Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 10:54   #2251
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

O ja też bym chciała biegać. Najbardziej mnie motywuje moja koleżanka i jej zmiana po bieganiu, szokująca, ale w pełni pozytywna, aż chyba zbyt - bardzo schudła.
Ale słuszne argumenty z tymi piersiami i przeziębieniem, wstrzymam się.

Ja jutro chyba mam wyjście, bo mama przyjedzie do Małego, to skoczę do sklepu (po.. niespodzianka, rzeczy do pokoju Małego).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Aga ja też muszę ciągle pilnować TŻa.. Dzisiaj chciał wyjść w krótkim rękawku, no geniusz. I też się boję sezonu grypowego ;(

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:57   #2252
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dzieki za odp.
Ja w domu teraz zakladam body z krotkim i pajaca. Maly ma cieply karczek.
Czasem ma zimne lapki, ale nakrywam go cieplym kocykiem.

A mieszkam w Chicago niestety

Maly nie spi od 21, a juz niedlugo polnoc. Kimnal jedynie na 30min. Tz na niego patrzyl a ja poszlam prysznic. Siedzialam te pol godziny w lazience zeby sie zresetowac bo przed Tz przyjsciem maly lezal w hustawce i se gadal ale wiedzialam ze walnal kupala to go na przewijak wzielam, a ten sie wydarl jak oparzony. Zaczal tak sie drzec, ze masakra. Ja pitole do tego sie zesikal w przewijaku i zaszczal ciuszki, ktore mu zmienilam moze godzine temu. Fuck! Mialam takiego wkurfa na niego, ze jak go ubralam to powiedzialam Tz ze go nie chce zeby go zabieral ode mnie najdalej.
Poplakalam sie bo mialam wyrzuty sumienia potem ze tak powiedzialam. No co ja mu takiego zrobilam ze tak wyl
Dalam mu cycka i zasnal na 1,5h . No i potem wstal i znow bedziemy kimac z suszara bo juz wlasnie chodzi.
Mamusi przytulanki w doopie ma synus, kolysanki, buziaczki, miziaczki i nawet cyca.
Mam dosc kp naprawde czuje sie jak bym tylko cyckiem byla jego nie matka. Wstaje rano i mysle kiedy spac pojde
Nie wiadomo juz co jesc przy tym kp. Dzis ulat 3razy. Mi sie chce ciagle jesc. Wlasnie wszamalam hotdog z parowka sojowa i ide po jeszcze.
Nie wiem czy on ma skoka czy moze sie nie najada? Tylko, ze mleko mam i to sporo
Moze kupie butelke mm i zobacze czy jak mu dam na wieczor to bedzie spokojniejszy.

On dzis ma 6tygodni.
Cytat:
Ghia - czy robisz lezenie na brzuszku przy tym refluksie?
Odbijasz?
Kladziesz sobie na brzuszek?
Sam to wszystko minie nabierze rytmu nabierzesz wprawy. Przecież to nie tak że dziecko się rodzi i wszystko się umie. Jak przypomnę sobie jak zajmowałam się Antkiem na początku i jak przerażały mnie nawet banalne rzeczy to szok z każdym dniem jest lepiej nasze dzieciaki są starsze bardziej dojrzałe. I czemu mówisz że niestety w Chicago?? Chyba fajnie nie?? Ja nie jestem zadowolona delikatnie mówiąc z tego że muszę żyć w PL

A ja się przestałam przejmować kp karmię piersią, ale jak Tosiek ma gorsze dni to mniej ciągnie i pokarmu mam mniej. Na odciąganie nie ma czasu więc jak mu braknie to dostaje butlę i tyle. Stres mi na pewno nie pomoże.
A Tosiek lubi sobie pospać w deszczowe dni więc Let it raaaain !!
Wrzucam do klubiku moich facetów
Stary 2013-09-16, 11:01   #2253
lachryma
Zakorzenienie

apropos nosideł to ja polecam ergonomiczne Tula, ponoć są bardzo fajne. sama myślę nad nim, tylko ta cena
Stary 2013-09-16, 11:04   #2254
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
heeej,

my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie zapłakała tylko przy pneumo, a pani położna powiedziała, że szczepienie na pneumo jest najbardziej bolesne i tutaj nawet twardziele wymiękają od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.

jeszcze dziś bioderka

Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz.

Neni, nie pokaże dopiero w całej okazałości w dniu chrzcin
Dzielna Oliwka
Trzymam kciuki za bioderka, ale na pewno będzie ok

Perse Artuś wyprowadza się z sypialni rodziców?
Kupujesz mebelki typowo dziecięce?

My urządzaliśmy pokój jeszcze jak w ciąży byłam, bo stał pusty. Kupiliśmy normalne dorosłe meble-proste niewysokie komody+ duża szafa na zamówienie.

Jak dorośniemy (tak- my) do przeniesienia Małego to wyrzucimy stamtąd komplet wypoczynkowy, a kupimy łóżko dziecięce, firankę zmienimy na bardziej kolorową i gotowe

Póki co kot tam kima i podejrzewam, że jest przekonany o tym, że to pokój dla niego

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:11
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:06   #2255
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827900]
Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
sama jeszcze nie chwyta przedmiotów świadomie.
potrafi chwycić i zacisnąć mój palec, kocyk, moją skórę na ramieniu
ale jak jej np wkładam zabawkę do ręki (żyrafę z długą szyją), to potrzyma sekundę (pewnie też nieświadomie) i puszcza
Stary 2013-09-16, 11:12   #2256
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
apropos nosideł to ja polecam ergonomiczne Tula, ponoć są bardzo fajne. sama myślę nad nim, tylko ta cena
Też o nim słyszałam
A może używane byłoby tańsze?

Ja już miałam kupować chustę, ale TŻ mnie odwiódł, że Mały jest ciężki i będą mnie plecy bolały itd
A teraz znów powróciłam do szukania czegoś do noszenia.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Samanha brawa za 6 tygodni
Idę pomyć gary, bo Młody zasnął.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

Stary 2013-09-16, 11:14   #2257
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Póki co kot tam kima i podejrzewam, że jest przekonany no tym, że to pokój dla niego

Perse
- Mój Miś też łapie tylko palec, co uwielbiam jak trzyma go, ściska, głaszcze podczas karmienia , kocyk, pieluszkę czy moje ubranie kiedy karmię.

Lachryma - za szczepienie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:16   #2258
surka
Zakorzenienie

Cytat:
P
Brawa to mu się należą serio, bo w trakcie imprezy wstał i ogłosił, że czas się zbierać do domu i wyszedł. Wszyscy myśleli, że poszedł do WC i zaraz wróci, bo mieli wracać razem taksówką.
A ten kierunek dom i leci. Na pieszo. 8 kilometrów

Telefonu nie miał wyłączonego tylko włączył mu się "tryb samolotowy"
Opowiadał, że szedł i szedł... i zaczęło mu się nudzić to zaczął biec W końcu podszedł do jakiejś taksówki, ale za 10 zł nie chciał go facet zawieść, a nie pomyślał burak, że po drodze można by było do bankomatu np. zajechać i zapłacić Panu...
Jest od wczoraj taki połamany, że ledwo łazi. Ostatni dystans jaki przebiegł to z klatki do samochodu, gdy padał deszcz
Nawet trochę mi go żal

Idę nadrabiać dalej.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:23   #2259
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Widze ze poruszony temat nosidełek. Tez mam BabyBjorn i jest naprawde fajne ale z noszeniem małej czy w nosidle czy w chuście to wole poczekac do usg bioderek zeby wiedziec ze wszystko ok i ze mozna. Nie chce dziecia zepsuc
Kurcze a ja nie mam usg bioderek Tak sprawdzam zawsze z Wami no i szczepienia sa wszystkie na pneumo i rota tez w standardzie i jeszcze badanie sluchu. Natomiast usg bioderek nie ma bo "po co skoro wszystko wydaje sie byc ok". Dziewczyny spoza PL macie to usg czy nie?
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:24   #2260
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
heeej,

Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz.

Antek ma to samo ale z czasem coraz częściej prostuje całe dłonie i na to ćwiczymy metodą Vojty. I daję mu do rączki grzechotkę żeby trzymał prawidłowo tym kciukiem on już utrzymuje po kilka minut rzeczy w łapce a grzechotkę trzyma dopóki sobie nią nie przywali w czółko co mu się zdarzyło już kilka razy

Sam
zapomniałam dodać. Tosiek nie znosi leżenia na brzuchu więc za dużo tego nie ma za to lubi leżeć na brzuszku na piłce więc kupiliśmy taką 65 cm i się na niej buja

Chyba muszę zainwestować w nosidełko. NIe chce mi się ciągle z wózkiem wszędzie łązić a z psem to już w ogóle się nie opyla znosić i wnosić. Qrcze tylko jakie wybrać przez neta średnio chcę kupować bo najpierw bym chciała pomacać przypasować Tośka spróbować jak leży itp poszukam gdzieś w sklepach dzidziusiowych i jak wybiorę model to może przez neta kupię jak będzie taniej
Stary 2013-09-16, 11:36   #2261
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj i przedwczoraj miał wymieszaną gotowaną marchewkę z gotowanym jabłkiem
Dziś samo jabłko, pewnie niedługo będzie i surowe, ale na razie mamy sporo słoiczków bo nam Babcia narobiła (już w ciąży zaczęłam zbierać słoiczki po musztardzie, przecierach pomidorowych etc., teraz mamy właśnie jabłka, marchewki, dynie itp., potem jak zaczniemy jeść zupki to będziemy mrozić, bo gotowanie jednej porcji nie bardzo się będzie kalkulowało)

My nie mieliśmy pleśniawek więc nie pomogę... na ulotce aftinu jest, ze po 1 roku życia, ale pani w aptece nam mówiła, ze takiemu Maluszkowi wodny roztwór gencjany 1% Zawsze możesz jeszcze w aptece zapytać

Ech ta służba zdrowia Też bym nie szła ze zdrowym Dzieckiem do chorych- to brzmi jak samobójstwo
Margoniu a jak robiliscie te jabłuszka i marchewę do słoiczków?

Gotowaliscie i z cukrem do słoiczków czy same w wodzie?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:37   #2262
Neni1984
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre
Zatem drugi skok trwał tydzień i 2 dni

Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie.
Jeszcze 3 skoki i będę laska
Stary 2013-09-16, 11:38   #2263
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
heeej,

my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie zapłakała tylko przy pneumo, a pani położna powiedziała, że szczepienie na pneumo jest najbardziej bolesne i tutaj nawet twardziele wymiękają od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.

jeszcze dziś bioderka

za szczepienie i za bioderka

moja wredota wreszcie zasnęła, chyba i ja pośpię razem z nim bo w nocy mało było

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:41   #2264
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Odbijam po każdym jedzeniu a najlepiej lubi leżeć na brzuchu Tżta

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Aaa i mam pytanie.
CZY JA MOGĘ WSTĄPIĆ DO KLUBU?

a podanie do prezesowej napisałaś?

Ja jestem za

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:44   #2265
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Widze ze poruszony temat nosidełek. Tez mam BabyBjorn i jest naprawde fajne ale z noszeniem małej czy w nosidle czy w chuście to wole poczekac do usg bioderek zeby wiedziec ze wszystko ok i ze mozna. Nie chce dziecia zepsuc

U mnie niestety nie robia usg bioderek,tylko macaja. Mlody zostal sprawdzony recznie dwukrotnie I to mi musi wystarczyc. Witamy w UK.
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:45   #2266
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre

Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:45   #2267
Oliath
Zakorzenienie

Zosia, wczorajsza aukcja poszla wyzej, niz planowalas strzelac - w ostatnich sekundach ktos nas przebil szkoda, ale poluj dalej na okazje, a ja Ci zawsze chetnie pomoge Karuzelka na razie ok, wiec moze tutaj nam sie powiedzie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:03   #2268
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
heeej,

jeszcze dziś bioderka

Brawo dla dzielnej Oliwii za szczepienia I kciuki za bioderka.

Stary 2013-09-16, 12:05   #2269
lachryma
Zakorzenienie

Ghia, u nas byłoby łatwiej, gdyby mała już chwytała przedmioty dłużej niz sekunda czy dwie poczekam, będę obserwować i jak co to neurolog.
na razie masuję jej dłonie od wewnątrz.
Stary 2013-09-16, 12:07   #2270
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Kolega Ptysia się rozchorował więc nadrobiłam.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jakierko, trymam kciuki, żeby Edzikowi szybko to dziadostwo zeszło. U nas póki co cisza z wszelkimi dziadostwami, ale czytam o tych waszych problemach, skokach, etc i już się boję...

Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek

Myśl pozytywnie u nas skoki objawiają się tylko większą sennością i takiej opcji również Tobie życzę

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej

Doniesienia z frontu: Lilo poki co bez goraczki katarek nie doskwiera jakos szczegolnie. Poszlam na calosc i wywiesilam pranie w jej pokoju, w ramach nawilzania powietrza co sie bede z jedna mokra pieluchą miotac, jak moge z piętnastoma plus ciuszki, reczniki i kocyk

za łupy- świetne są! i za szybki powrót do zdrówka.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć

Oli jak to zobaczyłam to pomyślałam o Tobie
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_45266.htm
Twoje sówki szkoda, że Lidl mam daleko

Życze zdrówka dla dzieciaczków

Pa

ale super! Muszę je mieć

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane Co prawda prawie spóźniliśmy się na mszę, ksiądz chyba miał lekkiego foszka..ale znamy sie, udzielał nam ślubu..więc myślę, że wybaczył Oluś pokazał co potrafi przez pierwsze 10min mszy..uszy więdły Wzięłam jego, butelkę z NAN Pro 1 i tetrówką do zakrystii zjadł, usnął mi na rękach i tak już do końca mszy spał, nawet gdy ksiądz go wodą polewał A w restauracji? Jakby nam ktoś dziecko podmienił.. jadł, spał, jadł spał.. kto by go na rękach nie miał- zasypiał..nikt mi już nie uwierzy, że nic nie moge przy nim zrobić, że ryczy, że bywa niedobry Naprawdę w swoje święto był taki kochaniuchny, przesłodki aniołeczek

za udaną imprezkę

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
znam mój brat ma tourana , ale bardziej mi się podoba renulat scenic u drugiego brata (ponoć pali u niego 7,ale to benzyna nie wie jak silniki na olej)
zależy głównie nam na dieslu bo mniej palą, najlepiej żeby w trasie ok 5 palił
my chcemy do 15tys wydać tylko wkurza mnie jeszcze ze prawie wszystkie auta z niemiec ściągane, ciężko znaleźć coś z pl

też myślimy nad touranem. Obecnie mamy 3 drzwiowego golfa i nie muszę mówić jak się męczymy z tymi wszystkimi tobołami. Niestety musimy przecierpieć póki spłacamy kredyt.

Cytat:
Pokażesz?

Ale Ci fajnie

Brawa to mu się należą serio, bo w trakcie imprezy wstał i ogłosił, że czas się zbierać do domu i wyszedł. Wszyscy myśleli, że poszedł do WC i zaraz wróci, bo mieli wracać razem taksówką.
A ten kierunek dom i leci. Na pieszo. 8 kilometrów

Telefonu nie miał wyłączonego tylko włączył mu się "tryb samolotowy"
Opowiadał, że szedł i szedł... i zaczęło mu się nudzić to zaczął biec W końcu podszedł do jakiejś taksówki, ale za 10 zł nie chciał go facet zawieść, a nie pomyślał burak, że po drodze można by było do bankomatu np. zajechać i zapłacić Panu...
Jest od wczoraj taki połamany, że ledwo łazi. Ostatni dystans jaki przebiegł to z klatki do samochodu, gdy padał deszcz
Nawet trochę mi go żal

Idę nadrabiać dalej.
wrócił do domu na autopilocie hehe

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:11   #2271
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Wielkie brawa za koniec skoku! Mnie one troche przerazaja,bo wszystko jeszcze przede mna!

Stary 2013-09-16, 12:16   #2272
Margosia__
Zakorzenienie

Perse ani przez chwilę nie odniosłam wrażenia, że mnie potępiasz ani nic z tych rzeczy I ja osobiście nie mam nic przeciwko rozszerzaniu później diety ani nic z tych rzeczy
Nam teraz jest na rękę bo mamy świeże owoce i warzywa z ogródka, a nie z marketu (zapomniałam o tym istotnym argumencie wcześniej)

No i u nas jest taka sytuacja, ze jak do maja przyszłego roku w ciąży nie będę to nie będziemy mieć drugiego dzidziusia na którego mam parcie cały czas (sytuacja jest bardzo skomplikowana więc nie będę jej tu przybliżać)

Mela nie bardzo rozumiem tu Twoje stwierdzenie, nigdzie nigdy nie napisałam, że kogoś do tego namawiam My tak robimy to nasza decyzja i my będziemy ponosić konsekwencje A tak kazdy robi co mu serce i rozum podpowiada

Madi słoiczki nam Babcia robi na 100% bez cukru i jak gotuje to w bardzo małej ilości wody (wiadomo, że dużo cennych składników zostaje w tej wodzie, więc żeby jej nie wylewać a odparować i z resztką jej zmiksować)) I wekuje czy coś w ten deseń

Neni to musicie Kubusiowi nowy pokoik wyczarować... przecież nie zabierzesz kotu

Lachryma dla dzielnej Oliwki Masz odważną córę
A co do kciuka to muszę zobaczyć, bo nawet nie wiem jak Glut układa

Anulka my zaczynaliśmy od kocyka z biedronki Ale ostatnio Dziecko niedożywione chciało zjeść podkład do przewijania

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

I kupa

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:24   #2273
enlevee
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu

Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm
Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy Młody przed chwilą zrobił taką kupę, że wchodząc do pokoju słyzałam ten odgłos armaty
Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut

Dzoan- fajnie, że chrziny się udały opowiadaj co młody dostał

Fiazo- dla Was również i też prosimy się chwalić!

Neni- Twój mąż mnie rozwalił mój kiedys ja pojechali z kolegami na jakas dyskoteke poza krk w srodku imprezy stwierdził, ze oni pojechali bez niego i wziął przelazł pare km, aż oni wracali i go zgarnęli co najlepsze jakby go nie zgarnęli to by lazł tak 35 km

Samantha- zabraniam Ci o sobie mówić "zła matka" jesteś cudowną mamą, ja też i każda z nas też, ale czasami nie wytrzymujemy nerwowo! mój też się drze czasami o byle g*wno, a najbardziej to nie lubi się przebierać i wtedy wyje jak kojot do księżyca Myślę, że Twoje gnomiątko przechodzi skok i niedługo Wam to minie, a nastepnie znowu nas nawiedzi takie juz nasze zycie matki

Oliath- zdrówka dla dziewczynek

Margosia- za wesele i dobre przyjęcie marchewki przez Piotrusia

Lachryma- dla dzielnej córy!

zdrowka dla wszystkich chorowitków, dla potrzebujących i za tygodnie!

Oooo, juz cos tam se wyje powoli jakby przyszła osoba z zewnątrz nie wiedząca, że jest beksą to by pomyślała, że ten maluch ma nieźle skołatane nerwy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-09-16 o 12:28
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:27   #2274
lachryma
Zakorzenienie

Neni, super, że macie spokój ze skokiem do następnego razu oczywiście, także korzystaj, bo czas szybko leci
Stary 2013-09-16, 12:29   #2275
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Neni, super, że macie spokój ze skokiem do następnego razu oczywiście, także korzystaj, bo czas szybko leci
A ja odniosłam wrażenie, ze Neni nie może się już kolejnego skoku doczekać

Mały
Stary 2013-09-16, 12:31   #2276
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A ja odniosłam wrażenie, ze Neni nie może się już kolejnego skoku doczekać
hahaha, możliwe
Neni, tęsknisz za skokiem?
Stary 2013-09-16, 12:32   #2277
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu

Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm
Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy Młody przed chwilą zrobił taką kupę, że wchodząc do pokoju słyzałam ten odgłos armaty
Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut
Planujesz wejść z Nim do huśtawki, żeby nie było większej odległości niż te 30cm?
za trzymanie grzechotki

My nie opanowaliśmy jeszcze tej trudnej sztuki

Mały
Stary 2013-09-16, 12:35   #2278
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Planujesz wejść z Nim do huśtawki, żeby nie było większej odległości niż te 30cm?
za trzymanie grzechotki

My nie opanowaliśmy jeszcze tej trudnej sztuki
huśtawka go tak fascynuje, że mogę wyjść nawet na papierosa jak chcę dlatego po przetestowaniu u koleżanki tego modelu go niezwłocznie zamówiłam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:52   #2279
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry

Cytat:
Witamy sie

My mamy kolki czesc nastepna
Podaje infacol i jest ciut lepiej tzn. kupki wygladaja juz ok ale nadal problem z baczkami.
No i wczoraj zauwazyłam ze mała ma plesniawki. dopiero wczoraj a one juz sie sporo rozrosły i jestem wsciekła bo tydz. temu bylismy u lekarza i w buzie małej nie zajzała a dzisiaj juz mnie nie przyjma bo tłumy i czekaj tu nastepny tydz. Do mamus których maluchy miały plesniawki - stosowałyscie cos bez recepty? Pani w rejestracji powiedziała ze mam sobie kupic aftin ale czytałam ze to dla starszych dzieci. Czytałam ze tez gencjana mozna smarowac. No albo mam sie jutro przejsc do poradni dzieci chorych. No juz lece z miesiecznym dzieciem i czekam w poczekalni z chorymi maluchami a potem wczodze do zakaszlanego gabinetu :/ eh...

Zaraz Was ponadrabiam
powodzenia w walce z plesniawkami

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

dzień dobry
dziś coś mój syn całą noc jedzonko zwracał, może spacer mu zaszkodziłale był ciepło ubrany, nie wiem o co mu chodziło
ale jednym czynnikiem na pewno było podnoszenie nóżek do ggóry po jedzeniu
nie może normalnie zasnąć tylko prężyć się musi i wyginać
przytulam

Cytat:
Mr. Skoku
hihihihiiih ale Rozbójnik

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
dzięki dziewczyny
Teraz to co udało mi się zapamiętać:

Samantha- może masz kryzys laktacyjny?maluch chce wtedy częściej,bo zmienia się skład mleka i można oszalećzwiększa się zapotrzebowanie dziecka więc i częściej chce. W takich momentach właśnie kobiety rezygnują z kp a trzeba to przeczekać. Ja też juz wiele razy chciałam to rzucić w ch.olerę, ale potem przychodzi spokój i ta wtulona i uśmiechnięta buzia mi to wybija z głowy Trzymam kciuki!

Margosia- brawa za nowe smaki fajnie wam, ze byliscie na weselu. Tez bym gdzies poszla...a co do powrotu- to wlasnie tylko mnie trzyma przy kp
coraz wiecej maluchow przeziębionych widzę co do kataru to nie jest on absolutnie przeciwwskazaniem do spaceru- wręcz przeciwnie

no jeszcze odnośnie ślinienia, bo widziałam, że zaraz każda zacznie się zastanawiać nad ząbkowaniem http://parenting.pl/portal/niemowle-slini-sie

Hania śpi w huśtawce wiec napisze co u nas :
- od 2 tyg nie uzywamy Debridatu i odpukać jest ok
- w dzień udaje jej się zasnąć bez owijania, ale dalej ręce ją atakują
- obecnie mamy okres wrzasków ( wrzeszczy do mnie, do zabawek, kwiatków) głos ma donośny
- coś jej się poprzestawiało i mało śpi w dzień ale nie jest marudna wiec dajemy radę. Za to o 19 jest już mega padnieta
- nie zasypia na rękach. Jak widzę że zbliza sie pora zmeczenia odkładam ja albo do łóżeczka albo na kanapę i sobie spi (moje dziecko jest niekochane wg teściowej
- rąk jeszcze do końca nie potrafi skoordynować
jest niekochane bo samo zasypia? moje to jest dopiero niekochane bo godzine wyl jak mial zasnac w lozeczku a jak wzielam w chuste to w 3 sek odpadl...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byliśmy na weselu i poprawinach bawiliśmy się fajnie, potańczyliśmy trochę, pojedliśmy- ja oczywiście dziobałam tylko to co mogłam. Wszystko wypaliło, mały był grzeczny z babcią, ładnie ciągnął mój pokarm z butelki. Ale tak sobie rozkręciłam laktację przez to ściaganie pokarmu, że piersi mam jak karmienie, przeciekają mi staniki a wczoraj nawet przeciekło mi na sukienkę, dobrze, ze już do domu jechaliśmy. Już nie będę odciągać, tylko jeszcze na jutro bo do gina idę. Mam nadzieję, że mi coś zaradzi w końcu na tą ranę po nacięciu bo jeszcze nie do końca zagojona więc pewnie nie dostaniemy zielonego światła na przytulanki Zmęczona jestem i niewyspana bo dzisiaj w nocy Łukaszek kolki już od 1 miał a nie jak zawsze od 4 i nie chciał rano usnąć jeszcze, dopiero teraz padł. Potem się z nim przekimam, trzeba coś posprzątać bo w domu bałagan.

teraz nie nadrabiam bo mały już się wybudza ale mam nadzieję, ze teraz będę miała więcej czasu dla Was, przepraszam, że tylko tak o sobie piszę
super ze dobrze sie bawiliscie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827135]Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

brawo za wprowadzanie stalych pokarmow!

Cytat:
Też o nim słyszałam
A może używane byłoby tańsze?

Ja już miałam kupować chustę, ale TŻ mnie odwiódł, że Mały jest ciężki i będą mnie plecy bolały itd
A teraz znów powróciłam do szukania czegoś do noszenia.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Samanha brawa za 6 tygodni
Idę pomyć gary, bo Młody zasnął.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

mnie plecy ani kregoslup nie bola, a maly ok.6kg pewnie teraz wazy.
Cytat:

brawo!

Cytat:
No i u nas jest taka sytuacja, ze jak do maja przyszłego roku w ciąży nie będę to nie będziemy mieć drugiego dzidziusia na którego mam parcie cały czas (sytuacja jest bardzo skomplikowana więc nie będę jej tu przybliżać)
:
3mam kciuki, pochwal sie 2 kreskami jak sie pojawia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 12:55   #2280
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

za odejście Pana Skoka i za kilogramy

Idę pozmywać, póki mój skarb śpi. Mam nadzieję, że nie będzie dziś padać, bo przez pogodę wczoraj ominął nas spacer,a przedwczoraj spacerowaliśmy zaledwie 20 minut, bo złapał nas deszcz i uciekaliśmy szybko do domu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości