|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hejka,
Elaine- super te wersje piosenek pj. Nawet nie wiedziałam, że mają coś takiego.dzięki ![]() Dzoan, my mamy hipp combiotic i jest ok.puszka może być otwarta przez 4 tygodnie. Wcześniej był nan pro 1 i też było ok. Jeśli nie ma u Was żadnych tendencji do alergii, to nie kupuj mleka ha. My po spacerze, teraz siedzę przy małej i patrzę na nią. Dziś mam wyjątkowo słaby dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
Heloo ???!!!
dlaczego tak jest ze jak ja mam czas to prawie nikogo nie ma na wizazu ??? Chłopcy byli w kinie, a zaraz wybieramy sie do kalaczakry spotkać sie ze znajomymi Ale zimno dziś i sennie.. Pogrzebalam i znalazłam na strychu trochę zabawek dla leonka, znalazłam nawet matę edukacyjna ale bez pałąków.. Szukam właśnie na Allegro.. Przeszukalam tez worki z Ciuchami i piore takie większe na 68.. niektóre juz są dobre
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ale już cytować mi się nie chce
![]() Wyciągnęłam dzisiaj szpilki i co... moja stopa ledwo w nie włazi ![]() Dobra przywitałam się, poskarżyłam, mogę iść
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() Noc nie przespana. mała wzdecia ciag dalszy . do tego robi -jak juz jej pomoge wycisnac strasznie spienione kupki. Widze ze sie meczy a ja razem z nia i nie wiem jak jej pomóc. Wysłałam TZ po kropelki infacol albo bobotic i zobaczymy. jak nie pomoga to zamówie sab chociaz widze ze składy podobne. A czy któras uzywała delicol?- ten na laktoze? bo chce za jakis czas spróbowac wrócici do nabiału i jezeli to jest nietolerancja laktozy to kropelki mogły by pomóc a jezeli to alergia to ja znowu wysypie :/ skyle i kejt dzieki za odpowiedz. |
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos 2tyg.temu to byly srednio 3-4 i sie martwilam, ale lekarz mowil ze to jest ok. Tiaaa tylko ten zagestnik to pewnie do butelki, a ja juz mam horror laktatorowy za soba. Poobserwuje go bo zastanawiam sie czy to nie jest zwiazane ze skokiem , ze moze mu sie uklad trawienny rozrasta czy moze apetyt zwieksza, a organizm w sensie narzady tego nie ogarniaja jeszcze. Niedawno go nakarmila z jedego cycka i podnioslam do odbicia. Ciumkal juz to mu zabralam. Byl zly i sie miotal. Podnioslam a on mi takiego spawiana przez plecy strzelil ze ja koldra i posciel bylo w mleku, on suchutki ![]() Polezal na boku ze smokiem i zaczal sapac to juz wiem ze chce jesc poprostu. Odczekalam 5min. I dalam mu drugiego cycka. Zjadl i nie podnioslam go . Lezal mi na rece bo karmilam go na lezaco w lozku, ale jego glowa byla na mojej rece. I go tak przytulilam z kocykiem do siebie jak klebuszek i on zasnal normalnie ![]() I se spi bidulek moj. Ehhh Cytat:
Dzieki Tez o tym myslalam tylko nie wiem co to by moglo byc ![]() Cytat:
![]() Nas tez to czeka bo my kk slubu nie mamy. Tutaj troche jest bardziej na luzie. Jak w Pl kosciele nam beda robic problem to pojde do amerykanskiego. Ide kimnac jeszcze bo 3h to za malo jak dla mnie
|
|
|
#1988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
DZOAN- Tormentalum lub Tormentiol jak nie bedzie pierwszego GHIA- matki to dziwne stworzenia ktore sie lisciem ekscytuja
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-14 o 20:19 |
||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos kupowała dziś czapkę, myślałam że nerwowo nie wytrzymam Uparła się na zimowa ale udało się ją przekonać do przejsciowki. Ale zdjęcie w zimowej i tak jej zrobiłam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Samantha nie na szczęście można łyżeczką podawać przed jedzeniem ten zagęszczacz. A jak lekarz mówi, że z kupkami ok to nie masz się czym martwić.
A my dziś chyba skok zaczęliśmy 11-12 tygodnia Tosiek dziś w ogóle nie chciał spać a co zjadł to mu się ulało Ale dałam w końcu do doopnie Viburcol i spokój święty od półtorej godziny może się chwilę zdrzemnę.---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Skylie tak to racja przeczytałam swój wpis i się sama nad tym zastanowiłam w sumie to chciałabym żebym to był pierwszy i ostatni liść od mojego dziecia bo tak nie za bardzo chciałabym po facjacie od niego dostawać na co dzień
|
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamietam czy sie dzis witalam ![]() Poczytalam was troszkę ale nie cytowalam. Z tego co pamietam to niektóre maluszki drecza baczki, brzuszek, ulewanie, wymioty, skoki...tak mi przykro ze te nasze skarby muszą to znosić. Oby z wiekiem było coraz lepiej ![]() U nas noc niby ok a ja niewyspana i rano znowu byłam nie do życia. Chyba wiem w czym problem, we mnie. Chyba chodzę za późno spac. Maja usnela po 21. Pobudki były o 12, 4 i o 7. Tylko ze ja poszłam spac dopiero po pierwszym karmieniu. Ale lubię te późne wieczory, bo spędzamy je z mężem. To jedyny taki czas kiedy jesteśmy totalnie wyluzowani. Byliśmy 2 godz na spacerze. Maja mało spała ale leżała spokojnie. Byliśmy na nalesnikach i lodach u nas piękna pogoda. Nogi mnie bolały jak diabli jak wróciliśmy. Od połowy ciazy tyle nie chodziłam ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
szukalismy dziś ubranka dla Fi na chrzciny, kupiliśmy białe body koszulowe w GAP No i cały dzień jesteśmy na np ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela brawo za wejście w jeansy
![]() Samantha jest zagęszczacz do mleka. Nazywa się Nutriton i go dodaje się do mleka. Dzoan ja jak zawsze polecam bebilon AR ![]() En brawa za załatwienie chrzcin ![]() Jutro chrzciny Miśka. Tż chory przy małym nie pomoże. Lezy i mnie wkurza, bo o co poproszę to jest chory! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
U nas miało być tak pięknie, a Igi dzisiaj marudny cały dzień. I coraz dłuższe przerwy między karmieniami robi. W ciągu dnia też, co zobaczymy czy się utrzyma czy tylko dzisiaj nie ma ochoty jeść co 3h i woli co 4-5h.
Mela: super Małgoś w czapie wygląda En: brawa za załatwienie chrztu Agrafka: udanych chrzcin! misiaczka: viburcol to czopki na kolki/bóle brzuszka Agaplast: 3mam kciuki aby delicol pomógł
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
A moje dziecię w końcu zaśmiało się pierwszy raz w głosy już nie brzmi to skrzeczliwie
|
||
|
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka viburcol to takie czopki homeopatia i nie wiem jakim cudem ale dziala na Antka rewelacyjnie jak jest bardzo niespokojny i rozdarty dostaje czopka 15 min i maly spi 4 godziny. Oczywiscie staram sie mimo wszystko nie naduzywac i dopiero 4 razy dostal w ciagu ostatnich dwoch tygodni ale lekarz dal mu je na rozdraznienie po szczepieniu i mowil ze to bezpieczne. Teraz tez dostal i spi do tej pory
nawet ja sie zdrzemnelam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A i infacol tez Antek bral i tak samo u nas zero efektu, ale to nie na refluks sa leki wiec to nie jest dobry przyklad. Jak widac przerobilismy z synem cala apteke zanim znalezlismy cos co jako tako mu pomaga... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
One nie sa.pd boli brzuszka/ kolek tylko maja dzialanie uspokajajace w stanach niepokoju.
Cytat:
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ghia - gratuluję pierwszego liścia??
Mela -przesłodko wygląda Twoja Małgosia w tej czapce. Mogłaś brać! ![]() Agrafka powodzenia na chrzcinach ![]() My po spacerku, kąpieli i Mały śpi Nie spał dziś cały dzień, choć widać było, że bardzo chce mu się spać. Nie pomógł spacerek nawet I przez to niespanie był bardzo marudny. Nie wiem co robić w takie dni? Przy cycku się szarpie, a chce ciumkać Pewnie chce tylko ciumkać, a tu mleko leci. Smokiem pluje oczywiście...W końcu zasnął wymęczony na moich rękach, czego nigdy nie praktykuje. No ale odłożyłam go do łożeczka i śpi ![]() Mój mężu jak wyszedł rano na imprezę tak nie ma go do teraz. Ale dzwoniłam i żyje Ciekawe w jakim stanie wróci Ale jemu też się coś od życia należy, niech się bawi dziś choć on
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Laski przyszłam sie pochwalić moim kremem marchewkowym
![]() Jest pyszny, bo na początku wydaje sie słodki, ale potem przechodzi w ostry! Dodalam rzodkiewke, pietruszke, pomarańczy trochę, skórke z pomarańczy starta i imbir starty do tego pieprz cytrynowy, papryke ostra w proszku, natke pietruszki i oto jest ![]() dzoan dziekuje ze napisałas o tym kiedyś bo mi bardzo smakuje i w ogóle nie jest mdla mimo, ze sie o to bałam co prawda robiłam z jakiegoś przepisu w internecie i go modyfikowalam na swój sposób ale wyszło pysznie![]() mela śliczna masz córkę ![]() neni niech Kubus śpi jak najdłużej, a mąż wróci do domu przed poniedzialkiem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-14 o 20:42 |
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
Neni to dokladnie tak samo sie Kubus zachowuje dzis jak Antek. Moze taki dzien ?
Mela Małgosia sliczna i pasuje jej czapka wiec bylo kupic ![]() En nie pisz o takich zakazanych pysznosciach ja dzis zaszaleje i zjem loda smietankowego ![]() Nakarmiłam Tośka na spiocha jednym cyckiem i spi jakie kochane dziecko jakby dzbanek melisy sobie chlapnął ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2004 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nastraszyłyście mnie tym okulistą, ale dla jego dobra lepiej sprawdzimy czy wszystko ok
![]() Mieliśmy dzisiaj gości i Kamil dostał pieska z Lamaze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi zostało do zrzucenia 70dag i będę ważyć tyle, ile przed ciążą Cytat:
A oczkiem się nie martw i przemywaj cały czas. Mi nie raz ten cały durny disnemar rozprysł na całą buzinkę jak się poruszył nie w porę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wczorajszego zebrania to prócz tego że Małgosia jest grzeczna itd. to jeszcze ma chlopaka!!!! W dodatku ma na imię Jaś!!! No bajecznie
Byliśmy na ślubie męża kuzyna. Ubralam sie sexy i od razu mi lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2006 |
|
Konto usunięte
|
Enlevee -
![]() Moje młodsze dziecko gdyby nie nocki byłoby idealnym ideałem prawie nie płacze, czesto sie usmiecha, nie ma problemów z brzuszkiem ( i oby nie miało..) jest bardzo czytelne, marudzi tylko wtedy gdy jest zmęczone,wtedy bach do wózka, smok, chusteczka na oczka, chwile pojezdzimy i śpi, jak głodne to macha rączkami, najada sie w ciagu 5 minut i znów jest szczęśliwy i uśmiechnięty wieczorami podczas kąpieli jest mega spokojne i zadowolone, jeszcze nigdy nie płakal, po kąpieli chwile je i jak za długo go trzymam przy piersi to zaczyna płakać bo juz nie chce jeść tylko spac, wiec znow bach tym razem do łóżeczka, smok, chusteczka i śpi ![]() ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza .. Ciekawe jak długo tak bedzie
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-14 o 21:29 |
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląda naprawdę bardzo apetycznie ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42807332]Enlevee - ![]() Moje młodsze dziecko gdyby nie nocki byłoby idealnym ideałem prawie nie płacze, czesto sie usmiecha, nie ma problemów z brzuszkiem ( i oby nie miało..) jest bardzo czytelne, marudzi tylko wtedy gdy jest zmęczone,wtedy bach do wózka, smok, chusteczka na oczka, chwile pojezdzimy i śpi, jak głodne to macha rączkami, najada sie w ciagu 5 minut i znów jest szczęśliwy i uśmiechnięty wieczorami podczas kąpieli jest mega spokojne i zadowolone, jeszcze nigdy nie płakal, po kąpieli chwile je i jak za długo go trzymam przy piersi to zaczyna płakać bo juz nie chce jeść tylko spac, wiec znow bach tym razem do łóżeczka, smok, chusteczka i śpi ![]() ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza .. Faktycznie prawie ideał
|
||
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42807332]Enlevee - ![]() Moje młodsze dziecko gdyby nie nocki byłoby idealnym ideałem prawie nie płacze, czesto sie usmiecha, nie ma problemów z brzuszkiem ( i oby nie miało..) jest bardzo czytelne, marudzi tylko wtedy gdy jest zmęczone,wtedy bach do wózka, smok, chusteczka na oczka, chwile pojezdzimy i śpi, jak głodne to macha rączkami, najada sie w ciagu 5 minut i znów jest szczęśliwy i uśmiechnięty wieczorami podczas kąpieli jest mega spokojne i zadowolone, jeszcze nigdy nie płakal, po kąpieli chwile je i jak za długo go trzymam przy piersi to zaczyna płakać bo juz nie chce jeść tylko spac, wiec znow bach tym razem do łóżeczka, smok, chusteczka i śpi ![]() ale nocki są caly czas do bani... Pobudki co godzinę, dwie... Je chwilkę potem z reguły od razu zasypia, ale ta częstotliwość mnie wykańcza .. Miło się takie "wyznania" czyta |
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się kupić kurtkę dla córci nową z 5 10 15 za 29,90 zł z przesyłką
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe..
W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??

nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle 

Tosiek dziś w ogóle nie chciał spać a co zjadł to mu się ulało 

I przez to niespanie był bardzo marudny. 
Miał być przed północą. Budzę się o 1:00 jego nie ma. Już zaczynam się martwić, więc wysyłam sms...czekam...czekam i nic. 1:40 wysyłam kolejnego, już ostrzejszego i z łaską dzwoni. Słyszę, że pijany, a miał wypić z dwa piwka, żeby rano się normalnie czuć, bo wreszcie jest w domu, ma wolne i miał być z niego pożytek. Pytam grzecznie kiedy będzie, a on, że za 20 minut, więc dalej nie śpię tylko czekam....i czekam...karmienie...prze wijanie...czekam. Po ponad godzinie wtacza się...Pytam: