Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 15:26   #1981
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O kurczę tylko 2 tyg od otwarcia? myślałam, że dłuzej..a to wtedy się nie opłaca.. a słyszałam, że bebiko lub bebilon jest najbardziej dosładzane.. nie pamiętam które z tych dwóch, bo nazwy podobne..może wiecie? żebym uniknęła tego 'cukru'

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a no i dla 6 tygodniowego malca '1' kupować?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Jeszcze jedno pytanko odnośnie odparzeń.. bo skoro używałam niepotrzebnie non stop maści z cynkiem sudocrem i teraz babydream, to czym mam zwalczyć odparzenie na pupci Małego..dzisiaj ma jeszcze gorzej? w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe.. W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??
Najpierw musisz zaleczyc odparzenie potem zacznij od nowa.. Posmaruj maścią Tormentalum, niech zamówić w aptece bo zwykle nie maja, to to samo co tormentiol tylko bez kwasu bornego.. Albo ten nieszczęsny tormentiol -w sytuacjach kryzysowych tez smarowalam
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 15:42   #1982
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hejka,

Elaine- super te wersje piosenek pj. Nawet nie wiedziałam, że mają coś takiego.dzięki

Dzoan, my mamy hipp combiotic i jest ok.puszka może być otwarta przez 4 tygodnie. Wcześniej był nan pro 1 i też było ok. Jeśli nie ma u Was żadnych tendencji do alergii, to nie kupuj mleka ha.

My po spacerze, teraz siedzę przy małej i patrzę na nią. Dziś mam wyjątkowo słaby dzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-14, 15:49   #1983
Konto usunięte

Heloo ???!!!
dlaczego tak jest ze jak ja mam czas to prawie nikogo nie ma na wizazu ???

Chłopcy byli w kinie, a zaraz wybieramy sie do kalaczakry spotkać sie ze znajomymi
Ale zimno dziś i sennie..
Pogrzebalam i znalazłam na strychu trochę zabawek dla leonka, znalazłam nawet matę edukacyjna ale bez pałąków.. Szukam właśnie na Allegro..
Przeszukalam tez worki z Ciuchami i piore takie większe na 68.. niektóre juz są dobre
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 16:08   #1984
ona8686
Zakorzenienie

Przeczytałam ale już cytować mi się nie chce i oczywiście z głowy nic nie napiszę, bo nie pamiętam co komu

Wyciągnęłam dzisiaj szpilki i co... moja stopa ledwo w nie włazi jest ogromna Cóż mam jeszcze 2 tygodnie na jej zminimalizowanie

Dobra przywitałam się, poskarżyłam, mogę iść

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 16:28   #1985
AgaPlast
Zadomowienie

Witam sie

Noc nie przespana. mała wzdecia ciag dalszy . do tego robi -jak juz jej pomoge wycisnac strasznie spienione kupki. Widze ze sie meczy a ja razem z nia i nie wiem jak jej pomóc. Wysłałam TZ po kropelki infacol albo bobotic i zobaczymy. jak nie pomoga to zamówie sab chociaz widze ze składy podobne.
A czy któras uzywała delicol?- ten na laktoze? bo chce za jakis czas spróbowac wrócici do nabiału i jezeli to jest nietolerancja laktozy to kropelki mogły by pomóc a jezeli to alergia to ja znowu wysypie :/

skyle i kejt dzieki za odpowiedz.

dla wszystkich zestresowanych i zmartwionych
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 16:38   #1986
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie

Noc nie przespana. mała wzdecia ciag dalszy . do tego robi -jak juz jej pomoge wycisnac strasznie spienione kupki. Widze ze sie meczy a ja razem z nia i nie wiem jak jej pomóc. Wysłałam TZ po kropelki infacol albo bobotic i zobaczymy. jak nie pomoga to zamówie sab chociaz widze ze składy podobne.
A czy któras uzywała delicol?- ten na laktoze? bo chce za jakis czas spróbowac wrócici do nabiału i jezeli to jest nietolerancja laktozy to kropelki mogły by pomóc a jezeli to alergia to ja znowu wysypie :/

Ja używam sporadycznie, bo dużo droższy od epumisanu jest i nie zawsze nam potrzebny. Ale bączki po nim idą aż miło

Franuś
Stary 2013-09-14, 17:01   #1987
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
popieram

Samantha jest i zagęszczacz do pokarmu nazywa się nutriton i mleko specjalne AR ale to u nas nie wiem jak u Ciebie. NIestety mój Antoniusz ma srakę po zagęszczaczu więc pozamiatane. CO do karmienia to ja karmię tak pod skosem a potem noszę w pozycji pionowej.
A i nie wiem czy to Ty pisałaś że jest 8-9 kupek na dobę. Zależy czy tak jest cały czas czy dopiero teraz się tak zrobiło. Jeśli dopiero teraz i nagle to za dużo i szybko trzeba do lekarza żeby mały się nie odwodnił.

Mój Antek właśnie odkyrwa przestrzeń i już wie, że jak matka się nachyli blisko niego to może dosięgnąć jej japoni ręką i właśnie dostałam pierwszego liścia od syna
Tak ok.6-8 kupek mamy. Takie z 5to sa wieksze, a reszta to takie kleksy.
Jakos 2tyg.temu to byly srednio 3-4 i sie martwilam, ale lekarz mowil ze to jest ok.
Tiaaa tylko ten zagestnik to pewnie do butelki, a ja juz mam horror laktatorowy za soba.

Poobserwuje go bo zastanawiam sie czy to nie jest zwiazane ze skokiem , ze moze mu sie uklad trawienny rozrasta czy moze apetyt zwieksza, a organizm w sensie narzady tego nie ogarniaja jeszcze.

Niedawno go nakarmila z jedego cycka i podnioslam do odbicia. Ciumkal juz to mu zabralam. Byl zly i sie miotal. Podnioslam a on mi takiego spawiana przez plecy strzelil ze ja koldra i posciel bylo w mleku, on suchutki
Polezal na boku ze smokiem i zaczal sapac to juz wiem ze chce jesc poprostu. Odczekalam 5min. I dalam mu drugiego cycka. Zjadl i nie podnioslam go . Lezal mi na rece bo karmilam go na lezaco w lozku, ale jego glowa byla na mojej rece. I go tak przytulilam z kocykiem do siebie jak klebuszek i on zasnal normalnie
I se spi bidulek moj.
Ehhh

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Samantha nie daj sobie wmówić żadnej depresji! To normalne, że jesteś zmęczona-przede wszystkim psychicznie. I nie zrozumie tego nikt dopóki nie przyjdzie mu zajmować się dzieckiem 24 na dobę.
Gadaj z nami-resztę olej

A co do ulewania - mój też ulewa gdzie popadnie-jednego dnia ładnie beka i mniej ulewa, a innego chodzę zarzygana
Myślę, że może mieć na to mieć wpływ nasza dieta, bo ponoć dzieci też w ten sposób mogą reagować na produkty, które nie bardzo tolerują.
No ja se depresji nie wmowie nie ma bata.
Dzieki

Tez o tym myslalam tylko nie wiem co to by moglo byc

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Zalatwilismy chrzciny i to bez żadnych problemów nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle
Mamy chrzciny indywidualne 26 października o godzinie 17:30, tak chcieliśmy zeby nie robić obiadu, tylko przystawki i przekąski i wsio cieszę sie, bo nie chcieliśmy chrztu zbiorowego, tak bedzie rodzinnie i kameralnie
Ksiądz tylko prosił o dostarczenie aktu urodzenia i zaświadczeń od rodziców chrzestnych z ich parafii i tyle bardzo w porządku, pozartowal z nami i zaprosił ponownie

Zdałam Wam sprawozdanie, a teraz lecę robić zupę marchewkowa bo ostatnio dzoan mnie natchnela potem jeszcze wpadne poczytać co u Was
Super

Nas tez to czeka bo my kk slubu nie mamy.
Tutaj troche jest bardziej na luzie. Jak w Pl kosciele nam beda robic problem to pojde do amerykanskiego.

Ide kimnac jeszcze bo 3h to za malo jak dla mnie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 17:32   #1988
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zaraz lecę w gości, a jutro wybierzemy się chyba na ostry dyżur okulistyczny, jeśli się Lilce nie poprawi
Przemywaj gazikiem jalowym zmoczonym sola fizjologiczna w.ampulkach

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Przeczytałam ale już cytować mi się nie chce i oczywiście z głowy nic nie napiszę, bo nie pamiętam co komu

Wyciągnęłam dzisiaj szpilki i co... moja stopa ledwo w nie włazi jest ogromna Cóż mam jeszcze 2 tygodnie na jej zminimalizowanie

Dobra przywitałam się, poskarżyłam, mogę iść
Nie pozostsje Ci nic innego jak wiazac stopy na chinke

DZOAN- Tormentalum lub Tormentiol jak nie bedzie pierwszego Grubiej na noc i sie pieknie zaleczy

GHIA- matki to dziwne stworzenia ktore sie lisciem ekscytuja

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:19
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 17:40   #1989
mela1234
Zakorzenienie

Malgos kupowała dziś czapkę, myślałam że nerwowo nie wytrzymam Uparła się na zimowa ale udało się ją przekonać do przejsciowki. Ale zdjęcie w zimowej i tak jej zrobiłam

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379173204776.jpg (112,9 KB, 46 załadowań)
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:20   #1990
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Samantha nie na szczęście można łyżeczką podawać przed jedzeniem ten zagęszczacz. A jak lekarz mówi, że z kupkami ok to nie masz się czym martwić.

A my dziś chyba skok zaczęliśmy 11-12 tygodnia Tosiek dziś w ogóle nie chciał spać a co zjadł to mu się ulało niespokojny jak nie wiem co. TŻ już z siebie chciał wyjść Ale dałam w końcu do doopnie Viburcol i spokój święty od półtorej godziny a ja padam na pysk może się chwilę zdrzemnę.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Skylie tak to racja przeczytałam swój wpis i się sama nad tym zastanowiłam w sumie to chciałabym żebym to był pierwszy i ostatni liść od mojego dziecia bo tak nie za bardzo chciałabym po facjacie od niego dostawać na co dzień
Stary 2013-09-14, 18:24   #1991
misiaczka555
Wtajemniczenie

Nie pamietam czy sie dzis witalam
Poczytalam was troszkę ale nie cytowalam. Z tego co pamietam to niektóre maluszki drecza baczki, brzuszek, ulewanie, wymioty, skoki...tak mi przykro ze te nasze skarby muszą to znosić. Oby z wiekiem było coraz lepiej

U nas noc niby ok a ja niewyspana i rano znowu byłam nie do życia. Chyba wiem w czym problem, we mnie. Chyba chodzę za późno spac. Maja usnela po 21. Pobudki były o 12, 4 i o 7. Tylko ze ja poszłam spac dopiero po pierwszym karmieniu. Ale lubię te późne wieczory, bo spędzamy je z mężem. To jedyny taki czas kiedy jesteśmy totalnie wyluzowani.

Byliśmy 2 godz na spacerze. Maja mało spała ale leżała spokojnie. Byliśmy na nalesnikach i lodach u nas piękna pogoda. Nogi mnie bolały jak diabli jak wróciliśmy. Od połowy ciazy tyle nie chodziłam

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Samantha nie na szczęście można łyżeczką podawać przed jedzeniem ten zagęszczacz. A jak lekarz mówi, że z kupkami ok to nie masz się czym martwić.

A my dziś chyba skok zaczęliśmy 11-12 tygodnia Tosiek dziś w ogóle nie chciał spać a co zjadł to mu się ulało niespokojny jak nie wiem co. TŻ już z siebie chciał wyjść Ale dałam w końcu do doopnie Viburcol i spokój święty od półtorej godziny a ja padam na pysk może się chwilę zdrzemnę.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Skylie tak to racja przeczytałam swój wpis i się sama nad tym zastanowiłam w sumie to chciałabym żebym to był pierwszy i ostatni liść od mojego dziecia bo tak nie za bardzo chciałabym po facjacie od niego dostawać na co dzień
Co to jest ten viburcol?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 18:24   #1992
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej szukalismy dziś ubranka dla Fi na chrzciny, kupiliśmy białe body koszulowe w GAP
No i cały dzień jesteśmy na np

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:03   #1993
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mela brawo za wejście w jeansy

Samantha jest zagęszczacz do mleka. Nazywa się Nutriton i go dodaje się do mleka.

Dzoan ja jak zawsze polecam bebilon AR

En brawa za załatwienie chrzcin

Jutro chrzciny Miśka. Tż chory przy małym nie pomoże. Lezy i mnie wkurza, bo o co poproszę to jest chory!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:15   #1994
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

U nas miało być tak pięknie, a Igi dzisiaj marudny cały dzień. I coraz dłuższe przerwy między karmieniami robi. W ciągu dnia też, co zobaczymy czy się utrzyma czy tylko dzisiaj nie ma ochoty jeść co 3h i woli co 4-5h.

Mela: super Małgoś w czapie wygląda

En: brawa za załatwienie chrztu

Agrafka: udanych chrzcin!

misiaczka: viburcol to czopki na kolki/bóle brzuszka

Agaplast:
3mam kciuki aby delicol pomógł

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:28   #1995
katarzynkajg
Zadomowienie

Mela ale masz śliczną córkę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:07   #1996
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Malgos kupowała dziś czapkę, myślałam że nerwowo nie wytrzymam Uparła się na zimowa ale udało się ją przekonać do przejsciowki. Ale zdjęcie w zimowej i tak jej zrobiłam

śliczna

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jutro chrzciny Miśka. Tż chory przy małym nie pomoże. Lezy i mnie wkurza, bo o co poproszę to jest chory!
Udanych chrzcin, i niech Maluszek się spisze na medal

A moje dziecię w końcu zaśmiało się pierwszy raz w głosy już nie brzmi to skrzeczliwie

Franuś
Stary 2013-09-14, 20:23   #1997
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Misiaczka viburcol to takie czopki homeopatia i nie wiem jakim cudem ale dziala na Antka rewelacyjnie jak jest bardzo niespokojny i rozdarty dostaje czopka 15 min i maly spi 4 godziny. Oczywiscie staram sie mimo wszystko nie naduzywac i dopiero 4 razy dostal w ciagu ostatnich dwoch tygodni ale lekarz dal mu je na rozdraznienie po szczepieniu i mowil ze to bezpieczne. Teraz tez dostal i spi do tej pory nawet ja sie zdrzemnelam

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie

Ja uzywalam bo Antek niby mial nietolerancje lkaktozy wg jednej lekarki, ale tak naprawde nie mial wiec oczywiscie g... Pomagaly bo na refluks to delicol nie pomoze a glupia lekarka nie umiala diagnozy postawic, ale jest jest nietolerancja laktozy to delicol powinien dzialac bo to sam enzym laktazy ktory ma rozkladac laktoze z mleczka.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A i infacol tez Antek bral i tak samo u nas zero efektu, ale to nie na refluks sa leki wiec to nie jest dobry przyklad.
Jak widac przerobilismy z synem cala apteke zanim znalezlismy cos co jako tako mu pomaga...

Stary 2013-09-14, 20:25   #1998
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

misiaczka: viburcol to czopki na kolki/bóle brzuszka
[B]ł
One nie sa.pd boli brzuszka/ kolek tylko maja dzialanie uspokajajace w stanach niepokoju.

Cytat:
[B]
[/COLOR]Skylie tak to racja przeczytałam swój wpis i się sama nad tym zastanowiłam w sumie to chciałabym żebym to był pierwszy i ostatni liść od mojego dziecia bo tak nie za bardzo chciałabym po facjacie od niego dostawać na co dzień
Nie sadze Dzieci maja taki etap rozwoju ze probuja bic po twarzy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:36   #1999
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Ghia - gratuluję pierwszego liścia??

Mela -przesłodko wygląda Twoja Małgosia w tej czapce. Mogłaś brać!

Agrafka powodzenia na chrzcinach

My po spacerku, kąpieli i Mały śpi

Nie spał dziś cały dzień, choć widać było, że bardzo chce mu się spać. Nie pomógł spacerek nawet I przez to niespanie był bardzo marudny.
Nie wiem co robić w takie dni?
Przy cycku się szarpie, a chce ciumkać Pewnie chce tylko ciumkać, a tu mleko leci. Smokiem pluje oczywiście...

W końcu zasnął wymęczony na moich rękach, czego nigdy nie praktykuje. No ale odłożyłam go do łożeczka i śpi

Mój mężu jak wyszedł rano na imprezę tak nie ma go do teraz.
Ale dzwoniłam i żyje Ciekawe w jakim stanie wróci Ale jemu też się coś od życia należy, niech się bawi dziś choć on
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:41   #2000
enlevee
Zakorzenienie

Laski przyszłam sie pochwalić moim kremem marchewkowym

Jest pyszny, bo na początku wydaje sie słodki, ale potem przechodzi w ostry! Dodalam rzodkiewke, pietruszke, pomarańczy trochę, skórke z pomarańczy starta i imbir starty do tego pieprz cytrynowy, papryke ostra w proszku, natke pietruszki i oto jest

dzoan dziekuje ze napisałas o tym kiedyś bo mi bardzo smakuje i w ogóle nie jest mdla mimo, ze sie o to bałam co prawda robiłam z jakiegoś przepisu w internecie i go modyfikowalam na swój sposób ale wyszło pysznie

mela śliczna masz córkę

neni niech Kubus śpi jak najdłużej, a mąż wróci do domu przed poniedzialkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (36,3 KB, 27 załadowań)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:42
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:42   #2001
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Jest pyszny, bo na początku wydaje sie słodki, ale potem przechodzi w ostry! Dodalam rzodkiewke, pietruszke, pomarańczy trochę, skórke z pomarańczy starta i imbir starty do tego pieprz cytrynowy, papryke ostra w proszku, natke pietruszki i oto jest

dzoan dziekuje ze napisałas o tym kiedyś bo mi bardzo smakuje i w ogóle nie jest mdla mimo, ze sie o to bałam co prawda robiłam z jakiegoś przepisu w internecie i go modyfikowalam na swój sposób ale wyszło pysznie

mela śliczna masz córkę
Brzmi i wygląda pysznie, ale bałabym się kilku składników
Stary 2013-09-14, 20:49   #2002
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mela ale masz śliczną córkę
Dziękuję

Stary 2013-09-14, 20:54   #2003
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Neni to dokladnie tak samo sie Kubus zachowuje dzis jak Antek. Moze taki dzien ?
Mela Małgosia sliczna i pasuje jej czapka wiec bylo kupic
En nie pisz o takich zakazanych pysznosciach ja dzis zaszaleje i zjem loda smietankowego

Nakarmiłam Tośka na spiocha jednym cyckiem i spi jakie kochane dziecko jakby dzbanek melisy sobie chlapnął

Stary 2013-09-14, 20:55   #2004
magdalennne
Wtajemniczenie

Nastraszyłyście mnie tym okulistą, ale dla jego dobra lepiej sprawdzimy czy wszystko ok

Mieliśmy dzisiaj gości i Kamil dostał pieska z Lamaze Jest boski

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ależ jestem zła na tego mojego chłopa. Doprowadził mnie w nocy do totalnej nerwicy... Miał być przed północą. Budzę się o 1:00 jego nie ma. Już zaczynam się martwić, więc wysyłam sms...czekam...czekam i nic. 1:40 wysyłam kolejnego, już ostrzejszego i z łaską dzwoni. Słyszę, że pijany, a miał wypić z dwa piwka, żeby rano się normalnie czuć, bo wreszcie jest w domu, ma wolne i miał być z niego pożytek. Pytam grzecznie kiedy będzie, a on, że za 20 minut, więc dalej nie śpię tylko czekam....i czekam...karmienie...prze wijanie...czekam. Po ponad godzinie wtacza się...Pytam:
- Ile wypiłeś?
- 3 piwa.
śmiech na sali. Słyszę, że pijany, a on mi wmawia, że 3 piwa.
- Ile wypiłeś?
- 3 piwa
- Ile wypiłeś?
- 3 piwa.
No już nie mogę. Pytam znowu
- Ile wypiłeś?
- 3 piwa
- I co jeszcze
- Wódkę

No tak, głupia ja. Nic mi nie ściemnia, tylko ja nieuk zadaję mało precyzyjne pytania

I wszystko byłoby ok, bo mógłby wrócić i o 5:00, ale była kurde umowa. Miał wrócić przed północą, więc kiedy go nie było, to umierałam ze strachu, że coś się stało...Później, że za 20 minut będzie, a po godzinie nadal nic...Po co takie gadanie. Mógłby powiedzieć, że za godzinę, to bym się nie martwiła. Tym sposobem jestem w ogóle niewyspana, od godziny 6:30 zajmuje się małym, a ten sobie śpi...
Uwielbiam rozmowy z pijanymi

Cytat:
Drugie pranie wstawione mogę jechać na zakupy.

Uwaga... zamieściłam sie w jeansy które przed ciążą były troszkę luzne ale np 2 tyg temu nie szło ich dopiac a teraz nawet nie upijaja!!!

Mi zostało do zrzucenia 70dag i będę ważyć tyle, ile przed ciążą Chociaż dzisiaj dużo słodkiego zjadłam, więc pewnie się cofniemy trochę

Cytat:
Moja też mieli języczkiem i puszcza bańki, ale też nie wiem, co to oznacza Mam nadzieję, że nic.

A do tego mam jeszcze inny problem, boję się, że zrobiłam jej krzywdę Zakrapiałam jej ostatnio nosek i ona jest taka ruchliwa, że dysza wysuneła się jej z noska i trafiłam ją roztworem w oko W pierwszy dzień trocę bardziej łzawiła i ja jej zakrapiałam do oczka przygotowaną wodę, żeby sól fizjologiczną wypłukać, ale dzisiaj Lila ma ropkę w oczku i teraz nie wiem czy lecieć do lekarza, czy dalej płukać przegotowaną wodą i przecierać oczka solą fizjologiczną
Języczek to zupełnie normalna sprawa
A oczkiem się nie martw i przemywaj cały czas. Mi nie raz ten cały durny disnemar rozprysł na całą buzinkę jak się poruszył nie w porę

Cytat:
Dziewczyny poradźcie.. muszę dzisiaj kupić mleko modyfikowane, żeby na jutro Małemu butlę przygotować do kościoła, bo na bank będzie głodny.. a jak mam odciągać laktatorem po 10ml-20ml, to nie mam na to cierpliwości.. później mnie sutki tydzień bolą. Polećcie mi jakieś mleczko.. takie, żeby w wyjątkowych sytuacjach raz na jakiś czas dawać, jak muszę gdzieś wyskoczyć..do lekarza czy sklepu..
My mamy Nan pro ha, ale może lepsze te małe buteleczki jak dziewczyny radziły?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A i przeczytałam,ze banieczki ze silny to oznaka radości. Czyli happy ten moj dziec to czego tak sie rzuca tymi nozkami i lapkami
To mój też happy

Cytat:

Jeszcze jedno pytanko odnośnie odparzeń.. bo skoro używałam niepotrzebnie non stop maści z cynkiem sudocrem i teraz babydream, to czym mam zwalczyć odparzenie na pupci Małego..dzisiaj ma jeszcze gorzej? w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe.. W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??
U nas jak się pojawiły to próbowałam "leczyć" sudocremem, ale było tylko gorzej. W końcu zaczęłam gruuubo smarować bepanthenem i przeszło

Cytat:
Zalatwilismy chrzciny i to bez żadnych problemów nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle
Mamy chrzciny indywidualne 26 października o godzinie 17:30, tak chcieliśmy zeby nie robić obiadu, tylko przystawki i przekąski i wsio cieszę sie, bo nie chcieliśmy chrztu zbiorowego, tak bedzie rodzinnie i kameralnie
Ksiądz tylko prosił o dostarczenie aktu urodzenia i zaświadczeń od rodziców chrzestnych z ich parafii i tyle bardzo w porządku, pozartowal z nami i zaprosił ponownie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Neni, psychicznie staram sie nie myslec choc ciezko. Myslalam, ze jak wyzale sie w klubie to mi lzej bedzie... przynajmniej staram sie nie plakac juz. Moze wyczetrpalam limit łez?
Troche dobija mnie druga kicia ktora od mamy przychodzi, jej widok. Pokaze obie w klubie to bedziesz wiedziala czemu jej widok taki ciezki do zniesienia. Ta jest delikatna i milutka. Była mocno zdominowana przez moja kicie.
Bedzie dobrze, czas potrzebny.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jestem genialna Tylko tyle musicie wiedzieć

Z 3 bluz z kapturem zrobiłam bluzy z kołnierzykami
I będzie wygodnie nosić je Małemu po domu
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:55   #2005
mela1234
Zakorzenienie

Odnośnie wczorajszego zebrania to prócz tego że Małgosia jest grzeczna itd. to jeszcze ma chlopaka!!!! W dodatku ma na imię Jaś!!! No bajecznie

Byliśmy na ślubie męża kuzyna. Ubralam sie sexy i od razu mi lepiej.

Stary 2013-09-14, 20:56   #2006
Konto usunięte

Enlevee -

Moje młodsze dziecko gdyby nie nocki byłoby idealnym ideałem
prawie nie płacze, czesto sie usmiecha, nie ma problemów z brzuszkiem ( i oby nie miało..) jest bardzo czytelne, marudzi tylko wtedy gdy jest zmęczone,wtedy bach do wózka, smok, chusteczka na oczka, chwile pojezdzimy i śpi, jak głodne to macha rączkami, najada sie w ciagu 5 minut i znów jest szczęśliwy i uśmiechnięty wieczorami podczas kąpieli jest mega spokojne i zadowolone, jeszcze nigdy nie płakal, po kąpieli chwile je i jak za długo go trzymam przy piersi to zaczyna płakać bo juz nie chce jeść tylko spac, wiec znow bach tym razem do łóżeczka, smok, chusteczka i śpi trwa to zwykle 10-20 minut
ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza ..

Ciekawe jak długo tak bedzie

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:29
Stary 2013-09-14, 21:06   #2007
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale z niej ślicznotka A czapa fajna

Cytat:
Wygląda naprawdę bardzo apetycznie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Odnośnie wczorajszego zebrania to prócz tego że Małgosia jest grzeczna itd. to jeszcze ma chlopaka!!!! W dodatku ma na imię Jaś!!! No bajecznie

Byliśmy na ślubie męża kuzyna. Ubralam sie sexy i od razu mi lepiej.

Pierwsza szkolna miłość

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42807332]Enlevee -

prawie nie płacze, czesto sie usmiecha, nie ma problemów z brzuszkiem ( i oby nie miało..) jest bardzo czytelne, marudzi tylko wtedy gdy jest zmęczone,wtedy bach do wózka, smok, chusteczka na oczka, chwile pojezdzimy i śpi, jak głodne to macha rączkami, najada sie w ciagu 5 minut i znów jest szczęśliwy i uśmiechnięty wieczorami podczas kąpieli jest mega spokojne i zadowolone, jeszcze nigdy nie płakal, po kąpieli chwile je i jak za długo go trzymam przy piersi to zaczyna płakać bo juz nie chce jeść tylko spac, wiec znow bach tym razem do łóżeczka, smok, chusteczka i śpi trwa to zwykle 10-20 minut
ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza .. [/QUOTE]

Faktycznie prawie ideał
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:06   #2008
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni to dokladnie tak samo sie Kubus zachowuje dzis jak Antek. Moze taki dzien ?
Może
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42807332]Enlevee -

ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza .. [/QUOTE]
Miło się takie "wyznania" czyta
Stary 2013-09-14, 21:13   #2009
surka
Zakorzenienie

Udało mi się kupić kurtkę dla córci nową z 5 10 15 za 29,90 zł z przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3532358336.jpg (43,1 KB, 18 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:16   #2010
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Udało mi się kupić kurtkę dla córci nową z 5 10 15 za 29,90 zł z przesyłką
Boska!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości