|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,
Cytat:
moze za wczasu poczytaj o metodach lagodzenia ich
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
zbieram się do dopakowania torby do szpitala i tylko się wściekam, lista z szpitala co mam mieć ze sobą jest przeogromna, nie idzie tego zmieścić do torby 50 l, toż to masakra
wszystko muszę tam mieć lista http://piaseczno.emc-sa.pl/pl/szpita...amy-i-maluszka
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Brydzia, mam takie same bóle
Ja już mam wrażenie, że wszelki dyskomfort i ból można tłumaczyć byciem na końcówce ciąży....
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
ja chce 7, wiec wielkosciowo wygodnie, a 2 dzieci usiasc do kompa moze byc ciezko Ja mam w zime 17 do 18 i przy dziecku tez tak mialam
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-15 o 10:31 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka, lista obszerna, ale chociaż jest nadzieja, że nic więcej nie potrzebujesz
U mnie niby NIC nie trzeba dla dziecka, tylko ciuszki na wyjście, ale chyba jakiś jede3n komplet i chociaż pampersa awaryjnego wezmę, żeby nie wołać w razie nagłej potrzeby gdyby się okazało, że wcale tak różowo nie jest...
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Kaska ja staram sie raz prawa raz lewa
A co do tematu KP kilka stron temu to ja wczoraj uzylam laktatora po poludniu i w nocy i dzis czuje ze mam pelne cycki i jak nacisne to widze ze leci a nie jakies kropelki ledwo co wiec zgadzam sie z logoasia ze laktatorem mozna pobudzic. I dziewczyny kazda z nas musi sama wyciagac wnioski co do KP i innych rzeczy przygladajac sie swojemu dziecku. Tu przeczytalam ze tresciwe mleko leci dopiero po 15 min ssania. Na SR mowili ze jak dziecko ssa jedna piers porzadnie 15-20 minut to dobrze podac druga piets bo w tetej juz niema nic tresciwego tylko traktuje jako smoczek i komu tu wierzyc ?! ![]() Co do smoczka to ja filipowi dawalam kilka razy ale on nirlubi ciumkac na sucho wiec possa trzy razy i wypluwa bo nic z niego nie leci
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Matal, w mieszkaniu???
U nas w tamtym roku zimą nie przekraczało nigdy 22, czasem spadało do 19 i z kim bym nie rozmawiała to miał więcej... Więc się zastanawiam, czy przy dziecku będzie tak ok czy za dużo/za mało...
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
juz kiedys o tym pisalam, a mianowicie o podawaniu slodyczy dzieciom.
moje zdanie jest proste: slodycze nie maja zadnej wartosci odzywczej koniecznej do zycia, do 3roku zycia ksztaltuja sie smaki i upodobania czlowieka, jest wiele badan potwierdzajacych zwiazek otylosci z jedzeniem slodyczy, piciem slodkich napojow we wczesnym wieku ja kategorycznie zabraniam podawania mojemu dziecku do 3 roku zycia slodyczy -wszystkich dziecko w tym czasie smialo moze jesc owoce, pic soki wyciskane z owocow tj. z naturalnymi cukrami a nie dosladzane itp. pewnie niektore z was sie ze mna nie zgodza, ale to nie kwestia na dyskusje bo to kwestia wlasnych przekonan ![]() ale najciekawsze w tym temacie jest podejscie mojej tesciowej: przedstawilam jej temat a ona zbulwersowana do mnie mowi ze JA CHCE ODEBRAC DZIECINSTWO SWOJEMU DZIECKU I ZE OSZALAM to jej znow tlumacze merytorycznie ze odbiera sie cos jak ktos najpierw cos dostanie, ze jak dziecko nie zna smaku czegos to nie czuje braku tego itd. itp. daje jej za przyklad siebie: choruje na celiakie od 24 roku zycia i ciezko zapomniec mi smak chleba, ciasta drozdzowego itp. jest mi slabo jak przecodze kolo piekarni. ale dzieci u ktorych stwierdza sie celiakie najczesciej okolo pierwszego roku zycia i od poczatku sa na diecie nie czują roznicy T: NO TAK ALE DZIECKO MUSI MIEC PRZYJEMNOSC Z BYCIA DZIECKIEM I ZOBACZYMY BO JA MU I TAK DAM SLODYCZE to jej mowie, ze jak ona i tak da slodyce to dziecko do niej nie przyjedzie i po klopocie T: AAA TE TWOJE ARGUMENTY NIE MAJA I TAK SENSU BO MOJA WNUCZKA NIE JADLA DO TRZECIEGO ROKU ZYCIA SLODYCZY A TERAZ GOTOWA SIE DAC POCIAC ZA SLODKIE I JE WSZYSTKO to jej odpowiadam, ze z tego co pamietam to jak miala dwa latka i byla u nas w polsce to bez przerwy wcinala jakies slodycze T: OJ TAM U BABCI PRZECIEZ BYLA TO NIE MOGLAM JEJ NIE DAC. ZRESZTA DZIENNIE DAWALAM JEJ TYLKO CIASTKA I JEDNEGO KINDERA rece mi opadly kolejny argument BO DZIECI WSZYSTKIE W PRZEDSZKOLU BEDA LUBIC SLODYCZE A MACIEK BEDZIE CZUL SIE ZLE ZE NIE LUBI buahahahaa no to zrobilam elaborat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to dobrze rozplanować, poduszki do karmienia nie biorę ,najwyżej Mąż mi dowiezie
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Do dziecka tylko mam pampersy chusteczki I krem. Dzis pakuje I mam 2 torby. Z tym ze ta wieksza jest juZ serio ogromna I wolalabym uniknac pakowania sie do niej ![]() Ale znowu do mniejszej nie widze szans upchania wszystkiego :/ Cytat:
![]() Ale nie wiem czy doszukiwac sie w tym czegos... ze moze zaczyna sie cos dziac czy raczej lajtowo. Ja jeszcze przez tydzien nie moge rodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-09-15 o 10:38 |
||
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
panele macie? Możesz już rodzić ?
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie zaintrygowało jaka jest różnica między chusteczkami nawilżającymi a nawilżonymi Nam położna mówiła, że u nas właściwie wszystko jest i wierzyć mi się nie chce i boję się tak całkiem zaufać i nie brać prawie nic... Więc pewnie i tak spakuję ogromną torbę. ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Brydzia, nie wiem, pewnie różnie bywa i u jednej bóle sie pojawiają duuużo wcześniej a u innej od razu zwiastuje to zbliżajacy się poród. Wkurza mnie to, że na nic nie ma reguły, wielka niewiadoma. u mnie równy miesiąc do TP, bo dziś 15.
|
|
#3704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brz
Cytat:
ja nie polecam taniego tableta, tzn zbyt taniego. pare kolezanek sie napalilo jak zobaczyly mojego i wszystkie to rzucily w kat. dwie kupily takiego jak moj i tez uzywaja non stop moj ma 2,5roku i jest ekstra. polecalabym kupic nawet uzywanego generalnie wiadono ze sa strony ktore zle sie otwiera, ale wszystkie portale sa w wersjach mobilnych, gmail, kalendarz, sporo aplikacji jak listy zakupow, moje finanse itp. do pisania trzeba sie przyzwyczaic, ale sama widzisz jak duzo pisze wiec jakos nie sprawia mi to trudnosci, pisze dwoma rekami i mysle ze tempo mam takie samo jak na kompie Cytat:
mnie na sr polecali miec 19 przy dziecku bardzo mi sie podoba taka temperatura szcegolnie ze ja sie zle cuje jak ejst za cieplo lub za zimno wiecplanuje miec 19-21 teraz mam 21 i troche mi cieplo Cytat:
bedzie pewnie nie stresuj sie bo szkoda nerwow, w sumie to nie wiadomo jak bedzie Cytat:
podobno mozna zakupic tensy lub warto w szpitalu sie dowiedziec czy maja jak byla jeszce na etapie sn to wlasnie lekarz mi to polecal przy moim radosnym kregislupie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie co kupowałyście waptekach pod koniecc bo chce zrobi zakupy i mam wrażeenie, że cczegoś zapomniałam ciągle a już drugi raz robię zakupy.
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimnooo ![]() Cytat:
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka u mnie temp spadla do 20,5. Czuc troche ale wydaje mi sie ze po lecie trzeba sie przyzwyczaic. Zakladam ze przy Fifim ma byc miedzy 19 a 22. Tak tez czytalam na necie. Przy 19 bedzie przykryty przy 22 raczej nie. Bo moj wielki dzieciaczek z rozkow juz wyrasta
![]() Ssa juz 35 min idzie na rekord
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Ale to tak naprawde indywidualna kwestia ![]() no wlasnie nie moge Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Tassia ja mam podobny stosunek do slodyczy. I podobne podejscie tesciowej. Tzn moze troche inna sytuacja. Pisze z tel I nie jestem w stanie rozwinac tematu
|
|
|
#3709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
mnie ten jeden wyszedl w 39tc Cytat:
czemu jeszcze tydzien? Cytat:
ja kupilam pod koniec: termometr do pupy, avilin, maltan wiecej nie kupuje aptecznych rzeczy bo to mozna w kazdym momencie i nie ma co zapasow robic mam maly linomag, sudocream. patyczki do uszu, waciki ze spirytem, waciki, cazki i nozyczki do paznokci, szczoteczke i grzebyk do wlosow jak cegis braknie to w 5 minut i mam jak sie na cos uczuli to tez bez problemu planuje kupic jeszcze plastry po cesarce i jak bedzie potrzeba to.octenisept bo mi sie skonczyl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 19 to u nas ciepło ![]() Mam dwie.refleksje: 1. Po kilku dniach stosowania bio oil tz powiedział, ze mam jakieś mniej widoczne te rozstepy i spytał, czy.coś z nimi robilqm 2. Wiesiolek dowcipny nie taki zły nie odczuwam dyskomfortu, niewiele wypływa, tylko tz narzekał, ze "lepko i ślisko tam" TASSIA nie dam rady się odnieść, bo z telefonu już pisze, ale ogólnie Eda czasem dostanie coś slodkiego, ale rzadko. Nie jestem przeciwniczka dawania słodyczy.do 3 rz, bo Eda je to, co i ja, a i mi się zdarzy. Z pewnoscia jestem natomiast przeciwniczka dawania ich codziennie i w dużych ilościach
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
no tak myslalam ze zostawisz mnie sama na polu bitwy ![]() wracaj ze spaceru na spaming ![]() ide w takim razie budzic tz bo mnie to wkurza maciej spi, pies spi mi na brzuchu, tz obok w pokoju a ja jak zwykle nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
TASSIA a jaki masz? Ja mam ograniczone finanse, więc nie poszaleje
porządny mam komputer, a tablet to tylko do fb, wizazu itd.
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do tematu slodyczy to mnie nie chodzi o to jak kto robi tylko bardziej o walke z tesciowa na przekonania
ona wychowala swoje dziecko tak, a ja chce wychowac tak nie jest to moje widzimisie, tylko mam na to argimenty i napewno krzywda sie dziecku nie stanie a ona bedzie chciala mi dziecko podkarmiac no chyba ja udusze tz tez juz z nia dyskusje przeprowadzil i to ostra w tym temacie a ona nie rozumie to takie pokolenie ktore samo nie mialo i wydaje im sie ze teraz trzeba nadrobic i dziecku dac wszystko tz do niej: jak chcesz sprawic przyjemnosc to wycisnij sok z marchewki, albi zrob kisiel z jablkiem na soku wiadomo ze latwiej kupic kinder niespodzianke, ale nasze babcie robily nam soczki i pitrasily racuszki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
stary model ale szybko dziala, nie muli, bateria dosc daje rade, choc przyznam ze po 2,5 roku duzo slabiej niz wczesniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
tassia polecam kup octenisept na ranę i pępek
co do tensa to ja miałam i polecam czy to normalne, że jak karmię to z drugiego cycka leci mi ciurkiem?
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:03 |
|
|
|
#3715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więcej nie trzeba.Cytat:
![]() Wolałam Jej dawać świeże owoce lub suszone, przecież to też słodkie
|
|||
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia bo za tydzien nam przyjda polozyc panele I przeniesiemy sie wtedy na dol
wiec nsjlepiej by bylo jeszcze tydzien. A w terminie to juz calkiem za☠☠☠iscie ![]() U mnie w szpitalu maja tens. Mam nadzieje ze to cos daje Cotka ja jyz 2 razy robilam zakupy w aptece I musze 3 budyn ciazowy I oczywiscie kilku rzeczy zapomnialam. Miedzy innymi wlasnie octenisept Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodze z wanny ide do sypialni a tam Tz puszcza Fifienu muzyke z telefonu bo plakal i faktycznie to go uspokoilo
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

myslisz, ze przeżyje reaktywację? mnie wkurzało pisanie na nim. Netbook wygryywa

?
porządny mam komputer, a tablet to tylko do fb, wizazu itd.