|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() Madi- dla męża. postarał się z prezentem. ![]() Oli- za zakupyDzoan- za chrzciny. Dobrze, że udane. ![]() Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!!!!! |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jest jeszcze stary babciny sposób- tetra nasaczona bianki moczem
Mysle ze skorzystam z gencjany . Aftin jednak ma brzydki skład i z dwojga złego to juz bym wolała małej antybiotyk podac ![]() karolajn oli i mela trzymam kciuki za wasze dzieciaczki dzoan za chrzciny
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry dziś coś mój syn całą noc jedzonko zwracał, może spacer mu zaszkodził ale był ciepło ubrany, nie wiem o co mu chodziło ale jednym czynnikiem na pewno było podnoszenie nóżek do ggóry po jedzeniu nie może normalnie zasnąć tylko prężyć się musi i wyginać |
|
|
|
|
#2227 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ogarnelam pół chaty, drugie pol jak Mały usnie. O 11.15 mamy Na dobre i na złe, a o 14.30 Przyjaciółki, ot taki ambitny plan dnia ![]() Margo mam pytanie z ciekawości- dlaczego zdecydowalas sie tak szybko rozszerzać dietę? Naprawdę tylko z ciekawości. Ja jak mi sie uda pokarmic kp jeszcze, to czekam do 6 mca, nie chce mi sie stresowac szybciej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mela to trzymam kciuki żeby szybko przeszło i by nikt nic nie złapał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja mysle, ze to skok. Ze stresu przed tym refluksem cofnal mi sie hotdog i ja mam dzis refluksa z synkiem. My wszystko razem baczkujemy, refluksujemy Agrafka- a ile minut chodzisz z dzieciem do odbicia? Ja wlasnie sie boje go klasc na brzuch zeby nie rzygal. Kurde ciezko z tym refluksem :/ Margosiu- super z tymi domowymi sloiczkami. Ja tez cos takiego zrobie. Szkoda, ze w ciazy na to nie wpadlam. No coz. Jak skok se pojdzie to wtedy moze uda sie cos rozkminic. Gnomislaw zjadl z obu cyckow i zasnal na 5min., ale nagle mu sie prxypomnilo, ze swiat jest taki wspanialy wiec po co spac i sie obudzil. Beknal se zatem i teraz lezy i podziwia ramki czarno-biale z fioletowa roza na scianie i cos se gada. Oczywiscie jezor caly chodzi raczki i nozki tez ![]() Skoro nie spimy tej nocy to ide se choc loda zjem.
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Perse wszystkie mi znane dzieci jadły już po 3 miesiącu, wszystkie żyją i mają się dobrze
![]() My zaczęliśmy te 3 dni wcześniej ze względu na wesele ![]() Czytałam też (choć tego argumentu nie braliśmy pod uwagę), że starsze dzieci nie chcą tak próbować nowości i w efekcie po 6 mż troszkę ciężej rozszerza się dietę ![]() A poza tym... w przeciwieństwie do większości wcale by mi nie było przykro gdyby mi płodność wróciła Gluciątko marzy o braciszkuNa razie Glut nie wygląda jakby Mu to przeszkadzało... ładnie ściąga z łyżeczki trzymanej na prosto więc chyba jest gotowy na próbowanie nowych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Smacznego ![]() Młody zjadł (mleko z cycusia ) to idziemy szukać szczęściaMiłego dnia
|
#2231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z moczem to mi cięzko gaze/wacik było wsadzić do tej malutkiej buziulki ii potrzeć daje jeszcze rumianek bo on działa łagodąco i przeciwzapalnie ale w ostateczności chwyciłam za antybiotyk i jak na począku podawałam do ustnie to miał problemy z brzuszkiem to potem zaczęłam patyczkiem gigenicznym pędzelkować pleśniawki zeszły ale teraz pilnuję by znowu nie powstały, daje rumianek i nim pocieram |
|||
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Mr. Skoku
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
dzięki dziewczyny Teraz to co udało mi się zapamiętać: Samantha- może masz kryzys laktacyjny?maluch chce wtedy częściej,bo zmienia się skład mleka i można oszaleć zwiększa się zapotrzebowanie dziecka więc i częściej chce. W takich momentach właśnie kobiety rezygnują z kp a trzeba to przeczekać. Ja też juz wiele razy chciałam to rzucić w ch.olerę, ale potem przychodzi spokój i ta wtulona i uśmiechnięta buzia mi to wybija z głowy Trzymam kciuki!Margosia- brawa za nowe smaki fajnie wam, ze byliscie na weselu. Tez bym gdzies poszla...a co do powrotu- to wlasnie tylko mnie trzyma przy kp ![]() En- super, że załatwiliście chrzciny Tweed- wspólczuje siedzenia w domu...wiem jak to jest, z czasem sie wkurzalam i targalam ten wozek po schodach Surka- super tak kurteczka tez sie na nią czaiłam na wyprzedazy 5-10-15 ale w końcu nie kupiłam. Trafiłam w lumpie widziałam tez fajna grubsza kurteczkę,ale oczywiscie za mala Mela- zdrówka dla Małgosi Dzoan- brawa za udane chrzciny! Skylie- moja tez podobnie spala ![]() Kubusiu- nie martw się wyrobisz się i do nas wrócisz ![]() Baloniku- zaglądaj w miarę możliwości ![]() więcej grzechów nie pamietam :P przepraszam coraz wiecej maluchow przeziębionych widzę co do kataru to nie jest on absolutnie przeciwwskazaniem do spaceru- wręcz przeciwnieno jeszcze odnośnie ślinienia, bo widziałam, że zaraz każda zacznie się zastanawiać nad ząbkowaniem http://parenting.pl/portal/niemowle-slini-sieHania śpi w huśtawce wiec napisze co u nas : - od 2 tyg nie uzywamy Debridatu i odpukać jest ok - w dzień udaje jej się zasnąć bez owijania, ale dalej ręce ją atakują - obecnie mamy okres wrzasków ( wrzeszczy do mnie, do zabawek, kwiatków) głos ma donośny- coś jej się poprzestawiało i mało śpi w dzień ale nie jest marudna wiec dajemy radę. Za to o 19 jest już mega padnieta ![]() - nie zasypia na rękach. Jak widzę że zbliza sie pora zmeczenia odkładam ja albo do łóżeczka albo na kanapę i sobie spi (moje dziecko jest niekochane wg teściowej )- rąk jeszcze do końca nie potrafi skoordynować
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Byliśmy na weselu i poprawinach teraz nie nadrabiam bo mały już się wybudza ale mam nadzieję, ze teraz będę miała więcej czasu dla Was, przepraszam, że tylko tak o sobie piszę
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Samantha wcześniej 40 minut. Odkąd zmieniłam mleko Mały odbija od razu jak tylko Go podnosze i teraz noszę Go maks do 20 min.
Kladz na brzuchu. Głowa na bok. Bądź przy dziecku i wszystko będzie Dobrze. Damy radę. W końcu refluks minie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-16 o 10:06 |
|
|
|
#2236 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Cytat:
Moj TZ kupil ogromniaste 4x4 jakbym miala piecioraczki rodzic, ale fakt jest wygodnie. Cytat:
Nasza sie urodzila z dziwnym pepkiem (tak jakby ta dziurka byla schowana) i przez to kikutek odpadl juz w 5 dniu a pepus niezagojony wiec mielismy kuracje silver nitrate i juz zagojony ale ciagle ma dziwny ksztalt tyle ze nam powiedzieli ze pepus sie normuje do 5 lat.Cytat:
dla tzCytat:
Cytat:
a jak juz przysypiala to na max 2 h tylko a ja padalam na pysk. Teraz mamy polowe 7 tygodnia a moja niunka spi nawt 7 h ciagiem w nocy. W dzien ciagle karmie co 1,5-2 h ale to mi akurat zupelnie nie przeszkadza. Cytat:
![]() aaa zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow i za udane Chrzciny, wesela, wyjscia do ludzi , spacery i pierwsze stale pokarmy.
|
||||||
|
|
|
#2237 |
|
Konto usunięte
|
Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci
To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie!
Wczoraj spędziliśmy idealny rodzinny dzień Jak to będzie fajnie jak mały zacznie gadać i biegać ahhh Wieczorem padłam razem z nim i tym sposobem spałam ciągiem 9 h, bo kochany dzieć obudził się dopiero po budziku taty o 6. Nie wiem kiedy Was nadrobię, bo zaraz do Ptysia przychodzi kolega w jego wieku hehe. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia wszystkich przeziębionych maluszków. Współczuję wszelkich kolek i refluksów i wspieram duchowo- to się wkrótce skończy i mamusie odetchniecie ![]() Tak sobie wczoraj myślałam o tym jak winicie swoją dietę o problemy z bączkami czy kupą dzieci. Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Mój jest karmiony wyłącznie MM, dostaje zawsze to samo mleko w tych samych proporcjach o tych samych porach, a też czasem nie może zrobić kupki, ma pierdzenie jak po grochu z kapustą, jest marudny, albo niespokojny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42826465]Hehe to sie zgraly na całego, bo mój po 4 i po 7 sie budzil
![]() Ogarnelam pół chaty, drugie pol jak Mały usnie. O 11.15 mamy Na dobre i na złe, a o 14.30 Przyjaciółki, ot taki ambitny plan dnia [/QUOTE] szalejesz, szalejesz ![]() Fajowy Widać że rączki i nóżki pracują ![]() SAM- nawet tak nie myśl że jesteś złą matką. Każda z nas ma grsze i lepsze dni. Ja wczoraj też zemściłam na kp Przetrwacie ten gorszy czas i będzie dobrze MELA- zdórwka dla Małgosi
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie też rozszerzyliśmy dietę...o brązowy kocyk
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ruchliwy
![]() karolajn1987 widzę, że też preferujesz zimny chów |
|
|
|
#2242 |
|
Konto usunięte
|
A to my już dawno o tetrę :P Wręcz nazywam ją deserkiem, bo zawsze ją wcina po mleku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Sam przede wszystkim sercu wydech i na spokojnie do dziecka. On odbiera twój nastrój, nastawienie i reaguje. Mówię ci to ja matka dwojga dzieci. Ja często wkurzam się na męża, ale podchodzę do dziecka w sekundzie uspokojona. Trzeba się tego nauczyć. Nie jest to łatwe ale da się. Trzymam kciuki za ciebie.
Margo twoja decyzja z rozszerzeniem diety. Twoje doświadczenia są pozytywne, ale tak sobie myślę że w okolicach skończonego 3 mca układ pokarmowy maluszkow stabilizuje się (m.in kolki ustępują u tych co mieli) i od razu ekspozycja na nowe pokarmu to trochę za dużo od razu. Nawet u tych dzieci co kolek nie miały. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ten kierunek dom i leci. Na pieszo. 8 kilometrów Telefonu nie miał wyłączonego tylko włączył mu się "tryb samolotowy" Opowiadał, że szedł i szedł... i zaczęło mu się nudzić to zaczął biec W końcu podszedł do jakiejś taksówki, ale za 10 zł nie chciał go facet zawieść, a nie pomyślał burak, że po drodze można by było do bankomatu np. zajechać i zapłacić Panu...Jest od wczoraj taki połamany, że ledwo łazi. Ostatni dystans jaki przebiegł to z klatki do samochodu, gdy padał deszcz Nawet trochę mi go żal Idę nadrabiać dalej. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-16 o 10:30 |
||||
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
ekstra pajac
Cytat:
, chyba i ja zacznę odciągać bo mi się susza zaczyna robić [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827135]Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]o tak marzę o tym , a po jakimś czasie pewnie bede chciała żeby był na powrót maleństwem Cytat:
na mojego syna to suszarka nie działa, ani pieluszka na oczki, bardziej marudny wtedy |
||
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki fiazo
![]() Sam nie obwiniaj sie o nic kazda z nas jest zmeczona i ma wszystkiego czasami dosc zwłaszcza jak jeszcze nie bardzo ma wsparcie w TZ. A mały słodki i widać ze bardzo wkurzony na wszystko ![]() Widze ze poruszony temat nosidełek. Tez mam BabyBjorn i jest naprawde fajne ale z noszeniem małej czy w nosidle czy w chuście to wole poczekac do usg bioderek zeby wiedziec ze wszystko ok i ze mozna. Nie chce dziecia zepsuc
|
|
|
|
#2247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że goście się spisali z podarunkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katarine - dobra jesteś ![]() Wyganiam katarek-patrz
|
|||
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja wam laski zazdroszcze tych wyjsc
ja nie pamietam kiedy ostatnio gdzies wyłaziłam. oprócz po zakupy i to tez z zegarkiem bo trzeba wrócic na karmienie:/ ale odkad wiem ze mała pociagnie butelke to juz TZ ma zapowiedziane ze jak tylko bedzie kasa z ZUS to ja wybywam a on zostaje z butla i małą. On sie teraz bawi cały czas to raz zamiana a co! |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
heeej,
my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.jeszcze dziś bioderka ![]() Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz. Neni, nie pokaże
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

za chrzciny... i to miło, że Oluś został tak obdarowany 
Dobrze, że z Lilo już lepiej
Tylko wredna matka powiedziała "na początek wystarczy"

ale był ciepło ubrany, nie wiem o co mu chodziło 

co do kataru to nie jest on absolutnie przeciwwskazaniem do spaceru- wręcz przeciwnie

i sobie śpi do teraz.