|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A ja dzisiaj byłam w lumpku. Nie kupiłam tego, co chciałam, ale kilka rzeczy się znalazło I kupiłam m.in. rampersa, którego kiedyś pokazywała Oliath za całe 3zł Bardzo podobny do tego:http://allegro.pl/elegancki-rampers-...547803589.html
|
|
#2012 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ale mam dzień do bani, co się u mnie rzadko zdarza. Jakaś zrezygnowana jestem. Mała też dziś jakaś marudna, poplakuje, mało śpi, jedynie na spacerach miałam z nią spokój. Żeby za dużo nie myśleć o glupotach dużo dziś z nią chodziłam. Zrobiłam razem jakieś 10 km Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Będziesz po takim spacerze dobrze spała i jutro wstaniesz w lepszym humorze |
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jutro będzie nowy lepszy dzień![]() Idę spać póki mój dzieć śpi, bo obawiam się, że dzisiaj pierwsze karmienie będzie przed północą jeszcze, a nie jak zwykle koło 2... No cóż, uroki gości
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
teso gratuluje grzecznego synka !
![]() surka śliczny zakup, ![]() magdalennne super zakup i za taka cenę ! lachryma ![]() sam jak tam dzieciatko dzisiaj? ![]() A ja oglądam z braku laku hobbita. Byłam w kinie więc juz znam, ale wole drugi raz obejrzeć dobry film niz przelaczac z kanału na kanał
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Tż jest chory, eksmitowałam go z sypialni, ale i tak się boję, że nas zarazi
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za głośny śmiech Cytat:
Siedzę nad kubkiem herbaty i bułka z serem i napawam sie cisza ![]() TZ w sypialni usypia córkę. Nie wiem jak on to robi ale przy nim jest oazą spokoju. Ale mieliśmy przeboje po kąpieli Zawinieta w ręcznik Majeczkę zanioslam do sypialni i zaczęłam ja karmic bo juz była glodna (w sumie zawsze tak robię). Nagle czuje ciepło na nogach- zsikala sie w ręcznik wolam TZ zeby szybko przyniósł pieluche z łazienki (Maja miała ja przez pol godz przed kąpielą i pomyślałam ze nie bede brać nowej jak kupa dalej idzie). Podlozylam pod tyłek (nie wiem czemu nie zapielam ) i zaczęłam jej przemywac buzie. Oczywiście ręce i nogi latały wszędzie. I wtedy do mnie dotarło...ale było juz za późno. Całe nogi i stupinki w kupie ![]() Także u nas dzis dwie kąpiele
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Surka i Magdalenne -
za zakupy. Młodziak śpi, był tak zmęczony po spacerze że marudził strasznie, wykąpalismy sie dostał butlę i zafundował nam jazdę, bo jak to tak być grzecznym cały dzień to nie wypada , teraz śpi i ja już też zmykam do łóżka, obejrze coś i w kimę pójdę. Dobranoc
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na jakiś film
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A ja nie wiem czemu, ale mam jakiegoś nerwa na męża. Ech idę spać.
Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście biedną mi wymiotowała, teraz pół nocy będę miała nie przespane bo będę się stresować
że to się powtórz Obejrzałam 1 odcinek gry o tron myślę, że mi się spodoba ten serial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie odbilam malego dzis juz od tego rzygu z rana i nic nie ulal. Po jedzeniu trzymalam mu glowe bardziej w gorze. Siedzialam z nim tak 15min. Odlozylam do bujaczka i tylko czykawki dostal, ale nie ulal. Hehe kochany synus ![]() Moj mi wyrywa wlosy Cytat:
My tak mamy co kapiel. Dlatego kapiemy sie co dwa dni ![]() En- mamy dzis w miare w miare. Poki co synus nie ryczal. Postekiwal jak byl glodny. Teraz jedziemy do Ikea po przewijak bo dzis z rana wstalam z takimi zakwasami ud i lydek od napiecia jak sie nad lozkiem pochylam zw masakra. Dzieki ![]() A jak u Was?
|
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
Ja chce pod prysznic, a Mały na mnie śpi.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Hellou
Przepraszam, nie bijcie,ale nie dam rady nadrobić Czarowniczko bardzo mi przykro z powodu twojej ukochanej kici, przytulam mocno sama mam kocura,do którego jestem baaardzo przywiązana,domyślam się że musi ci być teraz bardzo ciężko U nas bez większych zmian,czy rewelacji,powoli do przodu. Mam wizytę u gina 19.09 i pewnie mnie opieprzy,że tak późno przychodzę,bo miałam być po 6tyg a nie po 10 No ale cóź, wcześniej byłam zbyt zajęta Gabi i próbami pisana pracy mgr, zresztą nieudanymi. Obronę jednak przekładam za rok. Nie dałam rady,mimo że już sporo napisałam i wszystko było na dobrej drodze, po prostu brak czasu kompletny. Gabrynia sypia tylko nocami już (czasem z 1-2przerwami na jedzonko), w dzień natomiast zdarza się jej mieć z pół godz drzemki,ale nie zawsze, a tak to od 9-10 do 19-20 bryka,"biega", krzyczy, rozmawia (dużo rozmawia,coraz to nowe dźwięki wydaje-wczoraj np udawała wilka i robiła przciągle "auuuuu" ),rwie mi włosy z głowy-bo notorycznie zapominam je wiązać przed braniem jej na ręce i ogólnie jest wesoło W piątek moje słoneczko zaczęło 9.tydz życia, cudownie jest obserwować jak coraz więcej umie,coraz bardziej jest zainteresowana światem, coraz więcej się do nas uśmiecha świadomie
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-09-15 o 00:29 |
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Antek caly dzien ledwo zmruzyl oko. Bez wielkiego ryku bylo ale i bez dluzszego snu. W koncu padl na kanapie po 19-stejj i spal do 24-tej. Tz Go pilnowal a ja po 2 h sie zdtzemnelam. Teraz papusiamy. Kapiel jutro, dzis dzien dziecka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- BALONIKU no ciezkie to. Jeszcze te okolicznosci dobijaja. Sciskqm Cie za dobre slowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadrobilam Was, pokarmilam teraz spac poki sie da. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, nie śpię..
Rany jaki pokręcony dzień.. Mały też pokręcony, bo pół dnia uśpić się go nie dało.. i jeszcze ja mu namotałam..pojechałam do galerii znowu i do Tesco na ciuchy popatrzeć.. Wróciłam po 22..Mały zapłakany, bo 2 godz nie jadł..a dla niego to katastrofa Nic nie kupiłam Nakarmiłam go, wykąpaliśmy przed 22, uśpić się nie dał.. Pojechałam do mamy coś do ubrania pożyczyć.. o 22:30 Wróciłam o 23.. trzeba było uśpić Olka Mąż zły, bo Mały mu doskwierał.. ale naprawdę ten nasz dzieć oka od południa nie chciał zmrużyć...Teraz na szczęście śpi, mąż śpi..Ja się umyłam, muszę pomalować paznokcie.. Nie podoba mi się moje ubranie na jutro.. Nie będę się czuła tak ładnie jak tydzień temu na chrzcinach chrześnicy.. Normalnie dooopa ![]() Kupiłam tormentiol, tego bezpieczniejszego odpowiednika niestety nie było..Jeszcze nie użyłam, bo już nie chciałam Małego przed spaniem rozbudzać..w nocy przy zmianie pieluszki posmaruję. Byłam w dwóch aptekach- nie mają saszetek ani gotowych buteleczek mleka modyfikowanego.. nie wiem gdzie ja mieszkam Jutro z rana muszę męża wysłać, żeby kupił całą puszkę..trudno..Zrobiłam sobie kisiel owoce leśne.. głodna jestem, zmęczona i jakaś rozbita... ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- En krem marchewkowy wygląda przepysznie ![]() Dziękuję wszystkim za porady odnośnie podleczenia pupci z odparzeń i odpowiedzi odnośnie mleczka |
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam
![]() Czarownico, przykro mi ze wzgledu na kota Cynamonku, w szoku jestem odnosnie lekarzy, ale i tak super, ze udalo Ci sie zalapac do pediatry!! Surka, nam niestety po soli fizjologicznej oczka ropialy jeszcze bardziej. Pomoglo tylko przemywanie przegotowana woda. za lowy dla Lilki ![]() En, za zalatwienie chrztu i za krem marchewkowy ![]() Mela, sliczna corunia ![]() Agrafka, Dzoan, powodzenia na chrzcinach! Misiaczka, u nas nocki podobne, pobudki mniej wiecej o polnocy, po 4 i dopiero nad ranem. A tez nie umiem wczesniej polozyc sie spac i odpoczac. Tak wogole to jestem mONdra Kilka dni temu przez przypadek skasowalam wszystkie apki w tel, w tym wizaz i potem zainstalowalam ponownie. Bylam wkurzona, ze wizaz sie pogorszyl bo nie moglam cytowac ani niecwidzialam zdjec. Dopiero teraz dotarlo do mnie, ze nie bylam zalogowana Edziu nakarmiony, ale wierci sie i nie moze uspokoic. Cos czuje, ze dluuuga noc przed nami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2035 |
|
Konto usunięte
|
A. spał od 21 do 1.30
wprawdzie chciałam mieć trochę wieczoru dla siebie, obejrzeć coś, wziąć dłuższy prysznic, ale Mały spał na mnie, odlozylam go o 24. Ważne, ze pospal. Teraz go nakarmilam i mam nadzieję, ze usnie. Dzoan saszetki są na bank w rossmanie, kupiłam kiedyś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam sie przy drugim karmieniu. Mialam probl z app,dlatego nic nie pisalam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ---------- I 3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też lubi sobie zabrać trochę włosów szkoda, że już wcześniej nie zainwestowałaś w przewijak, super sprawa dla kręgosłupa![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- A i witam się na 1 karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2039 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie na pierwszym karmieniu (??). Galganek wieczorem nie mogl zasnac,dopiero ok. 2130 po cycu na lezaco,co oczywiscie skonczylo sie tym ze padlam razem z nimi i nici ze wspolnego wieczoru z mezem.alezmeczony maly byl bo prawie nie spal w dzien i dopiero teraz karmienie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawo za wage! 70dag to naprawde niewiele Cytat:
Cytat:
A te kawalki fajne. Jutro podesle ci wersje z kolysankami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
przytvulam,powodzenia na chrzcinach! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2040 |
|
Konto usunięte
|
Elaine ja uwielbiam 2 i pół, mam jakas słabość do Sheena
A Cali to już wcale, Duchovny <3 My po 2 karmieniu zasypiamy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

I kupiłam m.in. rampersa, którego kiedyś pokazywała Oliath za całe 3zł

już nie brzmi to skrzeczliwie 
wolam TZ zeby szybko przyniósł pieluche z łazienki (Maja miała ja przez pol godz przed kąpielą i pomyślałam ze nie bede brać nowej jak kupa dalej idzie). Podlozylam pod tyłek (nie wiem czemu nie zapielam
) i zaczęłam jej przemywac buzie. Oczywiście ręce i nogi latały wszędzie. I wtedy do mnie dotarło...ale było juz za późno. Całe nogi i stupinki w kupie
Ale dałam w końcu do doopnie Viburcol i spokój święty od półtorej godziny
sama mam kocura,do którego jestem baaardzo przywiązana,domyślam się że musi ci być teraz bardzo ciężko 

I przez to niespanie był bardzo marudny.