|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Spytam, ale to za tydzień teraz jest w Paryżu ![]() Cytat:
![]() Mniam mniam ale narobiłaś mi ochoty.Jutro sobie ugotuję (kiedyś jak sama próbowałam ugotować pieczarkową w akademcu, była tak niedobra że przez pół roku nie zjadłam żadnej pieczarkowej ) ![]() Piękny!!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Moja mama stwierdziła, ze wnukami zajmie się na emeryturze. A ma do niej [wg nowego wieku emerytalnego] 19 lat. Więc Bejbziol będzie wtenczas na studiach
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczornie
![]() Zauważyłam u siebie coś dziwnego i trochę mnie to niepokoi. Gdy mój dzieć wariuje w moim brzuchu to słyszę od czasu do czasu takie dziwne trzaski jakby coś tam strzelało no nie wiem jak to nazwać.Miałyście może coś takiego??
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzuszek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo jaki okrąglaczek
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
spoko
![]() elegancki apartament
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Dziewczyny ja juz spadam spac!
Jestem dzis wypompowana na maksa. Nie wiem co mi jest przeciez tak dlugo spalam. Dzidziu , mysle o Was I trzymam kciuki Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele ale Ty sobie grabisz
ja mam 18 lat ciągle tylko ni sue pesel starzeje![]() Aj dziewczyny coraz mniej czasu.korzystajmy póki możemy:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się interesowałam cytomegalią i też w razie wu nic nie zrobią. Cytat:
Cytat:
Nigdy się nie szczepiłam.Ale nie pamiętam kiedy miałam ostatnio grypę Tfu tfu ![]() Cytat:
Jak mamusie tak nagle znikają to się zastanawiamy co sie dzieje ![]() Anka za brzuś---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Teraz sobie będzie czekał na Ninkę
|
|||||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czas najwyższy wyłączyć laptopa
Wezmę do ręki książkę, doczytam do końca i czas spać bo choć nic nie robiłam praktycznie przez cały dzień to jestem okropnie zmęczona Ahaaa Mój mąż właśnie przyszedł się do mnie przytulić, wycałował Jaśka i powiedział mi że jestem najważniejszą i jedyną kobietą w jego życiu ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dolujcie mnie tymi swoimi kochanymi mamami..
Mam dola dzisiaj z tego powodu.Moje dziecie nawija po niemiecku, choc ja konsekwentnie mowie z nim tylko po polsku. Przykro mi, ze przez to ze polska rodzina go olewa, nie nauczy sie dobrze polskiego ![]() Cytat:
A co sie stanie jak mu tego mleka nie dasz?Bo jak naje sie mleka to nie dziwie sie ze nie chce warzyw i miesa Ja tam za swoim nie latam.Nie chce to nie, zglodnieje sam zje, albo i nie Dziecko samo sie nie zaglodzi.Moj mial dla odmiany slodkie 2 dni (chwale go wiec pewnie jutro bede sie zalic ) mamusiu, wiesz ze cie lubie?Lubisz?Kochanie a ja cie kocham. Ja ciebie tez mamusiu.Przytul mnie.I tak slodko sie dzis wtulil i zasnal. Ehh gdyby takich fajnych dni bylo wiecej, to mialabym wiecej sily dla niego w te jego gorsze dni. A narazie takie przewazaja. Nie mam na nic sily, len ze mnie potworny, nic mi sie nie chce i najchetniej to przelezalabym z ksiazka caly dzien. Mam nadzieje, ze to tylko hormony, bo strasznie czarne mysli mam ostatnio i nic mnie nie cieszy. A chcialabym by bylo jak przed ciaza.. ciekawe co u dzidzi.... |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Miki brzuszek genialny...
Idę spać dziewczyny ale najpierw spróbuję znaleźć siły na szybki prysznic...będzie ciężko... dzisiejszy dzień zaliczam kompletnie na "nie". Zgaga mi nie odpuszcza a Mała w najlepsze się przeciąga...ech... |
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój meksykański kuzyn tez nie mówi praktycznie po polsku, mimo, że w domu mówi się po polsku i co kilka dni jest skype z kimś z Polski. Moja babcia się wkurza bo się nie może z nim bezpośrednio dogadać, a on jest zdenerwowany, że ona go nie rozumie. Bo w Meksyku nawet jak powie do Polek tam mieszkających coś po hiszpańsku to go rozumieją. |
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam chwilkę z Dzidzią, napisała mi dokładnie tak: "Wody mi zaczęły znowu odchodzic wiec juz prawie pusto. Idzie też śluz z krwia ale poki nie ma regularnych skurczy to nic nie będą robić Także czekam choć spodziewam się 1-2 dni max. Nie mecze się, czuje sie nieźle tylko ta niewiadoma. Ale czekamy; nic innego nie zostaje" A teraz już naprawdę uciekam do łóżka, dobranoc Dwupaki Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-16 o 22:33 |
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak ja pogodze polski i angielski świat, młody chyba będzie trochę zagubiony z językami... chociaż może nie, bo ponoć dzieci chłoną jak gąbka wszystko... hmmm.
|
#3948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie to jestem jednak trochę nadopiekuńcza i jak nic nie chciał to robilam coś mlecznego żeby nie był glodny np. zacierki na mleku, czy platki owsiane. Przez to nie ma nawyku jedzenia warzyw i mięsa ale od jakiegoś czasu to się zmienia, bo kurczaka zje i miękkiego kotleta też. Warzywa niektore np. fasolkę szparagową zje. Dziś spróbował paprykę i o dziwo mu smakowała. Ale pomidora nie chce i ogórka też nie. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Uciekam spać bo już późno a rano jadę na usg piersi... |
|||
|
|
|
#3949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to mój powinien się już z 30 razy obrócić ![]() A tak serio chyba nóżki ma w górze tak czuję bo nieraz takiego kopa zasadzi, a rączkami majstruje na dole.Plecki wydaje mi się że ma po lewej stronie bo twardsza jest od prawej.Oby moje przeczucia się sprawdziły Ciekawe ![]() żeby zrobił Ci niespodziankę jutro ![]() Aaby Robi wrażenie Cytat:
a tak na poważnie to odpoczywaj i zbieraj siły. Cytat:
Oferowała pomoc,ale ja podziękowałam, a teraz będę o nią prosić.Głowa mi już pęka,przeprowadzka,mój ból dupny i siły już nie te,a tutaj na głowie jeszcze pranie ,prasowanie,pakowanie kartonów i w ogóle mnóstwo innych rzeczy itp Za dużo...a ja taki charakter że zawsze muszę mieć wszystko dopieszczone ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci szybko się uczą, ale często dwujęzyczne później zaczynają mówić. Rozumieją obydwa języki, ale nie mówią na początku płynnie w żadnym z nich. Jak zaczynają mówić to mieszają sobie dwa języki (nie wiem na ile jest to świadome) z czasem możliwe, że uda Ci się doprowadzić do takiego stanu kiedy będzie wiedział do kogo należy zwracać się po polsku a do kogo po angielsku. Ale tak jak pisała De... kiedy dziecko zda sobie sprawę, że no mama choć mówi do mnie w swoim języku, doskonale rozumie ten drugi to mu się nie będzie chciało męczyć. Tak jest właśnie z moim kuzynem. Z polskim mu idzie ciężko, więc woli mówić po hiszpańsku.
|
|
|
|
#3951 | |||
|
Rozeznanie
|
super sexy brzuszek,jaki gladziusienki ![]() Cytat:
Cytat:
powaznie,az sie milo robi,az sie chce wiecej...Cytat:
|
|||
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o dwujęzyczne dzieciaki to moja siostra mieszka za granicą i ma troje dzieci. Wszyscy rozumieją po polsku i mowią, tylko nieskładnie gramatycznie np. "bierałem" a nie brałem czy wziąłem
ona do nich od dziecka po polsku mówila i na wakacje wysylała do polski żeby się uczyli. Latali z dzieciakami na podwórku to szybko załapali.
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Ale fakt, że ten najstarszy 15latek już mimo że rozumie i mowi to do swojej mamy zaczął mowić po wlosku, bo mu latwiej i wie że ona rozumie.
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie to samo co teściowa mi powie: zrób to, albo tamto
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Okrąglinek
![]() Tez już idę się położyć,dowaliłam sobie dzisiaj a jutro kolejny ciężki dzień.Łydka mnie boli ![]() Może jutro powitamy na świecie dzidziolka ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
bo nie mogę liczyć już jak dawniej na całodziennego powera.
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ajj gaduly! Probuje Was nadrabiac wieczorami w lozku, ale nie daje rady i zasypiam
![]() Sprobuje jutro, moze znajde w koncu czas ![]() Tymczasem pochwale sie, ze wygralam dzis aukcje - moj piekny x-lander x-move - 1550 zl, uzywana tylko gondola i to przez niecale pol roku spacerowka nowka niesmigana na gwarancji jeszcze 2,5 roku ale sie ciesze, nie moge sie doczekac, az przyjdzie ![]() Leo dzis mnie stuka i puka caly dzien, jak oszalaly pewnie dlatego, ze tatus mial wolne i caly dzien z nami byl ![]() Remont gna do przodu, ale termin przeprowadzki blizej nieokreslony :-( mam nadzieje, ze zdazymy :banghead: Zycze spokojnej i przespanej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Szukałam na internecie o tym i wyszło że nie jestem odosobnionym przypadkiem, ale inne dziewczyny też nie wiedzą czym jest spowodowany ten dźwięk bo nie wiąże się z żadnym bólem czy mocnym kopem od dziecia ale wyraźnie słychać go z wnętrza brzucha
Uciekam lulu dobranoc
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2013-09-16 o 23:16 |
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
Też uciekam! Jeszcze w łóżku obejrzę do końca porodówkę na tlc, pewnie jak zwykle się przy tym poryczę
Życzę dobrej nocy!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

KCIUKI DLA ANI
stanąć nie mogę.. gin mnie z fotela musiał ściągac bo mi łzy stanęły w oczach jak świeczki a potem Mąż mnie z kozetki podnosił.. bo leżenie na płasko to już w ogóle Meksyk grrr

Mam dola dzisiaj z tego powodu.Moje dziecie nawija po niemiecku, choc ja konsekwentnie mowie z nim tylko po polsku. Przykro mi, ze przez to ze polska rodzina go olewa, nie nauczy sie dobrze polskiego 
jutro w dzień spróbuję...