Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 06:57   #2041
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Trzymajcie kciuki za chrzest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 07:20   #2042
jakierka
Zadomowienie

Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Agrafko,

A ja zle zapielam pieluche i dziecko szybciej mi sie obudzilo, bo biedny przemokl

Kolejne karmienie )

Stary 2013-09-15, 07:37   #2043
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Surka ja mam przewijak doczepiony do lozeczka ale moj maly sie tam juz nie miesci. Bedzie gral w NBA Tz juz mu zaplanowal kariere

za Chrzty dzisiejsze

Baloniku-

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:02   #2044
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Odnośnie wczorajszego zebrania to prócz tego że Małgosia jest grzeczna itd. to jeszcze ma chlopaka!!!! W dodatku ma na imię Jaś!!! No bajecznie

Byliśmy na ślubie męża kuzyna. Ubralam sie sexy i od razu mi lepiej.

heehehe no pieknie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Laski przyszłam sie pochwalić moim kremem marchewkowym

Jest pyszny, bo na początku wydaje sie słodki, ale potem przechodzi w ostry! Dodalam rzodkiewke, pietruszke, pomarańczy trochę, skórke z pomarańczy starta i imbir starty do tego pieprz cytrynowy, papryke ostra w proszku, natke pietruszki i oto jest

dzoan dziekuje ze napisałas o tym kiedyś bo mi bardzo smakuje i w ogóle nie jest mdla mimo, ze sie o to bałam co prawda robiłam z jakiegoś przepisu w internecie i go modyfikowalam na swój sposób ale wyszło pysznie

D
piekne kremik wyglada...bardzo smakowice.
Cytat:
Hej dziewczyny

Zalatwilismy chrzciny i to bez żadnych problemów nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle
Mamy chrzciny indywidualne 26 października o godzinie 17:30, tak chcieliśmy zeby nie robić obiadu, tylko przystawki i przekąski i wsio cieszę sie, bo nie chcieliśmy chrztu zbiorowego, tak bedzie rodzinnie i kameralnie
Ksiądz tylko prosił o dostarczenie aktu urodzenia i zaświadczeń od rodziców chrzestnych z ich parafii i tyle bardzo w porządku, pozartowal z nami i zaprosił ponownie

Zdałam Wam sprawozdanie, a teraz lecę robić zupę marchewkowa bo ostatnio dzoan mnie natchnela potem jeszcze wpadne poczytać co u Was
)
no to extra teraz tylko wyszykowac mlodego i gonicie diabelka

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Może ja też zainteresuję się tym cudem

Czarownica - jak się czujesz?

-------
Hej
Nocka spoko, a ja się nawet lepiej czuję
Mały smerfuje w gondolce, a ja piję Karmi i będę nadrabiała
Pan Skok już prawie spakowany, już prawie w drzwiach-liczę na to, że dziś powie nam ostatecznie "bye"

Poza tym nic ciekawego u mnie. Nawet pogoda nieciekawa
czytałam, ze Ci mnie brakuje mi Was tez...ale jestem czuwam,ale czasem przybywa do nas pan skoczek i nie mam nawet kiedy kompa wlaczyc buuuu

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Antek mial slady krwi na rekawku jak go teraz przewijałam. Obejrzelismy dziasla, nosek, ale nic nie ma. Ciumkał przed przebraniem rekaw i piastke i chyba sie gdzies zadrapał.
Serce mi staneło jak to zobaczyłam

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

bedzie dobrze
czytałam o kotku... :/ ale to byla dobra decyzja, jak bede miala wiecej czasu to napisze cos do tego postu w klubie.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że ja tak tlyko os obie dzisiaj, ale chyba mi się stres jakiś udziela przed jutrzejszymi chrzcinami
kciuki, czekamy na foty z chrzcin

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O kurczę tylko 2 tyg od otwarcia? myślałam, że dłuzej..a to wtedy się nie opłaca.. a słyszałam, że bebiko lub bebilon jest najbardziej dosładzane.. nie pamiętam które z tych dwóch, bo nazwy podobne..może wiecie? żebym uniknęła tego 'cukru'

Jeszcze jedno pytanko odnośnie odparzeń.. bo skoro używałam niepotrzebnie non stop maści z cynkiem sudocrem i teraz babydream, to czym mam zwalczyć odparzenie na pupci Małego..dzisiaj ma jeszcze gorzej? w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe.. W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??
my uzywamy bebilon.

a co do odparzen to linomag zielony i pupka piekna

ogarniam ile moge, ale synowi juz burczy w brzuc hu..wiec wybaczcie jak ne dokoncze, stesknilam sie juz za Wami...

dzień dobry

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:34   #2045
Margosia__
Zakorzenienie

Mam trochę do nadrobienia, ale przyszłam tylko napisać, ze byliśmy wczoraj na weselu
Peter został sam z Dziadkami- podobno był spokojny i nie dał do wiwatu
Jaka jest prawda nigdy się nie dowiem ha ha ha... I jest zaprawiony w boju jadł na obiadek marchewkę Krzywdy Mu raczej nie zrobili bo Dzieć zadowolony śmieje się od rana

Ale jak przy karmieniu wtulił się w pierś i zaczął uśmiechać, ze w końcu jego Cycuś wrócił bezcenne, aż warto było dla tego widoku wyjść na całą noc

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Tylko piersi niezadowolone z nieobecności Gluta nie mogą do tej pory dojść do siebie Stanowczo za dużo jedzenia i Młody nie może przerobić

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:44   #2046
skylie
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Agrafka, Dzoan- za chrzciny

Margosia- takie chwile sa bezcenne. Ola też mnie dzisiaj przywitała 100W usmiechem Rozpłynąć się można

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:51   #2047
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42810517]Elaine ja uwielbiam 2 i pół, mam jakas słabość do Sheena A Cali to już wcale, Duchovny <3

My po 2 karmieniu zasypiamy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Surka ja mam przewijak doczepiony do lozeczka ale moj maly sie tam juz nie miesci. Bedzie gral w NBA Tz juz mu zaplanowal kariere

za Chrzty dzisiejsze

Baloniku-
Hyhy..to jeszcze 4 i druzyne bedziecie mieli;-)

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam trochę do nadrobienia, ale przyszłam tylko napisać, ze byliśmy wczoraj na weselu
Peter został sam z Dziadkami- podobno był spokojny i nie dał do wiwatu
Jaka jest prawda nigdy się nie dowiem ha ha ha... I jest zaprawiony w boju jadł na obiadek marchewkę Krzywdy Mu raczej nie zrobili bo Dzieć zadowolony śmieje się od rana

Ale jak przy karmieniu wtulił się w pierś i zaczął uśmiechać, ze w końcu jego Cycuś wrócił bezcenne, aż warto było dla tego widoku wyjść na całą noc

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Tylko piersi niezadowolone z nieobecności Gluta nie mogą do tej pory dojść do siebie Stanowczo za dużo jedzenia i Młody nie może przerobić

piter kochany synek

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:53   #2048
tweedledee
Zakorzenienie

Nam malutki wczoraj znowu dał film obejrzec, zaczął kwękac równo z napisami

W nocy miałam 3 karmienia, po których mały od razu odlatywał Gdyby nie pobudka przed 6 byłabym w nie najgorszym stanie

I chociaż mam w sumie całkiem grzeczne dziecko, nie wiem, w co ręce włożyc, podziwiam te z was, które mają większe urwisy i jeszcze się udzielają co dzień. Może za jakiś czas

Dzisiaj zostaję sama z małym od popołudnia, do nocy, bo tż na koncert jedzie, znając życie ja będę miała swój w domu
Stary 2013-09-15, 09:09   #2049
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Ja już po śniadaniu Małgoś właśnie kończy, Alicja też najedzona.
Wczoraj byliśmy we 4 na ślubie. Mąż z Alą w nosidełku wszedł do Kościoła, a my z Małgosią wyszłyśmy na zewnątrz bo byli też nasi sąsiedzi z małym Dawidkiem (rok i 3 mce) Latał za Małgosią, chichrał się w głos, a ta robiła za opiekunkę. W każdym razie tuż przed końcem ślubu przyszły na szczudłach dwa aniołki, żeby rzucać płatki róż na młodych jak będą wychodzili, a później w kolejce do składania życzeń rozdawali takie ciasteczka z karteczką z życzeniami dla gości, data i imiona młodych. Fajne to. W każdym razie Dawidek zobaczył aniołki i zachwyt "ooooo aniołki, ja jestem aniołek", a Małgosia popatrzyła i tekst "eeeee na kijkach chodzą, dziwne". Goście na zewnątrz Kościoła w ryk. Dzieciaki zresztą co chwila jakieś teksty rzucały, a goście zamiast się modlić to zabawę mieli

Dziś mąż jedzie na jakieś zawody strażackie, jako Prezes OSP musi młodzieżówkę zawieźć, a my zostajemy same

Na obiad dziś planuję bakłażana faszerowanego. Pychotka

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-15 o 09:10
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:11   #2050
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej
u nas noc spokojna, jedno karmienie, fajnie bo od dłuższego czasu mamy tylko jedno karmienie ale Szymek codziennie wstaje 5.30 -6 i juz koniec spania i jestesmy na nogach. Przyplątało się i do nas odparzenie chyba za często smarowałam dupinkę sudokremem, Tż mnie ostrzegał abym nie nadużywała tego kremu bo dupiknę ma ładna ale ja głupia pipa wszystko wiem lepiej posmarowałam mu z rana Tormentiolem tak jak polecałyście Dzoan.
Pogoda lipna także spaceru nie będzie.

Dzoan, Agrafka -
Margosia- dla Petera, szybko zaczynacie eksperymenty

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:37   #2051
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My sobie potanczylismy (Artur jest o wiele lepszym partnerem do tanca niż tz:P), a teraz Maluch usypia, pranie mi sie pierze i czekam na mamę.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:49   #2052
lachryma
Zakorzenienie

dzień dobry

u nas nocka super- jedno karmienie po 4tej i kolejne dopiero po 8mej
dziś jedziemy na zakupy do galerii, muszę kupić małej wdzianko na chrzest

trzymam kciuki za dzisiejsze chrzty! oby były udane, a dzieciaczki dużo pieniążków dostały

Perse- ja też tańczę z Oliwią i jesteśmy dobranymi partnerkami. nie depcze mi po stopach chociaż jak mąż
Stary 2013-09-15, 09:50   #2053
Margosia__
Zakorzenienie

Chyba mi się spać chce

Mały
Stary 2013-09-15, 09:53   #2054
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi się spać chce
tak to jest jak się baluje zamiast grzecznie spać w nocy
Stary 2013-09-15, 09:55   #2055
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tak to jest jak się baluje zamiast grzecznie spać w nocy

ale jaki mieliśmy fajny stolik sami kierowcy i matki karmiące

Mały
Stary 2013-09-15, 09:57   #2056
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Zalatwilismy chrzciny i to bez żadnych problemów nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle
Mamy chrzciny indywidualne 26 października o godzinie 17:30, tak chcieliśmy zeby nie robić obiadu, tylko przystawki i przekąski i wsio cieszę sie, bo nie chcieliśmy chrztu zbiorowego, tak bedzie rodzinnie i kameralnie
Ksiądz tylko prosił o dostarczenie aktu urodzenia i zaświadczeń od rodziców chrzestnych z ich parafii i tyle bardzo w porządku, pozartowal z nami i zaprosił ponownie

Zdałam Wam sprawozdanie, a teraz lecę robić zupę marchewkowa bo ostatnio dzoan mnie natchnela potem jeszcze wpadne poczytać co u Was
Fajnie, że się udało. Widać nie wszyscy księża to stetryczałe dziady z chorymi zasadami

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za chrzest

Ej jestem w szoku. Wiecie co mój syn przed chwilą zrobił? Wypluł smoczek po czym SAM GO SOBIE WŁOŻYŁ do buzi Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka , wydaje takie odgłosy, jakby już chciał gaworzyć. Za pół roku będzie na rowerze jeździł
No, to się pochwaliłam swoim rozwiniętym dzieckiem
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:01   #2057
Konto usunięte

Artek też raz sobie wcisnął smoka

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:01   #2058
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Dzisiaj zostaję sama z małym od popołudnia, do nocy, bo tż na koncert jedzie, znając życie ja będę miała swój w domu
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:14   #2059
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42801512]Surka nie płaci sie, chyba, ze chcesz coś obejrzeć jeszcze przed premiera w tv lub bez reklam.
Ja mam to ściągnięte jako aplikacja, nie wiem, jak to działa na windowsie, pewnie jak normalna strona internetowa.

480. Tak to ja mogę ściągać, mam cały dzień luzu ..
Perse a jak Ty tak ściągasz na cały dzień to np. tylko raz czy częściej?
Bo ja mam po tej nocy ewidentnie za dużo mleka (ściągałam ale nie wszystko tylko do poczucia odprężenia ha ha ha ha) i młody nie zjada teraz wszystkiego i non stop twarde, tragedii nie ma ale jak minie te kilka godzin to jednak czuję...

Mały
Stary 2013-09-15, 10:21   #2060
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

ale jaki mieliśmy fajny stolik sami kierowcy i matki karmiące

ja już po śniadanku
był niedawno teść na 5 min, przyszedł spojrzeć jak się wnuczek chowa i poszedł

jejku jak ja wam zazdroszczę przespanych nocy .... kiedy u mnie będzie 1 lub 2 karmienia przez to coraz częściej się łamie i biorę go do łóżka, karmie na leżąco żeby choć trochę odpocząć, mój syn nie je już 5min z piersi tylko godzinę z jednej i drugiej i czasem tego mu mało

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:39   #2061
Konto usunięte

Margo więc tak:
jak miałam normalną laktację, to ściągałam zwykle co 2-3 karmienia, bo na tyle umiałam odciągnąć mleka (ok. 300 ml). Teraz mam jakiś cud przyrody w piersiach i ściągam po 450-480 ml, więc mam to na cały dzień (12 h lub więcej, Mały nie nadąża jeść), więc ściągam, jak już zaczyna brakować lub piersi mnie bolą, średnio więc 2 razy na dobę.
Ale ja nie karmię bezpośrednio, więc musisz wziąć na to poprawkę. Mały je tylko to, co ściągnę, więc nie wiem, ile mi tam zostaje w środku. I co ważne - ja odciągam do totalnie pustych piersi, jak ciągnę i już nic nie leci kilka razy, to wtedy kończę (bo czasami ciągnę, nic nie leci, a za minutę strumień, więc dokładnie sprawdzam).

Stary 2013-09-15, 10:42   #2062
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dobrym dobry..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

ja już po śniadanku
był niedawno teść na 5 min, przyszedł spojrzeć jak się wnuczek chowa i poszedł

jejku jak ja wam zazdroszczę przespanych nocy .... kiedy u mnie będzie 1 lub 2 karmienia przez to coraz częściej się łamie i biorę go do łóżka, karmie na leżąco żeby choć trochę odpocząć, mój syn nie je już 5min z piersi tylko godzinę z jednej i drugiej i czasem tego mu mało
U mnie Kochana podobnie z częstotliwością z tym ze ja twardo odkladam do łóżeczka.. I mój dalej je 5 minut..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:43   #2063
Anulka_p
Zakorzenienie

Margoś- dzielnie Piotruś przetrwał noc bez mamusi.

Ja to kurka jeszcze nie byłam nigdzie sama od porodu i troszkę sobie tego jeszcze nie wyobrażam. Jak kiedyś teść powiedział żebyśmy odwiedzając ich przywieźli ze sobą wózek, to on pójdzie z Misiem na spacer, to przeszły mnie ciarki. Beze mnie?!! No way!!
Walnięta jestem- wiem! ale nie poradzę nic, że przeraża mnie fakt, że coś mogłoby mu się stać. Wiem, że przy mnie też może, ale boję się kiedy nie mam go "pod ręką".

Jedziemy za jakieś dwie godzinki na budowlane zakupy do Castoramy- remontu ciąg dalszy, i do teściów. Zajmie nam to dobre 5-6 godzin z dojazdem (ponad 30 km) i już się boję jak nam pójdzie. Oby Misiu dał radę!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:52   #2064
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej troche mnie nie bylo

Pozniej nadrobie...ja tez bylam na weselu wczoraj..Zuzia zostala z dziadkami tez..byla grzeczna a ja caly czas o niej myslalam...

ale fajnie sie zresetowalam troche posmialam sie potanczylam odszczelilam sie jak tralala i wypilam butelke Martini bianco :-Pmyslalam ze bede zdychac dzis ale nie...czuje sie jak nowonarodzona...

Nastepne w pazdzierniku wesele..
wogole ostatnio w piatek nie karmjlam poersia bo wypilam piwko... a o 2w nocy tZ przywiozl maka...no a teraz jeszcze po wczorajszym nie moge dojsc do porzadku z cyckami odcoagam masuje i na zmiane jefen juz ogarniety czyt.bez grudek i nie twardy,a drugi jeszcze troszke..

Caluje Was i wpadne pozniej ide chyba sie zdrzemnac bo Zuzia api tez

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

wogole to dzis miaja 2miesiace odkad Zuzia jest na swiecie...

ale to zlecialo...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:53   #2065
taribari
Zadomowienie

Wczoraj odpicowałam się niczym na czerwony dywan hehe i spędziłam kilka godzin z koleżankami jak przed ciążą. To mi było potrzebne. A tatuś w tym czasie docenił jak ciężką pracę odwalam opiekując się małym cały dzień. Oczywiście syn z okazji męskiego wieczoru osrakał się od szyi po skarpety

Nadrobiłam tylko na szybko, bo jedziemy na wycieczkę i obiad za miasto.

Za wszystkie chrzty

Najpierw Dzoan a teraz En narobiłyście mi smaka na zupę marchewkową. Muszę zrobić

Mela piękną masz córcie

No i oczywiście wielkie gratulacje dla Piotrusia za pierwszy prawdziwy posiłek. Jak dużo zjadł?

Miłego dnia laseczki!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:57   #2066
Konto usunięte

Anulka ja zostawiam Małego tylko i wyłącznie z moją mamą, tylko do niej mam zaufanie. Na spacer z Małym może iść ona lub mój tata (ale on z kolei nie zostanie z nim w domu). TŻ niestety też nie zostanie sam w domu z Małym, bo nie umie go przewinąć i nakarmić (niestety mimo nadziei ręka nie daje rady, a poza tym on się boi). Więc po części Cię rozumiem. Ja wychodzę sama, jak mama zostaje z Artkiem, ale i tak wtedy dzwonię co chwilę, pierwszy telefon jest zwykle jak dojdę do przystanku A na dłużej i tak bym nie chciała wyjść, bo mi tęskno za moją słodką buźką Najdłuższe wyjście trwało 6 h - do sklepu dzieciowego zresztą, gdzie dojazd zajął mi dobre 1,5 h, bo to dość daleko Artek beze mnie jest niespokojny i nie śpi, jak przyjdę, nakarmię, przytulę to dopiero wtedy jest szczęśliwy, mój mały cycuś

Haha Dotka Martini cudowne remedium

Stary 2013-09-15, 11:16   #2067
Oliath
Zakorzenienie

Hejo
Malo zagladam, bo dzieci chore
Lala gardziolko, kaszel i katar, Lila katar z goraczka
Na razie wykorzystujemy sposoby, o ktorych wiem, ze moga pomoc - Marimer, wit. C, paracetamol, masc majerankowa, smarowanie pulmexem (od 6 miesiaca, ale ryzyk-fizyk, lepsze to niz zapalenie pluc albo uszka), kropienie poscieli Olbas Oil, wietrzenie pokoju czesto, nawilzanie powietrza garnkiem ze sloną wodą. Bosz, przytloczylo mnie to. Takie jednak uroki posiadania dzieci w wieku szkolno-przedszkolnym, ktore przynosza do domu wszystkie mozliwe wirusy i bakterie
Nie nadrobilam, moze pozniej dam rade.
Biedulka taka grzeczna jest, ze szok. Tylko patrzy tymi oczkami zalzawionymi i sie usmiecha do mnie. Lezy sama w lozeczku, nawet nie wiem czasem, kiedy zasypia. Za to nad ranem wzielam ja do mojego lozka, utulilam i cycalysmy sie trzy godziny. Sloneczko malenkie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Obejrzalam tylko foty - Surka za kurtke, Mela za Malgosie, En za kremik, Magdaza rampersa.

Czarowniczko, usciski pocieszajace - za kotka
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:20   #2068
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej
U mnie nocka do bani, bo poszłam spać o 3ciej, a od 4tej już walczyliśmy z bączkami. Chyba leczo z cebulą nie pasi Małemu

A czemu poszłam spać o 3ciej? A bo mój mąż wspaniały dopiero wrócił do domu, ale też nie o to chodzi-miał wyłączony telefon od 22 i przez prawie 5 godzin nie wiedziałam co się z nim dzieje
Przypominam, że wyszedł z domu rano

W głowie miałam oczywiście najgorsze scenariusze, już nawet się zastanawiałam czy nie zgarnęła go policja jak TŻ Margosi

Jak wrócił to najpierw go zrypałam, potem się poryczałam z tego stresu i dopiero mogłam pójść spać
Jestem na niego wk.urwiona jak 150 i nie mam zamiaru odzywać się dziś do niego. Nie wiem jak on mi to wynagrodzi Póki co śpi.

Idę nadrabiać.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-15 o 11:22
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:21   #2069
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

My tak mamy co kapiel. Dlatego kapiemy sie co dwa dni

A jak u Was?
To sie nie nudzisz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42809975]Ja chce pod prysznic, a Mały na mnie śpi.....

A nie mozesz go odłożyć jak juz śpi? Mi jak Maja usnie na rękach to jak słyszę ze pochrapuje to odkładam do łóżeczka. Czasem jeszcze oko otworzy ale zaraz zasypia.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Na recepte jest, ale chyba pediatra powinien wypisac jak poprosisz.
Nadrobilam Was, pokarmilam teraz spac poki sie da.

To poproszę jak bedziemy u pediatry przed szczepieniem

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam

Misiaczka, u nas nocki podobne, pobudki mniej wiecej o polnocy, po 4 i dopiero nad ranem. A tez nie umiem wczesniej polozyc sie spac i odpoczac.

Tak wogole to jestem mONdra Kilka dni temu przez przypadek skasowalam wszystkie apki w tel, w tym wizaz i potem zainstalowalam ponownie. Bylam wkurzona, ze wizaz sie pogorszyl bo nie moglam cytowac ani niecwidzialam zdjec. Dopiero teraz dotarlo do mnie, ze nie bylam zalogowana

Edziu nakarmiony, ale wierci sie i nie moze uspokoic. Cos czuje, ze dluuuga noc przed nami

Dzień dobry
WYSPALAM SIE
Poszłam spac 23:30, Maja jadła o 1 (ale nakarmil ja mąż bo jeszcze nie spał, ja nawet nie zakodowalam tego karmienia), potem o 4 ja ja nakarmilam ale usnela juz w trakcie jedzenia tak ze nawet nie zjadla wszystkiego. Potem o 7 mąż ja nakarmil (tez tego nie zakodowalam) i CUD sie stał bo Maja zaraz po jedzeniu usnela i pobudke mieliśmy o 9
Zjedlismy sniadanka, Maja wystrojona obserwowawala srubki w hustawce, zrobiłam biszkopt z kremem kawowym z bitej smietany.
A teraz pije kawke a mąż z Majulka śpią w sypialni

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:26   #2070
Konto usunięte

Oli jeju aż mi się płakać zachciało, jak pomyślałam o chorutkiej Lilo I w ogóle jak piszecie o problemach zdrowotnych dzieciaczków, to tak boli...

Neni ja bym chyba zabiła
A cebula ponoć zmienia smak mleka, ja nie ryzykuję ani cebuli ani czosnku. W ogóle jem mało urozmaicenie, mało warzyw, itd...

Misia, czasami tak czasami nie. Spał już tak długo, że się bałam, że go obudzę, ale po pół godzinie wiercenia się i nie obudzenia odłożyłam go, zawołałam TŻa, żeby pilnował, a sama się wreszcie umyłam, co za cudowne uczucie Obudził się dopiero po jakichś 2h.
A włosów to wczoraj bym uzbierała w wannie na swoją drugą głowę.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-09-15 o 11:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości