Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 22:13   #3331
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość

Żarcie było, słitaśne focie były, dotykanie było, nawet słuchanie muzyki Randka marzenie

Mało bo muszę pozmniejszać zdjęcia, bo mi wizaż krzyczy że za wielkie. Ta była słowem wstępu
A matki poza kadrem
ej ej powiedz Frankowi że Urszula woli starszych (czyt. Tomek od Cycatej) a jak nie wypali to Daśko obstawia drugie miejsce
wiesz, Daśko z Ulą miał bardziej romantiko randkę morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża.....
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:32   #3332
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ej ej powiedz Frankowi że Urszula woli starszych (czyt. Tomek od Cycatej) a jak nie wypali to Daśko obstawia drugie miejsce
wiesz, Daśko z Ulą miał bardziej romantiko randkę morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża.....
Spookoo, ja nie oddam mojego syneczka żadnej kobiecie
Mężczyźnie też nie
Mój pierożek maleńki najsłodszy
( )

Idę stąd bo znowu zamiast spać naparzam w klawiaturę :/ a jak F. zarządzi pobudkę o 6 to nie będzie zmiłuj :/

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-09-13 o 22:36
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 08:12   #3333
goba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci sobie dają smarować dziąsła tym żelem? No próbuję francy ulżyć ale się nie da. A żre dziś wszystko i miauczy

Współczucia. Oby się wszystko co złe pokończyło.
Nowe mieszkanie ze względu na ...Anię
jak juz uda mi sie wsadzić palec do buzki to daje sobie posmarowac ale muszę przy tym wydawac rózne dziwne niezidentyfikowane dzwieki , które go zainteresują i szorowac palcem po dziąsełkach....

mieszkanie miedzy innymi ze wzgledu na Anię ale u nas ceny z kosmosu i przeraza mnie trochę kredyt na całe życie......

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

przy okazji spytałam pediatrę o ilość posiłków mlecznych
generalnie powiedział że 3 ale jak na czwarty Jan zjada kaszkę to mam nie świrować
byle nocnych nie było już na tym etapie
także jest git
u nas są trzy, w tym jedno z kaszką. Ale w sumie na tym etapie zycia dziecka to chyba lepiej jak by było wiecej niż mniej....
nocnych tez juz dawno nie ma
Cytat:
wiem, wiem
no tak mi powiedział ale co i jak nie wnikałam bo jak mówiłam że Jan je o 19 a potem 5/6 rano to stwierdził że to nie noc i koniec tematu było

odkąd skończył 3 miesiące
u nas tak samo a od jakichś 3 miesięcy nie je nawet o 5 tylko dopiero kolo 7-8

Cytat:

Ula & Franio są przeboscy tylko czemu tak mało i gdzie mamusie
no wlasnie , a gdzie mamuski
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 08:36   #3334
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

+hej dziewczyny. ja mam chwile do wpadłąm do was... noc była w miare co do mego maluszka ... ale ja sie zle czułąm i żle się czuje nadal... jest mi słabo serce nawala i ledwo widze... mój pan oczywiście zajęty mój okres jest tk intensywny że nie potrzebuje nawet podpasek. mam tylko lekką wkładke ... nigdy takie nie był ...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:18   #3335
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie miałam pisać że też mamy tego szczurka

chyba jakieś dobre fluidy tam macie
to jest jakiś pluszak?

możliwe
aczkolwiek ja wam mówię ciągle że to śpioch po mamie
przed Jaśkiem 8-10h snu to dla mnie norma była

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość

u nas są trzy, w tym jedno z kaszką. Ale w sumie na tym etapie zycia dziecka to chyba lepiej jak by było wiecej niż mniej....
nocnych tez juz dawno nie ma
o jakie macie 2 nie-mleczne?

chyba Jan musiał odespać te wszystkie ostatnie ciężkie dni
jak zjadł przed 19 tak wstał na butlę o 6.30 i jeszcze pokimał do 8.30
tak więc i my dziś w końcu wyspani po tych ostatnich nocach
"fajnie" chrypi, normalnie śmiać mi się chce z niego jak gada i piszczy
dobrze że zdrowy bo dziś 91 urodziny babci męża i śmigamy po południu
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 09:25   #3336
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest jakiś pluszak?
Tak, szczur jest pluszakiem z Ikea. Ale go kupiłam wieki temu, nie wiem czy ciągle je robią
Stary 2013-09-14, 09:57   #3337
goba
Zadomowienie

Cytat:

o jakie macie 2 nie-mleczne?

dobrze że zdrowy bo dziś 91 urodziny babci męża i śmigamy po południu
obiadek ( 190-220g) i deserek. a czasem mu się tak dzien uklada, ze deserku nie zje. i czasem cos dziubnie od nas.

91 urodziny

Cytat:
Tak, szczur jest pluszakiem z Ikea. Ale go kupiłam wieki temu, nie wiem czy ciągle je robią
chyba dalej są bo cos mi się kojarzy...
Stary 2013-09-14, 11:03   #3338
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Franuś też tak klęka Pozycja "na ministranta"

dzieciaczki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

chcę młodej body kupić i nie mogę się zdecydować
te:
http://allegro.pl/7-pak-body-krotki-...540931624.html

czy te:
http://allegro.pl/7-pak-body-krotki-...540919282.html

?
Stary 2013-09-14, 11:09   #3339
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Ja bym brała te szare, ale ja lubię szary
6-9 będą dobre?

Kupiłam Frankowi pajacyki właśnie w primarku (early days to primark) i mamy 9-12 i są mu dobre, w mniejsze by się nie wbił. Nie wiem ile waży i mierzy Mela, ale Franek ma 9 kg i jakieś 72 cm

Czas edycji: 2013-09-14 o 11:13
Stary 2013-09-14, 11:25   #3340
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam zdjęcie z okna, ale sarenek nie ma niestety

Franek zasnął w końcu, były dzikie ryki ale się udało, strasznie go męczą zęby wredne.
Za mną kolejny miły dzień z Jagnną i Ulką Jeśli wyznacznikiem lubienia się jest ciągnięcie za włosy, to nasze bobasy się polubiły... Dzieci pobrykały, matki się nażarły, cud miód orzeszki
Ale się rozmarzyłam Uwielbiam fajne widoki przez okno. Jak kupowałam chatę to było jedno z kryteriów.

A tak z ciekawości zapytam, bo jeśli dobrze pamiętam to przeprowadziłaś się z miasta i nie wiem czy teraz masz sąsiadów czy nie, ale piszesz, że to raczej okolica gdzie nie ma ludzi. Jak się przeprowadziłaś i zostawałaś sama w domu to nie bałaś się sama w nocy?
Bo ja kiedyś nocowałam sama w domu, gdzie co prawda byli sąsiedzi, ale niedaleko był las i myślałam, że w nocy umrę ze strachu. Sama nawet nie wiem nawet czego się bałam - złodziei, duchów czy innych ufoludków Ciekawa jestem czy idzie się do tego przyzwyczaić.
Chyba, że nie miałaś tego problemu.

Cytat:
W albumie Franek z Ulą
Romantico

Cytat:
Spookoo, ja nie oddam mojego syneczka żadnej kobiecie
Mężczyźnie też nie
Mój pierożek maleńki najsłodszy
( )
Widzę, że będzie z Ciebie rasowa teściowa

U mnie to z kolei myślę, że Iza będzie córeczką tatusia i nie odda jej bez przemaglowania potencjalnego kandydata

---

Widziałam, że pisałyście o żelach na ząbki. Próbowałam kilka razy jej posmarować, ale ona dosłownie wysysa mi go z palca i zjada. Smarowałam resztkami, które zostały, ale boję się, że to może być szkodliwe - to zjadanie. Wiecie coś na ten temat?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Chciałam Wam polecić świetną zabawkę, którą moja się bawi od tygodnia. Jeszcze wszystkiego z niej nie kuma - np. wkładania klocków przez otworki, ale już dawno żadna zabawka jej się tak nie podobała:

http://allegro.pl/wielofunkcyjny-int...528352446.html
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 11:28   #3341
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym brała te szare, ale ja lubię szary
6-9 będą dobre?

Kupiłam Frankowi pajacyki właśnie w primarku (early days to primark) i mamy 9-12 i są mu dobre, w mniejsze by się nie wbił. Nie wiem ile waży i mierzy Mela, ale Franek ma 9 kg i jakieś 72 cm
no właśnie Mela jak ją sama mierzyłam to mi wyszło, że ma ok 68 cm i takie też ciuszki nosi jeszcze, ale powoli z nich wyrasta i kilka już ma na 74 cm. A to body to chciałam właśnie na teraz a waży pewnie ok 8 kg teraz, bo jakieś 3 tyg temu ją ważyłam to miała 7,5 kg. Ona w sumie od początku była ze wzrostem i obwodem główki poniżej 3 centyla, nawet przy szczepieniach jęczeli, że źle itp
Stary 2013-09-14, 11:29   #3342
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ale się rozmarzyłam Uwielbiam fajne widoki przez okno. Jak kupowałam chatę to było jedno z kryteriów.
No fakt, widok to akurat plus tego miejsca, to co widać na zdjęciu to jest już park krajobrazowy, stąd duże szanse że nikt nam się przed nosem nie wybuduje bo na budowanie w parku nie wydają pozwoleń

Cytat:
A tak z ciekawości zapytam, bo jeśli dobrze pamiętam to przeprowadziłaś się z miasta i nie wiem czy teraz masz sąsiadów czy nie, ale piszesz, że to raczej okolica gdzie nie ma ludzi. Jak się przeprowadziłaś i zostawałaś sama w domu to nie bałaś się sama w nocy?
Bo ja kiedyś nocowałam sama w domu, gdzie co prawda byli sąsiedzi, ale niedaleko był las i myślałam, że w nocy umrę ze strachu. Sama nawet nie wiem nawet czego się bałam - złodziei, duchów czy innych ufoludków Ciekawa jestem czy idzie się do tego przyzwyczaić.
Chyba, że nie miałaś tego problemu.
No co Ty, bałam się jak szalona. Całe życie mieszkałam w bloku, gdzie ze wszystkich stron byli sąsiedzi. A tu dom, wielki do tego, latem mam sąsiadów w domu obok, ale oni tylko tu latem siedzą (ponad połowa domów we wsi to takie na lato), zimą najbliższa sąsiadka jakieś 300 metrów od nas. Za nami las, przed nami pola... Do tego mąż będący 70% czasu poza domem, więc samotne noce.
Z początku nie było ani żaluzji w oknach (w środku) ani żadnych zasłonek, nic. Ani rolet na zewnątrz. I tak spałam, miałam obok łóżka siekierkę i młotek, dosłownie Dom ma drewniane elementy więc skrzypi, ciągle coś mi szurało, zamykałam się w sypialni i jakoś kimałam do rana, jak świtało przestawałam się bać.
Potem założyliśmy żaluzje, rolety, do tego alarm i wtedy bać się przestałam. Do tego stopnia, że alarmu często nie włączam nawet. Do skrzypienia też się przyzwyczaiłam.
Też nie wiem czego się bałam, chyba jakiś morderców i duchów, ja mam bujną wyobraźnię
Jedyne co mi zostało, to na noc zostawiam jakieś światło w domu zapalone, żeby było jasno gdybym chciała wyjść z sypialni.

Cytat:
Widziałam, że pisałyście o żelach na ząbki. Próbowałam kilka razy jej posmarować, ale ona dosłownie wysysa mi go z palca i zjada. Smarowałam resztkami, które zostały, ale boję się, że to może być szkodliwe - to zjadanie. Wiecie coś na ten temat?
Myślę, że te żele są bezpieczne Jak czytam składy, to tam albo sam rumianek albo rumianek i coś lekkiego przeciwbólowego. Poza tym jestem pewna, że producent zakładał że to zostanie zjedzone, więc raczej nie jest trujące
Stary 2013-09-14, 11:43   #3343
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

No co Ty, bałam się jak szalona. Całe życie mieszkałam w bloku, gdzie ze wszystkich stron byli sąsiedzi. A tu dom, wielki do tego, latem mam sąsiadów w domu obok, ale oni tylko tu latem siedzą (ponad połowa domów we wsi to takie na lato), zimą najbliższa sąsiadka jakieś 300 metrów od nas. Za nami las, przed nami pola... Do tego mąż będący 70% czasu poza domem, więc samotne noce.
Z początku nie było ani żaluzji w oknach (w środku) ani żadnych zasłonek, nic. Ani rolet na zewnątrz. I tak spałam, miałam obok łóżka siekierkę i młotek, dosłownie Dom ma drewniane elementy więc skrzypi, ciągle coś mi szurało, zamykałam się w sypialni i jakoś kimałam do rana, jak świtało przestawałam się bać.
Potem założyliśmy żaluzje, rolety, do tego alarm i wtedy bać się przestałam. Do tego stopnia, że alarmu często nie włączam nawet. Do skrzypienia też się przyzwyczaiłam.
Też nie wiem czego się bałam, chyba jakiś morderców i duchów, ja mam bujną wyobraźnię
Jedyne co mi zostało, to na noc zostawiam jakieś światło w domu zapalone, żeby było jasno gdybym chciała wyjść z sypialni.
Ja chyba też mam za bujną wyobraźnię, ale uspokoiłaś mnie, że idzie się do tego przyzwyczaić.
Teraz jak tak sobie przypominam to jak rolety nie były zasłonięte to chyba bałam się złodziei i morderców ( na pewno wszyscy się na mnie czaili za rogiem i czekali aż ja tam będę ). A jak zasłoniłam to jakoś tak cicho się zrobiło i chyba bardziej bałam się jakiś nieokreślonych stworów. Tym bardziej, że dom jeszcze osiadał i wydawał bliżej nieokreślone dźwięki, na dodatek kot - który tak w ogóle to był słodki, ale koty mają to do siebie, że potrafią się przemieszczać bezszelestnie i jak widziałam, że pojawił się niewiadomo skąd i niewiadomo kiedy to dodatkowo robiłam w gacie

Cytat:

Myślę, że te żele są bezpieczne Jak czytam składy, to tam albo sam rumianek albo rumianek i coś lekkiego przeciwbólowego. Poza tym jestem pewna, że producent zakładał że to zostanie zjedzone, więc raczej nie jest trujące
Dzięki
Tylko w sumie nie wiem czy jest sens smarować czymś co jest zjedzone

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Co do rozmiarówki to wiele ubrań z przedziału 6-9 jest na rozmiar 74. Choć to pewnie zależy od firmy czy ogólnie od dziecka. Moja jak byłyśmy pod koniec lipca miała 74 cm i do tej pory na luzie wchodzi w ten rozmiar.
Ale nie ma reguły, bo co firma to inna rozmiarówka.
Stary 2013-09-14, 12:53   #3344
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
obiadek ( 190-220g) i deserek. a czasem mu się tak dzien uklada, ze deserku nie zje. i czasem cos dziubnie od nas.
a to u nas deser to owoce, jogurt naturalny lub jakiś kisiel i niestety posiłku to nie zastąpi

Cytat:
wolę pierwsze

Cytat:
Co do rozmiarówki to wiele ubrań z przedziału 6-9 jest na rozmiar 74. Choć to pewnie zależy od firmy czy ogólnie od dziecka. Moja jak byłyśmy pod koniec lipca miała 74 cm i do tej pory na luzie wchodzi w ten rozmiar.
Ale nie ma reguły, bo co firma to inna rozmiarówka.
ja często chodzę do sklepów z centymetrem i po prostu mierzę
bo np body to już Jan na 80 nosi bo ma długi tułów i jakieś 75/76 cm długości
a w spodnie potrafi jeszcze 68 wejść

chyba go boli faktycznie bo zupa znów nie zjedzona a mleko z trudem
jestem ciekawa jak teściowa sobie z nim w poniedziałek poradzi - nigdy z nim nie zostawała nawet na pół godziny a tu jeszcze te zęby
a my jedziemy na pogrzeb i nie mam wyjścia...
Stary 2013-09-14, 13:19   #3345
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a to u nas deser to owoce, jogurt naturalny lub jakiś kisiel i niestety posiłku to nie zastąpi
U mnie deser czyli przede wszystkim owoce to tak starczają na max 2 godziny.

Dzika - u mnie patent z owocem do obiadku się niestety nie sprawdził, je tyle co zawsze Dałam jej dzisiaj to zjadła parę łyżek i nie chciała. W końcu dałam jej całe jajko i pół pomidora bez skórki w całości i jadła aż się uszy trzęsły. Mówiłam już, że kocham blw

Cytat:
wolę pierwsze

ja często chodzę do sklepów z centymetrem i po prostu mierzę
bo np body to już Jan na 80 nosi bo ma długi tułów i jakieś 75/76 cm długości
a w spodnie potrafi jeszcze 68 wejść

chyba go boli faktycznie bo zupa znów nie zjedzona a mleko z trudem
jestem ciekawa jak teściowa sobie z nim w poniedziałek poradzi - nigdy z nim nie zostawała nawet na pół godziny a tu jeszcze te zęby
a my jedziemy na pogrzeb i nie mam wyjścia...
To kciuki

Ubrania kupuję głównie w sklepach "na oko" Rozmiarówka to tylko punkt wyjścia

----

Co do bodziaków to ja lubię kolory u dzieci, ale te szare chyba fajniejsze
Stary 2013-09-14, 13:41   #3346
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie deser czyli przede wszystkim owoce to tak starczają na max 2 godziny.

ja daję między kaszką a obiadem albo obiadem a mlekiem tak do przegryzienia - czasem to 5 winogron, czasem pół śliwki lub kawałeczek jabłka
jak dawałam te deserki kiedyś to potrafił cały słoik wciągnąć
ze świeżymi owocami już gorzej

Stary 2013-09-14, 15:14   #3347
goba
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja daję między kaszką a obiadem albo obiadem a mlekiem tak do przegryzienia - czasem to 5 winogron, czasem pół śliwki lub kawałeczek jabłka
ja tez daje na deserek owoc jakis lub ze sloiczka ,czasem dolozę do tego lyżkę kaszki. U mnie fizycznie jest nie mozliwe zeby dolozyc jeszcze jeden posilek np mleczny. Jak kiedys jadał o 5 w nocy to mial o jeden wiecej posilek , a teraz jak je dopiero ok 8 rano to mu styka tyle co dostaje....

a ja się ciągle boję dawac np jabłka w kawalku
bo on jak coś dostaje to całe laduje odrazu do buzi...
Stary 2013-09-14, 15:59   #3348
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam Wam polecić świetną zabawkę, którą moja się bawi od tygodnia. Jeszcze wszystkiego z niej nie kuma - np. wkładania klocków przez otworki, ale już dawno żadna zabawka jej się tak nie podobała:

http://allegro.pl/wielofunkcyjny-int...528352446.html
u nas też klocki na topie, ale w wiaderku, coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...3&tx=189&ty=56

Cytat:

ja też się boję, nie daję twardych owoców i warzyw w całości
Stary 2013-09-14, 16:07   #3349
lady_kiss
Rozeznanie

Hej mamuśki
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie
wpadłam opowiedziec co u mnie, Kuba w tej chwili śpi, więc mam kilka chwil
syn mój już raczkuje (w zasadzie trochę raczkuje a trochę pełza )
przymierza się do chodzenia, na razie robi obchód w okół łóżeczka przy szczebelkach (wewnątrz).
choc w tym łóżeczku też dużo siedziec nie chce.
a ja przyznam sie szczerze, że już nie bardzo mam siłę nosic go na rękach, schylac się z nim i tego typu rzeczy...

muszę przystopowac, zanim będzie za późno...

poza tym wychodzą Kubie dolne dwójki (obie na raz), ale jak do tej pory nie mamy z tego powodu większych nie przyjemności...

co do jedzenia, to staram się podsuwac mu do spróbowania wszystko (oczywiście z umiarem - to co może )
jadł już twarożek, ale sam mu nie smakuje, na kanapce owszem
próbował też miód (nie uczulił go i mu posmakował) a ostatnio krzyczał, bo chciał spróbowac kopytek, dostał 2 malutkie kęsiki, a przy trzecim skrzywił się i odwrócił głowę

co jakiś czas dostaje do deserku biszkopt, sam go je (a w zasadzie połowę, drugą połową karmi psa...)

i uwielbia różnego rodzaju reklamy w telewizji bardziej niż bajki

przepraszam Was już któryś raz z kolei za moją nieobecnośc (o ile Was to dotyka ) ale od dłuższego czasu wolną chwilę wykorzystuję na sprzątanie, gotowanie lub z utęsknieniem kładę się, żeby odpocząc...

widziałam, że któraś z Was pisała o mobilnej aplikacji wizaż forum - gdzie to można ściągnąc? wchodzi na każdy telefon czy tylko androida?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

do albumu dodałam 3 nowe fotki Kuby

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 17:49   #3350
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
A moja ma wszelkie zabawki odpowiednie dla jej wieku gdzieś

Najlepsze są brata samochody i pociąg.
I lego duplo-nimi może się i godzinę bawić, i to nie na zasadzie memłania ich tylko próbuje łączyć klocki, wsadzać ludziki do pojazdów, cieszy się jak odgrywam jakieś scenki zwierzątkami

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:33   #3351
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To moja owoce pod każdą postacią wsuwa. Śliwek ostatnio zjadła z 5. Aż się zastanawiałam, gdzie to się zmieściło w tym małym brzuszku

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
przymierza się do chodzenia, na razie robi obchód w okół łóżeczka przy szczebelkach (wewnątrz).
a ja przyznam sie szczerze, że już nie bardzo mam siłę nosic go na rękach, schylac się z nim i tego typu rzeczy...

poza tym wychodzą Kubie dolne dwójki (obie na raz), ale jak do tej pory nie mamy z tego powodu większych nie przyjemności...

co do jedzenia, to staram się podsuwac mu do spróbowania wszystko (oczywiście z umiarem - to co może )
próbował też miód (nie uczulił go i mu posmakował) a ostatnio krzyczał, bo chciał spróbowac kopytek, dostał 2 malutkie kęsiki, a przy trzecim skrzywił się i odwrócił głowę

co jakiś czas dostaje do deserku biszkopt, sam go je (a w zasadzie połowę, drugą połową karmi psa...)

przepraszam Was już któryś raz z kolei za moją nieobecnośc (o ile Was to dotyka ) ale od dłuższego czasu wolną chwilę wykorzystuję na sprzątanie, gotowanie lub z utęsknieniem kładę się, żeby odpocząc...

widziałam, że któraś z Was pisała o mobilnej aplikacji wizaż forum - gdzie to można ściągnąc? wchodzi na każdy telefon czy tylko androida?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Jak urósł przystojniak mały

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

I lego duplo-nimi może się i godzinę bawić, i to nie na zasadzie memłania ich tylko próbuje łączyć klocki, wsadzać ludziki do pojazdów, cieszy się jak odgrywam jakieś scenki zwierzątkami
Moja też te klocki składa i rozkłada

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:

Też fajne
Stary 2013-09-14, 20:08   #3352
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

Hej
Kubuś jaki już duży, zapalony z niego motocyklista będzie
Jak sie czujesz ogólnie?
Wpadaj częściej
Niedawno o Tobie myślałam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681956 tutaj masz w srodku linka do google play, czyli na androida wersje mobilna forum

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:10
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:30   #3353
kala__20
Wtajemniczenie

byliśmy dziś u mojej koleżanki cały dzień. Dopiero wróciliśmy. Trochę fotek przybyło młoda dzisiaj rano chyba z 40 min siedziała i patrzyła co się za oknem dzieje piszczała przy tym i gadała do siebie i jak sie dorwie do tych kuleczek co się rolety opuszcza to je bierze do buzi i tak sobie przeciąga...masaż sobie robi
Stary 2013-09-14, 21:26   #3354
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie Mela jak ją sama mierzyłam to mi wyszło, że ma ok 68 cm i takie też ciuszki nosi jeszcze, ale powoli z nich wyrasta i kilka już ma na 74 cm. A to body to chciałam właśnie na teraz a waży pewnie ok 8 kg teraz, bo jakieś 3 tyg temu ją ważyłam to miała 7,5 kg. Ona w sumie od początku była ze wzrostem i obwodem główki poniżej 3 centyla, nawet przy szczepieniach jęczeli, że źle itp
No to jak ona taka drobniutka, to pewnie w 6-9 wejdzie

Cytat:
W końcu dałam jej całe jajko i pół pomidora bez skórki w całości i jadła aż się uszy trzęsły. Mówiłam już, że kocham blw

Ubrania kupuję głównie w sklepach "na oko" Rozmiarówka to tylko punkt wyjścia

O, właśnie, ja też Nawet niektóre rzeczy ma 12-18 I są wporzo... spaślaczek mój

Cytat:
Mądrzy ludzie twierdzą, że prędzej się dziecko zakrztusi papką z łyżeczki niż jedzonym samodzielnie jabłkiem

Cytat:
u nas też klocki na topie

Oo, fajne klocki, taki sorter by i nam się przydał...

j.w.
Ja daję i sobie radzi, też się bałam trochę z początku ale widzę że nie ma czego

Cytat:

hmm.. właśnie nad duplo myślałam, ale one niby dla nieco starszych... chociaż mamy np tamburyn który niby jest od 3 lat a jest hitem

Za mną niesamowicie miły dzień z Franusiem, Jagnną, Ulką, moim tżtem i teściami Jednocześnie Dzień sponsorowała literka Ż jak Żarcie, D jak Dużo Żarcia i R jak Ryk Bobasów Po ostatnich dniach czuję się spełniona towarzysko i kulinarnie! Dobrze mi

Czas edycji: 2013-09-14 o 21:33
Stary 2013-09-14, 21:37   #3355
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

hmm.. właśnie nad duplo myślałam, ale one niby dla nieco starszych... chociaż mamy np tamburyn który niby jest od 3 lat a jest hitem
Chyba różnie bywa. Starszy dostał na 2 urodziny, długo był obojętny, już myślałam że wtopiłam kasę a dopiero teraz (2,9) są w ciągłym użyciu. Muszę dokupić.
A że młoda w nich siedzi od paru miesięcy to szybciej ją interesują
Ona przy nim zupełnie innymi rzeczami się bawi, garnuszek, piramidka, sortery...nuda, nie poświęci nawet minuty.

Za to dziś jej z buzi ciastolinę wyjmowałam

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:40
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:49   #3356
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba nie ma co na to patrzeć. Byleby tylko były na tyle duże, żeby nie połknąć

--------------------------

Co do samego jabłka to moja też jadła, ale ja je raczej polecam dla dzieci z doświadczeniem w blw. Z racji tego, że teraz było dużo owoców sezonowych to nie kupowałam jabłek - jadła jak już to te ze słoiczka gdy nie miałam pod ręką owoców. Na tym mieszanym blw jest już jakiś czas i miała z nim problem, ale zjadła. Z innymi owocami nie ma praktycznie żadnego problemu. Będę jej podawać, żeby sobie trenowała dalej, ale nie polecam na sam początek. Później jak najbardziej

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

Mądrzy ludzie twierdzą, że prędzej się dziecko zakrztusi papką z łyżeczki niż jedzonym samodzielnie jabłkiem
U mnie z tego co zauważyłam to najgorsza jest mieszanka papka + stały element.

U mnie interwencja była konieczna tylko jak zachłysnęła się mlekiem, tak to świetnie sama sobie daje radę.
Stary 2013-09-14, 22:47   #3357
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
troszkę pamiętamy jak się czujesz???

Cytat:

j.w.
Ja daję i sobie radzi, też się bałam trochę z początku ale widzę że nie ma czego

Za mną niesamowicie miły dzień z Franusiem, Jagnną, Ulką, moim tżtem i teściami Jednocześnie Dzień sponsorowała literka Ż jak Żarcie, D jak Dużo Żarcia i R jak Ryk Bobasów Po ostatnich dniach czuję się spełniona towarzysko i kulinarnie! Dobrze mi
mój dzisiaj płatki kukurydziane wpitalał i co drugi płatek to był odruch wymiotny ale wpitalał dalej

czyli że masz już dość

Cytat:

Za to dziś jej z buzi ciastolinę wyjmowałam
a ja mojemu liście i gałązki trza dziecię zapoznawać z zielonym

aaaa z zabawek polecam jeszcze kubeczki np:

http://fisherprice.strefamarek.alleg...nia-w4472.html

http://allegro.pl/okragle-kubeczki-d...528580550.html

bardzo fajna zabawka, można wkładać jeden w drugi, układać wieżę, mają różne kolorki, moje mają jeszcze cyferki i zwierzątka
Stary 2013-09-15, 07:09   #3358
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli że masz już dość
Nie! Ja nigdy nie mam dość Chcę więcej

Cytat:
http://allegro.pl/okragle-kubeczki-d...528580550.html

bardzo fajna zabawka, można wkładać jeden w drugi, układać wieżę, mają różne kolorki, moje mają jeszcze cyferki i zwierzątka
Takie same kubeczki są w Ikea za 5 albo 6 zeta
Stary 2013-09-15, 10:31   #3359
dzika_kaka
Zakorzenienie

Nie było mnie całą sobotę a tu takie puchy

Wczorajsza noc to była jakaś masakracja. Ewka nie chciała spać, zasnęła w bólach dopiero tuż przed 1 Budziła się co chwilę w płaczem i całą noc wisiała na cycku. Jak tylko ją odkładałam do łóżeczka to znowu płacz. Więc znowu do nas i na cycka, eh. Dzisiaj dzięki bogu już było lepiej. A poza tym siurkała jej wczoraj woda z nosa. No i nie wiem czy zęby czy przeziębienie Temperatury podwyższonej nie ma, oczka miała wczoraj niewyraźne ale to raczej przez tą ciężką noc. Czy w takich sytuacjach podaje się wapno czy wit c na przykład?

A poza tym wczoraj odwiedziła nas chrzestna mojego M, Ewka dostała bębenek, niestety elektroniczny z guzikami, więc mam kolejną wrzeszczącą zabawkę Plus 300zł., będzie na fotelik Plus była jeszcze teściowa z porcją domowych warzywek i huśtawką, jutro montujemy więc będzie jakieś foto

Ponadto pojechaliśmy kupić łóżko (udało mi się M namówić) i w ikei się okazało, że to są tylko 140cm. więc wróciliśmy z niczym

Cytat:

Cytat:
ale u nas ceny z kosmosu i przeraza mnie trochę kredyt na całe życie......

a od jakichś 3 miesięcy nie je nawet o 5 tylko dopiero kolo 7-8
Nic mi nie mów, jestem z Warszawy

Cytat:
przed Jaśkiem 8-10h snu to dla mnie norma była

Cytat:
Mój królik miał takiego szczura do zabawy

Cytat:
chcę młodej body kupić i nie mogę się zdecydować
Mi się te kolorowe podobają

Cytat:
miałam obok łóżka siekierkę i młotek, dosłownie

Cytat:
Dzika - u mnie patent z owocem do obiadku się niestety nie sprawdził, je tyle co zawsze Dałam jej dzisiaj to zjadła parę łyżek i nie chciała. W końcu dałam jej całe jajko i pół pomidora bez skórki w całości i jadła aż się uszy trzęsły. Mówiłam już, że kocham blw
U nas znowu było podejście do obiadku a la T'ai z zamrażalnika i ponad połowa do wywalenia Słoiczki wcina prawie całe i obiadki robione tego samego dnia też wcina prawie całe. Albo to kwestia tego, że jej cielęcinka po prostu nie podchodzi Nie wiem no.

Cytat:
No pamiętamy pamiętamy i czekamy na częstsze odwiedziny

Cytat:
Cytat:
Nie! Ja nigdy nie mam dość Chcę więcej
W trosce o Twoje dobre samopoczucie będziemy się do Ciebie co jakiś czas zapraszać

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:34   #3360
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Takie same kubeczki są w Ikea za 5 albo 6 zeta
no są są ja też kupiłam za parę zł w zabawkowym, jakieś bezfirmowe, a te wrzuciłam żeby pokazać o co mniej więcej mi chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości