Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 23:25   #3631
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
na mniej więcej 8karmień w ciągu doby, 4 muszą być z butelki, bo rozpuszczam w mleku taką saszetkę z "dopalaczem" dla wcześniaków. Inne leki, a w zasadzie witaminy i zelazo podaję ze strzykawki, więc piersią mogę karmić, tylko jeszcze jest taki problem, że jej się srednio chce tego cycka, buzi wogóle nie otwiera, albo otwiera za bardzo, szuka, szuka a nie uchwyci brodawki i sie denerwuje tylko i płacze. Nie wiem sama, najpierw tak długo uczyła się butelki w szpitalu jak przechodziłą z karmienia sonda, teraz dużo wysiłku muszę włożyć w to, by ją prowokować do cyca, sama nie wiem czy jestem aż tak zdeterminowana, skoro odciągnę mleko i z butli mi zje elegancko...tylko ile dłużej mi z tym wszystkim schodzi, dodatkowe ok 4 godziny na dobę przy laktatorze
to chociaz probuj te karmienia bezlekowe dawac najpierw z piersi. moze zalapie. a jak nie - to masz zawsze butle w zanadrzu.

wlasnie to sciaganie jest strasznie upierdliwe... dlatego uwazam ze osoby sciagajace i dajace mleko z butli (nie mm tylko swoje) i jeszcze utrzymujace w miare dlugo ta laktacje to powinny przynajmiej ukoronowane zostac! bo to naprawde ciezka praca! bo jak sie daje cyca to taki "gotowiec" juz jest - zalapie i leci. a tu trzeba naczekac sie az sie sciagnie, podgrzac czasami, podac, znowu sciagnac... takze w nocy... i jeszcze jakims cudem utrzymac laktacje!

jednego tylko nie rozumiem - jak ktos z gory twierdzi ze mleka miec nie bedzie bo np. poprzednio nie mial, siary nei ma, male piersi... w szpitalu jak z kinia lezalam to jedna wielorodka tylko czekala az wyjdzie ze szpitala by podac butle bo ona pierwsze tez dlugo nie karmila (kilka dni) bo niby pokarmu nie miala. w szpitalu dziec na cycku byl i w sumie nie odbiegal w ryczeniu czy ilosci karmien od mojego... ale zwyczajnie nie kazdemu sie jednak chce bawic w kp... z drugiej strony - to tanie i wygodne, bo daleko po mleko iśc nie trzeba

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 23:28   #3632
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

dobranoc, ja uciekam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 23:29   #3633
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
heh własnie matal ma racje zaraz będzie jakaś bitwa o kp;p

uważam, że trochę niesłusznie najechałyście na natale, ja sama nie wiem jak ja sobie poradze z kp ale jakos jej objasnienia przyjelam dobrze bez odczucia mądrzenia się, co nie mozna powiedziec o reszcie

a co do tego, że niektore z was uwazaja sie za wyrodne matki to tylko wasze dziwne odczucia bo nikt tu tak o was nie mowil

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

mam pytanie do dziewczyn co używały bio oila
jak zaczelam sie smarowac zaczela mi i tzowi ( bo tez uzywal) schodzi skora z paclow tak delikatnie
teraz patrze na brzuch a od kilku dni przestalam uzywac jego i to samo, skora zrobila sie sucha i sie luszczy;/ straszna lipa

mialyscie tak samo?
Z kp to przecież nikt nikogo nie zmusi i wyrodną matką nie nazywa, więc proszę tak się nie czuć i przyjmować rady albo je olać i się nie przejmować

Z bio oilem to ja używam od kilku dni i brak skutków ubocznych, skóra super nawilżona i wszystko cacy. Nic się nie łuszczy.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to moze chociaz zrob zdjecie cyca i poloz pod podusia dziecka... tfu, podusi nei wolno.. to juz nie wiem co

a tak serio - warto walczyc za kp ale nie UMIERAĆ!

co do kolek - jest jeszcze woda koperkowa w aptekach (gripe water), ale nie uzywalam wiec sie nei wypowiem

smoczek - moj syn uzywal juz w szpitalu, bo ssak nieziemski, corka tak po kilku tyg. bo sie darla a jesc i tak nie jadla. coz, moj swiety spokoj tez ma swoja cenę...

rusalka - nie poradze, nie mialam tak...
To zdjęcie cycka to świetny pomysł, podoba mi się

Gripe Water używaliśmy, bez szału. To też koperkowe.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 23:51   #3634
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jednego tylko nie rozumiem - jak ktos z gory twierdzi ze mleka miec nie bedzie bo np. poprzednio nie mial, siary nei ma, male piersi... w szpitalu jak z kinia lezalam to jedna wielorodka tylko czekala az wyjdzie ze szpitala by podac butle bo ona pierwsze tez dlugo nie karmila (kilka dni) bo niby pokarmu nie miala. w szpitalu dziec na cycku byl i w sumie nie odbiegal w ryczeniu czy ilosci karmien od mojego... ale zwyczajnie nie kazdemu sie jednak chce bawic w kp... z drugiej strony - to tanie i wygodne, bo daleko po mleko iśc nie trzeba
ja mam iii nie narzekam rzeczywiście pokarm leci, moje zdeterminowanie też robi swoje iii zobaczymy we wtorek ile przybrała na wadze przez 8 dni

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

aha muszę się pochwalić że wykąpałam dzisiaj Olę w WANNIE ;D bo jestem dzisiaj u rodziców, bo tż nie ma więc nie chciałam sama siedzieć, więc odwiedziłam STARE ŚMIECI ))) i jutro wracam, aleeee miałam auto tak zapakowane, bo i fotelik z małą i gondola też na tylnym siedzeniu i w bagażniku stelaż i nie było jak zabrać wanienki zresztą po co ;p nie było źle w wannie heh
Stary 2013-09-14, 23:54   #3635
Cierpliwosc
Zadomowienie

Czytaaaałam i przysnęłam, więc idę spać, bo za 7min. mamy z Tż I rocznicę ślubu. Juz teraz trzymam za te, które jutro będą rodzić (w końcu niedziela, na pewno jakieś dziecię nam przybędzie). Pewnie się nie pojawię, bo chcemy ten dzień spędzić tylko we dwoje

Dobranoc
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 00:16   #3636
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Matko jakies 3 skurczyki mnie lapnely w lazience.Pierwsze w tej ciazy. Lek mnie ogarnal bo przypomnialy mi jak boli w najlzejszej fazie. Mamoooii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 00:34   #3637
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Matko jakies 3 skurczyki mnie lapnely w lazience.Pierwsze w tej ciazy. Lek mnie ogarnal bo przypomnialy mi jak boli w najlzejszej fazie. Mamoooii

Miałam to samo już 3 razy
Koszmarne uczucie

My obejrzeliśmy serial, bo za późno było na film i trzeba iść spać, bo nie sądzę, że 2 dni z rzędu będziemy mieć tyle szczęścia, co dziś, że Eda o 10 wstał

Na jutro zero planów, chyba, że pogoda dopisze, ale patrząc na ostatnie dni, jakoś nie sądzę...
Jutro pakuję ubranie na wyjście i torbę do szpitala dla tż (picie, przegryzki, klapki) i w zasadzie można powiedzieć, że już nic mnie nie zaskoczy. No, może jeszcze aparat naładuję i wrzucę do torby teżeta
Tylko jak ja będę robić zdjęcia do porodu
Poprzednio chyba tż przywiózł po południu aparat, a rano nie mieliśmy, więc w sumie fart, że rodziłam długo i mamy udokumentowanego Edzika zaraz po urodzeniu

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

To ja znów zarzucę dowcipem, co by za nudno nie było:

Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę!
- Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest?
- To córka Kulczyka!
- Suuuper! Trzeba było tak od razu!
Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę:
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki...
- Ależ to wiceprezes Orlenu.
- Cudownie! To zmienia postać rzeczy!
Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu:
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę.
- Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 02:47   #3638
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczynyy juz nie moge wytrzymac z ta dieta watrobowa na sniadanie i kolacje codziennie chleb z bialym serem i salata, czasem sobie sama dodam pomidora, na obiad juz 3ci dzien z rzedu ryz i cos tam do tego juz mam dosc takiego jedzenia i caly czas jestem glodna a nic za bardzo nie moge zjesc dostalam spis od dietetyczki to praktycznie nic nie moge musze Tż poprosic zeby mi ugotowal jakas marchewke albo jablko albo gruszke bo nie wytrzymam dluzej
Dasz rade.. Chociaż wierzę, że Ci ciężko bo mnie czasem moja cukrzycowa dobija a nie jest aż tak restrykcyjna..

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej, nie było mnie od wczoraj a tu takie wieści

Gratki dla WITKOM I RUBINKI

idę nadrabiać

a w załączeniu wózio Michasia
dziś odebraliśmy, jestem nim zachwycona
Super wózek!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niestety w takich chwilach mam dość małża...
jestem tydzień po porodzie, a już na głowie mi ktoś siedzi dodam, że ani razu nie zapytała czy pomóc zrobić obiad czy coś, jedynie naczynia pomyła
może jestem dziwna, wredna itd. ale ja po prostu nie lubię jak mi ktoś siedzi w domu dłużej niż na kawę, albo przyłazi bez zapowiedzi a ona siedzi z nami non stop, od rana jak wstaniemy ok dziesiątej, do czasu aż spać nie pójdziemy.. czujecie? i tym sposobem ja się stresuję, a dziecko ze mną...
powiedziałam już P., że następnym razem mam nawet mi nie zadawać pytania czy ona może tutaj spać, bo biorę małego i idę do rodziców
Współczuje sytuacji. Nie jesteś wredna i doskonale Cię rozumiem - w końcu potrzebujesz troche intymności.. Postaw sprawe jasno TZ, tutaj nie ma co owijać ani się denerwować..
Jak słysze takie rzeczy to się cieszę, że urodzę po drugiej stronie globu..

Ja już po SR. Dziś było tak sobie, bez szału. Za tydzień druga część, zobaczymy No i poryczałam się jak nam babka puściła filmik z porodu, jak dzieciaczek się urodził Dobrze, że światło było zgaszone i akurat nie miałam tuszu na rzęsach

A tu macie kota słodziaka na rozładowanie napięcia dyskusji o KP
http://www.youtube.com/watch?v=LhjwK2EQPBA
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 03:36   #3639
jo_asiek
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Hej Mamuśki. Właśnie przyszliśmy z wesela do hotelu. Tak długo wytrzymałam, że sama w szoku jestem... Mój TŻ szybciej miał dość niż ja. Wesele super, pani młoda piekna, muzyka fajna, nawet troszkę potańczyliśmy - miny niektórych ludzi na widok mojego wirującego na parkiecie brzusia - bezcenne

Teraz wypadałoby trochę odpocząć, bo na 12 poprawiny. Tylko, że mi spać się nie chce, więc przelece forum

Aaaaaa zapomniałam o najważniejszym - serdeczne gratulacje dla nowych mamusiek

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 04:48   #3640
matallewar
Zakorzenienie

A ja spać nie mogę
Od 3 w takim polsnie jestem, a teraz Edi się budzil i już lipa. Musiałam iść zjeść, o burczalo w brzuchu i nie wiem, jak teraz zasne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 04:57   #3641
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
uffff ulzylo mi
Ja tez lacze karmienie cycem ze sciaganiem i mm. Mimo wiszenia na cycu po 2-3 h, mlody chce nadal jesc, nie bede go glodzic. A zmeczenie bardzo mi sie daje we znaki i po prostu fizycznie nie daje rady bez snu. Rana po cc tez jeszcze boli. Dobrze, ze sie juz nie saczy...wymieniamy sie na nocki z TZ, choc ja zawsze ok 4-5 staram sie pokarmic cycem.

Stary 2013-09-15, 04:57   #3642
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Matal a już myślałam, że rodzisz
Bezsenności współczuję. Jeszcze trochę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 04:58   #3643
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Główna przyczyną ulewania jest niedojrzały układ pokarmowy i przecież o ile dziecko nie chlusta po jedzeniu i nie ma problemów z przybieraniem na wadze to nie ma w tym nic niepokojącego....

http://www.mamusie.net/wiadomosci,ul...niemowlat.html
Moj sie troche ulewa, ale jak napisalas - tez uwazam, ze to normalne.

Stary 2013-09-15, 05:04   #3644
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

"Hej. Jestem mały Olaf, przywitałem się dziś z rodzicami o g.7.05, mam 3490g i 52cm. Dostałem 10 punktów, mama i ja czujemy się dobrze"

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O 10:30 na świat przyszedł Filip Rubinki. Waży 3260 g i ma 10 pkt Rubinka pisze, że jest najszczęśliwszą mamą na świecie

GRATULACJE!

gratulacje dla nowych mamusiek

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis zły nastrój, jestem wkur.. na P. mam dość jego rodziny, szwagierki, która tutaj siedzi, ja się stresuję, bo siedź sobie z wiecznie wywalonym cyckiem, no kurde mam ochotę wyć, mam dość mówiłam mu, że nikt ma nie przyłazić, a tym bardziej tutaj siedzieć, czuję, że dzisiaj wydrę się na niego, bo mam dość chcę mieć swobodę chcę spokoju i odpoczynku, a ta wiecznie za nami łazi, siedzi no masakra jeszcze raz niech ją tutaj przytprowadzi to biorę małego i idę do rodziców, w dodatku teściowa wraca za tydzień i też się już stresuję, że mi tutaj będzie wysiadywać
Ja bym gowniare wywalila na zbity pysk, co ona do k.u.r.w.y. nędzy nie ma swojego życia???? byłabym z nią szczera aż do bólu i w doopie bym miała to czy się obrazi albo co tam

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 05:18   #3645
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Matal a już myślałam, że rodzisz
Bezsenności współczuję. Jeszcze trochę
Nic nie rodze
Tylko spać nie mogę po 4 h jestem zmeczona, a nie daje rady zasnąć i tak prawie każdej nocy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 06:56   #3646
tassia
Zakorzenienie

Witam sie z Maciejem w 40 tygodniu ciąży - ostatnim napewno

1379221085349.jpg

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 07:27   #3647
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Załącznik 5408823

Super

Stary 2013-09-15, 07:36   #3648
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5408823

Gratulacje!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:17   #3649
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny. Na początek Rubinka, Wiktom gratulacje
Amelka śliczny wózek

Witam się w 40 tc.
Wczoraj doszłam do wniosku że moje dziecko jest nie do zdarcia. Skręcaliśmy meble, sprzątaliśmy i ogólnie bardzo intensywny dzień był wczoraj a on nic. Stwierdził że grzecznie poczeka do terminu cc. A mnie już schizy dopadają. W nocy śniło mi się właśnie cc i to że uciekłam ze szpitala

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:19   #3650
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Amelka śliczny wózek

Witam się w 40 tc.
Wczoraj doszłam do wniosku że moje dziecko jest nie do zdarcia. Skręcaliśmy meble, sprzątaliśmy i ogólnie bardzo intensywny dzień był wczoraj a on nic. Stwierdził że grzecznie poczeka do terminu cc. A mnie już schizy dopadają. W nocy śniło mi się właśnie cc i to że uciekłam ze szpitala
hehe moj tez chyba czeka
az mi glupio ze taki grzeczny a tez go wczoraj grubo przegonilam

dostal gruby wycisk

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 08:27   #3651
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
hehe moj tez chyba czeka
az mi glupio ze taki grzeczny a tez go wczoraj grubo przegonilam

dostal gruby wycisk

No jestem ciekawa jak zareaguje na dzisiejszy maraton bo też czeka nas intensywny dzień

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:36   #3652
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie rodze
Tylko spać nie mogę po 4 h jestem zmeczona, a nie daje rady zasnąć i tak prawie każdej nocy.
A funkcjonować jakoś trzeba

Cytat:

Załącznik 5408823

Śliczny

Cytat:
Witam się w 40 tc.

Mi też się cc śniło nie raz.

Stary 2013-09-15, 08:43   #3653
tassia
Zakorzenienie

ja staram sie o cc nie myslec bo bym.chyba umarla
im blizej tym bardziej sie boje rozcharatania mi brzucha

pociesza mnie to ze wszystkie znajome ktore mialy cc w ciagu ostatnich lat goly sie w.2-3tyg
ze podobno teraz w wiekszosci pieknie zszywaja, robia male rany itp.
to sobie wmawiam ze to prawda i ze nie bedzie tak zle

jak czytam ze ktos mial dzidziusia na rekach zaraz po cc i normalnie kangurowal, albo ze tz byl obok to plakac mi sie chce bo u mnie tak nie bedzie
denerwuje mnie to strasznie ze taki wielki szpital i taki dobry a takich rzeczy niezapewniaja

tz spi nadal kurcze juz 11godzin pochrapuje a ja pol nocy zwijam sie od skurczy

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 08:56   #3654
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny obcinałyście dzieciakom już paznokcie? Mi w szpitalu powiedzieli, żeby po mscu. Mały ma długie i czasem się zadrapie. Niedrapków nie zalecali z kolei bo jak dziecko głodne np. w nocy i zaczyna pchać rączki do buzi to może tą rękawiczką się udusić
Nie wiem jak to rozwiązać
Stary 2013-09-15, 09:00   #3655
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny obcinałyście dzieciakom już paznokcie? Mi w szpitalu powiedzieli, żeby po mscu. Mały ma długie i czasem się zadrapie. Niedrapków nie zalecali z kolei bo jak dziecko głodne np. w nocy i zaczyna pchać rączki do buzi to może tą rękawiczką się udusić
najlepiej obcinać we śnie, ale jak się boisz, to możesz delikatnie je obgryźć wiem, że to dziwnie brzmi, ale tak podobno się robi.
Stary 2013-09-15, 09:01   #3656
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5408823

Cytat:
Amelka śliczny wózek

Witam się w 40 tc.

Gratulacje ostatniego tygodnia dla Was obu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 09:01   #3657
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez tak powiedzieli w szpitalu, ale nie bylo przeciwskazan odnosnie niedrapek. Moj je raczej zdejmuje notorycznie

Stary 2013-09-15, 09:05   #3658
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj sie troche ulewa, ale jak napisalas - tez uwazam, ze to normalne.
Snow czytałam, ze ulewanie mozę być większe gdy matka spożywa produkty z mleka krowiego. Nie powiem ale ja mam straszną fazę na mleko - na kaszę mannę konkretnie i wręcz nie potrafię sobie odmówić. Staś zaczął ulewać gdy skończył 2 tygodnie i wczoraj ulało mu się tylko raz a starałam się omijać mleko wiec może coś w tym jest ??

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja mam iii nie narzekam rzeczywiście pokarm leci, moje zdeterminowanie też robi swoje iii zobaczymy we wtorek ile przybrała na wadze przez 8 dni

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

aha muszę się pochwalić że wykąpałam dzisiaj Olę w WANNIE ;D bo jestem dzisiaj u rodziców, bo tż nie ma więc nie chciałam sama siedzieć, więc odwiedziłam STARE ŚMIECI ))) i jutro wracam, aleeee miałam auto tak zapakowane, bo i fotelik z małą i gondola też na tylnym siedzeniu i w bagażniku stelaż i nie było jak zabrać wanienki zresztą po co ;p nie było źle w wannie heh
O ja też mam bardzo małe piersi. W ciąży nie powiększyły się nic a nic a teraz tylko o jeden rozmiar - do AŻ 75B a mleko mam i karmię póki co tylko piersią choć sztuczne mleko mam kupione w razie W
Położna mówiła że zna babeczkę, która naprawdę nie miała w ogóle piersi, no tylko sutki a jak się zawzięła to karmiła córę do 6 miesiąca. Wszyscy w szpitalu byli w szoku.
O jak Ci zazdroszczę udanych kąpieli w wannie - mój się tak drze jakbyśmy go ze skóry odzierali... Aż mu łzy lecą... Choć wczoraj troszkę mniej płakał. Może zaczyna akceptować sprawę? Zobaczymy.

Cytat:

Załącznik 5408823

Gratuluję - fajna piłeczka

Nasz dzieć dziś był dla nas w nocy łaskawy i spał całkiem nieźle. Fakt spał z nami w łóżku ale aż się sama budziłam i sprawdzałam czy żyje tak smacznie spał. Do karmienia sama musiałam go dobudzać. Boże niech mu tak zostanie na te nocki
W przyszłym tygodniu chrzcimy Stasia

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:20   #3659
matallewar
Zakorzenienie

GORGULEK ja Edzikowi obcielam po tygodniu i Elenie też tak zakoerzam

TASSIA wow, sliczny brzus, idealny, bez rozstepow

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 09:26   #3660
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
GORGULEK ja Edzikowi obcielam po tygodniu i Elenie też tak zakoerzam

TASSIA wow, sliczny brzus, idealny, bez rozstepow
dziekuje dziekuje

sama jestem pod wrazeniem braku rozstepow
mam jednego, nazwalam go: pierwszy, ostatni i honorowy w skrocie poh
mam nadzieje ze w te ostatnie dni juz nic nowego sie nie ukaze

dzis jade na obiad do mamy na schaboszczaka i kapuche zasmazana
cos czuje ze to ostatni taki szalowy posilek
a w kazdym razie jeden z ostatnich

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości