|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Hejka!
U nas jak zaczęło padać wczoraj tak pada cały czas i wieje. Brrrr jesień:-/ jak sobie pomyśle o zimie to mi słabo:banghead: Tymek znowu spał od 21 do 6.30!! Zjadł,godzinkę pobajerował itp i z 20 min temu padł znowu Mąż pojechał do pracy,starszaki zjadły śniadanie i leżą w łóżku oglądając bajki. Tak więc i ja jeszcze schowałam się pod kołderke i na wizaż:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Mylam z malym u pediatry, po tym jak sie zakrztusil tak mocno, wtedy co chwila się krztusil, do tego slinil sie potwornie i wszystko bardzo intensywnie pchal do buzi. Lekarz powidzial, ze jest lakomczuchem, wraca mu pokarm dlatego charczy i krztusi sie wiec zeby pobudzic trovhe jelita do pracy to zalecil blonnikowe jedzenie wprowadzac. A czytalam tez ostatnio ze jak dziecko się tak się slinii to nie na ząbki tylko przygotowuje się do jedzenia stałych potraw . Dziecko jak się rodzi to nie ma śliny a żeby jeść inne rzeczy niż mleko to potrzebuje śliny. Dlatego świnie nie ing wkładanie wszystkiego do buzi można uznać za objaw gotowości do jedzenia nikodem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Nikodem nie miał problemów nawet pierwszą łyżeczką odrazu zaczął połykać. Tak jak by byl gotowy do jedzenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Zapomnialam, ze chyba jako jedyna moglabys mnie odnalezc
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry i do poniedziałku - zaraz jedziemy do teściów, wieczorem będą u nas kuzyni męża ze szwagierką i jej chłopakiem, mini impreza, jutro chrzciny i odwiedziny 17 członków rodziny
|
|
|
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym mam wyrzuty sumienia, jak zostawiam ją samą np. na macie ![]() Cytat:
![]() Jak ja myślałam, że popsuł mi się laktator, bo właśnie słabo ciągnął, to mąż poradził mi wymianę baterii ![]() Cytat:
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
![]() no wiecie co niecałe 2 dni mnie nie było a tu tyle stron do nadronienia![]() mam chwilkę czasu więc coś napiszę ![]() ![]() wczoraj byliśmy w Poznaniu, bo tż załatwia sprawy ze swoją mgr, a ja z Wojtim cały dzień spędziliśmy u koleżanki ciężarówki ![]() w przyszyłym tyg również czeka nas podobny wyjazd Wojtusiowi zwiększyłam ilość częstotliwość podawania Delicolu i nie karmię go już o 2 w nocy, tylko o 22 i o 4 i od 2 dni nie miał ataku kolki nad ranem...odpukać.... w poniedziałek pobiorę próbki moczu i kału i zaniosę do badania ![]() vil- powodzenia jutro ! ![]()
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Średnia noc za nami - problemy z odłożeniem do łóżeczka, potem dłuuuugie wiszenie na cycu, nie wiem, czy to nie skok, bo zauważam nowe umiejętności
Wczoraj malutka zaczęła łapać rączkami kolanka i raz chwyciła stópkę Miłego dnia
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cloche, tak mocno ściskam kciuki! Myślami jesteśmy z Wami, na pewno będzie już tylko dobrze :-* Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, umknęło mi
![]() Kończymy dziś 4 miesiące
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak mój mąż ![]() Cytat:
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odcho
Cytat:
6 minut mlody byl zainteresowany karuzela 8 lezeniem na brzuchu 5 karuzrla od drugiej strony Tyle mialam wolnego. Nastepnie nic go nie interesowało. A yetax jak nie jest na rekach to płacze. Ale oczywiście musze z nim chodzic bo jak siedze to sie wkurza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
diabli, ano wspolnie sie bedziemy hospitalizowac. srednia przyjemnosc, ale w obu przypadkach to koniecznosc i "po" bedzie wszystko super! zaciskamy zeby i do przodu
Cytat:
jakos sobie damy rade. nocka byla nawet udana, bo przy karmieniu mlody zasypial i moglam go spokojnie odlozyc i popodlaczac. oby tak dalej ladnie sypial w nocy, to nie bede miala takiego stresu jak bedzie juz na intensywnej, bo tam to dluuugo bez mamusi bedzie musial wyrobic. wczoraj tez przyjeli Jessi z Davidem - z Jessi pisalam maile non stop, bo sie poznalysmy podczas pierwszej operacji naszych maluchow. mieli dokladnie tego samego dnia ta sama operacje. musze sie do ich pokoju wybrac jak nadarzy sie okazja, bo oni nie moga wychodzic - David musi kroplowe dostawac, bo chyba jakies leki mu juz odstawiaja...
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko, Justi, anoxe jest w plazie pokoj do karmienia ??
|
|
#885 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój też nie był idealny, ale nie będę smęciła... Dobrze, że już mamy sobotę, 14-stego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój przywiózł mi do szpitala charmsa z misiem (w domyśle Kubusiem Puchatkiem dla Kubusia) ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż udało się Wam załatwić badania. Cytat:
![]() Super! Cytat:
Czasami jak muszę coś w kuchni zrobić to też wsadzam Go do leżaczka, włączam wibrę, stawiam na podłodze albo stole w kuchni i coś robię i zagaduję Młodego. W łazience brać prysznic też mi się tak zdarzyło ![]() ----- Chciałam popisać, ale Kuba się właśnie obudził z płaczem, więc spadam.
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Ja niekarmiaca, ale pokój dla matki z dzieckiem jest, ale nie mam pojęcia jakie tam warunki. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#887 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic mu się nie stanieDziecko zjadło o 19, po 20 zasnęło i spało do 6.30. Zjadło, pogadało i zasnęło o 7.30 i w dalszym ciągu śpi
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-14 o 10:50 |
||
|
|
|
#888 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to smacznego ![]() Cytat:
![]() następny krok badania, mam nadzieję, że coś się rozjaśni- oby jednak nic nie wykazały a Wojtuś przestał się wygłupiać i jego układ pokarmowy w końcu dojrzał ![]() Cynamonowa przeczytałam z zapartym tchem... ale farsa w tym trybem pilnym........no, ale robią co mogą....... mam nadzieję, że pozytywnie się zakońćzy ten proces
|
||||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda się obudziła z buzią i ustami wysypanymi pleśniawkami
Jeśli ma grzybice układu pokarmowego i dlatego tak ulewa i ją tak wywala, to chyba sobie palnę w łeb.
|
#890 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
o właśnie się przebudził Tosiek, więc spadam zrobić mleko i posłuchać co mu się śniło
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-14 o 11:01 |
|
|
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba w kominku napale i go postawie obok zeby widział ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jest SMYK to w nim mają takie piękne pokoje dla matki z dzieckiem. Była któraś? Dzięki Ci SMYKU za to ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
NOSZ KURDE, że też Ci nie wysłałam tej galaretki jaką grzybicę, Motylku, nie czytaj mi tam nic! |
||
|
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zabawki przyczepione do leżaczka etc i ten TV to jest ostateczność, jak JUŻ TERAZ muszę iść do WC na 2-jkę, a Mały wręcz krzyczy. A do WC nie będę Go do tych smrodów w leżaczku brała ![]() Jest to niezwykle rzadko, bo Kuba sporadycznie ma takie jazdy, ale przyznaję się bez bicia, że zdarza mi się tak zrobić jak mnie przyciśnie, a nic nie jest w stanie uspokoić małego terrorysty.
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
przypomniało mi się tylko jak mama mojej chrzesnicy zabraniała włączać tv. U nich nie grał nigdy jak przyjeżdżalismy. Teraz młoda ma 3,5 roku i nie ma świata poza telewizorem. Urządza taki cyrk, że w końcu jej go włącza. Teraz poszła do przedszkola, to jak wraca, to "nadrabia" i ogląda aż do wieczora. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- A, no i mój L. uspokaja się przy gangam style. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ile to trwa? 2-3min? I to sie zdazylo z 3razy do tej pory wiec luuz Nie sadzam jej na cla bajke codziennie hehe. Zazu dzis spioch i maruda, gada, medzi, trze oczy, spala w wozku godzine a ja ta godzine moklam bo pada ![]() Ale nie wyobrazam sobie gnic w domu :p Nie mam grama czasu na cwiczenia a moj brzuch to oblesna opona.. I to od tira :/ rzygam juz swoim cialem :/ rozstepy, celulit, lysina 21lat a zaniedbana okrutnie |
|
|
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Ostatecznie wlasnie niki wyladowal na rekach i jest cisza poprostu jest przytulakiemWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, które używały już NOSIDEŁ ERGONOMICZNYCH- jak Wasze dzieciaczki są w nich ułożone? bardzo blisko Was, przyklejone, czy mają trochę luzu? Mam wrażenie, że Helenka jest jeszcze za malutka w ty Ergobaby, a ponadto nie podoba Jej się jak chcę Ja porządnie wtulić, dociągnąć pasy....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

A poza tym mam wyrzuty sumienia, jak zostawiam ją samą np. na macie