|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
ja wyglądałam jakby mnie z Oświęcimia wypuscili jak zaszłam w ciąże. ludzie teraz mówią że wyglądam w końcu jak kobieta.
mnie nawet kości na siedzisku bolały jak siedziałam na krześle. jadłam zawsze normalnie. taka przemiana materii i dużo kalorii spalałam w pracy. Cytat:
![]() Cytat:
czyli klikamy w lewy górny róg i jest cała lista wszystkiego: twój profil, networking, ustawienia i opcje i tam: edytuj opcje. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ide robić obiad i posiedzieć z tż. Dobranocka dziewczyny
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dziewczyny mam delikatne, rzadkie skurcze i od dwoch godzin co jakis czas cos ze mnie wyplywa, mam nadzieje ze to sluz a nie wody ani nic takiego... Poki co czekam cierpliwie choc nie powiem jestem przerazona. Jesli zacznie sie dziac cos niepokojacego budze TZta i jedziemy na IP
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Domi połóż się na wznak i kaszlnij. Będziesz wiedzieć czy to wody.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA dziewczyny!
Domii napisała: "o 3.40 odeszły mi wody. Lekarze mówią, że jeszcze dziś urodzę. Póki co czekamy... Dostałam zastrzyk na rozwój płuc. Ogrania mnie strach" Kto tam jej wypominał wczoraj niespakowaną torbę? Napisała jeszcze, że torby nie ma ale wzięła na szybko REKLAMÓWKĘ ![]() Domii kochana trzymamy kciuki! Jasiek niedługo będzie z Wami! Dzidzia jak u Ciebie? Edit:. Ach, jeszcze zaczynają się lekkie skurcze.
|
#3965 | ||
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- A ja znowu spac nie moge,meza roZklada przeziebienie ( jeszcze mi teraz tego potrzeba),pies od 4 nerwowo sie kreci przy naszym lozku,podchodzi zaglada kladzie sie obok i dopiero po chwili idzie do swojego poslania...i tak w kolko( nie mam pojecia o co mu chodzi),Tymonek wlasnie dostal jakiejs gigant czkawki,a ja leze i zaczynam sie martwic...o wszystko,o Domi teraz dodatkowo,zeby wszystko u niej bylo dobrze.nie wiem jak przetrwam wszyskie watkowe narodziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
No, to Domi nas wyprzedza
. Byle Jaś cały i zdrowy. Ja jestem zmęczona. W nocy uplynela mi reszta wód. Moge liczyć paluszki młodego mimo, że trochę tluszczu mam. Dalej bez zmian-mnóstwo śluzu z krwia wiec rozwarcie postepuje. Już mam czarne wizję, że może u mnie te skurcze wcale nie sa tak konieczne, żeby się rozewrzeć i na stół nie zdążę . Przepraszam, że jestem z Wami do tylu, ale teraz pewnie będzie juz tylko gorzej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
** Domi, gdzie sie przed kolejke wpychasz ![]() oby wszysto bylo dobrze![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale remont sypialni dobiega pomału do końca i przez 2 dni sprzątałam wszystko gruntownie. Od soboty złapało mnie przeziębienie, katar, kaszel, ból głowy i gardła. Na szczęście nie mam wysokiej gorączki i mam nadzieję wyleczyć się domowymi sposobami. Nie jestem na bieżąco, ale nadrabiam powoli. wszystkich wizyt, tygodni, zakupów.Dzidzia trzymam mocno kciuki za Twojego synka! Jesteś silna i Twój synek też taki jest! Domi za Was także mocno trzymam kciuki! Niech Jaśko urodzi się silny i zdrowy! |
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
nadrobiłam wszystko ale chyba najważniejsze trzymam kciuki za DOMI i DZIDZIE!!!! Dzielne i silne kobiety jesteście!!! Powodzenia
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
na warsztatach Bezpieczny maluch byłam
![]() Cytat:
Cytat:
z fotelikiem czy bez?Cytat:
za Domii i za Jaśka ![]() ciekawe czy Damian nie przerażony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Jak miło!
Dni uciekają mi przez palce. Jak zaczęłam trochę ogarniać bałagan w domu to minęły 2 dni, potem choroba mnie dopadła i byłam nie do życia przez kolejne 2 dni. Na szczęście już dzisiaj jest trochę lepiej.---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Jak było na tych warsztatach? Dowiedziałaś się czegoś ciekawego? |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Miki - jaki śliczny brzuszek!
lineczka - i jak było na warsztatach? Coś ładnego upolowałaś? ![]() Domi - ale się wbiłaś w kolejkę! Trzymamy kciuki za Jaśka i za dzielnych rodziców! dzidzia - najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką Ale skoro już nie masz wód, to pewnie dziś powitasz synka
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby bez wod można chodzic nawet 3 tygodnie.
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
#3975 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Niesmialo prosze tez o male kciuki dzis za mnie,a wlasciwie za malucha,zeby wszystko bylo na swoim miejscu o swoim czasie...wiem,ze jest tu teraz za kogo trzymac,ale ja tylko tak na chwilke prosze
![]() Po wizycie ide sie troszke poklocic w zusie pewnie,pozniej ksiegowa,wiec pewnie bede po 12 dopiero. Trzymajcie sie dziewuszki (Nie wiem czy tz nie sprzedal mi jakiegos gila swojego,bo glowa mi peka:/oby to z niewyspania) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() wróciłam wczoraj z warsztatów ok 24 skończyło się wszytsko o 21:30 a myślałam że tyłek to mi 5 razy odpadnie, brzuch mi stwardniał było mi strasznie nie wygodnie że hej ![]() już Wam piszę jak było :P byliśmy podzieleni na 3 grupy i mieliśmy "wykłady": przedstawiciela marku NUK (same reklamy), Palmer's (reklamy)- polecali oliwkę terapeutyczną na istniejące już rozstępny, mam zamiar kupić po ciąży i wypróbować no i na końcu był ratownik medyczny i pokazywał reanimację niemowlaka robiłam notatki jak chcecie mogę Wam napisać tak na wszelki wypadek ![]() potem blok drugi: o Polskim Banku Komórek MAcierzystych, konsultantka która o tym opowiadała apelowała to mam żeby w ramach publicznego oddawania krwi pępowinowej zeby ją oddawać bo jest bardzo mało a za to się nie płaci, co innego jak chce się zostawić dla swojej rodziny no to koszt już jest wysoki, ale na 32 000 matek które oddały krew tylko 13 przeszczepów było (mi się różne wnioski nasuwają) no i pan z Dorel'a mówił o fotelikach Maxi Cosi, ostatni blok to: z firmy Osmoza coś tam o higienie (nuuuuuuda), położna mówiła o karmieniu piersią i na koniec pani z Enfamilu o mleku modyfikowanym mówiła ![]() potem na koniec było losowanie nagród, niestety fotelika nie udało mi się wygrać, ale... wygrałam zestaw kosmetyków- krem i balsam na rozstępy z Palmers'a dostałam duuuużo ulotek i duuużo próbek ogólnie mało co ciekawego się dowiedziałam, oprócz ten wykłądu ratownika medycznego zapisałam się na warsztaty te które Ktrosiula wrzuciła, dostałam potwierdzenie więc 27 września jadę ![]() pokażę Wam fotki co przywiozłam :P 1. kosmetyki wygrane 2. próbki 3. teczka na dzieciową książeczkę a w ogóle zaczęłam 34 tydzień
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:09 |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby nie. Jeśli nie ma infekcji i regularnie badane sa czynności życiowe dziecka to może sobie siedzieć i rosnac bez skurczy.ale mówimy tu o wczesniactwie bo w donoszonej ciazy nie ma na co czekać.
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka, wszytskiego najlepszego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień!Ja bardzo chętnie dowiedziałabym się o reanimacji maluszka. Możesz wrzucić swoje notatki. Ogólnie warsztaty chyba raczej na plus. Fajne te wszystkie próbeczki i nagroda też świetna, będziesz się mogła smarować po porodzie ile wlezie.
|
||
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cześć Dziewczyny u mnie leje, pogoda do bani...ja się chyba wyspałam choć nie wiem, bo mój mózg ostatnio kiepsko działa.
Domi, Dzidzia trzymamy kciuki, ja trzymam bardzo mocno...już za chwilę będziecie tulić do siebie swoje skarby....zastanawiam się właśnie czy Wam nie zazdroszczę tak troszkę troszkę.... ![]() 3 tygodnie bez wód, bardzo dziękuję ale wolę nie...to dopiero zaczęłabym panikować. ![]() Lineczka super rzeczy dostałaś i wygrałaś. |
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
trele- mowilas cos o tym, ze bedziesz trzecia?
![]() dzidzia-a to dobre dla malucha tak byc bez wod? Czujesz go teraz?Kurcze ciezko mi sobie to wyobrazic. Ale i tak juz sporo wytrzymalas. Wiadomo ile teraz wazy?Moj maly dzis przeziebiony i zostaje w domu. |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się wydawało, że jak wody odejdą to trzeba w miarę szybko jechać do szpitala...
ale fakt, przecież wody płodowe się cały czas wymieniają... Dzidzia trzymam dalej kciuki... Domii ładnie to tak przed kolejkę się pchać?? trzymam kciuki
|
|
|
|
#3983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mnie to doluje. Bo ani nie mamy mozliwosci urlopu w Polsce, jedynie drogie hotele, ani nikt z rodziny sie z nim nie interesuje. Ja malego koryguje, mowie, ze do mnei ma mowic po polsku, do taty po niemiecku.U nas jest jeszcze ten problem, ze w domu mowi sie po niemiecku.Najlatwiej maja dzieci, gdzie oboje rodzice sa Polakami a na zewnatrz jest inny jezyk. A co do jedzenia- dzieci sa madre-wiedza ze jak czegos nie tkna to mama da im mleczko wiec nawet nie probuja. Ja dlatego nie robie niczego innego jak nie chce jesc.On wie doskonale, ze nie zje tego, to nie bedzie niczego innego. Byly fazy, ze grymasil teraz je doslownie wszystko. Nie ma rzeczy, ktorej by nie sprobowal. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:28 |
|||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, chyba byłabym przerażona, gdybym miała leżeć 3 tygodnie bez wód
![]() pepper - przemocne!lineczka - za wygraną Fajne te próbki
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
De widocznie bezpieczne skoro się praktykuje. Będzie miał pewnie jakieś 1750g.
Czuje go znacznie częściej i bardziej niz z wodami. Mogę mu porachowac wrecz kosteczki. Kabriela ja mojego syna nie przytule. Nie wiem czy w ogóle go zobaczę. I to mnie doluje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-17 o 08:32 |
|
|
|
#3986 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kto wczoraj mówił o torbie niespakowanej? Jasiek na pewno już bardzo bardzo chciał być z Wami Jak go tak tatuś wycałowywał to już się doczekać nie mógł żeby już nie przez Twój brzuszek było TRZYMAM MOCNO KCIUKI, ale i tak wiem, że wszystko będzie super!! ![]() Cytat:
Najważniejsze to Wasze zdrowie! I paluszki wszystkie są! ![]() Cytat:
!!!Jeju... tak mnie Domi jakoś w środku ruszyła, że jeszcze bardziej się zaczęłam stresować, że i ja torby nie mam spakowanej, ale przecież jeszcze mam tyle czasu!!
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny! ![]() to zaraz jakoś po ludzku spiszę o tej reanimacji i napiszę Wam tutaj ![]() wiecie, ja to chyba też spakuję torbę przynajmniej w połowie i zacznę ciuszki prasować...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:34 |
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prędzej czy później go przytulisz na pewno, najważniejsze, aby wszystko zakończyło się szczęśliwie, a Twój syncio był silnym i zdrowym chłopaczkiem! Cytat:
To bardzo dobry pomysł. Może stać spakowana i gotowa w razie W. |
||
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi się włosy na głowie zjeżyły chyba ze strachu Ciekawe jak tam Domi, czy Jasiek jest już na świecie Chyba zacznę torbę przygotowywać, najwyżej kurzem obleci, ale będzie gotowa ![]() Cytat:
Trzymamy kciukasy A wątkiem się w ogóle nie przejmuj ![]() Aaaa i dzień dobry w ten deszczowy poranek :/ |
||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
bo się tak w sumie zastanowiłam, ze patrząc nawet na wszytskie dziewczyny które wylądowały w spzitalu to nie znamy dnia ani godziny, niby teraz się nic nie dzieje, nic nie zwiastuje porodu na dniach, ale przecież jak się zacznie to nóg nie zacisnę i nie przetrzymam do terminu
a właściwie na dobrą sprawę to mogę zacząć w każdej chwili ![]() spakuję się dzisiaj, już postanowione ![]() aa jak chcecie jeszcze to mogę Wam wrzucić listę co mam do szpitala wziąć mimo ze każdy szpital ma inne wymogi co do tego ![]() w ogóle, to kot mnie obsrał (brzydko mówiąc :P) ![]() widzę że się wszytskie zmobilizują się jeszcze bardziej do prania/ prasowania/ kompletowania wyprawki/ pakowania torby
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

. 

wszystkich wizyt, tygodni, zakupów.

Ale skoro już nie masz wód, to pewnie dziś powitasz synka
Czujesz go teraz?Kurcze ciezko mi sobie to wyobrazic. Ale i tak juz sporo wytrzymalas. Wiadomo ile teraz wazy?
a właściwie na dobrą sprawę to mogę zacząć w każdej chwili