Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 14:23   #3781
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
cześć, widzę, że przybyło dzidziusiów, więc gratulacje

Ja już witam się w nowym stanie cywilnym. Powiem Wam, że jestem przeszczęśliwa, bo było cudownie. Na serio jesteśmy strasznie zadowoleni. Prawie się rozkleiłam na przysiędze Mój Tż tak przystojnie wyglądał w garniaku. I było tyle cudownych ludzi. Pogoda nam się udała, więc zorganizowaliśmy grilla/ognisko dla młodych. Obiad rodzinny był przesmaczny i ledwo się wytoczyłam po tym wszystkim. Mama upiekła wielkiego torta, tak słodkiego, że na badanie krwi pójdę zrobić w przyszłym tygodniu Przyszło sporo moich znajomych i tż był pod wrażeniem, bo niestety (nie wiem jak to w sumie ująć) jego znajomi trochę go olali Tak mi go było żal, bo na ceremonii był jego kolega jako świadek i na końcu dotarł jeszcze jeden... Ale moja paczka bardzo go ujęła i mówił, że jak na taki stereotyp szopki ślubnej, to było bardzo mu miło. Potem na szczęście na grilla jego znajomi już dojechali.

Także na serio oboje jesteśmy szczęśliwi, bo było tak, jak sobie wymarzyliśmy - skromnie i z najważniejszymi osobami.

Tak sobie myślę, że może znajomi Tż czuli się trochę zniechęceni, bo nie dostali zaproszeń (robiliśmy tylko dla rodziny na obiad) albo że czuli zobowiązanie prezentem, a przecież nie o to chodziło, tylko żeby po prostu z nami tam byli Mentalnie miałam nadzieję, że nie będą czuć się urażeni, bo wszyscy tam wiekowo mniej niż 25lat. Nie wiem, ale strasznie mi było żal Tż.

A teraz idę w końcu wypłukać hektolitry lakieru do włosów. Uświadomiłam sobie, że tęsknię za wanną I chyba się położę, bo tak mnie bolą plecy od jazdy autem, że dramat. Po proszę mojego świeżo upieczonego męża, żeby później zrobił mi masaż.
Najlepszości na Nowej Drodze Życia
I serdeczne gratulacje! Niech Wam się układa jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Może lejesz mu za mało wody? (Albo woda za ciepła, za zimna?) Jak pierwszy raz kąpaliśmy Filipa to właśnie było za mało wody i płakał, pewnie zimno mu było. Przy następnych kąpielach lejemy tyle wody żeby się zamoczył cały

My chrzcimy 12 października. I liczyliśmy gości i wstępnie naliczyłam 30
Hmm leję tyle ile piszą w książkach. Już sama nie wiem ile wody = dobrze znaczy akceptowalnie dla Małego Będę próbować do skutku, moze w końcu trafimy w jego gust

U nas na chrzest wyszło 15 gości z dziećmi.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:33   #3782
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Niebede - gratuluje!

Inwersja - mam nadzieje, ze szybko zacznie sie u Ciebie jakas akcja :thumbup:

Moj TZ ugotowal wczoraj rosol - p y c h o t a

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-15, 14:38   #3783
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Brałaś jedną zwykłą?
Jeśli tak, wzięłabym drugą i wskoczyła do wanny/prysznica na ciepłą kąpiel, a jeśli nie przejdzie, to wzięłabym pod uwagę pojechanie na IP.

A regularne są?
Jedna zwykla. Wzielam teraz druga.
Dopiero teraz sciaglam ta aplikacje. Mialam 3 skurcze po 11 i 13 min I trwaly ok minuty. Kapiel teraz odpada bo pakuje torbe

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:39   #3784
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Ja też zakupiłam laktator i właśnie ten model: Medela mini electric. Dzisiaj dopiero pierwszy raz ściągałam pokarm. I ściągnęłam tylko 60 ml z dwóch piersi. I teraz nie wiem czy to nie za mało? Ogólnie też wydaje mi się, że mam mniej mleka bo teraz przy jednym karmieniu podaje Małemu dwie piersi, a nie jedną.

Czytałam też, że są trzy kryzysy przy kp, w pierwszym, trzecim i szóstym tygodniu. U mnie teraz przypada 3 tydzień więc faktycznie może mam jakiś mały kryzys. Ale chce bardzo dalej karmić piersią.
O i karmię przez kapturki.
no u mnie własnie tez 3 tydzien-wiec i u mnie pewnie kryzysik
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:42   #3785
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Niebede - gratuluje!

Inwersja - mam nadzieje, ze szybko zacznie sie u Ciebie jakas akcja :thumbup:

Moj TZ ugotowal wczoraj rosol - p y c h o t a

Dzięki, ale ja mam już pewność, że u mnie nie zacznie się od skurczy, bo ja ich w ogóle nie mam.
Albo zrobi się na tyle duże rozwarcie, że w końcu wyleci cały czop i wtedy dopiero pojawia się skurcze albo będą wywoływać niestety

Smutno mi

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-15 o 14:44
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:43   #3786
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hej policzanko medela elektryczny był popularny w szpitalu u mamusiek i faktycznie głośno dość dawał, ale chwaliły go sobie dziewczyny, ja używam avent natural czy jakos tak elektryczny, jest inny w sposobie odciągania od medeli, osobiscie polecam, ale to sprawa bardzo indywidualna. 100ml to moja norma przy dobrych wiatrach niestety nie miałam od początku wielkiego urodzaju z mlekiem, ale starcza poki co, a twoja Lila ile zjada jednorazowo i co ile ją karmisz?

A co do pytania o obcinanie paznokci, to ja właśnie dzisiaj obcięłam pierwszy raz, masakra, takie drobniusie te paznokietki, mąż pomagał mi oczywiście trzymać rączkę. Lili już przestały się same wykruszać paznokcie i musiałamm obciąć, bo przy kolce drapie nas niemiłosiernie, no a poza tym mamy ju zprawie 2 mce, to chyba ok
Moją Lile karmie tak co 2 ,3 czasem 4 godziny.Przewaznie zjada 90 no ale zdarzają sie dni gdzie jest w stanie zjesc nawet 130.Do cyca staram się równiez przystawiac ale to bardziej jest takie ciumkanie..Najwazniejsze ze mała przybiera.11.09 bylismy na wazeniu .Okazało sie ze mała w ciagu 2 tyg przybrała 600 gr.Powiem Wam ze wtedy kamien z serca mi spadl bo bylam pewna ze mała niedojada.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:53   #3787
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja kupilam pod koniec: termometr do pupy, avilin, maltan
wiecej nie kupuje aptecznych rzeczy bo to mozna w kazdym momencie i nie ma co zapasow robic
mam maly linomag, sudocream. patyczki do uszu, waciki ze spirytem, waciki, cazki i nozyczki do paznokci, szczoteczke i grzebyk do wlosow
jak cegis braknie to w 5 minut i mam
jak sie na cos uczuli to tez bez problemu
.
Co to takiego tzn sprawdziłam, ale nie czaję po co on

Cytat:
No w mieszkaniu, przecież nie na zewnątrz
19 to u nas ciepło

Mam dwie.refleksje:
1. Po kilku dniach stosowania bio oil tz powiedział, ze mam jakieś mniej widoczne te rozstepy i spytał, czy.coś z nimi robilqm
2. Wiesiolek dowcipny nie taki zły nie odczuwam dyskomfortu, niewiele wypływa, tylko tz narzekał, ze "lepko i ślisko tam"

TASSIA nie dam rady się odnieść, bo z telefonu już pisze, ale ogólnie Eda czasem dostanie coś slodkiego, ale rzadko. Nie jestem przeciwniczka dawania słodyczy.do 3 rz, bo Eda je to, co i ja, a i mi się zdarzy. Z pewnoscia jestem natomiast przeciwniczka dawania ich codziennie i w dużych ilościach
Po 1. Dziękowa- przypomniałaś o wiesiołku
Może być taki ło?- http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/92053

2.Bio Oil - zbankrutuje

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tassia polecam kup octenisept na ranę i pępek
co do tensa to ja miałam i polecam

czy to normalne, że jak karmię to z drugiego cycka leci mi ciurkiem?
Normalniutkie
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
heloł cisza i spokój
czy ma może któraś przepis ewaci na ciasto śliwkowe? tż się dziś zaoferował ze przygotuje

w gemini kupiłam w sumie większość: podkłady, wkładki laktacyjne, majtki siatkowe, octenisept, mydełko, sudocrem, sól morską, TR, enema, z kolei w DOZ kupiłam pampki w promocji, butelki, smoczek, szczotkę do włosków, termometr do wody
Enema do czego Ci?

Ja też prosze o przepis na ciasto
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Nie chce siac paniki ale jest coraz gorzej

O 10 bralam nospe. Zastanawiam sie czy lyknac kolejna ?

Oooo Nospa- dzięki za przypomnienie I proszę jak pięknie sobie listę zakupów tworzę

Brydzia kurde weź bo przez was to takie emocje się we mnie budzą że zaczynam chcieć już rodzić chociaż po wczorajszych skurczach mniej

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:02   #3788
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dzięki, ale ja mam już pewność, że u mnie nie zacznie się od skurczy, bo ja ich w ogóle nie mam.
Albo zrobi się na tyle duże rozwarcie, że w końcu wyleci cały czop i wtedy dopiero pojawia się skurcze albo będą wywoływać niestety

Smutno mi

ja mam takie samo wrazenie...

nie smuc sie, w koncu cos sie rozkreci, zobaczysz:::kci uki:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:03   #3789
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a przy karmieniu na leżąco?
Ja np. karmię tylko na leżąco. W szpitalu karmiłam na siedząco ale napierniczały mnie zaraz plecy.
I teraz chyba nie umiałabym tak karmić

inwersja mam nadzieje, ze u Ciebie coś się rozkręci. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Hmm leję tyle ile piszą w książkach. Już sama nie wiem ile wody = dobrze znaczy akceptowalnie dla Małego Będę próbować do skutku, moze w końcu trafimy w jego gust

U nas na chrzest wyszło 15 gości z dziećmi.
Mnie położna mówiła, że często jest tak że dziecko płacze, bo ma uraz po kąpielach w szpitalu (u mnie np. wkładają pod kran i w ciągu pół godziny wszystkie dzieci z oddziału są wykąpne )

Ja właśnie się zastanawiam nad jedzeniem na chrzciny. Jakie gorące dania, sałataki, ciasta zrobić. Już kupiłam część napojów (bo była fajna promocja w tesco). Ogólnie to już pomału kupuje, żeby później nie wydać gigantycznej kwoty na raz
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:08   #3790
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

2.Bio Oil - zbankrutuje
Avilin to na gojenie krocza/rany po CC

Nie wiem, jaki wrzuciłaś,bo wyczachowało, ale ogólnie każdy olej z wiesiołka, który jest w tych kapsułkach, co się rozpuszczają. Ja mam firmy ABOCA, jest też OEPAROL i NATURKAPS.

Uff, zupa prawie gotowa, mięsko x2 też, ciasto rośnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:14   #3791
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
No to dziś albo jutro spróbuję z cieplejszą wodą. Może zadziała. Dobrze, że w domu mieszkamy bo w bloku przy takim wrzasku sąsiedzi mogliby pomyśleć ze katujemy dziecko

To sobie zapisuj. Orientacyjnie zapisuję godziny karmienia, który cycek i jak na początku karmiłam 8 razy tak teraz był okres, że karmiłam do 12 razy na dobę. 3 tydzień - okres wzmożonego wzrostu?!
no ja jak jestem u rodziców i zdarzy się czasem wrzask to też sobie myslę żeby sąsiedzi nic nie pomyśleli
na początku zapisywałam sobie godziny i która pierś ale później jakoś przestałam, ale mam pomysł na gumke do włosów żeby sobie na rękę założyć i będę wiedziała której teraz kolej

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja już witam się w nowym stanie cywilnym. Powiem Wam, że jestem przeszczęśliwa, bo było cudownie. Na serio jesteśmy strasznie zadowoleni. Prawie się rozkleiłam na przysiędze Mój Tż tak przystojnie wyglądał w garniaku. I było tyle cudownych ludzi. Pogoda nam się udała, więc zorganizowaliśmy grilla/ognisko dla młodych. Obiad rodzinny był przesmaczny i ledwo się wytoczyłam po tym wszystkim. Mama upiekła wielkiego torta, tak słodkiego, że na badanie krwi pójdę zrobić w przyszłym tygodniu Przyszło sporo moich znajomych i tż był pod wrażeniem, bo niestety (nie wiem jak to w sumie ująć) jego znajomi trochę go olali Tak mi go było żal, bo na ceremonii był jego kolega jako świadek i na końcu dotarł jeszcze jeden... Ale moja paczka bardzo go ujęła i mówił, że jak na taki stereotyp szopki ślubnej, to było bardzo mu miło. Potem na szczęście na grilla jego znajomi już dojechali.

Także na serio oboje jesteśmy szczęśliwi, bo było tak, jak sobie wymarzyliśmy - skromnie i z najważniejszymi osobami.

Tak sobie myślę, że może znajomi Tż czuli się trochę zniechęceni, bo nie dostali zaproszeń (robiliśmy tylko dla rodziny na obiad) albo że czuli zobowiązanie prezentem, a przecież nie o to chodziło, tylko żeby po prostu z nami tam byli Mentalnie miałam nadzieję, że nie będą czuć się urażeni, bo wszyscy tam wiekowo mniej niż 25lat. Nie wiem, ale strasznie mi było żal Tż.

A teraz idę w końcu wypłukać hektolitry lakieru do włosów. Uświadomiłam sobie, że tęsknię za wanną I chyba się położę, bo tak mnie bolą plecy od jazdy autem, że dramat. Po proszę mojego świeżo upieczonego męża, żeby później zrobił mi masaż.
super gratulacje ogromne ! szkoda tylko że znajomi tż się nie posstarali ale może jakoś to odrobią

Cytat:
Ja prowadzę notes. Mam podział na rubryki: Godzina (np. od której do której karmię, ile Mały śpi, itp.), (którą piersią karmie): Lewa pierś, Prawa pierś, Kupa i Sen
Juz spisałam trochę tego notesu. Dodatkowo spisuje sobie tak na uboczu, kiedy dałam witaminy, kiedy był kąpany, kiedy byliśmy u doktora, itp.
no niezły pomysł z notesem, wszystko wiesz co i jak i kiedy

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

była u nas kuzynka z córeczką, ona ma 3 miesiące i normalnie taaaaaaka duża jest, 6kg niby, ale taka pulchniutka też jest, i 2 razy większa od Oli jak leżały obok siebie to aż dziwnie ale fajna jest taka, kumata już, kuzynka jak do niej gada czy w ogóle ktoś coś zagaduje to non stop zaciesza ale co się dziwić rodzice tacy jajcarze obydwoje to córeczka też będzie pocieszna
Stary 2013-09-15, 15:15   #3792
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurna czuje sie dzis jak slon.... a Bartosz ani mysli opuscic swoje krolestwo... wlasnie wrocilismy ze spacerku...cycki mi urosly i nie mieszcza sie w stanik do karmienia... i dzis przy sniadaniu wyleciala 1 malenka kropelka siary

a poza tym to wczoraj gadalam z polozna na temat jedzenia i powiedziala ze jej zdaniem nalezy jesc wszystko i obserwowac...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

NIEBEDE Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:33   #3793
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurna czuje sie dzis jak slon.... a Bartosz ani mysli opuscic swoje krolestwo... wlasnie wrocilismy ze spacerku...cycki mi urosly i nie mieszcza sie w stanik do karmienia... i dzis przy sniadaniu wyleciala 1 malenka kropelka siary

a poza tym to wczoraj gadalam z polozna na temat jedzenia i powiedziala ze jej zdaniem nalezy jesc wszystko i obserwowac...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

NIEBEDE Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
No właśnie coraz częściej spotykam się z taką opinią.

Może jakoś w granicach rozsądku, wprowadzać te produkty obserwując bo jak wszystko na raz, to jak coś zachodzi to nie wiadomo co.

No ja siare mam już dawno. Wcześniej sama się lała, a ostatnio tylko jak se cycki przeoram

niebede, wszystkiego najpiękniejszego
Bo bym zapomniała

Stary 2013-09-15, 15:42   #3794
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Kochane, bo Wy wszystkie piszecie, że położne mówią, że należy jeść wszystko. No tak, tylko, jak zaczniecie od jedzenia wszystkiego, to co macie obserwować?
Jasne, są matki, co jedzą wszystko, ale są takie, co nie mogą

Aczkolwiek wszystkim życzę, aby mogły jeść, co chcą

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Zastanawiałam się, czy uda się dziś sondę założyć, ale widzę, że ciężko będzie

Ja już jestem, bo odpoczywam
Zrobiłam tyle jedzenia, że ohoho, a czuję się jakbym tonę gruzu przełożyła

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 15:44   #3795
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np. karmię tylko na leżąco. W szpitalu karmiłam na siedząco ale napierniczały mnie zaraz plecy.
I teraz chyba nie umiałabym tak karmić
A jesteś pewna że dobrze chwyta? Bo pozycja na leżąco jest b. trudna wbrew pozorom
Nie masz poduszki do karmienia? Bo u mnie na wizycie u doradcy babeczka kazała dobrze usiasc, oprzec sie, owinąć poduszką i na niej położyć dzieciaczka. Pod nogi coś wyższego ( aby nie podnosić się na palcach) i wtedy jest wygodniej. Bo nie wiem jak wy ale ja na poczatku siedzialam jak jakas powalona. Nogi na palcach, schylona do dziecka... koszmar

Wymianka.
Stary 2013-09-15, 15:47   #3796
ladanseuse14
Zakorzenienie

czy któraś z was miała podczas połogu mdłości?
Stary 2013-09-15, 15:48   #3797
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:

2.Bio Oil - zbankrutuje

Normalniutkie

Enema do czego Ci?

Ja też prosze o przepis na ciasto

Oooo Nospa- dzięki za przypomnienie I proszę jak pięknie sobie listę zakupów tworzę

Brydzia kurde weź bo przez was to takie emocje się we mnie budzą że zaczynam chcieć już rodzić chociaż po wczorajszych skurczach mniej
avilin na pierwszej stronie masz link do postu
ale tak jak matal napisala do gojenia sie rany

a po co ci nospa hmmm.chyba zaraz rodzisz wieczanim paczucha dojdzie to juz nie bedzie potrzebna
chyba ze cos pomieszalam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:49   #3798
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A jesteś pewna że dobrze chwyta? Bo pozycja na leżąco jest b. trudna wbrew pozorom
Nie masz poduszki do karmienia? Bo u mnie na wizycie u doradcy babeczka kazała dobrze usiasc, oprzec sie, owinąć poduszką i na niej położyć dzieciaczka. Pod nogi coś wyższego ( aby nie podnosić się na palcach) i wtedy jest wygodniej. Bo nie wiem jak wy ale ja na poczatku siedzialam jak jakas powalona. Nogi na palcach, schylona do dziecka... koszmar
Ja też nie umiałam się ułożyć długi czas, nijak mi nie szło, a ręce drętwiały

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 15:49   #3799
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak siedzę
a na leżąco mimo chęci i prób jakoś nam nie idzie - ta sie odchyla, odciąga mnie rączkami, nie chwyta suta - masakra jakaś
na siedząco to mam jej główkę w ręce i przystawiam ją jak trzeba
na rogalu też karmię
Stary 2013-09-15, 15:49   #3800
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cotka chetnie ci odstapie miejsca :p
To tak cholernie boli. Caly czas jednak sie ludze ze to jeszcze nie teraz... i mi zaraz przejdzie.
Koncze pakowac swoja torbe pozniej torba z ubeankami dla malego na wyjscie i pojde do wanny
W koncu ani czopu nie bylo ani wod :p

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:50   #3801
tassia
Zakorzenienie

hahahaha a mi kolejny kawalek czopa odszedl

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 15:51   #3802
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Kochane, bo Wy wszystkie piszecie, że położne mówią, że należy jeść wszystko. No tak, tylko, jak zaczniecie od jedzenia wszystkiego, to co macie obserwować?
Jasne, są matki, co jedzą wszystko, ale są takie, co nie mogą

Aczkolwiek wszystkim życzę, aby mogły jeść, co chcą

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Zastanawiałam się, czy uda się dziś sondę założyć, ale widzę, że ciężko będzie

Ja już jestem, bo odpoczywam
Zrobiłam tyle jedzenia, że ohoho, a czuję się jakbym tonę gruzu przełożyła
ja nie wiem jak bez czekolady dam rade hahaha

no ja na pewno, pomimo jej opinii bede z poczatku ostrozna, mam nadzieje ze Bartosz nie bedzie mial problemow o ile kiedys wyjdzie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:55   #3803
Larysa88
Zakorzenienie

też mi położna mówiła, że najnowsze jakieś badania czy coś mówią żeby właśnie w miarę normalnie ale racjonalnie i mądrze jeść

co do karmienia to rzeczywiście pozycja leżąca jest trudna, jednak czasem pod koniec nocki jest bezcenna na poduszce do karmienia jest fajnie bo ręce wolne i lekko tak ale na samych rękach też karmię i też jest ok
Stary 2013-09-15, 15:56   #3804
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czy któraś z was miała podczas połogu mdłości?

Może to u Ciebie niezwiązane z ciążą/połogiem?

Cytat:

a po co ci nospa hmmm.chyba zaraz rodzisz wieczanim paczucha dojdzie to juz nie bedzie potrzebna
chyba ze cos pomieszalam
Cotka na październik ma dopiero termin

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 15:57   #3805
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

jestem w kolejce za maharet ale ona chyba juz urodzila wiec chyba jestem pierszwa po 2 spóźnionych ()

ale coś mi się wydaje, że ktoś tu mnie prześcignie tassia naprzykład

mnie tylko lekkie bóle jak na 2, rozpychanie i kłucie w piczy

a i wszyscy w domu mnie denerwują...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:01   #3806
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Może to u Ciebie niezwiązane z ciążą/połogiem?

nie mogę nic jeść a jak coś zjem to mnie mdli. wczoraj wymiotowałam...

na TVN Szkoła Uczuć - znów będę płakać
Stary 2013-09-15, 16:02   #3807
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jestem w kolejce za maharet ale ona chyba juz urodzila wiec chyba jestem pierszwa po 2 spóźnionych ()

ale coś mi się wydaje, że ktoś tu mnie prześcignie tassia naprzykład

mnie tylko lekkie bóle jak na 2, rozpychanie i kłucie w piczy

a i wszyscy w domu mnie denerwują...
no ja czuje ze idzie i licze nadal ze sie samo przed cc zacznie

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 16:02   #3808
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

chyba ze cos pomieszalam
Biore z dozu a dopiero 35tc. Zrszta w ddomu sie zawsze zda

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-09-15 o 16:06
Stary 2013-09-15, 16:03   #3809
ladanseuse14
Zakorzenienie

moje dziecko jest nienajedzone
Stary 2013-09-15, 16:08   #3810
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Cotka chetnie ci odstapie miejsca :p
To tak cholernie boli. Caly czas jednak sie ludze ze to jeszcze nie teraz... i mi zaraz przejdzie.
Koncze pakowac swoja torbe pozniej torba z ubeankami dla malego na wyjscie i pojde do wanny
W koncu ani czopu nie bylo ani wod :p
A co ile masz skurcze?

Cytat:
hahahaha a mi kolejny kawalek czopa odszedl

Może się zacznie jutro samo

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
też mi położna mówiła, że najnowsze jakieś badania czy coś mówią żeby właśnie w miarę normalnie ale racjonalnie i mądrze jeść

co do karmienia to rzeczywiście pozycja leżąca jest trudna, jednak czasem pod koniec nocki jest bezcenna na poduszce do karmienia jest fajnie bo ręce wolne i lekko tak ale na samych rękach też karmię i też jest ok
No, ale większość diet przy kp zakłada zdrowe żywienie + ostrożność przy częstych alergenach, więc niewiele się to różni

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości