Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 23:00   #2191
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane Co prawda prawie spóźniliśmy się na mszę, ksiądz chyba miał lekkiego foszka..ale znamy sie, udzielał nam ślubu..więc myślę, że wybaczył Oluś pokazał co potrafi przez pierwsze 10min mszy..uszy więdły Wzięłam jego, butelkę z NAN Pro 1 i tetrówką do zakrystii zjadł, usnął mi na rękach i tak już do końca mszy spał, nawet gdy ksiądz go wodą polewał A w restauracji? Jakby nam ktoś dziecko podmienił.. jadł, spał, jadł spał.. kto by go na rękach nie miał- zasypiał..nikt mi już nie uwierzy, że nic nie moge przy nim zrobić, że ryczy, że bywa niedobry Naprawdę w swoje święto był taki kochaniuchny, przesłodki aniołeczek
Brawa za udane chrzciny.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ale było fajnie. Pogadałam z przyjaciółkami, dostałam od nich bransoletkę przyjaźni (w szóstkę je mamy), wsiadłam na moją kobysię na 5 minut, Małgosia poszalała z dziećmi i wróciłyśmy. Alicja praktycznie non stop spała w wózku (2 karmienia zrobiłyśmy w międzyczasie). Oj jak mi dobrze. Martwi mnie tylko Małgosia z tym katarem, no oby to się nie rozkręciło.
Jutro mamy USG bioderek, trzymajcie kciuki

super, że spotkanie tak miło wyszło i fajny pomysł z bransoletkami za bioderka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Haha to robisz maratony
I pewnie masz racje co do pogrubionego

Nawet 68?
No nic wybiore sie na zakupy ciuszkowe w końcu

ona ogólnie nosi rozmiar 50 lub 56, ale że mam fajniejsze ciuszki w większych rozmiarach to często chodzi w za dużych

Cytat:
Ufffff dziecię śpi od godziny. Cieżko było. Marudzila, płakała, wyginala sie a wszystkie strony i dopiero jak walnela 2 ogromne kupska zapanował spokój w kąpieli dzis leżała wyzuzowana jak nigdy, mozna było w końcu ja dokładnie wyszorowac chyba dlatego ze było wiecej wody niz zwykle bo zakrywalo całe ciałko tylko lepetynka wystawala

Obejrzeliśmy 2 odcinki Kontry, kończę redsa i pewnie pójdę spac.
Jutro mamy znowu wizytę u pediatry. Mam dość. Maja ma 3 tygodnie, prawie tydzień była w szpitalu i juz 4 wizyty na oddziale noworodków gdzie sa chore dzieci
Trzymajcie kciuki zeby z pepuszkiem było ok, bo inaczej czeka nas wyjazd do chirurga dziecięcego

Moja córka od 12 nie spala dłużej niż 5 minut i teraz też jeszcze nie śpi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:32   #2192
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
na gorączkę, katarek bo to działa rozgrzewająco... sposób mojej mamy, tylko nie można dać za dużo czosnku bo można skórę popalić
wnętrze rączek, stópki oraz plecki
Dziękuję. Lubię czosnek jako środek leczniczy dlatego pytam o szczegóły.

Alicja obudziła się na karmienie. O 20 już spala, ja polozylam się godz temu i ledwo sie teraz podniosłam. Wykończona jestem. A zimno u nas dziś a głupia mówiłam mężowi żeby dziś nie palił w piecu! Dlatego Ala będzie spala z nami dziś żeby mi nie zmarzla.
Dobrej nocy wszystkim.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-15 o 23:36
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:43   #2193
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Moja córka od 12 nie spala dłużej niż 5 minut i teraz też jeszcze nie śpi

twarda sztuka. Powodzenia w usypianiu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:56   #2194
Katerine2
Raczkowanie

Dzoan super ze chrzciny się udaly

Witam

Ostatnio pisałam ze idziemy z niunia na szczepienie ale szczepienia nie było ponieważ niunia zlapala katarek i kaszelek nam się zaczal ja już w strachu bylam ze szpital nas czeka bo przewrazliwiona pod tym względem jestem a to dlatego ze Mati jak miał 11 dni to niestety musieliśmy do szpitala bo na oskrzela padlo i trzeba było antybiotyk. Już dziś piaty dzień przeziębienia i widać poprawe nareszcie. Mati także się smarka....

Justysia jest kochana dzisiaj w nocy przespala ciagiem 7 godzin i raz na jakis czas się tak jej zdarza a tak to co 3-4 godziny się budzi to także jest super i tylko cyc i do lozeczka i zasypia sama. Wczoraj w dzień już się trochę na nia wkurzalam ze jest niegrzeczna bo fakt ze marudna była ale ja także przesadziłam z planami bo zamierzaam caly dom posprzatac i dopielam swego ale wieczorem bylam jak zwloki (glupia jestem wiem )

Co do chrzcin to ja jakos nie mam weny wziasc się za organizacje a to już najwyzsza pora. Chyba i mnie cos rozkłada bo we lbie huczy i mimo tego ze wyspałam się to taka przyj.ebana chodziłam.

I maz znowu się zreflektowal - na drugi dzień pyta się mnie czy pojechać ze mna na szczepienie niuni to ja mu rzuciłam ze jest mi niepotrzebny bo musze sobie sama radzic to teraz także sobie poradzę (ale to taka prowokacja była bo miałam nadzieje ze pojedzie ze mna ) ale on mnie nie posluchal i pojechal z nami .
No i dzisiaj także z niego jestem zadowolona bo chociaż zrobil to co ja mu kazalam to i tak to postep ze wogole posluchal. A mianowicie od rana zajmowal się starszakiem - zrobil mu sniadanie potem pojechali do kościoła i na spotkanie dzieci komunijnych i do moich rodzicow go zabral a po drodze nazbierali kasztanow bo do szkoły były potrzebne.
Potem jeszcze zabral go na zakupy i nawet slysze ze z nim rozmawia
Uff nareszcie trochę mi lzej na sercu.

A teściowa wczoraj przyszla i stanela w progu i mowi ze niunia ma donośny glos bo ja slychac u nich to odpowiedziałam ze ma to po babci a ona się pyta po której? to ja jej ze po tobie bo cie także slychac jak się drzesz na babcie hehe na razie tak skromnie się odcinam

Co do wesela to my mamy za 2 tygodnie i napalona bylam ze pojdziemy z niunia ale zapal mi minal jak zobaczyłam jak Justynke meczy katar i boje się powtorki żeby czegos nie zlapala i pojdziemy na slub tylko.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za zdrowie nasze i naszych dzieciaczkow
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 00:10   #2195
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ufffff dziecię śpi od godziny. Cieżko było. Marudzila, płakała, wyginala sie a wszystkie strony i dopiero jak walnela 2 ogromne kupska zapanował spokój w kąpieli dzis leżała wyzuzowana jak nigdy, mozna było w końcu ja dokładnie wyszorowac chyba dlatego ze było wiecej wody niz zwykle bo zakrywalo całe ciałko tylko lepetynka wystawala

Obejrzeliśmy 2 odcinki Kontry, kończę redsa i pewnie pójdę spac.
Jutro mamy znowu wizytę u pediatry. Mam dość. Maja ma 3 tygodnie, prawie tydzień była w szpitalu i juz 4 wizyty na oddziale noworodków gdzie sa chore dzieci
Trzymajcie kciuki zeby z pepuszkiem było ok, bo inaczej czeka nas wyjazd do chirurga dziecięcego

Cytat:
mój brat ma skode roomster niebieską.. zadowolony jest ma wmontowaną inst. gazową i mało im pali.. pojemna, choc nie tak jak choćby VW Touran.
No tak, ze ściąganymi autami to teraz biznes.. ale jest też coś na plus w tym, jeśli Niemiec jeździł autem, to zazwyczaj auto jest w b. dobrym stanie..bo oni dbają..poza tym, że pojeżdżą trochę i jeszcze całkiem niezłe sprzedają, bo kupują nowe.. nie wyjeżdżają jak my do upadłego.. Tylko cała zabawa z papierkami

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

misiaczka

Olek też śpi, już chyba ponad 2 godz..z cyca mi kapie..mógłby już się przebudzić Idę zaraz do niego...mąż też już zasnął..trzeba odpocząć po nieco stresującym dniu

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobranoc idę do mojego małego milionera może odpali mamusi trochę gotówki
Tylko w jakie porozbijane widywalo sie na A4 na lawetach dleje: A wszysyko idzie jako bezwypadkowe

I karmienie Ola spala od 19- 24

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 00:14   #2196
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dzoan super ze chrzciny się udaly

Witam

Ostatnio pisałam ze idziemy z niunia na szczepienie ale szczepienia nie było ponieważ niunia zlapala katarek i kaszelek nam się zaczal ja już w strachu bylam ze szpital nas czeka bo przewrazliwiona pod tym względem jestem a to dlatego ze Mati jak miał 11 dni to niestety musieliśmy do szpitala bo na oskrzela padlo i trzeba było antybiotyk. Już dziś piaty dzień przeziębienia i widać poprawe nareszcie. Mati także się smarka....

Justysia jest kochana dzisiaj w nocy przespala ciagiem 7 godzin i raz na jakis czas się tak jej zdarza a tak to co 3-4 godziny się budzi to także jest super i tylko cyc i do lozeczka i zasypia sama. Wczoraj w dzień już się trochę na nia wkurzalam ze jest niegrzeczna bo fakt ze marudna była ale ja także przesadziłam z planami bo zamierzaam caly dom posprzatac i dopielam swego ale wieczorem bylam jak zwloki (glupia jestem wiem )

Co do chrzcin to ja jakos nie mam weny wziasc się za organizacje a to już najwyzsza pora. Chyba i mnie cos rozkłada bo we lbie huczy i mimo tego ze wyspałam się to taka przyj.ebana chodziłam.

I maz znowu się zreflektowal - na drugi dzień pyta się mnie czy pojechać ze mna na szczepienie niuni to ja mu rzuciłam ze jest mi niepotrzebny bo musze sobie sama radzic to teraz także sobie poradzę (ale to taka prowokacja była bo miałam nadzieje ze pojedzie ze mna ) ale on mnie nie posluchal i pojechal z nami .
No i dzisiaj także z niego jestem zadowolona bo chociaż zrobil to co ja mu kazalam to i tak to postep ze wogole posluchal. A mianowicie od rana zajmowal się starszakiem - zrobil mu sniadanie potem pojechali do kościoła i na spotkanie dzieci komunijnych i do moich rodzicow go zabral a po drodze nazbierali kasztanow bo do szkoły były potrzebne.
Potem jeszcze zabral go na zakupy i nawet slysze ze z nim rozmawia
Uff nareszcie trochę mi lzej na sercu.

A teściowa wczoraj przyszla i stanela w progu i mowi ze niunia ma donośny glos bo ja slychac u nich to odpowiedziałam ze ma to po babci a ona się pyta po której? to ja jej ze po tobie bo cie także slychac jak się drzesz na babcie hehe na razie tak skromnie się odcinam

Co do wesela to my mamy za 2 tygodnie i napalona bylam ze pojdziemy z niunia ale zapal mi minal jak zobaczyłam jak Justynke meczy katar i boje się powtorki żeby czegos nie zlapala i pojdziemy na slub tylko.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za zdrowie nasze i naszych dzieciaczkow
Zerówka dla dzieci, a teściowa potraktowałaś super

Lilka w łóżeczku, ale już coś kwęka, chyba jest na mnie obrażona, że tatusia do niej nie dopuszczam
, dlatego pewnie mnie tak dzisiaj terroryzuje mój kochany terminatorek

Dobra lecę spać, dobrej nocki
Stary 2013-09-16, 00:57   #2197
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Sky Artek spał dokładnie tak, jak Ola

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 01:54   #2198
Samantha7
Zakorzenienie

Hej.

Czytałam Was ,ale nie miałam czasu na pisanie. U nas deszczowa pogoda. Zrobiło sie mocno zimno.
W nocy spać nie mogłam. Byłam potem nieprzytomna. Spalismy z małym na łóżku. Karmiłam go i zasnelismy oboje razem obok siebie . Ja z cyckiem na wierzchu, on na moim ramieniu.
Chyba 1.5h tak kimalismy az sie przebudzilam i mysle WTF gdzie ja jestem. Masakra.

Tak sie zimno zrobiło musze dokupić ubranek. Ile takich bluz kupujecie?
W domu mam ok.23C . Mi jest dobrze w krótkiej koszulce i długich spodniach. Choć dzis rano było mi zimnej i jak byłam w koszuli nocnej to musiałam skarpety zalozyc, a potem sie podgrzalam suszarka,ktora nas nie opuszcza i otworzyłam sezon suszarkowy

No i w domu zwykle dresowe gatki czy polspiochy to ok , ale jak wyjdę to jakieś spodnie zakładacie? Czy jakieś rajstopy pod spod czy co?
Jak w gondoli to mam spiworek gruby i pajaca miskowego,ktorego moj syn nie cierpi
No a w foteliku to kurtkę jakas czy jakis kombinezon?

Normalnie nie cierpię tutejszej pogody. Jedynie przed latem niby wiosna jest taka w miarę, ze mozna wyjść.
Tak to jak nie tropiki to lasy deszczowe

Moja siostra jak tu była i zobaczyła jak tu burza wyglada to mało na zawał nie zeszła.

Tz wraca juz. Mówił , ze fajnie było,ale wszyscy sie spili i wynajęli sobie hotel, a Tz sciemnil cos , ze musi wracać i jedzie do nas i nie będziemy sami w domku w nocy

Dzoann- za Chrzciny i dla synka milionera

Karolajn- przykro mi z powodu wujka

Mela-
I fajnie z tymi bransoletkami

Katerine - za dzieciaczki zeby katarek poszedł won
I ładnie tesciowej dogadalas. Ciekawe czy skumala miedzy wierszami? Bo moja jest zbyt tempa

Moj synus leży w huśtawce spokojny i walczy ze snem
Moze ma kupala trza skukac na nowym przebieraczku,ktory mama składała wczoraj w nocy i dzis jej ręce wiednal.
Ale super jest taki przewijak od razu było mi kupić a nie bawić sie w jakieś lozeczka mini 2w1
Dobrze tylko,ze mozna te łóżeczko na łóżko większe zamienić.

Spadam poodkurzac

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 02:31   #2199
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ratunku!! 2:30 a ja jeszcze oka nie zmrozylam. Majka jadła o 2 i usnac nie może, wierci sie, steka i kweka w tym łóżeczku a obok TZ który chrapie jak traktor. Ryczec mi sie chce. Chce spać!

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 02:34   #2200
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie.
U nas debridat dostalismy noszenie w pionie po karmieniach male czeste karmienia nie przesadzac z nabialem odbijac po karmieniach. Zageszczacz lyzeczka przed karmieniem.

OLI zdrowka dla dziewczyn zycze.

Ja padam nie moglam usnac a Tosiek juz dwa razy jadl

Stary 2013-09-16, 03:55   #2201
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Czesc dziewczyny,witam sie na Drugim karmieniu. Strasznie mi przykro,ze taj malo mnie na forum,ale duzo czasu poswiecam mojemu brzdacowi. Nie nadrobie,ale chcialam zyczyc wszystkim duzo zdrowka,wchodzimy w okres jesienny I chorobstw bedzie coraz wiecej u mnie teraz za oknem temp odczuwalna to 1 stopien brrr. Zamowilismy wczoraj kombinezon z prawdziwego puchu. Pisalam wczesniej,ze zdecydowalam sie na nosidlo,juz testowalam I polecam bardzo,wybralam BabyBjorn Miracle I super sie nosi Malenstwo,pieknie odciaza moje plecy I rece,szybko I latwo wpina I wypina sie Malucha.test zrobilam na dosc dlugich zakupach w supermarkecie I zdany na 5 przepraszam,ze tak tylko o sobie! Chcialabym usiasc I pocytowac. Podziwiam Was spamiary I serdecznie pozdrawiam

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 04:01   #2202
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Czerwonybaloniku - Ty też wpadaj częściej Fajnie, że Gabi tak ładnie rośnie
Staram się podczytywać jak najczęściej i pisać z wami,ale tak to średnio wychodzi,bo mała całymi dniami nie sypia, potrzebuje mnóstwo uwagi ledwo starcza czasu,żeby jakiś obiad zrobić czy cokolwiek w domu. Gabi nie przepada za leżaczkiem, a jak zostaje w łóżeczku i dłużej niż 10min mnie nie widzi to pokrzykuje a zaraz potem płacze Natomiast jak już nadchodzi wieczór i zaśnie to korzystając z wolnego czasu oglądam seriale lub czytam książkę,albo robimy coś z tż razem. Tak w czasie dnia ostatnio dużo czasu spędzam z małą na powietrzu, spacerujemy, albo chodzimy na grzyby do lasu,albo na rodos,albo z moją mamą we trzy do parku czy inne wycieczki W domu Gabrynia najbardziej lubi spędzać czas w łóżeczku bądź na łóżku,byleby z kimś obok-tak,żeby ktoś był w zasięgu jej wzroku i mogła z nim pogadać, bardzo rozmona się ta moja córka zrobiła
Stary 2013-09-16, 04:26   #2203
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej.

Czytałam Was ,ale nie miałam czasu na pisanie. U nas deszczowa pogoda. Zrobiło sie mocno zimno.
W nocy spać nie mogłam. Byłam potem nieprzytomna. Spalismy z małym na łóżku. Karmiłam go i zasnelismy oboje razem obok siebie . Ja z cyckiem na wierzchu, on na moim ramieniu.
Chyba 1.5h tak kimalismy az sie przebudzilam i mysle WTF gdzie ja jestem. Masakra.

Tak sie zimno zrobiło musze dokupić ubranek. Ile takich bluz kupujecie?
W domu mam ok.23C . Mi jest dobrze w krótkiej koszulce i długich spodniach. Choć dzis rano było mi zimnej i jak byłam w koszuli nocnej to musiałam skarpety zalozyc, a potem sie podgrzalam suszarka,ktora nas nie opuszcza i otworzyłam sezon suszarkowy

No i w domu zwykle dresowe gatki czy polspiochy to ok , ale jak wyjdę to jakieś spodnie zakładacie? Czy jakieś rajstopy pod spod czy co?
Jak w gondoli to mam spiworek gruby i pajaca miskowego,ktorego moj syn nie cierpi
No a w foteliku to kurtkę jakas czy jakis kombinezon?

Normalnie nie cierpię tutejszej pogody. Jedynie przed latem niby wiosna jest taka w miarę, ze mozna wyjść.
Tak to jak nie tropiki to lasy deszczowe

Moja siostra jak tu była i zobaczyła jak tu burza wyglada to mało na zawał nie zeszła.

Tz wraca juz. Mówił , ze fajnie było,ale wszyscy sie spili i wynajęli sobie hotel, a Tz sciemnil cos , ze musi wracać i jedzie do nas i nie będziemy sami w domku w nocy

Dzoann- za Chrzciny i dla synka milionera

Karolajn- przykro mi z powodu wujka

Mela-
I fajnie z tymi bransoletkami

Katerine - za dzieciaczki zeby katarek poszedł won
I ładnie tesciowej dogadalas. Ciekawe czy skumala miedzy wierszami? Bo moja jest zbyt tempa

Moj synus leży w huśtawce spokojny i walczy ze snem
Moze ma kupala trza skukac na nowym przebieraczku,ktory mama składała wczoraj w nocy i dzis jej ręce wiednal.
Ale super jest taki przewijak od razu było mi kupić a nie bawić sie w jakieś lozeczka mini 2w1
Dobrze tylko,ze mozna te łóżeczko na łóżko większe zamienić.

Spadam poodkurzac

Sezon suszarkowy
Super zachowanie tz, że wraca do was na noc
U mnie jest teraz ok 19 stopni na dworze i ją zakładam body z krótkim rękawem, bluzkę z długim, półśpiochy, skarpetki, grubsza bluzę i przykrywam ciepłym kocem

Cytat:
Ratunku!! 2:30 a ja jeszcze oka nie zmrozylam. Majka jadła o 2 i usnac nie może, wierci sie, steka i kweka w tym łóżeczku a obok TZ który chrapie jak traktor. Ryczec mi sie chce. Chce spać!
Współczuję

Witam się po drugim karmieniu i uciekam spać

Stary 2013-09-16, 04:33   #2204
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Karmienie nr 2, a jak usnie, to odciagam z tych kamieni...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 04:42   #2205
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie z tymi bransoletkami

my też zbieramy na auto..od dawna podoba nam się VW Touran.. oczywiście używany i tak sporo kosztuje..ma wyższe podwozie, baaardzo dużo mieści (koleżanka ma i na wakacje zapakują 4 os rodzinę z torbami, wózkiem i zabawkami), troszkę więcej może palić, bo w końcu to van, combi też ma większą budę, więc jest co ciągnąć.. jest zgrabne, wygodne.. popatrzcie.. choc nie wiem ile chcecie wydać i jaki rocznik

Mojej siostry sasiadom tydzien temu ukradli turana spod bloku...one chyba sa chodliwe....tak ze pomyslcie nad tym.

My wlasnie po karmieniu cycem...a za chwile pewnie trzeba bedzie uszykowac dokladke mm...na razie spi...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 05:31   #2206
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

A ja dalej na bezsennosc cierpie :banghead: Tosiek pojadl 3 raz ale chyba z grzecznosci tylko cyca nie odmówił Pobujałam go chwile na łóżeczku i spi.

Samantha a gdzie dokladnie mieszkasz? Co do ubranek to w domu Antek chodzi w pajacach a na dwor na pajaca zakladam dresik welurowy i kocykiem przykrywam. Na glowe daje czapeczke a na nogi buciki.
Jak jest zimniej w domu to welurowy pajacyk zakladam zamiast bawelnianego. Czasem spiochy i koszulka.

Stary 2013-09-16, 06:58   #2207
Samantha7
Zakorzenienie

Dzieki za odp.
Ja w domu teraz zakladam body z krotkim i pajaca. Maly ma cieply karczek.
Czasem ma zimne lapki, ale nakrywam go cieplym kocykiem.

A mieszkam w Chicago niestety

Maly nie spi od 21, a juz niedlugo polnoc. Kimnal jedynie na 30min. Tz na niego patrzyl a ja poszlam prysznic. Siedzialam te pol godziny w lazience zeby sie zresetowac bo przed Tz przyjsciem maly lezal w hustawce i se gadal ale wiedzialam ze walnal kupala to go na przewijak wzielam, a ten sie wydarl jak oparzony. Zaczal tak sie drzec, ze masakra. Ja pitole do tego sie zesikal w przewijaku i zaszczal ciuszki, ktore mu zmienilam moze godzine temu. Fuck! Mialam takiego wkurfa na niego, ze jak go ubralam to powiedzialam Tz ze go nie chce zeby go zabieral ode mnie najdalej.
Poplakalam sie bo mialam wyrzuty sumienia potem ze tak powiedzialam. No co ja mu takiego zrobilam ze tak wyl
Dalam mu cycka i zasnal na 1,5h . No i potem wstal i znow bedziemy kimac z suszara bo juz wlasnie chodzi.
Mamusi przytulanki w doopie ma synus, kolysanki, buziaczki, miziaczki i nawet cyca.
Mam dosc kp naprawde czuje sie jak bym tylko cyckiem byla jego nie matka. Wstaje rano i mysle kiedy spac pojde
Nie wiadomo juz co jesc przy tym kp. Dzis ulat 3razy. Mi sie chce ciagle jesc. Wlasnie wszamalam hotdog z parowka sojowa i ide po jeszcze.
Nie wiem czy on ma skoka czy moze sie nie najada? Tylko, ze mleko mam i to sporo
Moze kupie butelke mm i zobacze czy jak mu dam na wieczor to bedzie spokojniejszy.

On dzis ma 6tygodni.

Stary 2013-09-16, 07:17   #2208
surka
Zakorzenienie

Samanta

Stary 2013-09-16, 07:36   #2209
Samantha7
Zakorzenienie

No i moj synus pospal pol godzinki
Ledwo zyje. Myslalam ze zasniemy dzis wczesniej. Lezy i cos gada se pod nosem i wierci sie, chyba odlatuje.
Mielismy 13 karmien. To 3wiecej niz srednia. Praktycznie co 1,5-2h co mu sie nie zdarza bo zazwyczaj jest co 3,5-4 .

Widze juz po minie synusia ze znow cycusia mam wyciagac bo jak nie to syrena

Stary 2013-09-16, 07:40   #2210
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

SAMANTHA ja tez na kp,fakt,ze krocej,bo 4,a nie 6 tyg( gratki za tygodnie dla Was),karmie na zadanie bardzo czesto I ciesze sie,ze moge dac wszystko co najlepsze z moim mlekiem,choc nie jestem wyspana I na nic nie mam czasu. Ktos juz wczesniej rzucil haslo,ze wyspimy sie po smierci... trzymsj sie! Bedzie dobrze!

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:46   #2211
Margosia__
Zakorzenienie

Sam chyba skok macie?

Dzoan za chrzciny... i to miło, że Oluś został tak obdarowany

Oli
, Mela zdrówka Dziewczynkom Dobrze, że z Lilo już lepiej

Madi dla męża za prezent... Naprawdę się postarał

Ktoś pytał ile Młody zjadł marchewki z jabłkiem... jak to na początku bywa kilka łyżeczek, ale tak mu się oczy świeciły a uszy trzęsły z radości, że zjadłby więcej Tylko wredna matka powiedziała "na początek wystarczy"

Dziś jemy samo jabłko A jemy Babcine a ogródka

No i zdecydowanie mamy w pieluszce twardsze dowody na jedzenie czego innego niż tylko mleko

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:50   #2212
Samantha7
Zakorzenienie

Ghia - czy robisz lezenie na brzuszku przy tym refluksie?
Odbijasz?
Kladziesz sobie na brzuszek?

Stary 2013-09-16, 07:57   #2213
Agrafka86
Wtajemniczenie

Samantha mój ma refluks. Leży na brzuchu. Kazali Go układać. Ale tak 1,5h po jedzeniu ja kładę. Śpi i jest szczęśliwy

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:57   #2214
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
SAMANTHA ja tez na kp,fakt,ze krocej,bo 4,a nie 6 tyg( gratki za tygodnie dla Was),karmie na zadanie bardzo czesto I ciesze sie,ze moge dac wszystko co najlepsze z moim mlekiem,choc nie jestem wyspana I na nic nie mam czasu. Ktos juz wczesniej rzucil haslo,ze wyspimy sie po smierci... trzymsj sie! Bedzie dobrze!

Widocznie ja sie na matke nie nadaje. Nie mam cierpliwosci juz.

To ja to powiedzialam.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Sam chyba skok macie?

Dzoan za chrzciny... i to miło, że Oluś został tak obdarowany

Oli
, Mela zdrówka Dziewczynkom Dobrze, że z Lilo już lepiej

Madi dla męża za prezent... Naprawdę się postarał

Ktoś pytał ile Młody zjadł marchewki z jabłkiem... jak to na początku bywa kilka łyżeczek, ale tak mu się oczy świeciły a uszy trzęsły z radości, że zjadłby więcej Tylko wredna matka powiedziała "na początek wystarczy"

Dziś jemy samo jabłko A jemy Babcine a ogródka

No i zdecydowanie mamy w pieluszce twardsze dowody na jedzenie czego innego niż tylko mleko

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

To marchew gotowana mu dalas?
A jablko gotowane czy surowe?

Bosz kiedy moj bedzie jadl normalnie

No ja to na bank mam skoka cisnienia

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-09-16 o 07:59
Stary 2013-09-16, 07:59   #2215
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odbijam po każdym jedzeniu a najlepiej lubi leżeć na brzuchu Tżta

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Aaa i mam pytanie.
CZY JA MOGĘ WSTĄPIĆ DO KLUBU?

09.07.2011 Żona

Stary 2013-09-16, 08:02   #2216
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie

My mamy kolki czesc nastepna :/
Podaje infacol i jest ciut lepiej tzn. kupki wygladaja juz ok ale nadal problem z baczkami.
No i wczoraj zauwazyłam ze mała ma plesniawki. dopiero wczoraj a one juz sie sporo rozrosły i jestem wsciekła bo tydz. temu bylismy u lekarza i w buzie małej nie zajzała a dzisiaj juz mnie nie przyjma bo tłumy i czekaj tu nastepny tydz. Do mamus których maluchy miały plesniawki - stosowałyscie cos bez recepty? Pani w rejestracji powiedziała ze mam sobie kupic aftin ale czytałam ze to dla starszych dzieci. Czytałam ze tez gencjana mozna smarowac. No albo mam sie jutro przejsc do poradni dzieci chorych. No juz lece z miesiecznym dzieciem i czekam w poczekalni z chorymi maluchami a potem wczodze do zakaszlanego gabinetu :/ eh...

Zaraz Was ponadrabiam
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:18   #2217
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
To marchew gotowana mu dalas?
A jablko gotowane czy surowe?
Wczoraj i przedwczoraj miał wymieszaną gotowaną marchewkę z gotowanym jabłkiem
Dziś samo jabłko, pewnie niedługo będzie i surowe, ale na razie mamy sporo słoiczków bo nam Babcia narobiła (już w ciąży zaczęłam zbierać słoiczki po musztardzie, przecierach pomidorowych etc., teraz mamy właśnie jabłka, marchewki, dynie itp., potem jak zaczniemy jeść zupki to będziemy mrozić, bo gotowanie jednej porcji nie bardzo się będzie kalkulowało)
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie

My mamy kolki czesc nastepna :/
Podaje infacol i jest ciut lepiej tzn. kupki wygladaja juz ok ale nadal problem z baczkami.
No i wczoraj zauwazyłam ze mała ma plesniawki. dopiero wczoraj a one juz sie sporo rozrosły i jestem wsciekła bo tydz. temu bylismy u lekarza i w buzie małej nie zajzała a dzisiaj juz mnie nie przyjma bo tłumy i czekaj tu nastepny tydz. Do mamus których maluchy miały plesniawki - stosowałyscie cos bez recepty? Pani w rejestracji powiedziała ze mam sobie kupic aftin ale czytałam ze to dla starszych dzieci. Czytałam ze tez gencjana mozna smarowac. No albo mam sie jutro przejsc do poradni dzieci chorych. No juz lece z miesiecznym dzieciem i czekam w poczekalni z chorymi maluchami a potem wczodze do zakaszlanego gabinetu :/ eh...

Zaraz Was ponadrabiam
My nie mieliśmy pleśniawek więc nie pomogę... na ulotce aftinu jest, ze po 1 roku życia, ale pani w aptece nam mówiła, ze takiemu Maluszkowi wodny roztwór gencjany 1% Zawsze możesz jeszcze w aptece zapytać

Ech ta służba zdrowia Też bym nie szła ze zdrowym Dzieckiem do chorych- to brzmi jak samobójstwo

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:40   #2218
mela1234
Zakorzenienie

Witam
U mnie pada!
Malgos zachrypnieta
Co do plesniawek to w aptece ci powinni pomoc, a aftin w ostateczności nie taki zły przecież to tylko miejscowo smarujesz. Ew jeszcze mocZ dziecka pomaga aczkolwiek nigdy nie próbowałam jakoś mnie to odrzuca.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:48   #2219
skylie
Wtajemniczenie

Witam sie i ja

Perse- widze ze nasze.dzieci sie dzisiaj.zgraly. U nas pobudka o 24 potem o 4:30 i rano juz o 8 Tylko dlaczego tak chce mi sie SPAC!!!

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-16 o 09:33
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:49   #2220
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mela mój miał chrypke. Ale z płaczu, przeszło jak się uspokoił

09.07.2011 Żona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości