|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
kurka, teraz troche to wyszlo tak, ze na wyrodna matke pracuje
chodzilo mi bardziej o to, zeby nie reagowac na grymasy typu wymuszanie, bo dzieciaki to swietni psychologowie i wiedza jak udupic rodzica ja tam zamierzam tulic, calowac, piescic nasze dzieciatko, tylko na takie humorki nie reagowac wredne milosc miloscia, ale kotka tez mozna zaglaskac ale chodzi mi tylko i wylacznie o fakt nadskakiwania dziecku, jaki mialam okazje zaobserwowac u tej mojej przyjaciolki![]() luna, teraz swierdzam, ze najwazniejsze, ze Ty wiesz, ze dobrze robisz i kazda inna matka. niestety forum nie da sie dopasowac do kazdego, rzeczywiscie ktos moze miec bardziej dosadny ton przekazywania, inni bardziej delikatny. moze tez nie jestem do konca obiektywna, bo tez sie linka do mnie nie przypiela jeszcze a z boku jako obserwator tez inaczej sie ocenia sytuacje wiec na ten temat nie bede sie wypowiadac.lady teraz nie pamietam czy juz Ci zmienilam czy nie ![]() linka kocurka jest sliczna a wczesniej usilnie pchala mi sie na brzuch, spychajac komputer z niego![]() oooo mamooooo... juz mam troche dosc tych mdlosci... cala energie wysysaja ze mnie |
|
|
|
#2132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
jeszcze przez chyba dwa tygodnie od wyjścia ze szpitala, każda pora karmienia to był dla mnie ogromny stres, normalnie się trzęsłam ze strachu czy chwyci Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do siostry to chyba bez znaczenia bo moja siostra wymiotowała praktycznie całą ciąże a ja raz jedyny raz w 4 miesiącu przy myciu zębów ![]() ale czad Cytat:
Ja ciągle słysze jak to mam mojego "nie nosić", bo akurat wezmę na ręcę jak płacze ![]() Cytat:
a pokoik cudny Cytat:
Z mojego doświadczenia: mi lekarz powiedział że lepiej żebym odpuściła szpilki przy skurczach (bo to powoduje jakies drżenia) nie mówiąc o dodatkowym spinaniu mięśni. A ja byłam mega szpilkowa także calą ciąże przechodziłam na niewysokich koturnach, aż do porodu
|
||||||
|
|
|
#2133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to 56 nie jest dokładnie na 56 cm także myślę że spokojnie wystarczy |
||||
|
|
|
#2134 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam dość wyćwiczone i wkurza mnie jak nie bolą po ćwiczeniach ![]() też ćwiczyłam mel B i 8min abs, ale młody miał skok i jak zawsze marudził więc przestałam a teraz nie moge się zebrać teraz się wezme bo pogoda sie pusje i już tak nie śpieszy mi się na dwór jak ostatnio![]() Cytat:
Cytat:
ale leci ![]() Cytat:
przekaż mężowi że jest zdolniacha :d super ![]() Iza jak się czujesz na fenoterolu? Jesz izoptin? ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
mój za dwa dni a ja już powoli wpadam w depresje... jak ten czas szybko leci ![]() co do nie spania u nas było to samo... Teraz już KP tylko rano, bo wieczorem jadl z piersi mało i zasypiał, potem się kręcił w nocy i wstawał o 4. Teraz je dużo MM na wieczór bo 200ml (a w dzień max 150) i śpi do 6 minimum. Oprócz tego zęby okropnie nam dają w kość, aż mi go żal.. Cytat:
![]() także bardzo dobrze że się napatrzysz, przynajmniej wiesz jakich błędów nie będziesz popełniać ![]() ja podkreślam tylko że dzieci a niemowlęta to duża różnica, bo niemowlę jeszcze nie myśli, ono poprostu potrzebuje i już |
||||||||
|
|
|
#2135 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam, witam, choć padnięta nieziemsko.
Cytat:
. Ja mam chustę zafiro firmy Womar. 5 metrów paska, splot skośno-krzyżowy, który gwarantuje, że materiał się nie rozciąga. Fajny na spacery, nie trzeba tachać wóżka po schodach, Sprawdza się dobrze, przez lato jej nie nosiłam bo za gorąco. Teraz muszę zacząć inaczej już ją wiązać, bo na wiązanie jak dla noworodka jest za duża. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mała spi, więc skorzystam i też się położę. A potem na pocztę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z pracy!
Rano przeżyłam tragedię. Tak mnie bolał brzuch na dole po prawej stronie, przez godzinę nie mogłam się ruszyć. Na szczęście o 6.30 mi przeszło, dzwoniłam do pani doktor, kazała brać nospe dzisiaj i jakbym zaczęła plamic jechać na ip. Fajnie że córka szefowej pojechała na tydzień na wakacje i jak ją jeszcze wezmę wolne to kolega zostanie sam w biurze :/ sorry że na razie bez nadrabiania i tylko o sobie, ale nie mam czasu.
|
#2137 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
mrau gratuluję bijącego serduszka
![]() Cytat:
aż mi się zatęskniło Cytat:
A Ty kochanie zacznij się oszczedzać ![]() Cytat:
widzisz jak ucieka??Cytat:
ale zleciałoCytat:
przykurcze, bo nie obracała główki, nie podnosiła i się porobiły. Ale ćwiczymy i jest coraz lepiej Cytat:
Mi brakuje Twoich postów![]() A co do butli, wyczytałam w książce, że dlatego trzeba dziecko jak najwcześniej o piersi, żeby sobie zakodował w główce, bo jaki smak pozna pierwsze, taki będzie potem wolał ciągnąć. Przykład cyc i butla. Bratowej dziecku dali butle i potem się denerwował przy piersi i w końcu rzuciła kp, moje dostało cyca to teraz jest problem z butla. Cytat:
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko w tym potrafi przespać 5 h! Zapomina nawet o jedzeniu ![]() Ja mam takie fajne spodnie z gumka na skos z h&m mama i można je po ciąży nosić Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszystko zależy od dziecka Cytat:
Pewnie szkodzi Mu laktoza... Teraz śpi, cieszy się no a mi się chce żyć...boli mnie, że przestałam karmić, ale jak widać idzie to na zdrowie nam obojgu. ![]() Elunka - jak u Ciebie?? Chciałam jeszcze cos napisać, ale dzieć się budzi na karmienie
|
|||||
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem czemu Ci się nie chce pisac? bo co ? bo ja tu jestem? nie piszę do Ciebie przez pare stron a Ty nie chcesz się na forum udzielać? nie czycham na każde Twoje słówko..i nie czekam uwierz zeby się doczepić , nie po to tu jestem...Przestań w ogole babo , ja chce Cię czytac , nawet jak masz wysokie ciśnienie , Twoje upadki i wzloty mnie nadal interesują , 2 razy wsiadłam na Ciebie i ok , przepraszam , wiecej TOBIE tego nie zrobie , aczkolwiek mowilam już nie raz tu ze ja stylu swojego bycia nie zmienie , bo nie bede udawać , bo wtedy nie ma sensu aby w ogole tu być. Wiec albo znikam skoro tak bardzo Cię drażnie albo zostaje i musisz mnie zdzierżyć. A kolejna sprawa , nie podoba mi się ze nie chcesz napisac na klubie ( wygadać się - bo pisałaś ze masz problem) pytanie brzmi : czy mam się wypisać z klubu?Biedzie Ci łatwiej??? Jedno Twoje słowo i mnie tam nie ma. Myślisz ze chce mi się siedzieć gdzieś gdzie jestem az tak niemiło widziana??bardzo zle mnie oceniasz , ja 2 razy wsiadłam bo sie nie zgadzałam z czymś ale szczerze mowiąc chcę czytać o Twoich dniach,nocach,problemach i radosciach z maluszkiem A i jeszcze jedno...może złagodnieje jak zostane mamą?? Może wtedy jakoś inaczej się nastroje do swiata??oby!!! chociaż musze powiedzieć ze na zywo nie spotkałam się z tym zeby ktoś mowił ze jestem dosadna no ale nie ważne. WRÓC!!!!!!! wrócisz???![]() Cytat:
Witam się ja , zabiegana , zalatana dziś jak oszołom jakiś , dopiero usiadłam na tyłku i kawę pije.Testuje od paru dni, dziś 14dc i owu ani widu ani słychu..rzygac mi się już chce. o!!!! Isia gratuluję 6ciu miesięcy!!!!!!!!! Jezu jak ten czas leci!!!!!!! |
|||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Linka fajny ten Twój włochacz
Nie lubie kotów, ale Tego bym wygłaskała Ciekawe co u Szejdy, magdamm, Bajki?? ![]() Hop hop odzywać sie
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
dawno sie misia tez nie odzywala
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam nospe. Już nie boli. Nie ma plamien. Odezwę się wieczorem z domu
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczeta.
Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale ja jak zwykle sie nie poddaje :p Tak wiec!!!! 8 wrzesnia o godz 22:45 zostalismy rodzicami malej Agatki Porod obdyl sie przez cc, a to z powodu wysokiego cisnienia, ktore mimo lekow szlo juz tylko do gory i nie chcialo spasc. A potem tygodniowy pobyt w szpitalu, bo cisnienie skakalo i skakalo. Zreszta ciagle skacze, ale z lekarze pizwolili mi wyjsc, zaopatrujac w recepte na wiadro lekow. A w zasadzie to jedna lekarka, ktora glosno powiedziala, ze jakby jej cisnienie mierzono co godz i gdyby wiedziala, ze od tego zalezy jej wyjscie tez by jej skakalo, nawet przy tej ilosci tabletek i kroplowek. I teraz pytanie - czy ja Was nadrobie postaram sieA ze swojej strony gratuluje II kreseczek (bo wylapalam, ze sa nowe, tak?). Gratuluje wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki a kolejne.
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Santom- zmieniłaś mi
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że głupia jestem. Bo przeczytałam was wcześniej, nie chciało mi się pisać (jakiś leń we mnie wstąpił) i teraz nie chce mi się wracać i cytować.
No więc teraz nie wiem czy odpiszę wszystkim to co chciałam. Elunka, Ty sie oszczędzaj, dobrze, że no spa pomogła. W razie czego nie bój się jej brać. ![]() Luna, nie boczyć się proszę. Linka czasem coś napisze "brzydkiego", a to ostatnie to w sumie przeze mnie to było, więc proszę się wyżyć na mnie :P A teraz bardzo dobrze napisała i nie waż się uciekać. Klub jest Twój i pisz w nim co Ci na sercu leży. A jak Linka będzie chciała Cię zjechać to jej przyłożę zawczasu ![]() Kocur, szkoda, że musiałaś zrezygnować z KP. To jest jedna z moich fobii poporodowych. To , że się okaże że mam problem z karmieniem piersią. Sofia! Gratulacje!!! Niechaj Agatka zdrowo rośnie. Jak nie dasz rady to nie nadrabiaj. Zdradź nam tu tylko jakieś szczegóły dotyczące córci. No i koniecznie chcemy zobaczyć fotkę księżniczki. ![]() Iza! Gdzie się podziewasz? Chyba już po wizycie co? To chyba wszystko co chciałam rzec ![]() Dziś młody co chwilę daje mi kuksańca. Chyba ostatnimi dniami więcej go czuję w pozycji siedzącej niż leżącej o dziwo
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-09-16 o 14:59 |
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulujemy i czekamy na foteczkę
|
|
|
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje się ok.Tak biore Isoptin. Cytat:
Zwolnij troche.Cytat:
Jestem,dopiero wróciliśmy do domu bo wizycie mieliśmy troche załatwień. Lekarz pytał o skurcze,mówie że teraz mam tak 2-3 na dzień kazał zwiększyć dawke Fenoterolu do 4x0,5 tabletki co 6 godzin.Isoptin jak najbardziej mam brać cały czas.Szyjka trzyma jest ok,ale brzuch mu się nie podobał że twardy.Najważniejsze jest to że mały przypakował i waży 950 gram Zadzwoniłam do przychodni,wcisneli mnie na 13:30 do diabetologa.Dostałam isnuline do kolacji -4 jednostki.Mam za tydzień przyjsć pokazać jak cukry wyglądają.Jeżeli po większej dawce Fenoterolu zaczną skakać po innych posiłkach to do nich też dostane insuline.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie cudne wieści!! Jaka waga i jak się czujecie?? Poprosimy o foto ![]() Cytat:
![]() Widać tak się stać musiało... Nie jest to łatwe, ale staram się jakoś to sobie tłumaczyc ![]() Mam nadzieję, że doczytałaś o chuście Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru a młody jeszcze śpi na ogródku... |
|||
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
doczytałam tylko z mojej sklerozy zapomniałam zacytować i podziękować
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty nas tu nie strasz!!! Oby sie te bóle już nie powtarzały. Cytat:
Witaj Agatko na świecie. Wam - rodzicom gratuluje!!! I pewnie, że Cię pamietamy. A mi się wydaje, że tak niedawno dopiero co testowałaś. Cytat:
Chyba macie jakiś inny szpital??? Najlepiej wybrać się tam przed porodem i porozmawiać z pielęgniarką. Spać mi się chce....oj ta pogoda!!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#2154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Nie jest zbyt piękna, remontowana jakieś 20 lat temu, ale to nie jest najważniejsze. Zresztą w tym własnie szpitalu urodziłam się ja i trójka mojego rodzeństwa. Mam jakiś sentyment do nich :P
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Głowa boli i spać się chce:-/ pogoda do doopy:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.natibaby.pl/ Możesz kupić używaną. Dużo tańsze są ![]() Cytat:
No mamy, nawet kilka.. ale ten ma takie dobre opinie.... |
||
|
|
|
#2157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A ty odetchnij sobie i ciesz się Marcelkiem, uśmiechniętym i szczęśliwym.
||
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z insuliną dam rade,musze Choć powiem szczerze że boje się tego 1 kłucia.W listopadzie musze się przejechać do szpitala który mam wybrany bo podobno czasem nie chcą przyjmować cieżarnych z cukrzycą.Mam nadzieje że nie będzie problemu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Cytat:
To może forumowe picie kawy zrobimy??? ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Isiu teraz to już nie ma znaczenia.. nie wiem czy doczytałaś o mojej chorobie?
|
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur igłe w penie wymieniałaś za każdym razem?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

chodzilo mi bardziej o to, zeby nie reagowac na grymasy typu wymuszanie, bo dzieciaki to swietni psychologowie i wiedza jak udupic rodzica

Prosiłam żeby nie dawali butli to kobieta do mnie "dziecko jest głodne" i sama Go nakarmiła...
spac nie, zmeczona nie, humor dobry. Moze pozniej sie zacznie kołowrót.

wydaje mi się, że nie mam zadatków i patrząc jak ja byłam wychowywana czy jak np mój brat wychowuje syna tonie powinnam mieć zadatków na taką przewrażliwioną matkę. Oby!