|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3662 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
ja tylko nie wałkuję tego ciast bo mi to nie wychodzi, więc paluchami na formie rozciągam a zamiast pasty.. kupiłam jednego razu olejek waniliowy a innym cukier z wanilia.. i chyba cukier był lepszy.. jakbyś miala pytania to pisz
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ledwo sie podcieram. ) Zapytam dzis poloznej co ona sadzi o wiesiolku , sprzedaja go tutaj to chyba ma jakies zastosowanie nie ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Hej, robiłam dzisiaj dwa podejścia żeby do Was napisać , ale mam tak wisielczy humor że niestety mi to nie wychodzi.
Przeczytałam Was, trzymam kciuki dalej za Dzidzie. Ciekawe co u Anggie? Dzisiaj raczej mnie nie będzie bo mam trochę rzeczy do zrobienia i mam nadzieję że może mi się coś humor poprawi żeby się do Was np jutro odezwać. Miłego dnia i trzymajcie się cieplutko
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze mala rosnie a przeplywy sie nie pogarszaja Kiedy bedziesz wiedziala co lekarz na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3666 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami
co sie dzieje ?
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakas inna bo rajstop mam chyba z 5czy 6 par. Wiem - polowy nie ubiore
Zapomnialam Wam wczoraj napisac ze moje dziecko wzbogacilo sie o dwie kurtki naszczescie 3-6 Babka ktora wynajmuje u mojej mamy pokoj ma obsesje na punkcie kurtek , sama ma obfita kolekcje. No I wczoraj dała mi dwie kurtki ktore kupila dla Majki I Zarze Dlaczego mi nikt nie kupi kurtki z Zary? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw mam tą paskudną aurę, a później nawala mnie konkretnie głowa Biorę Paracetamol i trochę łagodzi. Były ale sporo droższe
|
|
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cytat:
Buziaki i dużo siły dla Ciebie Dzidziu Cytat:
A co tam u Ciebie?? Wychodzisz? Cytat:
![]() za nowe tcWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaa chyba się za dużo naraz nakumulowało i zaczynam pękać powoli. W sumie to mogłabym cały czas siedzieć i ryczeć.
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to Dzien Dobry w 39 !!!!!!!
Dziecko - WYCHODZ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki nie chce mi sie teraz wertować wszystkich str napiszcie co macie za kremy na brodawki i dla Malucha do pupy?
|
#3674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemaneczko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ona nie chce:PAbby, zapomniałam wczoraj odpisać - a ogólnie miałam jakiś ciężki dzień, mam dosyć pogody, czekania na kasę na remont, nie odezwał się do nas majster więc zostaliśmy bez...
|
||||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele - czas na Ciebie
![]() Zaniosła położna kartę i ma lekarka zobaczyć ale nie wiem kiedy ![]() Aaby - super, że porozmawiałaś z małżem i sobie wyjaśniliście wszystko ![]() Maomami - ![]() Moja sąsiadka będzie miała cc za 3h...wyobraźcie sobie, że dostała 10 dawek jakiegoś żelu na wywołanie w ciągu tygodnia i nic na nią nie działa ma 39tc.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a obiad ![]() Cytat:
jeszcze trochę i wyjdzie![]() do brodawek mam Ziajkę a do pupy mam Linomag A+E a na odparzenia standardowo Sudocrem (ale nie kupowałam bo dostałam próbkę:P)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mocne, żeby siedział jak najdłużejCytat:
![]() Cytat:
niech rośnie dalejCytat:
|
|||||
|
|
|
#3679 |
|
Konto usunięte
|
Matkooo 12 a ja nadal w szlafroku.... Głowa mnie naparza jakbym miała zaraz odpłynąć, chyba coś jest nie tak z ciśnieniem.
Dobrze, że jeszcze 3h i wraca mąż i jedziemy na wizytę- mam nadzieję, że dziś nie będę musiała siedzieć godzinę w kolejce (wiecie jakie to chamstwo... mam wizytę na 17.15, ale przyjeżdżam np. przed 17 a tam siedzi 5 babek z chłopami-poczekalnia malutka, panowie sobie gazetki czytają, krzeseł nie zwolnią, a panie siedzą z gębą w ciup i żadna się nie przyzna, że ma wizytę po mnie tylko włażą przede mną, a ja czekam grzecznie do 18 albo dłużej...) Nie wiem co to się dziś okaże na wizycie, a że nie mogę coś z telefonu tu do Was napisać to zaraz poproszę o nr do którejś z Was. Jak wszystko będzie ok to napisze jutro na forum, a jak coś nie tak to smska. Trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#3680 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dwupaczki!
Wczoraj niespodziewanie kupiliśmy od znajomych fotelik Maxi Cosi Cabriofix i taka szczęśliwa jestem Kilka stówek zostało w kieszeni a fotelik w fajnym stanie, ma normalne ślady użytkowania np. trochę rysek. Wczoraj wieczorem pozdejmowałam tapicerkę do prania i wyszorowałam pasy na błysk, a dzisiaj już tapicerkę wyprałam. W nocy mi się śniło że piorę i dopierszczam więc wzięłam się za to z samego rana :P Co się umęczyłam to moje, jednak wiszenie nad wanną z brzuchem to żadna przyjemność. Ciekawe ile mi to będzie schło teraz, bo za oknem zapowiada się raczej deszcz. Narazie wystawiłam na dwór, może trochę podeschnie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co u Angie, dziwne, ze się nie odzywa, ty, bardziej, że jej mąż miał nam coś napisać... hmmmm A co z Motylkiem i Magalską??? Gdzie jesteście?
|
|
#3681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za silnego małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
udał Wam się super zakup
|
||||||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia:
' nie zmierzyli robaka tylko przepływy i wody. Odpłyneło okolo litra, zostalo 6,4 afi co JESZCZE jrst w normie. dalej czekamy na rozwoj wydarzeń. "
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za życznenia zdrówka dla Ani, chyba powoli zaczyna być lepiej, syropki już dają radę zbijać gorączkę
Taszanta, Miki współczuję migren Dzidzia super, że już ostatecznie podjęli decyzję, będzie dobrze Angie daj znać Paula super, że Majeczka już taka ciężka A z sąsiadki twarda sztuka ![]() Nemosek fajnie, ze Wy już na finiszu Aaby fajnie, że się dogadalkiście Maoami Ja też po badankach rano, teraz sączę kawusię
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-16 o 12:22 |
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci że ja też się mega co wizytę przejmuję że tyję po 2 - 3 kg od wizyty do wizyty . Ale teraz sobie powiedziałam że dosyć tego , bo jak będę karmić Młodego piersią to skończy się jedzenie frykasów A że już niewiele czasu zostało bo jutro 33 tydzień zaczynam to nie będę sobie odmawiać ![]() Cytat:
Gratulacje 39 tygodnia Jeszcze troszkę ![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42829432]Matkooo 12 a ja nadal w szlafroku.... Głowa mnie naparza jakbym miała zaraz odpłynąć, chyba coś jest nie tak z ciśnieniem. Dobrze, że jeszcze 3h i wraca mąż i jedziemy na wizytę- mam nadzieję, że dziś nie będę musiała siedzieć godzinę w kolejce (wiecie jakie to chamstwo... mam wizytę na 17.15, ale przyjeżdżam np. przed 17 a tam siedzi 5 babek z chłopami-poczekalnia malutka, panowie sobie gazetki czytają, krzeseł nie zwolnią, a panie siedzą z gębą w ciup i żadna się nie przyzna, że ma wizytę po mnie tylko włażą przede mną, a ja czekam grzecznie do 18 albo dłużej...) Nie wiem co to się dziś okaże na wizycie, a że nie mogę coś z telefonu tu do Was napisać to zaraz poproszę o nr do którejś z Was. Jak wszystko będzie ok to napisze jutro na forum, a jak coś nie tak to smska. Trzymajcie kciuki![/QUOTE] za wizytę nie daj się babsztylom , zapytaj się głośno na którą godzinę mają wizytę (ale tak żeby wszyscy słyszeli ) i od razu wyjdzie szydło z worka
|
||||
|
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś czuje sie tragicznie
![]() Marcelkowi chyba coś nie zasmakowało, bo rano trzy razy wymiotowałam ![]() a teraz strasznie boli mnie głowa ehhh ta pogoda.. ![]() Trzymam mocno kciuki za dzidzie i Angie!! |
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42829432]Matkooo 12 a ja nadal w szlafroku.... Głowa mnie naparza jakbym miała zaraz odpłynąć, chyba coś jest nie tak z ciśnieniem. Dobrze, że jeszcze 3h i wraca mąż i jedziemy na wizytę- mam nadzieję, że dziś nie będę musiała siedzieć godzinę w kolejce (wiecie jakie to chamstwo... mam wizytę na 17.15, ale przyjeżdżam np. przed 17 a tam siedzi 5 babek z chłopami-poczekalnia malutka, panowie sobie gazetki czytają, krzeseł nie zwolnią, a panie siedzą z gębą w ciup i żadna się nie przyzna, że ma wizytę po mnie tylko włażą przede mną, a ja czekam grzecznie do 18 albo dłużej...) Nie wiem co to się dziś okaże na wizycie, a że nie mogę coś z telefonu tu do Was napisać to zaraz poproszę o nr do którejś z Was. Jak wszystko będzie ok to napisze jutro na forum, a jak coś nie tak to smska. Trzymajcie kciuki![/QUOTE] Trzymamy kciuki bardzo mocno! A co do chlopow w poczalni Ja bym podpuscila Tz zeby zapytal ktory z nich w ciazy ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla sklepu za dyskryminację dziewczynek Cytat:
o ludzie jak to brzmi poważnie
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar kupić ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html jego podobno nie trzeba zmywać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

KCIUKI DLA ANI 
ja tylko nie wałkuję tego ciast bo mi to nie wychodzi, więc paluchami na formie rozciągam
a zamiast pasty.. kupiłam jednego razu olejek waniliowy a innym cukier z wanilia.. i chyba cukier był lepszy.. jakbyś miala pytania to pisz
)
najwazniejsze ze mala rosnie a przeplywy sie nie pogarszaja
co sie dzieje ?

Najpierw mam tą paskudną aurę, a później nawala mnie konkretnie głowa 
ma 39tc.

dla sklepu za dyskryminację dziewczynek
o ludzie jak to brzmi poważnie