|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
U mnie też była podobna sytuacja - na poczatku lutego TŻ dostał radosnego smsa od koleżanki z radosnym pytaniem czy to nie pod końca stycznia miał zostać tatusiem no i gratulacje.
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
czasami jak widzę jak ludzie rozpamiętują jakieś głupie porażki, niepowodzenia to mi się nóż w kieszeni otwiera. nie doceniają co mają, a niektórych ludzi dotykają prawdziwe tragedie.
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() hm. kazdy pisze, samolubnie, co u niego. wydaje mi sie to calkiem normalne ![]() jeden sie nie zna na cukrzycy ciazowej, drugi na grzybicy, trzeci na pasteryzacji sloikow, czwarty na fizyce kwantowej - takie zycie i takie forum... cos nas jednak łączy i to na zawsze tak zostanie... a ta kolezanka w ciazy? dziecko juz jest na swiecie? u nas karuzela byla niewypalem - T. sie nia nie interesowal, ja mialam klopot z odlozeniem go w nocy do lozeczka. pokochal najprostszy zwis nadlozeczkowy z Ikei za 15 zł ![]() na haslo "chodzik" zamarłam. ale ten pchacz jest OK - wedlug mnie (Fiol, dlaczego nie? postawa zla? za niski?). siedzace dziecko bedzie mialo aktywny panel do zabawy. Cytat:
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Ostatnio na ćwiczeniach zapytałam czy Mały może z tego korzystać, a terapeutka powiedziała, żeby lepiej nie, bo to opóźni jego chodzenie, nauczy się chodzenia trzymając czegoś i trudniej mu będzie się ''puścić'', coś jeszcze mówiła o koślawym ustawieniu stóp i płaskostopiu.
Więc zrezygnowałam i już mam pomysł co kupię za tą kasę ![]() Zresztą widzę, że dobrze sobie radzi chodząc przy meblach, więc mam nadzieję, że problemu nie będzie z nauką chodzenia. |
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- i co masz zamiar kupic?
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno to wyeliminowac ![]() ja znow ostatnio czytalam ze deformacji stop sprzyja trzymanie dziecka za raczki i nieszczesne chodziki. no to mama juz wie co dziec lubi
|
|
|
#2258 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
No ja tez jestem anty chodzikowa, ale pchacze mi sie wydają ok, jednak jak widać dla każdego dziecka co innego jest ok. U nas karuzelka to hit i wspomagacz rozwoju, Mały gada do pszczolki częściej niż do mnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Wydaje mi się, że dziecko chodząc przy takim pchaczyku napiera ciałem i pcha nie ma możliwości przewrócenia się do przodu. A gdy samo próbuje chodzić to jak leci do przodu to za bardzo nie umie się obronić, bo wcześniej się trzymało i ręce nie pracują.
Barbie Planuję kupić Wywrotkę Gigant Truck Wadera. Stasia już strasznie samochody interesują i sam się próbuje sie bawic |
|
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem,dopiero wróciliśmy do domu bo wizycie mieliśmy troche załatwień. Lekarz pytał o skurcze,mówie że teraz mam tak 2-3 na dzień kazał zwiększyć dawke Fenoterolu do 4x0,5 tabletki co 6 godzin.Isoptin jak najbardziej mam brać cały czas.Szyjka trzyma jest ok,ale brzuch mu się nie podobał że twardy.Najważniejsze jest to że mały przypakował i waży 950 gram Zadzwoniłam do przychodni,wcisneli mnie na 13:30 do diabetologa.Dostałam isnuline do kolacji -4 jednostki.Mam za tydzień przyjsć pokazać jak cukry wyglądają.Jeżeli po większej dawce Fenoterolu zaczną skakać po innych posiłkach to do nich też dostane insuline.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2262 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Iza dobrze, ze wszystko sie układa i najważniejsze, ze z Małym wsio ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!Postaram się być cześciej
A co u nas? Zosia nie wiem po kim jest bardzo aktywnym dzieckiem- ciągle w ruchu wiec dba o to bym się nie nudziła Kochana jest bardzo i co dizen zaskauje mnie nowymi umiejątnosciami np. od kilku dni jak widzi miseczke w której robie jej kaszke "biegnie"raczkując i mówi :kaka! Cytat:
Moja Zosia to bliżej Kasi Zeberkowej i choć jest starsza od Kubusia to wazy tez 8 kg. a co Małemu było/jest?Cytat:
![]() to dobrze ze masz wsparcie w rodzinie a znojomi... pewnie jeszcze nie raz będą takie sytuacje... ja np. mam dziś 2 lata od staraty Aniolka i jeszcze pojawiają się pytania od znajomych...Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
super
_________________________ ___ a ja odebrałam progesteron
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam mieć połówkowe. Lepiej rano zadzwonię czy oby na pewno ginka wróciła z urlopu. A w czwartek normalna wizyta u prowadzącego ciążę. To się nalatam
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
A taka tam. Pijacka kropeczka
![]() Cytat:
Dziewczyny jestem podłamana. Robiłam dziś TSH i wynik 1,77. Nie rozumiem już nic (czemu w ciąży był taki wysoki ), ale chyba to wskazuje na to, że jednak nie tarczyca jest problemem...Zespół APS pewnie też nie, więc co... W tej sytuacji nie wiem, czy w ogóle jechać jutro do endo bo i po co
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
jedź jedź - niech powie co robić w przypadku kiedy zajdziesz znów w ciążę...
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
znam ja takie kropki, pewnie napisałaś coś w przypływie alko a później skasowałaś
|
#2269 |
|
MBZ♥
|
Waderko w ciąży w I trym tarczyca musiała pracować na dwoje. Jak najbardziej powinnaś się skonsultować z endo
Iza cieszę się z masy Synka ![]() Hosenko
|
|
|
|
#2270 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
swietnie lagodzi.Cytat:
Cytat:
wg OM zaczynam 8 tydz. bejbik 2 tygodnie mniejszy. co do pimafucortu - ze dwa lata temu poszlam do apteki z recepta i farmacutka powiedziala cos w stylu ze juz nie ma czegos tam co kwalifikuje go do wymagania recepty. wowczas zakupilam wieksza ilosc. za jakis czas chcialam kupic w innej aptece bez recepty, i owszem poprosla o recepte, ale rownie "kolokwialnie " wyjasnilam jej ze ostatnio juz kupwoalam bez bo powiedziano mi ze nie trzeba, i sprzedano mi. tyle ze pelnoplatnie. takze jak cos to jest szansa ze nie musi byc jesli bedziecie mialy potrzebe ps: przepraszam za brak polskich znakow lub literowki, ale moja klawiatura jest dosc uciazliwa. ps2: ja rowiez mam problem by udzielac sie w podejmowanych przez was ostatnio tematach, nie mam zupelnie wiedzy i niewiele rozumiem z tego, choc bardzo bym chciala cos madrego doradzic.. mam nadzieje ze nie odbierzecie mnie jako egocentryka, dopiero Was poznaje i przyznam ze ciezko sie wkrecic mi i pomoc czy udzielac sie tak jakbym chciala. Niemniej jednak bede sie starala byc z Wami poniewaz czuje do kazdej z Was wiele empatii. pozdrawiam !
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-16 o 19:09 |
||||
|
|
|
#2271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że twoja dzidzia będzie silna i szybko nadrobi zaległości ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- santon co u ciebie?
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie martwcie się, pójdę jutro do endo. Mąż by mi nie pozwolił nie iść
|
|
#2275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pchacza póki co jestem sceptycznie nastawiona z tych względów, o których fiol pisała. chodzik absolutnie nie, pchacz, hm.. dla mnie to bardziej temat do przedyskutowania z pediatrą za jakiś czas niż kupienie 2-miesięcznemu dziecku zabawki na przyszłość, ale niech mama decyduje, to jej dziecko.Cytat:
Cytat:
![]() Jakub ma zdiagnozowane kamyki w woreczku żółciowym... zrób jeszcze raz. mi endo kazała zrobić kilka razy, chyba 4 razy w ciągu tygodnia robiłam i za każdym razem wynik był inny, chyba od 1,8 do 3,2 (robiłam na początku II ciąży, wcześniej na to nie wpadłam). |
|||
|
|
|
#2276 |
|
Konto usunięte
|
Monia skąd to sie wzięło u takiego malenstwa?.. straszne:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42842942]Monia skąd to sie wzięło u takiego malenstwa?.. straszne:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie wiadomo.. wg gastrolog musial sie z nimi urodzic ale skad..? Podobno czasem sie tak zdarza.. Tylko przeciez w szpitalu mial robione usg brzuszka, nie bylo ich czy tak robili to usg..? Eeh.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perype
O Nie otworzyłam. Własna działalność gospodarcza to nie na moje nerwy. Np. nareszcie od 7lat mogę spokojnie zachorować
I nie musze się martwić, że przez to na opłaty nie wyrobie... ![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Ja miałam iść dzisiaj na bete, niby owulacji nie miałam no ale lekarz powiedział ze mogła się przesunąć i dupka kazał wziąć.dzisiaj powinnam odstawić. Na bete nie pójdę bo mam dalej gorączkę. Testu nie mam. No więc najlepiej będzie odstawić dupka i juz. Po takiej gorączce i lekach i tak nic by z takiej ciąży nie było h0pe trzymam kciuki Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-09-17 o 08:39 |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Straszne u takiego maluszka ![]() Anitka jak po wizycie????
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach...
Przez calą noc myślałam o tym połówkowym, do tego dziecko się ciągle wierciło.
Po 10 wyjdę, może nie będę musiała długo czekać (za bardzo nie nastawiam się na to, bo wiadomo jak to jest u lekarza po jego urlopie).
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

bo i po co