Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 09:55   #3301
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Czyzby Wasz czas byl juz bliski?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja juz wczoraj przestawiłam myslenia na tryb - ze w najgorszym wypadku jeszcze ze 3 tygodnie , wiec chyba blisko?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:56   #3302
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
dzidziadziumdzia mocno,mocno trzymamy!!!

De28 współczuje.Ja też mam czasem ciężkie chwilę,co ciąże mam trudną,a przy Lili nie ma szans odpocząć,do tego bunt dwulatka w pełni.Jestem bardziej wymęczona w domu z nią,niz jak pracowałam...Ale...damy radę!
mnie tez juz chwilami wykańcza ogólnie w 80 % jest bardzo grzeczny ale przez te chwile 20% to chyba osiwieje ołysieje i nie wiem co jeszcze zrobie mam nadzieje, że to długo nie potrwa...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:01   #3303
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Idę sobie na miasto...do empiku i jeszcze trochę się przejść, bo przecież od 7 na nogach i już mnie nosi...
dziewczyny oświećcie mnie co z dziewczynami? Jak tam postępy?
Wiemy tylko ze u Dzidzi najprawdopodobniej juz bliziutko do rozwiazania , bo wod juz nie ma .
Anggie sie nie odzywa.
Newtrend ma stwierdzone malowodzie z tad ta niska waga dzidzi.
Pauli obserwuja przeplywy - w razie pogorszenia , automatycznie CC .
A teraz pewnie je kawior na sniadanie. )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-15, 10:04   #3304
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do złego humoru... Wygadałam się szwagierce i TŻtowi i zdecydowanie mi lepiej...
Zostałam wczoraj w domu sama bo wszyscy poszli na kopanki, nagle ktoś wszedł do domu, zeszłam sprawdzić kto i moim oczom ukazała się szwagierka (ta która poroniła). Nie odezwała się do mnie ani słowem, zmierzyła mnie takim wzrokiem jakbym ja była wszystkiemu winna... Wróciłam na górę, nawet nie próbowałam z nią rozmawiać. Później unikała mnie jak ognia i wszyscy zwracali jej uwagę że nie może się tak zachowywać...
Później przyszła do mnie ta druga szwagierka i powiedziała mi że Baśka powinna wybrać się do psychiatry bo przez to wszystko dzieje się jej coś z głową. Powiedziała że rozmawiała z nią i tamta oznajmiła że NIENAWIDZI wszystkich kobiet ciężarnych i "bachorów" (jak to ujęła) i że będzie kochać tylko swoje dziecko...
Tez uwazam ze ona powinna sie udac do tego psychologa/ psychiatry, ja rozumiem ze mozna sie zle czuc z tym ze ktos jest w ciazy a jej sie nie udaje ale zeby az tak?

Ja tez przestaje lubic jezdzic do mamy TZ i bratowej bo zaczynalam mowic o mojej wizycie to obydwie olaly, nie dopytywaly nic nie zainteresowaly sie tylko ciagle slyszalam ze ta druga bratowa Tz to taka biedna bo ta cukrzyca bo insulina bo bedzie prawdopodobnie musiala rodzic w warszawie nie wspomne o tym ze dostali nowiutki bujaczej i karuzele do lozeczka wsady do poscieli ubranka wszysciutko od starszej bratowej Tz a mnie sie nawet nikt nie zapytal... Wkurzylam sie wczoraj i bylo mi tak cholernie przykro ze az sie poplakalam

Na sniadanie zjadlam 4 banany i teraz poprawiam winogronem

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:05   #3305
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Melduje ze nasz czas we dwoje coraz krotszy. Zaczęłam krwawić śluzem. Wody już zupełnie nie odchodzą. Brzuch praktycznie płaski.

Mocno zaciśnięte za Ciebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja juz nie spie , bo mnie Tz obudzil przypadkowo. On tak wstaje wczesnie bo z Mel B cwiczy , ale w niedziele? Mi by sie nie chcialo

Poudaje troche ze spie a potem wstane bo dzis mu obiecalam zakupy , zapuscilam go troche przez ta ciaze I biedaczek juz nie ma w czym chodzic

Musze Wam tez powiedziec ze I u mnie cos ruszylo spokojnie - do porodu daleka droga ale wczoraj wieczorem mnie zgieło pod prysznicem na dwie minuty I mam wrazenie ze mala wbila sie teraz dopiero w kanal .
Czuje jej ruchy jakos inaczej, jak takie systematyczne falowamie , a moze to sa w koncu takie skurcze BH ? No I brzuch Od czasu do czasu pobolewa okresowo - tak bardzo nisko

KTOSIULA - ja doczytalam wczoraj ze w moim wypadku to najlepiej dopochwowo 3x1 tabl aby wogole cos dal bo u mnie 39tc zaraz.
Natomiast wskazania sa Od 35tc doustnie , on I tak dziala na szyjke , na jej uelastycznienie I latwiejszy porod a nie na jego wywolanie
Az zaluje ze wczesniej do tego nie doszlam :/

DE - zycze Ci duzo siły. Nic wiecej nie powiem bo jestem jeszcze w szoku po wczorajszej wizycie w moim domu , ale wierze ze Ty od poczatku sie nie dasz, nie pozwolisz sobie wejsc na głowe tak jak siostra mojego Tz.
U Ciebie jest tez troszke lepiej, bo Daniel starszy, i z tego co pisujesz duzo madrzejszy I do czasu kiedy mogliby by broic razem , jeszcze duzo czasu.
Trzymam kciuki za wytrwalosc
Jestes naprawde fajna, silna mamuska

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

RYBA - kiedy Ty masz odstawic ten fenetrol?

Już się Majeczki doczekać nie możemy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:07   #3306
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Idę sobie na miasto...do empiku i jeszcze trochę się przejść, bo przecież od 7 na nogach i już mnie nosi...
dziewczyny oświećcie mnie co z dziewczynami? Jak tam postępy?
NO więc - dzidzi odeszły wody, mały dostał zastrzyki na płucka i prawdopodobnie w najbliższym czasie powitamy ich na świecie Teraz najważniejsze jest, by młdy był duży i silny!! :p
angie- nie mamy nowych info niestety
paulinaizabela- jest w szpitalu 5* zajada sie łososiem i innymi smakołykami - a tak poważnie to wykryto złe przepłwy i mała mało przybiera. Na szczęście jest pod obserwacją i zapewne wszytko sie poprawi
Newtrend również w szpitalu, są pod obserwacją z powodu małowodzia dlatego też mała jest za mała
Cytat:
Cześć mamusie
Dziękuję za chęci w sprawie tłumaczenia .
W sumie to my nic nie tracimy próbując sprzedać ten motor ponieważ u nas to nie będzie wyglądać tak jak Dzidzia pisała, gościu chce wpłacić kasę na konto mojego Damiana i jak już pieniądze wpłyną to dopiero wtedy przyśle kuriera po motor. Ostatnio TŻ tak samo sprzedał przyczepkę szwagra

Dziękuję że pytasz
Kolacja się udała, troszkę się odprężyłam, zapomniałam o wszystkim i nawet próbowałam namówić TŻta na wspólny poród, wypytał mnie dokładnie co i jak, ja mu na spokojnie wytłumaczyłam jakby to miało wyglądać i widziałam błysk w oku - jest nadzieja

Co do złego humoru... Wygadałam się szwagierce i TŻtowi i zdecydowanie mi lepiej...
Zostałam wczoraj w domu sama bo wszyscy poszli na kopanki, nagle ktoś wszedł do domu, zeszłam sprawdzić kto i moim oczom ukazała się szwagierka (ta która poroniła). Nie odezwała się do mnie ani słowem, zmierzyła mnie takim wzrokiem jakbym ja była wszystkiemu winna... Wróciłam na górę, nawet nie próbowałam z nią rozmawiać. Później unikała mnie jak ognia i wszyscy zwracali jej uwagę że nie może się tak zachowywać...
Później przyszła do mnie ta druga szwagierka i powiedziała mi że Baśka powinna wybrać się do psychiatry bo przez to wszystko dzieje się jej coś z głową. Powiedziała że rozmawiała z nią i tamta oznajmiła że NIENAWIDZI wszystkich kobiet ciężarnych i "bachorów" (jak to ujęła) i że będzie kochać tylko swoje dziecko...
ehh.. ja już wczesniej pisałam, że moze jej by sie psycholog chociaż przydał..

Cytat:
No ja juz wczoraj przestawiłam myslenia na tryb - ze w najgorszym wypadku jeszcze ze 3 tygodnie , wiec chyba blisko?

ale u mnie jeszcze 32 dni ej ja sie serio zaczęłam stresować. Nawet nie wiem czy mam dzisiaj gdzieś iść... a takie słońce

a w ogóle to jutro u mnie winda nie działa. Bo cos bedą naprawiać ciekawe jak bede musiała na 10p wejść.. chyba urodze w połowie drogi
Stary 2013-09-15, 10:10   #3307
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Tez uwazam ze ona powinna sie udac do tego psychologa/ psychiatry, ja rozumiem ze mozna sie zle czuc z tym ze ktos jest w ciazy a jej sie nie udaje ale zeby az tak?

Ja tez przestaje lubic jezdzic do mamy TZ i bratowej bo zaczynalam mowic o mojej wizycie to obydwie olaly, nie dopytywaly nic nie zainteresowaly sie tylko ciagle slyszalam ze ta druga bratowa Tz to taka biedna bo ta cukrzyca bo insulina bo bedzie prawdopodobnie musiala rodzic w warszawie nie wspomne o tym ze dostali nowiutki bujaczej i karuzele do lozeczka wsady do poscieli ubranka wszysciutko od starszej bratowej Tz a mnie sie nawet nikt nie zapytal... Wkurzylam sie wczoraj i bylo mi tak cholernie przykro ze az sie poplakalam

Też jestem zdania że psycholog/psychiatra bardziej by pomógł w tej sytuacji niż ginekolog do którego jakby mogła chodziłaby codziennie po kilka razy... Wszyscy jej mówią że powinna udać się do jakiegoś specjalisty i chwilowo odpuścić sobie starania bo organizm po kolejnym poronieniu musi się zregenerować. Ona nie chce tego nawet słuchać, stwierdziła że nikt jej nie rozumie, nikt nie stara się jej pomóc i że zrozumieć ją może tylko osoba w takiej samej sytuacji jak ona.

Lineczko wiem dokładnie jak się czujesz słuchając tego wszystkiego o szwagierce

Bananyyyy !! podziel się
Stary 2013-09-15, 10:13   #3308
Trele_Morele
Zakorzenienie

RYBA - Ty sie lepiej z domu nie ruszaj bo Ci nawet fenetrol nie pomoze I urodzisz gdzies miedzy 5 a 6 pietrem ;D

Mi mama wlasnie wczoraj opowiadala jak nie raz winda nie dzialala ( mieszkalisny na 9p w Katowicach) I ona ze mna pod pacha I wozkiem na to 9p szla pòłtorej godziny

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-15, 10:15   #3309
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:

O matko, współczuję, no brak słów, one nie rozumieją ze sprawiają Ci przykrość?
Stary 2013-09-15, 10:15   #3310
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
NO więc - dzidzi odeszły wody, mały dostał zastrzyki na płucka i prawdopodobnie w najbliższym czasie powitamy ich na świecie Teraz najważniejsze jest, by młdy był duży i silny!! :p
angie- nie mamy nowych info niestety
paulinaizabela- jest w szpitalu 5* zajada sie łososiem i innymi smakołykami - a tak poważnie to wykryto złe przepłwy i mała mało przybiera. Na szczęście jest pod obserwacją i zapewne wszytko sie poprawi
Newtrend również w szpitalu, są pod obserwacją z powodu małowodzia dlatego też mała jest za mała

ehh.. ja już wczesniej pisałam, że moze jej by sie psycholog chociaż przydał..

ale u mnie jeszcze 32 dni ej ja sie serio zaczęłam stresować. Nawet nie wiem czy mam dzisiaj gdzieś iść... a takie słońce

a w ogóle to jutro u mnie winda nie działa. Bo cos bedą naprawiać ciekawe jak bede musiała na 10p wejść.. chyba urodze w połowie drogi
Lepiej odpuść sobie jakiekolwiek wyjścia z domu
Stary 2013-09-15, 10:16   #3311
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
RYBA - Ty sie lepiej z domu nie ruszaj bo Ci nawet fenetrol nie pomoze I urodzisz gdzies miedzy 5 a 6 pietrem ;D

Mi mama wlasnie wczoraj opowiadala jak nie raz winda nie dzialala ( mieszkalisny na 9p w Katowicach) I ona ze mna pod pacha I wozkiem na to 9p szla pòłtorej godziny

o matko. Nie wiem czy bym poszła... dla niej!!
Stary 2013-09-15, 10:20   #3312
Trele_Morele
Zakorzenienie

LINECZKa - ja tez Cie rozumiem. Co prawda nie musze tego slychac za czesto bo my jestesmy tutaj a Rodzice Tz w PL . U mnie troche sytuacjacwyglada tez tak , ze na 5 wnukow Majeczka bedzie pierwsza dziewczynka wiec dziadkowie chcac nie chcac sie ciesza ale co ja sie na slycham przez tel czy skypa ; A Kaska robila w ciazy tak , a wygladala lepiej , a kupowala lepsze , a pracowala dluzej troche mnie to wkurza ale przytakuje
Niech sobie pogadaja, ja swoje wiem.
Np to ze mi dziecko na glowe nie nasra a jej zapewne juz wkrotce.
Jaka by tesciowa nie byla dobra to jej corka to corka a matka swoje dziecko widzi najlepiej I stawia na pierwszym miejscu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-15, 10:23   #3313
maomami
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny ja tylko na szybko napisze ze trzymam mocno kciuki za ciebie dzidzia I silnego synka!!
My po jednym weselu,a dzisiaj druggie. Odezwe sie pewnie jutro na spokojnie z domu z lapis. Nadrobilam was ale mam dodyspozycji tylko tel meza a nie lubie na nim pisac

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:24   #3314
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
LINECZKa - ja tez Cie rozumiem. Co prawda nie musze tego slychac za czesto bo my jestesmy tutaj a Rodzice Tz w PL . U mnie troche sytuacjacwyglada tez tak , ze na 5 wnukow Majeczka bedzie pierwsza dziewczynka wiec dziadkowie chcac nie chcac sie ciesza ale co ja sie na slycham przez tel czy skypa ; A Kaska robila w ciazy tak , a wygladala lepiej , a kupowala lepsze , a pracowala dluzej troche mnie to wkurza ale przytakuje
Jaka by tesciowa nie byla dobra to jej corka to corka a matka swoje dziecko widzi najlepiej I stawia na pierwszym miejscu

O taaaaak ! Całkowicie Cię popieram
Stary 2013-09-15, 10:25   #3315
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Dzień dobry dziewczyny

Dzidziu oczywiście cały czas kciuki żeby Wasz synek był silny

Dziękuję za gratulacje za zakupy już wczoraj nie dałam rady wstawić zdjęć, może po śniadaniu się dorwe do laptopa to się uda

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:26   #3316
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

co prawda to prawda.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tylko na szybko napisze ze trzymam mocno kciuki za ciebie dzidzia I silnego synka!!
My po jednym weselu,a dzisiaj druggie. Odezwe sie pewnie jutro na spokojnie z domu z lapis. Nadrobilam was ale mam dodyspozycji tylko tel meza a nie lubie na nim pisac
to baw się tam dobrze
Stary 2013-09-15, 10:28   #3317
Trele_Morele
Zakorzenienie

Aaa .. Rozmawialam jeszcze z nia na temat warunkow I podejscia w szpitalach porownujac Szpital PL I szpital w ktorym jest Paula ( bo w UK jeszcze nie wiem jak jest ) I przyokazji dowiedzialam sie ze moja mama przenosila mnie 24 dni dlatego tez urodzilam sie z zatruciem I dostalam tylko 7pkt.

Mama miala termin na 4.12.
20.12 polozyli ja do szpitala ale ze byl okres swiateczny nie mial kto zrobic CC I dopiero przyjechal moj dziadek I postraszyl ich Izba Lekarska to przewiezli ja do Chorzowa bo tam jakims cudem mial dyzur jakis lekarz

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-15, 10:30   #3318
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa .. Rozmawialam jeszcze z nia na temat warunkow I podejscia w szpitalach porownujac Szpital PL I szpital w ktorym jest Paula ( bo w UK jeszcze nie wiem jak jest ) I przyokazji dowiedzialam sie ze moja mama przenosila mnie 24 dni dlatego tez urodzilam sie z zatruciem I dostalam tylko 7pkt.

20.12 polozyli ja do szpitala ale ze byl okres swiateczny nie mial kto zrobic CC I dopiero przyjechal moj dziadek I postraszyl ich Izba Lekarska to przewiezli ja do Chorzowa bo tam jakims cudem mial dyzur jakis lekarz

cooooooooooooooooooooooo ?
no takie rzeczy tylko w polsce...
Stary 2013-09-15, 10:34   #3319
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

o maaaaamo
Stary 2013-09-15, 10:39   #3320
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem zdania że psycholog/psychiatra bardziej by pomógł w tej sytuacji niż ginekolog do którego jakby mogła chodziłaby codziennie po kilka razy... Wszyscy jej mówią że powinna udać się do jakiegoś specjalisty i chwilowo odpuścić sobie starania bo organizm po kolejnym poronieniu musi się zregenerować. Ona nie chce tego nawet słuchać, stwierdziła że nikt jej nie rozumie, nikt nie stara się jej pomóc i że zrozumieć ją może tylko osoba w takiej samej sytuacji jak ona.

Lineczko wiem dokładnie jak się czujesz słuchając tego wszystkiego o szwagierce

Bananyyyy !! podziel się
<banany lecą do Domii>
wiem że to głupie ale sobie myślę że wolałabym albo zeby to ja była teraz w ciąży albo ona a nie dwie na raz a nie tak się wszysyc nad nią użalają, wszytsko za nią robią (bo nie wiem czy Wam pisałam że zawiozła pranie ciuszków do teściowej (czyli mamy TŻ) i do prasowania? jej mąż będzie prał i prasował część tego co zostało w domu bo ona tego NIENAWIDZI robić i mam wrażenie że ona będzie mało co się zajmować dzieckiem tylko będzie dzwoniłą do teściowej żeby przyjechała bo ona nie chce sama z dzieckiem zostać o a na dodtaek jak oni by remont mieli to by wszyscy lecieli na złamanie karku a u nas zaoferowała się bratowa najstarsza że jak trzeba będzie to przyjedzie i pomoże, ale nie chce niczyjej pomocy.. sama sobie posprzątam powoli..

a co najlepsze że wczoraj stwierdziła że nie dotknie kupy własnego dziecka bo się brzydzi

Cytat:
O matko, współczuję, no brak słów, one nie rozumieją ze sprawiają Ci przykrość?
najwidoczniej nie... ja też mam kiepskie wyniki i jakoś tym sie nikt nie przejął
Cytat:

to że Kaśka tak robiła/ kupowała czy coś to nie znaczy że Ty też tak masz robić :P

wczoraj obydwaj szwagrowie na mnie naskoczyli że jak to nie będę używać sudocremu?! dodam że jeden ma 2 dzieci, drugi dopiero czeka na dziecko, ale się najwięcej mądrzy, bo przecież sudocrem używa się codziennie a nie na odparzenia a na nie tylko i wyłącznie tormentiol, a jak powiedziałam że będę używać czegoś innego to prawie mnie zjedli
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje za zakupy już wczoraj nie dałam rady wstawić zdjęć, może po śniadaniu się dorwe do laptopa to się uda

zapomniałam napisać że udał Wam się zakup za taką cenę jeszcze
Cytat:

czasami mam wrażenie że Ci lekarze nie myślą

boże jaką mam pustą lodówkę nawet nic na śniadanie nie ma :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-15 o 10:40
Stary 2013-09-15, 10:40   #3321
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
MUSIAŁAM do Was zajrzeć i zobaczyć jak tam u Was, to chyba uzależnienie już
Oczywiście DZIEWCZYNY i miłego dnia dla wszystkich mammuś
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:42   #3322
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
MUSIAŁAM do Was zajrzeć i zobaczyć jak tam u Was, to chyba uzależnienie już
Oczywiście DZIEWCZYNY i miłego dnia dla wszystkich mammuś
tak, to jest już uzależnienie

latam co 2 minuty siku i już mnie to irytuje

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-15, 10:51   #3323
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Olenka też zamówiłam u tego sprzedawcy. Tylko bez baldachimu i z innym materacykiem. A pościel też owieczki, tylko ecru Minus jest taki, że długo wysyłają, także uzbrój się w cierpliwość. Ja nadal czekam...
Babku a długo już czekasz ? Jest jakiś kontakt od sprzedawcy ?

Dzidzia
mocno zaciśnięte kciuki za Ciebie i Małego
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:53   #3324
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
<banany lecą do Domii>
wiem że to głupie ale sobie myślę że wolałabym albo zeby to ja była teraz w ciąży albo ona a nie dwie na raz a nie tak się wszysyc nad nią użalają, wszytsko za nią robią (bo nie wiem czy Wam pisałam że zawiozła pranie ciuszków do teściowej (czyli mamy TŻ) i do prasowania? jej mąż będzie prał i prasował część tego co zostało w domu bo ona tego NIENAWIDZI robić i mam wrażenie że ona będzie mało co się zajmować dzieckiem tylko będzie dzwoniłą do teściowej żeby przyjechała bo ona nie chce sama z dzieckiem zostać o a na dodtaek jak oni by remont mieli to by wszyscy lecieli na złamanie karku a u nas zaoferowała się bratowa najstarsza że jak trzeba będzie to przyjedzie i pomoże, ale nie chce niczyjej pomocy.. sama sobie posprzątam powoli..

a co najlepsze że wczoraj stwierdziła że nie dotknie kupy własnego dziecka bo się brzydzi

najwidoczniej nie... ja też mam kiepskie wyniki i jakoś tym sie nikt nie przejął

to że Kaśka tak robiła/ kupowała czy coś to nie znaczy że Ty też tak masz robić :P

wczoraj obydwaj szwagrowie na mnie naskoczyli że jak to nie będę używać sudocremu?! dodam że jeden ma 2 dzieci, drugi dopiero czeka na dziecko, ale się najwięcej mądrzy, bo przecież sudocrem używa się codziennie a nie na odparzenia a na nie tylko i wyłącznie tormentiol, a jak powiedziałam że będę używać czegoś innego to prawie mnie zjedli

zapomniałam napisać że udał Wam się zakup za taką cenę jeszcze

czasami mam wrażenie że Ci lekarze nie myślą

boże jaką mam pustą lodówkę nawet nic na śniadanie nie ma :P
Co za dziewczyna ? Przecież to czysta przyjemność prać i prasować takie maluteńkie rzeczy . Właśnie nienawidzę takich kobiet które zachodząc w ciąże kładą się praktycznie na 9 miesięcy do łóżka i uważają że ciąża to choroba i one nie mogą się przemęczać więc najlepiej żeby ktoś wszystko robił za nie. Rozumiem jeśli sytuacja zmusza do tego żeby kobieta leżała przez 9 miesięcy ale kiedy ciąża nie jest zagrożona ?
Po co jej to dziecko skoro najwidoczniej ona w ogóle nie jest gotowa na to żeby zostać matką, urodzi i dziecko podrzuci mamusi na odchowanie ? No bo przecież ona nie może się przemęczać
Doskonale Cię rozumiem bo przerabiam to samo... Nad Baśką całe życie wszyscy się użalają... bo nieszczęśliwa, bo męża ma nie takiego jak powinna (sama go sobie wybrała), bo nie ma pracy ani pieniędzy (bo sama stwierdziła że dla niej pracy nie ma ) i teraz jeszcze sytuacja z poronieniami...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
tak, to jest już uzależnienie

latam co 2 minuty siku i już mnie to irytuje
Czyżby Nela ugniatała Ci pęcherz ? Też się nie raz Jaśko układa tak że latam co chwilę siku bo mam wrażenie że mi pęcherz rozsadzi za chwilę a jak przychodzi co do czego to ledwo 2 kropelki lecą
Stary 2013-09-15, 10:55   #3325
ryba91
Zakorzenienie

Lineczko- nie rozumiem tej dziołchy. Po pierwsze, ja si bardzo cieszyłam z prania i prasowania małych rzeczy (ucierpiał tylko kręgoslup ) poza tym po co jej dziecko, jak widać jej nie zależy?
nie rozumiem ...

Ej, ubieranie rajstop w moim przypadku to jakaś masakra.
Stary 2013-09-15, 10:57   #3326
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko- nie rozumiem tej dziołchy. Po pierwsze, ja si bardzo cieszyłam z prania i prasowania małych rzeczy (ucierpiał tylko kręgoslup ) poza tym po co jej dziecko, jak widać jej nie zależy?
nie rozumiem ...

Ej, ubieranie rajstop w moim przypadku to jakaś masakra.
Biedna.. znam ten ból Ja ani majtek ani skarpetek sobie założyć nie mogę
Stary 2013-09-15, 10:58   #3327
Anoula
Zakorzenienie

Nasze zakupy:

1. wozek
- najwazniejsze stelaz elea z spacerowka
-stelaz streety (z tego co mowili wlasciciele to poprzednik elei, tez sie podobnie sklada) z gondola
-fotelik z basa isofix
- spiwor do gondoli
-spiwor do fotelika
-folia przeciwdeszczowa i moskitiera
-parasolka do spacerowki (maja nam doslac tez do gondoli)
- torba maxi cisi (nie widac na zdjeciu)
no i mata edukacyjna z tego drugiego zestawu
2. ten rogal/ banan. chusta do noszenia dziecka, sprzedajaca mowila ze bylo super przy kolkach
3. nosidelko z usztwnianymiplecami dla rodzicow i dzidzi
4. a to wczesniej pisalam, drugi kombinezon naszej corki od znajomych
5. dodatkowy preznet od sprzedajacych z allegro
reszta sukienki po corce znajomych, mniejsze i wieksze rozmiary jedna jest zlota mala ja miala po chrzcinach przebrana, a ja zobacze od rozmiaru w jakim nasza sie urodzi ale moze wykorzystam na swieta.

z zakupow nie zrobilam zdjecia zestawu poscielowego z torba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0275.jpg (101,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0276.jpg (89,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0277.jpg (84,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0278.jpg (100,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0279.jpg (122,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0280.jpg (115,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0282.jpg (108,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0283.jpg (104,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0284.jpg (141,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0285.jpg (101,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-09-15 o 11:01
Stary 2013-09-15, 10:58   #3328
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Biedna.. znam ten ból Ja ani majtek ani skarpetek sobie założyć nie mogę
Mam ten sam problem Domii Adidasy też mi mąż wiąże
Stary 2013-09-15, 11:00   #3329
Anoula
Zakorzenienie

reszta rzeczy od znajomych, jeszcze cos ma znajoma poszukac to moze kolekcja sie powiekszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0286.jpg (106,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0287.jpg (114,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0288.jpg (98,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0289.jpg (112,4 KB, 7 załadowań)
Stary 2013-09-15, 11:02   #3330
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nasze zakupy:

1. wozek
- najwazniejsze stelaz elea z spacerowka
-stelaz streety (z tego co mowili wlasciciele to poprzednik elei, tez sie podobnie sklada) z gondola
-fotelik z basa isofix
- spiwor do gondoli
-spiwor do fotelika
-folia przeciwdeszczowa i moskitiera
-parasolka do spacerowki (maja nam doslac tez do gondoli)
- tora maxi cisi (nie widac na zdjeciu)
no i mata edukacyjna z tego drugiego zestawu
2. ten rogal/ banan. chusta do noszenia dziecka, sprzedajaca mowila ze bylo super przy kolkach
3. nosidelko z usztwnianymiplecami dla rodzicow i dzidzi
4. a to wczesniej pisalam, drugi kombinezon naszej corki od znajomych
5. dodatkowy preznet od sprzedajacych z allegro
reszta sukienki po corce znajomych, mniejsze i wieksze rozmiary jedna jest zlota mala ja miala po chrzcinach przebrana, a ja zobacze od rozmiaru w jakim nasza sie urodzi ale moze wykorzystam na swieta.

z zakupow nie zrobilam zdjecia zestawu poscielowego z torba
Super zakupy Podoba mi się bardzo ta elegancka sukieneczka na przed ostatnim zdjęciu Taka odświętna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości