieci to straszne przezycie

dam rade, jutro odbieram pożyczonego laptopika, zalatwie jakies internet (ktoras cos poleca?) i będzie choc wizaz...
oby to było jedyne rozstanie, bo jak pomysle o jodowaniu i tej 3 tyg. kwarantannie to brrrr

kciuki trzymam kochana!!!!:-*

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Marchewka nie mam pomysłu co może być powodem awantury .... u nas przez kilka ostatnich dni P. robił awantury koło 17, z płaczem, co mu się nie zdarzało raczej - kładłam go spać, i 2-3 razy spał po 2 h nawet więc był zmęczony. dziwne bo zawsze mało śpi no ale budzi się wyspany i radosny.

Przemek też nie ostatnio w sumie odkrył że ma stópki ale tylko jak leży to przekręca się na boczek i prawą łapką łapie lewą kostkę, najczęściej jak próbuje mu zapiąć pampersa

przypadkiem raczej tzn czasem leży, coś go zainteresuje i wygina się cały w daną stronę (prawo tylko ) i wtedy jakoś siłą rozpędu leci na brzuszek. ale tak żeby świadomie to chyba nie.

współczuje dnia ... kłótnie o pierdoły są najgorsze.
a lekarka jakaś dziwna nasza nigdy w życiu nie krytykowała, tylko pyta co i jak robimy i jak najlepiej.

pewnie pisałaś ale mi umknęło - z której części Kato jesteś? ja tu samiutka jak palec, tylko rodzina w tej samej kamienicy ale za dnia wszyscy w pracy, a wszyscy znajomi w Gliwicach ...

piękny prezent
pozazdrościć ja nie pamiętam kiedy jakiś prezent dostałam poza świętami, a to i tak musiałam sama sobie wybrać

mąż przed chwilą: "jak tak patrzę na Przemkaw tym czarnym wdzianku przypominają mi się Przygody Wesołego Diabła ... szalony, zwariowany, radosny, czasem wqr.iający"
ha ha ha ha

Cytat:
Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...
buziale dla Was!!!

Cytat:
banka trzymam mocno kciuki żeby było u was dobrze

nuna fajnie Ci Julka śpi i brawa za bioderka

salviae extra zabawki!

diabli możesz mieć darmowy internet nie z play'a. Płacisz chyba tylko 7 zł za przesyłkę.

antoine wszystkiego najlepszego

ada zdrówka dla Wiktorka

kurde jak wy się odszukujecie na fb? kto mnie znajdzie?

w klubie założyłam wątek na te okoliczność;-)

Cytat:

zostaw namiar w klubie w wątku z linkami do fb;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:32   #865
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Troche? Dla mnie raczej bardzo... W ogole nie podoba mi sie co ta laska robi, dla mnie to przerazajace

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Zaczynalas od jabluszka? Dr do ktorej czasem chodzimy prywatnie polecala zeby zaczac od jabluszka wlasnie, ale tutaj wiekszosc dziewczyn raczej marcheweczke na poczatek serwuje. My karmimy sie od poczatky samym cycem, mala ma ponad 4 miesiac i korci mnie zeby powoli zaczac rozszerzac diete

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Ej no sorry kochana, nie masz fb- nie istniejesz
A tak na serio to ja je wczesnie mialam, pozniej usunelam calkowicie na kilka miesiecy i znow zalozylam, bo jednak dla mnie to zrodlo kontaktow z wieloma znajomymi... Poza tym lubie wiedziec co u niektorych i wole go miec niz nie miec
Zaczelam od jabluszka. Lekarz tak mowil a do teho nawet wczoraj czytalam ze lepiej jabłuszko.

Mialam fb kiedyś, 5 lat temu ale potem uznalam to za zbedny pochlaniacz czasu

Stary 2013-09-13, 23:32   #866
karolina2121
siedzę i myślę

Wróciłam na chwilę z pieguskami

Cytat:

Eeej wariatki nie jestem tak perfekcyjna w końcu nikt nie będzie chciał mnie zaprosić a zresztą... sama się wproszę... z białą rękawiczką
Cytat:

1.o to ja też mogę się na Lublin kierować, ewentualnie się wprosić do Świdnika:p

2.bo ja ie mam żadnej z was w znajomych...
1. ja też, ale to jak zdam prawko bo mąż nigdy nie ma czasu mnie wozić a zresztą mnie nikt przecież nie chce zapraszać
2. musisz to zmienić

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-13 o 23:35
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 23:38   #867
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

Uwielbiam Twoje poczucie humoru

Dziewczyny dziękuje jeszcze raz za życzenia urodzinowe Cieszę sie, że mój prezent się Wam spodobał

Dobranoc
Stary 2013-09-14, 00:28   #868
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczelam od jabluszka. Lekarz tak mowil a do teho nawet wczoraj czytalam ze lepiej jabłuszko.

Mialam fb kiedyś, 5 lat temu ale potem uznalam to za zbedny pochlaniacz czasu

To moze cos w tym faktycznie jest
A gdzie o tym czytalas?
I czemu tak 'wczesnie' wprowadzasz pokarmy? Z tego co pamietam to urodzilas zaraz po mnie...
Stary 2013-09-14, 07:11   #869
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaa, jak to robicie? Dzisiaj rano polozylam N na macie i zdazylam ubrac sie, zrobic jajecznice i zjesc ja do polowy to bylam dumna xe tyle wytrzymal, czyli ok 10min
A na przewijaku moze lezec i 30 min jak ktos do niego gada
nie wiem, Bartuś po prostu lubi swoją karuzelkę

Cytat:

Teraz jeszcze 8 tygodni będziemy chodzić i zimą też mamy zamiar hartujemy młodego

nie tak ciężko Ciebie znaleźć
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Tak na szybko co udało nam się załatwić

Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się śmiać bo 2tygodnie mogę określić jako "super zapłon"
No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam i dodatkowo też zrobią badanie moczu
Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...
No więc czekamy cierpliwie (taaa... ) na list i zobaczymy co z tego wyniknie.

A ja padam na twarz bo Młody przechodzi skok rozwojowy- chyba. Mam nadzieję, ze ta nadaktywność nie ma nic wspólnego z tym słabym przybieraniem na wadze i Młody nam na nic nie choruje... Jak dzisiaj wstał o 6 rano tak padł dopiero kwadrans temu- a w dzień tylko kilka, niespokojnych drzemek po 15-30minut

Już wolę naszą służbę zdrowia daj znać po wszystkim

hej
laktator mi się chyba zepsuł bardzo słabo ciągnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 07:46   #870
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? ja przy Antku często coś ogarniam, zdążę trochę naczyń, zmyć, albo odkurzyć całe mieszkanie, albo chociaż kurze zetrzeć, a on w tym czasie gada do karuzeli
Jak masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie, ja nie potrafię się ogarnąć do końca.
Cytat:

Białe rękawiczki odbierane na wejściu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości