|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Wanilka to milo ze strony Nikosia, ze pomaga Ci w porzadkach
![]() I co dalej z kp u Was? Dązysz do calkowitego odstawienia? Ostatnio kumpela mi powiedziala ze odstawienie to nie problem, kwestia jednego dnia. ![]() ![]() ![]() Aaa i nauczyla sie mowic: cycy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-09-14 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() w pewnym momencie było tak, że w nocy w ogóle nie dawała się odłożyć do łóżeczka, całą przesypiała z nami. Ale ostatnio jest poprawa, nawet jak się obudzi - zwykle z głodu jeśli za mało zje w dzień - to zje, odkładam ją do łóżeczka i idzie spokojnie spać dalej. Podejrzewam, że chwila moment a znowu będzie przesypiać nocki u siebie bez pobudek. Teraz były zęby + lęk separacyjny, nie miałam serca dowalać jej jeszcze przymuszaniem do spania samej i histeriami nocnymi
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nitka na kiedy masz termin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zadomowienie
|
Hej!
Blueberry i Allebazi dzięki dziewczyny ![]() No właśnie wciskają kit jak nie wiem, nie chce mi się wierzyć, że nie mają wiedzy o tym jak jest faktycznie, wygląda mi to raczej na odsuwanie odpowiedzialności, oni zaszczepią a jakby coś to przecież nie wina szczepienia... Współczuję tych histerii przy zasypianiu ![]() Allebazi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok... Zdrówka dla Was ![]() No i dla pozostałych chorujących też ![]() Co do jedzenia dzisiaj... Do tej pory zjadł tylko jakieś 100g zupki i gryza banana, no i cyc... Obudziła się moja maruda, niestety bez humoru...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-09-14 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
A żebym to ja wiedziała...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 | |
Zadomowienie
|
Hello
Wrr, ale mi mała numer wycięła (zresztą ostatnio wiecznie takie wycina) - wstała o 6:30, sądziłam zatem, że drzemkę walnie sobie jakoś wcześniej, gdzieś koło 11-12, więc umówiłam się z przyjaciółką na spacer na 15. Zresztą nawet gdyby zasnęła tak, jak ma ostatnio w zwyczaju (około 13), to i tak bym się wyrobiła. 11 - nie śpi. 12 - wciąż nie śpi. 13, 14 - nadal nie śpi. Zaczęłam się więc zbierać, krzątam się po mieszkaniu, Zosia mi za bardzo "pomoga", więc lokuję ją na chwilę w krzesełku do karmienia i włączam Lulusia. Wychodzę na 3 minuty do łazienki wyczyścić kuwetę, wracam - śpi. ![]() Cytat:
![]() Ale jest tak, jak Ci opowiadałam na żywo - przeciętnie za jakąś fajniejszą rzecz muszę zapłacić 3-4€. Tyle, to kosztują ubrania nowe, jak H&M robi przeceny. Wiec w sumie interes średnio opłacalny ![]() A właśnie - mam zrobić POKA z moich gdańskich zdobyczy? co prawda minął prawie miesiąc, ale bardzo jestem dumna z tej wyprawy do sh ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() POKA!!!koniecznie....!!
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Nadalko zycze Ci jak najlepiej. Kieruj sie intuicja
![]() Blue ja mam je z tamtego roku ale mala caly czas w nich smiga. Byly wtedy w komplecie rozowa w paski i vbezowa albo szara w kropeczki. Nie wahaj sie tylko kupuj nawet 2 komplety bo to sie jednak przydaje ![]() Ja ostatnio poczynilam zakupy w Next ale ja z tych niepokazujacyvh wiec niech tak zostanie ![]() Palicie swiece przy maluchach? Ja kilka mies w ogole nie palilam, tak chyba od stycznia a bardzo lubie i dxisiaj zapalilam i ahhhhh tego bylo mi trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Pumka ja nie pale i nie mam zamiaru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Pumka ja czasem palę takie zapachowe z Biedronki.
Kupiłam sobie kurtkę zimową na all rozm. 40 i zastanawiam się teraz czy będzie za duża czy za mała. Przez to że nosiłam rozmiar 50 w tamtą zimę nie mogę rozeznać się w tym wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Phdwao a co ci sie zmienilo znaczy czemu? Bylas fanka yc.
Teraz na halensie jest darmowa przesylka. Ja nexta kupowalam na angiwlskiej stronie tez z darmowa przesylka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jezu pumka sory już wiem chodzu o świece YC, bosz ale ze mnie guła, pewnie z epale i to codziennie, odkad się zimno zrobiło ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-09-14 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
hej
piszecie o jedzeniu. Moja nie chetnie juz je mleko, nie dojada ostatnio. jedynie na spiocha nad ranem jej daje to zjada cala porcie 180ml. Ogolnie to nie je jakos nie wiadomo ile. Jak lubi cos to zje chetnie ale musi sama, nie chce by jej dawac. Dzis na obiad zjadla 3 pierogi ruskie a przed chwila salatke owocowa z banana i kiwi i jabłka . Bylo pokrojone w kosteczke w miseczce i ona chodzila z miseczką i jadla. Zjadla wsio a byl tam caly banan cala kiwi i troche jablka. Potrafi tez zjesc calą kanapke.
#4186 | ||
Zadomowienie
|
Niby tak, ale ciągle jest to dla mnie jakaś abstrakcja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
DEPkka same cuda kupilas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
jestem w szoku ile moje dziecko przed chwilą zjadło: większość dużej parówki, cała grzankę (dwie kromki chleba tostowego, 2 plasterki żółtego sera, kawałek wędliny) i kilkanaście winogron, jeszcze nigdy tyle nie zjadł na jeden raz, teraz wrzeszczy z radości na cały dom jednak najedzony mężczyzna to szczęśliwy mężczyzna
![]() Linka tak zmierzam już do końca ![]() ![]() ja "cycy" celowo nie uczę, wystarczy, że zdarza mu się szarpać moją bluzkę ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- pumcia ja nie palę, może gdybym potrzebowała nastrój... ale że nie potrzebuje to nie palę, poza tym kojarzy mi się to bardziej z okresem zimowym dep widzę że Zosi na żarty się zebrało, i co zrobiłaś? Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-14 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Wtajemniczenie
|
Hej, pisałam wczoraj posta i wcięło mi to, co napisałam.
Ech i niech no sobie przypomnę, choć trochę, co chciałam napisać... Katja, to jest nas dwie bez@, zawsze to trochę raźniej ![]() ![]() Irmusiu, skąd podejrzenie o różyczkę? Kurde nie pamiętam nic więcej... Nadka ostatnio zrobiła się straszną złośnicą. Normalnie jest czasem nie do wytrzymania. Złości się bo ją postawię na podłogę, że nie chcę jej wziąć na ręce itp. Dziś wieczorem złośnica szarpała szufladę i drzwiczki od szafki. Wyglądało to przezabawnie ![]() Wstęp do buntu dwulatka pełną gębą ![]() To idę trochę Was nadrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie wróciliśmy z kina. Już dawno nigdzie nie byliśmy z małżem tylko we dwoje, więc się cieszymy, że się udało wyrwać ![]() mało, bo czasu mało... A w pracy cały dzień przed kompem, to wieczorem w domu nie chce mi się już włączać. Pracuje mi się ok, choć myślę o zmniejszeniu etatu, bo wykańczają mnie dojazdy. Dzięki! Cytat:
![]() wysypka, rozdrażnienie od kilku dni, katar, czerwone gardło. No i wysypka, drobne krostki. Jeśli to różyczka to krostki powinny dość szybko zniknąć. Mały ma na coś uczulenie co jakiś czas i wtedy to wygląda zupełnie inaczej- szorstkie, czerwone plamy na skórze.
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Buena Katja to Wy jeszcze nie miałyście @? Ja mam, albo raczej miewam bo mniej więcej co 2 miesiące
![]() Dep, Zosia wycięła Ci numer, ale chyba już powinnaś się do podobnych sytuacji przyzwyczaić ![]() Padam, idę spać, bo nie spodziewam się dobrej nocy (ząb się przebija). |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Phdwao o ludzie to o czym ty myslalas gdy spytalam czy palicie swiece 🙈🙈
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- I czy myslicie ze to nie przeszkadza naszym maluchom? Bo ja tylko z tego wzgledu sie ograniczam |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Pumka mysle ze nie przeszkadza, yc to naturalne woski wiec pewnie nie draznia w nosek
![]() Wklej prosze te paputki domowe raz jeszcze ![]() hejo ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-09-15 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |||
Zakorzenienie
|
hej
Zapowiada się leniwa niedziela. Wybiorę się jedynie do Tk Maxxa po śpiworek, pewnie na śpiworku się nie skończy ![]() Zamówiłam paputki EcoFeet - te które polecałyście, wzięłam owieczki. Oczywiście wybieraliśmy spośród wzorów dla chłopców ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Linko na swiat zapachow. Pl
![]() ![]() Te paputki eco musze kupic, befado to tragedia jakixh malo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Tak się ostatnio zastanawiałam co do śpiworków, czy wasze dzieci jak się budzą to potrafią normalnie w nich wstać lub usiąść?
Ja zamówiłam na all nową pościel dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Świętujemy dziś z mężem szóstą rocznicę ślubu ![]() Pogoda paskudna (a wczoraj było pięknie i słonecznie), ale nie będziemy siedzieć w domu. Zaraz śniadanko a potem carboot ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mamy 5 rocznicę w piątek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.