|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dziewczynki.. kręciłam się myślałam co bym tu wszamała i wymyśliłam
w piekarniku już siedzi Tarta z gruszkami i sosem waniliowym ![]() jest boooooooska przepis rzecz jasna wygrzebany w necie- jak 3/4 które mam robiłam ją już milion razy i powiem Wam że najlepiej sprawdza się na takie dni jak dziś.. szare bure i ponure, więc jeśli któraś lubi pichcić to podrzucam stronkę http://www.mniammniam.com/Tarta_z_gr...mi-15326p.htmla tymczasem... zapraszam na kawałeczek
|
#3213 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie jedzonko ![]() Cytat:
My też dziś kupiliśmy łóżeczko z całym zestawem dodatków potrzebnych ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
no to ziuuuu
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę kawałek
Ale mam tylko strucle ze sklepu A teraz pytanie: Czy pierzecie rożek? Bo ja się zastanawiam skoro maluch będzie w ubranku.
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sklepie stacjonarnym Rampers w Lublinie. Widziałam je też na all, firma Bobobaby On jest z bliska z takiego materiału, przynajmniej ten mój http://i1044.photobucket.com/albums/...9/100_7746.jpg niesamowity w dotyku Cytat:
Jakie kupiliście? Widziałam ręczniki kąpielowe w sówki
|
||
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Kot leży mi na laptopie i brzuchu, No i czasem puszcza bąki
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy. Przepraszam że nie na temat... czy któraś z Was zna bardzo dobrze angielski i mogłaby mi pomóc ?
Chodzi o to że mąż chce sprzedać motor i odezwał się do niego gościu który jest zainteresowany kupnem i wysłał mu maila z którego my nic nie rozumiemy, czy któraś z Was byłaby mi w stanie przetłumaczyć ? |
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymamy kciuki za wszystkie mamusie w szpitalu i apelujemy o pozostanie w brzuszkach jak najdłużej!
iskra ale fajnie się prezentuje ta tarta. Asist tak piorę rożek,ponieważ buźką będzie dzidziuś dotykał
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
jak bedziesz miała czas i chęci to rób... jeszcze nigdy mnie nie zawiodła
tylko nie bardzo się tego czasu tam trzymam.. zależy jaki kto ma piekarnik
|
#3221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k....html#delivery a pościel wybrałam w owieczki białe , a drugi komplet w zoo ecru ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Potrzebuję rady , bo nie wiem już sama ![]() Niunia może Ty mi też podpowiesz? Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-09-14 o 19:04 |
||
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciązy mi nic nie wychodzi,nawet lasagne się przypaliła.Zwlałam na piekarnik,ale nie wiem czy powinnamLila miałą 2900g,więc była malusia,więc 1 miesiąc nosiłam ją w rożku i tak spała.Później głównie w śpiworku.Generalnie te twarde rożki są lepsze,ja miałam niby wypasiony(czytaj:drogi),a le miękki i był do kitu.Koleżanka pożyczyła mi taki zwykły,ale z taką jakby tekturą w środku i sparwdził się lepiej.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Domi ja juz wiem o co chodzi. Nie bierzcie go pod uwagę. To jest pic. Nas tez chciał naciagnac. To sa ludzie ktorzy twierdza ze odbiora sprzęt a potem paypallem Ci zaplaca. I odblokuja jak do niego dojdzie a w tym czasie on ma motor i kase ktora wycofal.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki,olenka fajne łóżeczka
|
|
|
|
#3225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurde czemu moje nie ma wyjmowanych szczebelkow ? ![]() a ja znalazlam cos takiego sowki dla chlopaczka http://www.vertbaudet.co.uk/transfor...=313803085&t=6 Cytat:
i ja jeszcze mam taka chcice na waniliowe dzis ![]() tylko mi zawsze spod na tarte nie wychodzi zawsze jest za suche i sie lamie. moze powinnam piec tylko z gory ?![]() Cytat:
Cytat:
edit; juz wiem - Dzidzia odpisala. Dzidziu jak sie czujemy ?
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-14 o 19:15 |
|||||
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Czy ktoras z Was planuje kupic kolderke I poduszke do wozka?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kupił mi grube rękawice robocze i zbierałam kamienie bo przygotowujemy teren pod sianie trawy. Poschylałam się nieźle.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapisałam sobie :"do zrobienia" Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia Cytat:
Co oni tam wyprawiali że tyle szkód ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja wróciłam. i jestem wkur.wiona. Ej objechalam 4 markety i nigdzie nie znalazłam wanienki ![]() Ogólnie sie wkurzyłam, no jak moze nie być wanienki ? ( nie licząc jednej którą znalazłam- ładna ale cena mnie zabiła- nie wiem może mi sie wydaje ze one ok20 zł kosztują, ale ta kosztowała 39,90 i nie stać mnie na nią. ) Prawdopodobnie zamówię ją na necie, trudno ale nie mam sił jeździć do gliwic zabrza czy chorzowa za wanienką. aaa
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
ja do wózka kupiłam ciepluchy śpiworek taki z polarkiem w środku i myślę że wszelkie poduszki i kołderki będą zbędne.. a później.. zobaczymy
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi się zdaje że Trele poczeka do pełni, albo zaraz po pełni urodzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a pisali na naszym jasnecie, że skromnie, ale smacznie... to chyba był artykuł sponsorowany. umarłabym tam z głodu. tej szpitalnej berbeluchy do ust bym nie wzięła... przecież to nawet nie jest grące, tylko letnie... ochyda ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Domii jak mimo wszystko dalej chcesz tłumacza to rzucę mym okiem ![]() podeslij na PW
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie czujecie dziewczyny w szpitalu? a jeszcze nie napisałam, ale w aptece nic nie kupiłam, bo chyba z10 osób stało i nikt mnie nie chciał przepuścić a już byłam zmęczona i jakbym miała stać to bym padła. Potem wracałam busem do domu i koleś za mną jakiś naćpany walił mi cały czas w siedzenie . JUŻ chciałam wstać ii mu gonga w twarz walnąć, ale sie powstrzymalam. Na następnym przystanku wysiadł. za to spotkała mnie miła niespodzianka tramwaju jak już wracaliśmy bo babka mnie zobaczyła i prawie z końca bany krzykła : niech pani podejdzie, tramwaj szarpie a dla ciężarnej to niebezpieczne. Ja ustąpie. naprawdę miło mi sie zrobiło. babka ok 40 lat. (a jak jechaliśmy do dworca to jak wsiadłam w bane która oczywiscie sie spóźniła 10 minut, to babka na mnie spojrzała a potem całą drogę udawała ze mnie nie widzi -babka ok 30lat, 1 przystanek przed dworcem jakaś młoda laska mi zeszła... )
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny znalazłam na all http://allegro.pl/koc-kocyk-pluszowy...529458354.html i jeszcze http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...547518672.html
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie uciekam na razie z forum będę w poniedziałek jakoś po południu z mężem świętujemy już od dziś naszą 1 rocznicę ślubu
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mam laptopa
Cytat:
świetne zakupy Cytat:
Ja to sobie nie popieke narazie...ale na kawałeczek się piszę ![]() Cytat:
zakupów wyprawkowychCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za zakupkiCytat:
![]() Miałam mierzone ciśnienie 129/85 i ktg wyszsło super ![]() Jejciu Ty to zawsze z przygodami ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
A jedna babka z sali, wróciła z domu i pojechała od razu prawie na porodówkę
Niby w powrotnej drodze dostała bóli porodowych, ale nie skurczy i zbadała ją położna - rozwarcie na 5cm...a trafiła do szpitala w poniedziałek bo jej wody odeszły. Pewnie zaraz dzidzia będzie na świecie, bo z tego co opowiadała to miała ekspresowe porody - teraz będzie jej 4. Pierwsze dziecko urodziła w 20min, drugie w domu bo tak szybko poszło a trzecie chyba w 5h. Ale szczęściara Czekamy tu na wieści teraz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

w piekarniku już siedzi Tarta z gruszkami i sosem waniliowym 
jest boooooooska
przepis rzecz jasna wygrzebany w necie- jak 3/4 które mam 
My też dziś kupiliśmy łóżeczko z całym zestawem dodatków potrzebnych
Ale mam tylko strucle ze sklepu

KCIUKI DLA ANI 

4.10