|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
gdzieś po drodze pisałam że możnaby zamieścić na 1 str.
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dzień dobry!
![]() pogoda paskudna, chciałam poprać trochę a tu ehh dzisiaj kurzu multum bo będzie gipsowanie i przycieranie ![]() i na warsztaty dzisiaj jadę ![]() spojrzałam na te materiały Iskry z SR i jestem pod wrażeniem ile tego jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pogoda faktycznie paskudna... A o której u Was są te warsztaty? Gdzieś jest ta informacja czy oni jakoś wcześniej ją podają? Ja właśnie nie widziałam i zastanawiam się czy do nich pisać
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Witam się, zaraz śmigam na wizytę! Dowiem się pewnie ile mały leniuch waży ![]() Trzymam kciuki za dziewoje w szpitalach!! |
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! ![]() za wszytskie wizytujące dzisiaj!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
na pierwszą stronkę wrzucę później te materiały za wszystkie wizyty
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula, popraw mi wizytę na pierwszej stronie bo nie będę miała teraz USG, ale za to będę miała KTG
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek- ale kot wychowany w domu nie potrzebuje wychodzic. Szczegolnie jezeli trzyma sie dwa. Ja jednak wole by moje dozyly 20 lat i nie wychodzily. Do tej pory mialy zabezpieczony balkon. Na nieszczesliwe nie wygladaly. Sa koty, ktore musza wychodzic a sa takie, ktore sila na dwor nie wypchasz. Wszystkie ktore mialam baly sie wychylic glowki za drzwi. Teraz wychodza do ogrodka, ale to dzielnica domkow. A i tak sie boje o Baksa. Wolalabym by nie opuszczal ogrodka.
Moje dziecie obudzilo sie o 1 30 i do 2 30 balo sie zasnac.A drugie w brzuchu tak sie rozpycha pod zebrami, ze to boli. Ja pilam w poprzedniej ciazy liscie malin i chodzilam na akupunkture. Niestety nie uchronilo mnie to przed dlugim i bolesnym porodem.Ale zastanawiam sie teraz nad wiesiolkiem. Ten olej ma byc w kapsulkach? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-16 o 08:05 |
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dobijcie mnie dzisiaj proszę, pogoda jest tak paskudna, że aż szkoda gadać, ja oczywiście nad ranem 20 min męczyłam się ze skurczem łydki- jak to cholera boli....a teraz nie jestem w stanie się zebrać do roboty a mam jej sporo.
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do okotów, mój stary Rudzielec on od małego był przyzwyczajony do wychodzenia z domu i łażenia po całej okolicy, Rysiek znowu zaczął wychodzić po kastracji a wcześniej z domu go wypchąć to było nie możliwe bo nie chciał a szczególnie zimą jak śnieg leżał, wtedy to już w ogóle nosa nie wyściubiał z domu bo śniegu nie lubił a teraz zobaczymy...jak jest zimno to też nie wychodzą z domu ![]() o matko, 50 dni do porodu
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także wszystko już wiem ![]() Cytat:
za wizytę i dobrą wagę malucha!
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
udało mi się nadrobić
![]() Dziewczyny trzymam za was mocno kciuki .A o tym wiesiołku to jeszcze nie słyszałam aż na wizycie gina zapytam. Córa mi się rozchorowała i do szkoły nie poszła, w sobotę była na jeździe konnej i byli w terenie, oczywiście pojechała w krótkim rękawku i się pewnie załatwiła. A ja zaczęłam pomalutku prać ubranka i myślałam że dzisiaj skończę a tu taka pogoda niewyjściowa. |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od dzidzi ;
Ciąże utrzymujemy ile sie da, ale w karte wpisane już definitywne ciecie. Jesli przyjdą skurcze nie do opanowania albo młody zejdze za nisko natychmiast stół. za jak najdłuższy pobyt małego w brzuszku
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Doberek
![]() U nas pogoda tez paskudna, az nic się nie chce :/ Ide jesc śniadanko i zbieram się do tego Lidla zrobić zapasy w chemii, bo teraz maja ten tydzień "akcja błysk" Chyba wsio wykupie, bo cenowo się bardzo opłaca, a ta chemia W5 bardzo dobra jest ![]() Zwłaszcza spray do prasowania koszul a trzeba sobie zycie ułatwiać ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za małego i Dzidzię!Cytat:
||
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dostali ostatni zastrzyk na płucka. Będą tez mieli USG i badanie i zobaczą jak sie czuje mały
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mamy wszystkie buziaki od Dzidzi, mówi że może mały wyjść, albo siedzieć ale ważne by zdrowy i bez zagrożeń było ![]()
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() kurde, pogoda taka sobie dzisiaj.. Dzidzia trzymamy
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy za buziaki! też jej napisz że od nas ma buziaki!
|
|
|
|
#3619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:!!!! Dobrze, że wszystkie zastrzyki podane! Oby maluszek był zdrowy i silny!
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki, dzidzia dacie radę...na pewno dacie radę!!!!
Będzie dobrze!!! |
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia mocne kciuki!!!
A u nas dziś piękna pogoda,tak jak wczoraj. Mamy zamiar z Lilą wykorzystać go na spacerowanie i jeżdzenie na hulajnodze Wczoraj byliśmy tu: http://www.dream-park.pl/pl/rozrywka/dinozaury-5.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-09-16 o 09:01 |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
w piątek przyjeżdżają na montaż okien
więc czeka nas rozwalenie pół ściany jeszcze
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Spryskujesz koszule, zwijasz ja na pare sekund i prasujesz
Mnie ten spray bardzo ulatwia zycie Mąż chodzi w koszulach do pracy, a ma takie, ze bez tego sprayu to nie raz chciałam je przez okno wyrzucić Gladko się prasuje, nie zostawia zadnych plam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A leży ze mną dziewczyna od wcześniaka co wam pisałam że w 27 tygodniu się urodził. był tylko 1 dzień pod respiratorem i już sam oddycha, dostaje mleczko od mamusi. Jest duży i silny wazy 1200g. Mamusia nie zdążyła dostać wszystkich dawek sterydów w malutki jest ok. o dzidzię się wiec nie martwię bo ona jest sporo wyżej. |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Zaraz ide poczytac co tam slychac. Jestem juz po badaniach mocz i krew Siedze teraz di ogolnego z wynikiem ekg.Musze tez podbic w karcie ciazy konsultacje internistyczna.Ginka mi ostatnio mowila. |
|
|
|
#3626 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny !
Cytat:
najgorsze to że do końca tygodnia ma u mnie padać deszczCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podziel się słoneczkiem
|
||||
|
|
|
#3627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie myślę w kategorii co mnie bardziej przeraża, bo - może to dziwne, ale chwilowo sam poród jakoś mnie nie przeraża. Jeśli myślę o porodzie, to myślę tylko, co z moim kręgosłupem się w trakcie niego stanie
Ale cc to operacja. A poza tym jakoś tak myślę, że czułabym się nie do końca spełniona - no ale... co będzie to będzie... Trzeba będzie, to będzie cc. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) zmniejszył swoje chęci, opanował pożądanie i nie ma takich potrzeb jak kiedyś. Że nie chce, żebym to teraz źle odebrała (oczywiście odebrałam Potem pogadaliśmy jeszcze tak ogólnie o codzienności, a w nocy jeszcze mu się pożaliłam, że boję się, że sobie nie poradzę, że tyle rzeczy chciałam jeszcze we dwoje zrobić, że boję się, że Mała nas od siebie oddali, bo będą problemy, zmęczenie, będziemy na siebie warczeć... Oczyściły mnie te rozmowy Ostatecznie w nocy przewracałam się z boku na bok do prawie czwartej... W końcu zasnęłam, wstałam o 8... Nie należę do wyspanych ![]() Mąż od dziś ma tydzień urlopu - nie będę sama zbijać bąków ryba - ja kupuję paczkowany ![]() Miki - śliczne to łóżeczko! I kocyk! ryba - ale Twój mąż ma pomysły domi - yyy, miałam Ci coś napisać i już nie pamiętam ![]() Kabriela - ja mam zamiar ubierać kombinezon, na to gruby kocyk i okrycie wózka nemosek - oj oby z tą pogodą się sprawdziło, to może bym poprała rzeczy Małej Co do kotów - moje dwa wielkie tygrysy żyją na 38m2, nie wychodzą, i jakoś specjalnie nie płaczą z tego powodu Jasne, zwiewają czasem na klatkę, ale biegną na 4p. i tam miauczą bo nie wiedzą, co dalej Naprawdę, wyobrażenie, że koty muszą mieć nie wiadomo ile miejsca to stereotyp - one żyją w takich środowisku, do jakiegoś je przyzwyczaisz nasturcja, iskra, weronisiek - za wizyty!dzidzia - niech maluch jeszcze posiedzi ile może! ![]()
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
De moje kociaki zawsze byly nauczone wychodzenia.Mialy gdzie mimo ze to blok.A teraz to nie ma warunkow.Nie wyobrazam sobie tego,po prostu mi byloby przykro ze je ograniczam
![]() To jesli maluch Dzidzi pojawi sie na swiecie to super.Ale moze uda mu sie jeszcze troszke posiedziec w brzuszku.Trzymam kciuki. Dzidzia ma tyle kciukasow ze maluszek na pewno bedzie zdrowiutki i silniutki
|
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kochane...my jutro 31 tydzien...w czwartek wizyta ..w sumie zmienilam lekarza wiec chyba ostatnia,ale nie wiem czy dobrze zrobilam czy jest sens sie teraz przepisywac..jak sie rozmysle to powiem w rejestracji w czwartek zeby mnice wykreslily..makabra;/
czuje sie w miare ok poza dolegliwosciami ciazowymi typu,coraz gorzej mi wstac poruszac sie,to do tego bola mnie te "dolne kosci" i tak mija ten czas,boje porodu mysle o tym krwotoku czy dostane czy nie ...sprobuje pogadac z ta moja lekarka co mam myslec bo sie boje i wgl
|
#3630 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się w 31 tygodniu
![]() Cytat:
trzymam kciuki za zdrówko obojgaCytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

gdzieś po drodze pisałam że możnaby zamieścić na 1 str. 

za wizytę!

najgorsze to że do końca tygodnia ma u mnie padać deszcz
i miałam w sumie pare dni temu