Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 10:27   #3691
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Bez kitu...
Ten bol krzyzowy jest masakryczny. Coraz bardziej sobie uswiadamiam ze nie wiem jak ja urodze z tak niskim progiem bolu.
O 8 jak mnie sieklo to schodzac po schodach myslalam ze bede plakac. I ma byc duzo gorzej mocniej I bolesniej ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No podobno krzyzowe sa najgorsze
moze za wczasu poczytaj o metodach lagodzenia ich

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:27   #3692
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

zbieram się do dopakowania torby do szpitala i tylko się wściekam, lista z szpitala co mam mieć ze sobą jest przeogromna, nie idzie tego zmieścić do torby 50 l, toż to masakra
wszystko muszę tam mieć
lista http://piaseczno.emc-sa.pl/pl/szpita...amy-i-maluszka

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:28   #3693
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Brydzia, mam takie same bóle
Ja już mam wrażenie, że wszelki dyskomfort i ból można tłumaczyć byciem na końcówce ciąży....
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:29   #3694
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Matal, ja mam tanioszka i używałam może ze 2 tygodnie i teraz od jakichś 2 miesięcy leży. myslisz, ze przeżyje reaktywację? mnie wkurzało pisanie na nim. Netbook wygryywa

Ile macie stopni w mieszkaniu teraz? U mnie było 20,3 więc odkręciliśmy grzejniczek (żeby dosuszyć pranie) i wzrosło do 21.3. Przy dziecku to chyba mało, co?
A ile masz cali?
ja chce 7, wiec wielkosciowo wygodnie, a 2 dzieci usiasc do kompa moze byc ciezko

Ja mam w zime 17 do 18 i przy dziecku tez tak mialam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-09-15 o 10:31
Stary 2013-09-15, 10:30   #3695
teacherka
Zakorzenienie

Amelka, lista obszerna, ale chociaż jest nadzieja, że nic więcej nie potrzebujesz

U mnie niby NIC nie trzeba dla dziecka, tylko ciuszki na wyjście, ale chyba jakiś jede3n komplet i chociaż pampersa awaryjnego wezmę, żeby nie wołać w razie nagłej potrzeby gdyby się okazało, że wcale tak różowo nie jest...
Stary 2013-09-15, 10:31   #3696
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Kaska ja staram sie raz prawa raz lewa

A co do tematu KP kilka stron temu to ja wczoraj uzylam laktatora po poludniu i w nocy i dzis czuje ze mam pelne cycki i jak nacisne to widze ze leci a nie jakies kropelki ledwo co wiec zgadzam sie z logoasia ze laktatorem mozna pobudzic.

I dziewczyny kazda z nas musi sama wyciagac wnioski co do KP i innych rzeczy przygladajac sie swojemu dziecku. Tu przeczytalam ze tresciwe mleko leci dopiero po 15 min ssania. Na SR mowili ze jak dziecko ssa jedna piers porzadnie 15-20 minut to dobrze podac druga piets bo w tetej juz niema nic tresciwego tylko traktuje jako smoczek i komu tu wierzyc ?!

Co do smoczka to ja filipowi dawalam kilka razy ale on nirlubi ciumkac na sucho wiec possa trzy razy i wypluwa bo nic z niego nie leci
Stary 2013-09-15, 10:31   #3697
teacherka
Zakorzenienie

Matal, w mieszkaniu???
U nas w tamtym roku zimą nie przekraczało nigdy 22, czasem spadało do 19 i z kim bym nie rozmawiała to miał więcej... Więc się zastanawiam, czy przy dziecku będzie tak ok czy za dużo/za mało...
Stary 2013-09-15, 10:32   #3698
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

juz kiedys o tym pisalam, a mianowicie o podawaniu slodyczy dzieciom.
moje zdanie jest proste: slodycze nie maja zadnej wartosci odzywczej koniecznej do zycia, do 3roku zycia ksztaltuja sie smaki i upodobania czlowieka, jest wiele badan potwierdzajacych zwiazek otylosci z jedzeniem slodyczy, piciem slodkich napojow we wczesnym wieku
ja kategorycznie zabraniam podawania mojemu dziecku do 3 roku zycia slodyczy -wszystkich

dziecko w tym czasie smialo moze jesc owoce, pic soki wyciskane z owocow tj. z naturalnymi cukrami a nie dosladzane itp.

pewnie niektore z was sie ze mna nie zgodza, ale to nie kwestia na dyskusje bo to kwestia wlasnych przekonan

ale najciekawsze w tym temacie jest podejscie mojej tesciowej:

przedstawilam jej temat a ona zbulwersowana do mnie mowi ze JA CHCE ODEBRAC DZIECINSTWO SWOJEMU DZIECKU I ZE OSZALAM to jej znow tlumacze merytorycznie ze odbiera sie cos jak ktos najpierw cos dostanie, ze jak dziecko nie zna smaku czegos to nie czuje braku tego itd. itp.
daje jej za przyklad siebie: choruje na celiakie od 24 roku zycia i ciezko zapomniec mi smak chleba, ciasta drozdzowego itp. jest mi slabo jak przecodze kolo piekarni. ale dzieci u ktorych stwierdza sie celiakie najczesciej okolo pierwszego roku zycia i od poczatku sa na diecie nie czują roznicy
T: NO TAK ALE DZIECKO MUSI MIEC PRZYJEMNOSC Z BYCIA DZIECKIEM I ZOBACZYMY BO JA MU I TAK DAM SLODYCZE
to jej mowie, ze jak ona i tak da slodyce to dziecko do niej nie przyjedzie i po klopocie
T: AAA TE TWOJE ARGUMENTY NIE MAJA I TAK SENSU BO MOJA WNUCZKA NIE JADLA DO TRZECIEGO ROKU ZYCIA SLODYCZY A TERAZ GOTOWA SIE DAC POCIAC ZA SLODKIE I JE WSZYSTKO
to jej odpowiadam, ze z tego co pamietam to jak miala dwa latka i byla u nas w polsce to bez przerwy wcinala jakies slodycze
T: OJ TAM U BABCI PRZECIEZ BYLA TO NIE MOGLAM JEJ NIE DAC. ZRESZTA DZIENNIE DAWALAM JEJ TYLKO CIASTKA I JEDNEGO KINDERA
rece mi opadly

kolejny argument
BO DZIECI WSZYSTKIE W PRZEDSZKOLU BEDA LUBIC SLODYCZE A MACIEK BEDZIE CZUL SIE ZLE ZE NIE LUBI
buahahahaa

no to zrobilam elaborat

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:33   #3699
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka, lista obszerna, ale chociaż jest nadzieja, że nic więcej nie potrzebujesz

U mnie niby NIC nie trzeba dla dziecka, tylko ciuszki na wyjście, ale chyba jakiś jede3n komplet i chociaż pampersa awaryjnego wezmę, żeby nie wołać w razie nagłej potrzeby gdyby się okazało, że wcale tak różowo nie jest...
taaaaaaaaaaa tylko się tak wydaję, majteczek siateczkowych nie ma na liście, podkłady na łóżko wezmę jedną paczkę 5 szt i jeszcze kilka rzeczy kazali dopisać podczas SR, także serio bardzo obszerna lista
muszę to dobrze rozplanować, poduszki do karmienia nie biorę ,najwyżej Mąż mi dowiezie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:36   #3700
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziekuje dziekuje

sama jestem pod wrazeniem braku rozstepow
mam jednego, nazwalam go: pierwszy, ostatni i honorowy w skrocie poh
mam nadzieje ze w te ostatnie dni juz nic nowego sie nie ukaze

dzis jade na obiad do mamy na schaboszczaka i kapuche zasmazana
cos czuje ze to ostatni taki szalowy posilek
a w kazdym razie jeden z ostatnich

Mnie sie udalo bez rozstepow jakims cudem. Mam nadzieje, ze nic juz nie wyjdzie...

Stary 2013-09-15, 10:37   #3701
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
zbieram się do dopakowania torby do szpitala i tylko się wściekam, lista z szpitala co mam mieć ze sobą jest przeogromna, nie idzie tego zmieścić do torby 50 l, toż to masakra
wszystko muszę tam mieć
lista http://piaseczno.emc-sa.pl/pl/szpita...amy-i-maluszka
Masz taka liste jak ja.
Do dziecka tylko mam pampersy chusteczki I krem.
Dzis pakuje I mam 2 torby. Z tym ze ta wieksza jest juZ serio ogromna I wolalabym uniknac pakowania sie do niej
Ale znowu do mniejszej nie widze szans upchania wszystkiego :/

Cytat:
Brydzia, mam takie same bóle
Ja już mam wrażenie, że wszelki dyskomfort i ból można tłumaczyć byciem na końcówce ciąży....
Ja wiem ze mozna
Ale nie wiem czy doszukiwac sie w tym czegos... ze moze zaczyna sie cos dziac czy raczej lajtowo.
Ja jeszcze przez tydzien nie moge rodzic

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2013-09-15 o 10:38
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:37   #3702
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Od 8 rano tak mnie boli w krzyzach ze nie idzie wytrzymac. I mam ciagle uczucie parcia. Juz 4 razy bylam w toalecie. Na chwile ulga a za jakies pol godz to samo.
Ta jakby mnie w krzyzach lapaly skurcze I rozchodzily sie w kierunku brzucha. Co to jest ?
Wziel nospe bo jak sieknie to nie umie do lazienki dojsc :/

Ooo ale by było panele macie? Możesz już rodzić ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:40   #3703
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaa tylko się tak wydaję, majteczek siateczkowych nie ma na liście, podkłady na łóżko wezmę jedną paczkę 5 szt i jeszcze kilka rzeczy kazali dopisać podczas SR, także serio bardzo obszerna lista
muszę to dobrze rozplanować, poduszki do karmienia nie biorę ,najwyżej Mąż mi dowiezie

A mnie zaintrygowało jaka jest różnica między chusteczkami nawilżającymi a nawilżonymi

Nam położna mówiła, że u nas właściwie wszystko jest i wierzyć mi się nie chce i boję się tak całkiem zaufać i nie brać prawie nic... Więc pewnie i tak spakuję ogromną torbę.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Brydzia, nie wiem, pewnie różnie bywa i u jednej bóle sie pojawiają duuużo wcześniej a u innej od razu zwiastuje to zbliżajacy się poród. Wkurza mnie to, że na nic nie ma reguły, wielka niewiadoma.

u mnie równy miesiąc do TP, bo dziś 15.
Stary 2013-09-15, 10:41   #3704
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mój poszedł spać o 3 i o 9 był bardzo nieszczęśliwy, że musi wstać.
I tak się od 9 zbiera, że nadal w pidżamie, nieogolony, kawy nie może i jest nieszczęśliwy

A propos tableta, to mi się marzy chociaż jakiś tani, bo z dwójką dzieci odpalenie lapka może być problematyczne
Może na urodziny się uda jakiegoś tanioszka kupić
hehe no moj juz chrapie znow

ja nie polecam taniego tableta, tzn zbyt taniego. pare kolezanek sie napalilo jak zobaczyly mojego i wszystkie to rzucily w kat. dwie kupily takiego jak moj i tez uzywaja non stop
moj ma 2,5roku i jest ekstra. polecalabym kupic nawet uzywanego
generalnie wiadono ze sa strony ktore zle sie otwiera, ale wszystkie portale sa w wersjach mobilnych, gmail, kalendarz, sporo aplikacji jak listy zakupow, moje finanse itp.
do pisania trzeba sie przyzwyczaic, ale sama widzisz jak duzo pisze wiec jakos nie sprawia mi to trudnosci, pisze dwoma rekami i mysle ze tempo mam takie samo jak na kompie

Cytat:
Matal, ja mam tanioszka i używałam może ze 2 tygodnie i teraz od jakichś 2 miesięcy leży. myslisz, ze przeżyje reaktywację? mnie wkurzało pisanie na nim. Netbook wygryywa

Ile macie stopni w mieszkaniu teraz? U mnie było 20,3 więc odkręciliśmy grzejniczek (żeby dosuszyć pranie) i wzrosło do 21.3. Przy dziecku to chyba mało, co?

mnie na sr polecali miec 19 przy dziecku
bardzo mi sie podoba taka temperatura szcegolnie ze ja sie zle cuje jak ejst za cieplo lub za zimno
wiecplanuje miec 19-21
teraz mam 21 i troche mi cieplo

Cytat:
Bez kitu...
Ten bol krzyzowy jest masakryczny. Coraz bardziej sobie uswiadamiam ze nie wiem jak ja urodze z tak niskim progiem bolu.
O 8 jak mnie sieklo to schodzac po schodach myslalam ze bede plakac. I ma byc duzo gorzej mocniej I bolesniej ?

bedzie pewnie
nie stresuj sie bo szkoda nerwow, w sumie to nie wiadomo jak bedzie

Cytat:
No podobno krzyzowe sa najgorsze
moze za wczasu poczytaj o metodach lagodzenia ich

podobno mozna zakupic tensy lub warto w szpitalu sie dowiedziec czy maja
jak byla jeszce na etapie sn to wlasnie lekarz mi to polecal przy moim radosnym kregislupie

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 10:43   #3705
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Napiszcie co kupowałyście waptekach pod koniecc bo chce zrobi zakupy i mam wrażeenie, że cczegoś zapomniałam ciągle a już drugi raz robię zakupy.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:45   #3706
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
21 lub 22
Cytat:
zimnooo

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mnie sie udalo bez rozstepow jakims cudem. Mam nadzieje, ze nic juz nie wyjdzie...
też mam nadzieję, że nie wyjdą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:45   #3707
karolson
Zakorzenienie

Teacherka u mnie temp spadla do 20,5. Czuc troche ale wydaje mi sie ze po lecie trzeba sie przyzwyczaic. Zakladam ze przy Fifim ma byc miedzy 19 a 22. Tak tez czytalam na necie. Przy 19 bedzie przykryty przy 22 raczej nie. Bo moj wielki dzieciaczek z rozkow juz wyrasta

Ssa juz 35 min idzie na rekord
Stary 2013-09-15, 10:46   #3708
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Matal, w mieszkaniu???
U nas w tamtym roku zimą nie przekraczało nigdy 22, czasem spadało do 19 i z kim bym nie rozmawiała to miał więcej... Więc się zastanawiam, czy przy dziecku będzie tak ok czy za dużo/za mało...
Na sr mowili ze 23
Ale to tak naprawde indywidualna kwestia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ooo ale by było panele macie? Możesz już rodzić ?

no wlasnie nie moge

Cytat:
A mnie zaintrygowało jaka jest różnica między chusteczkami nawilżającymi a nawilżonymi

Nam położna mówiła, że u nas właściwie wszystko jest i wierzyć mi się nie chce i boję się tak całkiem zaufać i nie brać prawie nic... Więc pewnie i tak spakuję ogromną torbę.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Brydzia, nie wiem, pewnie różnie bywa i u jednej bóle sie pojawiają duuużo wcześniej a u innej od razu zwiastuje to zbliżajacy się poród. Wkurza mnie to, że na nic nie ma reguły, wielka niewiadoma.

u mnie równy miesiąc do TP, bo dziś 15.
No mnie tez wkurza. Tymbardziej ze 2 tyg zostaly to jak cos sie dzieje to od razu sie zastanawiam czy to jyz sie zaczyna :p

Tassia ja mam podobny stosunek do slodyczy. I podobne podejscie tesciowej.
Tzn moze troche inna sytuacja. Pisze z tel I nie jestem w stanie rozwinac tematu

Stary 2013-09-15, 10:48   #3709
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

trzymam kciuki
mnie ten jeden wyszedl w 39tc

Cytat:
Masz taka liste jak ja.
Do dziecka tylko mam pampersy chusteczki I krem.
Dzis pakuje I mam 2 torby. Z tym ze ta wieksza jest juZ serio ogromna I wolalabym uniknac pakowania sie do niej
Ale znowu do mniejszej nie widze szans upchania wszystkiego :/

Ja wiem ze mozna
Ale nie wiem czy doszukiwac sie w tym czegos... ze moze zaczyna sie cos dziac czy raczej lajtowo.
Ja jeszcze przez tydzien nie moge rodzic

czemu jeszcze tydzien?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Napiszcie co kupowałyście waptekach pod koniecc bo chce zrobi zakupy i mam wrażeenie, że cczegoś zapomniałam ciągle a już drugi raz robię zakupy.

ja kupilam pod koniec: termometr do pupy, avilin, maltan
wiecej nie kupuje aptecznych rzeczy bo to mozna w kazdym momencie i nie ma co zapasow robic
mam maly linomag, sudocream. patyczki do uszu, waciki ze spirytem, waciki, cazki i nozyczki do paznokci, szczoteczke i grzebyk do wlosow
jak cegis braknie to w 5 minut i mam
jak sie na cos uczuli to tez bez problemu

planuje kupic jeszcze plastry po cesarce i jak bedzie potrzeba to.octenisept bo mi sie skonczyl

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 10:48   #3710
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal, w mieszkaniu???
No w mieszkaniu, przecież nie na zewnątrz
19 to u nas ciepło

Mam dwie.refleksje:
1. Po kilku dniach stosowania bio oil tz powiedział, ze mam jakieś mniej widoczne te rozstepy i spytał, czy.coś z nimi robilqm
2. Wiesiolek dowcipny nie taki zły nie odczuwam dyskomfortu, niewiele wypływa, tylko tz narzekał, ze "lepko i ślisko tam"

TASSIA nie dam rady się odnieść, bo z telefonu już pisze, ale ogólnie Eda czasem dostanie coś slodkiego, ale rzadko. Nie jestem przeciwniczka dawania słodyczy.do 3 rz, bo Eda je to, co i ja, a i mi się zdarzy. Z pewnoscia jestem natomiast przeciwniczka dawania ich codziennie i w dużych ilościach

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 10:51   #3711
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
No w mieszkaniu, przecież nie na zewnątrz
19 to u nas ciepło

Mam dwie.refleksje:
1. Po kilku dniach stosowania bio oil tz powiedział, ze mam jakieś mniej widoczne te rozstepy i spytał, czy.coś z nimi robilqm
2. Wiesiolek dowcipny nie taki zły nie odczuwam dyskomfortu, niewiele wypływa, tylko tz narzekał, ze "lepko i ślisko tam"

TASSIA nie dam rady się odnieść, bo z telefonu już pisze, ale ogólnie Eda czasem dostanie coś slodkiego, ale rzadko. Nie jestem przeciwniczka dawania słodyczy.do 3 rz, bo Eda je to, co i ja, a i mi się zdarzy. Z pewnoscia jestem natomiast przeciwniczka dawania ich codziennie i w dużych ilościach

no tak myslalam ze zostawisz mnie sama na polu bitwy
wracaj ze spaceru na spaming

ide w takim razie budzic tz bo mnie to wkurza
maciej spi, pies spi mi na brzuchu, tz obok w pokoju
a ja jak zwykle nie

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 10:54   #3712
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

TASSIA a jaki masz? Ja mam ograniczone finanse, więc nie poszaleje porządny mam komputer, a tablet to tylko do fb, wizazu itd.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 10:57   #3713
tassia
Zakorzenienie

a co do tematu slodyczy to mnie nie chodzi o to jak kto robi tylko bardziej o walke z tesciowa na przekonania
ona wychowala swoje dziecko tak, a ja chce wychowac tak
nie jest to moje widzimisie, tylko mam na to argimenty i napewno krzywda sie dziecku nie stanie

a ona bedzie chciala mi dziecko podkarmiac

no chyba ja udusze

tz tez juz z nia dyskusje przeprowadzil i to ostra w tym temacie
a ona nie rozumie

to takie pokolenie ktore samo nie mialo i wydaje im sie ze teraz trzeba nadrobic i dziecku dac wszystko
tz do niej: jak chcesz sprawic przyjemnosc to wycisnij sok z marchewki, albi zrob kisiel z jablkiem na soku
wiadomo ze latwiej kupic kinder niespodzianke, ale nasze babcie robily nam soczki i pitrasily racuszki

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
TASSIA a jaki masz? Ja mam ograniczone finanse, więc nie poszaleje porządny mam komputer, a tablet to tylko do fb, wizazu itd.
ja mam samsunga galaxy tab gt-p1000 7cali

stary model ale szybko dziala, nie muli, bateria dosc daje rade, choc przyznam ze po 2,5 roku duzo slabiej niz wczesniej

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 11:02   #3714
ladanseuse14
Zakorzenienie

tassia polecam kup octenisept na ranę i pępek
co do tensa to ja miałam i polecam

czy to normalne, że jak karmię to z drugiego cycka leci mi ciurkiem?

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-09-15 o 11:03
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:05   #3715
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiące kp: podajecie maluchom pierś na zmianę? bo ja częściej lewą bo łatwiej mi przystawić, tylko czy nie będzie później jeden murzyński a drugi mały?
Na zmianę Chyba, że w czasie jednego karmienia domaga się drugiego to wtedy następne karmienie tym który pełniejszy

Cytat:
Matal, w mieszkaniu???
21 będzie ok więcej nie trzeba.

Cytat:
juz kiedys o tym pisalam, a mianowicie o podawaniu slodyczy dzieciom.
moje zdanie jest proste: slodycze nie maja zadnej wartosci odzywczej koniecznej do zycia, do 3roku zycia ksztaltuja sie smaki i upodobania czlowieka, jest wiele badan potwierdzajacych zwiazek otylosci z jedzeniem slodyczy, piciem slodkich napojow we wczesnym wieku
ja kategorycznie zabraniam podawania mojemu dziecku do 3 roku zycia slodyczy -wszystkich

dziecko w tym czasie smialo moze jesc owoce, pic soki wyciskane z owocow tj. z naturalnymi cukrami a nie dosladzane itp.

pewnie niektore z was sie ze mna nie zgodza, ale to nie kwestia na dyskusje bo to kwestia wlasnych przekonan
Ja się zgodzę. Z tym, że Zuzi pierwszy raz zjadła coś słodkiego jak miała ponad 2 lata. Ja też się nasłuchałam (szczególnie od teściów) ale miałam to w nosie. Jak szliśmy do sklepu to Zuzia kupowała batoniki tatusiowi, sama nie jadła bo myślała, że to dla dorosłych
Wolałam Jej dawać świeże owoce lub suszone, przecież to też słodkie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:06   #3716
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do tematu slodyczy to mnie nie chodzi o to jak kto robi tylko bardziej o walke z tesciowa na przekonania
ona wychowala swoje dziecko tak, a ja chce wychowac tak
nie jest to moje widzimisie, tylko mam na to argimenty i napewno krzywda sie dziecku nie stanie

a ona bedzie chciala mi dziecko podkarmiac

no chyba ja udusze

tz tez juz z nia dyskusje przeprowadzil i to ostra w tym temacie
a ona nie rozumie

to takie pokolenie ktore samo nie mialo i wydaje im sie ze teraz trzeba nadrobic i dziecku dac wszystko
tz do niej: jak chcesz sprawic przyjemnosc to wycisnij sok z marchewki, albi zrob kisiel z jablkiem na soku
wiadomo ze latwiej kupic kinder niespodzianke, ale nasze babcie robily nam soczki i pitrasily racuszki

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ja mam samsunga galaxy tab gt-p1000 7cali

stary model ale szybko dziala, nie muli, bateria dosc daje rade, choc przyznam ze po 2,5 roku duzo slabiej niz wczesniej

Nie jestem przeciwniczką całkowitego ograniczenia słodyczy ale zgadzam się z tobą co do teściowej. Powinna uszanować Twoje metody wychowawcze i Twoje podejście zarówno do tej jak i innych kwestii. Ja od początku dbałam o nie ingerowanie innych w moje metody, choćby nawet chodziło o tak błahe rzeczy jak ubieranie. I jestem bardzo zadowolona

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:06   #3717
Brydzia_
Zakorzenienie

Tassia bo za tydzien nam przyjda polozyc panele I przeniesiemy sie wtedy na dol wiec nsjlepiej by bylo jeszcze tydzien.
A w terminie to juz calkiem za☠☠☠iscie

U mnie w szpitalu maja tens. Mam nadzieje ze to cos daje

Cotka ja jyz 2 razy robilam zakupy w aptece I musze 3 budyn ciazowy I oczywiscie kilku rzeczy zapomnialam. Miedzy innymi wlasnie octenisept

Stary 2013-09-15, 11:06   #3718
karolson
Zakorzenienie

Wychodze z wanny ide do sypialni a tam Tz puszcza Fifienu muzyke z telefonu bo plakal i faktycznie to go uspokoilo
Stary 2013-09-15, 11:14   #3719
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A ile masz cali?
ja chce 7, wiec wielkosciowo wygodnie, a 2 dzieci usiasc do kompa moze byc ciezko

ja mam jakiegos larka 7 calowego, kupowalam tylko do bajek bo jechalismy w 13h podroz. sprawdza sie i do neta a kosztowal kolo 400 zl.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czy to normalne, że jak karmię to z drugiego cycka leci mi ciurkiem?
normalne
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 11:16   #3720
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Matal, w mieszkaniu???
Czytalam, ze optymalna temp.to 20 stopni.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości