Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 08:04   #871
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Hejka!

U nas jak zaczęło padać wczoraj tak pada cały czas i wieje. Brrrr jesień:-/ jak sobie pomyśle o zimie to mi słabo:banghead:

Tymek znowu spał od 21 do 6.30!! Zjadł,godzinkę pobajerował itp i z 20 min temu padł znowu

Mąż pojechał do pracy,starszaki zjadły śniadanie i leżą w łóżku oglądając bajki. Tak więc i ja jeszcze schowałam się pod kołderke i na wizaż:-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 08:39   #872
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
To moze cos w tym faktycznie jest
A gdzie o tym czytalas?
I czemu tak 'wczesnie' wprowadzasz pokarmy? Z tego co pamietam to urodzilas zaraz po mnie...
W jakims artykule.
Mylam z malym u pediatry, po tym jak sie zakrztusil tak mocno, wtedy co chwila się krztusil, do tego slinil sie potwornie i wszystko bardzo intensywnie pchal do buzi. Lekarz powidzial, ze jest lakomczuchem, wraca mu pokarm dlatego charczy i krztusi sie wiec zeby pobudzic trovhe jelita do pracy to zalecil blonnikowe jedzenie wprowadzac. A czytalam tez ostatnio ze jak dziecko się tak się slinii to nie na ząbki tylko przygotowuje się do jedzenia stałych potraw . Dziecko jak się rodzi to nie ma śliny a żeby jeść inne rzeczy niż mleko to potrzebuje śliny. Dlatego świnie nie ing wkładanie wszystkiego do buzi można uznać za objaw gotowości do jedzenia nikodem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Nikodem nie miał problemów nawet pierwszą łyżeczką odrazu zaczął połykać. Tak jak by byl gotowy do jedzenia

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 08:54   #873
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie wiem, Bartuś po prostu lubi swoją karuzelkę

Teraz jeszcze 8 tygodni będziemy chodzić i zimą też mamy zamiar hartujemy młodego

nie tak ciężko Ciebie znaleźć

Już wolę naszą służbę zdrowia daj znać po wszystkim

hej
laktator mi się chyba zepsuł bardzo słabo ciągnie
Racja z tym hartowaniem. To chyba ja jestem przewrazliwiona na punkcie basenu i zimy, mam zle wspomnienia
Zapomnialam, ze chyba jako jedyna moglabys mnie odnalezc
Stary 2013-09-14, 08:58   #874
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry i do poniedziałku - zaraz jedziemy do teściów, wieczorem będą u nas kuzyni męża ze szwagierką i jej chłopakiem, mini impreza, jutro chrzciny i odwiedziny 17 członków rodziny trzymcie kciuki żebyśmy dziecka w tym bałaganie nie zgubili

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:07   #875
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...
Cały czas mocne kciuki za Was, jestem z Wami myślami!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Naprawdę? ja przy Antku często coś ogarniam, zdążę trochę naczyń, zmyć, albo odkurzyć całe mieszkanie, albo chociaż kurze zetrzeć, a on w tym czasie gada do karuzeli
Jak moja leży pod karuzelą, to ja zaliczam łazienkę i śniadanie A poza tym mam wyrzuty sumienia, jak zostawiam ją samą np. na macie

Cytat:

hej
Też tak pomyślałam o tej służbie zdrowia

Jak ja myślałam, że popsuł mi się laktator, bo właśnie słabo ciągnął, to mąż poradził mi wymianę baterii

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry i do poniedziałku - zaraz jedziemy do teściów, wieczorem będą u nas kuzyni męża ze szwagierką i jej chłopakiem, mini impreza, jutro chrzciny i odwiedziny 17 członków rodziny trzymcie kciuki żebyśmy dziecka w tym bałaganie nie zgubili

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:08   #876
Veronic
Wtajemniczenie

hej!
no wiecie co niecałe 2 dni mnie nie było a tu tyle stron do nadronienia
mam chwilkę czasu więc coś napiszę
wczoraj byliśmy w Poznaniu, bo tż załatwia sprawy ze swoją mgr, a ja z Wojtim cały dzień spędziliśmy u koleżanki ciężarówki
w przyszyłym tyg również czeka nas podobny wyjazd

Wojtusiowi zwiększyłam ilość częstotliwość podawania Delicolu i nie karmię go już o 2 w nocy, tylko o 22 i o 4 i od 2 dni nie miał ataku kolki nad ranem...odpukać....
w poniedziałek pobiorę próbki moczu i kału i zaniosę do badania

vil
- powodzenia jutro !
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:10   #877
Hawwa87
Zakorzenienie

Średnia noc za nami - problemy z odłożeniem do łóżeczka, potem dłuuuugie wiszenie na cycu, nie wiem, czy to nie skok, bo zauważam nowe umiejętności Wczoraj malutka zaczęła łapać rączkami kolanka i raz chwyciła stópkę

Miłego dnia

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-14, 09:17   #878
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
W jakims artykule.
Mylam z malym u pediatry, po tym jak sie zakrztusil tak mocno, wtedy co chwila się krztusil, do tego slinil sie potwornie i wszystko bardzo intensywnie pchal do buzi. Lekarz powidzial, ze jest lakomczuchem, wraca mu pokarm dlatego charczy i krztusi sie wiec zeby pobudzic trovhe jelita do pracy to zalecil blonnikowe jedzenie wprowadzac. A czytalam tez ostatnio ze jak dziecko się tak się slinii to nie na ząbki tylko przygotowuje się do jedzenia stałych potraw . Dziecko jak się rodzi to nie ma śliny a żeby jeść inne rzeczy niż mleko to potrzebuje śliny. Dlatego świnie nie ing wkładanie wszystkiego do buzi można uznać za objaw gotowości do jedzenia nikodem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Nikodem nie miał problemów nawet pierwszą łyżeczką odrazu zaczął połykać. Tak jak by byl gotowy do jedzenia

Ale to chyba nie u wszystkich dzieci, bo mój Leon ślini się tak, że się krztusi śliną, jak go noszę, to prawdziwe bungee, nawet stopy mam mokre. :P Rączki cały czas pcha do buzi, szczególnie jak leży na brzuszku. A ma niewiele ponad 2 i pół miesiąca.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cloche, tak mocno ściskam kciuki! Myślami jesteśmy z Wami, na pewno będzie już tylko dobrze :-*

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:24   #879
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
śliczny prezent. i jeszcze wszystkiego najlepszego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:48   #880
Hawwa87
Zakorzenienie

Aaa, umknęło mi

Kończymy dziś 4 miesiące

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-14, 09:56   #881
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Flo podlaczony, juz jestem spokojniejsza bo w razie czego tlen mu podadza. ale weekend powinien przetrwac, no i na poczatku przyszlego tyg bedzie ta sonda/cewnik az do serca i obadaja sprawe. rozowo nie jest, ale damy rade! dzieki za kciuki, ide spac poki moge...

Cytat:
A ja nie istnieje, nie mam fb
to tak jak mój mąż

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Tak na szybko co udało nam się załatwić

Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się śmiać bo 2tygodnie mogę określić jako "super zapłon"
No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam i dodatkowo też zrobią badanie moczu
Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...
No więc czekamy cierpliwie (taaa... ) na list i zobaczymy co z tego wyniknie.

A ja padam na twarz bo Młody przechodzi skok rozwojowy- chyba. Mam nadzieję, ze ta nadaktywność nie ma nic wspólnego z tym słabym przybieraniem na wadze i Młody nam na nic nie choruje... Jak dzisiaj wstał o 6 rano tak padł dopiero kwadrans temu- a w dzień tylko kilka, niespokojnych drzemek po 15-30minut

super że udało się coś załatwić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:59   #882
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odcho

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie u wszystkich dzieci, bo mój Leon ślini się tak, że się krztusi śliną, jak go noszę, to prawdziwe bungee, nawet stopy mam mokre. :P Rączki cały czas pcha do buzi, szczególnie jak leży na brzuszku. A ma niewiele ponad 2 i pół miesiąca.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cloche, tak mocno ściskam kciuki! Myślami jesteśmy z Wami, na pewno będzie już tylko dobrze :-*

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Pediatra kazal to wlaczylam.

6 minut mlody byl zainteresowany karuzela
8 lezeniem na brzuchu
5 karuzrla od drugiej strony

Tyle mialam wolnego. Nastepnie nic go nie interesowało. A yetax jak nie jest na rekach to płacze. Ale oczywiście musze z nim chodzic bo jak siedze to sie wkurza
Stary 2013-09-14, 10:01   #883
cloche
Zakorzenienie

diabli, ano wspolnie sie bedziemy hospitalizowac. srednia przyjemnosc, ale w obu przypadkach to koniecznosc i "po" bedzie wszystko super! zaciskamy zeby i do przodu
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
biedny , a jak on sobie radzi taki popodlaczany ? trzymajcie jestesmy z Wami
oj no srednio mu fajnie... ale poki nie jest na intensywnej i jestem z nim w pokoju, to moge go odlaczac. tylko staram sie jednak, zeby byl podlaczony jak najdluzej, bo niestety ale spadki saturacji zaliczamy coraz czesciej. w nocy mial podany tlen, teraz tez ma znowu - ale to chyba ogolnie ze stresu i wysilku przy placzu, bo troche duzo krwi mu musieli pobrac na wszystkie badania...
jakos sobie damy rade. nocka byla nawet udana, bo przy karmieniu mlody zasypial i moglam go spokojnie odlozyc i popodlaczac. oby tak dalej ladnie sypial w nocy, to nie bede miala takiego stresu jak bedzie juz na intensywnej, bo tam to dluuugo bez mamusi bedzie musial wyrobic.
wczoraj tez przyjeli Jessi z Davidem - z Jessi pisalam maile non stop, bo sie poznalysmy podczas pierwszej operacji naszych maluchow. mieli dokladnie tego samego dnia ta sama operacje. musze sie do ich pokoju wybrac jak nadarzy sie okazja, bo oni nie moga wychodzic - David musi kroplowe dostawac, bo chyba jakies leki mu juz odstawiaja...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:15   #884
salviae
Zadomowienie

Ja tak na szybko, Justi, anoxe jest w plazie pokoj do karmienia ??
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:37   #885
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A jak mi się przypomniało.. U tych co się dzieci przewracają z brzucha na plecy i odwrotnie.. Wam tak się przewraca za każdym razem jak mu/jej się zechce przewrócić/zmienić pozycje czy im to tak przypadkiem wychodzi???

Bo u mnie Wojtusiowi się udało kilka razy, ale nie jest tak,że ja go kłade np. na brzuszek i on się przewróci za każdym razem jak mu się pozycja znudzi.. raczej przez przypadek dobrze głowe ulozy i rączki i się obróci..
U nas Kubusiowi udaje się przypadkowo przekręcić. Tzn próby są zawsze jak Go znudzi i wnerwi leżenie na brzuszku- wtedy kładzie rączkę wzdłuż ciała, dupcia do góry i nóżkami próbuje się odepchnąć

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i musze sie poskarżycz ze ten dzien byl straszny... O ile nie wierzę w piątki 13 to ten byl szczególnie nie fajny...

Rano pokłociłam się z mężem... O pierdołę.. Wstałam specjalnie, żeby mu zrobić kanapeczki do pracy, żeby głodny nie byl i kawkę.. Zrobiłam kanapeczki i poszłam do sypialni i pytam się śpiocha, czy chce kawę.. On, że nie... No to stwierdziłam, że pewnie znowu wstanie na styk i nie będzie miał na nic czasu tylko się ubrać i wybiec. (on zawsze spi na maxa i wychodzi tylko tyle oby założyc coś na tylek i wyjść)... Zrobiłam sobie herbatkę i w najlepsze sobie pije.. wypiłam.. Do kuchni wchodzi TZ- a dla mnie herbata?? Ja ze przeciez nie chcial?? No to ze on ze nie chciał kawy i ze mogłąm się domyslic ze chce herbaty, ze to logiczne przeciez, potem zaczał gadać, ze ja go nie znam, ze nie wiem jakie ma przyzwyczajenia ze by sobie wypil i w ogole... pozarliśmy się .wrrr

Potem poszłam z małym do lekarza.. Lekarka kosmika po pierwsze stwierdziła ze zle ubieram małego, że za małe ciuchy, ze stopy podwija.. ze skarpetki to powinnam zakładać na drugą stronę bo w srodku jest za dużo nitek.. Ze źle odbijam dziecko.. ze za cieżki jak na swój wiek... oj szkoda gadać..

Potem poszłam do piekarni- dziecko w chuscie. Same stare babcie.. Jedna się pozachwycała.. Inna stwierdziła, żebym poszła przed nimi do kasy bo to dziecko się udusi jak tak będzie czekać?? Poszłam dałam kasę kupiłam chleb i wyszłam...

A na koniec niunio dostał ataku płączu...

A wieczorem znowu pokłociłam się z mężem za rano.. On stwierdził,żę on myślał ze ja mu specjalnie tej herbaty nie chciałam zrobić..tak wstałam specjalnie po to zeby zrobić herbatę wypić ją tuż przed tym jak wejdzie do kuchni i powiedzieć ze dla niego nie ma.. paranoja jakas..
Bidna...
Mój też nie był idealny, ale nie będę smęciła... Dobrze, że już mamy sobotę, 14-stego

Cytat:
My już po kolejnych zajęciach na basenie, było super dzieciaki pływały na karimatach na brzuszku i na pleckach i było przygotowanie do nurkowania - oblewanie główki wodą za tydzień nurkujemy

Bartosz na karimacie się zrelaksował na maxa, piącha do buzi i przysypiał
Totalny chill oucik

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
Piękny prezent
Mój przywiózł mi do szpitala charmsa z misiem (w domyśle Kubusiem Puchatkiem dla Kubusia)

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Tak na szybko co udało nam się załatwić

Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się śmiać bo 2tygodnie mogę określić jako "super zapłon"
No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam i dodatkowo też zrobią badanie moczu
Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...
No więc czekamy cierpliwie (taaa... ) na list i zobaczymy co z tego wyniknie.

A ja padam na twarz bo Młody przechodzi skok rozwojowy- chyba. Mam nadzieję, ze ta nadaktywność nie ma nic wspólnego z tym słabym przybieraniem na wadze i Młody nam na nic nie choruje... Jak dzisiaj wstał o 6 rano tak padł dopiero kwadrans temu- a w dzień tylko kilka, niespokojnych drzemek po 15-30minut

Polska służba zdrowia jest chora, ale ta chyba jeszcze bardziej
Dobrze, że chociaż udało się Wam załatwić badania.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Aaa, umknęło mi

Kończymy dziś 4 miesiące
Super!

Cytat:

8 lezeniem na brzuchu

Tyle mialam wolnego. Nastepnie nic go nie interesowało. A yetax jak nie jest na rekach to płacze. Ale oczywiście musze z nim chodzic bo jak siedze to sie wkurza
A próbowałaś wsadzenie Małego do leżaczka, włączenie wibry i postawienie leżaczka przed TV? Wiem, niezdrowo tak, ale czasami jak MUSZĘ coś zrobić a Mały ewidentnie nie ma humoru, to wkładam Go do leżaczka, zarzucam wibracjami, włączam jakieś bajki i stawiam leżaczek kilka metrów przed TV. Pochłania Go dźwięk i to co widzi (o ile coś widzi) a ja mam spokój na chwilkę.
Czasami jak muszę coś w kuchni zrobić to też wsadzam Go do leżaczka, włączam wibrę, stawiam na podłodze albo stole w kuchni i coś robię i zagaduję Młodego. W łazience brać prysznic też mi się tak zdarzyło

-----

Chciałam popisać, ale Kuba się właśnie obudził z płaczem, więc spadam.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:47   #886
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

8 lezeniem na brzuchu

Chusta

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja niekarmiaca, ale pokój dla matki z dzieckiem jest, ale nie mam pojęcia jakie tam warunki.

Leon
Stary 2013-09-14, 10:49   #887
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie, ja nie potrafię się ogarnąć do końca.
Białe rękawiczki odbierane na wejściu
Ja do końca też nie ogarniam, bo marnuje czas na wizaż

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

Jak moja leży pod karuzelą, to ja zaliczam łazienkę i śniadanie A poza tym mam wyrzuty sumienia, jak zostawiam ją samą np. na macie
Też nie lubię go zostawiać, ale czasami trzeba nic mu się nie stanie

Dziecko zjadło o 19, po 20 zasnęło i spało do 6.30. Zjadło, pogadało i zasnęło o 7.30 i w dalszym ciągu śpi

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-14 o 10:50
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:52   #888
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Zaczelam od jabluszka. Lekarz tak mowil a do teho nawet wczoraj czytalam ze lepiej jabłuszko.

Mialam fb kiedyś, 5 lat temu ale potem uznalam to za zbedny pochlaniacz czasu

wcześnie zaczęłaś wprowadzać stałe pokarmy, a jak Niki zareagował? Nie miał problemu z jedzeniem z łyżeczki?

Cytat:
nie wiem, Bartuś po prostu lubi swoją karuzelkę

Teraz jeszcze 8 tygodni będziemy chodzić i zimą też mamy zamiar hartujemy młodego

nie tak ciężko Ciebie znaleźć

hej
ej, a Ty masz elektryczny? może bateria czy coś :/ Ale głupio!

Cytat:
W jakims artykule.

aaa, już mam odpowiedź, a przestał się Nikodem ślinić po wprowadzeniu jedzonka?
Helena też się ślini jak szalona, wiem, że to przygotowanie do stałych pokarmów, ale ma jeszcze duuuuużo czasu

to smacznego
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej!
no wiecie co niecałe 2 dni mnie nie było a tu tyle stron do nadronienia
mam chwilkę czasu więc coś napiszę
wczoraj byliśmy w Poznaniu, bo tż załatwia sprawy ze swoją mgr, a ja z Wojtim cały dzień spędziliśmy u koleżanki ciężarówki
w przyszyłym tyg również czeka nas podobny wyjazd

Wojtusiowi zwiększyłam ilość częstotliwość podawania Delicolu i nie karmię go już o 2 w nocy, tylko o 22 i o 4 i od 2 dni nie miał ataku kolki nad ranem...odpukać....
w poniedziałek pobiorę próbki moczu i kału i zaniosę do badania

vil
- powodzenia jutro !

następny krok badania, mam nadzieję, że coś się rozjaśni- oby jednak nic nie wykazały a Wojtuś przestał się wygłupiać i jego układ pokarmowy w końcu dojrzał

Cynamonowa przeczytałam z zapartym tchem... ale farsa w tym trybem pilnym........no, ale robią co mogą....... mam nadzieję, że pozytywnie się zakońćzy ten proces
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:53   #889
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Młoda się obudziła z buzią i ustami wysypanymi pleśniawkami Co 2 tygodnie nam coś wywala. A syrop mi się skończył.
Jeśli ma grzybice układu pokarmowego i dlatego tak ulewa i ją tak wywala, to chyba sobie palnę w łeb.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 10:58   #890
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Młoda się obudziła z buzią i ustami wysypanymi pleśniawkami Co 2 tygodnie nam coś wywala. A syrop mi się skończył.
Jeśli ma grzybice układu pokarmowego i dlatego tak ulewa i ją tak wywala, to chyba sobie palnę w łeb.
Współczuję !

o właśnie się przebudził Tosiek, więc spadam zrobić mleko i posłuchać co mu się śniło

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-14 o 11:01
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:09   #891
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
U nas Kubusiowi udaje się przypadkowo przekręcić. Tzn próby są zawsze jak Go znudzi i wnerwi leżenie na brzuszku- wtedy kładzie rączkę wzdłuż ciała, dupcia do góry i nóżkami próbuje się odepchnąć

Bidna...
Mój też nie był idealny, ale nie będę smęciła... Dobrze, że już mamy sobotę, 14-stego

Totalny chill oucik

Piękny prezent
Mój przywiózł mi do szpitala charmsa z misiem (w domyśle Kubusiem Puchatkiem dla Kubusia)

Polska służba zdrowia jest chora, ale ta chyba jeszcze bardziej
Dobrze, że chociaż udało się Wam załatwić badania.

Super!

A próbowałaś wsadzenie Małego do leżaczka, włączenie wibry i postawienie leżaczka przed TV? Wiem, niezdrowo tak, ale czasami jak MUSZĘ coś zrobić a Mały ewidentnie nie ma humoru, to wkładam Go do leżaczka, zarzucam wibracjami, włączam jakieś bajki i stawiam leżaczek kilka metrów przed TV. Pochłania Go dźwięk i to co widzi (o ile coś widzi) a ja mam spokój na chwilkę.
Czasami jak muszę coś w kuchni zrobić to też wsadzam Go do leżaczka, włączam wibrę, stawiam na podłodze albo stole w kuchni i coś robię i zagaduję Młodego. W łazience brać prysznic też mi się tak zdarzyło

-----

Zabronilam komukolwiek pozazywac tv malemu, wiem ze to by pomoglo, ale nie chce. Lezaczek juz nie dziala jesli nie pochylam sie nad nim. Jak kroje cos to prawie na jego kolanach zeby widzial.
Chyba w kominku napale i go postawie obok zeby widział

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wcześnie zaczęłaś wprowadzać stałe pokarmy, a jak Niki zareagował? Nie miał problemu z jedzeniem z łyżeczki?

ej, a Ty masz elektryczny? może bateria czy coś :/ Ale głupio!

to smacznego

następny krok badania, mam nadzieję, że coś się rozjaśni- oby jednak nic nie wykazały a Wojtuś przestał się wygłupiać i jego układ pokarmowy w końcu dojrzał

Cynamonowa przeczytałam z zapartym tchem... ale farsa w tym trybem pilnym........no, ale robią co mogą....... mam nadzieję, że pozytywnie się zakońćzy ten proces
Od pierwszej lyzeczki polykal. Eiele osob mowilo ze jak pierwszy raz karmilo dziecko to wszystko bylo brudne bo dziedzi nie wiedzialy jak polykac. U nas nie bylo tego problemu, odrazu zaczal pieknie jesc i jeszcze ciesxyl sie z tego

Stary 2013-09-14, 11:14   #892
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hejka

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak masz za dużo wolnego czasu wpadnij do mnie, ja nie potrafię się ogarnąć do końca.
Białe rękawiczki odbierane na wejściu
Białe skarpetki sa jeszcze gorsze !!!

Cytat:
powodzenia
Stary 2013-09-14, 11:27   #893
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

-----

nie rób tak....musi być jakieś inne wyjście....sam leżaczek z wibracjami na pewno nie pomaga? a próbowałaś słuchowisk? my słuchamy na youtube Muminków, każdy bohater ma inny głos. Szprotka, błagam Cię- niemowlę i telewizor? Wiem, że to pewnie 5, 10 minut, ale to o 5, 10 minut za długo....

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Jeśli jest SMYK to w nim mają takie piękne pokoje dla matki z dzieckiem. Była któraś? Dzięki Ci SMYKU za to

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

NOSZ KURDE, że też Ci nie wysłałam tej galaretki

jaką grzybicę, Motylku, nie czytaj mi tam nic!
Stary 2013-09-14, 11:27   #894
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rób tak....musi być jakieś inne wyjście....sam leżaczek z wibracjami na pewno nie pomaga? a próbowałaś słuchowisk? my słuchamy na youtube Muminków, każdy bohater ma inny głos. Szprotka, błagam Cię- niemowlę i telewizor? Wiem, że to pewnie 5, 10 minut, ale to o 5, 10 minut za długo....

Jeśli jest SMYK to w nim mają takie piękne pokoje dla matki z dzieckiem. Była któraś? Dzięki Ci SMYKU za to
Zgadzam sie z tv. U nas sluchowiska yrx nie działają. Teraz buja sie i zajada skórzane uszy zabawki ktora szelesci wiec na 3 min mam spokoj

Stary 2013-09-14, 11:32   #895
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, uwierz mi, że na początku są próby wszystkiego- sam leżaczek, słuchowiska, bajki, radio eska , zabawki przyczepione do leżaczka etc i ten TV to jest ostateczność, jak JUŻ TERAZ muszę iść do WC na 2-jkę, a Mały wręcz krzyczy. A do WC nie będę Go do tych smrodów w leżaczku brała
Jest to niezwykle rzadko, bo Kuba sporadycznie ma takie jazdy, ale przyznaję się bez bicia, że zdarza mi się tak zrobić jak mnie przyciśnie, a nic nie jest w stanie uspokoić małego terrorysty.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:36   #896
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Zabronilam komukolwiek pozazywac tv malemu, wiem ze to by pomoglo, ale nie chce. Lezaczek juz nie dziala jesli nie pochylam sie nad nim. Jak kroje cos to prawie na jego kolanach zeby widzial.
Chyba w kominku napale i go postawie obok zeby widział

Od pierwszej lyzeczki polykal. Eiele osob mowilo ze jak pierwszy raz karmilo dziecko to wszystko bylo brudne bo dziedzi nie wiedzialy jak polykac. U nas nie bylo tego problemu, odrazu zaczal pieknie jesc i jeszcze ciesxyl sie z tego

Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle, bo nie o to mi chodzi. przypomniało mi się tylko jak mama mojej chrzesnicy zabraniała włączać tv. U nich nie grał nigdy jak przyjeżdżalismy. Teraz młoda ma 3,5 roku i nie ma świata poza telewizorem. Urządza taki cyrk, że w końcu jej go włącza. Teraz poszła do przedszkola, to jak wraca, to "nadrabia" i ogląda aż do wieczora.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A, no i mój L. uspokaja się przy gangam style.

Leon
Stary 2013-09-14, 11:40   #897
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja do końca też nie ogarniam, bo marnuje czas na wizaż

Też nie lubię go zostawiać, ale czasami trzeba nic mu się nie stanie

Dziecko zjadło o 19, po 20 zasnęło i spało do 6.30. Zjadło, pogadało i zasnęło o 7.30 i w dalszym ciągu śpi
U nas identycznie więc Antoś z Tymkiem mogliby sobie piątke przybić

Cytat:

zawsze coś... kutwa nooo..Buziale dla Mati!!!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:46   #898
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Kochana, uwierz mi, że na początku są próby wszystkiego- sam leżaczek, słuchowiska, bajki, radio eska , zabawki przyczepione do leżaczka etc i ten TV to jest ostateczność, jak JUŻ TERAZ muszę iść do WC na 2-jkę, a Mały wręcz krzyczy. A do WC nie będę Go do tych smrodów w leżaczku brała
Jest to niezwykle rzadko, bo Kuba sporadycznie ma takie jazdy, ale przyznaję się bez bicia, że zdarza mi się tak zrobić jak mnie przyciśnie, a nic nie jest w stanie uspokoić małego terrorysty.
Ja tez jak zostaje sama i mnie przycisnie to bujak i tv ale ile to trwa? 2-3min? I to sie zdazylo z 3razy do tej pory wiec luuz
Nie sadzam jej na cla bajke codziennie hehe.

Zazu dzis spioch i maruda, gada, medzi, trze oczy, spala w wozku godzine a ja ta godzine moklam bo pada
Ale nie wyobrazam sobie gnic w domu :p

Nie mam grama czasu na cwiczenia a moj brzuch to oblesna opona.. I to od tira :/ rzygam juz swoim cialem :/ rozstepy, celulit, lysina 21lat a zaniedbana okrutnie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:57   #899
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Sa dzieci ktore latwo czyms zajac i sa dzieci ktore lubia byc w centrum uwagi.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ostatecznie wlasnie niki wyladowal na rekach i jest cisza poprostu jest przytulakiem

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle, bo nie o to mi chodzi. przypomniało mi się tylko jak mama mojej chrzesnicy zabraniała włączać tv. U nich nie grał nigdy jak przyjeżdżalismy. Teraz młoda ma 3,5 roku i nie ma świata poza telewizorem. Urządza taki cyrk, że w końcu jej go włącza. Teraz poszła do przedszkola, to jak wraca, to "nadrabia" i ogląda aż do wieczora.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A, no i mój L. uspokaja się przy gangam style.

To chyba zależy od dziecka kuzynka mojego męża normalnie pokazywała córce telewizję a teraz mała ma 4 lata i dała by się pokroić za telewizor. Patrzy w niego jak zaczarowana i traci kontakt z rzeczywistością można ją wywołać a ona nie reaguje

Stary 2013-09-14, 12:06   #900
happy blue
Zadomowienie

dziewczyny, które używały już NOSIDEŁ ERGONOMICZNYCH- jak Wasze dzieciaczki są w nich ułożone? bardzo blisko Was, przyklejone, czy mają trochę luzu? Mam wrażenie, że Helenka jest jeszcze za malutka w ty Ergobaby, a ponadto nie podoba Jej się jak chcę Ja porządnie wtulić, dociągnąć pasy....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości