Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 15:23   #2341
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

En o widzisz. Muszę wejść na lapka i zdjęcia dać

Misiaczka to super, że Mała tak pięknie rośnie

Moje dziecko dało mi posprzatac w domu i zrobić krokiery. A teraz wyje:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:28   #2342
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

iwona ja pije herbatke dla kobiet karmiacych i tam jest koperek. Małej podałam w butelce raz na próbe 30 ml. moze było troche lepiej ale bez szału. Jakos w ten koperek nie wierze. Ja pije nadal bo mi smakuje a u małej różnicy zadnej. mozesz na próbe podac malutko i sama sprawdz.
Moja uspokaja suszarka albo kokon
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:29   #2343
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Iwonka uwazaj z koperkiem, bo on nie raz wzmaga kolki. Probowalas pic rumianek? Odstawić nabial? Windi?

nie piłam rumianku,
odstawilam nabial ale było bez zmian, w zasadzie jem teraz tylko masło na kanapkach, nawet juz zbożówki z mlekiem nie pije
a windi zostawiam do ostatecznej ostateczności,
bączki poszly własnie i dziecko śpi jak suseł
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:32   #2344
AgaPlast
Zadomowienie

a rumianek moze uczulac i taka to robota
Stary 2013-09-16, 15:38   #2345
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
a rumianek moze uczulac i taka to robota
No właśnie to jest to ze trzeba próbować :banghead: u nas po koperku bylo gorzej za to rumianek pomagal. Teraz to pije na noc sobie profilaktycznie

Stary 2013-09-16, 15:39   #2346
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
No właśnie to jest to ze trzeba próbować :banghead: u nas po koperku bylo gorzej za to rumianek pomagal. Teraz to pije na noc sobie profilaktycznie

ja juz pytalam wcześniej ale nie wiem czy Ty nie odp cyz ja nie doczytalam
nie jesz zadnego nabiału?? tzn mleko, maslo, margaryna, ser żółty, biały, mleko do kawy???
Stary 2013-09-16, 15:41   #2347
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Ghia, u nas byłoby łatwiej, gdyby mała już chwytała przedmioty dłużej niz sekunda czy dwie poczekam, będę obserwować i jak co to neurolog.
na razie masuję jej dłonie od wewnątrz.
O to nam kazali od zewnątrz masować bo ponoć jak dziecko czuje coś od wewnątrz dłoni to odruchowo chwyta i w ten sposób zaciska dłoń zamiast ją otwierać, ale nie wiem ile w tym prawdy choć faktycznie jak od zewnątrz masuję to otwiera a jak tylko posmeram od środka to zaciska. A tą metodą Vojty to robię takie jedno tylko ćwiczenie uciskam kciukiem pod cycuszkiem przestrzeń między żebrami przez 15 sekund po jednej i po drugiej stronie 4 razy na dobę i tyle. W czasie tego uciskania przeciwna rączka idzie do góry i się otwiera a nóżki ma przyciągać do klatki.
Stary 2013-09-16, 15:43   #2348
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja juz pytalam wcześniej ale nie wiem czy Ty nie odp cyz ja nie doczytalam
nie jesz zadnego nabiału?? tzn mleko, maslo, margaryna, ser żółty, biały, mleko do kawy???
To chyba ja przeoczylam pytanie. Nie jem, jedyne co to smaruje bardzo cienko chleb a tak to nic. Mleko do kawy zastępuje sojowym. U nas byly takie kolki ze musiałam ja ratowac windi. Od razu bylo widac ulge na buzi.
No i dodatkowo miała wysypke. Ale nabial ogólnie jest wzdymajacy dla maluchow

Stary 2013-09-16, 15:52   #2349
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, mam problem i nie wiem co zrobić.
Chodzi o pogrzeb. Bedzie w Warszawie, czyli jakies 3h jazdy od mojego miejsca zamieszkania i nie wiem co mam zrobić z dzieckiem. Brać mała?
A bardzo chcesz jechać?
Cięzko Ci coś doradzić powiem szczerze
Ja bym nie pojechała.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bosz, nie dajcie waszym dzieciom dorosnac

W sobote wyskoczylismy z 5 stow na ciuchy i buty - 2x spodnie, spodniczka i vany - dzisiaj z ponad 3 stow na CZESC podrecznikow do 2 klasy LO

Jutro wyskakujemy z kieszonkowego 150

I tak w kolo macieju - jak nie oboz letni, to podreczniki, ciuchy, oboz zimowy, kurs hiszpanskiego z native speakerem w casa d'espana albo jachty

Powiesze sie

EDIT: ... a w planach odnowienie pokoju i meble : Mamo, ja bym tak bardzo chciala angielskie tapety i mebelki chippendale albo ludwik, na takich gietych nozkach, ciemne.

Yyyyyyyyy dlaczego moje dziecko nie chce mebli z ikei
OMG

A skąd na to kasa?
Cytat:
no też racja
narazie spi mi przy cycu i jej nawet nie ruszam bo sie boje ze znowu bedzie płacz
a potemsobie zaparze herbate

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

od tych kolek nauczyła sie zasypiać tylko na moich rekach, ew. u Tzta, u mojej mamy czy siostry nie ma szans
a ja nie mam sumienia jej nie wziasc na rece jak widze ze ja boli
a dwa dni były takie piekne i spokojne

Nie pomogę bo nie znam się na kolkach (tfu tfu!!)
Cytat:

A ciekawi mnie-co takiego ma rumianek, że pomaga?
Może i ja zacznę pić? Lubię ziółka, uwielbiam.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:57   #2350
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp

Cytat:
To chyba ja przeoczylam pytanie. Nie jem, jedyne co to smaruje bardzo cienko chleb a tak to nic. Mleko do kawy zastępuje sojowym. U nas byly takie kolki ze musiałam ja ratowac windi. Od razu bylo widac ulge na buzi.

znowu spróbuje z tym nabiałem
zaczne pić koperek najpierw, ja bedzie bez zmian to bede bic rumianek
jak to nie pomoze zwieksze ilosc espumisanu
a jak to nie pomoze to potem juz bedzie wizyta u pediatry i zobacze co on mi na to powie

dzisiaj bylam po skierowanie na bioderka, no i podjechalam po drodze do nfz po karte ubezpieczeniowa, no i wracalam juz do auta z płaczem i trwał dobre 30 minut (w aucie z cycem na wierzchu- rewelacja)
dobrze ze malo ludzi akurat bylo bo by mysleli ze ja ze skóry obdzieram
a kobieta w kolejke chciala sie wcisnaci mowi że tylko po pieczatke idzie, a ja do niej, ze matki z małymi dziećmi powinny wchodzić bez kolejki i umilkla- bez wyczucia baba jedna, mimo że Zuza już była okropnie marudna
Stary 2013-09-16, 15:58   #2351
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A bardzo chcesz jechać?
Cięzko Ci coś doradzić powiem szczerze
Ja bym nie pojechała.

A ciekawi mnie-co takiego ma rumianek, że pomaga?
Może i ja zacznę pić? Lubię ziółka, uwielbiam.
To bliska rodzina wiec chyba wypadaloby jechac. Ale raczej chyba zostane. .

A rumianek na wzdecia

Stary 2013-09-16, 15:58   #2352
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp

Iwona dobrze, że jej uwagę zwróciłaś

Zmykam do Castoramy
Stary 2013-09-16, 16:03   #2353
Agrafka86
Wtajemniczenie

W K macie niespodziankę

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:06   #2354
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre
Zatem drugi skok trwał tydzień i 2 dni

Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie.
Jeszcze 3 skoki i będę laska
Neni i to jest zdrowe podejście, szukać pozytywów nawet w takiej sytuacji Skoku oczywiście nie zazdroszczę, ale spadku jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu

Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm
Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy Młody przed chwilą zrobił taką kupę, że wchodząc do pokoju słyzałam ten odgłos armaty
Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut jesteś cudowną mamą, ja też i każda z nas też, ale czasami nie wytrzymujemy nerwowo! mój też się drze czasami o byle g*wno, a najbardziej to nie lubi się przebierać i wtedy wyje jak kojot do księżyca Myślę, że Twoje gnomiątko przechodzi skok i niedługo Wam to minie, a nastepnie znowu nas nawiedzi takie juz nasze zycie matki
zdrowka dla wszystkich chorowitków, dla potrzebujących i za tygodnie!

Oooo, juz cos tam se wyje powoli jakby przyszła osoba z zewnątrz nie wiedząca, że jest beksą to by pomyślała, że ten maluch ma nieźle skołatane nerwy
Za chuśtawkę, zwłaszcza, że dzięki niej zyskasz chociaż parę minut oddechu
i za pożegnanie pana skoka, najlepiej na zawsze
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi (mam nadzieje) w lozeczku od 3 minut. Wróciliśmy od lekarza o 11:30 i do tej pory Maja albo zaciesza albo wpada w czarna rozpacz. Prawdziwa kobieta ja po nocy ledwo żyje.

U lekarza tak sobie. Ktoś pytał (przepraszam ale nie zapamiętałam bo czytam na raty) co jest z pepkiem Mai. No więc odpadł jej jak miała 2 tyg i ładnie sie goil ale wystawal z niego taki maleńki dzyndzelek. Tak jakby kawaleczek cieniutkiej rurki która jest w pepowinie nie odpadł tylko został. I oni jej to smarowali czymś wysuszajacym i jest lepiej bo juz nie wystaje z pepka i mam wrażenie ze jak pępek juz całkiem sie wchlonie to zakryje ten dzyndzel. Ale dzis jeszcze raz tym smarowali i tu zła wiadomość w czwartek znowu na kontrole juz mam dosyć wizyt na tym oddziale.

Plus tych kontroli jest taki ze zawsze ja zwaza (waga pokazała 4600 więc super przybrała bo w tydzień 170 g), zmierzyli główkę (urodziła sie z obwodem 34cm a teraz ma 37 więc mózg pięknie rośnie mojej mądrej córeczce ), osluchali czy serduszko i oskrzela ok, sprawdzili węzły chlonne, ciemiaczko, odruchy. Pytaliśmy sie o Mai wyginanie w literke c. Gdyby to było po jedzeniu mogło by świadczyć o refluksie, ale Maja tak robi gdy sie wkurzy. I wg pani dr to ok bo tak sobie poprostu radzi z nerwami.
Także córeczka zdrowa. Oby tylko skończyło sie juz z tym pepkiem

Lecę bo koniec spania
Oby z pępuszkiem był już spokój - znam nieco ból, bo nam ciągle nie odpadł, młody miał pokaźną pępowinę Dużo już nie brakuje, ale ciągle widać "mięsko". Traktuje go octeniseptem i licze, że w końcu drań odpadnie
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
A my ząbkujemy

padłam
Cytat:
dziewczyny, mam problem i nie wiem co zrobić.
Chodzi o pogrzeb. Bedzie w Warszawie, czyli jakies 3h jazdy od mojego miejsca zamieszkania i nie wiem co mam zrobić z dzieckiem. Brać mała?
karo, ja tak jak dziewczyny pisały, najlepiej zatrudniłabym do opieki tżta, niech sobie z Haneczką pospaceruje, a ty będziesz przynajmniej ciągle dostępna w razie czego
Cytat:

W sobote wyskoczylismy z 5 stow na ciuchy i buty - 2x spodnie, spodniczka i vany - dzisiaj z ponad 3 stow na CZESC podrecznikow do 2 klasy LO

I tak w kolo macieju - jak nie oboz letni, to podreczniki, ciuchy, oboz zimowy, kurs hiszpanskiego z native speakerem w casa d'espana albo jachty

Powiesze sie

EDIT: ... a w planach odnowienie pokoju i meble : Mamo, ja bym tak bardzo chciala angielskie tapety i mebelki chippendale albo ludwik, na takich gietych nozkach, ciemne.

hahahahah Oli

Dzięki Tobie jeszcze bardziej cieszę się z facecika

No i mimo wszystko postaram się przekazać mu miłość do prostoty w umeblowaniu
Cytat:
Ależ nie zazdroszczę
Ja jestem bardzo nabiałowa, co prawda nie robiłam jeszcze podchodów do sera białego i śmietany, ale zabielam kawę zbożową, masła wcinam mnóstwo wręcz, sera żółtego też sporo, a małemu nic nie jest dzięki bogu.

Tak piszecie o tych skokach, mój chyba go nie ma, ale ewidentnie intensywnie się rozwija, bo coraz więcej czuwa w trakcie dnia. Sorry, marudzi Wcześniej po mleczku i przebraniu pampersa szedł dalej w kimę, a teraz wariacje wyprawia, póki zaśnie mija czasem 1,5-2h, ale za to pada jak mucha po tym. Dzisiaj jeszcze wzięło go na marudzenie o 4 rano i do 6 pałowałam się, żeby go uśpić O 6 tż się zlitował i zabrał go do łóżka, mały i tak nie spał, ale ja wpadałam w jakiś półsen - ciągle czujna oczywiście Po tym wszystkim mózg miałam na ścianie
Stary 2013-09-16, 16:27   #2355
AgaPlast
Zadomowienie

Mała sie obudziła pojadła cyca , zmiana piueluszki dalej cyc ale zaczeła marudzic prezyc sie i szarpac przy cycku. Właczyłam suszare a ona karpik i za min. spi. A ja chciałam zeby jeszcze troszke cycka wzieła:/ . Bujneła mi sie laktacja nie wiem czy po tych herbatkach czy karmi-wypiłam jedno 3 dni temu czy po laktatorze bo staram sie odciagac ta pierwsza faze. Czytałam ze jak dziec sie opije tej pierwszej to moze robic zagazowane kupki . Wiec odciagam ale teraz mam cyce jak kamienie i chyba numer wieksze znowu. Kupki owszem bez piany ale mała tez dostaje 3x na dobe infacol wiec nie mam pojecia co jej słuzy
Stary 2013-09-16, 16:44   #2356
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
A my ząbkujemy

Czad!

Cytat:

Powiesze sie

No coś wiem na ten temat... ostatnio w sumie poszło ponad 500 pln na buty, kurtkę, spodnie, pidzame itp.. wiec wydatki to nie tylko domena rodziców dziewczynek

Cytat:
Niom ja chyba rozumiem, dlaczego ojcowie corek szybciej siwieja i czesciej doznaja zawalow miesnia sercowego

Ona, Lachryma - Lilo tez ma non stop piastki w fige z makiem
Z piastkami u nas identycznie

Iwona - współczuje bardzo

A ja pochwalilam ostatnio moje dziecię bo zapomniałam ze tego sie nie robi no i dzisiaj mi sie popsulo.. Marudzi... Zasnąć nie chce albo nie moze.. Coś sie wije.. Pojechałam z nim złożyć wniosek o nowy paszport dla starszaka to zasnął na chwile.. Potem ryk.. Wzięłam go godzinke temu w końcu do chusty to pospal niespokojnie niecala godzinke i znów ryk .. A dzisiaj obudził sie na dobre o 6 co mu sie nie zdarza.. W sumie obudziła nas kupa
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:45   #2357
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oli wierze, pracowałam w księgarni i zdarzało sie, ze kobieta płacąc za podręczniki płakała. Jeden zestaw to ok 300-400 zł. A Iza w 2 klasie, więc idzie nowym programem, to żadnych używek nie możecie kupić

Mój Mały źle reaguje na koper.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:07   #2358
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

iwonko współczuje i mam nadzieje, ze kolki Was w końcu opuszcza, biedna Zuzia

oliath bo dziecko to niekończąca sie skarbonka.. A trzy pociechy to ruina dla portfela

Swoją droga ja zawsze miałam używki podręczników.. Wydawnictwa co rok wypuszczają uaktualnienia lub poprawki, ale nie sa one na tyle duże zeby sie te książki czymś wielkim różniły od poprzednich roczników
Chociaż nie, w LO to ja juz książek nie kupowałam tylko zawsze miałam z dziewczyna jedna na spółkę

Pędzel śpi praktycznie cały dzien, ta pogoda chyba tak na niego wpłynęła.
A ja sobie postanowiłam, ze do chrzcin zostało 6 tygodni i muszę schudnąć 6kg będę wtedy na minusie o 1kg jeśli chodzi o wagę sprzed ciazy

A tu macie mojego maminsynka z wczorajszej wieczornej pielegnacji

P.s. W zdjęciach mam odwrócone poprawnie, a tu jest coś nie tak, ale nie umiem tego zrobić na ipadzie, więc wykraczające szyje panienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (128,3 KB, 49 załadowań)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-09-16 o 17:09
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:14   #2359
Konto usunięte

Enlevee -pomysl super, trzymam kciuki za spadek kg
u mnie waga idzie powoli w dół chociaż nie wiem jakim cudem, bo mam ciagle ochotę na coś słodkiego ..

Tomeczek chyba chciałby komuś przyłożyć tą piastką

Z tego co piszecie wyglada na to ze tylko my nie chrzcimy malca.
Ciekawe kiedy teściowie sie obudza i bedą sapać na ten temat...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-16 o 17:18
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:16   #2360
katarzynkajg
Zadomowienie

En co za przystojniak z Tomeczka

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Teso - my też nie chrzcimy Szymka, Tż to jest totalny antychryst i wołami go do kościoła nie zaciągne. Ja chciałam chrzcić i nie możemy dojść do porozumienia.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:18   #2361
enlevee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42834743]Enlevee -pomysl super, trzymam kciuki za spadek kg
u mnie waga idzie powoli w dół chociaż nie wiem jakim cudem, bo mam ciagle ochotę na coś słodkiego ..

Z tego co piszecie wyglada na to ze tylko my nie chrzcimy malca.
Ciekawe kiedy teściowie sie obudza i bedą sapać na ten temat... [/QUOTE]

No dzisiaj trzeci dzien lenistwa bez fitnessu, ale za to mało jem powiedziałam sobie ze jak nie schudne tyle to Tomek sam idzie na chrzciny ma piechotę, bo ja nie wychyle nosa z domu, zwłaszcza ze moja przyjaciółka a matka chrzestna młodego to taka d*upa, ze nawet mi staje co tam mam miedzy nogami na jej widok

A Tobie ile zostało kg? Pewnie mało jak masz jeszcze straszaka, którym trzeba tez sie zajmować

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
En co za przystojniak z Tomeczka
No a jak, Moj mały model

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-16, 17:34   #2362
surka
Zakorzenienie

Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły odpisywać, moja córa wogóle nie sypia. Żona skoka nas chyba od wczoraj nawiedza Moja Duracellka działa 7 razy dłużej niż zwykle

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

En śliczny Tomeczek
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:37   #2363
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No wlasnie bo NENI czeka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Marzy mi sie smok który nie wypada z paszczy w ogóle to czy trzeba od razu wpadac w histerię? przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka
mój mąż chciał już raz zrobić smoczka na gumkę wokół głowy, żeby nie wypadał inżynier

my po bioderkach i wszystko jest si. jedno już jest zrośnięte, drugie jeszcze nie do końca. następna standardowa kontrola za 6 tygodni.

ciągle myślę o tych kciukach Oliwi Wystarczy zdanie pediatry, że mała ma tendencje do chowania kciuków wewnątrz dłoni, a ja już przeczytałam większość wątków w necie na ten temat. co chwilę kukam na te jej ręce. jak nie kuź*a jakiś naczyniak na czole to teraz kciuki. no nie można mieć wolnej głowy, trzeba ciągle się schizować
Stary 2013-09-16, 17:39   #2364
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Pędzel śpi praktycznie cały dzien, ta pogoda chyba tak na niego wpłynęła.
A ja sobie postanowiłam, ze do chrzcin zostało 6 tygodni i muszę schudnąć 6kg będę wtedy na minusie o 1kg jeśli chodzi o wagę sprzed ciazy

A tu macie mojego maminsynka z wczorajszej wieczornej pielegnacji

P.s. W zdjęciach mam odwrócone poprawnie, a tu jest coś nie tak, ale nie umiem tego zrobić na ipadzie, więc wykraczające szyje panienki
Słodziak
Też miałam takie założenie, jakie Ty masz No i nadal mam 10 kg w 2 tygodnie a wcześniej było w 3 miesiące

Cytat:
znowu spróbuje z tym nabiałem
zaczne pić koperek najpierw, ja bedzie bez zmian to bede bic rumianek
jak to nie pomoze zwieksze ilosc espumisanu
a jak to nie pomoze to potem juz bedzie wizyta u pediatry i zobacze co on mi na to powie

dzisiaj bylam po skierowanie na bioderka, no i podjechalam po drodze do nfz po karte ubezpieczeniowa, no i wracalam juz do auta z płaczem i trwał dobre 30 minut (w aucie z cycem na wierzchu- rewelacja)
dobrze ze malo ludzi akurat bylo bo by mysleli ze ja ze skóry obdzieram
a kobieta w kolejke chciala sie wcisnaci mowi że tylko po pieczatke idzie, a ja do niej, ze matki z małymi dziećmi powinny wchodzić bez kolejki i umilkla- bez wyczucia baba jedna, mimo że Zuza już była okropnie marudna
Co za tupet baba miała

A ja dziś poszłam z Małym i siostrą do apteki. Siostra została na zewnątrz z Frankiem ja weszłam - dzień dobry - dzień dobry i czekam, a panie we 3 sobie plotkują, czekam, jedna chce odejść a tamta do niej - poczekaj jeszcze nie skończyłam. Wkurzyłam sie i wyszłam I powiedziałam, że więcej tu nie przyjdę, wzięłam wózek i poszłyśmy, drzwi były na przeciwko lady, więc panie widziały, że jestem z dzieckiem. Jak można być takim... obsłużyłaby i mogły dalej plotkować.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:41   #2365
Konto usunięte

Cytat:
No dzisiaj trzeci dzien lenistwa bez fitnessu, ale za to mało jem powiedziałam sobie ze jak nie schudne tyle to Tomek sam idzie na chrzciny ma piechotę, bo ja nie wychyle nosa z domu, zwłaszcza ze moja przyjaciółka a matka chrzestna młodego to taka d*upa, ze nawet mi staje co tam mam miedzy nogami na jej widok

A Tobie ile zostało kg? Pewnie mało jak masz jeszcze straszaka, którym trzeba tez sie zajmować
D
He he to ćwicz ćwicz
Zostało 1 kg do wagi sprzed ciąży... ale przytylam wcześniej przez tarczyce 4 kg wiec chciałabym aby ostatecznie spadla do 55 kg i byłoby git z wagą.. Co innego z trochę sflaczalym brzuchem.. Muszę sie za niego wziąsc i trochę wzmocnić.
Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły odpisywać, moja córa wogóle nie sypia. Żona skoka nas chyba od wczoraj nawiedza Moja Duracellka działa 7 razy dłużej niż zwykle [COLOR="Silver"]

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-16 o 17:47
Stary 2013-09-16, 17:42   #2366
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

mój mąż chciał już raz zrobić smoczka na gumkę wokół głowy, żeby nie wypadał inżynier

my po bioderkach i wszystko jest si. jedno już jest zrośnięte, drugie jeszcze nie do końca. następna standardowa kontrola za 6 tygodni.

ciągle myślę o tych kciukach Oliwi Wystarczy zdanie pediatry, że mała ma tendencje do chowania kciuków wewnątrz dłoni, a ja już przeczytałam większość wątków w necie na ten temat. co chwilę kukam na te jej ręce. jak nie kuź*a jakiś naczyniak na czole to teraz kciuki. no nie można mieć wolnej głowy, trzeba ciągle się schizować
mój też miał taki pomysł

Nie przejmuj się tymi kciukami, mój robi "figi" teraz już mniej, bardziej dłonie trzyma otwarte, ale wcześniej to zaciśnięte na umór i żaden pediatra nie mówił, że to coś złego. Raz usłyszałam tylko, że ma silny chwyt i może dlatego tak trzyma te kciuki.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-16 o 17:44
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:50   #2367
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
indywidualistka

ona- po 3 miesiącu najlepiej by piąstki był już praktycznie ciągle otwarte, a takie chowanie kciuka do środka nie jest ponoć niczym dobrym. może świadczyć o wzmożonym napięciu mięśniowym i może spowodować kłopoty z ruchem chwytania u dziecka.
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
A tą metodą Vojty to robię takie jedno tylko ćwiczenie uciskam kciukiem pod cycuszkiem przestrzeń między żebrami przez 15 sekund po jednej i po drugiej stronie 4 razy na dobę i tyle. W czasie tego uciskania przeciwna rączka idzie do góry i się otwiera a nóżki ma przyciągać do klatki.
muszę spróbować z tą metodą Vojty. dziękuję
Stary 2013-09-16, 17:51   #2368
enlevee
Zakorzenienie

surka współczuje pani skokowej, z tym małżeństwem to w łeb sobie mozna strzelić :kilo:

lachryma brawa za bioderka !
Nie przejmuj sie tymi kciukami, Moj ma cały czas piąstki zacisniete tak jak wszystkie prawie malenstwa i Moj pediatra o niczym nie mówił
teso zazdroszczę tylko kg na plusie, te 4 tez szybko spadną

ona ale bezczelne baba w tej aptece

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-16, 17:58   #2369
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42835272]He he to ćwicz ćwicz
Zostało 1 kg do wagi sprzed ciąży... ale przytylam wcześniej przez tarczyce 4 kg wiec chciałabym aby ostatecznie spadla do 55 kg i byłoby git z wagą.. Co innego z trochę sflaczalym brzuchem.. Muszę sie za niego wziąsc i trochę wzmocnić.
Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha [/QUOTE]
mam identycznie
1 kg do wagi sprzed ciąży, ale przed ciążą popsułam się strasznie (hektrolitry domowej gorącej czekolady o północy) i przytyłam 4 kg. i też schodzę do 55kg, to moja standardowa waga. więc walczę z 5 kg i wiadomo- lepszy brzuch, bo wstyd mi siadać takiego mam flaka

news z wczorajszego dnia, jakim mnie poczęstował mój mąż- piłkarz Ronaldo dostał podwyżkę i obecnie przez najbliższe 5 lat będzie zarabiał jedyne 136 zł na minutę.
Stary 2013-09-16, 18:05   #2370
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że bioderka ok

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42835272]He he to ćwicz ćwicz
Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha

[/QUOTE]

Mam taki sam cel, ale do 53 kg dążę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości