|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
wlasnie to sciaganie jest strasznie upierdliwe... dlatego uwazam ze osoby sciagajace i dajace mleko z butli (nie mm tylko swoje) i jeszcze utrzymujace w miare dlugo ta laktacje to powinny przynajmiej ukoronowane zostac! bo to naprawde ciezka praca! bo jak sie daje cyca to taki "gotowiec" juz jest - zalapie i leci. a tu trzeba naczekac sie az sie sciagnie, podgrzac czasami, podac, znowu sciagnac... takze w nocy... i jeszcze jakims cudem utrzymac laktacje! ![]() jednego tylko nie rozumiem - jak ktos z gory twierdzi ze mleka miec nie bedzie bo np. poprzednio nie mial, siary nei ma, male piersi... w szpitalu jak z kinia lezalam to jedna wielorodka tylko czekala az wyjdzie ze szpitala by podac butle bo ona pierwsze tez dlugo nie karmila (kilka dni) bo niby pokarmu nie miala. w szpitalu dziec na cycku byl i w sumie nie odbiegal w ryczeniu czy ilosci karmien od mojego... ale zwyczajnie nie kazdemu sie jednak chce bawic w kp... z drugiej strony - to tanie i wygodne, bo daleko po mleko iśc nie trzeba
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
dobranoc, ja uciekam
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z bio oilem to ja używam od kilku dni i brak skutków ubocznych, skóra super nawilżona i wszystko cacy. Nic się nie łuszczy. Cytat:
![]() Gripe Water używaliśmy, bez szału. To też koperkowe.
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście pokarm leci, moje zdeterminowanie też robi swoje iii zobaczymy we wtorek ile przybrała na wadze przez 8 dni ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- aha muszę się pochwalić że wykąpałam dzisiaj Olę w WANNIE ;D bo jestem dzisiaj u rodziców, bo tż nie ma więc nie chciałam sama siedzieć, więc odwiedziłam STARE ŚMIECI ))) i jutro wracam, aleeee miałam auto tak zapakowane, bo i fotelik z małą i gondola też na tylnym siedzeniu i w bagażniku stelaż i nie było jak zabrać wanienki zresztą po co ;p nie było źle w wannie heh
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Czytaaaałam i przysnęłam, więc idę spać, bo za 7min. mamy z Tż I rocznicę ślubu. Juz teraz trzymam
za te, które jutro będą rodzić (w końcu niedziela, na pewno jakieś dziecię nam przybędzie ). Pewnie się nie pojawię, bo chcemy ten dzień spędzić tylko we dwojeDobranoc
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Matko jakies 3 skurczyki mnie lapnely w lazience.Pierwsze w tej ciazy. Lek mnie ogarnal bo przypomnialy mi jak boli w najlzejszej fazie. Mamoooii
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Koszmarne uczucie ![]() My obejrzeliśmy serial, bo za późno było na film i trzeba iść spać, bo nie sądzę, że 2 dni z rzędu będziemy mieć tyle szczęścia, co dziś, że Eda o 10 wstał ![]() Na jutro zero planów, chyba, że pogoda dopisze, ale patrząc na ostatnie dni, jakoś nie sądzę... Jutro pakuję ubranie na wyjście i torbę do szpitala dla tż (picie, przegryzki, klapki) i w zasadzie można powiedzieć, że już nic mnie nie zaskoczy. No, może jeszcze aparat naładuję i wrzucę do torby teżeta ![]() Tylko jak ja będę robić zdjęcia do porodu Poprzednio chyba tż przywiózł po południu aparat, a rano nie mieliśmy, więc w sumie fart, że rodziłam długo i mamy udokumentowanego Edzika zaraz po urodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- To ja znów zarzucę dowcipem, co by za nudno nie było: Mówi ojciec do syna: - Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę! - Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest? - To córka Kulczyka! - Suuuper! Trzeba było tak od razu! Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę: - Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki! - Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki... - Ależ to wiceprezes Orlenu. - Cudownie! To zmienia postać rzeczy! Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu: - Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie. - No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę. - Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka! - Ooo! Chyba, że tak!
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak słysze takie rzeczy to się cieszę, że urodzę po drugiej stronie globu.. Ja już po SR. Dziś było tak sobie, bez szału. Za tydzień druga część, zobaczymy No i poryczałam się jak nam babka puściła filmik z porodu, jak dzieciaczek się urodził Dobrze, że światło było zgaszone i akurat nie miałam tuszu na rzęsach ![]() A tu macie kota słodziaka na rozładowanie napięcia dyskusji o KP ![]() http://www.youtube.com/watch?v=LhjwK2EQPBA |
|||
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Hej Mamuśki. Właśnie przyszliśmy z wesela do hotelu. Tak długo wytrzymałam, że sama w szoku jestem... Mój TŻ szybciej miał dość niż ja. Wesele super, pani młoda piekna, muzyka fajna, nawet troszkę potańczyliśmy - miny niektórych ludzi na widok mojego wirującego na parkiecie brzusia - bezcenne
![]() Teraz wypadałoby trochę odpocząć, bo na 12 poprawiny. Tylko, że mi spać się nie chce, więc przelece forum ![]() Aaaaaa zapomniałam o najważniejszym - serdeczne gratulacje dla nowych mamusiek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
A ja spać nie mogę
![]() Od 3 w takim polsnie jestem, a teraz Edi się budzil i już lipa. Musiałam iść zjeść, o burczalo w brzuchu i nie wiem, jak teraz zasne.
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Ja tez lacze karmienie cycem ze sciaganiem i mm. Mimo wiszenia na cycu po 2-3 h, mlody chce nadal jesc, nie bede go glodzic. A zmeczenie bardzo mi sie daje we znaki i po prostu fizycznie nie daje rady bez snu. Rana po cc tez jeszcze boli. Dobrze, ze sie juz nie saczy...wymieniamy sie na nocki z TZ, choc ja zawsze ok 4-5 staram sie pokarmic cycem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Matal a już myślałam, że rodzisz
![]() Bezsenności współczuję. Jeszcze trochę
|
|
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
#3644 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
gratulacje dla nowych mamusiek Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Tylko spać nie mogę po 4 h jestem zmeczona, a nie daje rady zasnąć i tak prawie każdej nocy.
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Maciejem w 40 tygodniu ciąży - ostatnim napewno
1379221085349.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Na początek Rubinka, Wiktom gratulacje
Amelka śliczny wózek Witam się w 40 tc. Wczoraj doszłam do wniosku że moje dziecko jest nie do zdarcia. Skręcaliśmy meble, sprzątaliśmy i ogólnie bardzo intensywny dzień był wczoraj a on nic. Stwierdził że grzecznie poczeka do terminu cc. A mnie już schizy dopadają. W nocy śniło mi się właśnie cc i to że uciekłam ze szpitala
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi glupio ze taki grzeczny a tez go wczoraj grubo przegonilam dostal gruby wycisk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też się cc śniło nie raz. |
|||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram sie o cc nie myslec bo bym.chyba umarla
im blizej tym bardziej sie boje rozcharatania mi brzucha ![]() pociesza mnie to ze wszystkie znajome ktore mialy cc w ciagu ostatnich lat goly sie w.2-3tyg ze podobno teraz w wiekszosci pieknie zszywaja, robia male rany itp. to sobie wmawiam ze to prawda i ze nie bedzie tak zle ![]() jak czytam ze ktos mial dzidziusia na rekach zaraz po cc i normalnie kangurowal, albo ze tz byl obok to plakac mi sie chce bo u mnie tak nie bedzie ![]() denerwuje mnie to strasznie ze taki wielki szpital i taki dobry a takich rzeczy niezapewniaja tz spi nadal kurcze juz 11godzin pochrapuje a ja pol nocy zwijam sie od skurczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obcinałyście dzieciakom już paznokcie? Mi w szpitalu powiedzieli, żeby po mscu. Mały ma długie i czasem się zadrapie. Niedrapków nie zalecali z kolei bo jak dziecko głodne np. w nocy i zaczyna pchać rączki do buzi to może tą rękawiczką się udusić
Nie wiem jak to rozwiązać |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to dziwnie brzmi, ale tak podobno się robi.
|
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ostatniego tygodnia dla Was obu
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Położna mówiła że zna babeczkę, która naprawdę nie miała w ogóle piersi, no tylko sutki a jak się zawzięła to karmiła córę do 6 miesiąca. Wszyscy w szpitalu byli w szoku. O jak Ci zazdroszczę udanych kąpieli w wannie - mój się tak drze jakbyśmy go ze skóry odzierali... Aż mu łzy lecą... Choć wczoraj troszkę mniej płakał. Może zaczyna akceptować sprawę? Zobaczymy. Cytat:
![]() Nasz dzieć dziś był dla nas w nocy łaskawy i spał całkiem nieźle. Fakt spał z nami w łóżku ale aż się sama budziłam i sprawdzałam czy żyje tak smacznie spał. Do karmienia sama musiałam go dobudzać. Boże niech mu tak zostanie na te nocki ![]() W przyszłym tygodniu chrzcimy Stasia |
|||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
GORGULEK ja Edzikowi obcielam po tygodniu i Elenie też tak zakoerzam
![]() TASSIA wow, sliczny brzus, idealny, bez rozstepow
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem pod wrazeniem braku rozstepow ![]() mam jednego, nazwalam go: pierwszy, ostatni i honorowy w skrocie poh mam nadzieje ze w te ostatnie dni juz nic nowego sie nie ukaze ![]() dzis jade na obiad do mamy na schaboszczaka i kapuche zasmazana cos czuje ze to ostatni taki szalowy posilek ![]() a w kazdym razie jeden z ostatnich Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

za te, które jutro będą rodzić (w końcu niedziela, na pewno jakieś dziecię nam przybędzie

juz mam dosc takiego jedzenia i caly czas jestem glodna a nic za bardzo nie moge zjesc dostalam spis od dietetyczki to praktycznie nic nie moge
musze Tż poprosic zeby mi ugotowal jakas marchewke albo jablko albo gruszke bo nie wytrzymam dluzej

[/RIGHT]