Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 16:13   #3811
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

ja w planie na jutro mam szydelkowanie i wizazowanie na odstresowanie
i pojade kupic chyba jakas ksiazke jednak zeby do.szpitala miec co czytac w oczekiwaniu na cc

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:13   #3812
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

nie mogę nic jeść a jak coś zjem to mnie mdli. wczoraj wymiotowałam...

na TVN Szkoła Uczuć - znów będę płakać
Może powinnaś to z lekarzem skonsultować?
Bo przy Twoich marnych wynikach po porodzie powinnaś jeść dużo i zdrowo, żeby odzyskać formę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:13   #3813
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

ahh i jutro wracam do diety bezglutenowej wiecbede plakac i zgrzytac zebami

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 16:22   #3814
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ahh i jutro wracam do diety bezglutenowej wiecbede plakac i zgrzytac zebami
A w ciąży jadłaś gluten?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Mam problem. Mam wiesiołka tylko do wtorku i zastanawiam się, czy jeszcze kupować, bo on starcza na długo (50 tabl.), a ja wybitnie nie mam kasy najbliższe 2 tygodnie
Kupować? Czy myślicie, że urodzę?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 16:26   #3815
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja mam takie samo wrazenie...

nie smuc sie, w koncu cos sie rozkreci, zobaczysz:::kci uki:

swoją drogą na wt mam zamówioną jeszcze wizytę u mojej gin (a rezerwowałam pare m-cy temu), więc moja instuicja niestety mnie nie myliła. tylko lipa trochę, bo wizyta na 9h, a KTG kolejne 12:40. Dojazd, to tamto, to pewno ok 10-10:30h będe w okoliach szpitala i co tu tyle godzin robić
dlatego w sumie nie wiem czy jechać do swojej gin...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kochane, bo Wy wszystkie piszecie, że położne mówią, że należy jeść wszystko. No tak, tylko, jak zaczniecie od jedzenia wszystkiego, to co macie obserwować?
Jasne, są matki, co jedzą wszystko, ale są takie, co nie mogą

Aczkolwiek wszystkim życzę, aby mogły jeść, co chcą
racja, dlatego pisałam, że może nie wszystko na raz od razu, bo potem nie wiadomo co odstawiać. tylko jakoś grupami je wprowadzać, np. od nabiału zacząć.
no bo tak jak pisałam, jak od razu wcina się wszystko i coś jest nie tak, to nie wiadomo co zaszkodziło i co tu obesrwować, co odstawić?

Cytat:

nie mogę nic jeść a jak coś zjem to mnie mdli. wczoraj wymiotowałam...

na TVN Szkoła Uczuć - znów będę płakać
moja przyjaciółka ogladając ten film pierwszy raz zaśmiewała się do łez, bo po kolei zgadywała co będzie dalej
bo fakt, jest mega holiłódzki (ale mi wyszło swoją drogą... holiłódzki )

dziecko mi się rozpycha, tyłek wypiła w brzuch i boli...

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

ja zjadłam na obiad pyszne zapiekanki

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-15 o 16:32
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:27   #3816
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
A w ciąży jadłaś gluten?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Mam problem. Mam wiesiołka tylko do wtorku i zastanawiam się, czy jeszcze kupować, bo on starcza na długo (50 tabl.), a ja wybitnie nie mam kasy najbliższe 2 tygodnie
Szkoda ze blizej nie mieszkasz to bysmy wzięły na spółę bo ja z kolei chcę wziąć ale z moją systematycznością obawiam się że nie zużyję a później to po co mi to

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:32   #3817
matallewar
Zakorzenienie

Mam mega czkawkę w brzuchu Skacze mi dosłownie cały

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Szkoda ze blizej nie mieszkasz to bysmy wzięły na spółę bo ja z kolei chcę wziąć ale z moją systematycznością obawiam się że nie zużyję a później to po co mi to
Spoko, zaraz poczytam, na co jeszcze dobrze działa, może będziemy brać po porodzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 16:33   #3818
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Spoko, zaraz poczytam, na co jeszcze dobrze działa, może będziemy brać po porodzie
no a mój już od dawna nie ma wcale czkawek i nie wiem czemu
Stary 2013-09-15, 16:34   #3819
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
A co ile masz skurcze?

Może się zacznie jutro samo

No, ale większość diet przy kp zakłada zdrowe żywienie + ostrożność przy częstych alergenach, więc niewiele się to różni
Co 11 minut. A jestem juz tak zmeczona nimi ze jesli serio sie zaczyna to chyba padne w trakcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:35   #3820
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Frakcja olejowa dojrzałych nasion zawiera kwas gammalinolenowy (GLA) - wielonienasycony kwas z serii omega 6, który jest produkowany poprzez organizm w minimalnych ilościach.
Olej z wiesiołka jest ważnym suplementem diety pomocnym w zapobieganiu chorób związanych z przesuszeniem skóry, zespołem napięcia przedmiesiączkowego (tj. nieregularne, bolesne miesiączki) oraz przewlekłych stanów zapalnych.
Także i przy @, i normalnie łykanie też nie zaszkodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 16:40   #3821
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Co to za opieprzanie?! Jak się staracie, że nikt nie rodzi?
My już w domu.
CRP spadło z 30 do 12. Mam wrócić z rozkręconą akcją porodową
Wczoraj na salę dostałam dziewczynę i przestałam się nudzić, śmiesznie było

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:42   #3822
ja :)
Zakorzenienie

Niebede, jeszcze raz gratulacje i wszystkiego co najlepsze! Ciesze się, że nie miałaś stresów i wszystko wyszło pięknie

Obudził mnie taki głód, że musiałam wstać o 7 na śniadanie.. Nadrobiłam i chyba ide dalej poprzytulać się do TZ bo ten śpi jak zabity.

I wyszukałam misia z bijącym sercem jak tylko przeczytałam na amazonie, ktoś wie czy to działa? Bo są takie śliczne i całkiem niedrogie, że nawet jak nie działa to chyba kupię
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:42   #3823
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Co to za opieprzanie?! Jak się staracie, że nikt nie rodzi?
My już w domu.
CRP spadło z 30 do 12. Mam wrócić z rozkręconą akcją porodową
Wczoraj na salę dostałam dziewczynę i przestałam się nudzić, śmiesznie było
No jeszcze nic nie przesądzone

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 16:53   #3824
kaska87
Zakorzenienie

jestem
byliśmy u rodziców na obiedzie, a poźniej na spacerku aż godzinkę
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Może lejesz mu za mało wody? (Albo woda za ciepła, za zimna?) Jak pierwszy raz kąpaliśmy Filipa to właśnie było za mało wody i płakał, pewnie zimno mu było. Przy następnych kąpielach lejemy tyle wody żeby się zamoczył cały

My chrzcimy 12 października. I liczyliśmy gości i wstępnie naliczyłam 30
super, my też dajemy więcej wody i Rybka sobie pływa
ja nie wiem kiedy chrzciny na październik za szybko bo u nas są tylko w pierwszą niedzielę miesiąca, listopad odpada więc chyba grudzień

niebede gratulacje i wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

dla jasności - jest mi kompletnie obojętne kto jaki czym karmi swoje dziecko a na bycie wyrodną matką składa się wiele czynników a nie tylko sposób karmienia
i jeśli ktoś z założenia chce karmić mm czy w sposób mieszany - jego sprawa, nic mi do tego.
ale są mamy, którym zależy na tym żeby kp bez podawania mm i wtedy wszelkie komentarze w stylu "masz mało mleka", "masz słabe mleko", "kto to widział trzymać dziecko przy piersi 1 czy 2h!" a potem zaraz "odciągnij i sprawdź ile masz mleka" + "ooo, mało, musisz dać butle!" działać mogą dość destrukcyjnie na młodą niedoświadczoną mamę, która przecież dla swojego dziecka chce jak najlepiej no bo jak ma się czuć mama, której wszyscy dookoła wmawiają, że nie jest w stanie wykarmić swojego dziecka, kiedy jest to dla niej tak ważne?
dlatego też pozwoliłam sobie na wyrażenie swojego zdania nt dzieci wiszących przy piersi w tych pierwszych tyg życia - bazując na swojej najlepszej wiedzy i własnym doświadczeniu. kto chce, komu zalezy - skorzysta. komu to nie pasuje i kto nie chce poświęcić kilku dób na leżeniu i karmieniu by podkręcić laktację - nic mi do tego.
i żeby nie było - nie demonizuje ani mm, ani butli ani smoczka i tak, uważam że bywają momenty/sytuacje, kiedy nie można ich uniknąć. ale akurat wiszenie przy piersi (gdzie dziecko chce ssać, nawet "pustą" pierś) taką sytuacją niekoniecznie jest
a jeśli dziecko źle ssie, nie umie dobrze złapać - warto skorzystać z poradni laktacyjnej gdzie skorygują technikę przystawiania i ssania i na pewno będzie to z większą korzyścią (a pewnie i w perspektywie czasu tańszą opcją) niż podawanie mm
tyle z mojej strony, więcej na razie nie ma sensu o tym pisać, może gdy więcej dziewczyn będzie juz miała maluszki przy sobie to grono dyskutantów się powiększy, bo jak narazie dla większości jest to tylko czysta teoria....
ja tam biorę do serducha Wasze rady odnośnie kp
u nas butla raz dziennie na noc, ale widzę, że produkcja cycowa daje radę i chyba zostanie samo kp wolę w nocy wstać dwa czy trzy razy, ale wycofac mm

Cytat:
moja córka o 13 jadła, a teraz znów
zdarza się

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:07   #3825
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

[/COLOR]
a przy karmieniu na leżąco?
nie, jakoś w szpitalu miałam możliwość karmić wyłącznie na siedząco i tak automatycznie wprowadziłam w domu, najlepiej mi karmić w pozycji krzyzowej, bo prawą ręką trzymam córkę, a lewą pomagam jej uchwycic brodawkę, bo sama nie bardzo umie, mam małe brodawki i jej tak formuję jak położne pokazywały w szpitalu, wtedy jakoś załapuje.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Moją Lile karmie tak co 2 ,3 czasem 4 godziny.Przewaznie zjada 90 no ale zdarzają sie dni gdzie jest w stanie zjesc nawet 130.Do cyca staram się równiez przystawiac ale to bardziej jest takie ciumkanie..Najwazniejsze ze mała przybiera.11.09 bylismy na wazeniu .Okazało sie ze mała w ciagu 2 tyg przybrała 600 gr.Powiem Wam ze wtedy kamien z serca mi spadl bo bylam pewna ze mała niedojada.
a ile twoja Lila waży? bo moja zjada ok 60ml też co2,3 godziny, w nocy rzadko zrobi sobie przerwę 4h. My w domu przybrałyśmy też coś koło tego, bo po 10dniach już było 530g do przodu, więc dwa tygodnie to też coś koło 600 ale nie wiem czy to nie za dużo na nią, bo mi ulewa Chociaż ulewałą i w szpitalu, już w sumie ponad miesiąc
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:08   #3826
badzia987
Wtajemniczenie

wiktom tp. 10.09.2013 - Olaf ur. 14.09.2013 (3490 g, 52 cm, SN)
rubinka25 (Ania, 30 l.) tp. 15.09.2013 - Filip ur. 14.09.2013 (3260 g, CC)

GRATULACJA DLA KOLEJNYCH MAM !!!
Witam na świecie Olafa i Filipa !!!

Ja wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala... jakie to męczące... jak mi się nie chce....jakiego mam lenia...

Nie mam siły, autentycznie pod koniec ciąży nie mam siły i jestem zła. Dzisiaj dostało się mojej mamie za całokształt twórczości. TŻ czeka na opieprz. Może ja na te krzyczenie tak dużo siły zużywam ? Po prostu tylko bym leżała i spała a całą ciążę było full energii...

A teraz jestem zła bo trzeba było się wcześniej spiąć z tym praniem a zacznę to dopiero jutro...

Wszystko mnie wkurza, irytuje...

A jak wczoraj poczułam chyba cos w rodzaju bólu krzyżowego to też wpadłam w panikę bo jednak 9 miesięcy unikałam wszelkiego bólu i rzeczy które mogłby go powodować. Ja pierdziu-ja nie wiem co z tym porodem będzie bo na psychę mi już siada. Chodzić nie mogę bo w piczy jakby szpilki się wbijały, spać nie mogę bo mam niespokojne nogi... Zachlastać się można....

Jedyne co mnie cieszy to wczorajszy zakup olejka z rosska na rozstępy. Pachnie dzidziusiowo i psychicznie kojąco na mnie działa

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:11   #3827
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
A jesteś pewna że dobrze chwyta? Bo pozycja na leżąco jest b. trudna wbrew pozorom
Nie masz poduszki do karmienia? Bo u mnie na wizycie u doradcy babeczka kazała dobrze usiasc, oprzec sie, owinąć poduszką i na niej położyć dzieciaczka. Pod nogi coś wyższego ( aby nie podnosić się na palcach) i wtedy jest wygodniej. Bo nie wiem jak wy ale ja na poczatku siedzialam jak jakas powalona. Nogi na palcach, schylona do dziecka... koszmar
ja tak siedzę jak powalona, póki mala jest mała to daję radę, ale muszę się jakoiś lepiej zorganizować, bo będzie coraz cięższa i mi będzie też coraz trudniej
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:17   #3828
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Laski

Ale ponury weekend, pada i pada i tak ciemno.

Powiesiliśmy dzisiaj firankę w dzieciowym pokoju, taką ze zwierzątkami, i się ładny zrobił od razu. Mój mąż się nie może zdecydować, czy już chciałby małą na świecie czy żeby poczekała do 27 września, kiedy otwierają zamkniętą porodówkę we Wro i będzie luźniej, ale dzidziol i tak zrobi jak zechce

Niebede - gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze życia

Tassia - co do słodyczy mam dokładnie ten sam stosunek co ty, nawet wczoraj byłą u mnie koleżanka i nie mogła zrozumieć, że w razie czego zamierzam podawać herbatkę z kopru, która jest do zaparzania a nie w granulkach i NIE ZAMIERZAM JEJ DOSŁADZAĆ I trochę się obawiam teścia, bo on ma fioła na punkcie wnuków i do niego nie dotrze, że ma słodkiego nie dawać...

Ktoś pytał o przepis Ewaci na ciasto:
"Zwie się podobno BOA DUSICIEL
6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej
0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi)
1,5 szkl cukru
1szkl oleju
mały proszek do pieczenia
Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) .
Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków
Prosto ,szybko i smacznie"

Sama je robiłam w piątek i jest rewelacyjne, aczkolwiek robi się z każdym dniem coraz bardziej wilgotne i nie wiem, czy to te śliwki wodę wypuszczają

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:20   #3829
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
A w ciąży jadłaś gluten?

jadlam od lipca jak nie udawalo sie cukrzycy utrzymac w ryzach
i co ciekawe nie mialam zadnych skutkow ubocznych
i co jeszcze ciekawe od piatku mam stabilny cukier, ale wrocily dolegliwosci celiakowe
wiec od obiadu u mamy dzis oczyszcam otganizm bo wytrzymac z bolem nie moge
poza tym musze sie do kp przygotowac bo jest duze prawdopodobienstwo wywolabia celiakii u dziecka jak nie bede trzymac diety bezglutenowej

Cytat:

no stress urodzisz do piatku wiec juz sie nie oplaca

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 17:32   #3830
bajka1807
Zakorzenienie

moja mojego mleka 100 ml wytrabi a mm 60-90 max. dzis np je malo i czesto

w ogole przypomnialo mi sie przed chwila o mojej obraczce i pierscionku zareczynowym, przymierzylam i jest luzik a myslalam ze beda za ciasne bo juz z 3,5 roku nie nosilam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:33   #3831
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Enema do czego Ci?
lewatywa
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Laski

Ale ponury weekend, pada i pada i tak ciemno.

Powiesiliśmy dzisiaj firankę w dzieciowym pokoju, taką ze zwierzątkami, i się ładny zrobił od razu. Mój mąż się nie może zdecydować, czy już chciałby małą na świecie czy żeby poczekała do 27 września, kiedy otwierają zamkniętą porodówkę we Wro i będzie luźniej, ale dzidziol i tak zrobi jak zechce

Niebede - gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze życia

Tassia - co do słodyczy mam dokładnie ten sam stosunek co ty, nawet wczoraj byłą u mnie koleżanka i nie mogła zrozumieć, że w razie czego zamierzam podawać herbatkę z kopru, która jest do zaparzania a nie w granulkach i NIE ZAMIERZAM JEJ DOSŁADZAĆ I trochę się obawiam teścia, bo on ma fioła na punkcie wnuków i do niego nie dotrze, że ma słodkiego nie dawać...

Ktoś pytał o przepis Ewaci na ciasto:
"Zwie się podobno BOA DUSICIEL
6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej
0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi)
1,5 szkl cukru
1szkl oleju
mały proszek do pieczenia
Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) .
Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków
Prosto ,szybko i smacznie"

Sama je robiłam w piątek i jest rewelacyjne, aczkolwiek robi się z każdym dniem coraz bardziej wilgotne i nie wiem, czy to te śliwki wodę wypuszczają
dzięki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:33   #3832
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
jadlam od lipca jak nie udawalo sie cukrzycy utrzymac w ryzach
i co ciekawe nie mialam zadnych skutkow ubocznych
i co jeszcze ciekawe od piatku mam stabilny cukier, ale wrocily dolegliwosci celiakowe
wiec od obiadu u mamy dzis oczyszcam otganizm bo wytrzymac z bolem nie moge
poza tym musze sie do kp przygotowac bo jest duze prawdopodobienstwo wywolabia celiakii u dziecka jak nie bede trzymac diety bezglutenowej

no stress urodzisz do piatku wiec juz sie nie oplaca
Ale to jelita Cię bolą?

Już po problemie, rodzice mi kupili

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-15, 17:37   #3833
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
Ale to jelita Cię bolą?

Już po problemie, rodzice mi kupili
fajni rodzice

bola mnie jelita, skreca mi caly zoladek, w toalecie nie bylam od czwartku, czesto kreci mi sie w glowie i jestem ospala
czesc z tego towarzyszy ciazy, ale ja znam dobrze to uczucie kiedy gluten atakuje moje kosmki jelitowe i wiem ze to juz

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 17:52   #3834
niebede
Raczkowanie

Dziękuję jeszcze raz Dziewczyny za życzenia

I jedno nasza zdjęcie od paparazzi , i drugie z widokiem na ostateczny kształt kiecki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6843_m.jpg (133,9 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6815_m.jpg (55,6 KB, 103 załadowań)

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:56   #3835
passion80
Zakorzenienie

nie mialam internetu chyba przez brak zasiegu

od piatku w domu
pierwsza noc nieprzespana, wczorajszy dzien rez nie, ale dzisiaj juz zdecydowanie lepiej
wyslalam meza na kanape pierwszej nocy, bez sensu, zebysny sie oboje meczyli, to mi sie odwdzieczyl dzisiaj i ja wiecej [ospalam
a gnilismy w lozku do 11
odcigam pokarm i piesze jedna reka.
uczymy sie siebie, chyba nizle nam to idzie
noj slodki pyszczek wynagradza wszystko

mam nadzieje, ze w koncu bede czesciej

aaa, kupilismy juz mleko modyfikowane ale tez daje swoje z butelki

spojrzę na pierwszą stronę, nadrobię parę postów ale wszystkiego nei dam rady

Niebe, pięknie wyglądałąś, śliczna sukienka, gratulacje!
Stary 2013-09-15, 18:06   #3836
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

I jedno nasza zdjęcie od paparazzi , i drugie z widokiem na ostateczny kształt kiecki
wow jaka ślicznotka sukienka swietna babcia się postarala
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie mialam internetu chyba przez brak zasiegu

od piatku w domu
pierwsza noc nieprzespana, wczorajszy dzien rez nie, ale dzisiaj juz zdecydowanie lepiej
wyslalam meza na kanape pierwszej nocy, bez sensu, zebysny sie oboje meczyli, to mi sie odwdzieczyl dzisiaj i ja wiecej [ospalam
a gnilismy w lozku do 11
odcigam pokarm i piesze jedna reka.
uczymy sie siebie, chyba nizle nam to idzie
noj slodki pyszczek wynagradza wszystko

mam nadzieje, ze w koncu bede czesciej

aaa, kupilismy juz mleko modyfikowane ale tez daje swoje z butelki

spojrzę na pierwszą stronę, nadrobię parę postów ale wszystkiego nei dam rady

Niebe, pięknie wyglądałąś, śliczna sukienka, gratulacje!
wow, jaka nowina zdrówka dużo!!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:06   #3837
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
hahahaha a mi kolejny kawalek czopa odszedl
Zbliza sie godzina W

Stary 2013-09-15, 18:20   #3838
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zbliza sie godzina W

oj zbliza
wlasnie kolejny kawalek odszedl
hureyyy moze sie samo rozkreci przed.cc

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

pieknie
gratulacje i wszystkiego naj naj naj i duzo duzo milosci

[/RIGHT]
Stary 2013-09-15, 18:24   #3839
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Niebede wszystkiego dobrego i wielkie gratulacje. A sukienka śliczna.

No dobra mamy niedzielne popołudnie, prawie wieczór. Chyba pora sprawdzić torbę, czy nic nie brakuje. Jutro o 10 dzwonić i jechać do szpitala. No chyba że będą mieli wysyp przez weekend to będą kazali mi przyjechać we wtorek. A wtedy na serio się zestresuję

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:24   #3840
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

No, ale większość diet przy kp zakłada zdrowe żywienie + ostrożność przy częstych alergenach, więc niewiele się to różni
ano to samo dokładnie

Cytat:

pięknie wyglądałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości