|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
I ja
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi tam się podoba. No z niebieskim to już większy problem, bo większość kojarzy ten kolor z chłopcem. X-Landera też macałam wczoraj, bardzo ładne są Cytat:
Parametrów jeszcze nie porównywałam, na dniach to zrobię Cytat:
Cytat:
Ogromne kciuki za nią Cytat:
Ja wczoraj byłam. Opędzlowałam mało zdrowy zestaw, bo dwa cheesburgery + małe frytki + cola ![]() Łóżeczko od wczoraj stoi złożone Przy okazji zdjęcie kocyka, jeszcze zapakowany
|
|||||||
|
|
|
#3512 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: za maluszka, jemu też dużo sił i zdrówkaCytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Anoula za zakupy Mobilizujesz mnie do działania, bo Ty tez grudniowa mamusia przecież NEWTREND super że wychodzisz i że jest lepiej ![]() ![]() Ponarabiałam Was szybciutko, wczoraj jakiś kiepski dzień mieliśmy, brzuch mnie strasznie ciągnął a wieczorem mieliśmy teatr zaplanowany i szkoda było nie iść. Pół dnia się wylegiwałam, a wieczorkiem spięłam zadek i poszliśmy Nawet szarlotkę upiekliśmy Miłego wieczorka!!
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.Możliwe przez to że rodzinnie u nas jest problem z porodami, nie rozchodzą się kości miednicy, babcia i ciocia rodziły 3 dni, kolejna ciocia juz miała 3 cesarki z tego powodu, a moja mama przy każdym porodzie miała problem bo wąska w biodrach, a przy moim bracie miał ok 4 kg obydwoje prawie fikneli bo odmówiono cc. Zdaje sobie sprawę że każdy poród jest inny i ja mogę urodzić szybko i bezboleśnie( w miarę) a cc to jednak ingerencja w moje ciało, i to poważna ale wydaje mi sie bezpieczniejsza dla mnie i dla dziecka. |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
WIecie co mój inteligentny mąż zrobił
Kupiliśmy nowy odświeżacz do pradu. Włączył w korytarzu i tak po godzinie przeszed i mówi: nic nie czuć. No to mu mówie że może zepsute, z naszym szczęsciem wszystko możliwe. Zmienił gniazdko i czeka. MÓWIE mu że moze jakis słąby zapach bo w sumie w sklepie nie mieliśmy mozliwości sprawdzenia zapachu. Wiecie co zrobił? Puścił bąka i mówi : zaraz sprawdzimy czy działa" Mial szczęście ze zadziałał i nie zdążyło nigdzie dolecieć ale myslałam ż mu pizne w łeb. okazało sie ze gniazdko nie działa ;/ aaa i wymyślił jeszcze że skoro nasz syn urodzi sie w errze tabletów,laptopów,quadów i innych to zeby sie uczyłto na wszystko będzie hasło. Np. jak bedzie miał sie uczyć liczyć to hasło bedzie jakieś łatwe równanie (na poziomie nauki ) na coś innego bedzie jakieś z historii itd. ja nei wiem skąd on ma takie pomysły...
|
#3515 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem...podjechaliśmy autem do centrum (chociaż szpital jest bliziutko,ale żeby nie tracić czasu) i byliśmy w 2 sklepach...kupiłam sobie piżamkę z kubusiem puchatkiem
2 bluzki bawełniane, gatki i skarpety. A w polskim wzięłam gazetę i wodę. Małż kochany przed przyjazdem do mnie zrobił muffinki z czekoladą mam teraz całą szafkę słodyczy ![]() uzbierało się Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama też po każdej ciąży chudła bardzi j, mam nadzieje, że to dziedziczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i czekamy na dobre wieści![1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42819291] Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie. Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą.. Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy. Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga... Ciekawe co powie mi jutro lekarka... A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE] Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my zresztą też dobrze że już bliżej niż dalej i fizucznie będzie lepiej |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tako to ten w koralu, Riko Alpina Fx jest z fioletem |
||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaszaleliście, super zakupy Cytat:
bardzo ładne łózeczko a kocyk Cytat:
![]() pomysłowy tatuś
|
|||
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
domiiiiiiiiiiiiii dobrze wiesz że to nie waga ma znaczenie żeby dobrze czuć się we własnym ciele
możesz ważyć 55,67 czy 80 kg i czuć sie dobrze w swoim ciele i seksownie bo o to nam chodzi.miki bedę wścibska macie wybrane już imię? ja chyba mam już zajawke imienniczą bo nie mogę się porozumieć a widzę że u was tez nie macie wpisanego imienia
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() budyyyyń, może gdzieś znajdę taki do kubeczka... Cytat:
|
||
|
|
|
#3525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogarneliśmy trochę bajzel w jednym pokoju od razu lepiej i luźniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem...Tako mi się bardziej podoba, koleżanka ma ten z imitacji lnu w kolorach brąz-beż, śliczny jest. Ale kolorystycznie to ostatnio mam fazę na fiolet
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A od kąd zaczęłam coraz częściej jeździć do TŻta i jadać obiadki teściowej przybrałam na wadze i porobiły mi się boczki i przybrałam aż 13 kg
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tego bólu też tak miałam nie mogłam chodzić gin polecił mi magnez ale ja oczywiście genialna nie brałam regularnie teraz jak doszły skurcze to wpitalam tak jak kazał 3x2 i powiem Wam z ręką na sercu, że nic mnie nie boli skurcze sie pojawiają ale żadko i słabsze niz wczesniej....
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doroślejemy wiec i ciało się zmienia, po porodzie zostają ćwiczenia, żeby mieśnie się zrobiły to innaczej będziemy wyglądać |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czym? może jakieś dziwne smaku kupujesz ![]() a mi cycki dalej nie chcą rosnąć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Palnela cos glupiego ale kazdemu sie zdarza . Wazne ze wyrzuty sumienia jakies miala Ula mamie w piczce grzebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaka lalke ? Czemu akurat lalke ? Pierwsze slysze o takim prezencie slubnym Cytat:
Cytat:
Wiecie co ? Mam ten wiesiolek i otwieram go a te kapsulki takie duze ![]() Mowie do mamy ze jak ja to sobie tam mam wlozyc , a ona sie mnie pyta ; A jak Ty chcesz to dziecko urodzic ? No w sumie racja ![]() Przypomnialo mi sie ze jutro o 15 mam polozna. I teraz sie zastanawiam czy ten wiesiolek nie pokaze mi cos dziwnego w moczu ? Za nim ja jej wytlumacze co biore i dlaczego to zeby mnie do szpitala nie wyslala ..
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
aaby, porozmawiaj z mężem szczerze. Bo on sam może faktycznie nie domyśleć się o co ci chodzi. A z facetami czasami trzeba prosto z mostu.
Co do tego końca życia we dwójkę, to rozumiem Twoje obawy, bo sama takie mam. Jak to będzie, czy jednak się od siebie nie oddalimy,czy pojawiające się nowe problemy nas zbliżą czy będą tylko do kłótni prowadzić. adoosienka, fajne te zakupy z Ikei. A powiedz mi, jak wypadają jakościowo te ręczniki? Bo ja właśnie się zorientowałam, że na razie mam tylko jeden dla młodej i muszę coś dokupić. domi,ja będę próbować z chustą, ale nic więcej nie powiem,bo nikt z moich znajomych nie używał. Pisałam jakoś po 17 smsa do Angie, ale niestety żadnego odzewu jak na razie Może coś tam się dzieje i nie ma do tego głowy... Pozostaje nam na razie czekać.dzidzia, trzymaj się tam! Widzę, że budyniowo-kisielowo się zrobiło. Ja wczoraj jadłam budyń. A tych w małych torebkach nie lubię - zupełnie inaczej smakują... A do IKEI w końcu dziś nie pojechaliśmy bo mężowi się nie chciało.
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Niedziela a Wy tyle nastukałyście
![]() Poczytam i mam nadzieję że dowiem się samych pozytywnych rzeczy ![]() My dzisiaj sprzątaliśmy jeszcze,myłam okna,drzwi,balkon.Dopiesz czałam baterie łazienkową i kuchenną. Tż malował ,udało sie tylko sufit na razie bo późno wstaliśmy,ale przynajmniej się wyspałam i odpoczęłam. A dzisiaj się tak nagimnastykowałam,ponacią gałam że kość ogonowa daje o sobie znać :/ Po południu byliśmy u teściów,właściwie szwagra na 18 ![]() Ale krótko posiedzieliśmy i do domku Chaos był taki że hej,5 dzieciaków,sporo ludzi.Nie dało się nawet posiedzieć w miarę spokojnie. |
|
|
|
#3540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tego wiesiołka, może się wstrzymaj jeszcze, odwiedzisz położną i dopiero po wizycie u niej go zastosujesz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Ja bym brala pierwszy albo drugi
Pomarancz dla chłopaka tez jest spoko
Oczywiście TŻ się zgodził, tyle że kolega nie przyjedzie jednak i Damian stwierdził że we 2 się nam jechać nie opłaca... Oczywiście się popłakałam, powiedziałam że mam smaka na McDonald's i chcę jechać... No i pojedziemy !! 

Mobilizujesz mnie do działania, bo Ty tez grudniowa mamusia przecież 
boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.
ja nei wiem skąd on ma takie pomysły...