Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 20:07   #2161
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Czesc
Wykonczy mnie ten skok choc dzis nie bylo najgorzej ale wieczorne karmienie skonczylo sie tak ze musialam dac butelke i dopiero po butelce wzial cyca nie kumam o co kaman i mysle ze Antek tez nie wie o co mu moglo chodzic. A potem sobie smacznie usnal u mamusi na raczkach przelozylam do łòżeczka i dalej słodko spi.
Piszecie ze juz ząbkowanie ?? O qrcze ja myslalam ze do tego jeszcze sporo czasu

I u mnie chyba nie ma pepco a fajny sklep chyba.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-15, 20:20   #2162
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Ona, klejem Wikol
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:41   #2163
dzoan
Zakorzenienie

Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane Co prawda prawie spóźniliśmy się na mszę, ksiądz chyba miał lekkiego foszka..ale znamy sie, udzielał nam ślubu..więc myślę, że wybaczył Oluś pokazał co potrafi przez pierwsze 10min mszy..uszy więdły Wzięłam jego, butelkę z NAN Pro 1 i tetrówką do zakrystii zjadł, usnął mi na rękach i tak już do końca mszy spał, nawet gdy ksiądz go wodą polewał A w restauracji? Jakby nam ktoś dziecko podmienił.. jadł, spał, jadł spał.. kto by go na rękach nie miał- zasypiał..nikt mi już nie uwierzy, że nic nie moge przy nim zrobić, że ryczy, że bywa niedobry Naprawdę w swoje święto był taki kochaniuchny, przesłodki aniołeczek

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-15 o 20:43
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:07   #2164
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane Co prawda prawie spóźniliśmy się na mszę, ksiądz chyba miał lekkiego foszka..ale znamy sie, udzielał nam ślubu..więc myślę, że wybaczył Oluś pokazał co potrafi przez pierwsze 10min mszy..uszy więdły Wzięłam jego, butelkę z NAN Pro 1 i tetrówką do zakrystii zjadł, usnął mi na rękach i tak już do końca mszy spał, nawet gdy ksiądz go wodą polewał A w restauracji? Jakby nam ktoś dziecko podmienił.. jadł, spał, jadł spał.. kto by go na rękach nie miał- zasypiał..nikt mi już nie uwierzy, że nic nie moge przy nim zrobić, że ryczy, że bywa niedobry Naprawdę w swoje święto był taki kochaniuchny, przesłodki aniołeczek
Ale fajnie No to gratki dla Olusia ochrzczonego

Oliath super, że Lilo nie ma gorączki A zakupy jak zwykle obłędne!

Karolajn przykro mi

Tweed - my na pierwszy spacer poszliśmy dopiero w 2 tygodniu, bo wcześniej akurat były te straszne upały Mi też się super prowadzi Roana, dziś prowadziłam go jedną ręką a w drugiej miałam parasol

Młody cały dzień nie spał
Wykąpaliśmy go dopiero niedawno, bo wcześniej cyrki wyprawiał...
W kąpieli puścił bąka z kleksem i musieliśmy szybko go wyciągać Na szczęście już był prawie wymyty.
Teraz próbuję go wysłać spać, ale już słyszę protesty z łóżeczka
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:11   #2165
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42820019]
[/COLOR]http://demotywatory.pl/4175092/A-ter...m-niewolnikiem[/QUOTE] haha to ja mam gdzieś taką podobną minkę na zdjęciu, poszukam i wstawię

Cytat:
Witam późną porą
za udane chrzciny
mój też na sali był jak anioł, podczas chrztu troszkę krzyczał

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:12   #2166
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam trochę do nadrobienia, ale przyszłam tylko napisać, ze byliśmy wczoraj na weselu
Peter został sam z Dziadkami- podobno był spokojny i nie dał do wiwatu
Jaka jest prawda nigdy się nie dowiem ha ha ha... I jest zaprawiony w boju jadł na obiadek marchewkę Krzywdy Mu raczej nie zrobili bo Dzieć zadowolony śmieje się od rana

Ale jak przy karmieniu wtulił się w pierś i zaczął uśmiechać, ze w końcu jego Cycuś wrócił bezcenne, aż warto było dla tego widoku wyjść na całą noc

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Tylko piersi niezadowolone z nieobecności Gluta nie mogą do tej pory dojść do siebie Stanowczo za dużo jedzenia i Młody nie może przerobić
dla Petera, że był wyrozumiały dla Dziadków

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
u nas noc spokojna, jedno karmienie, fajnie bo od dłuższego czasu mamy tylko jedno karmienie ale Szymek codziennie wstaje 5.30 -6 i juz koniec spania i jestesmy na nogach. Przyplątało się i do nas odparzenie chyba za często smarowałam dupinkę sudokremem, Tż mnie ostrzegał abym nie nadużywała tego kremu bo dupiknę ma ładna ale ja głupia pipa wszystko wiem lepiej posmarowałam mu z rana Tormentiolem tak jak polecałyście Dzoan.
Pogoda lipna także spaceru nie będzie.
mam nadzieję, że szybko podleczymy dupinki naszych maluszków przedobrzyłyśmy, ale to wszystko z miłości

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ej jestem w szoku. Wiecie co mój syn przed chwilą zrobił? Wypluł smoczek po czym SAM GO SOBIE WŁOŻYŁ do buzi Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka , wydaje takie odgłosy, jakby już chciał gaworzyć. Za pół roku będzie na rowerze jeździł
No, to się pochwaliłam swoim rozwiniętym dzieckiem
mały zdolniacha

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
1) Wczoraj odpicowałam się niczym na czerwony dywan hehe i spędziłam kilka godzin z koleżankami jak przed ciążą. To mi było potrzebne. A tatuś w tym czasie docenił jak ciężką pracę odwalam opiekując się małym cały dzień. Oczywiście syn z okazji męskiego wieczoru osrakał się od szyi po skarpety

2) Najpierw Dzoan a teraz En narobiłyście mi smaka na zupę marchewkową. Muszę zrobić
1. dla udane spotkanie z koleżankami
2.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo
Malo zagladam, bo dzieci chore
Lala gardziolko, kaszel i katar, Lila katar z goraczka
Na razie wykorzystujemy sposoby, o ktorych wiem, ze moga pomoc - Marimer, wit. C, paracetamol, masc majerankowa, smarowanie pulmexem (od 6 miesiaca, ale ryzyk-fizyk, lepsze to niz zapalenie pluc albo uszka), kropienie poscieli Olbas Oil, wietrzenie pokoju czesto, nawilzanie powietrza garnkiem ze sloną wodą. Bosz, przytloczylo mnie to. Takie jednak uroki posiadania dzieci w wieku szkolno-przedszkolnym, ktore przynosza do domu wszystkie mozliwe wirusy i bakterie
Nie nadrobilam, moze pozniej dam rade.
Biedulka taka grzeczna jest, ze szok. Tylko patrzy tymi oczkami zalzawionymi i sie usmiecha do mnie. Lezy sama w lozeczku, nawet nie wiem czasem, kiedy zasypia. Za to nad ranem wzielam ja do mojego lozka, utulilam i cycalysmy sie trzy godziny. Sloneczko malenkie
Jejku dziewczynki chore..i jeszcze taka malusinka Lilo przesyłam dużo zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
U mnie nocka do bani, bo poszłam spać o 3ciej, a od 4tej już walczyliśmy z bączkami. Chyba leczo z cebulą nie pasi Małemu

A czemu poszłam spać o 3ciej? A bo mój mąż wspaniały dopiero wrócił do domu, ale też nie o to chodzi-miał wyłączony telefon od 22 i przez prawie 5 godzin nie wiedziałam co się z nim dzieje
Przypominam, że wyszedł z domu rano

W głowie miałam oczywiście najgorsze scenariusze, już nawet się zastanawiałam czy nie zgarnęła go policja jak TŻ Margosi

Jak wrócił to najpierw go zrypałam, potem się poryczałam z tego stresu i dopiero mogłam pójść spać
Jestem na niego wk.urwiona jak 150 i nie mam zamiaru odzywać się dziś do niego. Nie wiem jak on mi to wynagrodzi Póki co śpi.

Idę nadrabiać.
Ale sobie nagrabił chłopak Wysłałaś go do pokoju, żeby przemyślał swoje postępowanie? Współczuje stresu!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
T
Dzień dobry
WYSPALAM SIE
Poszłam spac 23:30, Maja jadła o 1 (ale nakarmil ja mąż bo jeszcze nie spał, ja nawet nie zakodowalam tego karmienia), potem o 4 ja ja nakarmilam ale usnela juz w trakcie jedzenia tak ze nawet nie zjadla wszystkiego. Potem o 7 mąż ja nakarmil (tez tego nie zakodowalam) i CUD sie stał bo Maja zaraz po jedzeniu usnela i pobudke mieliśmy o 9
Zjedlismy sniadanka, Maja wystrojona obserwowawala srubki w hustawce, zrobiłam biszkopt z kremem kawowym z bitej smietany.
A teraz pije kawke a mąż z Majulka śpią w sypialni
Fajnie masz...

Stary 2013-09-15, 21:14   #2167
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Witam późną porą
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:16   #2168
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Witam późną porą
Super ze chrzciny udane;-) a Olus ladnie sie pokazal:-D bedzie ze sciemniasz

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc
Wykonczy mnie ten skok choc dzis nie bylo najgorzej ale wieczorne karmienie skonczylo sie tak ze musialam dac butelke i dopiero po butelce wzial cyca nie kumam o co kaman i mysle ze Antek tez nie wie o co mu moglo chodzic. A potem sobie smacznie usnal u mamusi na raczkach przelozylam do łòżeczka i dalej słodko spi.
Piszecie ze juz ząbkowanie ?? O qrcze ja myslalam ze do tego jeszcze sporo czasu

I u mnie chyba nie ma pepco a fajny sklep chyba.

Wspolczuje wieczoru! Pepco odkrylam niedawno i to wlasnie przey dziewczyny z naszego watku. otworzyli niedawno calkiem niedaleko. Maja fajne rzeczy do domu.

Zastanawiam sie jak u nas dziś z zasypianiem bedzie. Galganek spal od 1530do 20. Dostal troche cyca,wykapalismy go it teraz wierci sie w lozeczku..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:23   #2169
lachryma
Zakorzenienie

Witam ponownie,

Dzoan, fajnie, że chrzciny udane.
Neni, nieładnie ze strony męża. Ja nie znoszę, kiedy mąż długo nie odbiera albo ma tel wyłączony/brak zasięgu. Wyobraźnia od razu zaczyna działać. A wraz z martwieniem się przychodzą nerwy.

Tyle przeczytałam,a już nie wiem kto co komu

Kupiliśmy ubranko dla małej na chrzciny, jeszcze tylko rajtki muszę gdzieś dorwać. Fajne i ładne, ale drogie jak cholera

Stary 2013-09-15, 21:30   #2170
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witam
Ale było fajnie. Pogadałam z przyjaciółkami, dostałam od nich bransoletkę przyjaźni (w szóstkę je mamy), wsiadłam na moją kobysię na 5 minut, Małgosia poszalała z dziećmi i wróciłyśmy. Alicja praktycznie non stop spała w wózku (2 karmienia zrobiłyśmy w międzyczasie). Oj jak mi dobrze. Martwi mnie tylko Małgosia z tym katarem, no oby to się nie rozkręciło.
Jutro mamy USG bioderek, trzymajcie kciuki
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:31   #2171
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan współczuję dnia
Mam nadzieję, że mimo to dziś wstaniesz w lepszym humorku
Założę się, że i tak będziesz wyglądałam pięknie, bo ładnemu we wszystkim ładnie Pokaż koniecznie potem fotki

A mój dziś kończy 8 tygodni

wstałam nawet w niezłym, ale jak odkryłam, że mi spodnie na dzisiejszą uroczystość nie wyschły to zrobiłam jazdę mężowi, że mi źle doradził z ich wypraniem

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
szukam nowego auta i krew mnie zalewa, nic nie mogę znaleźć
a dlaczego akurat Ty szukasz? i jakie powinno spełniać wymagania?

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Właśnie wracamy od okulisty. Lila dostała krople z antybiotykiem. Cieszę się, że się wybraliśmy, a nie czekaliśmy, aż będzie jeszcze gorzej. Przyjmowała nas miła młoda pani doktor i w sumie mówiła, że to nie po tych kroplach , tylko zbiegło nam się to w czasie.
teraz już będzie tylko lepiej

Cytat:
Dzieki, dziewuszki

Ja na dodatek cala noc schizowalam, bo sama zachorowalam na polio wlasnie w wieku 3 miesiecy, tyle co Lilo bedzie miala za 5 dni Lilo jeszcze nie miala tej szczepionki, ale i tak spanikowalam ja nie wiem, jak moja Mama to przezyla wtedy - dwadziescia lat, pierwsze ukochane dziecko, takie malenkie i na krawedzi smierci wlasciwie
na pewno się to nie powtórzy..spokojnie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Neni - chyba podesłałaś nam Pana skoka ale nie martw się u nas sie skończy to do was powędruje z powrotem
A co do bacikowania Tż-a to sama bym z chęcią swojego zlała, wyszedł z psem na spacer o 8 rano i do tej pory się szwędają łajzy
oni to chyba robią specjalnie.. ucieczka przed obowiązkami przy dziecku

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie myśl bo przez to schizowanie się wykończysz. Dwójce dzieci nic nie jest to i trzeciej nic nie będzie.
Poza tym zmartwiłaś mnie. Małgoś też ma katar od dwóch dni, a ja się trzęsę nad małą, żeby się nie zaraziła bo w śr szczepienie chcę zrobić. Smaruję starszej nosek olbasem, żeby wąchała, wit. C i rhinocort do noska, poza tym terapia na świeżym powietrzu. Oby nie miała temp. Ale do szkoły jutro nie idzie!
żeby do Ali nic się nie przykleiło!

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie.
niestety nie pomogę.. ale trzymam żebyście sobie poradzili z tą dolegliwością

Stary 2013-09-15, 21:35   #2172
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ale było fajnie. Pogadałam z przyjaciółkami, dostałam od nich bransoletkę przyjaźni (w szóstkę je mamy), wsiadłam na moją kobysię na 5 minut, Małgosia poszalała z dziećmi i wróciłyśmy. Alicja praktycznie non stop spała w wózku (2 karmienia zrobiłyśmy w międzyczasie). Oj jak mi dobrze. Martwi mnie tylko Małgosia z tym katarem, no oby to się nie rozkręciło.
fajny pomysł z tą bransoletką
na jutro

Synek
Stary 2013-09-15, 21:38   #2173
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....

No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała....

No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka....
Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!!

PS. A co do ksiązki...cholercia nie wiedziałam, ze to aż taki erotyk

Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać
No to już więcej się nie chwalę:P[COLOR="Silver"]
No to się mężu postarał dla niego

Cytat:
Tez sie pochwale zakupami

Wszystko od 3 do 5 PLN, oprocz kompletu spodenki+plaszczyk+czapka za 19,90 i wozka-spacerówki za 91 oryginalny oczywiscie, lata 80' zrobie mu maly tuning i od wiosny bedziem sie lansowac wspacerówce .
Kurteczki-owieczki są dwie, na 6-12 m-cy i 12-18 m-cy po piątaku
Super zakupy

Cytat:

aaa to jeszcze ja się pochwalę
dzięki temu, że mam dziś faceta w domu to upiekłam ciasto i nawet fajne mi wyszło
może szału nie ma bo zwykłe z jagodami, ale i tak się cieszę, będzie co podjadać
ja ostatnio ze śliwkami piekłam Zniknęło w ciągu godziny

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hej,
Widzialam Madi, ze mnie wywolywalas
Jestem, czytam was w miare na biezaco.
Jakos nie mam weny na wbicie sie w rozmowe, tz ma wolny weekend wiec spedzamy rodzinnie. Na dodatek dzis rano zmarł niespodziewanie moj wujek i mam strasznie podly nastrój. .
Zdrowka dla wszystkich maluchów
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
wiesz, ja bym z chęcią z małym wyszła, właśnie żeby się dotlenił, ale pogoda nieciekawa, ai sama z wózkiem teraz nie dam rady wkurza mnie to strasznie, moze od pon sie ogarniemy z tymi spacerami
Aj no i to jest dodatkowe utrudnienie, o którym nie pomyślałam nie muszę się tym martwić, bo mieszkam w domku bez piwnicy i nie mam ani jednego schodka na mojej drodze

Cytat:
Edit
Maja nie śpi, rozwyla sie i teraz udaje aniołka w ramionach taty.
Bez kitu dziewczyny bierze mnie jakaś zazdrość głupia. Maja u mnie na rękach czesto sie wydziera, spac ze mną nie chce. A u męża spokój.
Zmieni się jej. Kamil też na początku tylko u TŻ się uspokajał przez co popadałam w niezłego dołka. Teraz jest odwrotnie

Cytat:
Witam późną porą
Pięknie się pokazał
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:39   #2174
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego akurat Ty szukasz? i jakie powinno spełniać wymagania?
bo ja się w domu zajmuje takimi rzeczami, wszystkie sprzęty w domu to ja dobierałam
auto musi mi też pasować, rozmawiamy oczywiście o tym jakie by miało być, ale jakoś tak wychodzi że ja mam decydujące słowo
myślimy nad kombi bo duży bagażnik, żeby nie było niskie podwozie oraz żeby mało palił więc raczej diesel
tylko tyle ich jest że ciężko coś wybrać, podobają mi się vany ale dużo palą
jeszcze zwróciła moją uwagę toyota jaris verso i skoda roomster (tylko ona za dużo kosztuje)

Synek
Stary 2013-09-15, 21:41   #2175
fiazo
Zakorzenienie

genialna minka

w klubie więcej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0335.jpg (57,2 KB, 20 załadowań)

Synek
Stary 2013-09-15, 21:43   #2176
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A Edzia znow wysypalo, tym razem wyglada to jak typowy tradzik (bardzo malutkie syfki) i ma tego bardzo duzo ( Moje biedactwo
najważniejsze, że nie cierpi, tylko troszkę gorzej wygląda

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek

Neni za Wasze 8 tygodni

Cytat:
1) No właśnie Mojej koleżanki mąż wracając z imprezy potknął się, wywalił, rozwalił głowę i stracił przytomność A to wszystko na klatce schodowej już jak wracał do domu. Ktoś go znalazł i ją zawołał

2) A co do tycia to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś od ruszania brodą przytył
1. masakra
2.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....

No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała....

No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka....
Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!!

PS. A co do ksiązki...cholercia nie wiedziałam, ze to aż taki erotyk

Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać
No to już więcej się nie chwalę:P[COLOR="Silver"]

]Karolajn gdzie jestes???
Ale super! dla męża

Cytat:
Hej

Doniesienia z frontu: Lilo poki co bez goraczki katarek nie doskwiera jakos szczegolnie. Poszlam na calosc i wywiesilam pranie w jej pokoju, w ramach nawilzania powietrza co sie bede z jedna mokra pieluchą miotac, jak moge z piętnastoma plus ciuszki, reczniki i kocyk

Fajny patent z czosnkiem i maselkiem, choc ja bym sie troszke bala czosnku raz ratowalam czteroletnia wtedy Lalę w nocy z bolącego ucha i babcinym sposobem wpuscilam w bolace uszko sok wycisniety z czosnku. Doslownie kilka kropelek. Ludzie, dziecko wpadlo w taki ryk i wrzask, ze prawie na pogotowie dzwonilam, cala sie trzeslam ze jej krzywde zrobilam jakas!.... polozylam ja tym uszkiem do dolu zeby wyplynelo i po chwili sie wyciszyla. Ucho PRZESTALO BOLEC tej samej nocy, ale co sie strachu najadlam, to moje

Mysle, ze skorzystam z pomyslu ze smarowaniem, ale zamierzam maselko zastapic wazelina zwykla

Tez sie pochwale zakupami

Wszystko od 3 do 5 PLN, oprocz kompletu spodenki+plaszczyk+czapka za 19,90 i wozka-spacerówki za 91 oryginalny oczywiscie, lata 80' zrobie mu maly tuning i od wiosny bedziem sie lansowac wspacerówce .
Kurteczki-owieczki są dwie, na 6-12 m-cy i 12-18 m-cy po piątaku

zakupy świetne..słodkie..wózek wypas

Stary 2013-09-15, 21:52   #2177
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

aaa to jeszcze ja się pochwalę
dzięki temu, że mam dziś faceta w domu to upiekłam ciasto i nawet fajne mi wyszło
może szału nie ma bo zwykłe z jagodami, ale i tak się cieszę, będzie co podjadać

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hej,
Widzialam Madi, ze mnie wywolywalas
Jestem, czytam was w miare na biezaco.
Jakos nie mam weny na wbicie sie w rozmowe, tz ma wolny weekend wiec spedzamy rodzinnie. Na dodatek dzis rano zmarł niespodziewanie moj wujek i mam strasznie podly nastrój. .
Zdrowka dla wszystkich maluchów

przykro mi

Cytat:

Mialo być prasowanie a skończyło sie na drzemce z mężem i córeczka
bardzo miła zamiana

Cytat:
Ja też lubię chodzić do pepco nigdy nie wychodze z pustymi rękami, a z portfelem i owszem

Stary 2013-09-15, 21:55   #2178
mela1234
Zakorzenienie

A tym masełkiem z czosnkiem to gdzie smarujecie i na co pomaga? Na gorączkę czy ogólnie przeziębienie?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 21:58   #2179
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A tym masełkiem z czosnkiem to gdzie smarujecie i na co pomaga? Na gorączkę czy ogólnie przeziębienie?
na gorączkę, katarek bo to działa rozgrzewająco... sposób mojej mamy, tylko nie można dać za dużo czosnku bo można skórę popalić
wnętrze rączek, stópki oraz plecki

Synek
Stary 2013-09-15, 21:58   #2180
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
żeby mi się nie nudziło to wchodzę tam gdzie mnie jeszcze nie było
np. robiłam zwiad jak wygląda dom kolegi na osiedlu obok, albo nurtowały mnie szeregówki na moim osiedlu i myślałam , że tam tylko 1 rząd a okazało się że 5 jest
czasami zachodzę gdzieś na zakupy
jednego dnia to zrobiłam wycieczke do centrum oraz do mojej pracy
mieszkam 2 lata na tym osiedlu więc mam co zwiedzać, włażę w każdy zakamarek

a to nie dziwne że u naszych facetów lepiej śpią bo oni mają więcej spokoju jak nie są cały czas z dzieckiem jak my
Haha to robisz maratony
I pewnie masz racje co do pogrubionego

Cytat:
Misiaczka ja rajstopki kupuję na oko mam rozmiary 56, 62 i 68 i każde nosi Nie narzeka, jak się jej fałdują
Nawet 68?
No nic wybiore sie na zakupy ciuszkowe w końcu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:02   #2181
skylie
Wtajemniczenie

Oliath- zdrówka dla dziewczyn.
A nie myślałaś żeby Lali dawać tran? Może ją trochę uodporni

Arrabiata
-

Neni-
widzę, że z męża niezły imprezowicz. Duże że po takim długim piciu trafił sam do domu

Tweed- za 2 tygodnie Alika

Dzoan- a gdzie fota?

Fajnie, że chrzciny się udały A z dziećmi to tak jest, że pokazówkę strzelają przed szersza widownią

Misiaczka-

Mąż nie ma cycków podrażniających nozdrza ssaka

Madi- super prezenty Mąż się postarał A jak masz wyjściówkę na masaż to i czas znajdziesz

Karolajn-

Tysia- oby kolki przeszły! Będę się powtarzać, ale Wojtkowi ulewanie skończyło się wraz z pierwszą dawką Bebilonu Pepti przepisanego przez alergologa

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:02   #2182
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Młody cały dzień nie spał
Wykąpaliśmy go dopiero niedawno, bo wcześniej cyrki wyprawiał...
W kąpieli puścił bąka z kleksem i musieliśmy szybko go wyciągać Na szczęście już był prawie wymyty.
Teraz próbuję go wysłać spać, ale już słyszę protesty z łóżeczka

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Kupiliśmy ubranko dla małej na chrzciny, jeszcze tylko rajtki muszę gdzieś dorwać. Fajne i ładne, ale drogie jak cholera

Cytat:
Witam

fajnie z tymi bransoletkami

Cytat:
bo ja się w domu zajmuje takimi rzeczami, wszystkie sprzęty w domu to ja dobierałam
auto musi mi też pasować, rozmawiamy oczywiście o tym jakie by miało być, ale jakoś tak wychodzi że ja mam decydujące słowo
myślimy nad kombi bo duży bagażnik, żeby nie było niskie podwozie oraz żeby mało palił więc raczej diesel
tylko tyle ich jest że ciężko coś wybrać, podobają mi się vany ale dużo palą
jeszcze zwróciła moją uwagę toyota jaris verso i skoda roomster (tylko ona za dużo kosztuje)
my też zbieramy na auto..od dawna podoba nam się VW Touran.. oczywiście używany i tak sporo kosztuje..ma wyższe podwozie, baaardzo dużo mieści (koleżanka ma i na wakacje zapakują 4 os rodzinę z torbami, wózkiem i zabawkami), troszkę więcej może palić, bo w końcu to van, combi też ma większą budę, więc jest co ciągnąć.. jest zgrabne, wygodne.. popatrzcie.. choc nie wiem ile chcecie wydać i jaki rocznik

Cytat:
genialna minka

w klubie więcej...

Stary 2013-09-15, 22:07   #2183
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Witam
Kciuki za usg.
Fajne popoludnie mialas i Ala taka grzeczna.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Witam ponownie,

Dzoan, fajnie, że chrzciny udane.
Neni, nieładnie ze strony męża. Ja nie znoszę, kiedy mąż długo nie odbiera albo ma tel wyłączony/brak zasięgu. Wyobraźnia od razu zaczyna działać. A wraz z martwieniem się przychodzą nerwy.

Tyle przeczytałam,a już nie wiem kto co komu

Poka

madi:0ale maz sie postaral z prezentem. Super!

Galganek odpadl zaraz po tym jak posta wczesniejszego napisalam. To obejrzalam z mezem (tzn dolaczylam do ogladania) yume i teraz czas spac. Dobrej nocy!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:10   #2184
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzoan- a gdzie fota?
musimy zrzucić zdjecia.. ale powiem Wam, że nie dopilnowałam i znowu nie mam zdjęć ze swoim synkiem znaczy mam z kościoła, jak go niosłam z zakrystii (pół mojej twarzy zakrywają włosy i patrzę w podłogę by się nie potknąć) i takie grupowe niewyraźne przy samym chrzcie..ale żadnego ustawianego tylko ja i on za to inni mają mnóstow fot z moim synem..ja nie wiem, że o mnie nigdy nikt nie pomyśli.. coś Wam wrzucę, żeby nie było.. jeszcze teść brata robił zdjęcia, tylko przyjdzie nam poczekać, żeby je dostać.. może u niego będą lepsze foty

Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków.. pomogły jak zawsze

Idę się umyć

A mój syn śpi jak mały milioner.. taki rozwalony, rączki do gory..żyć nie umierać Goście naprawdę hojnie go obdarowali, założymy mu lokatę i musimy koniecznie kupić mu małe radyjko plus na płyty cd.. żeby mu puszczać bajki, kołysanki i muzyczkę radiową

Stary 2013-09-15, 22:15   #2185
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

my też zbieramy na auto..od dawna podoba nam się VW Touran.. oczywiście używany i tak sporo kosztuje..ma wyższe podwozie, baaardzo dużo mieści (koleżanka ma i na wakacje zapakują 4 os rodzinę z torbami, wózkiem i zabawkami), troszkę więcej może palić, bo w końcu to van, combi też ma większą budę, więc jest co ciągnąć.. jest zgrabne, wygodne.. popatrzcie.. choc nie wiem ile chcecie wydać i jaki rocznik

znam mój brat ma tourana , ale bardziej mi się podoba renulat scenic u drugiego brata (ponoć pali u niego 7,ale to benzyna nie wie jak silniki na olej)
zależy głównie nam na dieslu bo mniej palą, najlepiej żeby w trasie ok 5 palił
my chcemy do 15tys wydać tylko wkurza mnie jeszcze ze prawie wszystkie auta z niemiec ściągane, ciężko znaleźć coś z pl

Synek
Stary 2013-09-15, 22:16   #2186
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
na gorączkę, katarek bo to działa rozgrzewająco... sposób mojej mamy, tylko nie można dać za dużo czosnku bo można skórę popalić
wnętrze rączek, stópki oraz plecki
A w jakich proporcjach? Może się przyda w przyszłości

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:25   #2187
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A w jakich proporcjach? Może się przyda w przyszłości
pisałam już gdzieś dziś przepis, wrzucę do klubu
1łyżeczka masła 1 ząbek czosnku

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

jeszcze raz przepis
łyżeczkę masełka rozpuszczamy, dodajemy ząbek czosnku i "przesmażamy", to wszystko robię w kąpieli wodnej bo na ogniu można by spalić i w metalowym kubeczku, ciepłym smaruję

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

zmywam się pospać chwilkę

Synek
Stary 2013-09-15, 22:28   #2188
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

LOL Mój Synio uśnie ZAWSZE wtedy, kiedy nie ma :P Dzisiaj np. wstał o godzinę za późno na spacer, a teraz mija go kąpanko, bo miał się obudzić ok. 21-21.30... Eheeee.....

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:32   #2189
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ufffff dziecię śpi od godziny. Cieżko było. Marudzila, płakała, wyginala sie a wszystkie strony i dopiero jak walnela 2 ogromne kupska zapanował spokój w kąpieli dzis leżała wyzuzowana jak nigdy, mozna było w końcu ja dokładnie wyszorowac chyba dlatego ze było wiecej wody niz zwykle bo zakrywalo całe ciałko tylko lepetynka wystawala

Obejrzeliśmy 2 odcinki Kontry, kończę redsa i pewnie pójdę spac.
Jutro mamy znowu wizytę u pediatry. Mam dość. Maja ma 3 tygodnie, prawie tydzień była w szpitalu i juz 4 wizyty na oddziale noworodków gdzie sa chore dzieci
Trzymajcie kciuki zeby z pepuszkiem było ok, bo inaczej czeka nas wyjazd do chirurga dziecięcego

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:49   #2190
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
znam mój brat ma tourana , ale bardziej mi się podoba renulat scenic u drugiego brata (ponoć pali u niego 7,ale to benzyna nie wie jak silniki na olej)
zależy głównie nam na dieslu bo mniej palą, najlepiej żeby w trasie ok 5 palił
my chcemy do 15tys wydać tylko wkurza mnie jeszcze ze prawie wszystkie auta z niemiec ściągane, ciężko znaleźć coś z pl
mój brat ma skode roomster niebieską.. zadowolony jest ma wmontowaną inst. gazową i mało im pali.. pojemna, choc nie tak jak choćby VW Touran.
No tak, ze ściąganymi autami to teraz biznes.. ale jest też coś na plus w tym, jeśli Niemiec jeździł autem, to zazwyczaj auto jest w b. dobrym stanie..bo oni dbają..poza tym, że pojeżdżą trochę i jeszcze całkiem niezłe sprzedają, bo kupują nowe.. nie wyjeżdżają jak my do upadłego.. Tylko cała zabawa z papierkami

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

misiaczka

Olek też śpi, już chyba ponad 2 godz..z cyca mi kapie..mógłby już się przebudzić Idę zaraz do niego...mąż też już zasnął..trzeba odpocząć po nieco stresującym dniu

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobranoc idę do mojego małego milionera może odpali mamusi trochę gotówki

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-15 o 22:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości