Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 18:22   #1591
ig88
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
śliczna, nie lubie zakrytego dekoltu ale tu wygląda to bardzo ładnie

nie lubie czegos takiego, moze i ktos ma prawo ale sorry... na 14? z palcem w d* bym sie wyspala i wyrobila do pracy. Ja rozumiem problem na 8, ale nie na 14.

przepraszam za szczerosc ale wygląda troche jak habit zakonnicy

się robi

Hehe spokojnie, każdy lubi co innego

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie za skromna i za bardzo zabudowana pod szyją. Nie w moim stylu. Trochę wygląda jak prześcieradło - oczywiście bez obrazy

Ja właśnie szukałam coś skromnego i zabudowanego )

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
ig88, ładna, fajny ten pas jest, ale trochę za bardzo zabudowana pod szyją.

ana909, oryginalne, choć nie w moim stylu. A macie grawer? Jaki?
Mi ta zabudowa akurat pasuje, jest zakryte to co powinno...

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Faktycznie, bardzo atrakcyjna cena za tę sukienkę. Widziałam ją, koronki przecudowne. Pomierz trochę - albo znajdziesz jeszcze ładniejszą, albo utwierdzisz się przy pierwszym wyborze. 8596 jest dość popularnym modelem, więc łatwo będzie albo o suknię o zbliżonym fasonie, albo używkę.
Z tego co mówiła mi pani z salonu, teraz w ruch jest trochę mniejszy, więc może nie będzie tak źle

Lemon Drop Udanego wyjazdu (no i zakupów )

Sukienka ładna, ale wg mnie bardziej do dziewczyn z ciemną oprawą oczu, nawet nieklasycznymi rysami twarzy. Jesteś bardzo szczupła i trochę ta piękna figura ginie w tym modelu sukni. Widziałabym Cię w czymś zwiewnym, lekkim (żeby jeszcze bardziej było widać Twój uśmiech). Delikatne koronki też byłyby świetne, ale nie wiem, czy lubisz
Zwiewne mierzyłam i wyglądałam jak w worku niestety;///

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
podoba mi sie z tyłu - wygląda obłednie z przodu za bardzo pod szyją - jak sie nie da przerobic dekoldu na bardziej wycięty to szukaj dalej

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

dziewczyny a nie sądzicie, ze grawer imienia na obrączce jest troche...hmm.... banalny? przeciez wiemy doksonale jak mają na imie nasze drugie połówki. Ja chciałabym cos oryginalnego i jednoczesnie niebanalnego. Może "16.08.2014. " na jednej połowie, a na drugiej " Dziś nadal wybrałabym Ciebie" co sądzicie?
Dziekuje ;*

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ta sukienka trochę Cię przytłacza i jest za bardzo zabudowana z przodu. Jesteś szczupła i masz delikatną urodę, poszukałabym czegoś innego, bardziej pasującego do Twojego typu urody

Mierzyłam też rybki, ponoć dobre dla szczupłych... ale wyglądałam jak wieszak;p
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:42   #1592
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

ig88
Rozumiem Cię, że wolisz sukienki skromniejsze Jedyne co mogę doradzić - szukaj sukienki dobrej jakościowo, świetnie wykrojonej. Przy twojej figurze i podobnym typie sukni będzie efekt wow - tylko tkanina musi być świetna jakościowo, żeby można było ukształtować bardziej geometryczną formę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 661586_XG3UMG76Q3IRTOPPLOSC7NR2E5GN32_robe-mariee-jesus-peiro-1_H123139_L (1).jpg (15,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 90b0526445.jpg (58,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f419ab204b.jpg (76,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88129fddb9.jpg (99,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ec7c1560ad.jpg (76,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg greatest_795ad008fd.jpg (25,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1279a28571276cf7458dcd47cafecaec.jpg (20,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg da58de404336538043d0f75c7738522e.jpg (66,4 KB, 9 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:43   #1593
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co powiecie na tą suknie? xD
Baaardzo ładna, elegancka, wydaje mi sie, ze pasuje do Ciebie

Cytat:
śliczna, nie lubie zakrytego dekoltu ale tu wygląda to bardzo ładnie

nie lubie czegos takiego, moze i ktos ma prawo ale sorry... na 14? z palcem w d* bym sie wyspala i wyrobila do pracy. Ja rozumiem problem na 8, ale nie na 14.

przepraszam za szczerosc ale wygląda troche jak habit zakonnicy

się robi

och! Piekne!

Cytat:
podoba mi sie z tyłu - wygląda obłednie z przodu za bardzo pod szyją - jak sie nie da przerobic dekoldu na bardziej wycięty to szukaj dalej

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

dziewczyny a nie sądzicie, ze grawer imienia na obrączce jest troche...hmm.... banalny? przeciez wiemy doksonale jak mają na imie nasze drugie połówki. Ja chciałabym cos oryginalnego i jednoczesnie niebanalnego. Może "16.08.2014. " na jednej połowie, a na drugiej " Dziś nadal wybrałabym Ciebie" co sądzicie?
Ciekawy pomysł

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:49   #1594
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
ma w sobie coś, taka prosta ale ładna- musi być tylko lepiej dopasowana
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:51   #1595
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, co zrobić z dziećmi...
Wczoraj byłam na przymiarce sukni i babka mi podsunęła fajną ideę (chyba z niej skorzystamy). Mianowicie, zorganizowanie gdzieś w kąciku małej przestrzeni dla dzieciaków - mata piankowa, jakies kolorowanki misie baloniki i niech maluchy też mają zabawę

Cytat:

Uwaga, uwaga - to już oficjalne - mam sukienkę
piękna! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez kupilam kiecke jechalam rano po sincerity 3637 a wrocilam z kupiona sincerity 3621 typowa ksiezniczka, tylko bede brala bez tych rekawkow. Zdjecia wrzuce w poniedzialek bo dzis nie mam dostepu do kompa a jutro idziemy na wesele.
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Dostałam dziś próbki zaproszeń ciągle jeszcze nie wiem, na jakie się zdecydujemy, czekam jeszcze na trzy przesyłki, ale te mi się spodobały.
Bardzo ładne, ale ja bym negocjowała dopasowaną kopertę

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Masakra jakaś... myślałam wczoraj wieczorem nad rozsadzeniem gości i to chyba jest nie do ogarnięcia! Ma któraś jakiś plan, cokolwiek wg czego się wzorować lub jakiś patent jak gości porozsadzać? - Będę wdzięczna.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Też mam z tym kłopot...ale najlepiej zaczekać, aż goście potwierdzą przyjście.

Cytat:
Uważam, że jest piękna! Do mnie bardzo trafiają proste i skromne suknie.

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:07   #1596
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
A mnie się bardzo podoba!!! bardzo w moim stylu
Dziękuje <3

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Baaardzo ładna, elegancka, wydaje mi sie, ze pasuje do Ciebie

och! Piekne!

Ciekawy pomysł
Ciesze się

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
ma w sobie coś, taka prosta ale ładna- musi być tylko lepiej dopasowana
Dopasowywana dokladnie będzie w kwietniu także efekt też będzie lepszy

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na przymiarce sukni i babka mi podsunęła fajną ideę (chyba z niej skorzystamy). Mianowicie, zorganizowanie gdzieś w kąciku małej przestrzeni dla dzieciaków - mata piankowa, jakies kolorowanki misie baloniki i niech maluchy też mają zabawę

piękna! Gratulacje!

Gratulacje!

Bardzo ładne, ale ja bym negocjowała dopasowaną kopertę

Też mam z tym kłopot...ale najlepiej zaczekać, aż goście potwierdzą przyjście.

Uważam, że jest piękna! Do mnie bardzo trafiają proste i skromne suknie.
Hehe, dobrze ze komuś sie podoba
Stary 2013-09-14, 19:08   #1597
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
model okej, ale materiał chyba słaby, widać przeszycia mocno i tak się na tych zszyciach gnie. nie w moim guście ale skoro takiej szukasz to najważniejsze że się tobie podoba ja widziałąbym ciebie raczej w delikatnej księżniczce z koronkową górą
Cytat:
WITAM witam ogłaszam ze mamy już nasze ukochane obrączki
super, gratulacje

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:12   #1598
ana909
Erudycja

Cytat:

pomysl bardzo fajny ale powiem Ci ze nie widze zeby na naszych obrączkach coś takiego się zmieściło. Nooo chyba ze zrobiliby taki maly grawer, ale po swoich widze ze byl on robiony recznie i zrobienie czegos malutkiego byloby nie tylko trudne, ale mało widoczne, to znaczy ciezko by bylo cos przeczytac. Imię jest normalne, standardowe, nie banalne To tak jakby stwierdzić ze noszenie zdjecia naszego Tżta w portfelu (ja noszę) jest banalne, bo przeciez wiemy jak wygląda na codzien zreszta ja poza jego zdjeciem nosze też zdjęcie mamy i mojego przyszywanego taty a w przyszłosci bede nosic tez zdjecia dzieci.
Stary 2013-09-14, 19:17   #1599
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
model okej, ale materiał chyba słaby, widać przeszycia mocno i tak się na tych zszyciach gnie. nie w moim guście ale skoro takiej szukasz to najważniejsze że się tobie podoba ja widziałąbym ciebie raczej w delikatnej księżniczce z koronkową górą

super, gratulacje
Wydaje mi się , że po odpowiednim przygotowaniu sukni tzn pralnia i prasowanie suknia bedzie tez inaczej wygladac Mierzyłam rybke, ksiezniczke, prosta lejaca itp i w tej wygladalam najkorzystniej.. dodaje mi troche cialka ^^
Stary 2013-09-14, 19:24   #1600
cornflower_girl
Zakorzenienie

ig88 To trochę mnie uspokoiłaś Do tego jeszcze dopasowanie sukienki i będzie ładnie wyglądać

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:29   #1601
velika
Winter is coming

A mi się bardzo ta sukienka podoba i uważam, że ślicznie ci w niej
będziemy kupować mieszkanie może nie już zaraz, w przyszłym roku, ale na pewno po ślubie już będziemy na swoim moi rodzice nam pomogą, bo trochę nam brakuje kasy, ale potem powoli im oddamy bez pakowania się w kredyty Cieszę się bardzo
No chyba że nic nie znajdę ciekawego, bo przeglądam ogłoszenia i poza jednym nic mi się nie podoba :P

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-09-14 o 19:30
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:52   #1602
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Świat_katarzyny, dla Ciebie może taki grawer z imieniem jest banalny, dla mnie nie.
Dla mnie dziwne są właśnie takie niedokończone gdzie facet ma część cytatu, a kobieta końcówkę, albo odwrotnie. Nie podobają mi się takie grawery. Dlatego my raczej wybierzemy imiona i datę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:06   #1603
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Mi się podoba

Cytat:
Nie sądzę, że imię jest banalne, ale Twój pomysł uważam za bardzo oryginalny. Może być tylko problem, żeby drugą część zmieścić na damskiej obrączce...

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:13   #1604
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Mi się podoba

Nie sądzę, że imię jest banalne, ale Twój pomysł uważam za bardzo oryginalny. Może być tylko problem, żeby drugą część zmieścić na damskiej obrączce...
nosze rozmiar 12, a szerokość planuje 4 mm dlatego sądze że da rade a jak nie to będzie wokoło taki napis, a co
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:22   #1605
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
będziemy kupować mieszkanie może nie już zaraz, w przyszłym roku, ale na pewno po ślubie już będziemy na swoim moi rodzice nam pomogą, bo trochę nam brakuje kasy, ale potem powoli im oddamy bez pakowania się w kredyty Cieszę się bardzo
No chyba że nic nie znajdę ciekawego, bo przeglądam ogłoszenia i poza jednym nic mi się nie podoba :P
Dziękuje za miłe słowa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Mi się podoba

Dzięki wielkie
Stary 2013-09-14, 20:34   #1606
cashmere
Zakorzenienie

ana piękne obrączki! Kupowaliście w sieciówce czy to wg. Waszego projektu? Jak tak, gdzie je można jeszcze pooglądać? Bardzo mi się spodobały, a myślę nad czymś podobnym

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:49   #1607
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo delikatna i dziewczęca. Mi tam się podoba. Co to za model?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:09   #1608
ana909
Erudycja

Cytat:
nosze rozmiar 12, a szerokość planuje 4 mm dlatego sądze że da rade a jak nie to będzie wokoło taki napis, a co
ja mam rozmiar 14 i nie wiem czy nie bede musiala jej zmniejszyc, zobacze jak mi sie po slubie bedzie nosic, ale uwierz mi ze i tak taka sentencja by sie nie zmiescila
Cytat:
ana piękne obrączki! Kupowaliście w sieciówce czy to wg. Waszego projektu? Jak tak, gdzie je można jeszcze pooglądać? Bardzo mi się spodobały, a myślę nad czymś podobnym
projekt jubilera to troche zmodyfikowany model z jakiegos katalogu, zeby mat się nie scierał zrobili nieco grubszy. Wlascicielka pokazala nam katalogi i nic nam sie nie podobało i wtedy wyjęła obrączke pewnego pana ktory pszyszedł powiekszyc chyba 4 lata po slubie i to wlasnie było to wiec poprosilismy o takie same

czy ktoras z Was orientuje sie jak wygląda zmniejszenie obrączki? czy jest na nowo przetapiana itp? Bo mysle zmniejszyc o pol rozmiaru, poniewaz przy myciu rąk dosc latwo mi się zsunęla. Tż mowi zeby poczekac do slubu i troche ponosic ale i tak mam wrazenie ze bedzie mi spadac.
A wtedy szlag trafi grawer itp i byloby trzeba od nowa robic?

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:11
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:12   #1609
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

ig88

bardzo prosta, ale dziwnie układa sie na górze...

ana909
bardzo ładne obrączki
My też mamy grawer data+imiona
swoje obrączki odbieramy w piątek 26 dopiero...

cornflower_girl
zanim upatrzyłam Fleure z Nabli to podobała mi się ta pierwsza suknia co wstawiłaś. Jestem tylko ciekawa jak ta kokarda na zywo wyglada bo na modelce świetnie

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:14
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:25   #1610
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Do imię+data nic nie mam, ale mi się marzy łacinie "gdzie Gajus tam ja Gaja" czylicudna w swej prostocie przysięga rzymska. Ale mój TZ twierdzi,ze to niepotrzebne udziwnianie:'(
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-09-14, 21:25   #1611
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

ana909
bardzo ładne obrączki
My też mamy grawer data+imiona
swoje obrączki odbieramy w piątek 26 dopiero...
nasze byly robione cale... hmm...10 dni a jakie wy bedziecie mieli?
Przeczytalam na forumz e mozna zmniejszac do 2 rozmiarów nawet, wiec mysle ze moje pol to zaden problem bedzie ide sie wykapac i wezme obrączkę ze sobą, zobaczymy moze przesadzam?
Z zareczynowym bylo odwrotnie, Tż kupil mniejsza niz nam jubiler mowil i chcialam wymienic ale jednak pasuje... no ale chyba jednak gorzej jak jest za duza niz ciut za mala, bo palec sie przyzwyczaja.
Linaewen żadne udziwnienie a jak to brzmi po łacinie?

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:27
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:52   #1612
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
nasze byly robione cale... hmm...10 dni a jakie wy bedziecie mieli?
Przeczytalam na forumz e mozna zmniejszac do 2 rozmiarów nawet, wiec mysle ze moje pol to zaden problem bedzie ide sie wykapac i wezme obrączkę ze sobą, zobaczymy moze przesadzam?
Z zareczynowym bylo odwrotnie, Tż kupil mniejsza niz nam jubiler mowil i chcialam wymienic ale jednak pasuje... no ale chyba jednak gorzej jak jest za duza niz ciut za mala, bo palec sie przyzwyczaja.
Linaewen żadne udziwnienie a jak to brzmi po łacinie?
Ubi tu, Caius, ibi ego Caia.
Stary 2013-09-14, 21:52   #1613
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

projekt jubilera to troche zmodyfikowany model z jakiegos katalogu, zeby mat się nie scierał zrobili nieco grubszy. Wlascicielka pokazala nam katalogi i nic nam sie nie podobało i wtedy wyjęła obrączke pewnego pana ktory pszyszedł powiekszyc chyba 4 lata po slubie i to wlasnie było to wiec poprosilismy o takie same
Obraziłabyś się jakbym ewentualnie zrobiła podobne? wybieramy się narazie pomierzyć (zapewne do Apartu) bo chciałabym zobaczyć jak dane modele wyglądają na palcu, ale Twoje mnie zauroczyły Czy mogłabym Cię jeszcze prosić o dodatkowe foto, żeby tą część w środku(nie wiem jak ją nazwać) byłoby dobrze widać? będę bardzo wdzięczna!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:57   #1614
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

ana909

nasze będą ze złota, które daliśmy no i przerabiane z czerwonego złota na żółte (żółte moim zdaniem są ładniejsze) grawer + brylancik i to wszystko ręcznie robione...dlatego to tyle trwa... ;/ trochę sie obawiam o rozmiar tak jak Ty no, ale zobaczmy...

coś w tym stylu: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...NLvUGf3unoHSMx

dziewczyny powiem szczerze, że ładniejsze dla mnie były obrączki u jubilerów na mieście niż z sieciówek typu Apart czy W. Kruk... mam nadzieję, że nikogo nie obrażę moją opinią

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:59
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:14   #1615
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
o rety jak cudnie!! Gratuluje i ciesze sie razem z Toba To duzy komfort psychiczny, ze mozecie liczyc na taką pomoc My niestety nie mamy takiej mozliwosci ale tez zaraz po slubie bedziemy robic ścisłe rozeznanie - gdzie, kiedy i jak to zrobic zeby isc na swoje

Cytat:
czy ktoras z Was orientuje sie jak wygląda zmniejszenie obrączki? czy jest na nowo przetapiana itp? Bo mysle zmniejszyc o pol rozmiaru, poniewaz przy myciu rąk dosc latwo mi się zsunęla. Tż mowi zeby poczekac do slubu i troche ponosic ale i tak mam wrazenie ze bedzie mi spadac.
A wtedy szlag trafi grawer itp i byloby trzeba od nowa robic?
wydaje mi sie, ze jest ona rozpiłowywana, zcieśniana i stapiana w tym miejscu rozcięcia. Gdyby była całkowicie robiona na nowo nie byłoby problemu w przypadku obraczek z kamieniami, a tak zawsze jubilerzy mówią, że takich obrączek (albo pierscionkow z wieloma kamieniami) nie zmniejszaja bo naruszona zostaje konstrukcja.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:35   #1616
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Macie jakieś stronki z zaproszeniami? Na allegro mi się nie podobają... coś fajnego jakoś znaleźć nie mogę... :/
Stary 2013-09-14, 22:39   #1617
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ja przepraszam że tak pozwolę sobie wstawić tą wiadomość ale przeglądając neta w poszukiwaniu idealnych butów natknęłam się na COŚ TAKIEGO:brzydal :Pojęcia nie mam co autor miał na myśli....
HAAH boskie buty

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
No właśnie i dlatego teraz myślę co lepsze tj. kolczyki+bransoletka czy kolczyki+naszyjnik
Ja mam ten sam problem. Identycznie jak Ty mam gołą na górzę sukienkę ale do kościoła koronkowe bolerko.

Cytat:
Hym jakoś nie bardzo ta góra z przodu do mnie przemawia.
Niby ładnie ale jakby trochę Cie przytlaczała.

Cytat:

Wow super z tym mieszkaniem

My jutro mamy spotkanie z Panią fotograf, mam nadzieję że mi się spodoba i podpiszemy umowę.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:46   #1618
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

poznanianka1990, w salonie Nicole. Z tego co widze na stronie salonu mają bardzo duży wybór LadyBird, a ich suknie bardzo mi podchodzą
Stary 2013-09-14, 22:51   #1619
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny za opinie dot. welonu, jeszcze pomyślę

Cytat:

enzunio a ile kosztuje taki welon jak byś chciała na all a ile w salonie?
Chcę dwa - jeden pewnie niecałą stówę a drugi 170 w salonie. Na all myślałam o tym co chce Świat Katarzyny, no to o ponad 100 taniej... Duża przebitka to nie jest...

Cytat:
ten welon kliknęłam przed chwilą
http://www.ipla.tv/Pierwsza-milosc-o...09/vod-5699902

do kościoła założe tylko ten długi, a na krtótką część zamienie w samochodzie
Napisz proszę o wrażeniach jak dojdzie bo też o tym myślę

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

A duża przebitka cenowa? Ja bym wolała w salonie bo na all jakoś nie mogę się 'wpatrzeć' w wykonanie boję się, że przyjdzie tandeta ... A w ogóle jakiego welonu szukasz? Długi, krótki, z kamykami na zakończeniu?

Ja myślałam, żeby jakby co to długi kupić na all bo i tak tylko godzinę będę go na sobie miała i cenowo wychodzi dużo taniej. Za 70cm w salonie płacę ok.120-130zł., więc spoko. Ale długi to wydatek w salonie rzędu 3-4 stów, na all ponad połowę taniej :P
Szukam dwóch - jeden dłuuugi, prosty, cięty z prostokąta i jakiś krótszy na salę, bez żadnych ozdób

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Pomyłka! Ja mam szafir
No właśnie, naszyjnik ubrałabym dopiero po zdjęciu bolerka tylko nie wiem czy to nie za dużo, długie kolczyki, naszyjnik i jeszcze bransoletka ?! Może lepiej kolczyki i bransoletka?

Pierścionek zaręczynowy: http://z5.kowbojki.pl/8e86f0f470540262d6ad221e100e3471

I taką bransoletkę znalazłam http://img1.etsystatic.com/006/0/569...54871_mwye.jpg
Ale super
Cytat:
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 23:34   #1620
mala_czarna_21
Zakorzenienie

velika rewelacyjnie z tym mieszkaniem! Bardzo zazdroszczę i gratuluje

świat_katarzyny mi się podoba taki grawer sami mamy dwa tygodnie na wymyślenie czegoś i nic sensownego nie przychodzi nam do głowy...

Dziś wieczorem mój tata, mój TZ i teść testowali wódki padło na Bolsa platinium wyborowa była piekaca, po stocku ostatnio mieli mega kaca więc został Bols i w poniedziałek zamawiamy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości