|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli lepiej zamówić do szpitala pizzę niż pogotowie
![]() Cytat:
Cytat:
Kable ukradli? ![]() Ale chyba masz jakieś leki i już działają? Cytat:
No bez przesady, żeby sobie nie można wyjść gdzieś na ploty? To dziecko będzie totalnym maminym przylepcem.
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
charakterek to on bedzie mial! ciotka diabli peka z dumy i sciska kciuki za dalszy przebieg akcji najwazniejsze, ze jestescie w dobrych rekach.
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy jak świnka? Dziewczyny, pomocy, bo ja juz nie mam sił do mojego kręcącego się bączka, troszkę zjada i obraca się, pręzy, kręci, wije ... byle tylko coś obejrzeć, najciekawsze są rzeczy za plecami, nad głową ... masakra. Co z tym zrobić, bo prawie już nie mam siły żeby ją trzymać, a jak próbuję ją mocniej przytrzymać to się drze
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie, najlepiej jeszcze jak na leżąco pije |
|
|
|
|
#1296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie jej chodziło o to że całkiem sam. Cytat:
żartuje ... muszę być do środy do południa w Kato ... Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie wiem jak to w praktyce, z dzieckiem to tam się chyba nie pójdzie, a mąż będzie w domu i przejmie Młodego po 17 ... chyba że go odbierze z miasta? się zobaczy. |
||||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja tak z niedowierzaniem na to patrze, bo na pleckach to widzę, że może dopiero dziś ciut wczoraj są jakieś początki łapania, a nie tylko machania rękami, więc zaskakuje mnie, że na brzuchu wcześniej próbuje. Diabli, powiem Ci, że cholera czytam Cię i czytam od dawna i myślę, że jesteś dla mnie wzorem. Naprawdę jesteś tak pozytywnie do wszystkiego nastawiona, nawet do przeciwności życiowych. I wiecie co, to naprawdę prawda, że jak się ma dobre nastawienie to dziecku też lepiej. Ja już od jakiegoś czasu nie schizuję tak, nie załamuję się gdy płacze, gdy marudzi i jest nam lepiej. Owszem są gorsze dni, gdy Daruś ryczy i tylko noszonko i noszonko, ale jakoś mi lżej ![]() Jak przejdą jeszcze brzuszkowe sprawy i nie przyjdą akurat zęby to w ogóle będzie git
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko... Wojtuś dzisiaj jest jakiś nakręcony...
![]() teraz gada zamiast spać a dzisiaj w dzien domagał się cyca co 2 godziny diabli- jesteś niesamowita 3mam kciuki za jutro!![]() Motylek- no widzisz niepotrzebnie się martwiłas ![]() ciekawe jakie nam wyniki wyjda ![]() cloche- rzeczywicie troche przerażająco wygląda jak dziecko tak wisi w tym kokonie... oby szybko się rozjaśniła sytuacja z Florkiem ![]() axella- zdrówka życzę ! |
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ja nie wiem co robić bo mówią, żeby dziecka nie sadzać jeśli samo nie siada, może zapytaj co o tym myśli ![]() ja jeśli pojadę to z Bartkiem
|
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba bylo dzwonic po uwage ![]() tez sie tego obawiam nela w nastepna srode zaskoczy mnie swoja waga ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
justi, vil-
ja na razie nie potrafię sobie jakoś wyobrazić "siadania" Małego... nie wiem czy pomaganie w siadaniu jest dobre ![]() == W juz niby zasypiał ,wchodze do niego a tu rozbawiony zamiast na brzuchu lezy na plecach;p ostatnio obraca się tylko w nocy albo po kryjomu jak nikt nie widzi
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
ok laseczki ide spac, bo wszyscy chrapia. tez musze sie wyspac. gdybym rano nie zdazyla wlaczyc kompa to sciskajcie kciuki. dam znac juz po. kolorowych! i nie plotkowac za duzo.
|
|
|
|
#1303 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie namiary na jakies fajne ciucholandy w okolicy Sosnowca, Katowic ?
I mam jeszcze pytanie jak się mają ceny w ciucholandzie do allegro. Bo widzę fajne rzeczy na all ale zastanawiam się czy bym w lumpku kupiła taniej bez tych kosztów wysyłki, a że nie mam u siebie żadnego fajnego to nie mam porównania ![]() Cytat:
Vil, słyszałam o Helimedzie same dobre info, nawet tam ojca wysłałam na tomografię. My chodzimy na godzinne zajęcia, mi by się nie opłacało na pół h jechać Moja córa jest dzieckiem bardzo nerwowym ostatnio krzyczała przez godzinę, a dzisiaj przez pół i uważam to za spory sukces Ale krzywdy jej tam nie robiąą. Co do maty ja kładę kołderkę na panele i na to mata i jest git. A w zimie przeniosę się na kafelki bo mamy ogrzewanie podłogowe.Cytat:
Żartuje, trzymam kciuki i śledzę Twoja historię bo ja też tarczycowiec Justiii nie bądź zaściankowa, cały zachód wali na Ty ![]() Cytat:
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ale kiedys juz miala taka zajawke i byl spokoj. Ograniczam bodzce do minimum, przytrYmuje czasem jak za mocno fika i moooocno wyciszam-nie mowie ani slowa, czekam cierpliwie, nakrywam.. W koncu sie uspokaja.. To będzie dziecko diabel :p Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozycja na leżąco w tym kontekście wygrywa.
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie na mm nie rozszerzałabym diety po 4miesiacu (przecież to za tydzień!!)no właśnie chyba nie jest dobre tak samo jak prowadzanie za rączki - dziecko powinno samo zacząć chodzić ![]() Cytat:
jesteśmy z Tobą Cytat:
no dobra ale Ty do nich Państwo a oni do Ciebie jak do koleżanki, nie lubię tak ciągnę mleko dla młodego na weekend i oglądam Przepis na życie
|
|||
|
|
|
#1307 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na kolanach można sadzać byle plecki były oparte.ale też sobie nie wyobrażam samodzielnego siadania jeszcze ... próbowałam z ciekawości to od razu do przodu leci. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1308 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
Trzymamy kciuki za Ciebie całą rodzinką! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie spacerówek- generalnie zwykle są w nich 3 możliwości 1- leżąca 2- półleżąca 3- siedząca I zastanawiam się od kiedy można dziecko w pozycji nr 2 układać? Nie, nie planuje 3 mies.dziecka tak kłaść, ba...na razie jeszcze z miesiąc czy 2 się w gondoli zmieścimy więc w ogóle o spacerówce nie myślę, ale tak przyszłościowo się podpytuję
|
|
#1310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj D. Siedzial sam jak mial 8 mc pozno a chodzil za rece jak mial 11Wiecie co jakos boje sie dac M . Kaszki smakowe i chyba zostane przy neutralnych, boje sie ze mleka nie bedzie chcial pic:banghead: Dzisiaj zjadl pierwsza zupke jarzynowa nawet sliniaka nie ubrudzil hii jutro ja skonczy i dam mu kalafior a potem ziemniak ze szpinakiem ![]() Clo buziaki dla Flo a te badania rentgenowskie:banghead: a ty jestes przy tych badaniach ?? Ja bym zawalu dostala Puchatkowa jak sie ociepli to spacerek obowiazkowo potem jakas kawka moze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Banka jak się ociepli chcemy skoczyć nad morze na parę dni, ale na pewno się jakoś dogadamy spoko
![]() Diabli trzymam jutro od rana kciuki. Zamykam spać. |
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
wariatuńcio Cytat:
Spacerowka na bank na zime.. Bo sie mlode nie zmiesci. Swoja droga-kiepski biznes zamknieta gondola na lato a spacerowa na zime :p Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
dokladnie no ale coz zrobic, dobrze ze wklady zimowe sa do spacerowek to nie zmarzna nam dzieciaczki Cytat:
A kiedy obnizacie lozeczka na dol? Weszlam na linka z postu Diabli ten link z bakcylami a tam rzęsistek pochwowy, biegunka usmialam sie na maxa smieszne te żyjatka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Też ostatnio się nad tym zastanawiałam Ale jeszcze, jeszcze nie czas
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
, kurcze bo teraz to moze byc moment 5 mc to moze podciagnac sie nie....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni
Cytat:
![]() odciągnęłam porcję, zajęło mi to ponad godzinę ręcznym laktatorem M. obiecał, że jutro zobaczy ten mój elektryczny ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#1318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!!!Cytat:
![]() --- Dzięki za odpowiedzi na moje pytanka Uwaga! Moje dziecię jak wstało z pierwszej drzemki ok 10:40 tak poszło spać o 20 Jedynie miał dwa 15 minutowe odloty przy cycu. I co najdziwniejsze marudny zrobił się dopiero po 19 przed kąpielą. A tak- dusza towarzystwa. Na macie leżał 2 razy po ponad godzinie i nawalał w zwierzątka ![]() Co do tego co nas zachwyca, to Kuba zabił mnie wczoraj wieczorem. Karmię Go, przysnął i tak super złożył rączki przy mojej szyi. No to ja Mu buziaczka w te rączki, a On wielki uśmiech na ustach i zaśmianie się w głos (na śpiocha). Myślę sobie- oj, przypadek, więc raz jeszcze buziaczek w rączki i znowu odpowiedział ogromnym uśmiechem. I tak kilka razy, aż w końcu otworzył oczy i po spanku było. Ale moje serce pękało z radości W ogóle coraz bardziej rzuca uśmieszkami. Najbardziej po karmieniu, albo w trakcie jak cyca ciąga. Przerywa na chwilę, zarzuci uśmiechem i wraca do jedzenia. Czasami jak targa cyckiem to nawiązuję z Nim kontakt wzrokowy. On patrzy na moją reakcję, a ja patrzę co On wyczynia. I co? I wali mi uśmiechem, na co i ja się uśmiecham, On jeszcze bardziej i zaczyna do mnie gadać Wczoraj Mężu Go lulał na rękach, a ten patrzy na Niego, mówi "guuu" i się uśmiecha Kocham Go!!! Dobra, idę się myć, bo zaraz muszę Małego na karminie wziąć. Aha- jeszcze mam pytanie cyckowe do kp, albo do tych co się znają. Od poprzedniego zapalenia mam większą tą prawą pierś i w niej zdecydowanie więcej mleczka jest. Teraz znowu się powiększyła, co mnie wkurza generalnie, i dalej jest w niej więcej mleczka. Podejrzewam, że to też może mieć wpływ na nawracające zapalenia. Bo lewa generalnie nawet jak jest pełna po 3h to nie jest mocno twarda, a prawa twardnieje już po 1-2h, a po 3h to w ogóle kamień. Czy można jakoś to wyrównać? Albo przynajmniej zmniejszyć produkcję w tym prawym cycu?
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Wooooow! Ale pospalysmy
![]() Dzień dobry! Diabli-kciuki trzymAmy ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

a jak sie oburzyla, kiedy jej powiedzialam, ze we czwartek pojde do domu...."a po co? niech tu pani lezy. w domu nikt nie bedzie wokol pani skakal. dziecka dzwigac nie mozna. wroci tu pani w poniedzialek" 
naprawde niefajnie to wyglada, jak dziecko jest wcisniete w rurke, zwiazane pasami i powieszone tak na haku...), no i dozylnie heparyna (przez co ciezko sie ruszac z mlodym gdziekolwiek... moze w srode pojdzie cos dalej...
najwazniejsze, ze jestescie w dobrych rekach.
07.07.2012 

za postępy i wagę 
jesteśmy z Tobą 
!!!