Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 10:47   #3121
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo

Oj, nie wchodziłam na wątek wczoraj wieczorem a tu tyle się działo
Aangie, Dzidzia, Paulina, Newtrend trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się ustabilizowało

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

jestem po wizycie na porodówce i mam mieszne uczucia.. jest taka hmm nie za specjalna, jestem jeszcze bardziej przerażona porodem i ogóle
oprowadzała mnie bardzo sympatyczna pielęgniarka, na porodówce bardzo fajna położna
tylko weszłam na salę porodową przyleciała druga pielęgniarka bo myślała że ja rodząca jestem
no i zajrzałam do dziewczyny która leżała na porodówce znaczy w takiej sali gdzie miała skurcze ale akcja nie szła do przodu, jak ją zobaczyłam to miałam łzy w oczach bo był taka wymęczona i na dodatek pojękiwała bo chyba ją tak bolała (nawet jak TŻ opowiadałam to prawie płakałam)

są piłki, drabinki jest wanna, materace, można włączyć sobi muzykę relaksacyjną, są 3 albo 4 łóżka porodowe (więc mogą być na wszytskich porody rodzinne, przy cesarce osoby towarzyszącej nie ma, co do porodów rodzinnych to powiedziała ze nie poleca brać e sobą mamy bo one nie pomagają i bardziej przeszkadzają, lepiej zeby to był mąż/chłopak/siostra/przyjaciółka, dziecko nie jest od razu po porodzie kąpane najpierw jest przytulanie karmienie piersią i dopiero wycierane, maluszek na oddzieale noworodkowym jest 24 h/dobę z mamą chyba że mama chce odpocząć to wtedy pielęgniarki się dzieckiem zajmują, po cc leży się w izolatce, w szpitalu jest poradnia laktacyjna

pytałam o te bóle jakby miesiączkowe, powiedziała że to NIE są skurcze tylko macicka się coraz mocniej przygotowuje do porodu

To tak można do sal porodowych zaglądać?????
Sorry ale się zbulwersowałam, chyba bym ich rozszarpała na miejscu tej dziewczyny, jak by mi w takim momencie przyprowadzały wycieczki zwiedzających

O, muszę sobie właśnie zapisać w rzeczach do zrobienia, żeby nie zapomnieć jak by coś i wyraźnie dać do zrozumienia, że na czas porodu absolutnie nie zgadzam się na wycieczki studentów, innych ciekawskich itp. itd.

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:02   #3122
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dostalam fenka w kroplowie i latam jak galareta. Zaburzyl skurcze. Raz sa co 2 minuty; raz co 5 a innym razem co 7.

Acha, a zastrzyki dla Malucha rozbili mi na 4 dawki, wiec jestem dopiero w polowie
A czemu tak rozbili? Ciekawe Ja mam takie podejście, że oni wiedzą co robić. Choć jak słyszę, że każdy lekarz co innego, to mam wątpliwość. Ale trzeba im zaufać, tak jest chyba lepiej.
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
cześć z rana , doktorka na wizycie stwierdziła że mam małowodzie dlatego mała jest za mała i będą ją monitorować kilka dni i później ordynator podejmie decyzję. Muszą sprawdzić czy przybierze i czy wody wzrosną ale nic mi nie dają mam tylko leżeć. Moja szyjka stwierdziła że na granicy do przyjęcia pod warunkiem leżenia. Normalnie każdy gada coś innego.[COLOR="Silver"]
Czyli właściwie ani złe, ani też dobre wieści.
Ale skoro będą obserwować na spokojnie, to nie ma paniki.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry sobotnio
U mnie też kiepska noc...na oddziale spokój ale zasnąć nie mogłam oczy jak 5zł i gapienie się w sufit przysnęłam dopiero około 3 po tym mierzeniu i zastrzyku a po 6 obudzili na kolejne i ze spania pewnie później się kimnę
Czyli u Ciebie też złych, nowych wieści nie ma. To dobrze.
Znaczy, że czekamy wszystkie co przyniesie czas.

Ciekawe co u Aangie?

Ja ogólnie też bardzo się przejęłam wczorajszymi wydarzeniami. Czekałam na męża do 2, potem gadaliśmy do 3 i oczywiście, był lekko zdziwiony o kim ja mu opowiadam. No nie wczuł się tak jak ja, ale stwierdził, że za tydzień na weselu nie będzie pił nic, bo teraz to już wszystko może się wydarzyć i musi być w pogotowiu. Mnie też wcześniej nie przychodziło do głowy, że mógłbym niedługo rodzić. Po wczorajszym wole być przygotowana na każdą możliwość.

Po raz kolejny i na pewno nie ostatni: Dziewczyny najmocniejsze kciuki za Was Dzidzia za Ciebie na razie najmocniej zaciśnięte
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:03   #3123
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam

Dzień dobry

Współczuję Wam nieprzespanych szpitalnych nocy i tej dezinformacji
Ale głowa do góry,jesteśmy z Wami
Przynajmniej tyle co można zrobić,przekazywać pozytywne

Ale jestem niewyspana i jakoś mi niedobrze.Trzeba się do jakiejś robótki zabrać.

Cytat:
Ale slodko musialy dzieciaczki wygladac

Trzymam kciuki za Was!

Ciekawa jestem jak z Angie...

Jakas polozna nie tentego, moze jakas inna zmiana przyjdzie zaraz i sie Toba lepiej zajmie...

Przez te wczorajsze wiadomosci snilo mi sie ze i ja rodzilam, ale samego momentu porodu nie bylo tylko pojechalam do szpitala, lezalysmy na sali razem z Nemoskiem i Mya a pozniej chwila moment i dzidziusie lezaly kolo nas:P a potem ja zapomnialam o dziecku calkowicie i wyszlam ze szpitala a jak przyszedl dzien wyjscia to dziewczyny mi moja torbe spakowaly i dziecko wziely zeby mi je oddac:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze że Ci dziecko oddałyśmy.

Dzidzia W dalszym ciągu kciuki trzymam
Śniło mi się że urodziłaś 2,5 kg synka.

Anoula Pochwal się wózkiem koniecznie.Zżera mnie ciekawość

Cytat:
cześć z rana , doktorka na wizycie stwierdziła że mam małowodzie dlatego mała jest za mała i będą ją monitorować kilka dni i później ordynator podejmie decyzję. Muszą sprawdzić czy przybierze i czy wody wzrosną ale nic mi nie dają mam tylko leżeć. Moja szyjka stwierdziła że na granicy do przyjęcia pod warunkiem leżenia. Normalnie każdy gada coś innego.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

biedactwo
Oj trzymaj się
I niech szybciutko rośnie,jak ciasto drożdżowe

Paulina Pytaj ile wlezie bo inaczej to nikt chyba nic nie powie

Aangie
Może rzeczywiście warto jeszcze poczekać.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:22   #3124
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
To tak można do sal porodowych zaglądać?????
Sorry ale się zbulwersowałam, chyba bym ich rozszarpała na miejscu tej dziewczyny, jak by mi w takim momencie przyprowadzały wycieczki zwiedzających

O, muszę sobie właśnie zapisać w rzeczach do zrobienia, żeby nie zapomnieć jak by coś i wyraźnie dać do zrozumienia, że na czas porodu absolutnie nie zgadzam się na wycieczki studentów, innych ciekawskich itp. itd.
ale sie pytaly tej dziewczyny czy sie zgadza zebym tam zajrzala i ona wyrazila zgode to nie bylo tak ze bez pytania weszlysmy

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:36   #3125
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Obudzil mnie telefon Od siostry Tz. - ze jedzie do mnie z chlopakami. Super ..
Pewnie jest ciekawa co mam dla dziecka I ile, I nie obedzie sie bez gadki a po co Ci to? A po co to? A ile zaplacilas? Wrrrr...

W nocy nie mogłam spac ! Ciagle myslalam o dzidzi I o dziewczynach.
Trzymam za Was wszystkie mocno zacisniete kciuki, czekam na same dobre wiesc!

Strasznie sie czuje z tym ze miałam byc pierwsza, a teraz leze w swoim wlasnym cieplym lozku a One umieraja ze strachu o swoje dzieciatka

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:49   #3126
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Trele puknij sie w czerep.
To ja się strasznie czynne ze moge urodzic przed Toba. To działa w dwie strony.

Nemosku byłabym najszczesliwsza na świecie.

Założyli mi cewnik żeby pobrac mocz na posiew.malosie nie zejsralam z bolu bo cewka mnie szczypie jak.uj

W zwykłym badaniu wyszla krew w moczu.
Poza tym mam tez krew w wodach-w wyniku czynności skurczowej szyjka popuscila, stąd krew.

Kontaktowalam sie z ordynatorem i on już wczoraj wszystko wiedział. Lekarz ktory mnie przyjmowal dzwonił do niego, także reka na pulsie jest.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:04   #3127
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X

Cytat:

Założyli mi cewnik żeby pobrac mocz na posiew.malosie nie zejsralam z bolu bo cewka mnie szczypie jak.uj

Poza tym mam tez krew w wodach-w wyniku czynności skurczowej szyjka popuscila, stąd krew.

Kontaktowalam sie z ordynatorem i on już wczoraj wszystko wiedział. Lekarz ktory mnie przyjmowal dzwonił do niego, także reka na pulsie jest.

I co dalej bda Cie tak trzymac i nie podejma zadnej decyzji co zrobic?

A jak jest krew w wodach to nie jest jakos zle? Tak pytam bo w sumie nie wiem

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:06   #3128
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
To jak ciśnienie skoczyło lepiej odpocznij w domku a co za zakupy? Wyprawkowe? Na all może zamów nie będziesz musiała biegać i szukać

Śniadania są codziennie takie same, można sobie wybrać tylko rodzaj płatków i chleba. Były płtaki, mleko, tosty + masło i dżem, sok pomarańczowy i herbatka

W sumie mam z tych drobnych rzeczy brakuhe mi tylko nożyczek do paznokci i kremu do buźki. A z droższych niani elektronicznej i łóżeczka turystycznego zanim mała się pojawi w domku to spokojnie zdążymy to kupić
W domu do poprasowania zostały mi jedynie kolorowe ciuszki i jedno pranko z nowym kocykiem, kombinezonem i pokrowcami na przewijak. Zatrudnię dziś małża do tego

Widzę, że wszystkie przeżywają

Głównie to apteczne rzeczy , wanienka dla małego i chciałam oblukac jakieś laktatory. Bo tak to ja mam wszystko chyba. aaa no i legginsy chce sobie kupić, chemie jakąś bo ostatno nie kupiłam.
A śniadanko zjadłąbym tosty ale nie mam chleba w ogóle to czas coś zjeść..

Cytat:

A powiedział jaki ma zamiar?

Mąż mi haje zrobił ze jest rozpier.dol i nie ma gdzie ręki położyć. Eh... idę sprzątać, potem sama pojade na te zakupy już go nie bede wkur.wiać.
Stary 2013-09-14, 12:10   #3129
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cos czuje ze teraz kazda ruszy pelna para za wyprawka ?

Dzidza - Ty kiedys mialas takiego dobrego lekarza , prywatnie ale zrezygnowalas? Moze warto by sie bylo z nim zkontaktowac? Moze by Cie choc troche uspokoil? Wytlumaczyl czemu robia tak a nie inaczej?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:17   #3130
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Dzidza - Ty kiedys mialas takiego dobrego lekarza , prywatnie ale zrezygnowalas? Moze warto by sie bylo z nim zkontaktowac? Moze by Cie choc troche uspokoil? Wytlumaczyl czemu robia tak a nie inaczej?

No już czas

Mi brakuje bepanthen, Octenisept i pościel do łóżeczka bo nie mogę się zdecydowac którą zamówić :P

Dziewczyny trzymam za Was kciuki !!
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:26   #3131
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowan

Sprawa ma się tak mój lekarz powiedział, że nie wypuszczą mnie prędko być może już do końcatu zostanę, bo ta gestoza bo krwawienie i on wolałby nie ryzykować, ale jest w tym plus jak zostanę tu to nie będą mnie nigdzie odsyłać. Bo było prawdopodobieństwo, że odeślą mnie do szpitala oddalonego o 150 km, żeby tam mi wcześniej cięcie zrobili i w razie co tam jest OIOM noworodkowy. Na szczęście obejdzie się prawdopodobnie
Na razie wsio okej, choć na nocce była położna której wprost nie znoszę, wiecznie ma jakiś problem, a minę ma taką jakby tu za karę była
Przed 10 idę na USG więc zdam wam później relacje co i jak

Ryba za tygodnie i miesiące

Witamy się w 31 tygodniu
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja wyszlam przedwczoraj ze szpitala,
strasznie mi sie brzuch stawial wiec pojechalismy na ip.
polozyli mnie dostalam podobno najsilniejsza kroplowke rozkurczową i zastrzyki na rozwój pluc na szczescie juz wszystko ok i jestesmy w domu
dobrze, ze syt. opanowana

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić!! Szwagier TŻ do mnie wczoraj napisał, czy mam ochotę na sesje brzuszkową On nie jest profesjonalnym fotografem, ale jakieś tam kursy foto porobił i ładne zdjęcia czyni. Chyba mu się marzy działalność "na boku" jako foto, bo te zdjęcia to on sobie chciał do portfolio wrzucić Ale będę mieć sesję, za friko Jutro
ale fajnie, jaka to potem super pamiątka

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
22 września mam małą uroczystość - siostra robi chrzciny i oczywiście mam problem w co się ubrać. Chciałabym pójść w sukience, mam jedną w którą się mieszczę W legginsach i swetrze raczej nie wypada.

Co sądzicie? Ona ma w pasie gumkę. Brzuch w niej konkretny i trochę stoi przez to Do kościoła wezmę płaszcz, później będę w samej sukience, impreza w mieszkaniu.
pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dokładnie taką chcę kupić, ale tylko poszewka +kołdra. Taki zestaw kosztuje koło 80 zł. Też drogo, ale ja mam to dostać w prezencie razem z "głównym" zestawem pościeli więc mogę zaszaleć

Miki, śliczna sukienka! Jak najbardziej może być na chrzciny

Dziewczyny - info od Angie_gg: jest w szpitalu z powodu skurczy. Na razie nic więcej nie napisała. Mamy pozdrowienia i prośbę o trzymanie kciuków!
Cytat:
Hej dziewczyny
Jednak piątek 13 to nie jest szczęśliwy dzień dla mnie
Zostaję w szpitalu, bo przepływy się nie poprawiły...są takie same jak tydzień temu. Najgorsze jest to, że prawdopodobnie zostanę tu do rozwiązania Nie mierzyli dziś małej, więc nie wiem ile waży i jak podrosła. Niby mam mieć usg codziennie albo co 2 dzień i dwa razy w tygodniu dopplera. Podali mi już zastrzyk na płucka małej i bolało jak diabli...a po 12h powtórka. Jak się przepływy pogorszą to czeka mnie cesarka...oby jak najdłużej wytrzymać

Małż musiał załatwić znajomego, który go wieczorem do mnie przywiezie, bo ja wzięłam auto. Także leżę sobie i czekam... ponadrabiam trochę.

mocne kciuki, żeby wszystko było z Wami dobrze

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
zeby było już lepiej

a nie wiem bo jeszcze nie wrócił

też to mam czasem, ale zmieniam pozycję i jest ok.

Faaajna, ale cena

W Bytomiu, w Radzionkowie na dodatek
ale nie wiem czemu i na czym, bo nie ma go jeszcze w domu.. Może sie stresował bo dzisiaj tak leje że masakra, do tego doszła burza, a jeszcze rozłozyło go przeziębienie, wczoraj miał gorączkę.. albo czego nie umiał

Kurde, zazdroszczę Ci figury
ale mozesz iść jak dla mnie wyglądasz super!

Wróciłam- nawet nie zmokłam, a u niej nikogo nie było ;d nic mi nie zrobiła, tylko zajrzała i powiedziała że mam na takie zmiany kupić Dezaftan med i do tego stosować płukankę z szałwii, co do tego spuchniętego migdałka to powiedziała ze to nie od zębów, a przynajmniej po tej stronie nie mam żadnego zepsutego zęba, ale nie może powiedzieć ze na 100% bo moze cos w środku, ale nie może zrobić zdjęcia, a nie bedzie każdego z osobna zęba rozwiercać.. W poniedzialek jak sie nie zmniejszy to mam podejść a jak powiększy to jutro nawet.
(fakt że dzisiaj wygląda to dużo lepiej niż wczoraj... bo sie zrobiło malutkie i nawet nei boli ) aa no i powiedziała ze po porodzie czekaja na mnie 2 zeby ;( i ze rozchodzą mi ię zęby :/
No nic, kupiłąm ten dezaftan i zobaczymy.. a z tym migdałkiem to w pon pójdę

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

DZIDZIA MI NAPISAŁA SMS'a :

"Leje się ze mnie, mam lekkie skurcze. Jedziemy do szpitala. Mam nadzieje ze uda się jeszcze wstrzymać akcje "

aby mały został jeszcze w brzuszku !
Dzidzia a kiedy pozostałe dawki na płucka?

Cytat:
cześć dziewczynki leże w szpitalu na razie za bardzo nic nie wiem, pobrali mi krew do badania i mam czekać na wyniki. Robili mi ktg, muszą przemyśleć moją niewydolną szyjkę co z nią robić. W poniedziałek ma być decyzja .
oby szybko ustalili wsolną wersję wydarzeń i podjęli słuszne decyzje

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Właśnie wygląda normalnie jak na swój wiek, ale kocyk dostałam, nikt się nie czepiał, czyli najgorzej nie jest. Wszystkie prezenty też zgarnęła, niektóre nawet podwójnie
Ale ogólnie to jest taka agentka, że płakałam ze śmiechu z niej. Wydzwaniał do niej tata co chwilę i mnie to denerwowało. Mówię do niej, żeby się uspokoiła i po co on tyle razy do niej dzwoni? A ona do mnie (dosyć głośno) "jak będziesz w ciąży w moim wieku, to zobaczysz jak się będzie mąż o ciebie martwił"
mama wymiata

Cytat:
Się poryczałam jak małż napisał, że kocha i tak pusto w sypialni

Poczytam trochę i lulu.
Oby jutro był lepszy dzień i same dobre wieści

Dobrej nocki

aż ciepło na serduchu i trzymaj się kochana, bo już widze, ze nie zacytowało postu, że zostajesz w szpitalu i kilku innych też, ale już nie pamiętam czyich

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:30   #3132
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Trele, przestań tak gadać, przecież to nie Twoja wina :P
Nawet jakbyś Ty urodziła jako pierwsza to nie miałoby wpływu na to, że one nie wylądowałyby w szpitalu.

Cytat:
Mąż mi haje zrobił ze jest rozpier.dol i nie ma gdzie ręki położyć. Eh... idę sprzątać, potem sama pojade na te zakupy już go nie bede wkur.wiać.
dla męża Co to za pretensje? Jak nie ma gdzie ręki położyć, to niech się weźmie i posprząta. Rączek to szanowny Pan mąż nie ma? Oj, ja jestem w takim nastroju, że jakby mój mi tak powiedział, to na złość bym zrobiła, ale nie tknęłabym w domu palcem!
Stary 2013-09-14, 12:30   #3133
Lilith890502
Zakorzenienie

ciągle trzymam kciuki
Cytat:
ja właśnie ruszyłam z kopyta z praniem wyprawke mam oprócz wózka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:32   #3134
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie pytaly tej dziewczyny czy sie zgadza zebym tam zajrzala i ona wyrazila zgode to nie bylo tak ze bez pytania weszlysmy

A no chociaż tyle, choć dla mnie to kosmos żeby komuś w takiej chwili zawracać głowę, że ktoś chce sobie salę poogladać
No ale to moje zdanie i tam w szpitalu właśnie gdzie chodziłam na SR w sumie też jak przyszłam zobaczyć porodówkę, to mnie odesłali bo wszystkie sale były zajęte

Ale mi się nic nie chce, chyba zostanę dziś w łóżku caly dzień, ostatnio w ogóle nie mam ochoty na nic innego, aż TŻ się zaczyna denerwować

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:34   #3135
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X

Cytat:
Ja pędzę z wieściami od Angie. Napisała do mnie dopiero niedawno,co się budziłam w nocy to sprawdzałam czy jakieś nowe wieści.

"U nas bez zmian, mam lezec plackiem,wiec nawet do wc nie moge isc.Skurcze sa nadal,a Majcia schodzi mocniej na dol.Zastanawiaja sie nad passerem,bo wody nie odchodza i brak rozwarcia.Chyba,ze beda ciac.Maz do was pozniej napisze,bo mu podyktowalamdziekuje za wsparcie i pozdrawiamy Was serdecznie z Maja."
O to jak jest taka możliwość niech trzymają w brzusiu jak najdłużej

Cytat:
Obudzil mnie telefon Od siostry Tz. - ze jedzie do mnie z chlopakami. Super ..
Pewnie jest ciekawa co mam dla dziecka I ile, I nie obedzie sie bez gadki a po co Ci to? A po co to? A ile zaplacilas? Wrrrr...

W nocy nie mogłam spac ! Ciagle myslalam o dzidzi I o dziewczynach.
Trzymam za Was wszystkie mocno zacisniete kciuki, czekam na same dobre wiesc!

Strasznie sie czuje z tym ze miałam byc pierwsza, a teraz leze w swoim wlasnym cieplym lozku a One umieraja ze strachu o swoje dzieciatka

Odwiedzinki daj znać co tam wymyśliła.

Kochana nie ma reguły, ciesz się, że Majeczka grzecznie siedzi do terminu już niedługo

Cytat:

musiało boleć...
Najważniejsze, że czuwają nad Tobą i wszystko jest pod kontrolą. Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej

A ja już po obchodzie i nic się nowego nie dowiedziałam
Będą obserwować a na przepływy nic nie dają pewnie więcej dowiem się w poniedziałek po dopplerze. W weekend to się tu nic nie dzieje. Ktg wyszło ok i ciśnienie też 125/84.
Rano znów przywieźli dziewczynę i po dwóch godzinach wylądowała na porodówce

A 3 moje współlokatorki poszły na pół dnia do domu i zostałam w sali sama

Stary 2013-09-14, 12:35   #3136
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
No już czas

Mi brakuje bepanthen, Octenisept i pościel do łóżeczka bo nie mogę się zdecydowac którą zamówić :P

Dziewczyny trzymam za Was kciuki !!
Ja właśnie zamówiłam zestaw : łóżeczko + materac + pościel + rożek + prześcieradło Właśnie się porządnie zmotywowałam żeby skończyć już kompletowanie wyprawki
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:35   #3137
acelinka
Zakorzenienie

hej dziewczyny

sory że jak tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale jestem zabiegana na maksa.

Trzymam najmocniejsze kciuki za wszystkie mamy w szpitalu i bobaski trzymajcie się dzielnie
będze dobrze, nie ma innej opcji
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:39   #3138
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zamówiłam zestaw : łóżeczko + materac + pościel + rożek + prześcieradło Właśnie się porządnie zmotywowałam żeby skończyć już kompletowanie wyprawki
A pokaz jaki zestaw
No ja łóżeczko już mam, tylko ta pościel...
Stary 2013-09-14, 12:39   #3139
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Dziewczyny
Miło wiedzieć, że takie mamy w Was wsparcie i dobre słowo
Dziękuję każdej z osobna za kciuki i dobre słowo. Pozostaje czekanie na rozwój wypadków.

Stary 2013-09-14, 12:43   #3140
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Trele, przestań tak gadać, przecież to nie Twoja wina :P
Nawet jakbyś Ty urodziła jako pierwsza to nie miałoby wpływu na to, że one nie wylądowałyby w szpitalu.

dla męża Co to za pretensje? Jak nie ma gdzie ręki położyć, to niech się weźmie i posprząta. Rączek to szanowny Pan mąż nie ma? Oj, ja jestem w takim nastroju, że jakby mój mi tak powiedział, to na złość bym zrobiła, ale nie tknęłabym w domu palcem!
a juz widzę, że np. Twój post mi się nie zacytował, też jakoś mi z meżem w tej ciązy nie po drodze jest kiepsko, on się stara, jakoś się dogadamy, a za chwilę znów to samo, nie wiem, czy to ja wszystko inaczej teraz widzę, czy tylko na chwilę się stara, ale jakoś tak wszystko mnie w nim drażni

Ryba dobrze, ze u dentysty względnie ok, a mąż zda następnym razem mam nadzieję, teraz mało kto zalicza za 1szym razem, tylko tej nocki upojnej szkoda, co miała być w nagrodę a ze sprzątaniem to niech nie przegina

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:44   #3141
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
A pokaz jaki zestaw
No ja łóżeczko już mam, tylko ta pościel...
Zamówiłam ten zestaw :

http://allegro.pl/lozeczko-materac-k....html#delivery

a pościel wybrałam w owieczki białe , a drugi komplet w zoo ecru
Stary 2013-09-14, 12:54   #3142
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówiłam ten zestaw :

Bardzo ładne, chyba już któraś też ten zestaw zamówiła?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:59   #3143
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja mam zamiar zakupić ta pościel, tylko w beżowe owieczki, ale pościel 2 czesciową

ja juz po obiedzie i leżę w łóżku, mam leniaaa
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:59   #3144
ryba91
Zakorzenienie

Już mnie przeprosił.. chyba lewą nogą wstał :/ a kkij mu w ucho. bedzie obiad chciał

Wiecie co, nie umiem sie ogarnąć żeby z domu wyjść. a miałam tyle zrobić i oczywiscie połowa odpada bo dzisiaj przecież jest SOBOTA i sklepy są do 14 na mieście, a nie wszystko kupie w markecie :/ czyli reszte zostawiam na poniedziałek

Anulka- no przeżywał to że masakra. próbował w nocy, lae ja stanowczo powiedziałam NIE ( jeszcze sie bałam że Kacper moze zachcieć wyskoczyć i już w ogóle, ) to wymyślił że on sie na to nie godził i ze jestem niesprawiedliwa

Olenka- fajny ten zestaw

Dzidzia- to czekamy na wiecej info, co ten lekarz powiedział, jakie plany.

Paulina- fajnie że można wyjść na pół dnia do domu. ja nie mogłąm
weekend szybko zleci

Czekam wciąż na reszte wiadomści . w sumie pozytywnych jak narazie
Stary 2013-09-14, 13:00   #3145
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Bardzo ładne, chyba już któraś też ten zestaw zamówiła?
Właśnie też pamiętam że któraś z naszych dziewczyn wrzucała tego linka - i w sumie ten zestaw najbardziej mi się podobał z allegro

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-09-14 o 13:01
Stary 2013-09-14, 13:01   #3146
nasturcja7667
Zadomowienie

Hej, ja tak z doskoku, chciałam napisac, ze Dzidzia, Paulina, Angie, Newtrend -mocno trzymam za Was kciuki!! wierzę, ze będzie dobrze!! Trzymajcie się!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 13:02   #3147
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Zamówiłam ten zestaw :

No fajny i cenowo sie napewno opłaca )
Stary 2013-09-14, 13:19   #3148
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
No fajny i cenowo sie napewno opłaca )
Wiesz co zanim go zamówiłam to sprawdzałam kiedyś z mężem każdy element z osobna ile kosztuje - żeby sprawdzić czy na pewno to jest okazyjna cena. No i wyszło nam że jakbyśmy wszystko oddzielnie zamówili to oszczędność by była na ok 30 zł także szkoda zachodu mi było na osobne wybieranie tym bardziej że w ciąży mam problem z podejmowaniem decyzji

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Już mnie przeprosił.. chyba lewą nogą wstał :/ a kkij mu w ucho. bedzie obiad chciał
Rybka ja się wczoraj pokłóciłam z mężem - tylko że to ja go musiałam przepraszać
Stary 2013-09-14, 13:31   #3149
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witajcie laski

Trzymam kciuki Dzidzia,Newtrend, Paulina, Angie, żeby wszystko było dobrze i maluchy jak najdłużej siedziały w brzuszku
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:01   #3150
metkaa
Zakorzenienie

czesc

ryba przykro mi ze tz nie zdal egzaminu,

dzidzia, NEWTREND, Angie, Paulina

ja dzis chyba doz akupow usiade
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości