|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
za udane zakupy i podróżCytat:
za szybki powrót do zdrowiamy na przeziębienia u piotrusia stosujemy masełko z czosnkiem, nacieramy stópki, rączki i plecki (sposób mojej mamy) i wygrzewamy za chrzciny
|
|||
|
|
|
#2072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla ciebie za ogarniecie sytuacji.Cytat:
a wyłączony telefon- niedopuszczalne
|
|
|
#2073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mimo to dziś wstaniesz w lepszym humorku ![]() Założę się, że i tak będziesz wyglądałam pięknie, bo ładnemu we wszystkim ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak ja zapinałam te pieluchyCytat:
![]() Musisz się jakoś bardziej zorganizować żeby mieć czas dla nas ![]() Czerwonybaloniku - Ty też wpadaj częściej Fajnie, że Gabi tak ładnie rośnie![]() A mój dziś kończy 8 tygodni
|
|||||
|
|
|
#2074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyjście![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42811221]My sobie potanczylismy (Artur jest o wiele lepszym partnerem do tanca niż tz:P), a teraz Maluch usypia, pranie mi sie pierze i czekam na mamę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
A masz coś już upatrzone? I mi ![]() Cytat:
![]() O i Mela wczoraj balowała ![]() My balujemy 5tego października
|
||||
|
|
|
#2075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42811944]Margo więc tak:
jak miałam normalną laktację, to ściągałam zwykle co 2-3 karmienia, bo na tyle umiałam odciągnąć mleka (ok. 300 ml). Teraz mam jakiś cud przyrody w piersiach i ściągam po 450-480 ml, więc mam to na cały dzień (12 h lub więcej, Mały nie nadąża jeść ), więc ściągam, jak już zaczyna brakować lub piersi mnie bolą, średnio więc 2 razy na dobę.Ale ja nie karmię bezpośrednio, więc musisz wziąć na to poprawkę. Mały je tylko to, co ściągnę, więc nie wiem, ile mi tam zostaje w środku. I co ważne - ja odciągam do totalnie pustych piersi, jak ciągnę i już nic nie leci kilka razy, to wtedy kończę (bo czasami ciągnę, nic nie leci, a za minutę strumień, więc dokładnie sprawdzam). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nieźle Ci się poprawiło ![]() A zmieniłaś coś, ze tak mleczarnia ruszyła? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 2 miesiące Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliath-biedne dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Nadrobiłam
|
||||
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
![]() szukam nowego auta i krew mnie zalewa, nic nie mogę znaleźć |
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
A u nas zaczyna się chyba skok 11-12 tygodnia
|
|
|
|
#2078 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
za dzisiejsze chrzciny ![]() Cytat:
super że Piotrek taki dzielny chłopak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za wiek i udane wesele Cytat:
brawa za samotny wypad. Cytat:
biedne dziewczyny, moja też ma katarek ![]() Cytat:
baty dla tz:banghead: Cytat:
brawa za udana noc Brawa za wiek. Właśnie wracamy od okulisty. Lila dostała krople z antybiotykiem. Cieszę się, że się wybraliśmy, a nie czekaliśmy, aż będzie jeszcze gorzej. Przyjmowała nas miła młoda pani doktor i w sumie mówiła, że to nie po tych kroplach , tylko zbiegło nam się to w czasie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, dziewuszki
![]() Ja na dodatek cala noc schizowalam, bo sama zachorowalam na polio wlasnie w wieku 3 miesiecy, tyle co Lilo bedzie miala za 5 dni Lilo jeszcze nie miala tej szczepionki, ale i tak spanikowalam ja nie wiem, jak moja Mama to przezyla wtedy - dwadziescia lat, pierwsze ukochane dziecko, takie malenkie i na krawedzi smierci wlasciwie
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotka - dla Zuzinki Neni - przekaż
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
U mnie 5rano, a ja spac nie moge Poprostu Tz pojechal przed chwila na mecz footballu i ofc juz podswiadomie moj organizm zwalcza sen. Maly spi se na lozku ponad 2h wiec zapewne niedlugo bedzie przebudzenie. Ciaagle sie wierci i pierdzi przez sen i to masakrycznie. Jadlam dzis brokuly. Moze od tego, ale ogolnie pogodny jest chlopak. Oliath- przykro, ze dziewczynki chore. Trzymajcie sie Neni- ja to jestem uczulona na takie akcje. Moj tz to wie, ze nogow w doopie by za takie cos nie mial :/ Trzymaj sie ![]() Margosiu- dla PiteraArabiata- super, ze synek taki rozwiniety Patrze nie tylko moj jest taki ![]() Ale moj synu pierdzi , a mamusia razem z nim. Mamy jakas pierdzaca noc ![]() Pozdrawiam i moze uda sie zmrozyc oko .
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
To daleko Pan Skok nie zawędrował
Oczywiście współczuję strasznie-żeby nie było, że się naśmiewam ![]() A skok 7-9 tydzień mieliście? Cytat:
![]() A może wpadniesz i pomożesz mi go lać? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-15 o 12:20 |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath- jejku straszne to, ale Lilo jest zdrowa tylko lekko przeziebiona. Bedzie dobrze.
![]() Dotka- dla corci dzielnej i zazdraszczam drineczka ![]() Taribari - za wypad Madi- za nowe tygodnie i miesiaceMilego dzionka ![]() Dobranoc
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Neni - chyba podesłałaś nam Pana skoka
![]() A co do bacikowania Tż-a to sama bym z chęcią swojego zlała, wyszedł z psem na spacer o 8 rano i do tej pory się szwędają łajzy |
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa ja też wczoraj "miałam" imprezkę
Moja suknia ślubna brała wczoraj ślub ![]() Ciekawe jak się bawiła |
|
|
|
#2089 |
|
Konto usunięte
|
Oli współczuje
Trzymam kciuki za dzisiejsze chrzciny
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest już w domu, więc najpierw możemy jego dopaść, a potem lecimy do Ciebie |
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
szykuje się lańsko
|
||
|
|
|
#2092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Mela nie balowała, Mela była tylko na ślubie. Trochę żałowałam bo to ślub w rodzinie męża, ale tak naprawdę większość naszej wsi szła bo oboje młodzi tu mieszkają i się wszyscy znają i żal, że wspólna zabawa nas ominęła. No ale jeszcze parę wesel się szykuje więc jest nadzieja
![]() Cytat:
Poza tym zmartwiłaś mnie. Małgoś też ma katar od dwóch dni, a ja się trzęsę nad małą, żeby się nie zaraziła bo w śr szczepienie chcę zrobić. Smaruję starszej nosek olbasem, żeby wąchała, wit. C i rhinocort do noska, poza tym terapia na świeżym powietrzu. Oby nie miała temp. Ale do szkoły jutro nie idzie!
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh wstał. Mam ochotę wyjść z domu żeby go nie oglądać ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Surka sprzedałam
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- ja też muszę swoją sprzedać, tylko miejsce w szafie zajmuje |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
No i koniec spania, to się wyspał przez 10 minut nie ma co
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
i mój już wstaje na jedzenie , a tatuś go trochę olewa
![]() dziś wymuszam opiekę tatusiową bo przez cały tydzień mało się zajmował ze wzg na pracę, a wczoraj wycieczkował |
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam potowarzyszyć mojemu synowi
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę na spacer
|
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

za udane zakupy i podróż

a wyłączony telefon- niedopuszczalne
Rany jaki pokręcony dzień.. Mały też pokręcony, bo pół dnia uśpić się go nie dało.. i jeszcze ja mu namotałam..pojechałam do galerii znowu i do Tesco na ciuchy popatrzeć.. Wróciłam po 22..Mały zapłakany, bo 2 godz nie jadł..a dla niego to katastrofa 

Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka