|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Irmusiu to być może będziemy się starać razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
O rany ale ze mnie gapa. STO LAT MAMUŚKA! Żebys byla zawsze piękna, zdrowa i bardzo szczęśliwa
![]() A i jak czytam ile jedzą Wasze dzieci to dochodzę do wnioskuvze M. wcale mało nie je, są to porownywalne ilosci. Tez nie moge narzekac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
50 minut usypiania za nami. Mam nadzieję, że w końcu zaśnie.
Co do jedzenia, to nasz dzisiejszy bilans: 3 razy mleko 2 cm kwadratowe chlebka z żółtym serem 2 plasterki banana makaron świderki ze szpinakiem - w ilości mieszczącej się na podstawce do filiżanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
U nas
6.30 200ml mleka 8.30 dwa krążki kiełbaski, gryz chleba z masłem 11. 3/4 bułki z budyniem 15 150 ml rosołu z warzywami i kluskami, nie cały pierog z mięsem 18 180g twarożku z owocami 19.30 100 ml mleka w zasadzie nie jest źle ale ostatnio bardziej się skłania ku słodkiemu co mi nie bardzo odpowiada. Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-09-13 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 240 mm 10 pol jogurtu 100g 12 mala miseczka rosolu z kurczakiem i warzywami 12.30 drugie pol jogurtu-sam wskazal 16.30 kaszka pitna z kartonika-slodka 19 pol kromeczki bagietki czosnkowej 20 240ml mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alex dzisiaj zjadł tak: 8 - kaszka ze 180ml mleka 11 - gruszka i garść jagód 14:30 - obiadek ze słoiczka 220g + trochę naszego 17 - jogurt z owocami 20 - kaszka ze 180ml mleka Mleczka pić nie chce, więc muszę tak kombinować, żeby miał wystarczająco nabiału... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
Jeśli kupowałyście apaszki dla dzieci, to dajcie znać gdzie. Szukam, szukam i wzory takie nieciekawe. Chciałabym, żeby miała coś pod buźką, jak tak się ślini.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie, bo tak ogólnie wszystkie nasze dzieciaczki jedzą podobnie.
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
Blu pamiętam że Sol pokazywała na blogu i testowała chustkę. Nie pamiętam jaka to firma, ale wiem że ma to w zakładkach 'współpraca'
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Blue w h&m sa apachy, albo w smyku
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale babka ma malutko wzorów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia jestescie nieocenione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Brawa dla dziewczyn w postępach chodzeniowo/ staniowych
![]() Mamusiu dużo zdrówka dla Waszej trójeczki, miłości i samych pięknych chwil aż dech zapiera ![]() Ciekawe rzeczy piszecie o tych cyklach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zawiozlam rodzine na lotnisko ![]() ![]() ![]() Od jutro niestety wszystko wraca do normalności ![]() Nitka serdeczne gratulacje!! Spokojnych 9 miesięcy ![]() ![]() Mamcia wszystkiego najlepszego ![]() Linka ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-09-13 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
W H&M mają fajne, ale chciałabym jedną szarą i jedną różową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę zdrowia wszystkim maluszkom i ich mamusiom też, a poza tym dzidzi starającym się jawnie i po cichu. ![]() Irmusia - R. też jeszcze nie dostała mleka pełnego i przez najbliższych kilka tygodni nie dostanie. Później zobaczymy. Wiktoria - dobrze, że żyjecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Wtajemniczenie
|
zainspirowana Sol (i reakcja Malucha na buziaki moje i tż) nauczyłam Małego dawać buzi, jakie to rozkoszne
![]() ![]() a poza tym to Mały wszystko teraz łapie w momencie, zauważy każde odstępstwo od normy, umie też się ze mną porozumieć tzn pokazać o co mu chodzi ![]() Cytat:
teraz karmie o 4 i 6 i myślę o stopniowym wyeliminowaniu karmienia o 4, kwesta kilku dni Mamcia wszystkiego najlepszego ![]() Linka i Blu brawa dla Waszych dziewczyn ![]() ![]() Blu współczuje ![]() viktoria mój też lubi wszystkie owoce ![]() Irmusiu mało Ciebie, zdrówka dla Leosia ![]() też stosowałam metodę o której piszecie ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-13 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Blue ja mam wlasnie takie combo rozowe i szare z H&m i sa super. Mamy tez z zary.
Nadalka wybacz ze sie wtracam ale zastanawia mnie to dlaczego chcesz starac sie o drugie dziecko skoro mowiac dyplomatycznie srednio ci sie uklada z mezem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
Wanilka tez zauwazylam, ze moja mala łapie wszystko w locie od jakiegos czasu. Wystarczy jej raz pokazac. Ostatnio na przyklad taka sytuacja: mała wsciekala sue na lozku (typowe rozkapryszenie i pokazywanie fochow) w pewnym momencie rzucila sie na nie specjalnie na co ja mowie: O! Zrobilas bam! Martynka zrobila bam! Na to ona: błysk w oku i raz po raz zaczęla rzucac sie na lozko, chichocząc niesamowicie i mowiąc: bam! Bam! (Wczesniej nie mowila bam)
Przy okazji jej zly humor znikl, a zaczęla sie zabawa ![]() W ogole w kontakcie z nia uzywam wielu powtorzen. Mam wrazenie ze dzieki temu chwyta kolejne slowka i je powtarza ![]() Tak w ogole to dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Pumas dyplomatycznie mówiąc chyba nie jesteś za bardzo na bieżąco
![]() Wanilka. U nas też na początku tak było że z otwartą buzią i z języczkiem ![]() Wyspałam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czuję się trochę wezwana do tablicy za tak długie milczenie ![]() ![]() A tu jeszcze cytaty chyba sprzed dwóch tygodni na mnie czekają ![]() Nitko, ogromne gratulacje! ![]() ![]() ![]() ![]() No i wszystkim dzieciom gratuluje nowych umiejętności - gadania, chodzenia itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie tylko wyjście do sklepu wiąże się z awanturą - Zosia bardzo często się ciska tylko dlatego, że jest w wózku (choćby to był spacer) 180mm rano a wieczorem jak ma ochotę ![]() Super POKA! Świetne rzeczy, oczywiście z Zary wszystko ![]() Z tego pierwszego wrzutu najbardziej podoba mi się bluzeczka w paseczki i sukienka ![]() Hehe, no to i ja POKAżę, co ostatnio nabyłyśmy (choć Ty to już akurat chyba wszystko widziałaś ![]() Dziewczyny, zwariowałam na punkcie nowej kolekcji Zary, w ogóle nie powinnam wchodzić do tych sklepów, bo zbankrutuję!! (gorzej, że konto online też u nich mam ![]() hmm, jak by to ująć... Moje nie jest lipcowe... ![]() ![]() w zasadzie tak. Raz na ruski rok zdarzy jej się przysnąć (np. w wózku), ale żeby spać w łóżeczku i jakoś regularnie - niestety nie, od dawna nie ![]() Cytat:
![]() kolacja jest u nas posiłkiem najpoważniejszym, zjada na nią (cała mama! ![]() Na ogół jakoś między 18:30 a 19 dostaje np. 2 parówki (albo podobną ilość innej wędliny), pomidora i 1/3 bułki, zjada wszystko lub prawie wszystko. Około 2 godzin później dostaje mleko, czasem zje tyle co nic, czasem pełną porcję - nie wiem, od czego to zależy, chyba po prostu od apetytu w danym dniu ![]() Moje POKA ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Zaraz jadę z małym na zakupy, a potem pewnie cały dzień w domu, bo pogoda nie rozpieszcza... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Nadalko ty wiesz najlepiej. Ja opieram sie tylko o to co tu pisalas o swoim mezu i majac to na uwadze planowanie drugiego dziecka z dzieckiem....
Moja corcia tez lapie wszystko. Na slowo bam od razu rzuca sie na lozko albo poduszke. Na slowo lapac ucieka po mieszkaniu itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do starań jeszcze prawie 10mc więc jest czas, jeżeli przestanie się nam układać to raczej starania zostaną przełożone/odłożone. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Dep no w końcu się odezwałaś! Piękne te ubranka z Zary
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj rano młody szukał mojego kuzyna. Wbiegl do pokoju uradowany i zdziwił sie, ze łóżko jest puste. Smutno mi było ![]() Ja rowniez mam kupę radości, gdy uda mi sie fajny ciuch kupic dla młodego w sh ![]()
#4168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Dep no nareszcie jesteś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-14 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Wanillka, no to super! A ja mam przypuszczenia, skąd u nas problem z zasypianiem - raz jej ustąpiłam i wyciągnęłam z łóżeczka. Choć nocka była niezła.
Dziecko śpi, idę do wanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.