|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
maluska czyżbyś miała na imię Aldona ?
Dziewczyny mojemu TŻowi wyskoczyła skwara na ustach Czym to posmarować żeby znikło?
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-13 o 17:14 |
|
|
|
#753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
poćwiczyłam jak szalona
los nie chce żebym się za siebie wzięła ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
a najbliższe spotkanie to chyba w środę lub w czwartek w kinie (w tym tygodniu wszędzie grają jobsa więc trzeba zdecydować gdzie idziemy)Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- ja uzywam ale raz w tygodniu gora dwa codziennie to nie wskazane i poniej nawilzam nosek kubus nie placze jak mu oczyszczam w koncu to trwa chwile doslownie pare sekund |
|
|
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() jak Przemek pośpi w sumie dwie to uważam że mieliśmy cudowny dzień ![]() qrde, Przemek padł, mąż na zakupach, sprzątać będziemy jutro rano żeby było na świeżo przed przyjazdem rodziny, szafki i inne duperele ogarnięte, obiad zrobiony, paznokcie pomalowane, pościel dla rodziny przygotowana, książki nie mam co otwierać bo nie lubię na moment, muszę się wczuć, po raz pierwszy od porodu nudzę się
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-13 o 18:23 |
|
|
|
#758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas dość podobnie, jak sprzątam idę z małym i mimo że coś robię to z nim rozmawiam, zaczepiam go co jakiś czas jak mu się zabawka znudzi, a jak jest na macie to mam czas na komp, tylko z gotowaniem jest gorzej bo wystarczy że on wyczuje pieprz to zaczyna kichać i marudzić ![]() Dziś byliśmy na drugiej rehabilitacji, mały cały czas wrzeszczał ![]() Widzę drobne postępy, bo dłużej główkę trzyma i przy pomocy odpycha się na otwartych dłoniach ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyby Help!! Nie wiem co sie dzieje..Wojtus ma ataki przerazliwego placzu..juz 3 dzien i 3 dzien mniej wiecej o tej samej porze 14-16.Czasami pomaga jakas pozycja zeby ukoic ten bol np. na samolocik, ewen przodem do swiata, dziasiaj zadna nie pomagala,, Możliwe ze byly tez takie ataki o tej porze tydzien temu dwa...
Dnia pierwszego byly smrodne baki i jakby ten placz byl z tego...Bardziej to bylo take marudzenie i plakanie..Po kupie bylo juz dobrze. pojawil sie mega usmiexh i w ogole. Dzien drugi pojawil sie katar i kaszel. i tez baki..Jak robil baki to z takim piskiem. Dzien trzeci nie ma bakow, nie ma kupy, katar zelzal, kaszel zelzzal placz sie nasilil?? Ale jakby zaczynal sie placz po kaszlaniu.. I teraz nie wiem co to moze być? Mialam podejrzenia ze coś mu zrobilam chodząc w chuscie i go coś boli, ale go macałam w roznych miejscach jak się uspokoil i nie zaczynam syreny wiec chyba nie ![]() Bylam u lekarza dzisiaj z tym ze katar i kaszel ze niby przeziębiony ale lekarka mowila ze to nie przeziębienie ze to mu mleko moze chrobotać ze ja go źle odbijam.. Kurcze tylko zawsze go tak odbijam i dopiero po 3 mieisącach by się to tak objawialo.. Ona mowila jeszcze duże innych rzeczy ale nie teraz o tym.. Wiec mam podejrzenia ze możę podawalam mu witaminę B i kwas foliowy i on jest w tabletkach i moze jakies drobinki się nie rozpusily i mu zalegają?? podawalam mu z mlekiem przez strzykawke...I jak mu podawałam to az siętak "wzdrygał" Może bol gardła?? Możę zęby? Kolka? Ale dopiero teraz?? Łapie się też często za uszy możę jakies zapalenie?? Ale znowu jak naciskam na ten pypek w uchu to nie ma reakcji.. To chyba nie?? A poza tym to je normalnie.. O ile nie płacze.. Jak go uspokoje to podkladam cyca i zasysa i je jakby nigdy nic... :confused :
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Marchewko a robi się przed płaczem czerwony? Dawno robił kupkę? Może to mu siedzi w brzuszku. Ja bym spróbowała masaże brzuszka, coś ciepłego przyłożyć, a jak kupy nie miałaś 3 dni to czopek, ale jak pierwszy raz to pół dziecięcego.
Według Tracy Hogg dzieci się łapią za uszy jak są zmęczone, albo nadmiar wrażeń. A może odkrył właśnie swoje uszka i mu się to podoba? Moja łapie co jej w rękę wpadnie, nie łączyłabym tego z płaczem. A masz coś na kolki? Te leki też pomagają na kupki, bo zmieniają ich konsystencję, może spróbuj kilka dni podawać? ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - Nela tez uwielbia zabawe z tetrowa pieluszka
nie ma, nie ma Nelusi, gdzie jest Nelusia, aaaa tuuuu jest i kwiczy ze szczescia jak dzika swinka heheMagiusa - DZIEKUJEMY za instrukcje masazowa! suuuper! ![]() Barwineczek - kurcze nie wiem jak to jest, ale ja w ciazy przytylam pewnie ze 20 kg i zostalo mi hmm 3kg? a jem wszystko. smiem twierdzic, ze jem wiecej niz w ciazy jestem wiecznie glodna, potrafie zjesc ze dwa sniadania, 3 zupy, dwa drugie dania, kolacje...a w miedzy czasie ciagle ruszam buzia - a to owoc, a to ciastko, czekoladka, kabanosik :P wiec i bez diety da sie hehe.Mysia i Hump- gratki!!! moja konkursowa krew ![]() jestem na 19 stronie i dzisiaj Was dogonie hehe. |
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
oooo mamooo.. ale naskrobałyście.. i niby mam to nadrobić
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewko, podobno za uszy też się dziecko łapie przy bólu od ząbków. Ale może faktycznie ma to związek z kupką?
Moja córa nie miała swojej porządnej drzemki po południu i już śpi Ciekawe, jak długo A za jakieś pół godziny wróci mąż z delegacji ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- No to sobie pospała
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mieliśmy dzisiaj piękną nockę Była też pielęgniarka środowiskowa. Miała przyjść ok 11, a była przed 12.30 Zobaczyła przelotnie mieszkanie, wypisała sobie kilka papierków i powiedziała, że taka wizyta jest jedna (można się na nią nie zgodzić); chyba że będą jakieś nieprawidłowości to wtedy przychodzi częściej. Następnym razem widzimy się na szczepieniu ![]() A Wiktorek jak szalony wpycha sobie dziś palce/rączkę/nogi do buźki
|
|
|
|
#765 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję tego zapalenia i to kolejny raz. Cytat:
No ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie to kojarzylam, że Ty ze Szczecina, ale nie wpadlabym na to, że z ulicy obok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Domyslilam się
|
||||||||
|
|
|
#766 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------- dziewczyny, ale z was gaduły, hehe gonię, was, gonię i jestem dopiero na 21 stronie, a tu już 26 naprodukowałyście |
||||
|
|
|
#767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy Zuzi miałam więcej czasu dla siebie Cytat:
To tak jak ja mowie młodemu ze jak mnie nie widzi to go nie opuscilam na wieki tylko stoje obok, ale on ma tak, że jak mnie nie widzi a tylko słyszy to i tak robi podkowe Cytat:
Cytat:
Smarujesz zęby czymś? Ja bym próbowała wszystkiego... Ewentualnie ma skok ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() To środowiskowa jeszcze do Was przychodzi ![]() ============== BTW mój nie wkłada nóżek do buzi-nóżki w ogóle go nie interesują. Nie wiem czy to normalne? Zuzia żuła stópki... Za to przekręca się na brzuch i z brzucha na plecki
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-09-13 o 19:42 |
||||||
|
|
|
#768 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cloche zaciskam kciuki z całych sił
Florek trzymaj się i pędzę nadrabiać dalej.. może gdzieś już napisałaś co u Was..podobnie byłam w szoku ale sama, dzisiaj też dwie upolowałam ![]() Cytat:
za karę imprezy nie będzie, ale za to spóźnione życzonka.Dużo zdrówka, szczęścia i wszelkiej pomyślności Cytat:
Cytat:
![]() zazdraszczam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby ta Wasza rozłąka trwała jak najkrócej i żebyście obie łatwo ją zniosły Cytat:
nasz już ma rzadziej czkawki, ale w dalszym ciągu są
|
||||||||
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Po porodzie 4 razy była u nas położna i potem mieliśmy spokój A na ostatnim szczepieniu lekarz powiedział, że będzie dzwonić umawiać się pielęgniarka środowiskowa i ona była tylko dziś - pierwszy i ostatni raz ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- My mooooże za 2 tyg będziemy odwozić babcię do L-cy to może udałoby się zgadać na kawkę ![]() ![]() Jak co to będę Cię atakować
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pech to pech:/ do kina się dostosuje chodź wolałabym multi:P ale jak skoczymy potem do jakiejś knajpki na obiadek to mi pasi i pod baranami ![]() ja chce przepis na brownie ![]() ![]() ![]() piekę teraz http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html dam znać czy dobre ![]() a i hump wymieniłam kupon na gezchotkę i młody zachwycony, szeleści, dzwoni, jest czarno-biała i ma z tyłu lusterkouważajcie bo pani znowu wystawiła http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...547145769.html ![]() ![]() ![]() ![]() w Katowicach też dawali kupony na takie grzechotki? http://allegro.pl/tiny-love-smarts-p...461729458.html
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes na fb? Jestem ciekawa czy gdzies Cie nie widzialam hehhw Cloche jak tam Florus kurcze musle ciagle jak tam u Was Jenny to pospalas troszke moj najdluzej do 5 spal ![]() A teraz zamiast jesc to gada pol butli tylko zjadl:banghead: Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
U nas pierwszy raz byla gesta kupa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
W. jakąś godzinkę temu zjadł, potem za chwilę mu się tak porządnie ulało , musiałam go trochę ponosić, bo zaczął marudzić; zjadł jeszcze jakieś 50 ml i niedawno zasnął - ciekawe na jak długo
|
|
|
|
|
#776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupa i bąki byla pierwszego i drugiego dnia i trzeciega dnia kupy i bąków brak i najbardziej przeraźliwy płacz.. Z leków mam bobotic i wczoraj mu raz podałam.. po raz pierwszy bo wcześniej nic takiego nie bylo. Cytat:
Cytat:
Skok chyba nie - bo za bardzo i za przeraźliwie płacze.. Wcześniej to mial marude z placzem ale nie taki napad. Do uszu zaglądała, ale ta lekarka byla lekko pierdzielnięta na mózg więc ja jej nie ufam... Kurcze to wydaje mi się ze albo zęby albo brzuszek albo i jedno i drugie... Tylko co z tym katarkiem i gardełkiem? ehhh A jak mi się przypomniało.. U tych co się dzieci przewracają z brzucha na plecy i odwrotnie.. Wam tak się przewraca za każdym razem jak mu/jej się zechce przewrócić/zmienić pozycje czy im to tak przypadkiem wychodzi??? Bo u mnie Wojtusiowi się udało kilka razy, ale nie jest tak,że ja go kłade np. na brzuszek i on się przewróci za każdym razem jak mu się pozycja znudzi.. raczej przez przypadek dobrze głowe ulozy i rączki i się obróci.. |
|||
|
|
|
#777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
radzilam sie niejednokrotnie ale zlew totalny ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko nie chce/nie umie jesc sloikow.. Zero zainteresowania i współpracy, to zaczyna byc nudne Dzis w dzien pospala(a ja z nia) DWIE I PÓŁ GODZINY!!! To o 2h więcej niż zwykle, oby częściej tak było
|
|||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() A masz gdzieś linka do tych tabel ? Gdzie to znaleźć ?
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Kazde dziecko mi inny czas na rozne czynności. Niki nie przekreca sie na plecy i brzuch, niewielr mu brakuje zeby noga wyladowala w buzi. Dzisiaj nstomiast pelzal na brzuchu. Polozylam go w poprzeg lozka, a za chwilę byl w zdluz. Podnosił tylek do gory, prostowal nogi i sie odpychal, a potem rece przekładal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
hejka
mam nadrabiania a nadrabiania Ale najpierw moje dwa grosze ![]() jeśli któraś chce te bony z hippa do rossmana to chętnie odstąpię (wykorzystałam 3: ten za 1 gr, owoce i herbatka). Marchewka serio Cię kręci ta Chodakowska? wszędzie dookoła słyszę Chodakowska Chodakowska więc przygotowywałam się kilka dni co by dać radę i co? lipa! strasznie się rozczarowałam. Beznadziejnie się z nią ćwiczy i bardzo nudnie! wolę już 4 x 10 min Mel B- ona bardzo zachęca do ćwiczeń, bardzo fajnie się z nią ćwiczy że chce się więcej. Ashy mam nadzieję że zaraz doczytam że u was już ok. diabli ja też nie jestem za hipem wolę bobovitęElusiek mam nadzieję że u was też już ok |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

ja przy Przemku mogę posprzątać, ugotować, posiedzieć przy kompie - bylebym była blisko niego i co chwila do niego gadała i wygłupiała się z nim - wtedy jest najszczęśliwszy 
Czym to posmarować żeby znikło?
los nie chce żebym się za siebie wzięła 

gonię, was, gonię i jestem dopiero na 21 stronie, a tu już 26 naprodukowałyście 
i pędzę nadrabiać dalej.. może gdzieś już napisałaś co u Was..