Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 18:40   #1261
anna_588
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie po wekendzie bylismy z mezem na weselu i dochodze pomalu do siebie bo okropnie zmeczona jestem , 7 tydz u mnie i zaczeło sie mdłosci, ból glowy , bekanie i czeste sikanie masakra
to witaj w klubie
u mnie podobnie: sikanie, odbijanie się ciągłe i co najgorsze mdłości przez cały dzień

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

dziękuje dziewczyny już ustawiłam podpis

9 tc
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:58   #1262
8mouse3
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ja jak na razie nie mam problemów z cerą i oby tak zostało , nawet nie zauważyłam żadnych zmian skórnych
Chociaż to też może zasługa oleju kokosowego
O widzisz, ja dostałam olej kokosowy prosto z Tajlandii i zastanawiam się jak mam go używać To pochwal się jak Ty go stosujesz, może i mi się cera poprawi ) Z góry dziękuję
Stary 2013-09-16, 19:11   #1263
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
O widzisz, ja dostałam olej kokosowy prosto z Tajlandii i zastanawiam się jak mam go używać To pochwal się jak Ty go stosujesz, może i mi się cera poprawi ) Z góry dziękuję

Na początku to sama nie mogłam uwierzyć w jego wszechstronne działanie, które wyczytałam na ulotce, a że można go stosować bezpośrednio na twarz to już w ogóle zwariowałam myślałam, że buzia będzie tłusta i to raczej zapcha pory i będzie sprzyjało powstawaniu pryszczy i tak dalej, a jednak się zdziwiłam . Mam słoiczek na zimno tłoczonego oleju, jak był płynnej konsystencji to nabierałam sobie go pipetą i wyciskałam parę kropel na dłoń i tak sobie smarowałam nim twarz, w moim przypadku akurat pomogło, mam coraz mniej wyprysków, najwięcej miałam na policzkach, teraz jak ręką odjął nie mam tego problemu jest ich o wiele, wiele mniej, no i nie przetłuścił mi skóry, a cerę mam mieszaną, więc się trochę takich skutków obawiałam, wręcz przeciwnie odżywił ją i mam wrażenie, że znacznie poprawił mi się jej stan . Teraz jak zmienił konsystencję na stałą, to nabieram go trochę na dłonie, pod wpływem ciepła topi się i też bez problemu smaruję nim twarz
Może Tobie akurat też spasuje, spróbować nie zaszkodzi

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-09-16 o 19:14
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:23   #1264
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Nie Ilkas tylko ja

"Biały ser z pomidorem
Częste spożywanie pomidorów z produktami nabiałowymi (np. z twarogiem), może doprowadzić do bolesnej choroby stawów. Zawarte w pomidorach kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), łączą się z wapniem tworząc nierozpuszczalne kryształki, które odkładają się w stawach i doprowadzają do powstania stanów zapalnych wywołujących silne bóle. " i o osteoporozie gdzies tez wlasnie czytałam
O Ilkas, sorrki :p
Loli kochana, ja powiem tak- jak dla mnie połączenie pomidor + ser jest jak najbardziej okej. Bo pomidorek ma i witaminkę C i A (zwiększają przyswajalność wapnia), czasem nawet trafi się pomidorek ostrzykiwany laktozą to już w ogóle (pomidorki ostrzykuje się po to aby były bardziej słodkie i smaczniejsze; nie jest to zbyt naturalne ). Ja szczawianów i wszystkich innych inhibitorów wchłaniania wapnia (np. błonnik, fityniany) dopatrywała bym się bardziej w np. szpinaku, sałacie, herbacie, kawie itd. Także jak dla mnie spoko jest jedzenie sera z pomidorem :p (takie moje małe rozważania hehe).

Ehh powiem Wam, że nie wiem jak wytrzymam do tego 24. Chciałabym zobaczyć już malucha i mieć pewność, że się rozwija. A tak to wciąż nachodzą mnie jakieś głupkowate myśli

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:28   #1265
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Loli kochana, ja powiem tak- jak dla mnie połączenie pomidor + ser jest jak najbardziej okej. Bo pomidorek ma i witaminkę C i A (zwiększają przyswajalność wapnia), czasem nawet trafi się pomidorek ostrzykiwany laktozą to już w ogóle (pomidorki ostrzykuje się po to aby były bardziej słodkie i smaczniejsze; nie jest to zbyt naturalne ). Ja szczawianów i wszystkich innych inhibitorów wchłaniania wapnia (np. błonnik, fityniany) dopatrywała bym się bardziej w np. szpinaku, sałacie, herbacie, kawie itd. Także jak dla mnie spoko jest jedzenie sera z pomidorem :p (takie moje małe rozważania hehe).

Ehh powiem Wam, że nie wiem jak wytrzymam do tego 24. Chciałabym zobaczyć już malucha i mieć pewność, że się rozwija. A tak to wciąż nachodzą mnie jakieś głupkowate myśli
Ooo ja wtedy też mam zamiar wybrać się na wizytę , także wiem co czujesz i sama już nie mogę się doczekać, czas tak potwornie się dłuży , ale warto być dobrej myśli , wszystko będzie w porządku!

Stary 2013-09-16, 19:38   #1266
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Ooo ja wtedy też mam zamiar wybrać się na wizytę , także wiem co czujesz i sama już nie mogę się doczekać, czas tak potwornie się dłuży , ale warto być dobrej myśli , wszystko będzie w porządku!
No, okropne to jest. A właśnie kochana bo miałam Ci odpisać - pisałaś, że masz 20 lat i ciąża nieplanowana. A ja powiem tak, ja miałam 20 lat jak wyszłam za mąż, miesiąc po ślubie byłam już w ciąży. I i tak wszyscy na około się dziwili i nikt nie chciał uwierzyć, że planowane Także spokojnie, główka do góry. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja miałam ten komfort, że w trakcie sesji pomagały mi babcie

Daj podpisik z datą wizyty będę trzymać za Was kciuki!!

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2013-09-16 o 19:39
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:53   #1267
Gosiiaczek
Raczkowanie

Ja chce sie przyłączyć♡test pokazał 2 kreseczki a wizyta u lekarza na 23 wrzesnia wiecchyba bede mamusia majowa

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-09-16 o 19:54
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 19:57   #1268
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
No, okropne to jest. A właśnie kochana bo miałam Ci odpisać - pisałaś, że masz 20 lat i ciąża nieplanowana. A ja powiem tak, ja miałam 20 lat jak wyszłam za mąż, miesiąc po ślubie byłam już w ciąży. I i tak wszyscy na około się dziwili i nikt nie chciał uwierzyć, że planowane Także spokojnie, główka do góry. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja miałam ten komfort, że w trakcie sesji pomagały mi babcie

Czas pokaże jak to będzie, jak to się mówi : wszystko wyjdzie w praniu

Dziękuję również będę trzymać za Was
Żeby tylko wszystko było w jak najlepszym porządku

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja chce sie przyłączyć♡test pokazał 2 kreseczki a wizyta u lekarza na 23 wrzesnia wiecchyba bede mamusia majowa

Gratulacje

Stary 2013-09-16, 20:26   #1269
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Czas pokaże jak to będzie, jak to się mówi : wszystko wyjdzie w praniu

Dziękuję również będę trzymać za Was
Żeby tylko wszystko było w jak najlepszym porządku

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Gratulacje
Dobra zaczynam czytac poczatek jupi jupi
Stary 2013-09-16, 20:57   #1270
teorema
Wtajemniczenie

hej
tez chce sie przylaczyc
Ale ja nadal czekam na USG, zeby zobaczyc, ze fasola jest na swoim miejscu i ze jest wszystko ok.

Test robilam 6 wrzesnia, juz dwie bety za mna, teraz w pt usg = nie moge sie doczekac, bo jak Wy mam rozne dziwne mysli...

Ktos jeszcze dopiero bedzie zaczynac 6 tyg?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:02   #1271
Gosiiaczek
Raczkowanie

Ja robilam 13 wrzesnia w piatek

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
hej
tez chce sie przylaczyc
Ale ja nadal czekam na USG, zeby zobaczyc, ze fasola jest na swoim miejscu i ze jest wszystko ok.

Test robilam 6 wrzesnia, juz dwie bety za mna, teraz w pt usg = nie moge sie doczekac, bo jak Wy mam rozne dziwne mysli...

Chyba jestesmy plus czy minus w tym samym czasie ja czekam na wizyte i potwierdzenie
Stary 2013-09-16, 21:04   #1272
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć, długo mnie nie było, ale mam urwanie głowy.

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Co do tego seksu to dzięki za rady heh,skorzystałam i wiecie co?troche się rozczarowałam,bo niby kobieta w ciąży to podwójnie to wszystko czuje itp.a u mnie było hmm..normalnie..znaczy się dobrze jak zawsze,ale liczyłam na to mega coś
Hmm, no ja nic takiego nie słyszałam. No i z własnego doświadczenia wiem że odczucia miałam nawet gorsze...

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość
Witajcie,nie wiem czy mnie pamietacie niestety na razie sie nie udzielam bo tak tragicznie sie czuje ze po prostu nie daje rady...mdlosci,mdlosci i jeszcze raz mdlosci!!! oczywiscie bliskie spotkania z posejdonem również zaliczam.. jak tyylko poprawi sie moje samopoczucie -wrócę
nie zycze tego nikomu!!!!!!!!!!!
Oj, pamiętam to z poprzedniej ciąży od 5-6 tygodnia do porodu codziennie mdłości, spotkań z Posejdonem nie miałam, ale, może to dziwne, ale marzyły mi się - jedno a porządne i koniec mdłości, tak sobie myślałam. Do tego zawroty głowy, od II trymestru wielka zgaga itd. Modlę się żeby teraz tak nie było i trzymam kciuki żeby u ciebie szybko minęło.

Mój sposób na mdłości - migdały.

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś patenty na zawory głowy? Jak siedzę to jest w miarę ok, ale jak się położę to mam helikopter w głowie i mdłości. Pomóżcie.
Niestety miałam je całą ciążę i patentu nie znalazłam, nauczyłam się wtedy z tym żyć, wiesz jakie było moje zdziwienie jak po porodzie okazało się że nie mam zawrotów, nudności i zgagi. Myślałam że umrę ze szczęścia

Cytat:

My byliśmy starsi bo ja miałam 26 w dniu ślubu, a miesiąc po okazało się że w ciąży już jestem - czyli zaciążyliśmy 1,5 tygodnia po ślubie. Wszyscy na nas pobłażliwie spoglądali bo uważali że nieplanowane i "zrobione" przed ślubem. Jedne wujek TŻa nawet nie bał się stwierdzić że wzięliśmy ślub przez wpadkę (fakt w 3 - 4 miesiącu miałam tak wielki brzuch że ludzie pytali kiedy poród) . A dzidiol planowany i pierwszym strzałem upolowany

Cytat:
Witam Nie czytaj od początku bo nie nadrobisz...

Tak mnie tutaj nastraszyłyście różnymi rzeczami, że ze stany wcale się nie martwiącej kobiety, weszłam w stan bojący się np. ciąży pozamacicznej, ale już mi powoli przechodzi

Nie wiem jak wytrzymam do 28 My dopiero wtedy powiemy że ciąża, jakoś tak nie chcę się już chwalić, bo chcę najpierw na 100% potwierdzić że to to Już nawet wymyśliliśmy sposób.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
hej
tez chce sie przylaczyc

Cześc, ja mam 6 tydzień i z 2-3 dni

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:05   #1273
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
hej
tez chce sie przylaczyc

Gratuluję
Niestety te oczekiwania robią swoje, jednak zawsze warto być dobrej myśli

Ja zaczęłam 5tc ,

Stary 2013-09-16, 21:10   #1274
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję

Ja zaczęłam 5tc ,
Ej same to liczycie te tygodnie czy macie od lekarza konkretnie
Stary 2013-09-16, 21:13   #1275
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:

Liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki

Stary 2013-09-16, 21:15   #1276
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
To się liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Lekarz też tak będzie liczył, USG będzie różnie pokazywało. Jeden lekarz mi przyznał przez przypadek że to są mm różnicy decydujące o wielkości płodu, zatem wnioskuję że każdy może się pomylić przy USG.

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-09-16, 21:20   #1277
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki
To ja 13 sierpnia wiec teraz tez mi wypada 5 tydzien

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Mykam spac kochane mamuski i fasolki bo jutro do pracy ale bede popołudniu i fajnie ze jestescie bo z wami bedzie łatwiej i humorkach i zachciankach hhiiii
Stary 2013-09-16, 21:21   #1278
Dark lady
Zakorzenienie

Ja na dziś znikam.

Kto ma problemy z liczeniem tygodni to tutaj można sobie suwaczki, całkiem fajne ustawić:
http://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-09-16, 21:25   #1279
JagnaK
Zadomowienie

Witamy nowe mamuski.

Ciekawa jestem ile nas zostanie do samego porodu a ile przejdzie już na odchowalnie.

Na mdłości gdzieś czytałam ze jeśli są z rana, to dobrze jest mieć pod ręka np skórke lub kromke chleba przed wstaniem, żeby ja przełknąć. Jak byłam za pierwszym razem w ciąży to i tak mdłości mnie dopiero chwytaly koło 10/11 rano gdy już dawno byłam w pracy i tak do popołudnia mnie trzymały. Miałam dzień praktycznie wyjęty z życia...
Stary 2013-09-16, 21:31   #1280
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba jestesmy plus czy minus w tym samym czasie ja czekam na wizyte i potwierdzenie
Ja rowniez, ale to sie dluzy..
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wytrzymam do 28 My dopiero wtedy powiemy że ciąża, jakoś tak nie chcę się już chwalić, bo chcę najpierw na 100% potwierdzić że to to Już nawet wymyśliliśmy sposób.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cześc, ja mam 6 tydzień i z 2-3 dni
ja niby 20-tego, ale moze sie zdarzyc, ze nie nie bedzie widac wg moich wyliczen dopeiro wtedy sie zacznie 6 tydz..
Cytat:
Gratuluję

Ja zaczęłam 5tc ,
Brawo!

Ja nie mam zadnych objawow, chyba za wczesnie. Tylko siku czesciej, teraz mnie ciagnie podbrzusze. Poza tym NIC, czekam na te oslawione mdlosci i wstret do kawy i sennosć (na razie mam ADHD i pracuje kilkanascie godz na dobe, a spac rano nie mogę) bo piersi to mnie juz nie zaczna bolec, bo mnie nigdy nie bola ani troche.
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:16   #1281
madziarek1
Rozeznanie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Ja w poprzedniej ciazy oprócz bolacych piersi to nie miałam żadnych dolegliwości... Piłam i jadlam normalnie. Dopiero w 10tc zaczelam wmiotowac i to baaaadzo intensywnie, przez 2 tyg.
Teraz mam mdłości od rana do 16 , kawy nie potrafię wypić a piłam kawę litrami:/ piersi mnie tak bolą że spać nie mogę, a jak tylko się przebudze to siku mi się chce;( jak wacam z pracy( akurat Kiedy ustępują mdłości) to w autobusie oczy mi się zamykają i przysypiam.
Każda ciąża inna, teraz na prawdę czuje się jakbym była w ciąży pierwszy raz... Wszystko inne!
Do tego jestem palaczka i w poprzedniej ciazy nie potrafiłam się powstrzymać , pokryjomu podpalalam po kilka machow a teraz mnie mdli na samą myśl... Może też dlatego że 2 tyg zanim się dowiedziałam palilam tylko e papierosa, teraz nic

Edytowane przez madziarek1
Czas edycji: 2013-09-17 o 07:18
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:20   #1282
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Macie też problemy z cerą? U mnie jest porażka! Nigdy nie miałam idealnej buzi, ale teraz to jakaś tragedia!!!
Ja też mam problemy z cerą. Ciągle mi coś wyskakuje
Cytat:
Ja też czekam do 24... I też mi się myśli włączają

Cytat:

Ja nie mam zadnych objawow, chyba za wczesnie. Tylko siku czesciej, teraz mnie ciagnie podbrzusze. Poza tym NIC, czekam na te oslawione mdlosci i wstret do kawy i sennosć (na razie mam ADHD i pracuje kilkanascie godz na dobe, a spac rano nie mogę) bo piersi to mnie juz nie zaczna bolec, bo mnie nigdy nie bola ani troche.
Mnie też piersi jakoś nie szczególnie bolą. Trochę się tym martwiłam, ale może to jest indywidualna sprawa.
A... i wczoraj zaliczyłam pierwsze mdłości. 3 razy w ciągu dnia było mi niedobrze. Nie jakoś tragicznie, ale momentami gorąco mi się robiło

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej cizy oprócz bplacych piersi to nie miałam żadnych dolegliwości... Piłam i jadlqm normalnie. Dopiero w 10tc zaczpam wmiotowac i t baaaadzo innynsywnie, przez 2 tyg.
Teraz mam mdłości od rna do 16 , kawy nie potrafię wypić a piłam kawę litrami:/ piersi mnie tak bolą że spać nie mogę, a jak tylko się przebudze to siku mi się chce;( jak wacam z pracy( akurat Kiedy ustępują mdłości) to w autobusie oczy mi się zamykają i przysypoam.
Każda ciąża inna, teraz na prawdę czuje się jakbym była w ciąży pierwszy raz... Wszystko inne!
Do tego jestem palaczka i w poprzedniej cazy nie potrafiłam się powstrzymać i pokryjomu podpalalam po kilka machow a teraz nie mnie mdli na samą myśl... Może też dlatego że 2 tyg zanim się dowiedziałam palilam tylko e papierosa, teraz nic
Jak ja ci zazdroszczę! Mnie ciągnie do palenia jak nigdy. Palę e-papierosa (za waszą radą), ale jeszcze czasem popalam normalnego

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:50   #1283
madziarek1
Rozeznanie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

E papieros to też nikotyna, na pewbo lepsze niż fajki... Ja w poprzedniej ciąży też nie umiałam się powstrzymać i miałam wyrzuty sumienia, na ezczescie mam zdrową córeczkę
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:55   #1284
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
E papieros to też nikotyna, na pewbo lepsze niż fajki... Ja w poprzedniej ciąży też nie umiałam się powstrzymać i miałam wyrzuty sumienia, na ezczescie mam zdrową córeczkę
Ja kupiłam ten olejek do e-papierosa bez nikotyny. Także nikotyny nie ma. Normalne fajki palę bardzo słabiutkie (lm link jasno zielone).

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-09-17, 08:10   #1285
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Niestety miałam je całą ciążę i patentu nie znalazłam, nauczyłam się wtedy z tym żyć, wiesz jakie było moje zdziwienie jak po porodzie okazało się że nie mam zawrotów, nudności i zgagi. Myślałam że umrę ze szczęścia
No to mnie pocieszyłaś.

W nocy pół godziny się wybierałam siu siu aż się mąż obudził i przestraszył że na podłodze siedzę. Złapał mnie za biodra i jakoś mnie doprowadził na kibelek. Dziś rano pomogły mi nogi w górze, zanim podniosłam głowę.

A wiecie że palenie w ciąży może w późniejszym okresie "odbić" się na dziecku?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-17, 08:16   #1286
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

A wiecie że palenie w ciąży może w późniejszym okresie "odbić" się na dziecku?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj wiemy wiemy! Dlatego wiem też że muszę rzucić. Ale to wcale nie jest takie proste jak się paliło 10 lat i robię to stopniowo. Ale rzucę napewno!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-09-17, 08:16   #1287
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Witam się rana. Dziś czuję się zadziwiająco dobrze. W tej chwili Bo tak, mąż wychodził do pracy przed siódmą i wstałam zapakować mu drugie śniadanie, wodę i takie tam. (wiem, kochana ze mnie żona ) I było mi przy tym tak niedobrze, jak zawsze. Mąż poszedł, a ja starym zwyczajem pomyślałam, że mogę sobie spokojnie pokimać i usnęłam na półtorej godziny. Dziewczyny, rewelacja. Żadnych mdłości! Polecam takie przespanie ich, jeśli macie możliwość

Nie chcę nikogo martwić ale ja do 6 tygodnia nie miałam prawie żadnych objawów, moja mama mdłości nie miała, a mnie to i tak dopadło, więc nie ma na to reguły

A w ogóle mężuś mi zamówił wczoraj w internecie "Dzienniczek ciąży"! Uwielbiam takie rzeczy i dostanę go na urodziny!
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:09   #1288
anna_588
Raczkowanie

cześć dziewczyny.
ja dziś też dłużej polezałam i na razie mdłości mnie nie męczą. Ale wczoraj to była masakra. Teraz siedzę tydzięn na zwolnieniu ale jak wrócę do pracy to nie wiem jak wytrzymam.

ja mam wizytę 4.10. Staram się nie dołować i myśleć pozytywnie. Mam nadzieję, żę wszystko będzie w porządku. Wtedy będę w 100% pewna, że jestem w ciąży chociaż te mdłości chyba mnie utwierdziły, że to jednak ciąża

9 tc
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:21   #1289
asiulka_22
Zakorzenienie

cześć Kobitki
witam się Wami, jestem nowa na wątku, mam nadzieje że mnie przyjmiecie
========================= ========================= ==========
z mężem zaczęliśmy staranka końcem lipca 2013, OM miałąm 15.08 wczoraj robiłam test i II kreseczki / @ powinnam dostać ok 10-11.08/
wg, kalanderza na Ovufriend jestem w 4tydz. 6 dniu.
do gin. umówiłam się na piątek, ale czytając kilka wypowiedzi dziewczyn zastanawiam sie nad przełożeniem wizyty na póżniejszy termin.
może być nic nie widać, a serduszka na pewno.
wg Ovufriend TP to 22 maja kurcze ale fajnie to brzmi hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:38   #1290
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Na początku to sama nie mogłam uwierzyć w jego wszechstronne działanie, które wyczytałam na ulotce, a że można go stosować bezpośrednio na twarz to już w ogóle zwariowałam myślałam, że buzia będzie tłusta i to raczej zapcha pory i będzie sprzyjało powstawaniu pryszczy i tak dalej, a jednak się zdziwiłam . Mam słoiczek na zimno tłoczonego oleju, jak był płynnej konsystencji to nabierałam sobie go pipetą i wyciskałam parę kropel na dłoń i tak sobie smarowałam nim twarz, w moim przypadku akurat pomogło, mam coraz mniej wyprysków, najwięcej miałam na policzkach, teraz jak ręką odjął nie mam tego problemu jest ich o wiele, wiele mniej, no i nie przetłuścił mi skóry, a cerę mam mieszaną, więc się trochę takich skutków obawiałam, wręcz przeciwnie odżywił ją i mam wrażenie, że znacznie poprawił mi się jej stan . Teraz jak zmienił konsystencję na stałą, to nabieram go trochę na dłonie, pod wpływem ciepła topi się i też bez problemu smaruję nim twarz
Może Tobie akurat też spasuje, spróbować nie zaszkodzi
Potwierdzam, olej kokosowy super sprawa

Cytat:

Ja teraz na okrągło bym jadła kanapki z mozzarellą, pomidorem i bazylią Z Kubusiem też tak miałam

Cytat:
Gratulacje i witamy

Cytat:
hej
tez chce sie przylaczyc

Gratulacje! Ja test również robiłam 6 września Wczoraj zaczęłam 6 tydzień Wizytę mam dopiero 2 października

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Jak ja ci zazdroszczę! Mnie ciągnie do palenia jak nigdy. Palę e-papierosa (za waszą radą), ale jeszcze czasem popalam normalnego
Ja rzuciłam palenie 1,5 roku przed zajściem w pierwszą ciąże. Właśnie po to, żeby nie mieć tego typu problemu. Współczuję, bo nie jest to proste...no, ale trzeba rzucić dla dobra dziecka

Ależ u nas pogoda pod psem, bleeee

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
cześć Kobitki
witam się Wami, jestem nowa na wątku, mam nadzieje że mnie przyjmiecie
========================= ========================= ==========
z mężem zaczęliśmy staranka końcem lipca 2013, OM miałąm 15.08 wczoraj robiłam test i II kreseczki / @ powinnam dostać ok 10-11.08/
wg, kalanderza na Ovufriend jestem w 4tydz. 6 dniu.
do gin. umówiłam się na piątek, ale czytając kilka wypowiedzi dziewczyn zastanawiam sie nad przełożeniem wizyty na póżniejszy termin.
może być nic nie widać, a serduszka na pewno.
wg Ovufriend TP to 22 maja kurcze ale fajnie to brzmi hehe
Gratulacje i witamy
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości