|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
ja w planie na jutro mam szydelkowanie i wizazowanie na odstresowanie
i pojade kupic chyba jakas ksiazke jednak zeby do.szpitala miec co czytac w oczekiwaniu na cc
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
Bo przy Twoich marnych wynikach po porodzie powinnaś jeść dużo i zdrowo, żeby odzyskać formę.
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
ahh i jutro wracam do diety bezglutenowej wiecbede plakac i zgrzytac zebami
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mam problem. Mam wiesiołka tylko do wtorku i zastanawiam się, czy jeszcze kupować, bo on starcza na długo (50 tabl.), a ja wybitnie nie mam kasy najbliższe 2 tygodnie ![]() Kupować? Czy myślicie, że urodzę?
|
|
|
#3815 | |||
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() swoją drogą na wt mam zamówioną jeszcze wizytę u mojej gin (a rezerwowałam pare m-cy temu), więc moja instuicja niestety mnie nie myliła. tylko lipa trochę, bo wizyta na 9h, a KTG kolejne 12:40. Dojazd, to tamto, to pewno ok 10-10:30h będe w okoliach szpitala i co tu tyle godzin robić ![]() dlatego w sumie nie wiem czy jechać do swojej gin... Cytat:
no bo tak jak pisałam, jak od razu wcina się wszystko i coś jest nie tak, to nie wiadomo co zaszkodziło i co tu obesrwować, co odstawić? ![]() Cytat:
![]() bo fakt, jest mega holiłódzki (ale mi wyszło swoją drogą... holiłódzki )dziecko mi się rozpycha, tyłek wypiła w brzuch i boli... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- ja zjadłam na obiad pyszne zapiekanki
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-15 o 16:32 |
|||
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam mega czkawkę w brzuchu
Skacze mi dosłownie cały ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#3818 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to za opieprzanie?! Jak się staracie, że nikt nie rodzi?
![]() My już w domu. CRP spadło z 30 do 12. Mam wrócić z rozkręconą akcją porodową ![]() Wczoraj na salę dostałam dziewczynę i przestałam się nudzić, śmiesznie było
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Niebede, jeszcze raz gratulacje i wszystkiego co najlepsze!
![]() Obudził mnie taki głód, że musiałam wstać o 7 na śniadanie.. Nadrobiłam i chyba ide dalej poprzytulać się do TZ bo ten śpi jak zabity. I wyszukałam misia z bijącym sercem jak tylko przeczytałam na amazonie, ktoś wie czy to działa? Bo są takie śliczne i całkiem niedrogie, że nawet jak nie działa to chyba kupię
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() byliśmy u rodziców na obiedzie, a poźniej na spacerku aż godzinkę Cytat:
![]() ja nie wiem kiedy chrzciny na październik za szybko bo u nas są tylko w pierwszą niedzielę miesiąca, listopad odpada więc chyba grudzień ![]() niebede gratulacje i wszystkiego najlepszego Cytat:
u nas butla raz dziennie na noc, ale widzę, że produkcja cycowa daje radę i chyba zostanie samo kp wolę w nocy wstać dwa czy trzy razy, ale wycofac mmzdarza się
|
|
#3825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
ale nie wiem czy to nie za dużo na nią, bo mi ulewa Chociaż ulewałą i w szpitalu, już w sumie ponad miesiąc
|
||
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
wiktom tp. 10.09.2013 - Olaf ur. 14.09.2013 (3490 g, 52 cm, SN)
rubinka25 (Ania, 30 l.) tp. 15.09.2013 - Filip ur. 14.09.2013 (3260 g, CC) GRATULACJA DLA KOLEJNYCH MAM !!! Witam na świecie Olafa i Filipa !!! Ja wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala... jakie to męczące... jak mi się nie chce....jakiego mam lenia... ![]() Nie mam siły, autentycznie pod koniec ciąży nie mam siły i jestem zła. Dzisiaj dostało się mojej mamie za całokształt twórczości. TŻ czeka na opieprz. Może ja na te krzyczenie tak dużo siły zużywam ? Po prostu tylko bym leżała i spała a całą ciążę było full energii... A teraz jestem zła bo trzeba było się wcześniej spiąć z tym praniem a zacznę to dopiero jutro... Wszystko mnie wkurza, irytuje... A jak wczoraj poczułam chyba cos w rodzaju bólu krzyżowego to też wpadłam w panikę bo jednak 9 miesięcy unikałam wszelkiego bólu i rzeczy które mogłby go powodować. Ja pierdziu-ja nie wiem co z tym porodem będzie bo na psychę mi już siada. Chodzić nie mogę bo w piczy jakby szpilki się wbijały, spać nie mogę bo mam niespokojne nogi... Zachlastać się można.... Jedyne co mnie cieszy to wczorajszy zakup olejka z rosska na rozstępy. Pachnie dzidziusiowo i psychicznie kojąco na mnie działa ![]()
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, póki mala jest mała to daję radę, ale muszę się jakoiś lepiej zorganizować, bo będzie coraz cięższa i mi będzie też coraz trudniej
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski
![]() Ale ponury weekend, pada i pada i tak ciemno. Powiesiliśmy dzisiaj firankę w dzieciowym pokoju, taką ze zwierzątkami, i się ładny zrobił od razu. Mój mąż się nie może zdecydować, czy już chciałby małą na świecie czy żeby poczekała do 27 września, kiedy otwierają zamkniętą porodówkę we Wro i będzie luźniej, ale dzidziol i tak zrobi jak zechce ![]() Niebede - gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze życia ![]() Tassia - co do słodyczy mam dokładnie ten sam stosunek co ty, nawet wczoraj byłą u mnie koleżanka i nie mogła zrozumieć, że w razie czego zamierzam podawać herbatkę z kopru, która jest do zaparzania a nie w granulkach i NIE ZAMIERZAM JEJ DOSŁADZAĆ I trochę się obawiam teścia, bo on ma fioła na punkcie wnuków i do niego nie dotrze, że ma słodkiego nie dawać...Ktoś pytał o przepis Ewaci na ciasto: "Zwie się podobno BOA DUSICIEL 6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi) 1,5 szkl cukru 1szkl oleju mały proszek do pieczenia Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) . Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków Prosto ,szybko i smacznie" Sama je robiłam w piątek i jest rewelacyjne, aczkolwiek robi się z każdym dniem coraz bardziej wilgotne i nie wiem, czy to te śliwki wodę wypuszczają
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
i co ciekawe nie mialam zadnych skutkow ubocznych i co jeszcze ciekawe od piatku mam stabilny cukier, ale wrocily dolegliwosci celiakowe wiec od obiadu u mamy dzis oczyszcam otganizm bo wytrzymac z bolem nie moge poza tym musze sie do kp przygotowac bo jest duze prawdopodobienstwo wywolabia celiakii u dziecka jak nie bede trzymac diety bezglutenowej Cytat:
no stress urodzisz do piatku wiec juz sie nie oplaca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
moja mojego mleka 100 ml wytrabi
a mm 60-90 max. dzis np je malo i czesto ![]() w ogole przypomnialo mi sie przed chwila o mojej obraczce i pierscionku zareczynowym, przymierzylam i jest luzik a myslalam ze beda za ciasne bo juz z 3,5 roku nie nosilam
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
lewatywa
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Cytat:
Już po problemie, rodzice mi kupili
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
fajni rodzice
![]() bola mnie jelita, skreca mi caly zoladek, w toalecie nie bylam od czwartku, czesto kreci mi sie w glowie i jestem ospala czesc z tego towarzyszy ciazy, ale ja znam dobrze to uczucie kiedy gluten atakuje moje kosmki jelitowe i wiem ze to juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję jeszcze raz Dziewczyny za życzenia
I jedno nasza zdjęcie od paparazzi , i drugie z widokiem na ostateczny kształt kiecki
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
nie mialam internetu chyba przez brak zasiegu
od piatku w domu ![]() pierwsza noc nieprzespana, wczorajszy dzien rez nie, ale dzisiaj juz zdecydowanie lepiej ![]() wyslalam meza na kanape pierwszej nocy, bez sensu, zebysny sie oboje meczyli, to mi sie odwdzieczyl dzisiaj i ja wiecej [ospalam ![]() a gnilismy w lozku do 11 ![]() odcigam pokarm i piesze jedna reka. uczymy sie siebie, chyba nizle nam to idzie ![]() noj slodki pyszczek wynagradza wszystko mam nadzieje, ze w koncu bede czesciej ![]() aaa, kupilismy juz mleko modyfikowane spojrzę na pierwszą stronę, nadrobię parę postów ale wszystkiego nei dam rady ![]() Niebe, pięknie wyglądałąś, śliczna sukienka, gratulacje! |
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia się postarala![]() Cytat:
zdrówka dużo!! |
||
|
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Zbliza sie godzina W
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
oj zbliza
wlasnie kolejny kawalek odszedl ![]() hureyyy moze sie samo rozkreci przed.cc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
gratulacje i wszystkiego naj naj naj i duzo duzo milosci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Niebede wszystkiego dobrego i wielkie gratulacje. A sukienka śliczna.
No dobra mamy niedzielne popołudnie, prawie wieczór. Chyba pora sprawdzić torbę, czy nic nie brakuje. Jutro o 10 dzwonić i jechać do szpitala. No chyba że będą mieli wysyp przez weekend to będą kazali mi przyjechać we wtorek. A wtedy na serio się zestresuję
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnieCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

[/RIGHT]

:kci uki:

)
Skacze mi dosłownie cały 

, póki mala jest mała to daję radę, ale muszę się jakoiś lepiej zorganizować, bo będzie coraz cięższa i mi będzie też coraz trudniej