|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
![]() Zakupki nie uciekną ![]() Będę chciała zapytać czy juto mogę z mężem tak na 3h wyskoczyć na miasto chociaż się przejść. I tak się tu w dzień nic nie dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
A ja już po lunchu...uff najadłam się dostałam to co wczoraj wybrałam czyli zupę, mięso z owcy z nadzieniem do tego był duży ziemniak w mundurku, dwa małe pieczone i brokuł a na deser jabłka w sosie waniliowym mówię Wam przytyję na tej szpitalnej diecie Na jutro na drugie wybrałam sobie łososia Idę się zaraz przejść do bufetu po jakiegoś batonika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
no nie wierze,że masz takie rarytasy
kurde na dobrą sprawe to ja bym z powodu tego jedzenia mogła tam siedziec ![]() U mnie na śniadanie i kolacje albo kanapka albo pomidor. A obiady to nawet nei chce wspominać Jadę do pepco, trzymajcie kciuki żebym dużo nie wydała i dużo kupiła aaa i ciśnienie spadło 130/90
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
ale menu to serio jak z hotelu 5* a nie szpitala tam macie ![]() no i fajnie, żeby Cię wypuścili, zawsze to trochę oddechu |
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
, ja się zastanawiam co by tu jeszcze zjeść
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
I owszem Trele
Ja właśnie dziś kupiłam pościel ( w Rossmannie, taka sama jaką chciałam zamówić na allegro, a 14zł taniej ), materacyk do łóżeczka i wkład do pościeli a wczoraj okazało się, że dostane łóżeczko, więc 300zł w kieszeni! ![]() Dzidzia,Newtrend, Paulina, Angie za Was i za Wasze maleństwa!! Witam weekendowo, już po zakupach, teraz porządki i obiadek Podobnie jak Wy wszystkie, cały czas myślę o dziewczynach i przesyłam Im dobrą energię!! Wczoraj powiedziałam TŻtowi o całej sytuacji, to dopiero do niego dotarło, że to już, że za 4 tygodnie będę rodzić, oby nie wcześniej ![]() I od razu chciał wózek kupować
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Lineczko w normalnym porodzie też tak jest niby. Jak się szyjka rozwiera to wody splukuja krew.
Trele właśnie z nim sie kontaktowalam. On jest tu szefem 3 oddzialow i jak.mu pisne ze chca mnie namowic na naturalny porod (a probuja) to on zrobi porządek. Dzięki za wszystkie cieple myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
w domu nie robię takich obiadów ![]() Cytat:
jak będzie coś fajnego dawaj szybciutko cynka
|
||
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Ojejku, ale się porobiło :strach:
Trzymam kciuki żeby dzieciaczki uchowały się jeszcze, oby jak najdłużej.... Jakiś felerny ten piątek 13-go :/
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać :P
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola Ładny zestaw A my dzisiaj sprzatamy,malujemy Własnie wróciliśmy ze sklepu z farbami,bo z tego wszystkiego zapomniałam napisać że wczoraj wybraliśmy farbę,ale okazało się że jest za jasna,robiliśmy wieczorem próbę na ścianie.Dzisiaj nam gość dodał jeszcze barwnika i już wygląda że będzie ok. Kupiliśmy też tapetę na jedna ścianę,co prawda nie do końca mi się podoba ale już machnęłam ręką,nie mam siły wybierać po raz setny,a nie było jakiejś takiej na którą zrobiłabym wow.Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Ale mi niewygodnie,klęczę przed lapkiem.Własnie mi małż przyniósł wiadro po farbie ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Idę ogarnąć łażienkę,nie chce mi się bo wszystko od A do Z muszę wyczyścić. Coś Titek dzisiaj spokojny
|
||
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3163 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzidzia, Angie ![]() cały czas mocno zaciśnięte za Was i maleństwa
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Mamy wózek z nosidełkiem maxi cosi elea ;D z wszystkimi gadżetami typu parasolka i torba za 820 zł i dodatkowo kobieta zaproponowała mam mate edukacyjną, nosidełko, taki jakby banan dla dzidzi + zestaw do łóżeczka jakieś przesuwała prześcieradła, kołderkę, ochraniacz i to za 150 więc udane zakupy.
Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co u dziewczyn, nadal trzymamy kciuki za Was ![]() Zdjęciami się później pochwalę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-09-14 o 15:24 |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia, Angie kciuki cały czas zaciśnięte :-*
Kurde kupilismy płytki maz pracuje, ja leze wlasnie u mamy. Objadlam sie kluskami z mięsem , potem zanioslam je mężowi i czułam sie jak klucha z kluchami :p W ogole zaczęliśmy 29tc :-D |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wpadlam tylko napisac ze trzymam mocno za Was dziewczyny U nas zamieszanie, kopanki, teraz caly dom pelen ludzi a ja chodze po katach i rycze ale wszystko napisze Wam pozniej... |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jakie poświęcenie ![]() anoula Brawo to prawdziwa okazja Was spotkała Długo polowałaś czy tak przez przypadek udało się znaleźć? Ja robię sobie krótki odpoczynek ,wypucowałam łazienkę na błysk.Mam nadzieje że wszystkie zarazy ukatrupiłam ![]() Co jak co ale łazienka musi być sterylna prawie że. |
|
|
|
#3168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Porozmawiałam sobie z położną, taką starszą miłą babką i mówiła też że nie dają żadnych leków ani kroplówek na poprawę przepływów tylko obserwują ale jakby się na maksa pogorszyło to w ciągu 24h tną. W razie jak źle wyjdzie ktg wołany jest lekarz, robi scan i decyduje o cc. Lekarz zawsze jakiś jes 24/7 anestezjolog też. Mówiła też, że jak się leży to dzidzia najwięcej rośnie a ja się tu głównie wyleguję
no i przepływy same mogą się poprawić w każdej chwili, nigdy nie wiadomo trzeba monitorować.Zapytałam ją o te wyjście jutro i musi spytać lekarza, jutro na obchodzie się dowiem. Teraz chciała zadzwonić, żeby zapytać czy mogę się przejść ale ja wolę jutro z mężem nie wiadomo czy się zgodzą bo dopiero od jutra tu leżę, ale spytać nie zaszkodzi.Ciśnienie wzorowe 122/76 Byłam się przejść do bufetu po dużego twixa i owocowe mentosy ![]() A w poniedziałek powinni spokojnie mnie puścić na SR zawsze to jakieś urozmaicenie w tym szpitalnym życiu.Apropo oddziału neonatologii to babka z sali i wogóle wszyscy chwalą, że tak super się zajmują dzieciaczkami jak swoimi to jestem spokojna w razie co...Cytat:
![]() za udane i tanie zakupki pochwal się co upolujeszCytat:
![]() Fajnie by było, okaże się jutro. Cytat:
za udane zakupy.Do wszystkich to chyba porządnie dotarło, że porody się zbliżają i nie ma na co czekać z wyprawką... mój mąż też wczoraj przyznał, że dobrze że już wszystko mamy bo w takiej sytuacji jak jestem to by chyba się załamał jakby musiał to wszystko sam kupować i wybierać. Cytat:
Pewnie jak odpoczniesz po pracy to Cię zbombarduje ![]() Dzidzia - czekam cały czas na dobre wieści, super że ten ordynatpr taki w porządku i nie da Ci krzywdy zrobić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka
za tydzienDomi Mam tylko nadzieję że nie przez tż
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Pod wieczór będę miała lapka to odżyje ![]() Niunia - za tydzieńCytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypi
Cytat:
Dobra duszyczka ![]() Ktg masz dobre to i te przepływy w końcu też się poprawią.Muszą W takim razie wyleguj się ile wlezie,a Majka niech rośnie sobie krok po kroczku Ta opieka jest super!Czułabym się bardzo pewnie,tak powinno być wszędzie!!!! Komfort psychiczny to połowa sukcesu ![]() Fotki zrobię jak się obrobię ze wszystkim ![]() Nie mam jakoś dzisiaj weny twórczej
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
kupuj nie zaluj A co do jedzenie w szpitalu - to tu tez tak jest az ciezko uwierzyc. Z drugiej strony tu sie placi takie skladki za obowiazkowe ubezp na ktorym nic sie nie nalezy ze dobrze ze przynajmniej jesc dobrze daja. Ja juz po wizycie gosci- jestem przerazona , o malo mi zyrandol nie spadl , mam zlamana pufe, kilo cukru na podlodze , wiecej nie mysle nawet.I jakby sie dalo to calowalabym sie po brzuchu ze to dziewczynka - choc sie zdziwilam bo moje dziecko chyba sie wczulo w klimat I szaleje jak malo kiedy , szkoda ze do wyjscia sie nie kieruje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-09-14 o 15:49 |
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Jak to probuja z porodem naturalnym? Przeciez nie mozesz ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to taki maly wstęp do tego co będzie kiedyś z naszymi dzieciakami ,oczywiście mama na mysli tylko ten cukier ![]() Myślałam że mam deja vu a to Niunia 2 razy post wkleiła ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Idę napaść na kuchnię
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie mamy w szpitalach! Z Niną trzymamy je mocno!Dzidzia - jesteś w miejskim u Dubiela, tak? Dobrze, że tak się Tobą zajmują Anoula - za zakupy! Ależ Wam się okazja trafiła! To teraz z niecierpliwością czekam na zdjęcia ![]() Widzę, że zakupy ruszyły pełną parą ![]() U mnie do Także tłumaczę córce, że jeszcze z m-c musimy się dzielnie trzymać, a potem wychodzi i mama musi to cholerstwo wyleczyć O ile przetrwam z takim bólem ten m-c ![]() A Nina od wczoraj coś spokojna... Czasem się ruszy, czasem kopnie od niechcenia... Chyba udziela się jej mój nastrój ![]() Mąż pichci obiadek - makaron z suszonymi pomidorami, rukolą i parmezanem Taką miałam zachciankę ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-14 o 15:57 |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to swojego wlasnego gniazdka .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka dobrze po 50 ![]() Cieszę się, że ta opieka na poziomie i chociaż o to można mieć spokojną głowę ![]() Spoko poczekam Cytat:
![]() OMG!! To się chłopaki narozrabiali oby nasze Majki były grzeczniutkie ![]() A jak tam od siostry Tż-ta się nasłuchałaś?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Mniam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-14 o 16:06 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

mówię Wam przytyję na tej szpitalnej diecie

pewnie więcej dowiem się w poniedziałek po dopplerze. W weekend to się tu nic nie dzieje. Ktg wyszło ok i ciśnienie też 125/84.