Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 21:17   #3571
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

kaska wez muajlepiej wszystko wygarnij bo kobito sie zameczysz!!
Stary 2013-09-14, 21:19   #3572
shure
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja krwawiłam prawie miesiąc, ale to na biało nie brzmi dobrze.
Pamiętaj, że jak coś CIę niepokoi, to lepiej jechać na IP i niech sprawdzą, czy tam się nic nie dzieje

moja znajoma tak miała i podobno jakaś ropa jej się zbierała dlatego taki zapach był. Potem miała czyszczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis zły nastrój, jestem wkur.. na P. mam dość jego rodziny, szwagierki, która tutaj siedzi, ja się stresuję, bo siedź sobie z wiecznie wywalonym cyckiem, no kurde mam ochotę wyć, mam dość mówiłam mu, że nikt ma nie przyłazić, a tym bardziej tutaj siedzieć, czuję, że dzisiaj wydrę się na niego, bo mam dość chcę mieć swobodę chcę spokoju i odpoczynku, a ta wiecznie za nami łazi, siedzi no masakra jeszcze raz niech ją tutaj przytprowadzi to biorę małego i idę do rodziców, w dodatku teściowa wraca za tydzień i też się już stresuję, że mi tutaj będzie wysiadywać
Wspolczuje ci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:19   #3573
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
natala chyba zrozumiałaś moją rade po swojemu. nie musisz mnie pouczać w kwestii doradztwa laktacyjnego, bo akurat w tej dziedzinie się specjalizuje. nie daje wam rad na wyrost, ani nie jako specjalista, bo nie lubie się mądrzyć. Ale jak dziecko głodne to trzeba je dokarmić, a nie świrować z przystawianiem go za wszelką cene. Każde dziecko jest inne, ty nauczyłaś się na swoich i chwała ci za to. i nie próbuj wmawiać dziewczynom, ze laktatorem piersi pobudza się wtedy kiedy dziecko nie chce ssać bo to nie jest zbyt rozsądne.
jesteś doradcą laktacyjnym? fajnie!!! ile karmiłaś?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:20   #3574
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej
Rowniez gratuluje swiez upieczonym mamusiom
Ja dzisiaj bylam na spacerku Nie wiem chyba mam malo mleka mala sie nie najada i marudzi ;/ nie wiem czy nie kupie jutro sztucznego i nie bede dokarmiac. Teraz spi, ale w nocy w ogole nie moze usnac bo sie wierci, nie placze ale ma otwarte oczy i nie spi tak gleboko ;/ . Nie wiem czemu moim zdaniem sie nie najada. Chcialam sciagnac do butelki ale goora 20 ml mi wychodzi dalej nie idzie ;/
ja poczatkowo 30 ml sciagalam i male sie najadaly...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:21   #3575
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kaśka, przeczytałam pierw,że ona u was siedzi z wywalonym cycem. Nie wiem jak- czytałam 3 razy i nie dowierzałam cieszę się że przy 4 razie wiem że to nie jakaś szurnięta kobieta tylko pisałas o swojej piersi

Co do laktatora to on jak dziecko. Na swój sposób rozkręca. Nie ma cosię sugerować że perwszego dnia mało pójdzie. Później będzie lepiej i lepiej Tak jak i z ssaczkiem.
A ręcznie też warto pościągać- najwięcej schodzi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:23   #3576
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tym oczyszczaniem się po SN?bo mi mija juz 16 dzien i ja nadal sie oczyszczam ale najbardziej niepokoi mnie to ze ta wydzielina to ona z dnia na dzien strasznie smierdzi!czuje się jakbym gniła od srodka!czy to normalne?
kochana idz z tym do lekarza bo tak byc nie powinno

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
podpinajac sie pod poli - czy krwawi sie przez caly polog czyli te 6 tyg?
ja krwawilam jakis tydzien, pozniej to juz plamienia. 3 tyg wczoraj minelo a ze mnie juz nic nie leci, czasem sluz jest podbarwiony delikatnie, ale rzadko. tak wiec wkladki i nic wiecej.

Cytat:
a ja mam dzis zły nastrój, jestem wkur.. na P. mam dość jego rodziny, szwagierki, która tutaj siedzi, ja się stresuję, bo siedź sobie z wiecznie wywalonym cyckiem, no kurde mam ochotę wyć, mam dość mówiłam mu, że nikt ma nie przyłazić, a tym bardziej tutaj siedzieć, czuję, że dzisiaj wydrę się na niego, bo mam dość chcę mieć swobodę chcę spokoju i odpoczynku, a ta wiecznie za nami łazi, siedzi no masakra jeszcze raz niech ją tutaj przytprowadzi to biorę małego i idę do rodziców, w dodatku teściowa wraca za tydzień i też się już stresuję, że mi tutaj będzie wysiadywać
jak P. nie potrafi zalatwic sprawy to na twoim miejscu sama bym powiedziala ze chce czuc sie swobodnie we wlasnym domu chodzic z golymi cyckami na wierzchu i normalnie karmic piersia a nie ze przez gosci musisz sie zamykac gdzies po katach.

na moja tesciowa to podzialalo

Cytat:
natala chyba zrozumiałaś moją rade po swojemu. nie musisz mnie pouczać w kwestii doradztwa laktacyjnego, bo akurat w tej dziedzinie się specjalizuje. nie daje wam rad na wyrost, ani nie jako specjalista, bo nie lubie się mądrzyć. Ale jak dziecko głodne to trzeba je dokarmić, a nie świrować z przystawianiem go za wszelką cene. Każde dziecko jest inne, ty nauczyłaś się na swoich i chwała ci za to. i nie próbuj wmawiać dziewczynom, ze laktatorem piersi pobudza się wtedy kiedy dziecko nie chce ssać bo to nie jest zbyt rozsądne.
zgadzam sie z toba
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:23   #3577
cotynato
Zakorzenienie

Dodatkowo w medeli są różne te rurki ssące. Ja muszę chyba kupić inny rozmiar bo pamiętam, że przy mojej musiałam czasami wymiętolić cyca, żeby puścił więcej

Wymianka.
Stary 2013-09-14, 21:23   #3578
Larysa88
Zakorzenienie

aha i dziś kupiłam 4 paczkę pampersów jedynek
Stary 2013-09-14, 21:23   #3579
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wczorajszy gin był natomiast dziwny powiem Ci. Jak wcześniejszy nie wierzył, że wiem kiedy była owu, tak ten stwierdził, że nie pyta skąd wiem, zakłada, że wiem. I jakiś mniej kontaktowy był.
Zapytałam go o ruchy, czy to normalne, że może tak być, że młody co 2 dni rano rusza się mniej jak idę na KTG akurat. A też, że to pytanie do mojego dziecka i tak kojąco dość. Jakby nie mógł odpowiedzieć normalnie jakoś. Taki był niezbyt sympatyczny. Nie wiem jakby było na dłuższą metę, ale przez te 5min w gabinecie średnio. Niechętny był żeby odpowiadać na pytania w jakiś przyjazny sposób.
Przynajmniej w porównaniu do poprzedniego. I w ogóle całkiem coś innego mówił.

A co do porodu to widać tylko z wyglądu jesteś taka delikatna. A tak twarda sztuka.

Ooo, uraczył mnie mini czkawką. Szkoda, że już ich nie ma, bo lubiłam je :rycze-sarkazm: tęsknię za nimi...
Swoją drogą, Misia, jest wszytko ok, jeśli on miał te czkawki kiedyś po kilka razy dziennie,a teraz prawie wcale? Za to mam wrażenie jakbym czuła, że ssie kciuka. Takie rytmiczne pociągania w dole brzucha. Baaardzo często to czuje.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja też, ale liczę, że może coś się pojawi.
Swoją drogą tak z ciekawości, ile Niemcy czekają na wywołanie? Kiedy każą Ci się zgłosić po tą ich bezcenną substancje?

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

I mój za to w nocy, przed snem jakieś wygibasy odstawiał. Ułożyć do snu się nie mogłam. Może też dobrej pozycji szukał...

ponoc czekaja max do 14 dni...pierwsze 10 mozna poczekac w domu, a potem podaja ci w szpitalu srodki na wywolanie...jesli sie nie uda, bo ponoc nie zawsze sie udaje to robia cc...ale do 14 dni dziecko musi wyjsc...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A widzisz, ja nawet chciałam kupić sobie coś, na poprawę nastroju. A kompletnie nie wiem co. Ciuchów nie kupię, bo nie mam jak przymierzyć. Butów też nie, bo trochę jednak spuchły stopy.

Swędzą mnie suty i to masakrycznie, drapałam je i bolą. Już nie wiem czym drapać żeby nie swędziały, ale też nie bolały.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

W ogóle straszna nuda. Obijam się od ściany do ściany. Rano miałam moc i nagle jakby ktoś powietrze ze mnie spuścił...

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

To w weekend też Was biorą?
Z tego co wiem, to u mnie albo padnie propozycja przed weekendem albo dopiero po. Ale wiem też, że nie każdy lekarz taka opcję po tygodniu daje, bo gadałam z innymi dziewczynami na KTG. Niektórzy każą czekać te 12/13 dni.

hmmm szczerze to nie wiem polozna mi dzis powiedziala ze jesli do 10 dni po terminie sam nie wyjdzie to wtedy bede musiala isc na wywolanie... a to wypada w przyszly piatek poki co nie mysle o tym
Cytat:
O 10:30 na świat przyszedł Filip Rubinki. Waży 3260 g i ma 10 pkt Rubinka pisze, że jest najszczęśliwszą mamą na świecie

GRATULACJE!
Rubinko gratulacje niepokorny ten Twoj synek

Cytat:
Na jutro 2 chętne do porodu potrzeba
Ostatnie 2 dni po 2 dziennie mamy
inwersja i samba?
hmmm nio nie wiem :P nie chce niedzielnego lenia ale wole to niz 18stego bo wtedy urodzil sie moj ojciec....to nie jest dobra data

Cytat:
No jak ja będę po terminie, to pewnie też będzie mi wszystko jedno, byle urodzić

Ale na razie cały czas mam nadzieję, że do 30.09, kiedy kończy mi się zwolnienie, nie dotrzymam.
Z drugiej strony mnie to trochę przeraża, bo zostało 15 dni
Widzę moją wewnętrzną męczybułę, aczkolwiek na co dzień staram się czymś zająć i nie myśleć o tym KIEDY.
Tylko, że jak do kogoś dzwonię, to zaczynam od: "Nie, nie rodzę, nie, nie urodziłam", bo wszyscy w stresie jakimś ostatnio i jak dzwoniłam, to pytali, czy rodzę

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

No tak, na pewno, bez przesady, tłuszczu razem z Elenką nie urodzę
Ale biorę się ostro za dietę i ćwiczenia, jak tylko będę mogła, żeby chociaż na urodziny wyglądać, jak człowiek

A czemu Tobie 19 nie pasuje?
ja tez tak zaczynam a te kolezanki co nagminnie pytaly juz ochrzanilam i powiedzialam ze nie zycze sobie wiecej tego pytania az nie urodze

a mama dzisiaj jak co rano wyskoczyla z sms z pytaniem "no i co tam nowego" to jej odpisalam ze "Bartosz urodzil sie o 4,30, mierzy 56 cm, wazy 4 kg" ale byla zla ze ja wkrecam hahahah

a czemu niby w pelni jest wiecej porodow?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:24   #3580
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jesteś doradcą laktacyjnym? fajnie!!! ile karmiłaś?
10 mc sam cyc
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:25   #3581
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem Cię doskonale... mnie stresuje gdy ktoś na 30 minut przychodzi (choć to głównie moja mama, raz w tygodniu np), nigdy nie lubiłam karmić przy kimś innym niż mąż myślę że warto wyraźnie to mężowi powiedzieć, żeby ustawił swoją rodzine

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o jaaa ale Ci zazdroszczę co do krwawienia! chciałabym też tak ale narazie się nie zanosi żeby miałobyć tego mniej :/

co do karmienia, to ja mam taką właśnie nadzieję że te moje nocne wojaże z Olą będą w skutkach pozytywne choć czasem już wysiadam jak co 2 godz pobudka i pół godz albo godzina wiszenia na piersi.
MM dałam ostatnio w tamtą sobotę i niedzielę kiedy miałam ten 'kryzys' teraz chyba jest dobrze już
na pewno dadzą tym bardziej że to właśnie nocne karmienia najlepiej wpływają na laktację a i dla dziecka są naważniejsze, bo nocny pokarm jest bardziej treściwy

Cytat:
ale przecież dziewczyny nie piszą że dzieci im płaczą non stop z głodu tylko że chcą często i długo ssać a to jeszcze żaden powód by dawać mm (o ile oczywiście sutki karmiącej to wytrzymują)
tak jak Matal napisała i co powie Ci każdy szanujacy się doradca laktacyjny - podanie butelki rodzi ryzyko że dziecko piersi chcieć nie będzie a podanie mm to zmniejszona produkcja własnego mleka
twierdzisz więc że skuteczniejsze jest pobudzanie laktacji laktatorem niż przez właściwie ssące dziecko

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:26
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:26   #3582
__Paulinka__
Zakorzenienie

Kaśka nie dziwie się, że jesteś wkurzona.. no jak to tak można?? ona swojego mózgu nie ma? Niech TZ jej coś powie, sama znając siebie bym się wydarła, bo nie lubię takiego naskakiwania..

Dziewczyny jak tak czytam o Waszych przygodach z karmieniem to już się martwie jak to u nas będzie.. ale przynajmniej będę wiedziala,że nie tylko ja mam problem a może akurat będzie dobrze..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:29   #3583
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
[B]
Dziewczyny, doświadczone w kp zwłaszcza, mam pytanie, czy zawsze budzicie/budziłyście maluchy na nocne karmienie? Czy jak sobie zasypiały wieczorem to sypiały czasem do rana?
nie, ale strasznie rzadko to bylo... jak dobrze przybiera to bym sie nie martwila. nawet mozesz wazyc czy przybiera (my sobie wage kupilismy)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:32   #3584
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale przecież dziewczyny nie piszą że dzieci im płaczą non stop z głodu tylko że chcą często i długo ssać a to jeszcze żaden powód by dawać mm (o ile oczywiście sutki karmiącej to wytrzymują)
tak jak Matal napisała i co powie Ci każdy szanujacy się doradca laktacyjny - podanie butelki rodzi ryzyko że dziecko piersi chcieć nie będzie a podanie mm to zmniejszona produkcja własnego mleka
twierdzisz więc że skuteczniejsze jest pobudzanie laktacji laktatorem niż przez właściwie ssące dziecko
nie chcę wdawać się z Tobą w dyskusję, sprawiasz wrażenie tak bardzo oczytanej i obeznanej w szerokim gronie licznych doradców laktacyjnych ze wolę nie ryzykować.
Stary 2013-09-14, 21:34   #3585
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dodatkowo w medeli są różne te rurki ssące. Ja muszę chyba kupić inny rozmiar bo pamiętam, że przy mojej musiałam czasami wymiętolić cyca, żeby puścił więcej
ja musialam zmienic bo 24 mm bylo za male musialam kupic 30 mm i wtedy mleczko plynie jak ta lala

Cytat:
aha i dziś kupiłam 4 paczkę pampersów jedynek
a ktore kupujesz? biale czy zielone? u nas zeszly poki co 3 paki bialych i jedna zielonych a jeszcze z 1 nie rezygnujemy

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

tassia wlasnie jem ryz z jablkami z twojego przepisu pychotka
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-14, 21:36   #3586
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcę wdawać się z Tobą w dyskusję, sprawiasz wrażenie tak bardzo oczytanej i obeznanej w szerokim gronie licznych doradców laktacyjnych ze wolę nie ryzykować.
no trudno
przy Marysi stoczyłam ogromną walkę o kp, łatwo nie było a jej probelmy zdrowotne sprawy nie ułatwiały, nieraz płakałam z bezsilności i sporo czasu poświęciłam na to by o kp dowiedzieć się jak nawięcej. udało się, karmiłam 11 miesięcy i gdyby nie problemy z pracą karmiłabym pewnie dłużej.
co widać - zdaje egzamin, bo przy Hani nie mam problemów z karmieniem albo inaczej - sytuacje które występują nie traktuje w kategorii problemu (czyli np wiszenie na piersi) a uznaje je za norme

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-14, 21:37   #3587
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz, ale takie rady na pewno nie pomagają mamom, które chcą karmić piersią
żaden laktator nie wyciągnie tyle co dziecko i w ogóle to ile się ściąga o niczym nie świadczy.
metodą na "za mało pokarmu" jest w pierwszej kolejności dobrze przystawiane i ssące dziecko - tak długo i często jak chce.... laktatorem pobudzać należy wtedy, gdy dziecko ssac nie chce
Dziwne, bo moja Z. nie zjadała tego co ściągał laktator, tyle miałam pokarmu.

Kaśka współczuję z całego serca Jeśli małż nie chce to sam powiedz, że dopiero urodziłaś i chcesz się nacieszyć synkiem sama. Też nie lubię przy kimś karmić więc doskonale Ciebie rozumiem.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:37   #3588
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A jesteś doradcą? Bo chyba nie odp

Wymianka.
Stary 2013-09-14, 21:39   #3589
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziwne, bo moja Z. nie zjadała tego co ściągał laktator, tyle miałam pokarmu.
mówimy o sytuacji "braku pokarmu" a nie o odciąganiu gdy pokarmu jest dużo.

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-14, 21:43   #3590
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jesteś doradcą? Bo chyba nie odp
tak mam specjalizacje doradcy laktacyjnego, z zawodu jestem logopedą, nieraz o tym tu pisalam
Stary 2013-09-14, 21:43   #3591
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tassia wlasnie jem ryz z jablkami z twojego przepisu pychotka
A jaki to przepis? Napiszesz? Też z chęcią zjadłabym coś innego
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:45   #3592
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mówimy o sytuacji "braku pokarmu" a nie o odciąganiu gdy pokarmu jest dużo.
Widzę, że na wszystko masz odpowiedź
Stary 2013-09-14, 21:47   #3593
ladanseuse14
Zakorzenienie

Julii sie od dwoch dni ulewa moim mlekiem :/
Stary 2013-09-14, 21:49   #3594
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Widzę, że na wszystko masz odpowiedź
na wszystko nie po prostu nieco inną sytuację tu dyskutujemy aktualnie...

Hania

94,5....70,5....65

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:50
Stary 2013-09-14, 21:49   #3595
kaska87
Zakorzenienie

niestety w takich chwilach mam dość małża...
jestem tydzień po porodzie, a już na głowie mi ktoś siedzi dodam, że ani razu nie zapytała czy pomóc zrobić obiad czy coś, jedynie naczynia pomyła
może jestem dziwna, wredna itd. ale ja po prostu nie lubię jak mi ktoś siedzi w domu dłużej niż na kawę, albo przyłazi bez zapowiedzi a ona siedzi z nami non stop, od rana jak wstaniemy ok dziesiątej, do czasu aż spać nie pójdziemy.. czujecie? i tym sposobem ja się stresuję, a dziecko ze mną...
powiedziałam już P., że następnym razem mam nawet mi nie zadawać pytania czy ona może tutaj spać, bo biorę małego i idę do rodziców

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:52   #3596
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, piszecie, ze dzieci Wam marudza i wisza na cycu-jak to jest ze smokiem? dalyscie? bo ja teraz planuje dac jeszcze w szpitalu ( zobaczymy co na to piguly wydawalo mi sie ze jak jest smok to nie ma takich problemow...
podobno ze smokiem lepiej poczekac, az karmienie sie ustabilizuje, czyli do końca pierwszego mca. ale pewnie nie ma reguły. ja na razie nie mam zamiaru dawac. a czasami mała traktuje mnie jak smoczka. i sobie ciumka cycusia zamiast pic..

Cytat:
ja wiem ze takie wiszenie na piersi może być męczące i frustrujące, ale naprawdę to tylko etap przejściowy dopóki laktacja się nie ustabilizuje. a potem dzieć nagle zaczyna się najadać w 5-7 minut warto się przemęczyć

wiesz co, ja jestem 3,5 tygodnia po porodzie i nie krwawie juz z tydzien. teraz już tylko baaaardzo delikatnie plamie
eh, czekam na te 5-7 min.. na razie 20min-40min to norma, a zdarza się, ze Hania urzadza sobie no 3godzinną sesję- je, przysypia, sutka trzyma, ciumka, gdy pusci po 20min lub poł godz- odkładam ją, a ona po 5, 10 min sie budzi i na nowo.. gorzej jak taki maratonik w nocy sobie zarządzi.

ja 3 tyg po porodzie i jeszcze krwawię, chociaz dziwnie, bo nieraz cały dzień nic, albo jasna wydzielina, a pozniej normalna jasna krew (ale nie duzo). am nadz ze niedługo się skończy, bo mam już dość tych podpasek...

Cytat:
co do karmienia, to ja mam taką właśnie nadzieję że te moje nocne wojaże z Olą będą w skutkach pozytywne choć czasem już wysiadam jak co 2 godz pobudka i pół godz albo godzina wiszenia na piersi.
mam tak samo co 2h, poł godz minimum.
w dzień jestem czasami strasznie zmęczona, ale nie potrafię jakos odespac, nie moge zasnąć w ciągu dnia..

a trzymacie do odbicia?
ja to trochę odpuszczałam sobie (czytałam ze przy KP nie trzeba), a wczoraj w nocy jak już lezała po jedzonku to się zachłysneła mlekiem, az oddechu jej zabraklo. przerazona bylam na maxa. teraz bede już trzymac do odbicia....

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:52   #3597
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
może coś w diecie masz ciężkiego? albo niestety efekt przekarmienia
Stary 2013-09-14, 21:55   #3598
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
tak mam specjalizacje doradcy laktacyjnego, z zawodu jestem logopedą, nieraz o tym tu pisalam
Wybacz ale zapewne też nie wiesz czym się zajmuję mimo, że pisałam. Tak to już tu jest że natłok postów sprawia, że nie analizuje się i nie zapamiętuje szczególnie wszystkiego ;p

Ladan to może ona się przejada? Bo ulewanie w sumie mi się z refluksem kojarzy i z przejedzeniem?! Jeju ale po takim czasie czlowiek zapomina

Wymianka.
Stary 2013-09-14, 21:55   #3599
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
może coś w diecie masz ciężkiego? albo niestety efekt przekarmienia
Asiu a co jeśli jest przekarmione, ulewa a mimo to domaga się cyca?
Stary 2013-09-14, 21:56   #3600
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A jaki to przepis? Napiszesz? Też z chęcią zjadłabym coś innego
http://slowinkitchen.blogspot.com/20...z-jabkami.html tylko bez bialka robilam bo juz nie chcialam mikserem dziewczynom halasowac

Cytat:
moja dzis moim mleczkiem rzygnela ale co sie dziwic jak je jak pokrecona i to takie ilosci

Cytat:
niestety w takich chwilach mam dość małża...
jestem tydzień po porodzie, a już na głowie mi ktoś siedzi dodam, że ani razu nie zapytała czy pomóc zrobić obiad czy coś, jedynie naczynia pomyła
może jestem dziwna, wredna itd. ale ja po prostu nie lubię jak mi ktoś siedzi w domu dłużej niż na kawę, albo przyłazi bez zapowiedzi a ona siedzi z nami non stop, od rana jak wstaniemy ok dziesiątej, do czasu aż spać nie pójdziemy.. czujecie? i tym sposobem ja się stresuję, a dziecko ze mną...
powiedziałam już P., że następnym razem mam nawet mi nie zadawać pytania czy ona może tutaj spać, bo biorę małego i idę do rodziców
no bez jaj? ja sie dziwie ze ty jej jeszcze nic nie powiedzialas...
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości