|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
a nie dopisalam ze wsyztskie elementy, spaceroka, gondola i fotelik pasuja na obydwa stelaze
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Ja polecam jak najbardziej. Ciekawe czy do Ciebie też zadzwoni o kolor pieluszki? Cytat:
Tym bardziej, że jestem tu chyba jedyną osobą, która nie wiedziała, co to znaczy ![]() Ja miałam dzisiaj niezbyt ciekawą nockę. Chciało mi się pić, jakbym miała kaca giganta. Wstawałam co chwila się napić, a potem wysikać. I tak w kółko Nad ranem śniło mi się, że psa przystawiam do piersi A obudziłam się, gdy mój ubawiony mąż robił mi poranną sesję zdjęciową.No w takiej pozycji z psem, to ja się pierwszy raz obudziłam. Ciekawe czy go do tej piersi przypadkiem nie dostawiałam ![]() Przy okazji mój bebzonik
Edytowane przez babku Czas edycji: 2014-03-19 o 21:35 |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy ![]() Ja jeszcze w balerinkach chodzę bo najwygodniej założyć
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny mam dobre nowiny - nie mam małowodzia, jutro idę do domu.
Wczoraj na wieczornej wizycie nastraszyli mnie że płakałam cały wieczór i pół nocy. Przyszyło dwóch lekarzy i zaczęli gadać że mam mało wód i za małe dziecko żeby je ratować. Ja im że to się przecież jakoś leczy a oni ze nie ma szans. No i poszli ja w ryk, położna mnie pół godziny uspokoić nie mogła. Dopiero jak się jej wygadałam jak mnie potraktowali że każdy gada coś innego i w ogóle same chamy tu są. Powiedziała że mam się na zapas nie martwic bo rano będzie ordynator to mnie jeszcze raz zbada. Przyszedł dziś rano i pytam się go żeby mi pokazał badania jakie mi robili i gdzie pisze że mam małowodzie. A on na to że przecież mi jeszcze nic nie badali / wcześniej od piątku go nie było dopiero dziś rano przyszedł/ i ze zaraz mam przyjść do niego na badanie. W końcu miły konkretny odpowiadający na pytania lekarz. Robił mi długo usg, przepływy, łożysko, wody płodowe pomierzył i małą. Oznajmił mi że wszystko jest super nie ma powodu do niepokoju, fakt malutka jest mniejsza ale mieści się w normie. Wszystko mu opowiedziałam jak mnie nastraszyli i w ogóle że chamy nie odpowiadają na pytania tylko się mądrzą że by mi dziecka nie ratowali jakby co bo za małe. A on na to że jakbym miała małowodzie to od razu bym do kliniki była przewieziona gdzie by małą ratowali i ze nie mieli prawa mi takich rzeczy mówić. Powiedział że mam zapomnieć o tym co gadali i mam jemu uwierzyć i nie schizowac bo się wykończę do końca ciąży. |
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjęcie przesłodkie
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez Cie nastraszyli Ci lekarze... jakas masakra jak mozna takie rzeczy przy ciezarnej mowic, dobrze jednak wszystko jest w porzadku
|
|
|
|
|
#3338 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pozwalam malemu wejsc nam na glowe.Ale to teraz taki wiek-zaczyna sie ok 1,5-2 lat i trwa min do 5 lat. Inne dzieci przechodza laitowo, inne ciezej. A ze moj ma temperament wiec i bunt ciezki. Od rana do momentu pojscia spac jest walka o wszystko. Placz i krzyki o to, ze zamknelo sie drzwi a on chcial sam, ze sie nie ubierze, ze nie umyje zebow, ze to on chcial posmarowac chleb.I ciagle tlumaczenie, ze wystarczy, ze poprosi, ze zapyta. Teraz wlaczyla mu sie faza na plucie czym doprowadza nas do szewskiej pasji.Probowalam nawet postepowac wedlug ksiazki:rodzicielstwo przez zabawe ale narazie brak efektow. I taki malec brudzi duzo, czy to przy obiedzie, czy przy malowaniu a mi juz ciezko sie ruszac i to sprzatac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
domii-a dziewczyna to ewidentnie powinna do psychiatry-takie podejscie nie pomoze jej donosic dziecka. |
||||
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tych lekarzy bym za worki powiesiła
|
|
|
|
|
#3340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jest to że jak zadzwoni do teściowej to ta od razu do niej poleci mimo że boli ją kręgosłup i czasami jest tak że jak ją złapie ból to nie dośc ze się wyprostować nie może to na dodatek chodzi 2 tygodnie połamana... ale tamtą to nic nie obchodzi.. wszytscy im nadskakują bo oni tacy biedni są, zadłużeń/ kredytów mają chyba na 50 lat (tak z przymrużeniem oka ale to że oni mają 2 całkiem niezłe pensje to się nie liczy a my mamy jedną i jeszcze wzięliśmy kredyt, kupiliśmy wyprawkę (większość rzeczy kupowałam to co dostałam to fajnie), kupiłam nowy wózek, a oni wszyściutko dostali dosłownie wszystko i oczywiście ich trzeba żałoważ no bo my nie robimy tak jak wszyscy chcą: nie wzięliśmy używanego wózka (mimo że mieliśmy taką możliwość,a le ja nie chciałam), kupiliśmy nowy materacyk zamiast wziąć od kogoś, nie chcieliśmy używanego fotelika do samochodu, robiemy cały remont od razu a nie będziemy się dziubać i ja mam swoje pomysły na wychowanie swojego dziecka i tak samo swoje wymysły co będę używać a nie to co inni mi KAŻĄ, już nie proponują tylko to jest rozkazywanie co mam używać a co nie![]() możlwie że uciska i mam tak samo, niby mi się wydaje że będę godzinami sikać a się okazuje że poleci3 krople i koniec ![]() Cytat:
to jest przyszła matka? nie odpowiedziała mi na żadne pytanie które jej zadałam ![]() na warsztaty też jutro jedzie po to żeby dostać upominki czy coś a nie po to żeby się czegoś dowiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dresik w paseczki najlepszy!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę bo mnie już baleriny cisną
Cytat:
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eee no fajne fajne okazja jak nic. A powiedz mi z jakiej firmy jest to nosidełko? bo też o czymś takim myślałam na przyszlość.. Cytat:
![]() Super zdjęcie Cytat:
ale dla lekarzy :hun:
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tych lekarzy to i |
|
|
|
|
#3345 | |||
|
Zadomowienie
|
paulina, Ty to masz tam luksusy w tym szpitalu! Lepsze jedzenie niż w domu... No, ale w sumie i tak życzę Ci, żebyś wyszła jak najszybciej bo jednak dom to dom
Wiesz co, ja się nauczyłam, jak robiliśmy remont kuchni i sprzedawaliśmy starą lodówkę i piekarnik - w 2 dni sprzedaliśmy, a telefony się urywały. Później suknię ślubną. No i teraz takie pierdołki powystawiałam, jakieś moje sukienki takie weselne, stary garnitur męża, drukarkę. Ale stwierdzam, że najszybciej to jednak sprzęt idzie. Drukarka też w 2 dni poszła. Z ciuchami trochę ciężej, no ale trochę spróbuję, jak się nie uda, to wtedy oddam dla biednych. Cytat:
Cytat:
domi, szwagierce faktycznie przydałaby się jakaś pomoc. Dziwne, że ginekolog jej nie doradzi , żeby zrobiła przerwę w staraniach. Z tego, co pamiętam, ona też nie jest już najmłodsza i tutaj może tkwić jej problem. Cytat:
Angie od wczoraj nic nie pisała do mnie. Jak nie będzie żadnych newsów, to popołudniu jakoś do niej napiszę, ale nie chcę jej zawracać Ja dzisiaj chyba męża wyciągnę do Ikei poszukać szafy dla małej. I od razu takie kosze wiklinowe bym kupiła - chcę je na komodzie położyć, a do nich dać takie pierdołki typu kosmetyki itd, żeby były pod ręką.
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dresik w paski ma sowke na piersi
|
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Zadomowienie
|
Dokładnie 4 otrzymali pieniądze na konto. Niestety od tamtej pory cisza. Nawet żadnego maila. Jeszcze jutro mam zamiar poczekać i zacznę do nich wydzwaniać.
Cytat:
Cytat:
No ale nic trzeba się cieszyć, że wychodzicie i jest w porządku. |
||
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdjęcie super! ![]() Cytat:
![]() ale dobrze że wszytsko w porządku Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o temat Twojej rodziny to aż nie wiem co napisać ... ![]() Co do mojej szwagierki i jej wizyty u psychiatry, powinna się do niego udać no ale nic na siłę - przecież jej zdaniem ona wie najlepiej co robi i nie da sobie przetłumaczyć... Cytat:
Nienawidzę takiego porównywania "a bo ona robi to tak" "a ona używa tego a nie tego" noo kurcze, sama wiesz co dla Ciebie i Twojej rodziny najlepsze. Cytat:
![]() Stałam się agresywna przez sytuacje ze szwagierką
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:24 |
|||
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać koniecznie jak już je dostaniesz i wogóle jak sytuacja. Ja im nie przelewałam pieniążków , wzieliśmy za pobraniem Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:24 |
|
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo się cieszę mam nadzieję że nie wrócę tu do porodu a jak będę rodzić to trafie na kogoś normalnego a nie mruka który nic nie gada tylko nosem kręci że nie mam przy sobie długopisu żeby papierki wypisać.
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o, nie zwróciłam uwagi ja ostatnio zobaczyłam że mam różowe kapciuszki z sówkami no i pudełka będę miała te z Lidla bratowa starsza TŻ ma mi kupić
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
nie dziwie sie, z jednej strony tak ogromne pragnienie dziecka z drugiej nienawisc do innych dzieci... moim zdaniem powinni na razie odpuscic starania, czasem to pomaga, pozwala sie odblokowac, ale mysle ze jej se nie przetlumaczy...
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
na tym zdjeciu moze nie widac ale jest ![]()
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem po co im to dziecko.. szwagierki siostra jest taka sama... nie pójdzie na badanie cukru, bo się boi że będzie miała cukrzyce, a jak już będzie miała to diety pilnować nie będzie, jak się urodzi chore to je odda, karmić piersią nie będzie bo boi się że będzie miałą brzydkie piersi, jak będzie płakało to zamknie w pokoju i pójdzie gdzieś tam, no i już zapowiedziała że w weekendy będzie podrzucać dziecko tej mojej szwagierce bo ona będzie się bawić.. a ta laska to jest ta co ma HIV co Wam wspominałam ostatniio co najśmieszniejsze stwierdziła że chce być w ciązy, żeby nie pracować i w ciążę zaszła
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona jest taka tępawa więc mnei już nic nie zdziwi :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:31 |
|
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do szwagierki i jej siostry... - naprawdę nie mam nic więcej do napisania, ręce, nogi i cycki mi opadają jak czytam co wydziwiają...
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Skoro tak polecacie 
A obudziłam się, gdy mój ubawiony mąż robił mi poranną sesję zdjęciową.
za zakupy
alez Cie nastraszyli Ci lekarze... jakas masakra jak mozna takie rzeczy przy ciezarnej mowic, dobrze jednak wszystko jest w porzadku