|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć dziewczyny!!!
W końcu udało mi się nadrobić co u was nie dam rady cytować, przepraszam ![]() u nas nic nowego nadal mam mnóstwo pracy a jak wracam do domku to zajmuję się Lili i ewentualnie ogarniam troszkę mieszkanie mała wymaga dużo uwagi i chodzi za mną wszędzie kiedy tylko wyjdę z pokoju Spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe dla maluszków świętujących w ostatnich dniach!!! no i zdrówka dla chorujących Skarbów Marta dziwisz się, że coraz mniej mam się udziela? ja przestałam się temu dziwić, kiedy wróciłam do pracy po południu, jak docieram do domku, to nadrabiam czas z córcią wychodzę z nią na spacer, bawię się, przytulam, wygłupiam w takich okolicznościach na wizaż nie zostaje już za wiele czasu choć bardzo szkoda i chciałabym być z wami na bieżąco czasem bardzo zazdroszczę tym z was, które są w domku z maluszkami no ale tylko czasem, bo na razie ja jestem siłą zarobkową mojej rodziny i na zmiany się póki co nie zanosi, więc nie roztrząsam tematu tylko w pracy staram się robić co do mnie należy jak najlepiej a potem wolny czas poświęcam córci na 1000% aby wiedziała, że jest moim kochanym skarbeńkiem gratuluję egzaminu i trzymam kciuki za praktyczny Bagheera również gratuluję egzaminu - zdasz tym razem na pewno Angel zdrówka życzę ja jak zaczęłam prowadzić stację to gdzieś po miesiącu też miałam takie omdlenia z przemęczenia w głowie mi się kręciło musiałam odpocząć i wszystko przeszło Kaczuszka i Salud gratuluję przeprowadzek oby wam się dobrze mieszkało w nowych miejscach Jeszcze do Filusi chciałam napisać, że cudne fotki z wakacji i wy obie z Basią jesteście przepiękne kobiety!!! tyle zapamiętałam |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Witam się z domku. Wczoraj wróciliśmy znad morza. Odpoczęliśmy, Jasiu sie wyhasał. A teraz siedzimy w domku i mamy sajgon bo kuchnie remontujemy i się majstry o jeden dzień nie wyrobili ![]() Angel duzo zdrówka życze Tamlin zdrówka dla Matinka Salud super, że już w swoim domku jesteście
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek mam nadzieję że nie angina
Kraven pochwal się koniecznie kuchnią jak już będzie gotowa Miałam dziś do rozrobienia połówkę świniaka,ale już skończyłam ![]() Mąż wrucił w nocy i właśnie poszedł rozpalić saunę ![]() Sezon na grzanie dupska uważam za otwarty |
|
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzisiaj obłowiłam małą w lumpku. W ogóle się nie spodziewałam że akurat dziś kiedy jest najtaniej i teoretycznie zostają najgorsze ciuchy z całego tygodnia. Wyjatkowo trafiłam na b. fajne, nie zniszczone ciuszki. Kocham takie zakupy! ![]() Ostatnio się trochę spłukaliśmy bo ostatecznie kupiliśmy fotelik romera- nowy musiał być bo mąż nie brał pod uwagę innej opcji ![]() Poza tym nabyliśmy droższą parasolkę, bo po dogłębnej lekturze opinii tych wszystkich wózków(z których każdy miał multum wad) stwierdziliśmy że bierzemy inglesinę. Aż miałam potem wyrzuty sumienia ale inwestycja rozłoży się przecież na dwójkę dzieci![]() Ula saunę? Wow.. Miłego grzania
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sobota koszmarna.
Wylądowaliśmy dzisiaj na IP przez moje zaniedbanie.
|
#2436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że odpoczęliście na urlopie - zazdroszczę ci bo ja na swoim nie bardzo wypoczęłam psychicznie Cytat:
![]() dziś nawet zakupiliśmy grzejnik elektryczny, bo nie wiadomo kiedy zaczną grzać a małej marzły rączki Cytat:
my nadal korzystamy z wózka wielofunkcyjnego i pewnie przez zimę jeszcze tak zostanie może na wiosnę pomyślę o jakiejś mniejszej spacerówce już sobie podejrzałam te inglesiny i całkiem fajne są muszę zapisać sobie gdzieś markę, bo do wiosny na bank zapomnę |
|||
|
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
![]() Nie wiem czy zalaczy mi sie zdjecie... Lewek, to specjalnie dla Ciebie
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Lourose ale mnie rozczulilas i rozbawilas zarazem!
![]() Dearlie przykro mi z powodu Antosia, nie wyrzucaj sobie, przecież nie zawsze każda reaguje na wszystko. Zdrówka dla synia. Ja zostawilam chłopaków dziś samych i jestem na robocie. Wrócę o 2, martwię się bo Michaś dostal dziś katarku, nie wiem jak będzie spal bez cyca, przecież on budzi się co godzina... A Tz nie odpisuje... ech. wysłane z fona
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
wybaczcie, nie jestem w stanie nadrobić znowu... ale u mnie nieciekawie, a do tego wszystkiego nadszedł ten dzień - WPROWADZIŁA SIĘ... dzisiaj... aaaa i do tego wszystkiego dzisiaj ukradli jej NASZ samochód, którym ona jeździła.... w sumie nie ubolewam nad tym specjalnie, bo był ubezpieczony, a przynajmniej pozbyliśmy się jednego auta, bo mieliśmy trzy pojutrze postaram się coś więcej napisać i może uda się chociaż trochę nadrobić! a wyników egzaminu nadal nie znam
|
|
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany zdrówka dla Antosia |
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie dużo zdrowia dla Antosia. Nie miej do siebie pretensji - na takie stany nie ma reguły. Mój też wieczorem zaczął kaszleć, na razie śpi.
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, miałam rację - angina
psikać mamy dodatkowo tantum - tu jakiś zamiennik m pan dął o połowę tańszy no i ibufen czy tam coś innego na gorączkę. Nie chce jeść, zjadł ledwo 3 łyżki zupy i mleczną kanapkę - tyle przez cały dzień...tzn. rano zjadł jedną kromkę z nutellą i kakao - same słodkieNie odwołuję imprezy, będziemy sami dorośli, dzieci nie będzie, tylko moje, pewnie zaraz iza też będzie miałą anginę, bo się to przecież przenosi strasznie, a upilnować się ich nie da, żeby się do siebie nie zbliżali Lekarka powiedziała, że w środę jak już nie będzie gorączkował to mogę go dać do przedszkola, ale raczej go nie dam, bo ten antybiotyk ma 3 razy na dobę i akurat wypadałoby mu dać w tych godzinach co jest w przedszkolu o ile pn i wt. mam załatwione, tak z resztą tygodnia nie wiem co zrobię...byłam u teściowej po obrus i zasugerowałam, ze może by się któreś z nich zaoferowało, przecież mają swój zakład i nic się nie stanie jak jedno z nich nie pójdzie no to usłyszałam, ze mają po 1200zł emerytury i muszą pracować póki jeszcze mają siłę...super, tylko ja nie proszę o rezygnację z pracy i wychowywanie mi dziecka tylko o 3 dni opieki nad nim...no ale cóż
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka!!! oby Iza nie złapał! |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla dzieciaczkow!
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Matko co te nasze dzieciaczki tak chorują
zdrowka dla wszystkich!Nie Ula nie te same. Lewek kupiła botki, a ja w tym samym kolorze kozaki. Kosztowaly mnie rok temu 269zl.
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrazcie sobie ze moje dziecko zasnelo bez problemu i spi do tej chwili bez pobudki! Ze mną budzilby się już co najmniej 3 razy. A jak byłam w Warszawie to zasnął Tztowi w dzień na przewijaku podczas zmiany pieluchy! I po co ja się martwilam. Chyba przeprowadze się na kanape
wyspie się przynajmniej. wysłane z fona
|
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Ja wykrakałam o braku kataru :/ coś już słyszę |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej dziewczyny!
Dużo zdrowia dla dzieciaków, moją Maję też nie ominęło i miałam przeczucie, że będzie katar. Poszłam wczoraj na panieński i wracałam na sygnale bo obudziła się i płakała. Musieliśmy jej ściągać w nocy Katarkiem, ale ona nie za bardzo to lubi. Ehhh...
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. No i Jasiu zaczął kaszleć
Już dostaje cały arsenał i mam nadzieje, że Mu przejdzie To przez tą pogodę. Z ciepłego i słonecznego lata zrobiło się nagle zimne i deszczowe
|
#2450 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
chociaż dziś może uda mi się troszkę pocytować wczoraj ja dałam mężowi odespać do 9 a dziś ja miałam ten luksus nasza Lili budzi się jak w zegarku ok 6 rano teraz nawet nie jest jeszcze do końca jasno o tej godzinie a ona rześka jak skowronek jest po obudzeniu ![]() Cytat:
![]() oby nie mieszkała z wami długo Cytat:
ja też bym od razu nie biegła do lekarza, tylko obserwowała rozwój wypadków i szła gdyby kaszel się nasilał a skoro Anti kaszlał mniej to też bym miała nadzieję, że mu przechodzi i lekarz nie będzie konieczny jak Lili raz miała kaszel to normalnie poszłam do pracy, ale po moim powrocie kaszlała już dużo więcej, więc zabrałam ją szybko do pediatry na drugą stronę ulicy zdrówka dla małego Cytat:
![]() Kraven na pewno ma rację, że to przez tą nagłą zmianę pogody dzieciaczki chorują zdrówka i oby mała jednak nie złapała od brata choróbska Cytat:
poradzili sobie chłopcy bez problemu ![]() Cytat:
i dla Jasia oczywiście też zdrówka |
|||||
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!
A jednak nie było tak różowo z Michałem, TŻ nie chciał mnie martwić i napisał że ok, a faktycznie to budził się jak zwykle i był ryk. Jak wróciłam przed 2 i dałam cyca to spał aż 3,5 h ciurkiem. Poza tym dziś katar na całego, gile wiszą do pasa. Katarek w ruch, czego też nie znosi i drze się wniebogłosy, ale co robić... Jutro idziemy do lekarza. A w ogóle to ja go zaraziłam, bo sama gdzieś złapałam katar - co mi się bardzo rzadko zdarza, ale chyba przemęczenie osłabiło mój organizm. Zdrówka dla chorych dzieciaczków, wysypały nam się choróbska
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
u nas dziś słońce zdroka dla wszystkich chorych maluchow biedactwa . jakie Wasze dzieci mają rozmiary bucikow ? my ostatnio kupilismy adidaski i byłam w szoku bo Jaś ma już 22
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matinek już ok, gorączke miał tylko w ten dzień jeden i noc, później już wcale. Niewiem co to było. Ale najważniejsze że poszło w cholerę. Wczoraj imprezka się udała, goście wszyscy dopisali. Mati nie lubi za bardzo takich atrakcji bo trochę marudził. Świeczki dmuchać nie chciał, mimo że na "sucho" dmuchał, teraz wolał łapki w tort wkładać ![]() Dearlie nie miej żalu do siebie, przecież nikt nie leci od razu do lekarza, skąd mogłaś wiedzieć że to coś poważniejszego i tak szybko się wykluje. No nie mogłaś, także nie ma co mieć do siebie pretensji. Wszystkim chorowitkom życzę zdrowia. Izuni wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin Cytat:
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() czytam co u Was na bieżąco ale jak mam odpisać to brakuje czasu. zakręcona jestem ostatnio ![]() zdrówka dla chorujących dzieciaczków Wszystkiego najlepszego dla Izy Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-15 o 17:23 |
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też życzę zdrówka chorującym dzieciaczkom i
100 lat dla Izuni! U mnie ponuro i jakoś depresyjnie, więc więcej nie napiszę, bo nie wiem co .
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, że jednak nie było tak dobrze, jak tż pisał już miałam nadzieję, że odciąży cię przy Misiu skoro tak świetnie mu poszło Cytat:
![]() Izuniu z okazji pierwszych urodzin życzę ci wiele uśmiechu na cudnej buźce i zdrówka!!! |
||
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla wszystkich chorowitków... chyba jakies przesilenie jesienne mamy już... |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() U nas na szczęście lepiej. Tylko raz pojawiła się dzisiaj gorączka, która dobiła do 38,5, ale lek przeciwgorączkowy szybko sobie z nią poradził. Oczywiście jesteśmy na antybiotyku i całej masie innych leków, więc mam nadzieję, że Antek szybko wyzdrowieje. Pamiętam, że któraś z Was pytała o te botki z H&Mu. Przepraszam, nie pamiętam która. Tak, one są ocieplane takim lekkim puszkiem, więc myślę, że wykorzystam je zimą. Może niekoniecznie przy temperaturach -15 stopni, ale raczej na cieplejsze, zimowe dni się sprawdzą. ![]() Życzę dużo zdrówka naszym wszystkim, wątkowym maluszkom. Wszystkiego najlepszego dla Izy!!! Ciekawe jak nasza Angel, bo nic nie pisze. Mam nadzieję, że lepiej się czuje.
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego Izabello
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja podczytuje,ale od wczoraj jest u Nas siostrzenica na 2 tyg i czuje jakbym miała 3 dzieci
. Cały czas mam coś do zrobienia i dodatkowo z Nią jest szczur i pies .U Nas pogoda okropna,leje deszcz a ten pies wybiega na dwór i do domu i tak w kołko . Chłopcy zdrowi,Fabiś dzisiaj puścił się stołu i zrobił pięknie 3 kroczki zdrówka dla dzieciaczków |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

Jestem żonką 

psikać mamy dodatkowo tantum - tu jakiś zamiennik m pan dął o połowę tańszy

biedactwa .
.

. Cały czas mam coś do zrobienia i dodatkowo z Nią jest szczur i pies