|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pochwalmy się swoimi włosami - część V
Cytat:
![]() Też zaczynałam od takich wystrzępionych na kilka cm włosów ( możesz zobaczyc w albumie). Najgorzej je zrównac, później beda rosły jak szalone![]() Obcinaj systematycznie a za rok o tej porze każda będzie zazdrościc Ci włosów
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A maska Stapiza jest świetna. Nie przeciąża Ci włosów po każdym myciu?
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz to jest kosmos! Uwielbiam moje włoski, odwdzięczają się! ![]() http://img703.imageshack.us/img703/9757/q8vo.jpg zdjęcia robione o różnej porze dnia stąd różnice w kolorze
|
|
|
#694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co mnie strasznie irytuje...Właśnie taką mam nadzieję- że za rok i ja będę mogła tak 'naprawdę' pochwalić się swoimi włosami a przede wszystkim sama będę z nich zadowolona Cytat:
Myję włosy co 2-3 dni i za każdym razem używam innej ( Stapiz,Kallos,Scandic ) . Gdybym używała jej po każdym myciu...chodziłabym ulizana A tak to obciąża ale z każdym użyciem mniej i jakoś mi to szczególnie nie przeszkadza, bo włosy są maksymalnie wygładzone i błyszczące po niej Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2013-09-11 o 17:50 |
||
|
|
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
od dłuższego czasu śledzę wątek i obserwuję wasze włoski dzisiaj postanowiłam do was dołączyć. dodaję wpisową fotkę robioną dziś rano. chciałabym tylko zaznaczyć, że jestem dopiero na początku mojej przygody z olejowaniem i silnym odzywaniem włosów. na początku roku moje włosy to była istna masakra! suche, łamliwe, rozwajające się. zdecydowałam się dużo podciąć, przestałam je na siłę prostować i zaczynają już jakoś wyglądać, wiem, że jeszcze do zdrowych włosów dużo mi brakuje, ale wszystko przede mną
![]() Edytowane przez eniucha Czas edycji: 2013-09-13 o 11:17 |
|
|
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne, cudowna długość |
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
A oto moje włoski znowu
Zdjęcie było robione wczoraj z zaskoczenia, ostatnio podcinałam końcówki, mam nadzieję, że kiedyś przestaną się wywijać...
|
|
|
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#702 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
Wasze włosy są tak boskie, że aż motywują mnie do zapuszczania i dbania o moje..
![]() Moim głównym celem jest taki piękny połysk, jaki widać na niektórych zdjęciach. Ktoś może mi poradzić jak dokonać takiego cudu? I ile uzyskanie wymarzonych włosów zajmie?
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję bardzo!
kiedyś tego nienawidziłam i wtedy zaczęło się wielkie prostowanie ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- dziękuję ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- dziękuję ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Hehe
![]() Dziękuję Dziękuję ![]() Hihi, dziękujęęę |
|
|
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
To może ja wrzucę swoje zniszczone włosy
Od dzisiaj zaczynam dbać o nie naprawdę!
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, konto na wizazu mam juz od paru ladnych lat, zawsze lubilam ogladac fotki dziewczyn, ktore doprowadzily swoje klaczki do porzadku. Szczegolnie mnie fascynowaly te przemiany, w ktorych dziewczyna rozpoczynala od fatalnie wycieniowanych, wystrzepionych dwoch przyslowiowych wloskow na krzyz, a efektem byla bujna czupryna! nigdy nie narzekalam specjalnie na wlosy, ale rozjasnianie, lata zaniedban plus anemia zrobily swoje - moje wlosy byly w strasznym stanie. Od glowy calkiem ich duzo, ale konce - tragedia. mnostwo bialych kulek itp., wlosy lamaly sie, slabo rosna do dzis, podczas gdy kiedys rosly jak szalone. Ale do rzeczy. Wiosna tego roku zaczelam troche bardziej sie zajmowac moimi wloskami, chcac je w koncu zapuscic. Odrzucilam prostownice (to juz jakies pol roku!), zaczelam czytac, czego uzywaja dziewczyny i wyprobowac na sobie. Oto lista specyfikow, ktore mam u siebie:
- szampony z alterry - zwykle szampony z SLS (Pantene, Garnier Ultra Doux itp.) - olejek lopianowy z GP, olejek z Alterry, jedwab na koncowki z GP - Seboradin - serum do zniszczonych wlosow - Alterra Maska do wlosow - Isana odzywka z Bawelna - Timotei do wlosow brazowych - spray do wlosow do rozczesywania z Biosilk i pewnie jeszcze pare innych. Wlosy bede starala sie olejowac co pare dni, musze je myc codziennie. Nie moge calkiem wykluczyc zwyklych szamponow z cala ta chemia, bo szybko mi sie przetluszczaja. Szczegolnie Garnier UD fajnie mi oczyszcza wlosy. Niestety nie mam zdjec sprzed wlosomaniactwa, ale wyraznie sie zagescily na dole rowniez. Sa ani proste ani krecone, na zdjeciu sa pofalowane po noszonym warkoczyku caly dzien. Farbowane u fryzjera na braz, ale w swietle sa czerwonawe, przebijaja chyba wciaz tez inne kolory, kladzione na wlasna reke pare miesiecy temu. Konce sa wyraznie ciemniejsze. Chcialabym miec je w koncu dlugie i gladkie. Pusza sie strasznie. Co sadzicie o ich kondycji, drogie Wizazanki? chcialam dodac zdjecie ale nie moglam, podaje link http://voila.pl/index.php?show_file=2702523#prettyPhoto wygladaja jak szopa co ale uwierzcie mi bylo jeszcze gorzej, bo nie dosc ze byly mega suche, to jeszcze na dole mialam smetne kosmyki, wycieniowane, a raczej wyszarpane, bedace tez tym co pozostalo po rozjasnianiu, a co sie nie wykruszylo prosze o szczere opinie, wiem ze duzo pracy przede mna. pozdrawiam
Edytowane przez glamorus1988 Czas edycji: 2013-09-16 o 07:20 |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zmienia to faktu, że długość zaista
|
|
|
|
#714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prostujesz włosy czy naturalnie masz takie wygładzone? Ogólnie mają potencjał |
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybiorę się do fryzjera w tym tygodniu. Ten jeden raz wyprostowałam, naturalnie mam lekko "poskręcane". Nie prostuję, nie suszę suszarką ani ręcznikiem, staram się, ale jak widać nie wychodzi :P
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tez i źle je zepniesz na noc - a może i wogóle. Także nie przejmuj się ![]() ale długość super!
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama musiałam "przeczekać" około 40cm włosów, żeby w końcu wyglądały tak, jak chcę A u ciebie oprócz tych końcówek widać całkiem niezłą kondycję
|
|
|
|
|
|
#718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie metody macie na noc? Ja zawsze sesję pielęgnacyjną włącznie z myciem robię przed spaniem- kładę się w mokrych. Mam falki typu 2a/b. Zawsze byłam zadowolona, bo po tych wszystkich maskach, odżywkach etc. miałam rano super włosy. Dalej jestem z nich zadowolona, tylko końce robią się strasznie nieujarzmione i lekko spuszone. Wiem, ze to przez moje kręcenie się w nocy, bo przekręcam się z tysiąc razy ostatnio, nim usnę. Jak spałam w warkoczu to rano dalej część była wilgotna (warkocz). Jakieś pomysły?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdybyś zaczęła robić więcej warkoczy niż jeden ?
Wtedy efekt byłby podobny, końcówki ujarzmione i by szybciej schły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Macie naprawdę piękne włosy. Część dziewczyn pewnie pamięta jak wstawiałam zdjęcia moich postrzępionych po bokach włosów
Są gdzieś na początku wątku . Od tego czasu minęło pół roku ( skróciłam je o jakieś 12cm. na początku czerwca ) i teraz wygadają tak : 

Co mnie strasznie irytuje...