|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
To duzo daje , ze lezysz tam ale ze swiadomoscia ze w dobrych rekach. A chlopaki rozrabiaki ale jak juz ich wlasna mama nie daje sobie z nimi rady to jest zle .. Zreszta to trzeba zobaczyc ) A ogolnie zamienilysmy 5 slow bo caly czas trzeba bylo na tego mlodszego patrzec. Pokoik widziala, pochwalila. Nie bardzo komentowala. Widzialam nawet ze chyba troche byla zdziwiona ze tak to zorganizowalam. Narazie spokoj. Strasznie dziwnie sie zachowuje, zaprosila mnie w poniedz na kawe. Nigdy jakos specjalnie sie nie kolegowalysmy. Albo wychodza z niej ludzie I bedziemy jeszcze dobrymi kolezankami, albo to cisza przed burza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
O dzis to nawet coś się na forum dzieje
Ja jem właśnie budyń waniliowy, a miałam jeść mniej. Domi aaby idę do ciebie na obiad ![]() trele jak tak szaleli to ich mamusia chociaz upominała? ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
W moim szpitalu taka bida z nędzom do jedzenia że jakbym miała na nich liczyć to malutka by nie miała szans przybrać. Mąż dzielnie dowozi jedzonko - sam gotuje i od mamusi mojej że nie jestem w stanie tego zjeść. na śniadanie i kolacje dają suchy chleb z masłem, a na obiad dziś np. krupnik z chlebem. Masakra jak ktoś jest z dalsza i nie ma jak mu dowieść to głoduje. A i ciężarne maja zakaz wyjścia z oddziału - 6 piętro - i nie można nawet wody sobie samemu kupić czy czegoś w bufecie bo nie puszczą na parter.
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ja dzis mialam taki smak na zwykly serek waniliowy homogenizowany ze szok. Tz polecial kupic .. Mama upominała ale co z tego jak ten starszy nic sobie z niej nie robi a mlodszy po nim powtarza , a jest za malutki zeby zrozumiec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na obiad dzisiaj robocze kanapki :/ własnie siostra ma dostarczyć |
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zapomnieć o odpoczynku bo brzuszek twardnieje. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam ale jak widac nici .
Kolejna data to 19.09 - pelnia ksiezyca - wtedy podobno sypie sie najwiecej dzieciaczkow ) Moja tesciowa mi wczoraj napisala ze ona czuje ze mała urodzi sie dopiero na Tz urodziny 4.10 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie powiem trochę ciężko,ale dajemy radę. ![]() Odstąp trochę budyniu bo głodna jestem ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Tż chodzi i szuka farby, a ja przecież na niej siedzę |
||
|
|
|
#3195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ci poprzedni wlasciciele nie wysprzatali mieszkania przed wyprowadzka? Tak sobie mysle I mi chyba wogole nie twardnial brzuch. Albo poprostu nie odrozniam :mysli: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Majka niech grzecznie rośnie w brzuszku i czeka na swój TP ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Moze byc 17 , jeszcze po drodze Antibia sie upominala o swoje , ale nie pamietam kiedy :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
A ona mi ciagle pisze , niech siedzi w brzuszku jak najdluzej bo tam ma bezpiecznie. Tak jakbysmy mieli jej cos zrobic :mysli: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Widze wlasnie I wcale mnie to nie smieszy :8 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
ANOULA - ale upolowalas!
Ja tez tak zawsze robie ze w ostatnich sekundach przebijam! Czasem sie udaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam obiad popracowałam w ogródku i jestem zmęczona.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia
za kolejny tydzień
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kyte mąż wypuścił do ogródka?
![]() Cytat:
A Ty tak cały dzięń tam w tych farbach? Może sobie spacerek chociaż zrób i pooddychaj świezym powietrzem? Cytat:
|
||
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Paula zazdroszczę jedzonka, mi mógłby ktoś takie zrobić
![]() ja czekam na dziewczyny i babyshower
|
|
|
|
#3206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
dobrze, że masz dostawy z domku ![]() dziwne, że nie puszczają skoro ktoś nie musi non stop leżeć przecież winda jest ![]() Cytat:
![]() Z tym 4.10 to chyba przesada, chociaż te pare dni można przenosić...kiedy się u Was zgłasza po terminie?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Super yto udanej zabawy i pochwal się później prezentami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-14 o 17:04 |
|||
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Ale się porobiło... kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny !!!
|
|
|
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki. Również mocne kciukasy za dziewczyny leżące w szpitalu. Na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Co do wyprawki powoli się kompletuje. Mam juz łóżeczko i komodę z przewijakiem, kupiłam również wanienikę, wkład gąbkowy do niej, pieluszki, jakis podkład pod prześcieradło, rożek, czapeczki, łapki no i jedne body. Mam trochę na 56, a resztę na 62. W poniedziałek miałam 3d i oczywiście teraz z mężem spieramy się do kogo mały jest podobny Ale wszystko i tak się okaże jak się urodzi. No i oczywiście po usg mały się tak roszalał, że kręgosłup mnie tak boli, że w nocy przekręcić się nie mogę. Przed badaniem było wszystko ok, ale po badaniu jakby coś w niego wstąpiło. Mam nadzieję, że mu przejdzie.A i dziś zrobiłam pierwsze pranie ciuszków
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kupiliśmy łóżeczko. Ostatecznie wzięliśmy to http://sklep.rampers.pl/images/LOKOM...BYSZEK%20L.JPG tylko bez szuflady. Z grubym materacem kokos pianka http://sklep.rampers.pl/product_info...roducts_id=378 wyszło około 320 zł, sporo opuścili nam Kupiliśmy też ciepły kocyk. Tego typu tylko jasny róż http://intrapex.pl/kcsn12/DSC_7920.jpg
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młoda będzie pięknie w nim wyglądać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

babka dobrze po 50 

oby nasze Majki były grzeczniutkie
KCIUKI DLA ANI 

mówię Wam przytyję na tej szpitalnej diecie
O ile przetrwam z takim bólem ten m-c 

dobrze, że masz dostawy z domku